Most rajtad a sor: szorgalmi feladat CSAK strébereknek ;o)

Ha figyelemmel követted a hétvégi híradásokat, akkor biztosan te is elméláztál a rendkívül magas lottófőnyeremény felett. Hű, ennyi pénzzel lehet már azért valamit kezdeni, nem? Én is meg akartam nyerni, de elfelejtettem szelvényt venni 🙂 Éppen ezért merül fel a kérdés:

Mit csinálnál a pénzzel, ha szombaton te vitted volna el a lottó ötöst?

Ötleteidet várom ide a blogba csütörtökön (azaz október 15.-én) déli 12:00 óráig!

Ha milliárdokat nem is nyerhetsz ezen a játékon, de a válaszadók között kisorsolok 5 példányt a készülő Gazdagmami START Program CD csomagból!

A játékban való részvétel feltételei: hozzászólásnál add meg az ötleteid mellett a teljes neved és a valós e-mail címed (hogy tudjunk értesíteni a nyereményed átvételéről)

Várom a megfejtésedet!

Motivációként íme egy jelenet, ami veled is megtörténhet, ha megnyered a lottót 😉

166 Comments

 • Dávid Adél

  2009. október 15. csütörtök

  Az első dolog biztos egy saját lakás (vagy ház?) lenne. A befektetés jellegű dolog pedig egy vidéki meditációs központ és egy valláspedagógiai kutatóintézet megalapítása lenne. Egyébként még csak felmérni sem tudom, mennyi pénz volt a főnyeremény, mire elég, de ha olyan álmokat kell említeni, amihez most hiányzik az anyagi háttér, akkor ezek lenének. És még van egy, de az titok 🙂 Biztos a családomnak is lenne pár ötlete az elköltésre.

 • Pálfi Rita

  2009. október 15. csütörtök

  Elsőként a szüleimnek különböző csodálatos utazásokat ajándékoznék,
  aztán,az öcsémnek megvenném álmai motorját, ezt követően természetesen kifizetnénk a hiteleinket. Adnék pénzt a rokonaimnak, mert tudom nagy szükségük lenne rá. Rengeteget utaznék a párommal. Felépítenénk egy gyönyörű házat a telkünkön. A pénz egy részét ingatlanokba fektetném. Kutyamenhelyet is biztos építenék, mert nagyon sajnáljuk a kóborgó állatokat.
  További szép napot kívánok mindenkinek!

  Rita

 • Nagyné Kerekes Orsi

  2009. október 15. csütörtök

  Kedves Ági!

  Sikerült rávenned életem első hozzászólására, ezt önmagában is köszönöm.
  Ha megnyertem volna az ötöst, az első egy kertes-ház lenne, nem nagy, de a jelenlegi 1,5 szobánál nagyobb. Aztán valószínűleg én és a férjem is kapnánk egy új, de nem hivalkodó autót. És végül, ami az én álmom, egy olyan vállalkozás, amiben a szakmámnak (textiles vagyok) megfelelő dolgokkal foglalkozhatnék. Esetleg kézimunkával kapcsolatos dolgokkal foglalkoznék.
  Ja, és a legfontosabbat kihagytam, szeretnék még gyerekeket, legalább kettőt.
  Most azt mondom, hogy a “munkát” nem hagynám abba, de azért amikor a férjemmel erről beszélgettünk, felmerült bennem, hogy vajon, ha tényleg ott volna a pénz a számlámon, akkor mit mondanék?
  Mindenesetre kipróbálnám, ezt a súlyos döntést. :))
  Köszönöm a honlapot, nagyon sok okos gondolatot olvastam itt.
  Orsi

 • Tichy-Rács Éva

  2009. október 15. csütörtök

  Akkor, ahogy ígértem nekilátok.
  Jól megvártam, amíg a szakemberek és a szándékok összejöttek.
  Elsősorban “humán szoftverekbe”, ill. azokkal kapcsolatos tervekbe fektetek.
  1. Mivel a jövőépítés a leghatékonyabban megtérülő befektetés a gyermekek oktatását célzó projekteket részesítem előnyben. Mindenképpen együttműködök (ha Ők is akarják) és pénzzel támogatom, illetve közös megoldást keresünk Gyulai Zsuzsa (oktató stúdió) AraB (gyermekfejlesztési képzés) Szuromi Ágnes (magánsuli spec. képzéssel)H. Csilla (oktatási rendszerreform elképzelése), Várkonyiné B.Aliz és Mrs Angela Erdei (tehetséggondozás) Gabriella (Erdey Gulyás Gabriella) (gyermekeket életre felkészítő iskola).
  Az ezen elven felépülő intézmények mindegyikébe fektetek. Ezek együttműködését akár egy szervezeten belül is koordinálom együttműködésüket minden rendelkezésre álló eszközömmel segítem. Nagyon fontosnak tartom a Fónad Flóra által képviselt online képzést, amit több tantárgyra is ki kellene terjeszteni. Kihasználva a gyereket gépszeretetét játék helyett értékes tudást adva. Erre még felkérem együttműködésre Balk Lászlót is (mert ahogy látom Ő egy PC guru), habár szegény még nem tud róla (milyen szerencse, hogy ez az egész is csak virtuális). Végül ennek a hatékony bevezetésére Gábor Márta reklámszakembert kérem fel, mert ős is elhivatottan a minőségi oktatást preferálja (cserébe szerzek neki egy jó harcművészeti oktatót a gyerekeihez, ferde szem garantált).
  2. Hátrányos helyzetűek gyűjtőnéven támogatok egy komplex programot, amit Laura Mrs Angela Erdei (hátrányos helyzetűek közösségszervezése), Zsuzsa (kríziskezelés), Suzymka és Varga Viktória (hajléktalan emberek problémáinak megoldása) elképzelései alapján, velük együttműködve hozunk létre.
  3……………….Azért teszem ide a sok pöttyöt, mert ezzel a témával kapcsolatban sok-sok ötlet van mindenki fejében, csak nem “trendi”. A vidéki létforma (konkrétabban falura gondolok) kompatibilisabbá tétele az élőhelyéhez. Megélhetést biztosító tevékenységek elindítása. Mint régen volt a nyuszi, galamb tyúkocska stb (nem hangulati elemként gondolok rá), ezek megismertetése az újdonsült vidéki néppel (városból kitelepülők). Ez növénytermesztésre is értem (a “fűtermelés” alternatívájaként).A szakértői csapat (előzetes jelentkezés alapján) Miklósiné Kiss Katalin (aki az élelmiszeriparban is járatos), Hanvayné Országh Krisztina. Itt még van szabad helye a kreatív ötleteknek és tetteknek. Külön téma a lovak. Ennek a területnek a felelősei Hajni és Józsa Edit), valamint a kutyák, ez Erna területe, de kérem, hogy a PUMI mellé vegye pártfogásába az egyéb magyar fajtákat is úgymint kuvasz, puli erdélyi kopó, magyar vizsla stb.
  4. Támogatást nyújtok egy összegben Erna és Nágel Zsuzsa falusi sütödéjéhez, ill. mézesbábosához (láttam és gyönyörűek, nézzétek meg).
  5. Egyösszegű szabadon felhasználható összeget kap Merksz Péter és Molnár Andi innovációhoz (biztos már mindkettőnek van “szívügye”).
  6. H Csilla saját turisztikai bázis (kis panzió stb.) létrehozására egy konkrét (50mFt). hiába a nagy terve, ha nem Ő nyerte meg az Összeget.
  7. Ugyanennyit kap mozaikanyu és Papp Márta is az ovoda és játszótérprojektjére.
  8. Ugyanennyit Máté Sangrita A Sahaja Jóga és az indiai meditációs kultúra népszerűsítésére (nagyon jó tanító Sri Mataji).
  9. Személyes konzultációt Hős Katalinnak Fónad Flórával a O értelmezésérő, különös tekintettel a helyiértékre.
  10. Hauser Máriának szabad felhasználásra gyerekenként 1-1 milliót és egy milliót a párjával való utazásra.
  11. Anikónak egy kötelező konzultációt az 5 gyerekről Hauser Máriával és Berta Zoltánnéval.
  12. Mivel igen jelentős összegről van szó pénzügyi tanácsadásra, gazdaságossági számításokra, megtérülési mutatókra kell építeni tanácsadóként felkérem Georginát Tóth Bélát és (Szopper) Zsófiát. Ugyan nincs a jelöltek között, de felkeresem …drtothandras… (direkt írtam így, nem tudom lehet-e konkrétabban)pénzügyi tanácsadót. Együtt csak ki tudunk hozni valami ütőset.
  Saját+ ötletek
  +l. Mezőgazdasági hulladék brikettezése. Több gépet veszek (4.4mFt egy) és ez mobilan járja az országot. Megújuló energia a “szemétből”
  +2. Gyerekeimnek vennék egy kis lakható lakást (7-en vannak), erre 12mFt-ot szánok fejenként és mindenki kap 10mFt-ot szabad felhasználásra. Kiderül kiben mi lakozik.
  +3 Egy általam ismert ember által működtetett alapítványba saját ingatlan megszerzése céljából egyszeri 10mFt adományt adok.
  +4 Mester Évával együtt elutazok Tibetbe (2 hónapra), megpróbálom a Kailas hegyet leborulva körbejárni.
  +5 Minden reggel lovagolok, mint gyerekkoromban.
  +6 Jelenlegi munkámat csökkentett munkaidőben végzem és szemeimet rajta tartom a fenti projekteken.
  +7 Turbó online képzésen veszek részt egyedi tempóban (januárban lett először e-mail címem, úgyhogy van mit behoznom)
  Mindezekhez lehet azt gondolni, hogy nem elég a pénz. Ezek egy része kétség kívül pénzteremtő gazdasági vállalkozásként működik
  Számítok értékteremtés miatt önkéntes munkára is. Szakterületi részmunkaként.
  Pályázati pénzek is rakódnak rá (volt az ötletelők között aki ilyet tud).
  Végül pedig Felkérem V. Á.-t ezek elemzésére, a jó gazdaasszony (szülőanya szemével).

 • Bozsérné Kathy

  2009. október 15. csütörtök

  Sziasztok! Előbb egy kis kitérő, nem Lottóztam! Nem szeretnék ennyi pénzt nyerni! Veszélyben lennék, de ami legjobban aggasztana a családom is. Sőt ne is szörnyülködjetek, de nem hiszem, hogy feltétlen szükséges sok pénz a kezdetekhez. Inkább azt sajnálom, hogy nincsenek ismereteim, olyan barátaim, akikkel lehetne, és nem vagyok fiatal/fiatalabb.
  Ezért inkább azt írnám, le mit hogyan tennék, ha csak segítség, tudás, esetleg némi pénz… stb. kis töredékével rendelkeznék indulásnál.
  Először is egy, két… internetes vállalkozást indítanék. Befejezném a házam felújítását, segítenék valamennyit a gyerekeimen, leginkább ötletekkel. (Ne halat adj, taníts meg fogni, ha én nem élek, mi lesz vele és mit ad át a gyerekének.) Beépíteném a tetőterem, előbb kiadni, de majd az unokámnak, jó lesz. Aztán pár hónap múlva, amikor már izmosodom egy alapítvány. Nagy valószínűséggel, egy 50-60 éves magányosokkal foglakozót. Különben is sokat támogatnák, havi vagy éves szinten. Közben nyitnám az újabb és újabb üzleteimet, de már nem csak a neten, hogy miket majd az akkori helyzet, igény…
  Továbbiakban, már csak három dolog érdekelne: ki tudjam fizetni a ház fenntartását (rezsi), unokámat el tudjam vinni olyan helyre, ami ma luxus pl.: állatkertbe, strandra, vidéki városba kirándulás… stb.
  Csak halkan jegyzem meg, olyan házaspárral felvenni a kapcsolatot, akinek a gyermeke nagyszülő nélkül jön a világra, pótnagyinak „szerződnék”. Szeretet átadásra!
  Magamat pedig rengeteg utazással kényeztetném! Még egy kívánság azért van, Apukám mellé néha ápolót fogadni, hogy mindezt megvalósíthassam, de a lelkiismeretem tiszta maradhasson.
  Hát ennyi! Nagyon szép, mosolygós napot mindenkinek!

 • EnéKriszti

  2009. október 15. csütörtök

  Nagyon tetszett a videó, még most is nevetek rajta.De nekem első dolgom az lenne, hogy a tartozásaimat egyenlíteném, a közeli rokonaimnak a banki tartozásaikat, hogy ne legyen rá gondjuk ezzel.
  Aztán, nem is tudom. Szeretném úgy megtervezni a további életemet, hogy ne legyen anyagi gondja talán még az unokáimnak sem. Nem kezdenék el költekezni, mert én így is boldogan élek, csak annyi, hogy nem kellene mindig azon gondolkodjak, hogy kihúzzuk valahogyan ezt a hónapot is.

 • Várbogyainé Anett

  2009. október 15. csütörtök

  Ha én nyerném a lottó ötöst, (bár az az igazság, hogy nem nagyon hiszek az effajta szerencsében…) az első, mint sok más embernek is az adósságok, hitelek kifizetése lenne.
  Ha ez megvan, mindenképpen vállalkozásba kezdenék. Nem okozna gondot olyan alapdolog sem mint a vállalkozói igazolvány kiváltásának költsége…:-))))
  Nem csak szórakoznék (bár néhány utazás azért beleférne) mert szeretem magam ‘fontosnak’ érezni. Egy saját vállalkozásban lenne mit csinálnom az biztos, valamilyen kreativitással kapcsolatos dolog érdekelne. Most ott tartok hogy van már egy-két dolog amivel szívesen foglalkoznék de a kötött munkaidőm és két ovis gyerkőc mellett nem jutok egyről a kettőre hogy belevágjak bármibe is.
  Végre a férjem is csak a festményeire koncentrálhatna nem kellene a napi munkával elrabolni az energiáját és kibontakozhatna a tehetsége.
  Olajfestmények, grafikák és digitális rajz készítésével foglalkozhatna vállalkozásban. Nincs rizikó, hogyha mégsem jön be nincs mit enni a családnak.
  Nagy dolgok ezek.
  Természetesen a pénz egy részét befektetném, hogy a gyermekeim jövőjét is megalapozzam.
  Adományoznék is belőle, de nem osztogatnám el látszólag barátoknak a pénzt.
  Hát röviden ennyi.

 • Olgi

  2009. október 15. csütörtök

  Sok pénz?!
  Utazás, utazás, utazás. Egy komoly fényképezőgép.
  Családiház, amiben minden kis álomrészletre van pénz.
  Lekötött bankbetét, ami kamatozik. Vállalkozás: valami gyerekekkel kapcsolatos, mert arra jobban költünk.
  Kis jótékonykodás a családban és a rászorulóknak.
  Ennyi. Nem nehéz elkölteni. Jó volt álmodozni róla.

 • Debreceni Ildikó

  2009. október 15. csütörtök

  Szia Ági!

  Nagyon sok mindenhez kezdenék ezzel a nagy nyereménnyel, először építtetnénk egy passzív házat a családunknak, ez energiatakarékos és alternatív energiát használ. Létrehoznék egy jól működő biogazdaságot, ami önellátó módom működik, állatmenhelyet alapítanék, támogatnám az otthoni kisvállalkozásokat, befektetnék hogy kamatozzon a pénz. A rokonságot is megtámogatnám. Kutatócsoportot hoznék létre az alternatív energiák kiaknázására, olcsóbbá tételére. És nagyon jól éreznénk magunkat, kicsivel jobban, mint most.

 • Orosz Hajnalka

  2009. október 15. csütörtök

  Én már megnyertem az ötös lottót, és egy részét gyorsan be is raktam a bankba. Aztán elhívtam a legjobb természetgyógyászt (szellemgyógyászt) nagymamámhoz, hogy meggyógyuljon. Segítettem a családomnak, hogy megvalósítsák a céljaikat, édesanyámnak arra, hogy sikeresen befejezhesse legféltettebb álmát egy étel-ital bárt.

  A bátyámnak, hogy legyenek céljai, a páromnak, hogy megvegye az összes szerszámot egy nagy kocsit és nyithasson egy vállalkozást, abban dolgozhatna eleget, úgyis annyira szeret. Nagybátyámnak is adtam egy kis összeget, szintén azért, hogy bővítse a vállalkozását.

  Keresztanyámnak, hogy kifizethesse a hitelét, aztán még egy-két kocsit a családba, az egyik egy Ford Mustang lenne. Építtettem néhány apartmant a kertbe, 10 %-át eladakoztam, pl.: beteg gyermekek részére, megvásároltam az összes marketing anyagot, és létrehoztam online vállalkozásomat, illetve egy részét befektettem részvényekbe. Most nagyon boldogok vagyunk.
  Na visszatértem a jelenbe :), azt nehezen képzelem el, hogy megnyerem az ötöst, de a többiben hiszek.

 • simo juliana

  2009. október 15. csütörtök

  hogy mit csinálnék ha én lennék az 5 lottó nyertes?! Először is felújítanám a házat vennék egy autót mivel hogy még nincs akuton ,segítenék azokon az embereken akik rászorulnak a segítségre,árvaházaknak adakoznék egyszóval kizárólag csak jótékonyságra fordítanám a nagy részét.

 • Baranyai Erika

  2009. október 15. csütörtök

  Ha én lennék a lottó nyertes egy szuper edzőtermet nyitnék Szegeden. A teremben a testépítú termen túl lenne köredzésre szolgáló helyiség, fitness részleg kizárólag nők részére. A vállalkozásom nemcsak a sport, hanem az egészséges életmód köré épülne, prevenciós előadásokkal. Természetesen a kiegészítő szolgáltatások, mint a szauna, masszázs, stb. sem maradnának ki a tervemből.
  …. és még valami… vennék egy építési telket, ahová ökoházat építenék….

 • Rigmanyi Borbala

  2009. október 15. csütörtök

  Uhh… elsosorban megkerulne az a bizonyos haziko, ahol a csalad boldogan elne, masodsorban letudnank azt a rengetegsok adossagot s hasonlokat, amik megoldasra varnak… De szerintem tovabbra is kocsmarosneskodnek, merthogy az olllyan jo 😀 Meg teljesitenek par kivansagot, amikhez a lottonyeremeny nelkul hozza sem tudnek szolni… Es igen, onlanyvallalkoznek is… Meg mindig csak korvonalazok, de ha volna mibol, sokkal tobbre jutnek:)
  Szep napot mindenkinek:)

 • Megyeri Judit

  2009. október 15. csütörtök

  Sziasztok! Én a pénz felét befektetném: egy részét bankba tenném, egy részéből földet vennék (akár építkezésre, akár megművelni, a lényeg, hogy az nem veszít az értékéből). A másik feléből rendezném a saját és a családom anyagi helyzetét, és létrehoznék egy olyan oktatási központot, ami kifejezetten online oktatott szakképzések gyakorlati oktatását tenné lehetővé.

 • Gabella

  2009. október 15. csütörtök

  Lottóötös… Túl sok lett volna az a 2 milliárd! De hogy mihez kezdenék vele?

  1. Magunknak, és az egész családnak kifizetnék minden hitelt elsősorban.
  2. Vennénk egy jó nagy családi autót, amivel elmennénk a családdal nyaralni, egészen addig, amíg nem újítják fel tökéletesen a házunkat.
  3. Gyorsan összehoznánk a harmadik gyereket is.
  4. Vennénk egy másik házat, ami jobb helyen van, mint a mostani házunk.
  5. Az új házban megnyitnám az álom-boltom: fonalakat és mindenféle kötős eszközöket árulnék, klubot, tanfolyamot és hasonlókat is tartanék ott.
  6. Keresnék még pár jó befektetést, amik csak úgy csendben dolgoztatják a pénzünket.
  7. Jótékonykodnék is! Az ovinak egy teljesen felszerelt, tökéletesen eu. szabvány játszóteret adnék. Vagyis nem egyet, hanem 2-t az ovi két épületének, plusz a falunak még másik kettőt!
  8. Ja! És letenném a jogsit is, meg folyton szép frizurám lenne, és eljárnék szórakozni, kirándulni, sorra látogatnám az országban szerte-szét élő régi és új barátnőimet!

  Aztán majd még kiderülne!

  Ági! Aki a legjobb választ adja, annak elintézed a lottó 5-öst? :-))))))

 • Hargitai Andi

  2009. október 15. csütörtök

  Sziasztok! Először is a hiteleimet nem fizetném vissza, mivel hál’Istennek nincsenek. Először is építenék egy kényelmes házat magunknak, ahol mind az 5 gyerkőcnek lenne saját szobácskája, no meg a szülőknek is. A nagyszülőket is kisegíteném, ahogy ők szeretnék. aztán befektetésképpen építenék egy nagyobb (öko-passzív)házat, vagy 40-50 pici lakással, ahová fiatal házasok költözhetnének, gyakorlatilag csak a rezsit kéne kifizetniük (ami egy ilyen házban elég kicsi). Így az itt altöltendő 2-3 év alatt könnyeb spórolhatnának saját lakásra, nem menne el a jövedelmük albérletre. azért is csak garzonokat építenék, hogy ezzel is “kényszerítsem” őket a továbblépésre..
  Ami az építkezésekből megmaradna, az valamilyen karitatív célra adnám tovább.
  A férjem szerint egyébként, ha nyernénk, akkor kezdődne csak az igazi spórolás.
  Jó ez a játék, köszi Ági!

 • Hidvégi Györgyi

  2009. október 15. csütörtök

  A nyeremény jelentős részét idős gondozásra fordítanám, sok idős ember helyzete megrendítő. Vállalkozásokat indítanék, megtanítanék egy csomó embert hogyan kell vállalkozást indítani, és nyereségessé tenni. Ennyi rengeteg pénz kamataiból is olyan szinten lehet élni amit jelenleg még elképzelni is nehezen tudok. Szép napot Györgyi

 • Zsuzska

  2009. október 15. csütörtök

  Először a lakáshitelemet fizetném vissza. Elindítanám a saját vállalkozásunkat. Létrehoznék családi bölcsiket, ovikat. Biztosan nem mennék vissza dolgozni 🙂 Mernék harmadik babót is vállalni. /persze mindent csak, sorban, hisz most várjuk a másodikat :)/
  Segítenék ott, ahol látom, hogy szükség van, saját meggyőződés szerint.
  Most viszont rohannom kell……….. Szép napot mindenkinek!

 • melinda

  2009. október 15. csütörtök

  Fantasztikus, hogy ilyen jólelkű emberek gyűltek itt össze! 🙂
  Én először is megnyugodnék, hogy a hátralévő első terhességem nem stresszelném végig, hogy nem tudunk megélni abból, ami lesz.
  Soha nem lottózom, bár párom igen, múltkor a 6-os lottón lett egy 4-ese, ami kemény 4000 Ft-ot fizetett 🙂 Szóval az ő leendő nyereményét már párszor elköltöttem 🙂
  Kifizetném a lakáshitelünket az 1. nap. Vennék egy családi házat itt a kertvárosban, ahol már kinéztem. Vennék a párom anyukájának is egy lakást vagy házat, amit szeretne, mivel nyugdíjasan is teljes időben dolgozik, hogy egyáltalán túléljen, valaki miatt pedig elárverezés előtt van a lakása, ahol 30 éve él. Kifizetném az anyu hitelét is.
  A többiből a szoros családtagoknak, igaz barátoknak vennék ezt-azt, lakást, amit szeretnének. Egy részét befektetném, egy részéből mentőhelikoptereket vennék, hogy gyorsan odaérjen a segítség, ahova kell. Biztosan nyitnék egy állatmenhelyet, és valószínűleg állatokkal foglalkoznék, pár általam jól fizetett állatorvos mellett. Szétnéznék, hogy még mit érdemes támogatni. Valahogyan segítenék a magyar gazdáknak, a magyar kisvállakozóknak, leginkább ott, ahol a legnagyobb az igazságtalanság. Párom ösztönözném, hogy járja be az országot és tartson előadást ilyen jellegű dolgokról, s hogy a gyerekek is magyarság tudattal, tiszta szívvel, és becsülettel nőjenek fel, ahogy az régen szokás volt… Végre elmennénk Erdélybe kirándulni, ahová régóta készülünk.
  És nem utolsósorban a leendő kisbaba mellé szülnék még másik kettőt legalább 🙂

 • Jankovits Anikó

  2009. október 15. csütörtök

  A pénz felét félretenném, jól megrágva mibe tegyem. Nagyon átnézném, hogy mire vegyek ki belőle.
  A másik feléből:
  – rendezném családom anyagi ügyeit
  – megvalósítanám azt a két vállalkozást, amit már évek óta tervezek,
  – létrehoznék egy irodát, ami felkutatná az igazán szakértő szakértőket, hogy kidolgoztassak velük egy-egy jó programot, ami az ország rendbetételéhez szükséges. Ezután megtaníttatnám őket eladni magukat – a tudás sokszor kevés – és beállíttatnám őket a kampányba, a választásoknál függetlenként! 😉

 • szabó ivett

  2009. október 15. csütörtök

  először is segítenék a családomnak rendezni az adósságokat.
  ezután nyitnék egy állatmenhelyet,mert nagyon sajnálom a kóbor állatokat.valamint a beteg gyerekeket is támogatnám.És vennék egy jó nagy házat a kis családomnak.

 • Zsuzsa

  2009. október 15. csütörtök

  Miután hazatértem a kórházból (mert egészen biztos, hogy sokkot kapnék a hír hallatán) először is összepakolnám a családot és egy hétre befizetném magunkat a Hiltonba. A családom már átélte, milyen szegénynek lenni (engem egy köves konyhában berendezett albérletbe vittek haza a szüleim) ezért meg kell próbálnunk a másik végletet: a valódi luxust is.

  A szűk családomban mindenki kapna 100 millió forintot, s ez még mindig csak egy félmilliárd, mert a szüleimmel együtt öten vagyunk. Közvetlen baráti körömben rendezném a hozzám közel állók adósságait, hogy tiszta lappal kezdhessenek új életet.

  Ekkor még mindig legalább l milliárd 400 millió forintom lenne, amiből fél milliárd forintot befektetnék.
  A többiből vállalkozásokba kezdenék.
  Az egyik egy újság lenne, ahová az általam legjobbnak tartott újságírókat hívnám meg: olyan szerzőket, akik elfogulatlanul és pártatlanul tárják fel a visszásságokat. A lap legfontosabb célja: utat mutatni egy tiszta, egészséges, józan gondolkodású társadalom megteremtéséhez.
  A másik vállalkozásom a lányom nagy ábrándjának megvalósítása: egy állatmenhely létrehozása. Ehhez vennék egy hatalmas földterületet erdővel, rétekkel, mezővel és egy speciális állatotthont alakítanánk ki, ahol egyszerre lennének szabadok és ugyanakkor védettek is az állataink. Itt kutyákat és macskákat fogadnánk be, s gondoskodnánk arról, hogy tőlünk állatszerető családokhoz kerüljenek tovább. Foglalkoztatnék főállású állatorvosokat, s olyan személyzetet, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat.
  Létrehoznék egy alapítványt is, amely által a krízishelyzetbe került embereknek nyújtanék segítséget. Ez egészen más elveken működne, mint pl. a hazai szociális gondoskodás, ami szerintem kritikán aluli. Olyan szakembereket alkalmaznék tanácsadónak, akik nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek és egy általam is elfogadható elv szerint döntenénk el, hogy mikor kik kapnának segítséget.

 • Hegyi Terézia

  2009. október 14. szerda

  Egy részét tőzsdére vinném, másik részéből ingatlanokat vásárolnék- újítanék fel. Amit fiadzanának, abból menhelytámogatás, illetve utazás.

 • kati479

  2009. október 14. szerda

  Gondolatban már rengetegszer elköltöttem.Vennék legalább 20ha földterületet a Börzsönyben.Építenék egy kényelmes,tágas toszkán stílusú házat,maine coon-okat tenyésztenék,mangalicát,szarvasmarhát.Bio-gazdálkodást vezetnék.És természetesen felruházkodnánk.De úgy igazán,ahogy arra minden nő vágyik.Lenne végre egy saját szépségszalonom,ahol dolgoznék.Tanulnék.Nyelvet,pszichológiát.3 hónapos a kisbabám,de bizonyára szülnék még 2-t.Baráti körben jótékonykodnék,hiszen mindenkinek szüksége van némi anyagi segítségre,én a szeretteimmel tenném ezt.Kezdeményezném a “család-barát”munkahelyteremtést-miért ne lehetne gyermekmegörző minden munkahelyen?Nem kéne az anyukáknak 4 órában dolgozni,éhbérért pont akkor,mikor a leginkább szükség van pénzre.Nagyjából ennyi.Már csak az istenek segítő kezét várom!:-)

 • Kovka

  2009. október 14. szerda

  Ja, a teljes név kimaradt. 🙂 Hegyesi-Kovács Katalin

 • Kovka

  2009. október 14. szerda

  Ez annyi pénz, hogy már föl sem tudom fogni ésszel… Éppen ez lenne a probléma, hogy emiatt lenne nehéz kezelni.
  Persze, adósságrendezés, ház/lakás, utazás, ajándékozás, jövő biztosítása, alapítványok támogatása mindenképpen meglenne. Utána talán megvenném csendben, titokban a munkahelyünket üzemeltető céget, vagy indítanék egy hasonló céget, biztos háttérrel. (Bár ez utóbbi esetben sajnálnám a kollégáimat elhagyni …)
  Aztán profi befektetési tanácsadóval is beszélnék.
  Talán megpróbálnék kitalálni valami olyan konstrukciót, ami apránként, pl. évente, negyedévente emelkedő ütemben engedne engem is hozzájutni a pénzhez. Így talán lassan hozzászoknék a magas összegekhez, mennyiségekhez, és nem őrülnék bele a helyzetbe. 🙂
  De mindenképpen sok munkát és fejtörést igényelne ekkora nyeremény.
  Ja, egy jó pszichológust is megfizetnék! 🙂

 • Niki

  2009. október 14. szerda

  Látom, mindenki fantáziáját megmozgatta a lottó ötös. Nem olvastam végig az előttem szólókat, nem tudom hogy írt-e valaki hozzám hasonlót.

  Én félnék átvenni a lottó ötöst. Ez akkora összeg, ami megváltoztatja az ember életét. És én az életemmel meg vagyok elégedve. És nem azért, mert sok pénzem van. Egyáltalán nincs. (pl. 10 éves autónk van). De van egy csodálatos férjem, egy gyönyörű kislányom, és szerencsére van munkahelyünk. Mivel a pénz mindent megváltoztat, biztosan ez is megváltozna. És ezt nem akarom.

  Persze nem vagyok ilyen hű az elveimhez. Persze, hogy én is átvenném a lottó ötöst. Adnék az összes családtagomnak, és egyszerűen csak beraknám a bankba, hiszen a 2 milliárd forint napi 300.000,- Ft-os kamata bőven elég volna egész életemben.

 • Reni

  2009. október 14. szerda

  Azt látom, és örülök neki, hogy sokan gondolkodunk hasonlóképpen.
  Én mindenekelőtt több befektetési tanácsadóval és pszichiáterrel is konzultálnék (a korábban emlegetett végkifejletet elkerülendő), és csak a hozamokat fordítanám a többiek által is felsorolt magán- illetve közcélokra.
  Persze, egy bizonyos szintig, senkit nem elkapatva, segítenék a családomon (mi még a régi elveken nőttünk fel és csak addig nyújtózkodtunk, amíg a takarőnk ért, ezért nincs semmilyen adósságunk! de ettől még mindenki szeret jobban élni, mint a jelen helyzete) és a barátaimon (többségük már nem ezt az elvet vallotta :(.
  Az én szívügyem az árva, beteg, éhes, kiszolgáltatott gyerekek, mindenképpen nekik segítenék a legtöbbet úgy, ahogy már több hozzászóló is leírta, nem a pénzt adnám oda, hanem magam felügyelném, hogy ténylegesen az valósuljon meg belőle, amire szántam (eszközök, programok, oktatás, stb. – a 2,2 milliárd sajnos nem elég kórház- és iskolaépületek építésére)
  Ebbe a körbe tartozik a ne legyen több éhes gyerek Magyarországon és a gyerek hospice ház is.
  Mert adni tényleg jó! Főleg, ha látjuk az örömöt egy kisgyerek arcán… 🙂

 • Zsófia

  2009. október 14. szerda

  Én biztos, hogy nem adnám fel az állásomat, mert imádom a munkámat!

  Hogy mire költeném???? Biztos valami olyasmi dologra, ami az embereket szolgálja. Ha valaki az egzisztenciáját akarja megteremteni, arra 100-200 millió forint bőven elég.

  Lehet, hogy megépíttetném a négyes metrónak egy részét, vagy a kátyúkat tüntettetném el az utakról. 🙂

 • Böbe

  2009. október 14. szerda

  A vállalkozásom neve ÖTÖS LOTTÓ NYEREMÉNY BT. Megkeresem azokat az embereket akiktől sokat tanulhatok arról,hogy milyen a milliomos gondolkodás. Megtanulok tőzsdézni,megtanulom a pénzügyi IQ,és sokat járok CASHFLOW-t játszani.Ez egy fantasztikus társasjáték.Mikor már én is játékvezetője leszek a játéknak,szervezek rendszeres játékot gyerekeknek és felnőtteknek.Most lehet,hogy önzésnek tünik,de én nem szivesen adnék pénzt a gyerekeimnek és a rokonoknak.Ez nem irigység a részemről,de szivesebben megtanítom őket halászni,mint halat adni nekik,hogy egyszer jól lakjanak.Támogatom a helyi ovódát,iskolát.Utazgatok itthon és a világba,de ezt már bármikor megtehetem.

 • Tóth Béla

  2009. október 14. szerda

  Meggyőződésem, hogy ekkora pénzmennyiséghez “fel kell nőni”. Az emberek többsége nem képes áthidalni a jelenlegi élete és a milliárdos életforma közötti szakadékot. A kisebbség, aki rendelkezik megfelelő pénzügyi intelligenciával, akinek komoly(abb) pénzforgalommal rendelkező vállalkozása van, nagyobb rálátása van a pénzügyi világra, könnyebb helyzetben van.

  Jó dolog a jótékonykodás, de alapvetően nem azzal kell kezdeni (hogy szétosztjuk a felét). Nyilván elsőként rendbe kell tenni az eddigi életünk során szétzilálódott dolgokat (nem túl látványosan!), hitelek, megfelelő, élhető lakókörnyezet, szülők, gyerekek körülményei stb. 2 milliárdnál ez simán belefér. Amikor ezek a dolgok rendben vannak, akkor másképp látja az ember a világot.

  Nyitott szemmel kell járni, minden hozzáférhetőt el kell olvasni a befektetés témakörében, olyan emberek tárasaságát kell keresni, amilyenekké szeretnénk válni. Sokat tanulhatunk tőlük, ha jól figyelünk.

  Időközben változik a gondolkodásmódunk, s kezd bennünk körvonalazódni egy befektetési stratégia (ingatlan, vállalkozás, műkincs, értékpapír, tőzsde stb.). Szépen, fokozatosan megvalósítjuk, miközben fejlődünk, remélhetőleg gyarapodunk pénzügyileg is. Ezzel párhuzamosan jótékonykodhatunk, keresve azt a lehetőséget, hogy a leghatékonyabban használjuk fel a rendelkezésre álló eszközeinket.

  Ugyanezt kell tennünk akkor is, ha a nyereményt nem egyedül nyerjük meg, hanem csapatban, így “csak” pl. 200 millió áll rendelkezésünkre. A különbség az, hogy sokkal megfontoltabban kell meghoznunk a döntéseinket, s eleinte visszafogottabban költeni saját magunkra. Inkább befektetni, s a hozamából költeni, adakozni.

  Szerintem.

 • Hajni

  2009. október 14. szerda

  Hát…. ezen olyan jó elgondolkodni, már a gondolata is kellemes. Nem lennének korlátok, h ezt most nem, majd legközelebb, stb…
  Na, szóval legelőször segítenék Anyukámnak rendbehoznánk a házát, kifizetném a hitelünk hátralevő részét, talán autót is vennénk, esetleg egy családiházat valami csodálatos helyen, mellette nyitnék egy lovardát…. 🙂 Adnék a család minden tagjának belőle, és a maradékot befektetnénk, ja igen, jótékonykodnék is az biztos. Húú, ez nagyon jó volt, kicsit álmodoztam! Köszi Ági! 🙂 Na, sziasztok!

  Hajni

 • Adri

  2009. október 14. szerda

  A lenni persze két N.

 • Adri

  2009. október 14. szerda

  Elsőként a családom minden tagját egészségileg a legjobb szintre hozatnám.
  Aztán a 2milliárd nagy részét bankba tenném kamatozni.
  Ha jól hallottam havi 100millió csak a hozama.
  Utána elindulnék egy nyaralásra valahová,amit 7éve nem tehettem meg.
  Útközben gondolkodhatnánk,inspirálódhatnánk milyen vállalkozásba kellene fogni.Semmiképp sem szeretnék mindenféle munka nélkül leni,de magam ismerve nem is bírnám sokáig.
  Aztán alapítványokat vagy egyéb lehetőségeket keresnék betegek és rászorulók megsegítésére.
  Megpróbálnám élvezni az életet.

 • Vera

  2009. október 14. szerda

  A múltkor, amikor az olaszoknál tombolt a lottó-láz, és egy kisváros lakója vitte el a főnyereményt, az ott lakóknak hirtelen számtalan ötletük támadt, mire lehetne költeni ennyi pénzt. Stadionra, templomtetőre, stb.
  Ha én nyernék, odaadnám az olaszoknak.

 • Szuromi Ágnes

  2009. október 14. szerda

  1. Felmérném, milyen munkahelyekre van igény, és szakértő gárdát toboroznék, akikkel ezeket megteremteném.
  2. Óvodákat, bölcsödéket nyitnék, hogy a kisgyerekes anyukák elmehessenek dolgozni, és a kisgyerekek játszhassanak kortársaikkal.
  3. Terjeszteném az egészséges táplálkozást, vegetáriánus boltokat, éttermeket nyitnék.
  4. Ökogazdaságokat nyitnék.
  5. Magániskolákat nyitnék, ahol kis létszámú osztályokban lehetne tanítani, tanulni, és ahol a pedagógusok annyi bért kapnának, amiből meg is lehet élni.
  6. Pénzben segíteném a saját baráti társaságom célkitűzését, magánóvoda, majd iskola létrehozásában. Ehhez megfelelő ingatlant vásárolnék, és a későbbiekben a fenntartásban mögöttük állnék.
  7. Gyerekemet taníttatnám.
  8. Gyerekemnek házasodásra lakást vennék.
  9. Rendbetenném az ingatlant, amiben lakom.
  10. Magamnak nyugdíjas éveimre félretennék, ill. valamibe befektetnék, hogy akkor ne szűkölködjek.

 • Nyári Angéla

  2009. október 14. szerda

  Sziasztok!

  Először is leülnék és nagyon-nagyon átgondolnám, hogy mit tegyek.

  Rengeteg olyan ötletet olvastam itt, ami nekem is bejön.
  Panelból kertes házba, utazás, csak azzal foglalkozni, amit valóban szeretek( itt munkára gondolok).

  Először biztos kipihenném magam, de aztán munkához látnék.
  Olvastam olyan ötletet is, hogy Alapítványt létrehozni kismamáknak. Ezt nagyon jó ötletnek tartom. Olyan alapítványt hoznék létre, ami a munkába visszatérő nőknek segít az átképzésben. Sok nőt ismerek, akinek megváltozott az értékrendje a szülés után és már nem azzal akartak foglalkozni, amivel a gyermekvállalás előtt. Pont én is a váltáson gondolkodom.

  Félretennék belőle a gyerekeimnek és természetesen adnék a családomnak is (érdemük szerint).
  Azt hiszem, néhány barátomnak is jutna, de a nagyrészét befektetném.

  Hát, ez ugyan nem túl izgi, de legalább életszerű.

  Mivel sajnos már tudom, hogy nem én nyertem, így még nem kell véresen komolyan terveznem.

  Sok szerencsét mindenkinek

  angi

 • Szabó Adrienn

  2009. október 14. szerda

  Azonnal elmennék valami egzotikus helyre a családommal, és ott részletesen kidolgoznánk, mire mennyit költünk. 🙂 Lenne persze ház, autó, stb. mindenkinek, de indítanék néhány alapítványt is. A hajléktalanoknak létrehoznék egy önsegítő-szállásadó szolgálatot, és saját szakmámból adódóan egy régi ötletemet valósítanám meg: egy oktatási központot. Ingatlanokba is fektetnék, és perzse a világ engem érdeklő részeire is ellátogatnék. A többit majd elmondom, ha hazajöttem az egzotikus szigetről! 🙂

 • Livesz

  2009. október 14. szerda

  Lehet, hogy furcsán hangzik, de ha én nyertem volna akkor magamat és a családomat helyezném előtérbe. Bejárnánk a világot, közben pedig lenne időm azon gondolkodni hogy mihez is kezdjek a megmaradt pénzzel.

 • Berta Zoltánné

  2009. október 14. szerda

  Sziasztok!
  Először is Anikónak üzenem: az öt gyerek nem pénz kérdés.
  Másodszor: Ha én nyerném meg az ötöst – ami nem valószínű, mert nem lottozom – akkor befizetném a tizedet, majd leülnénk a férjemmel és megbeszélnénk hogyan lehetne a lehető legjobban befektetni gyermekeink jövője érdekében. Persze jutna egyéb dolgokra is: mint szülők, rokonok, alapítványok, kirándulás, stb., de elsők a gyerekek – hiszen Ők a jövő!!!

 • AraB

  2009. október 14. szerda

  Sziasztok!

  Hű, de sokan írtak már! Azért csatlakozom és én is eljátszom a gondolattal!

  Ekkora nyereményből biztos, hogy vennék egy szép új házat és be is rendezném. Közel lenne Budapesthez, de mégsem a fővárosban. Lenne egy másik házam is valahol délen, ahonnan csak nyaralni jönnék haza!
  Vásárolnék egy szép új autót és csak hobbiból folytatnám otthonról a gyerekneveléssel kapcsolatos kutatásokat 🙂
  Természetesen jutna belőle tanulásra (nekem és a kicsinek is egy életre szóló tanulási keret is beleférne!)

  Azt hiszem, akármilyen nagy házakat és drága autót képzelünk el, még mindig csak a 160milliót költöttem el maximum! Ez azt jelenti, hogy a 2 milliárd megmaradna, amit bankba tennék és a “napi szükségletekre” a kamatokat költeném csak el (valamelyik híradó szerint ez napi!! 300ezer forint lenne). Havi legalább egymillió forint (kamatból) támogatnék valamilyen gyerekek fejlődését segítő alapítványt! Az is lehet, hogy én magam alapítanám meg ezt és úgy tennék bele minden hónapban egy-két millió forintot!

  Ez lenne a legjobb befektetés! 🙂

  Üdv,
  Ara Bea

 • Brenn Margit

  2009. október 14. szerda

  Ha én nyertem volna a lottómilliárdot,
  -az első teendőm az lett volna, hogy rendeztem volna a szeretteim illetve a saját, lakáshoz való jutásomat
  – elinditottam volna egy vállalkozást ami fialtatná a milliárdokat
  – jótékony célokra is forditottam volna: daganatos gyermekek, katolikus egyház stb
  – saját kis városomnak is adományoztam volna a különböző civil szervezeteknek, valamint a városi kórház fejlesztésére is forditottam volna
  – befektettem volna, gondolván az unokáimra
  – a családomban mindenki kapott volna egy méltányos összeget, amiből a saját kis problémáját megoldhatná, ami az anyagiakon múlott

 • Kiss Zsuzsanna

  2009. október 14. szerda

  A kisfiam egy nagyon súlyos, eddig gyógyíthatatlan betegségben szenved, Duchenne-féle izomsorvadásban. (3-5 éves korban kezdődik, 8-10 éves korra tolókocsiba kerülnek, a felnőttkort nem érik meg a fiúk.)
  Úgy néz ki, hogy lenne rá gyógyszer csak a gyógyszergyáraknak nem éri meg a kísérletek támogatása. Szóval, ha én nyerném a lottó 5-öst, megkeresném azt, aki megtalálná a megfelelő gyógyszert (az Internet szerint már közel járnak, csupán pénz miatt nincs meg).
  Utána ennek az eladásából még a gyerekeim és az unokáim is boldogan megélnének.

  De ami a legfontosabb a kisfiam életben maradna…

 • Varga Viktória

  2009. október 14. szerda

  1. Ingyenes ivartalanítási akciót szerveznék az egész országban, minden egyes településen, sőt, aki ivartalaníttatná a kutyáját/macskáját, az kapna 5000 forintot. Ez lenne kb. 1 milliárd forint. A menhelyen/gyepmesteri telepeken élő állatokat is ivartalaníttatnám persze.

  2. A másik egymilliárd forintból apartmanokat építenék hajléktalan embereknek, szocmunkás felügyelettel, társadalomba visszaintegrálási programmal.

  Magamnak összesen megtartanék 50 millió forintot, 30 milliót egy családi házra, 10 milliót a vállalkozásomra költenék, 10 milliót befektetnék.

  ez minden…

 • Titike

  2009. október 14. szerda

  A lottó ötös nyereménnyel számtalan tervet meg ehet valósítani, sorolhatnánk is itt akár hetekig, az első dolgom az lenne, hogy felépítsek egy gyönyörű kertes családi házat, egy igazi otthont a születendő gyermekünk érkezésére. Én nem is vágynék másra jelenleg begérném ennyivel is, hiszen számunkra elérhetetlen enélkül,a szüleinknél élünk külön, mert anyagi okokból még azt sem tehetjük meg, hogy együtt legyünk a párommal. Mindenképpen megpróbálnék még olyan vállalkozásba fogni, ahol a hasonló fiataloknak teremthetünk munkahelyet, hogy minél kevesebb párnak és családnak kelljen ezt átélni.

  Nekünk csak egy igazi családi otthon az álmunk…

 • Gyüre Melinda

  2009. október 14. szerda

  Ha én nyertem volna meg a lottó ötöst, akkor régi nagy álmomat váltottam volna valóra. Mégpedig egy olyan könyvesboltot nyitottam volna, ahová az emberek nem csak azért térnének be, hogy CSAK vásároljanak, hanem lenne egy kis sarok a boltban, kényelmes fotelokkal, kis asztallal, ahová le lehetne ülni egy teára, kávéra.
  Én biztos, hogy minden vevővel elbeszélgetnék egy kellemes meghitt kis környezetben.
  És persze csak igényes gyermek és felnőtt könyveket árulnék, előnyben részesíteném a magyar írók könyveit.
  Olyan sok fantasztikus magyar író van és sokan nem is ismerik Őket.
  Hát ezt tenném Én ha nyertem volna.

 • Zoli

  2009. október 14. szerda

  Az a baj a lottóval, hogy összességében nagyon sokat vesztenek az emberek ezzel.

  Hány szelvényből jön be átlagosan 1 db 5 találatos?
  90 számból 5-öt választanak ki úgy, hogy nem tesszük vissza a már kiválasztott golyókat, tehát ismétlés nélkül:

  90*89*88*87*86/ 1*2*3*4*5, azért kell ezzel osztani, mert a húzások sorrendje nem számít.

  Azaz körülbelül átlagban 44 millió szelvényből jön be 1.

  Nem tudom, mennyibe kerül 1 szelvény.

  Ha 100 Ft lenne , akkor 4,4 milliárdot kellene kifizetniük, hogy összességében hosszútávon átlagosan a pénzüknél legyenek ők is, és a lottózók összessége.
  Ha 200 Ft, akkor 8,8 milliárdot.Ehhez képest mennyi szokott lenni a nyeremény?…Főleg, miután megnyerte valaki.

  Persze ez akkor lehetne így, hogy ha pl. valami csoda folytán többen nyernék meg a lottó ötöst, akkor az már az a Szerencsejáték Zrt kockázata kellene hogy legyen , hogy kifizessék egyenként pl. a lottó 5-ösöket, és ne osszák meg a nyertesek között.

  Egy tanács, aki lottózni szeretne:

  Tegye félre gondolatban az összeget, és ha nyerne, akkor pedig vegye el belőle, amit kapott volna nyereményt.Így virtuálisan lottózzon.

  Nagyon fogtok örülni, amikor látjátok, milyen sok pénzt “nyertek” azzal, hogy nem lottóztatok , azaz nem vesztetek ezzel.

  Ebből így könnyű autókat meg néhány millió Ft-os morzsákat osztogatni, erre úgy kell tekinteni, hogy ezt nem ők adják, hanem azon emberek pénzéből, akik lottóznak.Más pénzéből könnyű jótékonykodni.

  Igazából ez is egyfajta adó.

  Kevés az a néhány milliárd, amit kiosztanak, sőt, ha több ember nyeri meg, akkor nem fizetik ki még azt sem, hanem megosztják?

  Ilyen a sportfogadásban nincs:

  Ha pl. hasonlóan valószínűtlen eseményt nézünk:pl, hogy a Debrecen megnyeri a Bl-t, ha valami csoda folytán valamilyen felsőbb földönkívüli hatalom besegít, és megnyerik a BL-t, akkor a sportfogadásban nem hivatkozhatnak arra, hogy nem fizetik ki az adott szorzót, mert túl sokan nyertek, ez így lenne reális, így helyes.

  Ezenkívül a lottóban minden Ft, amit befizetsz, az után már csak töredékét éri.

  A sportfogadásban pedig ez az arány a nagy versenynek köszönhetően:

  1 Ft befizetés majdnem 1 Ft-nak felel meg, amennyit ér.

  Visszatérve a kérdésre:
  Mit kellene tenni, mire lenne érdemes költeni?

  Most csak üzletileg, anyagilag nézve a kérdést:

  Ha megtehetné valaki, érdemes lenne beszállni részvényesként a Szerencsejáték Zrt.-be, amíg a lottó állami monopólium, mert ebből jelenleg nagyon sok bevételük van.

  Remélem, mellémálltok, ha ezen beírásomat valaki nem jó szemmel nézné, esetleg üzleti érdekeit sértené, ha onnan is olvassa esetleg valaki.

  Köszi előre is!

 • Kovácsné Mándli Judit

  2009. október 14. szerda

  Rendezném a családom (összes élő rokonom:)) összes hitelét, a fiataloknak lakást vennék, a két pici gyermekemnek is vennék lakást, és lekötnék a nevükre egy nagyobb összeget, de érettségihez kötve.:)
  Ha ezt lerendeztem, nem kis összeggel ajándékoznám meg azokat a gyermekotthonokat, ahol felnőttem. A maradékot(kb. a felét) hosszúlejáratúan lekötném. Tömören ennyi. 🙂

 • Juci

  2009. október 14. szerda

  Hogy mire költeném?
  Mindenképpen először utánanéznék, hogy mibe lehet befektetni ennyi pénzt. Semmiképpen sem esnék abba a hibába, amibe szinte minden lottó nyertes. Hiszen ők előbb-utóbb minden pénzüket elköltik, felélik.
  Valószínű egy részét ingatlanba, telkekbe fektetném. Viszont még rengeteget kell ahhoz tanulnom, hogy hogyan kell jól vállalkozni, és egyenlőre még azt sem tudom pontosan, hogy mivel foglalkoznék igazán szívesen, hiszen az biztos, hogy csak úgy lehet jól “csinálni” valamit, ha azt szívesen csinálod, szereted. Leginkább az az álmom, hogy – mint te – otthonról irányítsam az életemet. Szeretnék egy hatalmas farmot is, rengeteg állattal, imádok kertészkedni és imádom az állatokat is.
  Biztos, hogy jótékonykodnék is, hiszen rengeteg olyan ember él közöttünk, akik még nálunk is szegényebbek és nem egészségesek.

 • Czirják Györgyi

  2009. október 14. szerda

  Sziasztok!
  Ha én nyerném meg a lottó ötöst, akkor:
  1. Azonnal lefoglalnék 4db ( 2 gyerek + párom + én )repülőjegyet Ausztráliába. Évek óta ez az álmom, hogy egyszer látnom kell azt az országot…..
  2. Az utázás után frissen, fitten és telisteli energiával itthon keresnék egy szép kényelmes családiházat, amit megvennék…. KÉSZPÉNZZEL!
  3. Vennék a páromnak a Mercédesz S600 AMG….., mert Neki évek óta ez az álma.
  4. A kisfiamnak az Auchanban szabad lenne a pálya, olyan játékot választana amilyet csak akar…., mert neki évek óta ez az álma.
  5. Utoljára írom a lakáshitelt, amit természetesen kifizetnénk, majd a maradék pénzből jótékonykodnék is.