Most rajtad a sor: szorgalmi feladat CSAK strébereknek ;o)

Ha figyelemmel követted a hétvégi híradásokat, akkor biztosan te is elméláztál a rendkívül magas lottófőnyeremény felett. Hű, ennyi pénzzel lehet már azért valamit kezdeni, nem? Én is meg akartam nyerni, de elfelejtettem szelvényt venni 🙂 Éppen ezért merül fel a kérdés:

Mit csinálnál a pénzzel, ha szombaton te vitted volna el a lottó ötöst?

Ötleteidet várom ide a blogba csütörtökön (azaz október 15.-én) déli 12:00 óráig!

Ha milliárdokat nem is nyerhetsz ezen a játékon, de a válaszadók között kisorsolok 5 példányt a készülő Gazdagmami START Program CD csomagból!

A játékban való részvétel feltételei: hozzászólásnál add meg az ötleteid mellett a teljes neved és a valós e-mail címed (hogy tudjunk értesíteni a nyereményed átvételéről)

Várom a megfejtésedet!

Motivációként íme egy jelenet, ami veled is megtörténhet, ha megnyered a lottót 😉

166 Comments

Comment navigation

 • Szilvi

  2011. február 07. hétfő

  Érdekes, hogy a statisztika azt mutatja, a lottónyertesek néhány éven belül eltapsolják a nyereményüket. Talán azért van ez, mert valahogy a legtöbben azt a pénzt értékeljük a legjobban, amiért keményen megdolgoztunk. Ha én nyertem volna meg, akkor elsősorban munkahelyteremtésre fordítanám a pénz nagy részét. Nem halat adnék, hanem horgászni tanítanék minél több embert.

 • P.Harton Erika

  2010. október 11. hétfő

  Sziasztok! Mit tennék annyi zs-vel? Az adósságrendezés és az anyagi szempontból kiegyensúlyozott életvitel elérése után, megvalósítanám reformjaimat az oktatásban: http://www.remektanoda.atw.hu
  és a gyereknevelésben http://www.pmhely.eoldal.hu, valamint benyúlnék a bal zsebembe és kivennék annyi pénzt ami elég arra, hogy építsenek 1 hónapon belül egy falut a vörös(iszap) tengertől kellő távolságra. Meg kellene még nézetni a többi problemás helyet is. Ajjaj, nem is lenne elég a mani, tehát kitöltenék egy újabb lottó szelvényt. Lehet én lennék az első ember aki életében 2 szer nyer lottó ötöst. Tényleg van ilyen a bolygón? :))

 • László

  2010. február 01. hétfő

  Mivel jelenleg is a piaci igényeket nézem, mérem fel, felvennék egy megfelelő személyt, aki figyeli az általam kiválasztott piaci területeket (Ő lenne a szemem), majd az első két tervezetem elkezdeném, ami kétféleképpen menne: vagy tőkét adnék meglévő vállalkozásba, ami elvégezni a feladatot, vagy ha nincs az adott tevékenységre meglévő vállalkozás, létrehoznám.

  De, míg ez nem történik meg, befektetési tanácsadásokban segítenék. Jelenleg is ezen dolgozom, hogy megtaláljam a lehetséges befektetőket, vagy vállalkozásokat, akiket érdekelné.

 • béli károlyné, magdi

  2009. október 17. szombat

  kedves ági, tanár vagyok, a kislányom 13 éves, a férjem sulyos beteg, szeretnék gyerekeknek, elsősorban kicsiknek csinálni egy olyan iskolafélét délután, ahol ingyen kiélhetnék a bennük szunnyadó tehetséget,a legjobb szakemberek oktatnának, csak olyanokat vennék fel , akik igazán szeretik a gyerekeket, kerámia, rajz, riportetklub, drámatársulat stb, sport, a müködtetés fedezetét pedig megkeresném én a forex-n, amihez már értek, de csak a pénz nem boldogit………magdi

 • Medvéné Klári

  2009. október 16. péntek

  Kedves Gazdag Mami! Így szólítalak, mert valóban gazdag vagy. Sok ember, akivel kapcsolatban állsz, és tanácsot adsz „ingyen” szeret téged. Én is mindennap meghallgatlak és továbbgondolom a tanácsaid. Miután lezártad a lottó5ös pályázatot, elindulok vígasz ágon vagy futottak még kategóriában. 🙂 Akkor én most mit csinálnék, ha megnyerném a lottó5öst? Inkább leírnám, mi a szívem vágya. Én a gyerekekkel kezdeném, mert ott rakjuk le az alapokat, rajtunk múlik, milyen felnőtt lesz belőle. Egy nemzetközi gyermek farmot csinálnék, ahol nyaralhatna minden náció. Meghívnánk pár gazdag ember fiát is, aki esetleg később szponzorálhatná a fennmaradásunkat, ha elfogyna a lottó5ös pénze. Minden kultúra szimbóluma kint lenne a falon, hogy megismerjük és főleg elfogadjuk egymást, és nem utolsósorban tanujunk egymástól. A tenger mellett szeretném megvalósítani a hegyek közelében. Mert szeretném átadni a nagy tenger és hegy imádatom. Saját kertészetünk lenne, mert imádom a virágokat és tisztelem a gyümölcsfákat. Két hétig nyaralna egy gyerek, és utána elküldené a legjobb barátját. Teamben dolgoznánk, hogy közös legyen az öröm. Nagyon sok zene lenne és közös éneklés, játszás. Minden gyerek elhozná a kedvenc játékát, amit az itt megismert legjobb barátjának átadná, és mindenkinek készítenénk egy ajándékot, amit kisorsolunk, hogy nagyon sokáig emlékezzen arra, hogy milyen jó együtt lenni hiába vagyunk a Föld különböző pontján. De ez az én álmom, de lehet, h valaki továbbgondolja, és megvalósítja. És úgysem rossz. 🙂 Az egyik kedvenc tanítóm mondta, ha csak mindenki egy tál ételt tesz az asztalra, abból a végén mindenkinek gazdag lakoma lesz. 🙂 Szeretettel üdvözöl, vígaszágon, Klarisz:)

 • Kinga

  2009. október 15. csütörtök

  Sajnos, csak most nyitottam meg a leveleimet, így a határidő már lejárt, de azért rögtönzök valamit. A legjobb dolgok úgyis úgy születnek, hogy az ember nekivág, és ahogy elkezdi, amit akar, a dolgok kialakulnak, és szerencsés egybeesések sorozata kíséri az embert.Tehát, a rögtönzés: természetesen kiigazítanám a család többi tagjának adósságát, a mienket nem, mert nincs!!!!!! Ha nem lennék meg kölcsön nélkül, hogyan lennék, ha még azt is fizetnem kellene…
  A következő lépés egy alapítvány létrehozása lenne, és helyi illetve régiós szinten munkahelyeket teremtő kisvállalkozás beindítása, amihez csak lehet, uniós támogatás igénylése.
  Ezen kívül egy non-profit alapítványt csinálnék, ahol beteg gyerekek-felnőttek komplex kezelést kapnának, több barátommal már tervezzük egy ilyen komplexum létrehozását, pszichológiai, fiziológiai kezelésekkel, lovasterápiával, természetgyógyászattal. A terület és néhány épület már megvan, az emberek egy része is adott, pillanatnyilag forráskeresés folyik, egy nyeremény meggyorsítaná a dolgot.A terápiák között művészeti foglalkozások is lennének, tapasztalatom szerint remekül felgyorsítja a gyógyulási folyamatot szinte minden esetben, ha a beteg elkezd alkotni, átérzi, milyen egyszeri csoda ő is , mint minden ember.
  Ha nem is nyerek a lottón, bízom benne, hogy sikerül, mert sokan és jót akarunk!A teljes nevem: Kozma Kinga, az e-mail címem benn van a rendszerben, üdv: Kinga

 • Kovácsné Tóth Tímea

  2009. október 15. csütörtök

  Üdvözletem!
  Nagyon jól jönne az a „kis” pénz. Csatlakozom az elöttem szólóhoz. Nagyon nehéz anyagi helyzetünket oldaná meg. Mi már teljesen el vagyunk adósodva, és még mindig nem tudunk megélni a keresetböl, és most már egy kislánnyal is többen vagyunk. Ugyhogy igazi mennyország lenne nekünk. A házunkat én is kiböviteném és nem saját kézzel. Na igen elöször mindenki erre költené szerintem a saját élete rendbe tételére. Aztán befektetném egy részét ingatlanokba, talán csinálnék egy saját vállalkozást. Nagymamámat, öcsémet segiteném belöle. Na és persze szeretnék adakozni is olyan alapitványoknak akik a gyermekek betegségével, életével foglalkoznak, ujszülött ellátásra, mentöre és hasonló szervezeteknek. Nagy vonalakban ennyi, de a maradékból még nyaralni is elmennénk. Mert sosem voltunk még családdal nyaralni! Ez lenne az én nagy álmom!
  Köszönöm.

 • valerka78

  2009. október 15. csütörtök

  Lekéstem a határidőt, de kikívánkozik:
  Hitelre vettünk házat, 30-40 évig kellene törleszteni, na azt biztos kifizetném belőle. És persze szépen felújítanánk, de nem saját kézzel, ahogy eddig, hanem igazi mesterembereket hívnék. Édesanyámnak vennék egy pici házat a közelünkben, hogy többet láthassa az unokáját. A lányomat meg elvinném mindarra a fejlesztésre, amire nincs pénzünk, de állítólag segítene rajta. És a férjem se maradjon ki: megvehetné magának a Hummert, amire annyira vágyik, de csak akkor, ha nekem vesz egy jó nagy kombit vagy kisbuszt 🙂 És szülnék még 3 gyereket, mindig itthon lennék velük és egész nap játszanánk. Megyek is játszani…

 • Móder Attila

  2009. október 15. csütörtök

  1. harmadát elajándékoznám
  2. harmadát elkölteném a „szokásos” dolgokra (autó, ház, stb)
  3. harmadát befektetném, hogy a hozamból fenntarthassam a 2. harmadból összehozott életszínvonalat.

 • Nagy Lehelné

  2009. október 15. csütörtök

  Talán még nem késtem le:
  No nem a lottó ötösről, hanem a mire küldeném leírás beküldéséről.
  Ugyanis még ezen a héten is nyerhetek, ha nem is annyit mint a múltkor.
  Tudjátok-e, hogy tavaly is a 41.héten vitték el a „nagy nyereményt”?
  Ez talán véletlenszerű? Az is lehet. Lényeg az, hogy a férjem 3 db.
  lottóval és állandó számokkal játszik. Én csak néha-néha veszek egyet. A férjemmel és a lányommal néha eljátszunk a gondolattal, hogy mire is költenénk a hatalmas összeget. Mi már hárman nem biztos hogy egyezségre tudnánk jutni. Mindenki mást szeretne, mindenkinek másak az álmai, vágyai.Látszik is ez a leírásokból is.
  Nos,én valójában megelégednék egy kisebb összeggel is, nyomasztana a
  súlya illetve a felelőssége ennek a nagy összegnek.A pénz jó ha van,
  de önmagában nem boldogít. Hogy mégis mit tennék ha a 2 milliárdot
  megnyertem volna? Ennyi idő kevés az osztáshoz, szorzáshoz.
  Nagyvonalakban mégis leírnám:

  – Mivel van családi házam, kocsim,amit egy élet kemény munkájával
  szereztem, legfeljebb felújítanám, a kocsit szükség esetén lecserélném.
  – Elutaznék néhány országba, mert még nem jártam nyugaton.
  – Segíteném a családomat is, de nem zúdítanék rájuk nagy összeget
  egyszerre, inkább tanulásra, vállalkozás beindítására buzdítanám
  őket, és annak kiadási oldalát fedezném.
  – Segíteném a lakhelyemen élő embereket,közösségeket, de csak azokat, akik megütik azt az erkölcsi mérleget, amit nekik is tenniük kell. Tehát mindenkihez lenne feltételem.
  – Segíteném országosan is azokat az alapítványokat, szervezeteket,
  akik küzdenek a szép magyar beszédért, erkölcsös nevelésért,felemelik szavukat a szegénység ellen stb.

 • Bogi

  2009. október 15. csütörtök

  Én előszöris befizetném a szüleimet egy több hetes mediterrán hajóútra. Után elkezdenék kereseni egy kényelmes budai házikót, nem kell túl nagy, de azért legyen meg mindenkinek a helye. Vennék egy biztonságos kombi autót, amivel a babámmal tudnánk utazgatni.
  Berendezném a babaszobát, egy igazi kiscsajos szobát képzelek el a kislányomnak. Az új budai házikónkat szépen berendezném a legtrendibb otthonosabb bútorokkal és kiegészítőkkel.
  Elvinném a férjement a Maldive szigetekre sütkérezni és anyukámnak is vennék egy jegyet, hogy mint babysitter, aki a kislányunkra vigyázna, miközben mi a tengerben lubickolunk. Apukámnak vennék egy motorcsónakot, amivel az Adrián szelhetné a habokat.
  Elmennék vásárolni és minden szükséges divatos téli ruhát beszereznék a családomnak.
  Meglátogatnám a barátnőmet Amerikában, ahova az egész családot magammal vinném.
  Természetesen egy csomót jótékonykodnék, gyerekeknek és kórházaknak adnék pénzt. Főleg gyermekétkeztetsére és beteg gyerekek megsegítésére költenék egy csomó pénzt.
  Félre tennék egy nagyobb összeget a gyermekeim iskoláztatására, nekik is vennék egy pesti lakást befektetés céljából.
  A maradék pénzből pedig csak utaznék kifulladásig.

 • Teiszler Ágnes

  2009. október 15. csütörtök

  Hú, a kétmilliárd! Jó sok pénz… Először is asszem szívrohamot kapnék!!!
  Na jó viccet félretéve, szóval miután elhittem, hogy tényleg a miénk, teljes titoktartási fogadalom, és azon ígéret mellett, hogy elvégeznek egy tanfolyamot a pénz okos kezeléséről – a tágabb családban (nagyszülők, testvérek és családjuk) mindenkinek a számláján elhelyeznék egy olyan összeget, amiből gond nélkül meg tudnak élni életük végéig. Aztán hogy tényleg mit kezdenek vele, rájuk bíznám!
  Miután kifizettük az összes tartozásunkat, végre felépítenénk álmaink házát, megvennénk álmaink kocsiját, vennék egy csomó, könyvet (amit végre lenne is időm elolvasni), ruhát, ékszert, sminkcuccot stb. stb., szóval mindent amire mi nők csak vágyhatunk :), majd a pénz egy részének keresnénk egy jó befektetést (mondjuk a Kajmán-szigeteken? :)))), amiből aztán életünk végéig megélhetünk.
  Elkülönítenénk egy számlát mindhárom kölköcskénknek, amivel nagykorúságuk elérését követően természetesen szabadon rendelkezhetnek majd.
  Persze adakoznánk is (részemről a szülészetnek, gyermekkórháznak mindenképpen és egyéb már eddig is kinézett – gyerekekkel, betegekkel, oktatással, prevencióval foglalkozó – alapítványoknak, + ahová férjecském még akar).
  Azt hiszem a gyed előtti munkahelyemre nem mennék vissza, csak azzal foglalkoznék ami igazán érdekel! Ez persze folyton változik, de hát annyi pénzzel a háttérben ez nem lesz probléma… :p Valószínűleg vmi olyan tevékenységbe fognék, amivel a családok helyzetét tudnám megkönnyíteni, anyák munkalehetőségeit javítani, a gyerekek elkallódását megelőzni. Mindenképpen létrehoznék egy olyan szervezetet, amely olyan családoknak segít, ahol a gyerkőcnek hirtelen és/vagy drága orvosi kezelésre van szüksége.
  Végre oda utaznánk a világban ahová csak akarunk (ez igazából férjem nagy vágya, én egész jól elvagyok itthon is :p)! Miután bejártuk Mo-t, és a környező országokat, elsőként Írország, aztán Új-Zéland, Japán, aztán a Grand-Canyon és így tovább. Nemcsak turistaként, hanem kicsit maradnánk is mindenhol, hogy jobban megismerjük a helyet, az ott élőket, a kultúrát.
  Szóval nem unatkoznánk, annyi szent (nem mintha most unatkoznék ám!)…
  És ha elfogyna a pénz, akkor sem lennék kétségbe esve, hiszen volt már ilyen! :))))

 • Csilla

  2009. október 15. csütörtök

  Jó téma! Ezen már többször elgondolkodtam.
  Természetesen nálam is első az adósságrendezés. Minél nagyobb az összeg, annál szélesebb körben tudnám a szeretteimet, családtagjaimat is kisegíteni ezzel. A mostani lottóötös erre mindenképpen elég fedezetet biztosíthatott volna.
  A következő lépésben egyenesen magát Kiyosakit kérném fel egy komoly konzultációra egy olyan tolmács segítségével, aki a tolmácsoláson felül szintén példaértékű mentorom lehet a pénzügyi fejlődésem terén. Ezenkívül megkeresném azokat a magyar személyeket, akiktől itt a neten is már sokat tanulhattam, de a személyes mentorálásukat, tudásukat eddig nem tudtam megfizetni. Néhány -számomra nagyon fontos-előadást, tanfolyamot, akadémiát meghallgatnék, és a további befektetéseket ezek alapján dönteném el. Azután elmennék 2-3 hétre pihenni egy tengerjáró hajóra olyan mentorokkal, akik a további tanulásomban, fejlődésemben sokat tudnak nekem segíteni.(Remélem elfogadnák a meghívásomat 🙂
  Jól átgondolt, szakemberekkel kidolgozott tervek alapján a pénz nagy részét befektetném, és csak ezután kezdenék „költekezni” úgymint új lakás (vagy ház) üzlet, személyes luxus holmik.
  A folyamatos képzésekre, könyvekre mindig fordítanék figyelmet és pénzt, és mindig első helyen szerepelne a fontossági listán magamba fektetni.
  Mindenképpen csatlakoznék olyan MLM hálózathoz, ami most háttérbe szorult az anyagiak miatt, és mert a szívem szerinti munkám/alkotásom közben nem tudok elég figyelmet fordítani.
  Ennyi pénzből mint a jelenlegi lottóötös, már én is a gazdagok között mozoghatnék, ami segít az ő látásmódjuk megtanulásában, hogy soha többet ne kelljen attól félnem, hogy elfogy a pénzem, és akkor mi lesz?!
  Közben meg szívem szerint tovább alkotgatok…

  Csilla

 • Tujfelné Cenkov Mária

  2009. október 15. csütörtök

  Sziasztok!
  Nagyon sok véleményt elolvastam, és néhánnyal egyet is értek, de a legtöbbel nem. Nem hiszem azt, ha szétosztogatjuk, befizetjük, adósságunkat rendezzük stb… akkor utána nem lesznek újabb jelentkezők, újabb tartozások stb.
  Arra kell koncentrálni, hogy ésszerűen tudjuk megmozgatni az ölünkbe hullott hatalmas mennyiségű pénzt.
  Azt értem ez alatt, ha a család valamennyi tagjának kifizetem az adósságát, megvalósítom az álmaikat, akkor bizony lehet, hogy nem is olyan sok maradna a sajátomra. Önző lennék? Nem biztos. Mindenképpen segítenék három testvéremnek és anyukámnak, de azt hiszem a lényegi megoldásokat nekik kell megtalálniuk, én az ehhez vezető úton szeretnék segíteni. Nem helyettük megoldani a problémát, hanem megkeresni azt a legmegfelelőbb megoldást, amivel hosszú távon megoldódnának a gondjaik. ” Ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni! ” Én eddig is eszerint éltem, és ezután is így szeretnék. Két húgom vállalkozó. Őket abban segíteném, hogy jobban menjen a vállalkozásuk. Ha jobban megy a szekerük, jobban boldogulnak. Szerintem hosszú távon ez a kifizetődőbb.
  Az a baj az emberekkel, hogy pillanatnyi szükségleteiket próbálják meg kielégíteni, ami a legtöbb esetben nem is szükséglet, hanem vágy. A kettő között óriási a különbség!
  Több hozzászólásban is írták, hogy otthagynák a munkájukat. És mi lesz azután, ha elfogyott a pénz? Miből fog megélni, a gyermekeit miből fogja felnevelni?
  2 milliárd forint egy hétköznapi embernek nagyon soknak tűnik. Azt hiszik, egy feneketlen zsák, bármikor bármennyit lehet kivenni belőle. Ha ésszerűtlenül használjuk, akkor bizony az is elfogy egyszer, és lehet, hogy előbb, mint szeretnénk.
  Nézzük csak meg a világ milliárdosait. Nem sok olyat találni közöttük, akik elosztogatják a vagyonukat. Vannak, akik alapítványokat hoznak létre, vagy jótékonykodnak, de csak a hozamaik nagyon kicsi töredékéből. Pedig ők igazán megtehetnék. Nem hiszem, hogy zsugoriságból tesznek így. Nagy nevű családok sarjai sem tudják igazán értékelni, ha az ölükbe pottyan több milliárd dollár… (Lásd Paris Hilton – csak elszórakozza azt, amit a családja felépített, és azt hiszi, bármit megtehet)
  Többször kérdezték már korábban tőlem is, mit tennék, ha sok pénzt nyernék. Az biztos, hogy a munkámat nem hagynám ott, mert nagyon szeretem. Szülőszobán dolgozom gyermekápolóként, most már több, mint 20 éve. Lett volna lehetőségem váltani, de én ezt szeretem csinálni.
  Van mellette egy vállalkozásom. Abba fektetnék pár milliót. Ezzel lehetőséget biztosíthatnék nagyon sok embernek, hogy saját egzisztenciájukat megalapozzák, és egy élhetőbb életet tudjanak élni.
  Mindenképpen sokat fordítanék arra, hogy tanulhassak, mert abból lehet megteremteni az anyagi biztonságot. Tudás nélkül hiábavaló a sok pénz! Lenne egy könyvtár szobám, ez igen régi álmom.
  Amiket felsoroltam, ezekre a nyereménynek csak egy kis töredéke menne el. Mindenképpen segíteném a kórházat, ahol dolgozom. Erre szánnék kb. 100 milliót.
  Ami megmaradna, azt befektetném ingatlanba, és részvényekbe.
  Amikor sikerült elérnem azt, hogy akkor kelek, amikor akarok, akkor fekszem, amikor akarok, és közben azt csinálom, amit akarok, akkor mennék el utazni, érdekes helyeket felfedezni, mert akkor már nem lennének anyagi gondjaim.
  Köszönöm a lehetőséget, hogy ezeket megoszthattam Veletek!
  Mindenkinek szép napot, jó egészséget kívánok!

 • Roni

  2009. október 15. csütörtök

  Támogatnám a családom, barátaim, elindítanám az életüket egy jobb irányba, vennék egy lakást, építkeznék vhol, megvalósítanám a Balatonparti faház álmom, utazgatnék, végre nem kellene elmennem úgy egy bolt előtt, h úgy sem tudom megvenni…
  Beszereznék egy Mazda RX-8at, melyet feltunnungolnék kívül-belül 🙂

 • Szabadi Edit

  2009. október 15. csütörtök

  Ha én nyerném meg a lottó ötöst, kifizetném a saját és a családom hiteleit. Vennék egy családi házat és a férjemnek egy Subarut. A beteg édesapámnak megadnék mindent ami a gyógyuláshoz kell, sajnos nagyon sokba kerül. Családomat támogatnám.
  Elmennénk egy hosszú nyaralásra.
  Elindítanék egy vállalkozást, amely a gyógyítással kapcsolatos.
  Egy részét befektetném több ingatlanba, bankba.
  Támogatnék több alapítványt, főként a rákkutatással kapcsolatban.
  Létrehoznék egy alapítványt rákos gyerekekért.
  Építenék több új igényes játszóteret itt a környéken.
  Támogatnám a Tűzoltóságot, mert nagyon megérdemelnék.

Comment navigation