Kezdő vállalkozói kudarcok őszintén

Nem szeretnélek áltatni: több embert láttam már belebukni a vállalkozásba, mint ahánynak sikerült. A kudarcoknak azonban okai vannak, amiket el lehet kerülni, erről beszélek ezen a hangfelvételen:

***néhány gyorshír***

1) Van már logója is a START Programnak: logo

2) Holnap jelentkezem a csomagok tartalmával és az árakkal (a nagy érdeklődésre való tekintettel kétféle csomag is lesz)

3) A VIP listára jelentkezni már csak szombaton éjfélig lehet: gazdagmami.hu/start

15 Comments

 • Vida Agi

  2010. április 29. csütörtök

  A http://www.gazdagmami.hu/kapcsolat menüpontban találod az elérhetőségeinket.

 • Bagyola Tamas- Oliver

  2010. április 28. szerda

  Jo napot/estet kivanok mindenknek! Most egy kicsit elterek a temaktol, remelem senki sem haragszik meg, hogyan lehet kapcsolatba kerulni a holgyel akit a hangfelvetelen hallani? Szeretnek par tanacsot kerni mind kezdo vallalkozo. Elore is koszonom

 • admin

  2009. november 05. csütörtök

  Andrea, igen van. Például az, hogy nem te, hanem valamelyik családtagod vált ki egyéni vállalkozóit, olyasvalaki, akinek legalább heti 36 órás bejelentett munkahelye van, így nem kell járulékokat fizetni. Ha Bt-t (vagy Kft-t) alapítotok és egy olyan családtaggal közösen teszitek ezt, akinek legalább 36 órás bejelentett állása van, és ő a beltag, akkor sem kell járulékokat fizetni.

  • Tünde

   2010. október 25. hétfő

   Ha más nevére vállakozol, sajnos, vállás esetén nagyon megbánod. A sors tartogat néha kellemetlen meglepetéseket. Az én sikeres vállalkozásom így úszott el véglegesen…
   Ezért mindenkinek 100%-osan megbízható társat kívánok.

   • Vida Agi

    2010. október 26. kedd

    Tünde, ebben teljesen igazad van. Átmeneti megoldásként szoktam ezt javasolni, valamint fontosnak tartom (sajnos itthon még egyáltalán nem szokás), hogy kössünk házassági szerződést, amiben eleve bennevannak az ilyen dolgok.

 • Hierholcz Andrea

  2009. november 05. csütörtök

  Kedves Ági!

  Én még csak egy bátortalan szemlélődő vagyok. Már jó ideje gondolkodtam valami hasonló lehetőségen, mint amit Te is kínálsz, csak pont a kezdő lökés hiányzott.
  Viszont van még néhány kételyem: ha gyerek mellett vállalkozok, akkor is fizetnem kell a járulékokat. Ez pedig a kezdeti, bevétel nélküli időszakban húzós lehet – nem feltétlenül a befizetendő összegek, hanem annak a családi kasszához viszonyított mértéke. Erre is van valamilyen megoldás?

 • Zoli

  2009. november 04. szerda

  Sziasztok!

  Ha a válság miatt mostanában kevesebb a bevételetek, hallottam egy megoldásról:

  Egy EU-s pályázat keretében lehetőség van alkalmazottanként félmillió Ft körüli bérjellegű támogatás elnyerésére, illetve hasonló össze vissza nem térítendő oktatási támogatásra.

  Annyi a feltétel, hogy ne nagyon történjen elbocsájtás, illetve legalább 2007-es vagy azelőtti legyen a cég.

  Találtam egy csapatot, amely nemcsak megírja, hanem meg is valósítja a pályázatot, segítenek az adminisztrációban, végelszámolásban.

  Ha valakit érdekel írjon a nyereseges@gmail.com-ra vagy keressen Skype-on / sakk 2036/

 • Kriszta

  2009. november 03. kedd

  Szia Ági!

  Én már visszaszámolok Veled:-)! A VIP listára feliratkozva megrendeltem a „Fénysebesség” csomagot! Nagyon optimista vagyok. Még nincs kész infotermékem és honlapom sincs,de tele a fejem ötletekkel,ami remélhetőleg a fiatalok és nőtársaink, valamint a saját örömömre szolgál majd. Sok anyagot elolvastam több információs csatornán, remélem, a káoszt ( ami a honlapot és a vállalkozást illeti) segít eloszlatni a START csomag! Már nagyon várom!!!!!

 • Holl Edina

  2009. november 03. kedd

  Tényleg jó dolga van azoknak, akik most csöppennek bele az online vállalkozósdiba itt Áginál. Én még a kezdet kezdetén a fénysebesség kétszereséért kaptam meg ezt a tudásanyagot. Félreértés ne essék, már akkor is nagyon megérte az árát és nem is lehet teljesen összehasonlítani egy tanfolyamot egy oktató csomaggal. Szóval csak biztatnám a bizonytalankodó, de elszánt, vállalkozásra készülő kismamákat, hogy ne keressenek tovább, ennél alaposabb és a mi igényeinkre szabottabb anyagot úgysem találnak máshol. Legfeljebb ugyanitt 1 év múlva – de addig is csinálni kell, mert az idő pénz!

 • admin

  2009. november 01. vasárnap

  Éva, a Motivátor zárt oldalon a Hasznos dolgok menüpontban van egy dokumentum, amiben ezek mind bennevannak, valamint a mostani Motivátor számban van egy internetes jogi összefoglaló, illetve az előző ingyenes webináriumon (Profi Tartalomfejlesztés) is volt nektek egy nagyon alapos szerzői jogi anyag.

 • Mester Éva

  2009. november 01. vasárnap

  Kedves Ági!

  Ezek a jogi, adózási, vállalkozásindítási dolgok a Gazdagmami Tanfolyam anyagában sincsenek, mi is megkaphatjuk azt az összefoglalót?
  Köszi: Évi

 • admin

  2009. október 30. péntek

  Titi, Paypalra magánszemélyként is regisztrálhatsz, de az adóbevallásban ezt a bevételt be kell vallanod és az SZJA-t meg kell fizetned utána.

  2. Jó ötlet, van egy kész összefoglalóm erről, felteszem a Rizsanélkül zárt oldalra nektek.

 • Szalkai Titi

  2009. október 30. péntek

  Egyetértek Terivel mindenben! 🙂

  És még kérdésem van, amire még a google sem adta meg a választ eddig, és szerintem másoknak is hasznos lenne, ha tisztáznánk őket.

  1. Sok WordPress pluginnál látom (főleg persze külföldieknél) a támogatás lehetőségét: az alkotó kirakja a plugin mellé a Donate gombot. Ha én az oldalamra szeretnék ilyen lehetőséget kitenni, hogy aki akarja, anyagilag támogathasson, mondjuk PayPalon, annak vajon milyen adózási és egyéb feltételei vannak, kell-e hozzá cég, stb.? És vajon érdemes-e ilyennel próbálkozni, hajlandóak-e az emberek adakozni?

  2. Ági említetted, hogy a Gazdagmami start programban vannak jogi és adózási ismeretek is. Én rizsanélkül előfizető vagyok, és nem rémlik túlságosan, hogy a rizsanélkülben ilyenek lettek volna. Ha jól vettem észre, és ha az utolsó havi csomagban sem lesznek benne, akkor szeretném, ha ezeket külön egy anyagban tárgyalnánk!

  Köszi!
  Titi

 • Petz Teri

  2009. október 29. csütörtök

  Kedves Agi!

  Azt hiszem a legtobb csalodas az irrealis elvarasokbol akad. Mindenhez ido kell es itt nem 2 naprol beszelek. Termeszetesen jo a kezdo nagy lendulet, de mikor az lankad, akkor is tovabb kell huzni a szekeret! En amiota benott a fejem lagya, (mar amennyire benott) mindennek, ami komolyan erdekelt adtam legalabb egy evet es aztan ujraertekeltem a dolgokat es eldontottem erdemes-e belefektetnem az energiamat, idomet es penzemet. Kozben minden tolem telhetot megprobaltam es mindig lestem, kerdeztem a tapasztaltabb embereket es bovitettem a repertoaromat.

  Vegtelenul halas vagyok azert a sok mindenert, amit toled tanultam es bar eddig meg nem adtam el semmit, lassan, de biztosan no a latogatoim szama, es tudom, hogy nehany honap mulva meg lesz az eladas lehetosege. Kozben dolgozom a masik munkamban is, ami elosegiti azt, hogy turelmesen kivarjam az uj vallalkozas eredmenyeit.

  Koszonettel,

  Teri

 • Szalkai Titi

  2009. október 29. csütörtök

  Sokan elfelejtettünk játszani! Pedig gyerekként szerettünk!
  Sokan elfelejtettük szeretni a szépet! Pedig gyerekként ez is érvényes volt ránk!
  Hajlamosak vagyunk belesüllyedni a szürke hétköznapokba, és nem tudunk színt vinni a saját életünkbe!

  Köszi Ági, hogy ezt segítesz visszahozni! Jó hogy azt csinálod, amit csinálsz!