Mi mindent próbáltál már meg az ügy érdekében?

Biztosan ismersz te is olyan tipikusan önsorsrontó embereket, akik állandóan panaszkodnak, elmondják milyen nehéz az életük, milyen szerencsétlenek és ha tálcán kínálod nekik a megoldást, akkor azonnal mondanak 10 kifogást, miért nem felel ez meg nekik. Ha nem is ilyen szélsőséges módon, de azért mindenkiben vannak olyan ellenállások és gátak, amik távoltartják az igazán nagy sikerektől, a valódi nagy eredményektől.

Van egy régi barátom, aki állandóan panaszkodik, hogy ő falun lakik és feléjük nem lehet vállalkozni, minden épül lefelé, az emberek költöznek el. Mellesleg az illető rendszeresen internetezik, ezért nemrégiben nekifogott egy webáruház kivitelezésének, de az első 1-2 hónapban nem úgy alakultak a dolgok, mint gondolta, ezért abbahagyta. Pár hónap múlva egy másik oldalt kezdett el csinálni, de aztán azt is pár hónap sikertelenség után magára hagyta. Azt mondja, neki nem lehet szerencséje, mert őneki nem mennek ezek a dolgok.

Néhány hete találkoztam egy másik ismerősömmel, akinek sikeres lakberendezési áruháza van a neten évi 20 milliós forgalommal. Az első év nekik is nehéz volt, de türelmesen dolgoztak tovább és most már remekül megy a bolt. Kiderült, hogy ugyanabban a faluban lakik, mint a barátom. Ő nem vette észre, milyen rossz dolog falun lakni, élvezi a tiszta levegőt és a madárcsicsergést 🙂

Amikor néhány hete tréninget tartottunk, Csapó Idának (www.gazdagnok.hu) volt egy előadása arról, mi a különbség a gazdagok és a szegények gondolkodásmódja között. Őt hallgatva döbbentem rá, hogy a gazdagok valójában már akkor gazdagnak gondolták magukat, amikor még nem voltak azok. A siker fejben dől el: tényleg szeretnél-e változtatni, komolyan gondolod-e vagy állandóan a kifogásokat keresed? Vajon milyen gátakat állítasz magadnak, amik a sikered útjában állnak?

Gyakori például, hogy valaki nagy lendülettel belekezd az új dolgokba, lelkes, csinálja, aztán egyszercsak alábbhagy a lendülete és már egyáltalán nincs kedve az egészhez. Ha ilyen típus vagy, akkor szükséges valami, ami állandóan égve tartja benned a lángot, ami átsegít a holtpontokon. Egy jó könyv, egy beszélgetés valakivel, aki hasonló cipőben jár, mint te, egy előadás felvétele, egy újabb ötlet, amivel feldobhatod, változatosabbá teheted a munkádat…

A családod, a szüleid gondolkodásmódja, a környezeted negatív véleménye (ha mindenki azt mondja, hogy válság van, akkor biztosan válság is van, 1 milliárd légy nem tévedhet) mind-mind visszahúzó erőt jelentenek. De tudatosan képes leszel felülemelkedni rajta.

72 Comments

Comment navigation

 • Harkai Ottó

  2009. november 26. csütörtök

  E Fórumokon való fogadtatásaim – mint például; „Üdv újra itt! Harkai Ottó” – most is monitoromon díszelegnek a véleményírási helyek fölött.
  Azonban, nem csak a néhány nappal ezelőtti 2 db. nyugdíj-témájú, valamint az udvariassági, bejegyzésem, hanem e mostani sorokhoz hasonló tárgyú tegnapi üzenetemnek is, nyoma veszett; még a ‘tárolt változatok’-ból is.

  Harkai Ottó

 • Harkai Ottó

  2009. november 16. hétfő

  Nagyon sok értetlenséggel kellett birkóznom az elmúlt több mint 70 évem alatt!

 • Vida Ági

  2009. február 18. szerda

  Erzsébet, egyetértek, az ügynökösdi nekem sem megy, nem is ment soha, ezért nem is akartam csinálni. Pont azért találtunk egymásra az internettel, mert itt másként működnek a dolgok, nem kell senkit győzködni, hogy vásároljanak, mert mire oda kerülnek, addigra maguktól megveszik, amit adni akarok.

 • Barcza Erzsébet

  2009. február 18. szerda

  Nos, meg kell mondjam, én nem-igen olvasom a Gazdagmami hírleveleket, mert nincs rá időm. Egyátalán: amióta dolgozom szinte semmire sincs időm.
  Amikor jelentkeztem a hírlevélre, még munkanélküli voltam, így nagyon keresgéltem, rengeteg dolgot elolvastam, megfontoltam. A Gazdagmami alapötlet nagyon tetszett -mindenki képes megállni a maga lábán, bárki kereshet pénzt és hozhat létre valami alkotó és hasznos dolgot- ha mer.
  Én azonban félek minden újtól, mindentől, ami bizonytalan. Sokfelé körülnéztem még munkanélküliként. Biztosítás, wellness termékek, Oriflame, DAS, Providencia…, de egyikbe se mertem belefogni.
  Több okból:
  1.) Amilyen jól hangzott számomra az adott „főügynökkel” való beszélgetéskor a lehetőség, a jövő, a várható kereslet, stb., olyan nehéznek tűnt már itthon.
  Egyrészt mert én tényleg nem vagyok az a rábeszélős típus. Sem a saját ismerőseimet -tudja mindenki, alapból őket kell megcélozni-, sem idegeneket nem tudnék meggyőzni arról, milyen nagyszerű az a biztosítás, az a gyógynövény alapú termék, (ami csak elsőre tűnik irdatlanul drágának, valójában nagyon is megéri…), vagy az a jogi bebiztosítás, és egyebek. Nem tudnék népszámlálás szerű felmérésben részt venni (ilyen is lett volna)-egyszerűen nem mernék idegenekhez becsöngetni. Vagy vállalatról vállalatra járva megpróbálni meggyőzni a dolgozókat, hogy a jelenlegi nyugdíj rendszer rossz, nem fog gondoskodni róluk öreg korukban, váltsanak…….. Nem sorolom tovább. Még akkor sem tudnék, ha esetleg elméletben én is egyetértek vele. Egyszerűen szégyellném. Olyan szörnyű kufár dolognak érzem.
  Másrészt itt van és volt mindig is a férjem, aki rémesen ráerősített ezekre a félelmeimre, aggodalmaimra, mondván: „-Ha az első helyről elküldenének, te mindjárt magadba zuhannál, állandóan frusztrált lennél, és előbb-utóbb idegösszeomlást kapnál.” (Hát mondjuk lehet, hogy így lett volna, de ilyen háttér mellett biztosan nem sokan indultak volna el bármelyik lehetőség mentén.)
  2.) Valójában én mindig is fix jövedelemre vágytam és vártam, még ha az a fix elég kevés is. Annyi becsődölt vállalkozásról tudok az ismerőseim körében, s annyi bolt, gép,- és ruhakölcsönző zárt be már a közvetlen környékünkön is, hogy az önmagában elegendő visszatartó erő, még ha lenne is némi affinitásom ilyesmi ügyben.
  ————

  Tehát semmibe nem belefogni, ami bizonytalan!- Ez az én alapvetésem. Talán mindig ilyen csóró közalkalmazott maradok amilyen most vagyok, de van állásom fix fizetésért, és én örülök neki. Tanár vagyok egy általános- és szakiskolában, rengeteget készülök az óráimra -főleg éjszaka-. Ezért is nincs időm semmire, még hírlevelet olvasni se. Most viszont jó sokat írtam, így még a szokásosnál is rövidebb alvás vár rám, de nem baj. Talán nekem is szükségem volt rá, hogy egyszer „kiírjam” magamból. 🙂

  Üdv: Erzsi

 • hidegfem.eu

  2009. február 13. péntek

  Üdvözlet, köszi az értékes cikket. Eddig a legnagyobb hibám, ami szinte kivétel nélkül kudarchoz vezetett, az a kitartás hiánya volt.
  Ami a leginkább segít ezt most lekűzdeni, az a megfelelő társak, illetve befektetők partneri viszonya. Jóbarátok, és rugdosnak, ha kell… 🙂

 • Andonika

  2009. február 12. csütörtök

  A gátjaim:
  főképp a család és barátok negatív visszahúzó ereje ami gátol
  Mivel próbálkoztam:
  Teszvesz, Vatera
  Yessplus, ezeket a termékeket terhesség és szoptatás alatt nem lehet használni, és a munkahely otthagyásával sok ismerős eltűnt
  Avon, Faberlic a fentihez hasonló
  Mit nem ajánlanék senkinek?
  piramisjáték, önsegélyező pénztár
  Mit ajánlanék másoknak is?
  Soha nem szabad feladni. Mindig kell tervezni. Hinni.
  Előbb vagy utóbb gazdag ember válik belőlem akárki meglássa,
  ahogy Regőss Bendegúz is mondta annak idején.

 • Zs.

  2009. február 12. csütörtök

  Gátjaim: azt hiszem az önbizalomhiány a legnagyobb gátam, a kapkodás és talán néha a (sokak szerinti) maximalista hozzáállásom? 🙁

  Amit próbáltam: hímeztem(nagyon időigényes, persze a gimi mellett jó kis zsebpénz volt) , virágot kötök (ha időm engedi jelenleg is, hiszen ez a hobbim is, a baj, hogy kissé szezonális és sok az üzlet is…),
  úgy igazán komolyan még nem álltam neki az önmegvalósításnak 🙂
  de most van egy ötletem, remélem beválik 🙂

  Nem ajánlom: ész nélkül belevágni; információk nélkül; bár ki tudja, van, akinek így is megy 🙂

  Ajánlom: hát, ha sikerül megvalósítani az ötletem, akkor már okosabb leszek, addig is kitartást mindenkinek 🙂

  Szép napot!
  Zs.

 • BBM

  2009. február 12. csütörtök

  Helló
  A válaszaim:

  # Vajon neked milyen gátaid vannak? – Legfőképp a pénzhiány! Két egyetemista meg egy általános iskolás gyerek mellett mindent kétszer meg kell gondolni.
  # Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be? – Vállalkozó kézműves voltam 12 évig, jól ment, de jött a 3. csemete, veszélyeztetett terhes lettem + jött még jó néhány betegség. A lényeg: az árukészlet fogytával természetesen a kereskedők is elfogytak. később pedig a távolkeleti termékek megjelenése okozott gondot. Az anyagköltségem tobb volt, mint amennyiért hasonló terméket meg lehetett kapni. A minőség? Na igen az egy más kérdés…
  # Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál? – Vaktában belevágni valamibe. Előbb utána kell nézni, sokat olvasni, tanulni.
  # És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok? – Legfőképp az hogy hinni kell abban amit csinálsz, hinni kell abban, hogy igenis ezt meg tudom valósítani.Ugyanis minden álmunk valóra válhat , csak legyen bátorságunk nyomába eredni!
  Nagyjából ennyi.

  Ui: Gratulálok az oldalhoz!

  Most nézem, lehet hogy kicsit lassú voltam, Na mindegy, ha már megírtam küldöm.

 • Liza

  2009. február 12. csütörtök

  Szia Ági,
  Először is azzal kezdeném, hogy mindkét honalpod és hírleveled lelkes olvasója vagyok. Nagyon sok hasznos információhoz jutottam eddig hozzá, amit esetleg a védőnő nem mondott, vagy olyan ötleteket adtál melyek elgondolkdotatnak és megvalódítása folyamatban van,d e valóban vannak gátak is, nekem leginkább eddig az volt, hogy mihez is kezdejek, mert már mindent annyian csinálnak és mindig valami új és egyedi dolgon törtem a fejem, de felvilágosítottál arról, hogy az ötletet be is kell vezetni, mire mindenki elismeri és azóta rájöttem, hogy tényleg inkább érdemes valami már bejáratott dologgal foglalkozni.
  A másik gát az idő, nekem nagyon nagy problémát jelent a 24 óra jó beosztása…

  Sok mindennel próbálkoztam már, ami másodállásként némi anyagi forrást jelentett, míg Gyesre nem mentem, az az AVON volt. De elég sok mlm rendszerrel megismerkedetem és rájöttem, hogy itt gáként az ismertség jön szóba.
  A módszereken és az ötleteken gondolkodom, de tényleg nem érdemes másnak említeni, mert nagyon negatívak tudnak lenni az emberek.

 • Szilvi

  2009. február 12. csütörtök

  * Vajon neked milyen gátaid vannak?

  Kétgyermekes édesanyaként az idő, ami gátat jelent.

  * Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?

  Szeretek újítani, így minden új internetes technikát alkalmazok. Nekem a vírusmarketing nem vált be. Hogy miért, nem tudom, de általában minden második ember hamis email címeket adott meg…

  * Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?

  Szerintem érdemes mindent megpróbálni. Kinek ez, kinek az válik be és fordítva. A lényeg, hogy cselekedjünk minden nap valamit.

  * És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?

  Az interneten nagyon sok barátságot kötöttem, így könnyen lehet linkpartnereket találni. Mindenki ismerkedjen bátran, mert megéri!

 • monekoa

  2009. február 12. csütörtök

  Milyen gátaim vannak?
  Önbizalom. Ide sem akartam írni, mert úgysem nyerek! De fő a pozitív hozzáállás. Legalább az esélyét adjam meg.
  Pénz.
  Idő. Bár mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.
  És egyelőre a „hogyan”.

  Mi mindent próbáltam?
  Avon, biztosítás, Vatera, Google Adsense.

  Mit nem ajánlanék?
  A piramisjátékokat, a házalást.

  Mit ajánlanék?
  A pozitív gondolkodás erősítését. Könyveket, olyanok történeteit, akiknek sikerült.

 • eeasy

  2009. február 12. csütörtök

  Sziasztok!
  Úgy tűnik, a problémám szinte ugyanaz, mint a legtöbb „panaszkodónak”. Önbizalomhiány, és tanácstalanság 🙂 És az, hogy nem tudok mosolyogva szemébe füllenteni senkinek.

  Eddig bérből-fizetésből éltem, most mondhatnám, hogy az államból élek (Gyeden vagyok) – de az szinte az éhenhalás ellen elég….
  Amit próbáltam Oriflame, Tupperware de nem tudok emberekre rásózni semmit – az igazi mlm-el ezért nem is próbálkoztam eddig.

  Olyan nincs, amit nem ajánlanék senkinek, mert mindenki másban jó. Vagyis helyesbítek – az senkinek sem ajánlanám, hogy nyelvtudás nélkül menjen külföldre szerencsét próbálni.

  Amit ajánlanék, mert bejött :
  az internetes hírlevelek (főleg befektetési témákban, pl Tóth András hírlevele), és olvasni, tanulni, nyitott szemmel járni a világban 🙂

 • Fánika

  2009. február 12. csütörtök

  Sziasztok,

  hát végre ez is eljött, lehet panaszkodni …

  Én krónikus pénz-, idő- és önbizalomhiányban szenvedek. Ezek azok a gátak, amiket ugyan próbálok átugrani, de valahogy egyre feljebb és feljebb kerülnek.
  Az otthonról hozott „bátorítások”: neked ez ugysem sikerül, minek csinálod, nem jó ez semmire, csak a pénzedet költöd rá, stb. stb.
  Bár a férjem barátja, aki jelenleg Angliában él és hülyére keresi magát, azt mondja, hogy aki 18 éves kora után azon nyöszörög, hogy milyen hülyék voltak a szülei és mennyire rosszul nevelték, annak úgy kell, mert, hogy utána viszont a saját kezedben van a sorsod és úgy alakítod, ahogy akarod.
  De azok a fránya körülmények vagy kifogások persze mindig ott vannak.
  Olyan jó Ágitól hallani, hogy ő hogy oldja meg a gyerekei mellett a munkát, tényleg tök jó ötletei vannak, de nekünk nincsenek se szülők, se barátok, egy idegen városban élünk még 5 év után is, mert itt nem az a jellemző, hogy a gyerekek jönnek mennek a családok között és felváltja el tudja mindenki végezni a munkáját, hanem az ajtóbezárás, nehogy valaki megtudja mennyit keresel vagy mire költesz.
  Amióta ez válságőrület tart, a férjemet nem is látom itthon, mivel a gyárból rengeteg embert kirúgtak arra hivatkozva, hogy nincs munka, ami van, azt a maradókkal oldják meg nem 8 órában, hanem 12-ben, 16-ban.
  Mióta kiderült, hogy nem jogtiszta a gépünk, még arról is le kellett,hogy mondjak, hogy valami jó kis blogot elindítok. Igaz a férjem eddig is tudta, hogy nem jogtiszta, csak én nem, mivel nem foglakoztam ilyen jellegű ügyekkel.
  Másik számítógépre pedig semmi esélyünk, a svájci frankos lakáshitelünk úgy viszi a pénzt, mintha muszáj lenne.

  Tavaly nyáron, hogy el tudjuk vinni a lányokat a Balcsira, vállaltam éjszakai vasalást. Hát nem volt könnyű este 11 után még nekiállni 3-4 órát vasalni, de végülis megérte. Jó idő volt és a lányok nagyon élvezték. De nem ajánlom senkinek, nem könnyű munka. Akkár már inkább Ági útmutatásait követve próbálkozzatok. (A kockás füzetemben azért én is tervezek, csak azt senki nem látja.)

  Minden olyan hirdetés, ami gyors meggazdagosát ígér, nagy valószínűséggel átverés. Ezért szerintem csak olyanba szabad belevágni, ami mögött azért munka is van, mert sült galambot még én sem láttam repülni.

  Tutibiztos módszert még nem sikerült találnom, ezért is vagyunk ott, ahol vagyunk. De szerintem nagyon fontos, hogy mielőtt még bármibe belevágnánk saját magunkat kellene megismerni, kielemzni, az összes múltbeli nyavalyánkat felderíteni, a gátakat áttörni, hogy semmi ne akadályozza a jelenbeli fejlődést. Ehhez nagyszerű eszköz Csapó Ida tanfolyama. Én is nagyon sok mindenre most jöttem rá, miközben a leckéket hallgatom és próbálom megoldani, ahogy időm engedi. Ha legalább 3 évvel ezelőtt találkoztam volna egy ilyen lehetőséggel, biztos nem itt tartanánk.
  Online-marketingben pedig Ági nagyon jó – csak az a fránya pénz-, idő- és önbizalomhiány ne lenne.

  Sziasztok

 • Timi

  2009. február 12. csütörtök

  Szia Ági!
  Az én legnagyobb gátam a bizonytalanság, önbizalomhiány és ebből kifolyólag az „elnemindulás”.
  Születtek már ötletek, megvizsgáltam, körbejártam a témát, némelyikhez még egy kezdetleges honlapot is összeraktam, csak épp nem tettem publikussá. Nem volt hozzá bátorságom, mert „biztos nem elég jó” „mit szólnak majd hozzá” „hogyan fogom kezelni a rosszakaró kötözködőket” stb, stb…
  Ami nem tesz jót senkinek: a halogatás, és várni, hogy majdcsak jórafordulnak a dolgok, vagy, hogy jön valaki és megtesz helyettünk mindent 😀
  Amit mindenkinek ajánlhatok (magamnak is) az önképzés, önfejlesztés, olvasás, tréningek, és MEGVALÓSÍTÁSA a tanultaknak.

  Hajrá mindenkinek.

 • Katalin

  2009. február 12. csütörtök

  * Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Szeretek mindent részletesen átttanulmányozni, ha lehet megtanulni, több forrásból meggyőződni helyességéről, hitelességéről, működő képes voltáról. Emiatt késik a cselekvés. Másrészt többmindent kellene delegálnom, túl sokat dolgozom a cégemben, ahelyett, hogy a cégemen dolgoznék.
  * Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Olyan területeken dolgoztam és dolgozom, ami a mások segítésén alapszik. Ha még nem értem el a kívánt eredményt – és még nem értem el – azért van, mert nem fókuszáltam kellőképpen a fontos lépésekre.
  * Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Kerülje bárki, hogy olyasmivel foglalkozzon, aminek a sikerében nem hisz. Azt tanultam egyik jó barátomtól, hogy a próbálgatás csak zajos semmittevés.
  * És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Egyszerű lépésekből álló, könnyen megtanulható rendszerben dolgozni. De csak akkor lesz eredményes, ha dolgozol és kitartasz.
  Ezáltal valós igényt kielégíteni, értéket teremteni, általa gyarapodni.

  Köszönöm a lehetőséget és minden jót mindenkinek!

 • Éva

  2009. február 12. csütörtök

  Sziasztok!

  Az előbb amit írtam az utolsó sornál elszállt! Nem bánkódom miatta, üzenet volt számomra, hogy nem is arról kellett volna írnom!
  A gátaim: önbizalom hiánya, család, pénz.
  Amit eddig megpróbáltam: a két kisebb gyermekem születése előtt volt egy gyerekruhaboltom másodkézből.Az nem ment, mert többett vitt mint hozott. Amíg otthon voltam a két kisebbel, addig tanultam. Tavaly elmentem dolgozni, a legnagyobb fiam a főnőköm! Nagy kihívás, kevés pénz.Tavaly decemberben 3 barátnőmmel összefogtunk, és nyitottunk egy egészség stúdiót, gyógyulni vágyó betegeket kezelünk. Még ez is pénzt visz. A párom nem tud róla, mert ő az örök ellenzéki, aki szerint ez tuti nem megy. Nem szeretném állandóan hallgatni a sopánkodását és a lehúzását. Nem tudja, nem fáj neki!
  Vannak még ötleteim, csak a számítógéphez még nem értek annyira, hogy Weblapot tudjak készíteni.Ezt szeretném megtanulni intenzíven.
  Nagyon fontos számomra a szemléletváltás.Ezen dolgozom. A kitartás, hit és a türelem nagyon fontos a győzelemhez! De a türelem nem mindig tart ki a győzelemig. Ezért tartok itt.
  Amit nem ajánlok: a csüggedést és a nem -el kezdődő mondatokat! Ezt saját magamra is értve! Pozitívan kell kifejezni a nemtetszésünket. Remélem ezt érthetően írtam le.
  Amit ajánlani tudok:
  Ötletgenerátor Brainstorming kártya.
  Ági oldalai a
  http://www.rizsanelkul.hu (nagyon tetszik)
  és a többi jó oldalak
  http://www.gazdagnok.hu
  http://www.marketingcommando.hu
  http://www.marketingzseni.hu
  Most futok az oviba a legkisebb „királyfiért”…
  Szeretettel:Éva

 • Heni

  2009. február 12. csütörtök

  Szia Ági,

  1. Gátak
  Tökéletesen egyetértek Veled, ahogy gondolkodok magamról, az nagy gát- vagy nagy hajtóerő – tud lenni. A félelem, hogy nem sikerül, hogy nehéz lesz, hogy csődöt mondok, és sorolhatnám – sajnos meggátolnak az első lépés megtételében.
  A bizonytalanság éppúgy: ez lenne jobb vagy amaz? Mit is szeretnék kezdeni magammal? Vajon ehhez kéne még tanulnom valamit? Ha igen, akkor hol- mit?
  Számomra egyébként gát még a jelenlegi gazdasági helyzet és a még kevésbé rózsás kilátások is.

  2. Próbálkozások – bevált és nem vált be
  Az Avon és hasonló házalós megoldások sajnos nem az én egyéniségemnek valók. Próbálkoztam én is (Amway, Lyoness), de nem tartottam kifizetődőnek a bele fektetett energiát.
  A pénzügyi befektetéseim is sajnos idő-odafigyelés hiányában csődöt mondtak.
  Most kezdtem rákapni a Tesz-vesz/Vaterán keresztüli értékesítésre, ami legalább az itthon felgyülemlett „kacatoktól” is segít megszabadulni.

  3. Módszerek, amiket senkinek nem ajánlanák
  Talán azt, hogy felkészületlenül, légvárakat építve belecsapni valamibe, vagy azt gondolni, hogy máshol (nagyváros, külföld, stb) jobb lesz. Mint a cikkedből is látszik, mindegy, hogy valaki vidéken vagy a fővárosban él-e.
  Egyébként pedig, míg nekem nem jön be az avonozás, lehet, hogy másnak ez ad lendületet – nem vagyunk egyformák.

  4. Módszerek, amiket bátran ajánlok
  Talán a teszvesz/vatera, vesztenivaló nincs benne és csurran-csöppen valami, bár az biztos, hogy nem a meggazdagodás forrása. Én pénzügyi területen végeztem, de akinek erről semmi információja nincs, az mindenképpen olvasson utána vagy menjen el egy tanfolyamra. Én még így is rengeteg hasznosat hallok egy-egy esetleges képzés során, hát még egy laikus.
  Heni

 • Tara

  2009. február 12. csütörtök

  Szia Ági!
  Nagyon jók a kérdések, bocs, de ennél rövidebben nem tudtam válaszolni.
  Gátak: saját magam, a kishitűségem (én ezt úgysem tudom megcsinálni). De aztán egyszer csak áttört ez a gát!
  2 dolog volt, ami arra késztetett, hogy muszály, hogy meg kell csinálnom.
  1. A kisfiam első születésnapján rádöbbentem, hogy már csak egy év és vagy találok valami mellékkeresetet, vagy a kisfiamat bölcsődébe kell adnom, mert a GYES-ből nem tudunk megélni.
  2. Nyáron majdnem elveszítettem a páromat egy balesetben. Hónapokkal később, mikor már túl voltunk rajta rájöttem, hogy teljesen tőle függök anyagilag és ezen muszály változtatnom.
  Ez a két dolog ami azóta is motivál, így nem bizonytalanodom el, nem kesergek a kudarcokon, hanem mindig előre nézek.

  December elején beköttettük az internetet és nagy hévvel nekiálltam munkát keresni. Persze semmit nem találtam. De olyan szerencsém volt, hogy már első héten rátaláltam a Kismamablogra, onnét pedig már egyenes út vezetett a Gazdagmamihoz. Rögtön felíratkoztam
  hírlevélre és nagyon sokat tanultam. Akkor döntöttem el, hogy én is megpróbálok a neten boldogulni. Jelentkeztem partnerprogramokra, hirdettem, de aztán rájöttem, ahogy Te is mondod, kell egy honlap. Január végére megvolt. Igaz, csak egy G-Portálos oldal, de az én
  technikai tudásommal (annyit tudtam a számítógépről, hogy hol kell bekapcsolni) nekem ez nagy szó és büszke vagyok rá. Lelkesít, hogy ha ezt megcsináltam, akkor a többi tervemet is valóra váltom. Tudom, hogy nem tökéletes, de ez az én ugródeszkám, ezen tanulok (még van
  mit) és már tele vagyok tervekkel. Tudom és hiszem, hogy meg fogom csinálni. A barátaim sem hisznek bennem, de ez engem jobban ösztönöz, hogy igenis megmutatom nekik.

  Próbáltam már évekkel ezelőtt MLM termékértékesítéssel, de nem tudok nyomulni és rábeszélni, a termék sem jött be nekem igazán, így nehéz volt bárkit rábeszélnem.

  Amit nem ajánlok az a pilótajáték. Majdnem belefutottam egybe az elején, nagyon jól volt álcázva legalábbis nekem kis naivnak, de szerencsére nem volt rá pénzem, így megúsztam.
  Nem ajánlom azt sem, hogy az elején feladjuk, ehhez sok türelem és kitartás kell, de meg lesz az eredménye!

  Én mit ajánlanék? Nem tudok újat mondani, csak amit Ági Tőled tanultam. Szerintem ha valaki követi a tanácsaidat, meg tudja csinálni, csak hinnie kell magában, kitartónak kell lenni és
  kell találni valamit, ami motiválja az ember lányát. Nagyon fontos még a folyamatos tanulás! (Minden hírlevélre feliratkoztam, amiről úgy gondoltam, hogy tanulhatok belőle.) Szinte mindenben követem a hírleveledben olvasottakat, a minitanfolyamon hallottakat. Mindig
  jegyzetelek, felírom, ha valami eszembe jut, kitűztem a céljaimat és nagyon apró lépésekben, de haladok a megvalósítás rögös útján.
  Köszönöm Ági!

 • aklepeisz

  2009. február 12. csütörtök

  Nos, ezek a kérdések nekem is időről időre eszembe jutnak, úgyhogy a válaszaimon nem is nagyon kell gondolkoznom. Íme:
  1. Tájékozatlannak érzem magam. Sok könyvet, anyagot találok a könyvesboltokban, interneten, de mindig úgy érzem,bármibe fognék is, hogy tutti van valami,amit nem tudok, amit könnyebben,okosabban is lehetne csinálni, de soha nem tudom,mik ezek. Nincs egy átfogó, teljes képem arról,hogy milyen lépéseket kell megtenni egymás után, hogy aztán célt érjek. Nincs gyakorlati tudásom.
  2. Próbáltam több MLM üzletet. Eleinte mindegyik jól ment, aztán ahogy beteg lett egyik kislányom, vagy nyavalygós volt a másik,és ezért kevesebb idő jutott az üzletre, rögtön visszaesett a forgalom és nehéz volt újra visszatornáznom magam. Túl sok volt a kudarcélmény is, aztán ebből elegem lett. A pártolóim is egyre kevesebbszer tudtak nekem tanácsot adni, lelket önteni belém, ezért aztán mindet abba hagytam.
  3. Ismerve magamat, azt mondom,soha ne kezdj olyan dologba, amit nem szeretnél teljesen,minden porcikáddal csinálni, mert azt nem fogod szívvel és kitartással végezni,márpedig – ahogy már sokan mondtátok előttem-, jó eredményt csak kitartó munka hoz.
  4. Ami nekem bevált eddig, az az,hogy leírtam céljaimat egy szép papírra, ami aztán felkerült a hűtőre, és minden áldott nap láttam, szó szerint a szemem előtt lebegett a célom. Jól rajzolok, ezért volt,hogy inkább rajzoltam, de a lényeg az volt,hogy minden nap lássam a motivációmat!

  Gratulálok az ötletes kérdésfelvetéshez, minden jót: aklepeisz

 • Kriszta

  2009. február 12. csütörtök

  Szia !

  A legnagyobb gátoló tényező,hogy nincsenek szárnyaim.Túl becsületes vagyok, az összes üzletei vállalkozásom avval bukott meg,hogy láttam több normát át kellene vágni, hogy ne menjek tönkre.Azonkívül túl naiv vagyok soha nem tételezem fel,hogy csak puszta írigységből ártsanak nekem.10 pofára esés után most már talán megtanultam.
  Viszont ez egy újabb gát lett,mert az összes emberekbe vetett bizalmam elszállt.

  Amivel eddig probálkoztam,állattenyésztés:belebuktam,mert beteg tenyészállatokat sóztak rám.Bedolgozás(ékszerkészítés), a vámhatóság majdnem letartóztatott,még szerencse, hogy akkor már látták,hogy egy nemzetközi bűnbanda próbálja kihasználni a magyarok hiszékenységét.Hát Istenem én is hiszékeny voltam,mert anyósom legjobb barátnőjének hittem.
  Bedolgozás(varrás):A kínai áruk olcsóbbak,nyilvánvaló,hogy az emberek inkább azt vásárolják.
  Műszaki cikk kereskedés:Egy ideig nagyon jó üzlet volt, aztán már mindenki avval foglalkozott.
  Gépjármű alkatrész és robogó behozatal:A megbizható üzlettársam balesetben elhúnyt.
  Oriflame: egy olasz fodrász sráccal együtt csináltuk,haza kellett utaznia drogelvonóra,azt hiszem már ő sem él.
  Tőzsdézés: A befektetésem 70%-át elveszítettem,akkor még nem tudtam,hogy nálunk is csak piszkos módszerekkel lehet sokat nyerni rajta,itt is minden törvényességi előírást betartottam, ebbe buktam bele.Az adóhatóság még a vesztességem után is megadóztatott.
  Hitelközvetítés: Akik tőlem kértek volna hitelt azokat jelentenem kellett volna a pénzmosási törvény szerint, nyilvánvaló volt, hogy nem adozott jövedelemből finanszíroznák a részleteket.Volt olyan tárgyalásom,ahhol karddal fenyegettek meg,ha nem ad a bankom hitelt.
  Nem voltam biztos benne,hogy a fiam túlélné,ha feljelentem ezeket a maffiózókat.
  Vagyonbiztosítás:Életem legnagyobb üzletét, pont a fönököm és a marketingesem nyúlta le.

  Amit nem ajánlok senkinek,bármilyen kifogást meghallani,a panaszkodókat megpróbálni megérteni.Valamiben is engedményt tenni, amivel nem értesz egyet.Piramis rendszerű üzletbe belekeveredni. Ötleteidet bárkinek is elmondani. Az üzletben nincs barátság,soha nem elfelejteni.

  Amit bártan ajánlok másoknak…kínai nyelvet tanulni, 10 -15 év múlva az üzleti világ át tevődik a kínaiak üzletemberek kezébe.
  Kínába piacot találni,a kínai mentalitást megérteni.

  Sok sikert mindenkinek!

 • lukasz

  2009. február 12. csütörtök

  Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Nehezen kommunikálok olyan emberekkel, akik nem nyitottak, nem fogékonyak az újra egyszóval nem vagyok igazán meggyőző azt hiszem.

  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  MLM forever – Jónak tűnt, de az előbb említett okok miatt nem nekem való, plusz szerintem telített a piac, bár azt mondják, hogy nem így van, de most jóval nehezebb mint kb 10 éve volt.
  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Csak abba kezdjünk bele, amihez értünk, különben egyszer úgyis kiderül, hogy nem vagyunk odavalók.
  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Nem igazán van ilyen, én is csak most keresem a lehetőséget

Comment navigation