Államilag támogatott képzés kismamáknak

Ingyenes, államilag támogatott számítógépes képzés indul állami támogatással június 13-tól Budapesten.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány INGYENES számítógépes és internetes ismereteket nyújtó tanfolyamot szervez a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, budapesti helyszínen. A jelentkezők egyhónapos képzésen, négy egymást követő szombaton, magasan képzett, specialista szakemberek segítségével alapfokú gyakorlati ismeretekhez jutnak a következő területeken:

  – E-ügyintézés (e-ügyintézés, e-banki szolgáltatás, e-kereskedelem)
  – E-biztonság (vírusmentes PC otthon, biztonságos oldalak)
  – Világháló (a világháló megismerése, böngészőprogramok, webes keresők)
  – E-kommunikáció: levelezés, kommunikáció az interneten
  – A munka digitális világa (munkakeresés és munkavállalás az internet segítségével)

A tanfolyamra mindenki jelentkezhet, aki nem, vagy csak ritkábban használ számítógépet, internetet, de megismerkedne ezeknek az eszközöknek a gyakorlati felhasználási lehetőségeivel. Különösen azok jelentkezését várjuk, akik kisgyermekükkel vannak otthon (GYES; GYED) és szeretnék képezni magukat, vagy jelenleg munkát keresnek.

A képzés 2009. június 13-án indul. Jelentkezni a tanfolyam weblapján (www.poli.hu/netrekesz) a „jelentkezés” aloldalon, valamint Gyenes Fruzsina projektasszisztensnél (06/20-504-2169; netrekesz[kukac]poli.hu) lehet.

3 Comments

 • Gabella

  2009. június 08. hétfő

  Kriszta! Azért nem volt mindenki olyan szerencsés, hogy általános iskolás korában már tanulhatott számítástechnikát. Vagy ha tanult is, az ott tanultak már elavultak (mi általánosban még Commodore-64-en tanultunk.) Középiskolában már tanultunk „rendes” számítógépen is, de akkor se volt még internet meg ennyi extra, kezdtük a DOS-szal, aztán windows 3.1 és hasonlók. De most ha belegondolunk, a nálam idősebbek (én 31 múltam) is szeretnének megtanulni számítógépet kezelni.

 • Kriszta

  2009. június 08. hétfő

  Én is szeretnék gratulálni. Egy azért nem világos, miért ti végzitek ingyen azt a feladatot, amiért mi adot fizetünk,vagyis az általános iskolába és a középiskolákba is kötelező a számítástechinka óra.
  Vagyis mit csinálnak a közfeladatot ellátó kollegák ? 5 osztálytól a 12-ig nem tudnak egy hónapos tananyagot megtanítani ?
  Tudom, hogy nem tőletek kellene kérdezni, majd gondolkodom, hogy az illetékeseket is megkeressem evvel az egyszerű kérdéssel.

 • $Norbii$

  2009. június 08. hétfő

  Igazából csak gratulálni akarok a kezdeményezéshez, nagyon nemes cél ilyen meghirdetéseket közzétenni és továbbadni. Látszik, hogy nem csak az anyagi haszonért tanítod a kismamikat, hanem érdekel is a fejlődésük. Legalább is nekem ez jön le.