Nemcsak a húszéveseké…

Szeptember végén ért véget az első Gazdagmami tanfolyam, és elindultak az első, a tanfolyam hatására készített weboldalak is. Elsőként dr. Kovácsné Erikát szeretném nektek bemutatni, aki az egyik legszorgalmasabb diák volt a 3 hónap alatt (szerintem ő volt az egyetlen, aki tudta tartani a lépést a napról napra érkező újabb leckékkel). Ráadásul technikailag meglehetősen nehéz műfajba vágta a fejszéjét, mert társkereső oldalt szeretett volna indítani.

Dr. Kovácsné ErikaGM: Milyen céllal jelentkeztél a tanfolyamra?

Erika: Olyan konstruktív lehetőséget kerestem a neten, ami szabadidőben végezhető, önmagában már az internet adta lehetőség keretein belül egy olyan pluszt ad számomra, amit kamatoztatni tudok most, vagy akár a későbbiekben. Amikor megláttam a Veled készült videó interjút, akkor rögtön azt éreztem, hogy: „Vida Ágit meg kell, hogy ismerjem, mert Ő valami olyat tud a webmarketingben, amit én keresek!” Így jutottam el a gazdagmami.hu oldalra, s akkor tudtam, hogy itt a helyem! Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, és nagyon jók a megérzéseim.

GM: Volt korábban is vállalkozásod?

Erika: Igen, volt vállalkozásom, de az nem az interneten. Az egészségügyi szakvégzettségemhez közel álló, életspecialista, biztosítási üzletkötő vállalkozó voltam 4 évig. Igazi fejesugrás, az üzleti élet mélyvizébe! Nagyon szerettem azt a munkát, és minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nagyon sikeres üzletkötő voltam, csak már senkit nem akarok „úgy” meggyőzni. Azt vallom, hogy az Élet ad lehetőségeket mindenkinek, mindenhez, amelyekkel lehet élni és el is lehet mellette menni.

GM: Konkrét terveid voltak, mit szeretnél csinálni? Mennyiben módosultak ezek a tanfolyam közben?

Erika: Csak részben voltak konkrét terveim, ugyanis három évvel ezelőtt már gondolkodtam egy társkereső iroda nyitásán, majd ezt az ötletet teljesen elvetettem. Két éve pedig felmerült, hogy jó lenne egy társkereső oldalt csinálni a neten, de féltem belevágni, nem volt hozzá sem technikai tudás alapom, sem pedig önbizalmam. Ezek az elképzelések mindig ott voltak lelkem mélyén, talonban. A Gazdagmami tanfolyamért nagyon hálás vagyok, mert abszolút megérlelte bennem azt, amit tényleg „meg kellett tennem”. Ez életfeladom volt!

Dr. Kovácsné ErikaGM: Milyen technikai tudással jelentkeztél a tanfolyamra?

Erika: Őszintén? Azt hittem, hogy a már meglévő technikai tudásommal majd lazán, félvállról megoldom a tanfolyam adta leckéket, és feladatokat, de tévedtem. Voltak nehéz és nagyon küzdelmes, izzasztó napok. Hiába volt már meg előtte egy egyszerű, saját készítésű szakmai weboldalam, és egy „színes” tárhelyem, több videó klip, rengeteg „képalkotásom”.

GM: Mit tudtál ezen a téren elsajátítani?

Erika: Ági, ezt a sok mindent nem lehet texatíve felsorolni, minden érdeklődőnek meg kell tapasztalnia! Sok olyan téma van, amit csak sok gyakorlással lehet elsajátítani, és nagyon sok olyan, amit még nem árt gyakorolnom.

GM: Milyen vállalkozási, marketingtudással jelentkeztél a tanfolyamra? Mennyiben tudtál ezen a téren új dolgokat elsajátítani?

Erika: Az internetes vállalkozással kapcsolatban rengeteg új információhoz jutottam a tanfolyamon. A marketing alapokat, mint mondtam üzletkötőként megszereztem, ennek ellenére a web marketing sok pluszt adott hozzá.

GM: Honnan kezdted a tanfolyamot és hova jutottál el?

Erika: Úgy gondolom, hogy a legelső leckétől kezdve nagyon komolyan vettem az anyagokat, és az időnként adódott nehézségek ellenére igyekeztem megtartani a tempót. Napra készen haladni, és kivitelezni a kitűzött célomat, megvalósítani az álmomat.

GM: Mennyi idődbe telt a tanulás?

Erika: Ez a három hónap erről szólt, a szabadidőm minden percét erre szántam, természetesen mellette végeztem a feladatom, tettem a dolgom.

GM: Tudtál-e a tanulás mellett a munkával is haladni?

Erika: A tanfolyamon sok időt meg tudtam spórolni azzal, hogy „élesben készítettem” a weboldalt, és ezt bártan ajánlom másoknak is, akik elszántak.

GM: Épült-e a vállalkozásod, miközben tanultál, vagy ez még csak most következik?

Erika: Ami az igazi vállalkozást jelenti majd anyagi értelemben is, arra új ötletet fogok kitalálni, ami bevételt is jelent majd. Ugyanis, ez a társkereső a szeretet jegyében születetett meg és ingyenes.

GM: Összességében mit mondanál a tanfolyamról, mivel voltál elégedett és mi volt az esetleg, amit hiányoltál?

Erika: Óriási lehetőségnek tartom a Gazdagmami tanfolyamot, és nemcsak anyukáknak! Nagyon sokat jelentett, hogy bármilyen nehézségben, a maximális önzetlen segítséget megkaptam tőled, és másoktól, egymást segítve a csoportban. Ezt is csak így lehet jól csinálni.
Emberszeretettel és türelemmel!

GM: Mutasd be az oldalad néhány szóban! Miért pont ezt az oldalt hoztad létre? Kiknek szól?

Erika: Ez a Life Társkereső oldal, amelyet csak a komoly párkapcsolatot, élettársi, vagy házastársi kapcsolatot keresőkért hoztam létre, és kizárólag csak jogilag függetleneknek szól.
Az oldal alapötlete legfőképp, az elmúlt két évben, az e téren szerzett, internetes társkereső oldalakon szerzett negatív tapasztalataim voltak. Pontosan ezért gondoltam, hogy a társkereső oldalt kiegészítem, olyan információkkal is, Társkereső hasznos tanácsokkal, amely segíti az érdeklődőket.

GM: Mi volt ebből a saját eredeti elképzelés és mi az, amire a tanfolyam során jöttél rá?

Erika: A tanfolyam abszolút megerősített abban, hogy az elképzelésem, még az egyre növekvő számú társoldalak ellenére is jó. Az eredeti elképzeléstől a végkifejletig nagyon sok változás történt menet közben is, természetesen a segítségeddel, amit nagyon köszönök, és amelynek eredménye ez lett: http://www.lifetarskereso.hu

1 Comment

 • Horváth Attila

  2008. november 11. kedd

  Szia, Ági!

  A MÉM elért. Játékba hívlak, kérlek, nézd meg a blogomban a részleteket (ha a linket beillsztem, spamnek veszi a blogod).

  Üdv:

  Horváth Attila