Zollendroller is elmondja

Zemlényi-Kovács Zoltán író, újságíró se nem gazdag, se nem mami, mégis jelentkezett a Gazdagmami tanfolyamra, amit kitartó hősiességgel küzdött végig 🙂 És ugyan a tanfolyamtól még nem lett gazdagmami, azért vannak olyan területeket, ahol máris gazdagnak érzi magát.

GM: Milyen céllal jelentkeztél a tanfolyamra? Volt korábban is vállalkozásod?

Zollendroller: Nem volt vállalkozásom, sőt, még munkám se, ezért is éppen nekem való a Gazdagmami tanfolyam. Korábban évekig újságírással foglalkoztam és az Internet mindig is érdekelt. 8-9 éve vagyok felhasználó. A honlapépítés elérhetetlen álomnak tűnt számomra, ami most a wp segítségével szerencsére elérhető távolságba került.

GM: Konkrét terveid voltak, mit szeretnél csinálni? Mennyiben módosultak ezek a tanfolyam közben?

Zollendroller: Terveztem egy honlapot korábban is, csak nem tudtam, hogy azt – legalábbis részben – én is meg fogom tudni csinálni. Most már, ezzel a tudással jóval merészebb és konkrétabb terveim vannak a jövőre vonatkozóan.

GM: Milyen technikai tudással jelentkeztél a tanfolyamra? Mit tudtál ezen a téren elsajátítani?

Zollendroller: PC felhasználó voltam, minimális tudással, bár újságíróként dolgoztam háttér területeken, sőt, moderáltam internetes fórumot is hónapokon át 2001-2002-ben. Mégis az akkori és a mostani tudásomat össze se lehet hasonlítani.

GM: Milyen vállalkozási, marketing tudással jelentkeztél a tanfolyamra? Mennyiben tudtál ezen a téren új dolgokat elsajátítani?

Zollendroller: Vállalkozási és marketing ismereteim a nullával voltak egyenlőek. A Gazdagmami tanfolyam – ezt garantálom – egyszersmind személyiségfejlesztő tréninget is magában foglal. Megnőtt tőle még az én önbizalmam is, ami nem kis teljesítmény. De ha egy otthon ülő tanácstalan önbizalom-hiányos kismamákat veszünk, akiknek a tanfolyam tulajdonképpen szól, akkor ők mindenképpen megélhetik a tanfolyam által, hogy gyakorlatilag mínusz nulla szintről pár hét alatt egy magabiztos tudásszint érhető el.

GM: Honnan kezdted a tanfolyamot és hova jutottál el?

Zollendroller: Nulláról kezdtem és ma – bár még mindig sok minden nem megy segítség nélkül – már sokkal magabiztosabban mozgok internetes marketing területen.

GM: Mennyi idődbe telt a tanulás? Tudtál-e a tanulás mellett a munkával is haladni? Épült-e a vállalkozásod, miközben tanultál, vagy ez még csak most következik?

Zollendroller: Rengeteg időt foglalkoztam a tanfolyammal és a honlapépítéssel, de (számomra) még ez is kevés volt. Még nem is végeztem mindennel, ma vettem még csak a szeptember 19-i leckét. Nyaraltam, emiatt maradtam el, de egyébként is jellemző rám a szöszmötölés.
Nem dolgoztam semmit időközben (leszámítva a Sziget fesztiválon betöltött feladatomat, amikor nem is foglalkoztam a tanfolyammal), legfeljebb házimunkát végeztem. A tanfolyam – illetve a honlatépítés (írás) – olyan pozitív energiákat gerjesztett bennem, hogy hipsz-hopsz újra kiegyensúlyozott jó kapcsolatba kerültem a hat éve elvált nejemmel, akivel a tanfolyam előtt tök rosszban voltunk. De nem csak őt, hanem most mindenkit legszívesebben magamhoz ölelnék!

GM: Összességében mit mondanál a tanfolyamról, mivel voltál elégedett és mi volt az esetleg, amit hiányoltál?

Zollendroller: Őszintén szólva, csak ámulok és bámulok, hogy egy ekkora ismeretanyagot megkaptunk ilyen potom pénzért. Tehát hiányolni nem hiányoltam semmit. Igazságtalanság lenne elvárnom, hogy a számomra elegendő segítséget elvárjam Tőled Ági, mert akkor rólam kéne, hogy szóljon az életed. Így is rengeteg segítséget kaptam Tőled és a kedves osztálytársaktól.
A tanfolyam összességében egy életre szólóan meghatározó élmény volt számomra, anélkül, hogy túlzásokba esnék! Ráadásul a teljes anyagot meg fogjuk kapni CD-n, bármikor elővehető, átismételhető ez a (számomra) kifogyhatatlan tudás.

GM: Mutasd be az oldalad néhány szóban! Miért pont ezt az oldalt hoztad létre? Mi volt az alapötlet? Kiknek szól? Mi volt ebből a saját eredeti elképzelés és mi az, amire a tanfolyam során jöttél rá?

Zollendroller: Az oldalam címe sajatutad.hu. És elődje, a sajatutad.blog.hu. Három éve egy spirituális csoportba járok, mely átformálta az életemet. Spirituális találkozóhely lett volna eredetileg, ami eddig nemigen jött össze, majd talán most, a tagok oldalán. Végül is minőségi bulvár újság-féleség lett belőle. A hozzám hasonló (spirituális) érdeklődésű embereknek szól. Nem kifejezetten informatív tartalmak, csupán olvasni lehet őket, ez azért van, mert nincs termékem, amiről írhatnék, de ez egyáltalán nem zavar. A tartalmakkal nem lett volna gondom, viszont az oldalsávokban található internetes lehetőségeket, melyek jócskán növelik a látogatottságot és az oldal iránti érdeklődést, mindet a tanfolyamon sajátítottam el. Nem is beszélve azokról a marketing lehetőségekről, melyekről szintén Ágitól szereztem tudomást.

Köszönöm szépen, hogy részt vehettem a Gazdagmamin, mert ha ugyan egyelőre se gazdag, se mami nem lettem, tudásban és lelkiekben, önbizalomban is gazdag vagyok már most.

6 Comments

 • Hantos Gyöngyi

  2008. november 20. csütörtök

  Zeze: OM-es, azt nem tudom, de hogy Zsoltiék csodákat készítenek, az biztos. Nézz el a honlapjukra!

 • Zeze

  2008. november 16. vasárnap

  Mi az az OM-es faragvány?!

 • Chi*** Csapó Ida

  2008. november 16. vasárnap

  Nagyon jó volt ezt a nyilatkozatot olvasnom, és remek, hogy ilyen hatása volt Zollendrollerre – a site-od is nagyon klassz!
  Ki fog ebből még több is nőni, tuti 🙂

  Ida ***

 • Zsolti

  2008. november 15. szombat

  nem. dehogyis. a Dédid örökségére gondoltam.

 • zoll

  2008. november 15. szombat

  Nem értem, hogy miről beszélsz. Ha egyszer nincs, akkor nincs. Ha csak nem az OM-jeles fafaragványodra célzol. Azt szíves-örömest reklámozom, memmindem!!! 🙂

 • Zsolti

  2008. november 14. péntek

  Zoli, van Neked terméked, többen is kérték már!
  🙂