Te nézel még tévét?

Jókat szoktam mosolyogni, amikor mostanában társaságban felmerül a tévé téma. Mindenki elmeséli, hogy ők már nem nagyon nézik, elpanaszolják, milyen vacak a műsor, de amikor előjön, hogy ki látta az XY sorozat 14578. részét, akkor mindenki elmondja, hogy pont akkor véletlenül (:D) éppen be volt kapcsolva, ezért azt pont mindenki látta 🙂 De miért is hozom fel egy vállalkozásról szóló blogban a tévé témát? Részletek a reklám után 🙂

gazdagmami start doboz

Holnaptól kapható…

Szóval most akkor nézel tévét vagy nem?

Gyakorlatias módon pro és kontra vonultatom fel az érveimet.

A tévé jó, mert

 • este amikor fáradt vagy csak be kell kapcsolni és nézni, tehát kényelmes,
 • szórakoztat, informál,
 • ami nem tetszik, el tudom kapcsolni ;),
 • betekintést nyerhetsz más kultúrákba, olyan eseményekbe, amit a valóságban soha nem tudnál megtapasztalni, tehát szélesíti a látókörödet.

A tévé nem jó, mert

 • inaktív vagy, amikor nézed, nem tornászik az agyad, nem mozgatod meg a fantáziád,
 • egyre romlik a műsorok minősége,
 • a tévé befolyásolja a hangulatodat, a gondolkodásodat,
 • a család nem együtt tölti az időt, nem beszélgetnek eleget, keveset mozognak,
 • a tévé függővé tesz.

Divat szídni a tévét, a médiát, amiért befolyásolja az emberek gondolkodását, a kulcs azonban -mint a fentiekből is látszik-, nem a tévé, hanem Te magad vagy. Te döntöd el, hogy mivel töltöd az estéidet. Te döntöd el, hogy ha nem nézed, akkor kikapcsolod-e. Csak a Te döntéseden múlik, melyik műsort nézed meg, és melyiket kapcsolod el.

Mi köze ennek a vállalkozásokhoz? Mert a legtöbb családban az előrébbjutás, a fejlődés sorsa nagyjából így dől el:
Vállalkozás

Kíváncsi vagyok a te véleményedre is: SZAVAZZ!

Van még hozzáfűznivalód? Kíváncsi vagyok rá!

56 Comments

Comment navigation

 • Attila

  2018. január 08. hétfő

  Én néznék szívesen tévét, de egyszerűen nincs rá időm. Háttérzajnak hallgatok pl nyelvleckét, illetve mostanában motivációs hanganyagot. Ha szabadidöm lenne azt sajnálnám tévézésre pazarolni, mert a tévézés nem más mint unalomüzö és én nem unatkozom.
  Másrészröl a kereskedelmi csatornák szinvonala messze az én érdeklődési köröm alatt van. Ha jobb film menne a tévében azt meg 20 percenként 10 perces reklámmal szakítják meg. Élvezhetetlen.

 • lara

  2014. augusztus 08. péntek

  Nem nézem. Idén ha 5 órát ment háttérzajnak. Lemaradtam valamiről?

 • Kovácsné Tóth Tímea

  2010. március 27. szombat

  Sziasztok!
  Nekem a tévé nézés a mesékben kimerül, nem érdekel, mert mindig csak erőszak, katasztrófa, negatív hírek, sajna ezek mind néha idegesítenek is. De persze férjem nézi, neki ez a szórakozás. Kislánykám meg még hála ég nem tudja értékelni, de bámulni már igen, főleg a kellemes zenés mesék tetszenek neki. Szóval nekem ennyibe merül ki a tévé nézésem!
  Üdv.
  kttimea

 • Sipos Margit

  2009. november 09. hétfő

  Én tudatos TV néző vagyok. Híradót 5 éve nem nézek, mert csak negatív dolgokról informálnak és azzal, nem segítek, sőt ártok magamnak, hisze csak mérgelődöm. Ezzel ártok magamnak és az univerzum rezgészintjét is csökkentem. Célirányos ismeretterjesztő filmeket, vígjátékot, pozitív töltetű filmeket nézek, ha van időm. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megtudom nézni a tartalmat és, ha akarom fel is tudom venni, vagy más időben is meg tudom nézni, a kiválasztott műsort. Én így kerülöm a rám káros hatást gyakorolni vágyók, törekvéseit.:))

 • PIKA

  2009. november 08. vasárnap

  Nézek, mert kapcsolódik a munkámhoz – szúrópróbaszerűen ellenőrzöm, hogy időben kezdődnek-e a műsorok 🙂
  Nézek kampányszerűen sorozatot (csak egyfélét), akkor pár napig igen, utána esetleg hetekig nem. Attól is függ, hogy mennyi a melóm, lásd fent.
  Sajnos a gyerekek nagyon néznék, ha lehetne, egész nap ott ülnének, így a nagynak heti max 3x 2 minimax mese, a kicsi adagját még nem lőttük be, mert most kattant rá a teletabbikra. Oó :-p
  Összességében keveset kapcsoljuk be, de akkor szórakozást keresünk, infót inkább netről szedünk mi is.

 • Bezzeg Szilvia

  2009. november 06. péntek

  Nálam a TV nézés a Született feleségek megnézésében kimerül. 🙂

  A távmunkáról írtam utolsó posztomat, érdekel a véleményed! :))

Comment navigation