Mit csinálj, amíg meg nem nyered a lottó ötöst?

Mindenki szeretne olyan szerencsés lenni, hogy egyszer megnyerje a lottó ötöst, azonban abban egyetérthetünk, hogy mivel egyelőre a jövő ködének homályába vész mikor is fogsz lottó ötöst nyerni, nem árt, ha addig is eltöltöd valamivel az időt. Mondjuk nekiállsz megvalósítani a listán szereplő vágyaidat MÁR MOST. Ebben a bejegyzésben lesz vélemény, nyereményhirdetés és egy újabb játék, figyelj csak:

Vélemény

Tudod mi lesz a lottónyertesekkel? Ez nagyon sok pénz, ezért sokan úgy gondolják, most bepótolhatják, ami kimaradt az eddigi életükből.
Vesznek nagy házat, szuper kocsit, adnak pénzt mindenkinek, körbeutazzák a földet, jótékonykodnak. És mi lesz a maradékkal?
5 év után a legtöbb lottónyertes ugyanott van, ahonnan elindult. És miért?
Mert a nagy ház, a szuper kocsi fenntartása is pénzbe kerül, ők meg azt szépen elköltötték. És azért is, mert ez akkora összeg, amit nem tudnak kezelni, nincs rutinjuk benne.

Azok jártak a legközelebb az igazsághoz, akik feldarabolták a pénzt több kisebb darabra, mert kisebb összegeket könnyebb kezelni (fejben), ez közelebb áll ahhoz, amit még át tudsz látni, ami még belefér a komfortzónádba.

Minden nyeremény olyan, mint amikor karácsonykor a gyereked mindenkitől kap egy kis ajándékot, aztán a karácsonyfa alatt ülve nem tud mit kezdeni magával, azt se tudja, melyik játékhoz kapjon. Ezért van az, hogy a lottónyertesek pillanatok alatt eltapsolják a pénzt.

000r

A rossz hír az, hogy nem csak a pénz megkereséséért, hanem annak a megtartásáért is dolgozni kell (és itt ne arra gondolj, hogy szimplán csak nem költöd el a pénzt): a befektetés, a vállalkozás mind olyan dolgok, amiket meg kell tanulni.

A jó hír az, hogy ezeket nem csak akkor tanulhatod meg, ha lottónyertes vagy, hanem anélkül is. Rengeteget kell tanulni, és ez nem csak tárgyi tanulás, afféle iskolás magolás, sok mindent magadban kell helyretenni és letisztázni a pénzzel való viszonyodban, az általad ideálisnak elképzelt munkával kapcsolatban. Én sem tudtam ezt, amíg nem lettem vállalkozó.

A nulláról indult pénzt mindenki jobban megbecsüli, mint azt, amit a lottón nyert. Persze az első bevételeket, a jól sikerült kampányokat mindenki megünnepli, én sem vagyok ezalól kivétel, tavaly pl. egy jól sikerült kampány után 1 hetet töltöttünk el vidéken egy piszok drága szállodában a gyerekekkel. Életemben nem költöttem ennyit nyaralásra, de megérte 🙂

A poén az, hogy a tanulás lehetősége nem csak a lottónyertesek számára áll nyitva. Te is tanulhatsz arról, hogyan kell befektetni, pénzből pénzt csinálni, SŐT: pénz nélkül pénzt csinálni!!! Ehhez nem kell lottó ötöst nyerni, ehhez csak rád van szükség!

Nyereménysorsolás

A sorsolás úgy történt, hogy a hozzászólások sorszámait betettem egy kalapba és kihúztam 5 számot, ezeknek a tulajdonosai nyertek.

A nyertesek tehát (akik Gazdagmami START Programot nyertek és ezzel közelebb kerültek a 2 milliárdhoz):

Sylvia Szigeti
Major Bea
Vékonyné B. Alíz
Fónad Flóra
Nyáriné Sápi Andrea

És egy különdíjat is szeretnék felajánlani: Georginának, aki a legpontosabban tapintott rá a dolog lényegére 🙂

Gratulálok nekik! A nyertesekkel néhány napon belül e-mailben vesszük fel a kapcsolatot.

00002

Még egy játék!

Ne keseredj el, ha nem te nyertél, mert máris itt a következő játék.

Sok olyan ötletet írtatok, amihez nem kell pénz, vagy nem kell sok pénz. Például a gyerekeiddel sokat foglalkozni, vagy az egészségeddel többet törődni (vannak, akik ezt írták), nem elsősorban pénzkérdés, akár most is elkezdheted. Valójában sok mindent megtehetsz azért, hogy jobban élj, már mostantól.

Mától kezdve a hozzászólások közé leírt vágyaidat, tekintsd úgy, mintha tervek lennének! És induljon a tervezés:

  – Melyik tervedet mekkora összegből lehetne megvalósítani? (néhányan írtatok autópályaépítést és metrót, ezeken inkább ne gondolkodjatok, a 2 milliárd itt csak zsebpénz :))
  – Hogyan lehetne összeszedni akkora pénzt?

Ez egy ijesztő kérdés, pedig valójában nem nehéz a megoldás. Sokan írtátok, hogy rendeznétek az adósságaitokat. Egy átlag magyar család jelenleg 5.000.000 forint adóssággal rendelkezik. Ha szeretnéd kifizetni az összes hiteledet, akkor ezt az összeget kell összegyűjtened. Lehetetlennek tűnik? Én sem gondoltam volna, amíg le nem ment az első olyan kampányom, ami 3,6 millió Forintot hozott (a szkeptikusak kedvéért: igen, rendesen le is adóztam :))

A következő játék erről fog szólni. A másik végletről. Eddig a pénzt elköltöttük, most pedig meg fogjuk keresni 😉

A kérdés:

Milyen módszerekkel tudnál szerinted nulla (vagy legfeljebb 10.000) forint befektetéssel elindulni a céljaid megvalósítása felé vezető úton?

(nem kell minden célodat leírni, válassz ki egyet és gondolkodj el rajta)

Nem kell üzleti tervet ismertetni, sem a legnagyobb üzleti tippjeidet megosztani, csak a stratégiára vagyok kíváncsi. Ha most azt gondolod, megbolondult ez az Ági, hogy ilyeneket kér tőlem, akkor nagyon tévedsz: pontosan tudom, hogy a Gazdagmami közel 6000 olvasója közül bárki, bármelyikőtök képes nullából eljutni akár a 2 milliárdig is.

Már csak az a kérdés, elgondolkodsz-e rajta, mennyibe kerülnek pontosan a vágyaid, és milyen módon tudsz akár a jég hátán is megélni és onnan pénzt teremteni.

És hadd segítsek is egy kicsit: A válaszodban írd le, mi az a vágyad, amit elsőként megvalósítanál, szerinted mennyibe kerül, és mit kéne tenned azért, hogy ezt a pénzt megkeresd. Segítségképpen: elég sok minden van a világban, ami neked nem kerül semmibe vagy nagyon kevésbe kerül, mégis pénzért tudod eladni. Ilyen dolgokat keresünk most.

Az ötleteidet szombaton éjfélig várom itt a blogban, a hozzászólások között, vasárnap pedig kisorsolom azt az 5 szerencsést, aki Gazdagmami START Program csomagot kap, belépőjegyként a vállalkozások világába, a legjobb megfejtésért járó főnyeremény (aki szerintem a legjobb választ adja) pedig egy 6 DVD-ből álló Gazdagmami Tanfolyam csomag!

Szerencsés fejtörést és gondolkodást kívánok :o)

47 Comments

 • Szilágyiné Sz Tünde

  2009. október 17. szombat

  Érdekes, nálam már éjfél után van 19 perccel, Ági! Nyertünk egy órát? 😉

 • Biga

  2009. október 17. szombat

  Hogy gazdagodjunk meg?
  Elég lenne az anyagi biztonság egy alap szintjét elérni, belátható időn belül. 🙂
  Kézműves termékeim prototípusát lassan 3 éve, karácsonykor 5 000 Ft alatti ráfordítással készítettem el.
  Sablonokat használva boltot nyitottam az interneten,feltöltöttem a képeket és alig-haszonnal adtam a saját tervezésű és kivitelezésű munkáimat.De volt és van rá rá kereslet. Gyakorlatilag csak munkát, tudást és a legjobb minőségre való törekvést adtam bele. Most már el merem kérni a munkámért a reális árat. Nem meglepő módom én is megéreztem a „válságot”, de remélem ez a hullám is elvonul és tovább fejlődhetünk.
  A legfontosabb „eszköz”, amit alkalmazok, hogy nem adom alább a tökéletes minőséget. Teljesen egyedi darabokat tervezek – három gyerkőc mellett főleg éjszaka – talán beleférek az éjféli határidőbe:)Erre fogom a lassú haladást:))
  Autodidakta módon folyton tanulok: marketinget, honlapszerkesztést és nyelveket, hogy talán a külföldi piacot is elérhessem a közeljövőben.

  A sok elgondolkodtató ötletért és lelkesítésért köszönet Áginak!:)

 • Szilágyiné Sz Tünde

  2009. október 17. szombat

  Sziasztok!

  Én a Google Adsense-ből szeretnék akkora bevételt elérni, hogy a férjemet rábírhassam arra, hogy indítson saját otthoni, internetes vállalkozást. 8))
  Az Adsense-szel fél éve kezdtem el keresni lassacskán, most tartok napi 5 dollárnál, aminél már havi kifizetéseket kapok (min 100USD a kifizetési limit). Ehhez csak domain-re és tárhelyre van szükség.
  Szeretnék legalább havi 100ezer forintot keresni vele.
  Mivel építkezünk, ezért minden fillér befolyik a házba, de havi 50ezer forintos adsense bevételnél már jó lenne valamennyit félretenni is havonta, hogy később azt forgathassam. Tervem a hobbimmal kapcsolatos információs weboldal létrehozása, melyből valahogyan majd hasznot is kellene kovácsolni. Ez kissé még ködös, de talán csak az önbizalomhiány és/vagy a két kisgyermek miatti kialvatlanság miatt.
  Sok sikert mindenkinek, és kellő kitartást a fásultabb napokra, most én is új erőre kaptam az előttem hozzászólók humorától, lelkesedésétől.
  Üdv,
  Tünde

 • Tita

  2009. október 17. szombat

  Sziasztok!

  Én tanulni szeretnék végre, amíg nem nyerem meg a lottóötöst. Csak az a baj, hogy amit tanuknék, abból nem lehet megélni manapság, és nem lehet otthon végezni . Legfeljebb mások otthonában… De hát mit tegyek, ha ez érdekel?…(ápolás)
  Ha megnyertem volna, most nem lenne gond. A kamatokból szépen megélnénk, kifizethetném az adósságokat, és vehetnénk még egy autót, hogy ne kelljen állandóan osztoznunk rajta a férjemmel. Biztos nem gondolkodnék már azon, hogy elmenjek-e biztosítási ügynöknek/pénzügyi tanácsadónak, hogy kötetlen legyen a munkaidőm, mert nem lennék már erre kényszerítve. (Jelenleg sajnos csak ilyen munkát találok, de ez nem az én műfajom.)
  csak az a gáz, hogy nem vettem lottót. Így nehéz lesz megnyerni…

 • Szabó Veronika

  2009. október 17. szombat

  Még egy gondolat így éjfél környékén:
  hiszek az önmegvalósításban, csak ismerni kell magunkat ahhoz annyira, hogy el is tudjunk indulni a nekünk szánt úton. Ez valóban néha lemondásokkal jár, de talán annál nagyobb lesz később a siker. Egy általam elképzelt vállalkozás, mely a szinte gyerekkori kézműves mániámból és a „szükségből” nőné ki magát (mely talán most épp a mélypont után hozna sikert?), valóban lehetőséget adna önmagunk és álmaink megvalósítására, a munkánkban társakra lelhetnénk, továbbadva tudásunkat, de tanulva a hozzánk csatlakozóktól is. Egyre többen és többen, a szükséges (hobbikézműves, vagy profi, oktató, webes-marketinges-stb-hez értő szintén „álmodozó”) munkaerő problémáinak megoldása által nemcsak megélhetésünket biztosítva, de terveinket megvalósítva juthatnánk feljebb.

 • Sándor Anita

  2009. október 17. szombat

  A legfontosabbat majd elfelejtettem, szóval megnézném azt is nagyon először, hogy a konkurenciám hogyan csinálja, akinek jól megy, az biztos tud valamit, lehet tőle tanulni. Aztán megkeresném a piacomat (még nem tudom pontosan,hogy hogyan), közben tanulnék honlapot készíteni, de amíg az nem indul be, blogolnék kitartóan, meg később is írnám a bejegyzéseket, aztán jöhet egy tutti honlap (természetesen fizetős domain…asszem ez lenne az első igazi kiadásom), és a marketingterv (amit nem tudom,hogyan kell készíteni). Az biztos,hogy tudás nélkül még nem vágnék bele a közepébe. és itt jön,amit előző hozzászólásom végére is tettem:
  …tanulni,tanulni,tanulni.

 • Sándor Anita

  2009. október 17. szombat

  Sziasztok!

  Én egy online (kert) tervező és tanácsadó szolgáltatást szeretnék elindítani. Nem online már működök valahogy, de tisztában vagyok vele, hogy egy jó weblappal sokkal többre mehetnék. A vágyam az,hogy a hobbim legyen a munkám (tervezés) hosszútávon is, mert így könnyebb lenne az első hónapokban szükséges többletmunka áldozatokat meghozni, még ha az a családom rovására menne is.
  Amennyit első körben a weboldal készítésre kellene költeni, azt a meglévő munkáimból finanszíroznám. Próbálkoztam én webkészítéssel,de mindig elakadtam valahol. Szóval ez biztos kiadás lenne. Aztán beregisztrálnám magam mindenféle linkgyűjteményekbe, hogy rám találhassanak. A weboldalam tele lenne hasznos infokkal, tippekkel hogy aki idelátogat, egyre rendszeresebben tegye azt, érdemes legyen neki visszalátogatnia. Mellesleg a szolgáltatásaim is megtalálhatók lennének, és biztos lennének valamilyen akciók is. Pl: ha x.y időpontig megrendeled ezt vagy azt a szolgáltatást, akkor kapsz 15-20% kedvezményt. Leírnám miért a legjobb az én termékem.
  Aztán jönnének a megrendelők:)
  Bővíteném a termékpalettát, fórumot működtetnék, kérném a látogatóktól a folyamatos visszajelzéseket, kérdőíveket töltetnék ki velük a megelégedettség mérésére, természetesen ezért cserébe valamilyen bónt adnék.Azt hiszem, nagyon fontos lenne a folyamatos visszacsatolás, közvetlenül (fórumok, hozzászólások keretében)és ún. közvetett módon is a statisztikai mutatók alapján (Google analizáló).
  Eközben bővülne referenciatáram is, amely talán növelné a bizalmat a leendő megrendelőim irányából. És kérném a volt megrendelőimet,hogy írjanak véleményt az általam nyújtott szolgáltatásokról. Egy-egy frappáns vélemény megjelenne a tevékenységemet bemutató oldalon is közvetlenül.
  A bevételeim egy részét biztos,hogy rendszerem fejlesztésébe forgatnám vissza.
  Azt gondolom,hogy általánosságban minden üzlet sikere a jó kommunikáción alapul. Egy online vállalkozásban, mivel az én személyes szimpátiám nincs jelen, a weboldalamnak kell bizalomgerjesztőnek, meggyőzőnek lennie. Valahogy meg kell találni az arany középutat, és a megrendelőimnek éreznie kell,hogy nem csak a pénzre megyek, hanem tényleg lelkiismeretesen megpróbálom kielégíteni az igényeiket legjobb tudásom szerint.
  Emögött egy nagyon jó üzleti tervnek kell állnia, és az elhatározásnak, hogy megcsinálom, végigviszem, mert ez én vagyok, ezt szeretném csinálni. Az sem árt, ha van egy segítőkész, támogató férje is az embernek, aki ha kell lelket önt belém, és továbblépésre sarkall.

  …és tanulni, tanulni, tanulni.

  Köszönöm!

 • Szabó Veronika

  2009. október 17. szombat

  Sziasztok!

  Először is had gratuláljak a nyerteseknek! (Na és persze annak – azoknak – akik a múlt hétvégén elvitték a lottó nyereményt! :-))

  Magamról:
  végső elkeseredésemben, néhány napja bukkantam erre az oldalra, ami nagyon sok hasznos tanáccsal szolgál, persze az arra „érdemes” , leleményes vállalkozásoknak. Mindent lehet, csak akarni kell…

  Idén elváltam, két kislányomat nevelem, s ők mindennél fontosabbak számomra, így természetesen ők az elsők a számomra. Ugyan van munkahelyem, cca 10 éve, de nekem a válás akkora „érvágás” volt, hogy sajnos belekerültem az adósságspirál csapdájába, amiből eredően mára a lakbérrel is tartozom. Szerencsére mindig is szerettem kézműveskedni, így tegnap már elővettem a kis gyöngyös dobozomat, s a maradék pénzem egy részével kipótolva a már meglévő anyagot, fűzni kezdtem swarovsky gyöngyökből. Remélem, sikerül eladnom, s ha lassan is, de a befolyt összeget befektetve, újabb és újabb csodákat készíthetek, újabb bevétellel. Ha ez úgy tűnik, hogy beválik, természetesen „önfejlesztő” módon továbbra is csinálom, nem adom fel, folytatom. Ha sikerül, szeretném webes felületen is értékesíteni, terjeszteni.
  Ha megnyerném a lottót 🙂 első dolgom kiegyenlíteni minden fennálló tartozást, bebiztosítani a gyermekeim megélhetését, s remélem, hogy ez a most megélhetésnek tűnő hobbi-kézművesség később valóban hobbi lesz, s továbbadhatom a tudást olyanoknak, akinek esetleg hasonló problémája adódik. Emellett persze nem megfeledkezve arról, hogy tudatosítani kell az emberekben, hogy „ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli” – higgyünk az álmainkban!

 • Nagy Lehelné

  2009. október 17. szombat

  Szép álmokat mindenkinek!
  Lehet, hogy már megint az utolsók között írok.
  54 éves vagyok, de úgy olvastam, nem vagyok egyedül ebből a korosztályból.Főiskolát végeztem, 34 évet robotoltam egy jól működő
  multicégnél,ahol a jó munkámat és hozzáállásomat többször is elismerték. A befektetők érdekei azonban azt kívánták, hogy évről
  évre átszervezések legyenek, ami nem mindig sikerült jól a dolgozók szempontjából.A hangulat, a munkakörülmények egyre rosszabbak lettek, de örültünk, hogy van munkánk. Aztán először 2 közvetlen munkatársamat, az idén pedig engem küldtek el.Persze nagyon humánusan jártak el, a végkielégítésem terhére 4 év rendelkezési állományba mehettem. Van munkaviszonyom,munkát nem kell végeznem, de a kapott pénz nem elég a megélhetésre.Mivel vidéken élek, elhelyezkedni szinte lehetetlen ilyen korban.Régóta gondolkodom rajta, mit is kellene kezdeni. A célom az lenne, hogy legalább a régi életkörülményeimet tudjam biztosítani, és az sem mindegy, mennyi lesz a nyudíjam.
  Az interneten való kutakodás után regisztráltam egy internetes élelmiszerkereskedelemmel foglakozó webáruházba. Az áruháznak most
  már partnerkapcsolatai is vannak, utazni is lehet, ajándékokat és
  könyveket vásárolni.Havonta egy bizonyos összegért kell vásárolni,
  3 főt beszervezni és jutalékot lehet kapni amit szintén le lehet
  vásárolni. Ha valakit érdekel a dolog, szívesen bővebben is tájékoztatom.Persze ennek még nagyon az elején tartok.
  E mellett honlapokat szeretnék írni, aminek hirdetéseiből jutalékot lehet szerezni.Nagyon szeretek kézimunkázni, amire eddig sajnos nem volt időm. A kislányomnak annakidején fejből mondtam kitalált meséket, a történet mindig úgy folytatódott, ahogyan ő kérte.
  Ma is emlékszik rájuk. Talán ilyen dolgokkal is lehetne valamit
  kezdeni. 30 éve háztartást vezetek, a családom szerint jól sütök főzök, amit örömmel csinálok.Az anyagiakkal is elég jól tudok bánni. A semmiből, minden szülői segítség nélkül indultunk, mégis felépítettünk egy családi házat, kitaníttattam a gyerekemet , vettünk kocsit, de soha nem éltünk nagy lábon. Külföldi üdülésen
  még nem voltunk,mi itthon is tudunk pihenni. Sok tapasztalatot át tudnék adni a mai fiataloknak a háztartásvezetést illetően.
  Szóval keverednek a fejemben a gondolatok,remélem valamit el is tudok majd kezdeni.Valahol legbelül mindig is az önállóságra vágytam, mindig is úgy éreztem,többbet, jobbat érdemelnék.
  Talán most eljött az ideje. A családom viszont az álláskeresésre
  ösztönöz, mert a pénzre mihamarabb szükségünk lenne.
  most már én is megyek aludni.

 • Sándor

  2009. október 17. szombat

  Mára még egy pár kérdés Joe Vitale-tól.
  1. Mindent a szándék határoz meg. Az egész az elhatározáson múlik. Mit is akarsz tulajdonképpen? Döntsd el. Válassz!
  2. Törd meg a megszokott mintát. Nem kell neked is a világot másolnod.
  3. Ne több pénzre törekedj, hanem valami másra.
  4. Mit akarsz valójában?
  5. Mit taníthatnál másoknak, mi hozna pénzt a konyhára?
  Válaszolj a következő kérdésekre.
  1. Mit szeretnél elérni?
  2. Mikor szeretnéd elérni?
  3. Mire vágysz?
  4. Mi a leégetőbb célod-vágyad?

  Sándor

 • Pálfi Rita

  2009. október 17. szombat

  Szia Ági!
  A vágyam az, hogy a munkahelyemről az „állásomból”, vállalkozó lehessek!
  És, hogy mit kellene, ezért tennem?
  Még többet kell foglalkoznom a blogírással, többet olvasnom,áldozatokat hoznom,elkészíteni a weboldalamat, amin én egyébként nagyon igyekszem!
  A munka után, illetve a hétvégén, még egy kicsivel több időt kell ráfordítanom a munkára.
  Mindezek mellett kitartónak kell lennem, illetve a leírt céljaimat mindig szem előtt tartani, hiszen azok segítenek átzökkenni a nehezebb napokon!

  További kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

  Rita

 • Heni

  2009. október 17. szombat

  Vágyam több is van, de ami talán a többi vágyamat segítené elő, az az, hogy otthon tudjak dolgozni. Akár magamnak, akár másnak, de ne kelljen hajnalban elmennem otthonról, ha esik-ha fúj, este hazajönnöm, hogy a gyerekeket csak pizsamában lássam. Ha már otthon tudnék maradni, úgy hogy azért a hiteltörlesztésre és a rezsire is jusson a jövedelmemből, akkor nekiláthatnék a többi álmom megvalósításához.
  A napi robot mellett sajnos semmire sincs időm, energiám. Pedig ötletem lenne, üzleti terveim érlelődnek, fejben minden megvan, csak a megvalósítás várat magára.

 • Sándor

  2009. október 17. szombat

  Csodás estét!
  Amit én igazán fontosnak tartok most csak címszavakban, mert így is ismétlem önmagamat+
  A legjobb módszer!
  Kell a vágy . Kell a vágy képi megjelenítése és a hit hogy elérjük a vágyunkat!
  Kell az önszuggesztió a tudatalatti befolyásolása.
  Kell a szaktudás, a személyes tapasztalat. Szükség van még képzeletre.
  Igenfontos a rendszeres tervezés, a vágya kikristályosítása.
  Döntés nélkül nem érhető el amire vágysz!
  Talán a legfontosabb az álhatosság! A félelem leküzdése!
  Az elméd ereje a hajtóerő!
  És már csak egy kell.
  Meg kell valósítani!
  Sándor

 • Haklik Beatrix

  2009. október 17. szombat

  Sziasztok!

  Gratulálok a nyerteseknek!
  2 hónappal ezelőtt üzleti partnere lettem egy vállalkozásnak, ami MLM rendszerben működik. Tehát már online vállalkozásom van, most a legfőbb feladatom ennek beindítása, a célpiacom megtalálása, mert úgy érzem ez nem egy egyszerű eset. AZtán ha megvan a megfelelő célcsoport, akkor jöhet a marketing, amiben nagyon nagy segítségemre van a honlapod és egyéb tanulmányadit. Időgazdálkodásban még bőven van mit tanulnom, mert gyakran ott (is) úszom el. Törekszem mindig a legjobbra, elveszek a részletekbe és sokszor balul sül el. SZóval még van mit tanulnom!
  Ez a vállakozás kicsit eltérített eredeti ötletemtől, ami gyerekek fejlesztő játékairól szólna, de véglegesen nem mondtam le erről. Remélem mire erre kerül a sor, a vállakozás marketing részét már profin művelem és csak a „tényleges munkára” kell koncentrálnom.
  Kívánom mindenkinek, hogy valósuljon meg álma, sikeres legyen vállakozása, nagyon szuper dolgokat olvastam itt, és csak pislogtam a sok jó ötlet láttán 🙂

 • Mónika

  2009. október 17. szombat

  Sziasztok!
  Második gyermekemmel (8 hónapos kisfiú) vagyok itthon GYES-en…) Pár hónapja elkezdtem keresni a lehetőséget, mit kellene csinálni,hogy jég hátán is megéljünk. Van marketing, gazdasági végzettségem…még edzői is 🙂
  Első gyermekemnél már majdnem belefogtam – mint alkalmazott – az online segítségnyújtásba. MOst újra gondolkozom.
  Hm.
  Pár száz méterre tőlünk működik egy kis bolt. DE abban a kis boltban minden amit el tudtok képzelni. Ahogy mi hívjuk, a hipermarket. 🙂
  Tulaj srác pötyögi a botebook-ot. Viccesen kérdezem: online is lehet rendelni? És van házhozszállítás?
  …és nincs… pedig annyi árut. Persze ez ne múj ötlet, működik ilyen. De van rá igény… Én pl. betársulnék mellé, csinálnám a honlapot – áru adott, mellé egy „futárszolgálatot” kiszállításhoz. Vmi biztos csurran-cseppenne.
  Most ez jutott eszembe…

  Mindekinek minden jót!
  Móni

 • Csillag

  2009. október 17. szombat

  Manapság a legnagyobb biznisz az Interneten/ben rejlik.
  Először is tiztázd le magadban mit akarsz, ha sokmindent válaszd ki a legreálisabbat. Csak erre koncentrálj, de nagyon. Tervezd meg lépésről lépésre. Sokkal hatásosabb, ha leírod, pontokba szedbe – célmegvalósítás – időpontokra beosztva. Így nem tűnik egyszerre túl nagy falatnak, s a lelkesedés sem múlik e, hisz egyszerre csak egy-egy pontot kell teljesítenük az „egészből”- a végleges nagy ötletből.

  Nagyon fontos az álhatatosság. Azaz AKARD azt a dolgot, higgy benne, a tervezet csináld meg, csináld végig. S örülj már előre annak, amit el akarsz érni vele, vedd úgy, hogy már a birtokdban van. Legyél lelkes.

  O ft-ból megvalósítandó ötletem. Piackutatás – mire is lenne igény(persze abban a témában keresgélek legfőképp amihez értek is, de ha olyan aranybányára lelek, amihez még nem érte, nem gond, majd érteni fogok hozzá:)))
  Egy blog, ahol az engem is érdeklő dolgokról írok.Az első időszakban napi egy cikket. Amég nincs elég regisztált felhasználóm, partnerprogramokból és reklámokból tartom fel az oldalt. Optimalizálom az oldalt és az új cikkeket felregisztrálom a linktárakba. Folyamatosan mérem az erdményeket(Analytics)Ha valami nem úgy működik ahogy kéne, változtatok a stratégiámon. A 3.hónap utántól előállok a saját termékemmel, amihez használom az online marketing rejtelmeit. Fél év múlva már havi 200.000.-et hoz az oldal.
  Ha már működik jól, létrehozom a következő vágyam, pontról ponrta…………

  Fotnos, hogy pontosan tudjuk mit akaruk, ne akarjuk egyszerre felaprózni magunkat, mert így egymás kárára mennek a dogok.(Azaz egyszerre csak egy dologra összpontosítsunk, de arra nagyon) Nagyon jó ha minden(apróságok is) le vannak írva – szó elszáll, az írás megmarad.
  Soha ne adjuk fel az állmainkat, ne feledjük bármire képesek vagyunk, csak igazán akarnunk kell, és tenni érte lelkesedéssel, álhatatossággal.
  Nincs lehetetlen csak tehetettelen.

  A legnagyobb tudósok is sokszor „megbotlottak” pl: Edison -tól megkérdezte egyszer egy riporter:
  Mondja E., nem érzi úgy, hogy igen ciki, hogy már vagy (elnézést de nem biztos, hogy ezt a számjegyet mondta), hogy már 40* csődöt mondot a felfedezésére vonatkozólag?
  Mire E., ezt nem így gondolom, most már pontosan tudom, hogy mi az a 40 módszer amivel nem lehet energiát elérni.

  Szószó, nem szégyen ha vmi nem jön össze, nem is kell katasztrófának venni. Lehet finomítgatni, mást kipróbálni, a lényeg, hogy NE ADJUK FEL A VÁGYAINKAT. LEGYÜNK KITARTÓAK, ÁLHATATOSSAK ÉS HIGGYÜNK MAGAUNKBAN,HISZ BÁRMIRE KÉPESEK VAGYUNK. NEM IS TUDJA AZ EMBER MICSODA ERŐVEL HATALOMMAL RENDELKEZIK.

  Mindenkinek sok sikert az álmai megvalósításához:)))))

  Szisz

 • Adrienn

  2009. október 17. szombat

  Elkezdhetnék itthon korrepetálni, de hogy ebből hogyan lenne később tanulásmódszertani központ, azt nem tudom. Bár…ha félrerakom a keresett pénzt, ki tudja. 🙂 Nyavalygásnak tűnik, de a korrepetálást csak estefelé lehetne tartani, akkor pedig vége a jó kis családi estéknek. Tudom, valamit valamiért, remélem, rátalálok majd a legjobb megoldásra! 🙂

 • Orosz Hajnalka

  2009. október 17. szombat

  Az én vágyam az, hogy sikerre vigyem a terveimet,ill. sikeres online vállalkozó legyek, ez számomra egy kihívás, amit meg akarok valósítani, ezáltal tudok majd segíteni a családomnak, mert nekem az ő céljaik is nagyon fontosak. 0 vagy maximum 10 000 Ft-ból csak egy internetes vállalkozást lehet létrehozni, igazából, amit kötelező megvenni az a tárhely és domain.

  A stratégia és tervezés a legfontosabb dolog, a hatékony internet-marketing rengeteg alkotóelemből épül fel.
  Először is megkerestem azt a piaci rést, akinek a problémáira megoldást tudok nyújtani. Tudok velük azonosulni és valóban segíteni szeretnék rajtuk. Nekem a célcsoportom azok a szülők, akiknek a gyermekük ekcémás. És mivel én is ekcémás voltam, tudom mivel jár ez a betegség, és tudok nekik segíteni. Nem szabad csak a pénzért csinálni és ismerni kell a vevő pszichológiáját is.

  Először is egy letölthető e-book-ot adok ajándékba, amelyben az ekcéma igazi okairól van szó, illetve táplálkozási tanácsokat adok és tippeket az ekcéma leküzdéséhez. Ezt úgy teszem, hogy megkeresem azokat a csatornákat, ahol a célcsoportom a leggyakrabban előfordul, és egyúttal szegmentálok, vagyis kiválogatom azokat, akiket érdekelhet az ajánlatom. Majd csinálok egy blogot, ahol írok a témával kapcsolatban mindenféle hasznos dolgot, (videók, mp3-ak is), gyógymódokat, mi a gond a gyógyszerekkel stb. Aztán eladok.

  Az akciómban a termékem mellé egy hasznos ajándékot adok. De ha most azt nézzük, hogy hát a termékbe is be kell fektetni, akkor lehet úgy is csinálni, hogy a termék mellé egy komoly információs anyagot állítok össze, és csomagban árulom a termékkel.
  Aztán továbbra is fenntartom a kapcsolatot a vevőimmel (vevőgondozás), és tesztelek, finomítok a módszereimen. Eközben folyamatosan növelem a látogatottságot, amire nagyon sokféle módszer van. Van egy Adwords kuponom, vagyis már a második, úgyhogy ez sem kerül pénzbe. Amit eddig tanultam, szinte majdnem mind ingyenes anyag volt. De azért komolyabb anyagokból sokat lehet tanulni, és nő a hatékonyság is.
  Kezdetnek 300 ezer Ft havi bevétel a cél, aztán majd jöhetnek nagyobb célok is. Nekem ez lenne a stratégiám.

  Remélem nem voltam túl részletes. 🙂

 • Tösmagi Erika

  2009. október 17. szombat

  Nekem millió ötletem van – ötletelő felragasztva a szekrény ajtóra!.
  Félkész könyveim (a fióknak írva), beregisztrált honlapjaim, amiket képtelen vagyok végre megkreálni, mert a napi 4 órás utazás mellett (tudom, vannak, akik boldogan utaznának!) és a 8 és fél óra munka mellett nincsenek energiáim, és ha újra kezdeném, valószínűleg nem szociális munkát tanulnék, hanem informatikát.
  Millió leckém van kinyomtatva, takarosan lefűzve, itt sorakoznak a polcokon, halom okosító könyvem és videóm letöltve a gépre, avagy dvd-re mentve, már akkor gyűjtöttem és mentegettem őket, mikor még csak a „fiúk” számítottak internetes gurunak. (Mellesleg voltam ingyenes konferenciákon, nagyon drága „önmegvalósító tréningen – ezen számomra a legfőbb lecke az volt, hogy lehet egy nap alatt nettó egy millát keresni, ráadásul úgy, hogy jól érzed magad, és nem munkának fogod fel az egészet..) – szóval, zsákszámra ömlik az információ és tanulnivaló a fejemre/be..
  Egy vagyont költök havonta az előfizetett domain-nevekre, és tárhelyekre, megvettem az ide vonatkozó oktató videókat, egy ideig előfizettem Ági dvd-jére is, és még sorolhatnám a tehetetlenségemet.. Ja! 54 éves vagyok, nagymama, és a 9 éves unokám óhajtása, hogy neki is legyen végre messengere „ugye mama csinálsz nekem is egy ilyen fiókot??” – nem mellesleg két hete egyik hétvégén megtervezett egy honlapot, és mondta: „ugye mama megcsinálod??”

  Szóval, ez az én nagy tervem, hogy végre legyen 3 hét olyan szabad időm, amikor a bioritmusom és a pajzsmirigyem normálisan működik, és agyilag a topon vagyok, és van türelmem végignézni, végigülni a leckéket, és lépésről lépésre megcsinálni végre a jobbnál-jobb weboldalaimat a jobbnál-jobb beregisztrált nevekhez.
  Bocsánat, de most ezeket nem fogom közhírré tenni, majd akkor, ha tényleg kész lesznek.
  Mellesleg „álomvadász” vagyok, még eddig a megálmodott dolgaimat meg is valósítottam, nagyon remélem, hogy ah előbbiek is csak kicsit késnek, de nem múlnak!
  Ezek az én vállalkozásaim – és néha kéne nekem egy „makarenkói füles”, hogy összekapjam magam, és tényleg meg is valósítsam őket.

  OLVASTAM ITT A JOBBNÁL JOBB ÖTLETEKET, KÍVÁNOK MINDENKINEK ERŐT, EGÉSZSÉGET ÉS KITARTÁST A MEGVALÓSÍTÁSUKHOZ!
  „ŐRIZGESD AZ ÁLMAIDAT, MERT EGYSZERCSAK VALÓRA VÁLNAK!”…
  LEGYEN DERŰS, SZÉP HÉTVÉGÉTEK/HETETEK MINDANNYIÓTOKNAK ÉS SZERETTEITEKNEK EGYARÁNT!

 • Mester Éva

  2009. október 17. szombat

  Hogyan, milyen módszerekkel válhat valaki gazdaggá?
  -a legegyszerűbb, és legkevesebb munkával az jár, ha gazdagnak születik valaki
  – lehet gazdag emberrel összeházasodni
  – vagyont örökölni
  – nyerni valamilyen szerencsejátékon
  – született tehetségét kamatoztatva híres énekessé, színésszé, modellé, íróvá válni
  De ha nálunk egyik változat sem áll fent (sajnos), akkor csak az marad, hogy meg kell dolgoznunk érte.
  Azt gondolom, ha nincs hozzá pénzünk, akkor először munkát és időt tudunk befektetni, majd a kitermelt jövedelem egy részét:
  – MLM üzlet
  – egy jó ötlet megvalósítása, és online vállalkozás indítása
  Ezekből idővel és sok munkával létre lehet hozni passzív jövedelmet.

  Ha csak jövedelemkiegészítésre van szükség:
  – kézműves termék készítése és eladása
  – másodállás, harmadállás, negyedállás…
  – saját magunk által megtermelt zöldségek, gyümölcsök eladása
  – kutyasétáltatás, szórólapozás, gyerekfelügyelet, korrepetálás, takarítás, fűnyírás, fordítás, gépelés stb… elvállalása
  De ezek csak akkor működnek, ha személyesen ott vagy és csinálod (mókuskerék).

  A lényeg: több pénzt keress, mint amit elköltesz, és a megtakarított pénzt fektesd be, majd a befektetésből származó kamatokból fedezd a luxuskiadásokat.

  Nekem az a célom, hogy a magam ura legyek, és ne alkalmazott, a saját céljaim megvalósításáért dolgozzak, és ne mások céljaiért. Már elkezdtem saját online vállalkozásomat felépíteni…

 • Reni

  2009. október 17. szombat

  1, GRATULÁLOK A NYERTESEKNEK!

  2, S. Katához (meg a gazdagnők.hu oldal Tulajdonosához, Chi Csapó Idához) hasonlóan én is azon a véleményen vagyok, hogy ha nincs plusz bevétel, akkor a kiadásokat kell csökkenteni valahogy. Mivel többségünket nem tanítottak meg spórolni, és a reklámok is a költekezésre sarkallnak, tényleg jó lenne egy háztartástan jellegű weboldal, ami költségcsökkentő ötleteket adna.
  De amíg nincs ilyen, elárulom, hogy nekem bejött a kengurus cégnél történő vásárlással való költségcsökkentés és pénzkereset, és ehhez nem kell kezdőtőke sem. Egyszerűen ott veszem meg, amire amúgy is szükségem van, ahol ezt nekem anyagilag is megköszönik, így csökkentem a kiadásaimat és egyben bevételhez is jutok, majd erről mesélek az ismerőseimnek. Ezzel pedig még több bevételt generálok.
  Hát ez az én „vállalkozásom”…
  Szerintem kérdezd körbe a barátaidat, biztos van olyan, aki szintén foglalkozik vele. Ha nincs, akkor hallgasd a reklámot és regisztrálj ingyen…

 • Sándor

  2009. október 17. szombat

  A legfontosabb ahhoz, hogy valóra váltsd, amit szeretnél az az, hogy legyen legalább egy ötleted!
  Ehhez kellenek vágyak!
  Azonban a vágyakozásodat a nappali ábrándozásaidat rendre visszafejlesztetted, hiszen ezt kérte tőled az iskola.
  Nyisd meg tudatalattidat a tudatos elméd számára! Enged meg hogy a az álmaid vágyakká, majd pedig célokká növekedjenek!
  Innem indulj el!
  Ehhez csak elhatározás kell!
  Ehhez nem kell pénz, kel egy füzet és egy toll!
  Minden nap írd le álmaidat, vágyaidat, minden nap kristályosítsd a célodat addig, míg a szíved egy hatalmasat nem dobban!
  Ha megérzed az izgatottságot, a szíved repesését akkor már tudod is mit kell tenned akár pénz nélkül, hogy valóra váltsd az a célt, amitől igazán sikeres lehetsz!
  Ehhez persze kérhetsz segítséget.
  Csodás estét.
  Sándor

 • Anikó

  2009. október 17. szombat

  40 éves vagyok, és nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy öt gyermekünk van, nekünk ez volt az álmunk.
  Utálok panaszkodni, nem is teszem, ezért én most azt gondolom, hogy nem a válságos idők miatt zártuk be a 20 éve bejáratott üzletünket, és veszítettük el a munkánkat a párommal, hanem új életre kaptunk lehetőséget.
  Hetek óta tervezgetünk, gondolkodunk, hogyan lehetne az eddigi munkatapasztalatainkat, és a meglévő termékeinket felhasználva boldogulni, és nem egy mókuskerékbe kerülni megint, mint az utóbbi években.
  Eddig mindketten napi 8-12 órát dolgoztunk mindennap, csak a vasárnapunk volt szabad. Ez volt a főzős-takarítós családi nap.
  Úgy döntöttünk, hogy ebből elég!
  Amikor megtaláltam a gazdagmami weboldalt, mintha lámpást gyújtottak volna a fejemben. Őszbehajló férjemet a számítógép elé tuszkolva, magyaráztam neki amit még én sem értek igazán, hogyan lesz nekünk weboldalunk, meg webáruházunk, meg blogunk…
  Hááát, nem volt túl lelkes, atyáskodva megsimogatta a vállamat, -jól van anya, csak kérdezd meg előbb a kettes számú gyermekünket aki abba a webszerkesztős izé iskolába jár. Elslisszolt.
  Megkérdeztem az érintettet. Na ketteske már lelkes volt, kitalálta, hogy családi biznisz lesz a vizsgamunkája.
  Azóta Ő is olvassa a hírleveleket, talált benne egy csomó jó ötletet.
  Reményt kaptunk. Nem inkább lehetőséget! Igyekszünk élni vele. Addig is mindenkinek kívánom, hogy teljesüljenek az álmai.

 • Kata

  2009. október 17. szombat

  „I have a dream” Igen, nekem is van egy álmom.
  Ezért is alapítottam a vállalkozásom, ami gazdasági válság bekövetkeztéig sikeresen működött is. Nevezetesen, hogy online tanítok nyelveket, készítek fel érettségire, nyelvvizsgára.
  Most viszont úgy tűnik rengetegen elveszítették kedvüket, (valószínű, hogy anyagi biztonságukat is) letargiába, depresszióba vagy ki tudja, mibe menekülnek ahelyett, hogy nyelvtanulásba fektetnének energiát. Pedig anélkül továbbra sincs diploma se sikeres vállalkozás, és még nehezebb lesz visszatérni a munka világába is.
  Hát, én ennek népszerűsítésébe fektetném nem létező vagyonomat és minden energiámat.

 • Tóthné B. Krisztina

  2009. október 17. szombat

  Én így próbálkozom:
  pénzem nincs túl sok, így egyebekből gazdálkodom. Kisgyerek mellett textil termékeket fejlesztek, sokszor saját gyermek részére. Mindent lefotózok, a portfólió szépen gyűlik. Közszemlére teszem ezeket a dologkat egy kézműves oldalon, és a látogatottság alapján tesztelem. Közben precízen könyvelgetek a minimális bevételből-kiadásból, és igen meglepő tanulságokat vonok le mindebből.
  Amim még van: tapasztalat és sok ötlet egy területen, amiből blogot fogok írni. Nem csak üzleti célból, de saját vágyból segíteni szeretnék hasonló cipőben járókon. A magamból adásból kell hogy valami jó visszajusson majd hozzám is előbb-utóbb.
  Mire letelik a gyes, remélem kitisztul minden, és vállakozhatok.

 • Borbényiné Nóra

  2009. október 17. szombat

  Nekem komolyan célom, hogy tudjak a városunkba befektetni és részt vegyek a turisztikai paradicsommá változtatásában. Első lépésként amit tehetek, hogy elindítom a családi programok.hu oldal zárt fizetős fórumát. Építek egy családbarát közösséget, ahol a vidám hangulat az elsődleges cél. Most azt nem részletezném, hogy miért lesz előnyös klubtagnak lenni ezen kívül, mert itt most a stratégiáról van szó. Gyakorlatilag ezt nulla ft-ból el tudom indítani, mert a domainom már adott, ingyenes fórummotort használhatok a klub helyéül és van 10.000ft értékű ajándék adwords kampányhoz használható kuponom, amit a reklámozáshoz felhasználhatok. És ha jobban belegondolok ezt már akár holnap el is kezdhetném, mármint a fizetőssé tételét, mert az ingyenes részben már szép számmal vannak. 🙂 És a közösség tagjait pedig majd mindig csalogatom, hogy jöjjenek Starjánba, mert itt nagyon gyönyörű és szuper és stb Esetleg szervezek ide családi találkozókat 😀

 • Kriszta

  2009. október 16. péntek

  Gábor 29 – probálj megkeresni egy-két magániskolát a portási pozicióra, úgy láttam ők egész sokat internetezhetnek a tanítások alatt.És általában örülnek ha diplomás emberek jelentkeznek a recepcióra.
  Talán a fizetés sem olyan rossz !

 • Gábor 29

  2009. október 16. péntek

  Szia Ági,

  Nagyon ritkán kommentelek, de most megteszem, tetszik ez a játék.

  1.) Vágyam

  A vágyam, hogy felmondhassak a jól fizető, de stresszes és unalmas mérnöki munkahelyemen, ahol bérrabszolga vagyok, és heti 8 órában foglalkozhassam a saját üzletemmel.
  A cél, hogy legalább bruttó 500.000 Ft-ot hozzon a vállalkozásom.

  2.) Mit kéne tennem érte

  Szükségem van 6-12 hónapra, amit szorgalmasan végigdolgozhatnék napi 8-14 órában.
  Nyár óta már hivatalosan is internetes vállalkozó vagyok, 2007-től tanulom az online vállalkozás mikéntjét, van több mint egy tucat honlapom, több közülük 5-ös PR értékkel bír. Ott kéne hagynom a munkahelyemet, ami csak az időt rabolja a vállalkozásomból.
  Már tervezem, hogy kicsit kevesebbért elmegyek egy olyan munkahelyre, ahol sok szabadidőm van, és azért bevétel is akad. Hogy ehhez miért ragaszkodom, fogalmam sincs, hiszen több évre elegendő tartalékom van, amit a mérnöki munkámból spóroltam az elmúlt pár évben. Őrült vagyok, hogy a beképzelt biztonságot választom a gazdagság és függetlenség helyett, hiszen az internetes vállalkozásom már bebizonyította, hogy havi 150.000 ft-os bevételt is képes produkálni otthoni munka mellett, és tudom, hogy folyamatosan átlagosan havi 800.000 Ft lehetősége is benne van, ha nem kéne alkalmazottként mást gazdagítanom.

  Hát ez az én sztorim, nem értem, miért olyan nehéz megválni valamitől, ami csak rövid távú sikert ad és a szabadságom és életcélom útjában áll.

  Ha valakinek portás kell, ahol szabad laptopozni, szóljon 🙂

  Üdv mindenkinek!

  Gábor

 • Marianna

  2009. október 16. péntek

  Gratulálok a nyerteseknek!
  Én a terveimet most kezdem megvalósítani/hosszú hónapok vívódása, átgondolása után/, azt mondhatom az első lépést megtettem. Van egy főállásom, mellette gyerekekkel foglalkozom, és elkészült a honlapom is/melytől újabb bevételt remélek./
  Minden hírlevelet elolvastam amit küldtél, ez volt az egyik alapom, és így készítettem el a honlapomat,de még vannak háttérdolgok melyekkel Én nem készültem el, kevés rá az időm, pedig éjszaka is dolgozom rajta.
  És azzal is tisztában vagyok, ha elkészülök nem biztos, hogy sikere is lesz, és majd változtatnom kell rajta. Még az elején vagyok mindennek, és már úgy érzem, hogy erőmön felül próbálok teljesíteni, sokszor éreztem úgy, hogy talán felesleges az egész, aztán valahogy mindig erőt merítek. Ezt csak azért írtam le, mert bár nem tudom, hogy népszerűvé tudom -e tenni a honlapomat, vagy érdektelenné válik sok ember számára, de elkezdem és majd próbálom úgy alakítani, hogy értékessé váljon. És bár nálam kezdőbb internetező aligha akad, mégis biztatok mindenkit, hogy ha egy dolgot már megvalósított/am/, az további kitartásra ösztönöz.
  Tehát én most több irányban próbálok gondolkozni, több helyről bevételt szerezni, a fix állásomat megtartva, aztán ha sikerült mondjuk a honlapomat megélhetési forrásra váltanom,és ez lenne a végső célom akkor én is nyugodtabb szívvel váltok a munkahelyemen.
  Úgy gondolom a célcsoportomat ismerem, marketing szempontból kellene sokat tanulnom.

 • Böbe

  2009. október 16. péntek

  Kedves Ági! Szerintem gondolat olvasó vagy,mert miután leirtam ,hogy mit valósitanék meg a lottó nyereményből,másnap már azon gondolkodtam,hogy amit irtam azt igazábol már most is megtudom valósitani.Köszönöm,megadtad a lendületet.

 • Férfibűvölő

  2009. október 16. péntek

  Épp azon vagyok… 🙂

  0 forintból indul, és sok-.sok munkából, de nagyon élvezem, és már lassan kész.

  Ez: http://ferfibuvolo.blog.hu

  A stratégiám: kiválasztottam egy nagy érdeklődésre igényt tartó témát (párkapcsolat), és kerestem egy olyan megvilágítást, ami közel áll hozzám, és amiből hiány van.

  Mivel azt vettem észre, hogy szexualitásról szóló témák vagy nagyon közönségesek, vagy nagyon zavarosak, és ellentmondóak (ráadásul többnyire olyan Nőket szólítanak meg, akik össze-vissza pasiznak), ezért én úgy döntöttem, hogy létrehozok egy jó anyagot azoknak az igényes nőknek, akik párkapcsolatban élnek, és szeretnének új dimenziókat megélni a párjukkal az ágyban…

  Én az új szemszögekben hiszek.

 • Vágvölgyiné Marcsi

  2009. október 16. péntek

  Üdvözlök Mindenkit!

  Én némiképp kilógok a sorból, mert nem kismama vagyok, hanem 48 éves „érett nő”. De a problémáim hasonlóak.
  Röviden magamról: pedagógusként dolgoztam hosszú időn keresztül, de gyerekekkel nem lehet fásultan foglalkozni, s amikor éreztem magamon a kiégés jeleit, úgy gondoltam ideje más területen is kipróbálnom magamat. Az élet alakít, s ez a más terület egy multi képében jött elém. Érdekes tapasztalat volt, bár azt hiszem, inkább az volt a szerepe az életemben, hogy kirángasson egy holtpontról, amiben nem tudtam tovább fejlődni. Igen ám, de jött a gazdasági válság, s jelenleg munkanélküli vagyok. Szomorúan tapasztalom, hogy a korom miatt esélyem sincs, ezért kezdtem el gondolkodni azon, mihez is kezdhetnék. S abban a pillanatban, ahogy komolyan errefelé indultak a gondolataim, jöttek is az apróbb-nagyobb „jelek”, megerősítések.
  Először is ráleltem erre a honlapra, ahol nagyon sok okos ötlettel, gondolattal találkoztam.
  Rájöttem, hogy amit eddig csak hobbiszinten űztem – gyöngyékszerek készítése – abból esetleg üzletet is lehetne csinálni. Mivel többen dícsérték már az „ékszereimet”, úgy gondolom, el lehetne kezdeni eladni ezeket, először csak kis közösségekben, pl. a jógastúdió, ahol jógázom vagy a volt kolléganőim körében, akikkel azóta is jó kapcsolatban vagyok. Aztán ki lehetne egészíteni más apróbb dísztárgyakkal is ezt.
  Mikor idáig jutottam, jött egy másik lehetőség az életemben: felhívtak abból az iskolából, ahol régebben természetgyógyászatot tanultam, hogy van-e kedvem részt venni egy pályázat keretében induló anti-aging programban (ez tulajdonképpen egy fiatalság-megőrző, egészséges életre nevelő életmódtanácsadás). Ennek első lépéseként trénernek képeznének ki, s eközben kellene kiscsoportokban idősebbekkel foglalkozni. Mivel pályázat, a képzés ingyenes, s természetesen az elején a tevékenységem is, de később lehet vele kezdeni valamit.
  S itt jött a következő gondolat: mivel a fiatalság megőrzésének legfontosabb eleme az aktív, tevékeny élet, ennek akár része lehet a kreativitás kihasználása is, s a hobbimat és ezt a tevékenységet akár össze is lehet kötni. Itt vált a gondolat tervvé: összekötni a megszerzett tudást és a kreativitást, s olyan honlapot, internetes vállalkozást létrehozni, amiben ez a kettő ötvöződik.
  Nos, most már csak el kellene mélyülnöm az internet rejtelmeiben, s meg kellene tanulnom vállalkozni. :))

 • Márti

  2009. október 16. péntek

  Akik most akarnak céget alapítani, szerintem érdemes Kft-t alapítani, mert komolyabban veszik (magánszemélyek is), és nagyon-nagyon egyszerű az alapítás, nekem 2007-ben egy hét alatt meg volt, gondolom, azóta még gördülékenyebb a dolog.

 • Márti

  2009. október 16. péntek

  Sziasztok,

  Csatlakozom az előttem szólók gratulációihoz! Sok sikert a nyerteseknek!
  Nekem van egy kis előnyöm, mert eddig is vállalkozókánt dolgoztam, de most, hogy itthon vagyok a kisfiammal, aki három hónapos, át kellett gondolnom, hogyan tudok továbbra is dolgozni. A pénz miatt is, de főképpen azért, mert nem szeretném, ha egy idő múlva már csak a pelusokról tudnék beszélgetni. Eddig sem volt könnyű vállalkozóként HR-rel foglalkozni (rengeteg a közvetítő, tanácsadó cég), most a gazdasági helyzetet tekintve pedig még nehezebb, tehát kézenfekvő, hogy ezt kell kihasználni 🙂 Minden területen meg lehet találni a nehézségekben azt a kis rést, ahol új piacot lehet nyitni. Az én piacom tehát az a kis- és középvállalkozás, ahol nincsen HR-es, de már kell személyzeti kérdésekkel foglalkozni, esetleg szervezetet átalakítani. Mivel azonban ők nem bíznak meg tanácsadó cégeket (eddig sem volt rá pénzük, most meg pláne nincsen), ezért megtanítom nekik mi fán terem a HR-es munkája. Íg két legyet ütök egycsapásra, mert ha szépen megnőnek addig, amíg a kisfiam is, akkor engem fognak felkérni nagyobb munkákra 🙂 Persze, most kérdezhetitek, hogy akkor meg mit keresek ezen az oldalon? Hiszen van piacom, van hírlevelem, és van egy működő cégem… A válasz az, hogy most teljesen új területre kell eveznem, és az új célpiacom nagyon is hasonló azokéhoz, akik magánszemélyeknek értékesítenek, és ezekről a módszerekről nem sokat tudok. Online marketingről pedig szinte semmit. Nem is szinte semmit, egyszerűen semmit 🙂 Eddig én is a kapcsolatokból éltem (amit kemény hideg értékesítéssel szereztem – amit utáltam), és most szeretném másképpen csinálni. Ehhez pedig itt megtalálom az inspirációt és a tudást. Köszi Ági 🙂 és gratulálok a munkádhoz! A kismama blogon is sokat tanultam 🙂

 • Holl Edina

  2009. október 16. péntek

  Az én lottó főnyereményes álmom a világkörüli utazás volt. Ehhez az kellene, hogy olyan vállalkozásunk legyen, ami mellett megengedhető, hogy legalább 1 évig ne legyünk itthon. Egy online vállalkozás azért is ideális, mert az elvileg a világ bármely pontjáról navigálható. Tehát a konkrét hosszú távú cél az, hogy X éven belül (5-10?) olyan jól profitáló online üzletet építsek fel, amivel a 4 fős család útja finanszírozható és addigra már olyan mértékben automatizált és kiszervezett legyen, hogy heti 8 óránál több időbefektetést részemről ne igényeljen. Tulajdonképpen nem irreális álom, hiszen az ember megspórol egy csomó itthoni létfenntartási költséget: a lakását kiadhatja, nem fizet rezsit, nem tart fenn autó(ka)t. Sok országban pedig jóval olcsóbb az élet mint nálunk. Remélem, addigra a férjem is rájön, hogyan csinálhatná vállalkozóként azt amit most egy multinak „zsebpénzért”, mert a kalandvágy benne is megvan 🙂 A középtávú cél a profilom bővítése – továbbra is a réspiacomra fókuszálva. Több termék bevezetése, a szakértői státuszom megerősítése. A közvetlen tennivalók: 1. a megfelelő vállalkozási forma kiválasztása (egyenlőre csak gyűlik a jutalékom – ehhez még nem kell számlaképesnek lenni, de jövő év elején döntenem kell); 2. minél több módon eljutni a célcsoportomhoz; 3. marketing módszerek fejlesztése. Nagyjából így látom most.
  Az előttem szólóhoz csatlakozva, én is szívesen olvasnék egy áttekintést a Kft. ill. a BT alapítás legújabb szabályairól.
  Előre is köszi!
  Üdv,
  zeze

 • Sylvia Szigeti

  2009. október 16. péntek

  Ma reggel nagy öröm ért, a nevem láttam a nyertesek között! 🙂 Nagyon köszönöm a lehetőséget Ági! 🙂 És a gratulációkat is mindenkinek! Izgatottam várom a start csomagot, melyből az alábbi vállalkozás megalapítása lesz a célom.

  Magamról röviden: Mély lelki állapotról indultam el ez év őszén, családi tragédiák miatt, melyeknek sajnos anyagi vonzata csak duplikázza a nehézségeket. Ennek a nehézségnek a leküzdése most az elsődleges célom, és stabil háttér megteremtése, hogy tragikus események ne tehessék az ember életét még tragikusabbá.
  Most ősszel találtam rá erre az oldalra, meg is rendeltem a navigátor próbacsomagot, belekezdtem 3 dologba, mely érdekel. Ebből az egyik a közvetlen kutatási területem/szakmám, melyben most több céggel is felvettem a kapcsolatot és mindenhol pozitív visszajelzés fogadott, tegnap meg is kaptam az első megrendelésem. Nagyon boldog voltam, de reggel már arra ébredtem, h megálmodtam a cégem nevét, mert így hosszú távon majd nem másoknak fogok keresni, hanem magamnak, olyan üzleti modell szerint, melyet én szeretnék.
  Röviden:
  – Első vállalkozásom témája: vállalatoknak energiahatékonysági tanácsadás
  – Üzleti modell: nonprofit cég.
  – Szervezet felépítése: kutatási vezető/értékesítő (én)távmunkában kutatók (leendő munkatársak és üzleti partnerek)
  – Miután nonprofit cégről van szó, így tudomásom szerint kötelezően a profit X százalékát jótékonysági célra kell költeni, melynél számos ötlet merült már fel bennem, kapcsolódva a gyerekekhez, táncoktatáshoz (másik szerelmes területem). Mellyel további értéket lehet teremteni.

  Ági, egy kérésem/kérdésem lenne hozzád. Nagyon jó infók vannak az oldaladon hogyan kell kft. létrehozni. Kht. alapításról és annak vonzatairól tudnál-e írni vmit?

 • Borosné Julia

  2009. október 16. péntek

  Sziasztok!!!!!

  Nekem is rengeteg vágyam elképzelésem van elsőként egy saját közvetitőcéget szeretnék ebbe fektetném a pénzt.Mindenképpen fontos hogy az ember a maga ura legyen és ne kelljen kényszerből elviselni olyan fönököt vagy kollegákat akivel nem szivesen van egy légtérben.Persze ezekből a helyzetekből is lehet tanulni és ami nem öl meg az megerősit tartja a mondás.Amióta olvasom a hirleveleket azóta vissszatért a remény az életembe köszönet nektek és Áginak.Mert sajnos én is a válság miatt lettem munkanélküli.Érdekel az internetes munka is bár ezzel én még csak most ismerkedem.Van azonban néhány ötletem kb.10000 forint befektetéssel vagy még annnyi sem.Például a közelgő mindenszentek napjára lehet késziteni tobozból stb. gyüjtött diszekből koszorúkat ezeket el lehet adni. Karácsony előtt is lehet asztali diszeket adventi koszorúkat késziteni az eladott koszorúk árát vissza lehet forgatni ujabb koszorúk diszek készítésébe.Igy nem kell sok befektetés .Nagyobb irodaházakban vagy gyárakban lehet ezeket árusitani vagy pl. piacon.Az emberek szivesen veszik ha házhoz jön a termék.És kevés az idejük hogy ilyeneket készitsenek. Nagyobb piacokon olcsón lehet ékszereket stb. venni különböző apróbb ajándéktárgyakat ezeket most karácsony előtt jó eséllyel el lehet adni vagy saját magunk is varhatunk teritőt stb. szép anyagból.A célunk eléréséhez fontos hogy ne költsünk el minden pénzt ami bejön hanem tartalékoljunk és tudjuk hogy miért mi célból tesszük igy nem tünik lemondásnak mert van értelme.
  Szép napot mindenkinek.!!!

 • Moya

  2009. október 16. péntek

  Szia Ági! Nagyon tetszik, ahogy terelgeted az embereket, megoldásokat mutatsz, de az eredményért mindenkinek magának kell megdolgoznia. Én nem vagyok túl ügyes ember, inkább megkeresem a lehetőségeket és azokból próbálok hasznot kovácsolni. Próbáltam kézműveskedni, de be kellett látnom, hogy nem nekem való. Viszont vannak barátaim, akiknek nagyon jól megy a gyöngyfűzés, fazekasság, barkácsolás, de ők csak hobbi szinten csinálják munka mellett. Én ezeket gyűjtöm össze és megpróbálom értékesíteni és a hasznon osztozni. Ezzel csak arra szeretnék rámutatni, hogy nem feltétlenül kell új terméket kitalálni, mert az már készen van. A sok beszélgetés közben megtalálható, hogy kinek mire van igénye és azt el lehet juttatni hozzá.
  Pl a netiroda is nagyon jó megoldás erre, vagy telefonos ügyfélszolgálat kisvállalkozóknak, akik elmennek dolgozni reggel és nincs idejük kapkodni a telefont, még festenek vagy szerelnek. Lehet, hogy sok szakembernek nincs erre most pénze, hogy fizessen egy ügyfélszolgálatért, de neki is megéri hosszútávon, ha a munkára tud figyelni és nem a telefoncsörgésre.
  Én igazából abban hiszek, hogy nem mindig újat kell kitaláln, mert az nagyon nehéz és a profiknak sem sokszor megy, hanem a „termékinnovációban”.
  Szép napot mindenkinek!

 • Nagy Eszter

  2009. október 16. péntek

  A vágyam az, hogy megéljek az üzletemből, a weboldalamból, teljes mértékben ez finanszírozza az életemet. Hogy mit kell tennem ezért? Célirányosabban kell megszólítsam a célcsoportomat, jobban kell pozicionálnom, esetleg újra és újra átértékeljem, hogy mennyire állja meg a helyét az elképzelésem, mennyire fizetőképes célcsoportot szólítok meg. Tovább kell gondolnom, hogy mi az az érték, amit ha adok valóban fontos az emberek számára. Bővítenem kell a listámat.

 • AraB

  2009. október 16. péntek

  Sziasztok!

  Nekem a gyerek miatt 0 befektetni való pénzem van, ezzel szemben nagyjából 1,5-2 millió forintot kellene összehoznom, hogy normálisan tudjunk élni addig, amíg nem tudok újra visszamenni egy olyan állásba, amihez ki kell mozdulni otthonról. Persze, ha ez tényleg összejönne, akkor lehet, hogy folytatnám és nem is kellene visszamentem…
  Elkezdtem egy weboldalt, amit próbálok sűrűn frissíteni, de egyelőre elég kevés infót tartalmaz. Én is arra alapozom, hogy az emberek szeretik összegyűjtve látni azt az információt, amit nekem van most időm összeszedni és szeretik készen és számukra egyszerűen feldolgozható formában megkapni mindezt, ezért pl. idevágó angol nyelvű cikkeket fordítok és ezeket is felteszem az oldalra.
  Hogy pontosan hogyan lesz belőle pénz, azt még nem tudom, valószínűleg a témához kapcsolódó könyvek közvetítéséből először, de ha túl sok időm marad, akkor lehet, hogy lassan én is nekiállok és írok egy könyvet.

  Üdv, és gratulálok a már sikereseknek!

 • Molnár Andi

  2009. október 15. csütörtök

  Gratulálok a nyerteseknek és Anikó neked is tiszta szívből.

 • Bognár Anikó

  2009. október 15. csütörtök

  Gratula a nyerteseknek!Remélem hasznukra válik a nyeremény,és élnek is vele.
  Arról szeretnék lányok írni, hogy én is az utóbbi egy évben csak agyaltam-agyaltam,és már szinte fel is adtam az egészet. Nekünk ugyan van már egy cégünk 3 éve, ami az utóbbi egy évben szinte semmi hasznot nem hozott, mert megszűnt az előző tevékenységünk,élni viszont kellene valamiből.Megtaláltam a gazdagmami oldalt, feliratkoztam a hírlevélre,szorgosan el is olvastam mindet.Amikor jött a a hírlevél amiben ha jól emlékszem 50 ötletet kaptunk, akkor esett le a tantusz mi lesz az amivel a jövőben foglalkozni fogok.A virtuális iroda!Azon nyomban kerestem egy helyet ahol készíthetek egy weboldalt, és közben jöttek, csak jöttek az újabb ötletek az eredetihez.Még el sem készültem a teljes oldallal, és tegnapelőtt jelentkezett az első ügyfelünk, pedig nem számítottam rá ilyen hamar, és nagyon meglepődöttnek tűnhettem az ügyféllel való beszélgetés közben:De nem árultam ám el az okát :-))
  !
  Így született meg a lehetőség, hogy megmaradjon a cégünk, semmi befektetéssel.Köszi Áginak!

 • Szalkai Titi

  2009. október 15. csütörtök

  „Milyen módszerekkel tudnál szerinted nulla (vagy legfeljebb 10.000) forint befektetéssel elindulni a céljaid megvalósítása felé vezető úton?”

  1. Internetes vállalkozás indítása, infótermék(ek) készítése a tudásomból. 🙂
  2. Kalapolás az aluljáróban vagy a főtéren: kiállok a hastáncos göncömben és lejtek egyet. 😀 Biztos sok pasi megállna megnézni. 😀 Felvenném az egészet videóra, azt is eladnám DVD formájában. Az összegyűjtött pénzt pedig befektetem a te vállalkozásodba Ági, mert te olyan jól tudsz profitot termelni. 🙂

  😀

 • andrea

  2009. október 15. csütörtök

  Mi családilag nullszaldósok vagyunk, nálunk a cél bármennyi plussz bevétel, mert azt már extrákra költhetjük.
  Értelmiségi és sok minden iránt érdeklődő pár vagyunk. Rengeteget olvasunk, nagyon sok infó van a fejünkben. Sokaknak nincs idejük olvasni, nem tudnak angolul, vagy csak lusták, de érdekelné őket egysmás a világból. Egy tematikus weboldalt szeretnék létrehozni, s megosztani ezeket az információkat. Már kitaláltam több dimenzióját, terméket etc., már csak meg kell valósítani. Egy féléves és egy három és féléves tökmaggal viszont csigalassan haladok…;)

 • Kriszta

  2009. október 15. csütörtök

  Gratulálok a nyerteseknek !

 • S.Kata

  2009. október 15. csütörtök

  Vállalj több munkát, ha ez nem megy mert kisgyerekes anyuka vagy, akit leköt a háztartás és a gyerek(ek), CSÖKKENTSD CSALÁDOD KIADÁSAIT!

  Na azt hiszem itt bukott meg a még el sem indított tanácsadói vállalkozásom – legkevésbé ilyen címekre kattintanak az emberek -,ami felülvizsgálná családok pénzügyi helyzetét és mondjuk abban segíthetne a családoknak hogyan dolgozzák/dolgoztassák át hitelüket, hogy kevesebb törlesztőrészletük legyen, ha vállalkozásuk van milyen adóoptimalizálási lehetőségek vannak, ha még családtervezés előtt állnak, hogyan pótolják a GYED, GYES időszaka alatt kiesett jövedelmüket, hogyan kaphatnak maximális GYED-et stb…
  Lépések:
  1. Piackutatás (aki lát benne fantáziát e-mail címemre küldjön egy levelet) strazsinagykata@citromail.hu
  2. Kell egy jó honlap, ahol ingyenesen letölthetnek anyagokat. Például: 10 ingyen tipp, hogy ne kelljen megvenni a TV-ben reklámozott méregdrága folttisztítót, vízkő eltávolítót stb, feliratkozhatnak hírlevélre
  3. Honlapodnak kell, hogy jó marketingje legyen, tudd mi a „keresőoptimalizálás” stb., nem átlagos hirdetési szövegek kellenek.
  Mindehhez persze lényeges, hogy legyél TE a TÉMA szakértője, jó íráskészséged, kitartásod legyen.

  És ha már a nem létező tanácsadó vállalkozásom mondjuk 2 MFt plusz pénzt hozott (adók, járulékok, költségek kifizetése után), megkeresem azt az embert, aki lakásunkban áttervezi és megépíti úgy a vizes rendszert, hogy a WC öblítő tartályba a fürdőszobában kézmosásra használt víz visszakerüljön, hogy ne a drága ivóvizet húzzuk le.
  (Hamarosan a víz drágább lesz, mint az olaj.)

 • Zsolti

  2009. október 15. csütörtök

  Tisztában vagyok a módszerekkel, lehetőségekkel, eszközökkel, de sajnos lassan két éve nincs egy épkézláb ötletem, amivel pénztermelő oldalt készíthetnék. Pedig a cél nem sok: havi nettó 200e.