Panyi Zsuzsi, aki hamarosan márkanév lesz ;)

Sok anyuka úgy véli, hogy két gyerek mellett már szinte képtelenség otthonról dolgozni, háromnál pedig megáll a világ és csak a gyerekekre jut idő. Panyi Zsuzsi ezt másként gondolja. Három gyönyörű csemetét nevelget otthon hatalmas türelemmel és szeretettel, jó háziasszony és mindemellett arra is szakított időt, hogy a hobbijából jól működő vállalkozást hozzon létre.

Panyi ZsuzsiGM: Mivel is foglalkozol?

PZS: Modern üvegékszereket készítünk igényes nők számára. Olvasztásos technikával dolgozunk, ami azt jelenti, hogy az üvegeket kemencében megrogyasztjuk, hogy a megfelelő formát elérjük. Ezek után kerül rá a szerelék, medál akasztó, gyűrű alap, egyebek. Utána fotózás és így kerül fel a netre.

GM: Honnan jött az ékszerkészítés ötlete? Ezzel foglalkoztál korábban is?

PZS: Mindig is nagyon kreatív voltam, az első dolog, amire emlékszem, hogy készítettem az egy kis oroszlán volt, amit kis fonalgombolyagokból varrtam össze a nagymamámnak. Kamaszkor felé kezdtem először ékszereket alkotni, majd 3 éve megint nekilendültem, kicsit intenzívebben, de akkor még csak gyöngyből. Ezek után kezdett el érdekelni az üveg felhasználása az ékszereimnél. Most már szinte kizárólag ezzel foglalkozunk és családi vállalkozásban készítjük őket.

GM: Hogyan jöttél rá, milyen módszerekkel tudjátok őket értékesíteni?

PZS:
Eleinte csak barátoknak készítettem, majd egy ingyenes honlapra is feltettem őket. Később, mikor komolyabbra fordult az ötlet, vásárokba is kilátogattunk. Mivel sokat vagyok itthon a gyerekeimmel, ezért az interneten kezdtem el lehetőségek után böngészni. Jelenleg néhány boltban, vásáron és a neten is árusítunk. A neten az etsy.com portált használjuk nagy megelégedéssel.

GM: Online és offline is vannak vásárlóitok? Hogyan szerzitek őket?

PZS: Mindkettő. Kezdjük a hagyományos offline-nal. Őket elsősorban a barátok, ismerősök, óvodatársak szülei és az ő barátaik teszik ki. Itt elsősorban a szájhagyomány a fő „médium” amire támaszkodunk, másodsorban pedig a vásárokon ismerjük meg új vevőinket, boltjainkat. Online, pedig a panyizsuzsi.etsy.com és a jelenleg fejlesztés alatt álló panyizsuzsi.hu van segítségünkre. A vásárlóim illetve érdeklődők pedig feliratkozhatnak a hírlevelemre, amit havonta szoktam küldeni. Feliratkozáshoz pedig nem kell sehol regisztrálni, elég csak egy e-mailt küldeni.

GM: Úgy tudom, nemcsak az ékszerkészítéssel foglalkozol. Mivel még?

PZS: Az ékszereken kívül most egy másik nagy projekttel is foglalkozok. Az óvodánknak, a törvények szerint 2008. december 31.-ig le kell cserélni a játszóterét EU kompatibilisre. Elvállaltam, hogy 2 hónap alatt összegyűjtöm az ehhez szükséges 4.5 millió forintot. Mivel Magyarországon nagyon alacsony az adakozási, jótékonysági hajlandóság, nem egyszerű feladat. Szerencsére az ovinkba járó szülők nagyon jó fejek és segítőkészek, de természetesen külső támogatókkal is felvesszük a kapcsolatot. Nagyon szép feladat, örömmel csinálom!

Jelenleg van is egy óriási akcióm, amivel összekapcsolom a vállalkozást az adománygyűjtéssel. Ehavi bevételünk felét az óvodának fizetjük be! Fontosnak tartom, hogy visszajuttassak a társadalomnak valamit abból a talentumból, amit én kaptam.

GM: Milyen alapelveitek vannak a vállalkozással kapcsolatban? Mennyiség vagy minőség?

PZS: Első a vásárló és a minőség, minden csak ezután következik. Figyelünk, hogy minőségi alapanyagokat használjunk és a vásárlóinkat a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. Ide tartozik az is, hogy az ékszereinkre örök garanciát adunk.

GM: Hogyan tudsz 3 gyerkőc mellett időt szakítani a munkára?

PZS: Anyósom fő profilja a könyvelés és az ügyintézés, hihetetlen szakértelme van hozzá, így ezzel én nem is foglalkozok. Én a munkának azt a részét végzem, amihez csak én értek. Jelenleg a legtöbb időt a marketinggel és az online dolgokkal töltöm. Ez viszonylag egyszerű, hiszen nem időhöz kötött. Mivel csak egy gyerekem van itthon napközben az Ő alvásidejét maximálisan kihasználom. Este mikor a férjem hazajön, Ő fejezi be a fürdetést és a fektetést. Én ilyenkor a gép előtt ülök, és nem ritka, hogy éjfélkor megyek aludni.

GM: Milyen eredményre vagy a legbüszkébb?

PZS: A gyerekeimre. Ők az elsők.

Szakmailag sok mindenre: hogy elfogadták munkáinkat a WAMP-ra, hogy sokan megkeresnek, hogy szeretnék az üvegeinket forgalmazni, hogy az online boltunkban csak pozítív visszajelzéseink vannak.

Ez az egész így egyben kerek!

GM: Vannak terveid? Szeretnéd továbbfejleszteni a vállalkozást?

PZS: Mint mondtam jelenleg családi vállalkozásban működünk, ez most nagy segítség, hiszen a gyerekek mellett nem tudnám még egyedül csinálni. Természetesen tudom, hogy saját lábra kell állnom, hiszen az anyósom sem fog örökké dolgozni.

Saját kemencénk megrendelés alatt van és már alig várjuk, hogy megérkezzen. Ezzel sokkal olajozottabban megy majd a munka és az egyedi megrendelések is gyorsabban haladnak.

Jelenleg másik nagy és közeli cél a profi honlapot elindítani, valamint stabil vásárlóbázist kialakítani.

GM: Tervezed, hogy visszamész a munkahelyedre dolgozni?

PZS: Nem. Én építészként végeztem, de akkor már megszületett az első gyermekünk. Akkoriban besegítettem építészeknek rajzolni, de a második gyerek megszületése után rádöbbentem, hogy a szigorú határidő és a kötbér nem összeegyeztethető a gyerekekkel, különösen akkor, ha az ember nagy családot szeretne. Én nem szeretnék kuncsorogni egy főnöknél, ha a gyerekem beteg vagy ha a nyarat velük szeretném tölteni. Azóta vállakozásban gondolkozok. Így tőlem függ az, hogy a gyerekek munka közt hol a határ és mikor melyik oldalra billen a mérleg serpenyője.

GM: Miért szeretsz interneten dolgozni? Milyen lehetőségeid vannak így és milyenek nélküle?

PZS: Azt gondolom, hogy a GYES évei és az internet olyan lehetőségeket teremtenek, hogy otthonról és ingyen lehet információhoz jutni és tanulni. Ha az ember el szeretne mélyedni bármilyen témában, van lehetősége megtenni. Én azt gondolom, remek tanulóidőszak ez, kis önfegyelemmel és nagy akaraterővel kincseket érő 3 évet tölthet otthon az ember, úgy, hogy gyereket nevel és közben akár egy egész szakmát megtanul. Én az ékszerkészítésben jónak tartom magam, a szakmai hátterem és a szépérzékem megvan hozzá, azonban egy vállakozás nem csak ebből áll. Ezt a terméket el kell tudni adni, ezt viszont meg kell tanulni, méghozzá profi módon.

GM: Hogyan néz ki egy munkanapod?

PZS: 7-kor kelek, keltem a gyerekeket és elindítom őket, aztán jön a kicsi, őt is rendbe rakom, megetetem, játszunk egy kicsit meg a lakást is megpróbálom egy kicsit elrendezni. Ebéd után, mikor alszik, akkor van egy kis időm netezni. Du. a „taxisofőri” állásomban tevékenykedek, mikor a nagyokat hozom-viszem, gyors vásárlás stb. Este 6-kor, szigorúan, vacsorázunk és ½ 8-ra ágyban vannak a gyerekek. Éjfélig megint van időm az ékszeres dolgaimra.

GM: Hol lehet megtalálni az ékszereidet?
PZS: A „bolt” a www.panyizsuzsi.etsy.com-on található, de remélem, hogy néhány hónapon belül a www.panyizsuzsi.hu -n is megtaláltok! Hírlevelet pedig az info (kukac) panyizsuzsi.hu-n kérhettek!

Zsuzsi a kommentelőknek felajánlott egy ékszert, amit a hozzászólók között kisorsolunk majd. Ehhez nem kell semmit tenned, mint pontosan megadni a neved, e-mail címed és építő jellegű hozzászólással megajándékozni minket 🙂

35 Comments

 • Vida Agi

  2008. június 26. csütörtök

  Gabi, a kérdés jogos, ma kisorsolom és értesítjük a nyertest.

 • Gabella

  2008. június 26. csütörtök

  Zsuzsi, Ági! Bocsi a kérdésért, de lehet már tudni, ki nyerte az ékszert? Szép napot mindenkinek!

 • panyizsuzsi

  2008. június 11. szerda

  Kriszta,
  Annyira örülök, hogy van aki érti a tesz-vesz etsy kérdés! Köszi!

  Köszi Anna a jókívánságokat, drukkolok!

  Andi!
  Vegyél egy-két könyvet a témában, hidd el az nem pénzkiadás, hanem befektetés!
  Az egyik ilyen könyv a vezetői időgazdálkodás, kb.2 óra alatt elolvasható!
  A másik ami gyerekeseknek még jobb: A sikeres időgazdálkodás és életvitel 10 természettörvénye

  Sok sikert, kitartás és akaraterőt!
  Zsuzsi

 • Buzás Andrea

  2008. június 01. vasárnap

  Gratulálok!

  Egyrészt a gyönyörű ékszerekhez másrészt a bátorsághoz ami alapvetően szükséges volt az indításhoz. Én leginkább a time-manageri képességeidet irigyelem.
  További sikereket!

  Üdv
  Buzás Andrea

 • Ledeczki Anna

  2008. május 28. szerda

  Kedves Zsuzsi!

  Gratulálok a sikereidhez. Remélem egyszer én is eljutok idáig. Ez minden vágyam.

 • Kriszta

  2008. május 28. szerda

  Nagyon jo, amit csinalsz, es szamomra teljesen vilagos, hogy miert etsy es nem tesz-vesz…
  Szamomra az uveg egy csoda, ekszerben meg plane;-)
  Sok sikert!!
  Kriszta

 • Várkonyi Zsófi

  2008. május 24. szombat

  Szia Zsuzsi!

  Gratulálok, le a kalappal!
  Rendszeresen nézegetem a honlaponat, ez nekem a felüdülés maga!
  A többit szóban, remélem a nyáron!
  Puszi Nektek!
  Zsófi

 • Karrier Máshogyan...

  2008. május 22. csütörtök

  Zsuzsi,

  „Aki jelenleg neten vsárol Mo-n, az általában tud angolul.”

  Egyáltalán nem értek egyet, nézz meg néhány internetes viselkedéskutatást!

  „Nem egy magzar vásárlónk van az etsy-n!”

  Ez OK!

  „A vatera, tesz-vesz színvonala nem egyeztethető össze a termékkel, így ezeken a helyeken nem tervezünk megjelenni.”

  Ott, ahol több ezren vásárolnak évente, több ezren nézelődnek naponta, ahol a többszázezres laptopot vehetsz…
  Persze értem én mire gondolsz, de az Internet nem így működik, a sznobból lesz antisznob, az antisznobból sznob.
  Ne feledd a bolhára is kijár a legszegényebbtől az alsóközép rétegig, ezt csak az online megközelítés miatt írom, nem hasonlítva sem a terméked sem az online aukciós házakat.

  „Ha az angol webshopunkat megnézi, akkor látható az örök garancia, cserejog és az e-mailen küldhető utalvány is működő és használt módszereink!”

  Mivel nem fizetett tanulmányt írtam, csak néhány tippet nyilván elsiklottam felette, kicsit szégyellem is, de örülök is…

  Mert kéretik tudomásul venni így működik az internezők közül tízből TIZENKETTŐ!

  Zsuzsi csak annyit szeretnék kérni tőled az érdekedben, amikor az interneten nézelődsz, keresel valamit, vagy épp vásárolsz, figyeld magad és a reakcióid!

  Ne feledd Te nem vagy a vevőd, próbáld a látogatók szemével látni, fejével gondolkodni!

  Sok sikert, vastag profitot!

  A hozzáállás bíztató, a stratégián lehet finomítani

  István

 • Csintalanné Péceli Veronika

  2008. május 22. csütörtök

  Szia Zsuzsi Cserktesó!

  Igazán örülök a sikereidnek!
  Egy új játszótér a gyermekem(lassan gyermekeim)ovijában is jól jönne.
  Én nem vagyok ilyen ügyes gazdagmami, de jó lenne.
  Mondjuk a kézműveskedés jó dolog.
  Lehet, hogy egy mászóiskolát fogok beindítani.
  Falmászást.
  Hogy ne legyen főnököm, aki kiakaszt néha.
  Na további sok sikert, és jó babázást, gyerkőcözést és ékszerkészítést!
  Nekünk is lesz kemencénk, de kenyér és egyéb élelmek sütésére.
  Ha gondolog, kipróbálhatjuk ékszersütésre-égetésre is.
  : )
  Puszi!
  Vera: )

 • fotopertorini

  2008. május 21. szerda

  Van egy tippem, hol készül… Szólj, ha aktuális!
  pm!

 • panyizsuzsi

  2008. május 21. szerda

  UI: Azért egy jó portré elkelne a honlapra!
  Zs.

 • panyizsuzsi

  2008. május 21. szerda

  Szia Laci! (most senki nem tudja, hogy ez kinek szól)
  Azért én itt még kis hal vagyok. Az ötlet, meg a mérkanév az enyém, a munka az családi, de már nagyon készülök, hogy egyszer már én csináljam. Addig, mint írtam meg tanulom a cégvezetést.
  Zsuzsi

 • fotopertorini

  2008. május 21. szerda

  Szia Zsuzsi!
  Örömmel olvastam a cikket. Gratulálok a munkáidhoz, és a legkisebb Gyönyörűséghez (akiről nem is tudtam)! A lényeg, hogy rogyjon az üveg, alkoss bátran, a marketinget meg megtanulja az ember a saját bőrén (én előtte hiába szereztem diplomát belőle, aztán jött a valóság…)
  pm!

 • Zsuzsa

  2008. május 21. szerda

  Akkor megint megpróbálom:)

  Zsuzsi, gratulálok a cikkhez és a sikereidhez is!

  Az oldal nagyon tetszik, ideje volt már egy ilyen kezdeményezésnek otthon is.

 • Gabella

  2008. május 21. szerda

  Zsuzsi! Én nem tudok angolul, ezért el is tántorított, hogy alaposabban körülnézzek… (Pirulós ikon!)

 • vadjutka

  2008. május 21. szerda

  Kommentelek. Ez most ér? 😉

  Gratulálok a cikkhez!! 🙂
  Remélem nekem is megy majd így, ha kismama leszek.

 • panyizsuzsi

  2008. május 20. kedd

  Kedves István!
  Jelenleg a külföldi bolt üzemel.
  Néhány hónap múlva indul a panyizsuzsi.hu, igaz bolt nélkül. A magyar piacot a vásárok, kiskereskedések és személyes eladás határozza meg. (Aki jelenleg neten vsárol Mo-n, az általában tud angolul. Nem egy magzar vásárlónk van az etsy-n!)
  A vatera, tesz-vesz színvonala nem egyeztethető össze a termékkel, így ezeken a helyeken nem tervezünk megjelenni.
  Ha az angol webshopunkat megnézi, akkor látható az örök garancia, cserejog és az e-mailen küldhető utalvány is működő és használt módszereink!

 • Ila_mama

  2008. május 20. kedd

  Ez ma nem megy át 🙁 A lényeg: KÖSZÖNÖM, hogy meríthetek az erőtökből.

 • Ila_mama

  2008. május 20. kedd

  Bocsánat, de eltűnt az előbbi vége:

 • Ila_mama

  2008. május 20. kedd

  Jó látni, hogy ilyen produktívak vagytok. Ahogy sorba jöttek a gyerekeim (3), egyre jobban bírtam a „strapát”. >>Teher alatt nő a pálma.

 • Karrier Máshogyan...

  2008. május 20. kedd

  Panyi Zsuzsi,

  Nem vagyok ékszerrajongó és nem is értek hozzá, de ezek csodásak, de most komolyan. Remélem érted, érzed milyen érték van a kezeidben! Arról nem is beszélve, hogy hihetetlen potenciál van ebben a dologban.

  Néhány észrevétel, javaslat…:

  – amennyiben a webáruházzal a nemzetközi piacot céloztad meg akkor OK, de magyar verzió is kéretik!
  – Egyébként nem ártana elgondolkodni nemzetközi szinten Ebay, és vagy amazon.com-on is forgalmazni. Magyar viszonyokban nem lenne butaság, a vatera, tesz-vesz, bidder. (1. értékesít. Márkát épít, 2. látogatottságot növelhetsz vele 3. ismertséget is)
  – a webáruházban a rövid leírás helyett, előny sőt haszon megfogalmazás eztán jöhetnek a paraméterek, akár hazai akár külföldi a célpiac. (Címsor: Figyelemfelkeltő szlogen; Alcím: Magyarázat, bizalom megnyerése!; Akció: felszólítás a vásárlásra!) Ezeket mind-mind érzésekkel asszociáltatni. Az ékszer biznisz szerintem alapvetően érzelmekre kell apelláljon!
  – Jó Garancia! És ennek menedzselése, reklámozása,
  – ha nem tetszik, akkor csere megoldható legyen! Ha megoldható, akkor feltétlenül reklámozd!
  – Csak pillanatnyi ötlet, de hátha megtetszik: Ugyan had adhassak a barátnőmnek egy ajándékutalványt, és olyat rendel amilyet, akar! (nos?!) Mondjuk, küldhessem el mail-ben és/vagy SMSen
  – még egy kósza ötlet, cégnek, mondjuk bankoknak egyenmandzsetta…?!

  A Blog:
  – kiváló
  – A termék elnevezésnél szintén ajánlom az érzelmekre, vágyakra apelláló elnevezéseket (Csábító, dögös, kihívó, szolid, kifejezések, hangulatot, érzelmet keltő hatása is fontos!) Jókedv bross nagyon tetszik! 😉

  István

 • Gabi

  2008. május 20. kedd

  Kedves Zsuzsa!
  Gratulálok bátorságodhoz, gyakorlatból tudom, hogy 3 gyerek mellett nem igazán van idő egyéb munkákra.
  Szép hivatást választottál, jól határoztad meg termékedet, kívánok sok sikert üzleted kiteljesedéséhez.
  Gabi

 • Karrier Máshogyan...

  2008. május 20. kedd

  Gabella,

  Pedig néztem az oldalad, de nem vettem észre…

  De ne offoljuk szét a topicot, szerintem a „gazdagmama”-nál találsz tippet, hogyan és merre tovább!

  István

  Ui.: ötletért jöhetsz hozzám is! 😉

 • Gabella

  2008. május 20. kedd

  István! Az én nevem alatti oldalon meg oldalt vannak a kötéseim. 🙂 Megnéztem, átolvasgatom, de ma már nincs több időm! Köszönöm!

  Ági! Bocs, hogy kicsit off-oltunk!

 • Karrier Máshogyan...

  2008. május 20. kedd

  Gabella,

  Én kötni nem tudok, és azt sem tudom pontosan „mit kötsz” milyen eljárás, a fonal és a két tű vagy egyéb, de…

  Exkluzív? – speciális, egyedi fonal, technika, fazon… amiből divatot lehet csinálni, és viszonylag „drágán” eladni, vagyis ahol nem a darabszám hozza a pénzt.
  Tanítani nemcsak úgy lehet, hogy magyarázod, mutatod…, hanem leírsz technikákat esetleg kis videók vagy prezentációk…
  De ez a blog nem rólam szól., tehát ha érdekel, akkor ismerd meg a gazdagmami ajánlatát.

  Sok sikert!

  István

  Illetve látogass el a nevem alól linklelt oldalra.

 • zsóka

  2008. május 20. kedd

  Kedves Zsuzsa!

  Nincs új a nap alatt, Weöres Sándor is azt mondta valahol (nem szó szerinti az idézet), hogy mindig ugyanazokból a virágokból kötünk csokrot. Ezzel azt szerettem volna megvilágítani, hogy az anyák amellett, hogy dolgoznak, gyereket nevelnek, táplálják földiekkel, szellemiekkel a családot…meg még ki tudja mit nem csinálnak… Az igazi anyák már csak ilyenek, mint Te is.
  Akkor jó a helyzet, ha egy anya kiegyensúlyozott tud maradni. Az ilyen anyuka tudja, hogy akkor tud sokat adni magából a családban, munkahelyen…, ha a feladataiban örömet tud találni, és odateheti a családhoz az 1-es számot. Ezt nem szabadna elfelejtenie a foglalkoztatóknak.
  Nagyon örülök, hogy sikereid vannak, a szép tárgyak pedig fontosak nekünk.

  Üdvözlettel: Zsóka

 • Gabella

  2008. május 20. kedd

  István!
  Köszi, de exkluzívon mit értsek? Nem rossz az ötlet, bár az eddigi munkáim is viszonylag egyediek. A tanítás nekem nem nagyon jön be, nincs hozzá türelmem, de elgondolkodtat az ötlet!
  Köszönöm még egyszer!

 • Gabica

  2008. május 20. kedd

  Kedves Zsuzsa!

  Gratulálok a sikereidhez!
  Én is gondolkodtam már valami hasonló kézműves, kreativitásomat kielégítő hobbyn, ami talán pénzforrás is lehet. Annak idején, szülés előtt be is vált az üvegfestés és a gobelin, valamint a tenyér és kártyajóslás, de mostanság az időbeosztásom nem enged. Gondolkozom, hogy alakítsám át a napirendem, a kicsi lányom már egy éves lesz, s talán ismét nekiláthatók e szép foglalatosságnak. Történeted ( és persze mások ötleteiből merítve is)alapján megpróbálom átalakítani napi beosztásom, hátha nekem is sikerül.

  Kívánok további szép eredményeket s kitartást gyönyörű munkádhoz!
  Gaby

 • Karrier Máshogyan...

  2008. május 20. kedd

  Lányok mindnyájan példaképek kellene legyetek persze sok a szkeptikus, de ne adjátok fel!

  Gratula Zsuzsi, így kell ezt csinálni! 😉

  Gabella

  „” kötni tudok, de sajnos nem elég gyorsan ahhoz, hogy jelentős bevételem legyen belőle…”

  – köss drága dolgot, exkluzívat!
  – tanítsd, főleg az interneten

  Sok sikert!

  István

  ui.: egyetlen pasi vagyok itt?

 • Zsuzsa

  2008. május 20. kedd

  Zsuzsi, gratulálok a cikkhez!

 • Gabella

  2008. május 20. kedd

  Gratulálok az ügyes anyukáknak, akik már megvalósították az álmukat, és a hobbijukból élnek! Én „csak” kötni tudok, de sajnos nem elég gyorsan ahhoz, hogy jelentős bevételem legyen belőle…

  Remélem, hamarosan nálam is beüt az isteni szikra! 🙂

 • panyizsuzsi

  2008. május 20. kedd

  Köszi Rita! Öttletekért azt hiszem Neked sem kell a szomszédba menned! Jó, hogy van egy hely,, ami összefogja a lelkes és kezdeményező szülőket. Köszi Ági!

 • Vidi Rita

  2008. május 20. kedd

  Gratulálok Zsuzsinak!

  Úgy látom, hogy ékes példája annak, hogy lényegében egy kis (najó, nagy) adag kreativitással a hobbiból is szeretnivaló vállalkozást csinálhatunk magunknak!

  Azt kell észre venni, hogy nincs olyan, hogy valamit ne lehetne eladni.
  Van amit jobban kell marketingezni, van ami szinte eladja magát, de ez egy hihetetlenül izgalmas játék, és soha nem robot!

  Lehet bármennyire jó egy munkahelyi légkör, lehet bármennyire izgalmas egy munka, de egy anya állandóan hazavágyik a munkahelyről a gyerekeihez…

  Ezért megfizethetetlen, ha valaki otthon dolgozhat, saját kénye-kedvére!

  Az ékszerek pedig egyszerűen gyönyörűek! Hátha nyerek;))
  Nagyon sok sikert és rengeteg vevőt kívánok Zsuzsi!

 • Dr. Farkas Anikó

  2008. május 20. kedd

  Szia Ági, Zsuzsi!

  Mindkettőtöknek gratulálok, itt és most elsősorban Zsuzsinak.

  Élő példái vagytok mindketten annak, hogyan lehet család és gyermekek mellet is vállalkozni, bevételt termelni.

  Magam is beálltam a sorba, pedig nincs is olyan hozzáértésem a weblapokhoz, mint Áginak, vagy olyan rokonom, mint Zsuzsi könyvelő anyósa.

  Ezzel csak annyit szeretnék kihangsúlyozni, hogy ha az elszántság és a leleményesség együtt jár a tanulási vággyal, az értékteremtés szándékával, akkor az anyukák többsége képes lehet valamilyen saját vállalkozást létrehozni, abban boldogan tevékenykedni a család és önmaga megelégedettségére.

  Hajrá! Gyesről Netre:)