Kétszeres gazdagság

A vállalkozóvá válás egyik legfontosabb pillére az önismeret. Pénzt keresni sokan tudnak, de mindig meg lehet különböztetni egymástól azokat az embereket, akik szinte rádtukmálják a terméküket, akiken érződik az erőlködés, hogy eladjanak valamit és így jussanak pénzhez és azokat, akik nem szenvednek a pénzkeresésen, egész egyszerűen csak azt csinálják, amit szeretnek, elhivatottak és mellette mindez még anyagilag is gazdaggá teszi őket. Vajon mi a különbség az egyik és a másik csoport között?

Sok ember egész egyszerűen bepánikol, ha pénzről van szó. Azt tanuljuk a szüleinktől, a családunktól, hogy pénzt csak kemény munkával lehet keresni, és a legtöbben hajlandóak is vagyunk erre. Egyre több időt töltünk munkával és ennek jó esetben meg is van az eredménye – csak éppen sok embernek még a sok munka sem elég a boldogulásához. Ismerek egy kedves egészségügyben dolgozó hölgyet, aki hetente egyszer bevállal a normál munkaidőn felül egy plusz műszakot 10 órában és ezért havonta plusz 20.000 Forintot kap. Emberek sorsa, egészsége múlik a munkáján és ilyen nevetségesen alacsony díjjal honorálják. Felháborító, nem? (és még sorolhatnám a szakmákat, ahol ugyanez a helyzet)

Sokunkban olyan ellenérzések élnek a pénzzel kapcsolatban, amelyeket képtelenek vagyunk leküzdeni:

„A pénz nem boldogít” (Csak, ha van 🙂 – teszi hozzá a köznyelv)

„Pénzről nem beszélünk mások előtt” – tanácsolják a szülők a gyerekeiknek.

„Pénzért nem lehet boldogságot venni.” – mondjuk.

És el is hisszük. Bűntudatunk van, ha a pénzre gondolunk, ha kevés van, akkor cikinek érezzük mások előtt, ha sok, akkor meg azért nem beszélünk róla, mert a többiek jaj, mit fognak gondolni… A gazdagságot, a gazdagokat egyféle misztikum övezi. Szeretnénk gazdagok lenni, jól élni, el tudunk álmodozni róla, mi mindenre tudnánk elkölteni sok millió Forintot, de közben el sem tudjuk képzelni, mennyire megváltozna az életformánk ezáltal és, hogy a valóságban hogyan élnénk ezt meg.

Gondolj csak bele, a legtöbb lottónyertes néhány év után ugyanolyan szegény, mint a nyereménye előtt. A hirtelen meggazdagodott „sztárok” között is nem egyet láttunk már, aki ugyanígy járt. A probléma az, hogy a pénz kezelését meg kell tanulni. Ehhez pedig első körben önismeretre van szükség. Tudatosítanod kell magadban azokat a gátakat, tévhiteket és félelmeket, amik távoltartanak az anyagi problémák megoldásától és a pénzügyi sikerektől.

A problémákat az ember az életében kétféle módon tudja megoldani: izomból és érzésből. Ha izomból állsz neki valaminek, annak csak erőlködés lesz a vége. Elérhetsz ugyan sikereket, de az igazi nagy sikerek akkor jönnek, amikor nem görcsölsz a problémán, hanem megkeresed azt a megoldást (nevezzük arany középútnak), ami jó érzéssel tölt el, amit szívesen valósítasz meg, amibe szívedet-lelkedet bele tudod adni. Amikor az életcélod, a küldetésed és más emberek (a potenciális célpiacod) igényei találkoznak, akkor érkezik el számodra az igazi gazdagság időszaka.

Mitől dől a lé?

Március 8.-án, Nők napján a 3. Női Önismereti Konferencián -többek között- erről fogunk beszélni Csapó Idával, D.Bikfalvi Monival és Sóti Judittal. Várlak titeket is szeretettel! Részletek itt

1 Comment

  • Nagy Eszter

    2009. február 19. csütörtök

    ÉRZEM annak a fontosságát, amit leírsz. Sokáig azt hittem, hogy tudom is a módszereket. Mostanra rá kellett jönnöm, hogy sokat kell még tanulnom. Őszintén szólva ha többen jönnének rá a tanulás fontosságára, máris egy boldogabb világban élhetnénk.