Miért érdemes egy anyukának online vállalkozni?

Miért nehéz ma a nők helyzete a munkaerőpiacon? Milyen lehetőségeik vannak? Mikor van idő a gyerekek mellett vállalkozásasl is foglalkozni? Kinek érdemes online vállalkozásba fogni? Ezekről a kérdésekről is beszélgettünk a Muzsikus Rádió műsorában múlt pénteken.

Hallgasd meg a riportot (kb. 20 perc)!

13 Comments

 • Vida Agi

  2010. április 19. hétfő

  Erika, az ingyenes motorok közül az OsCommerce a legnépszerűbb, én már többször dolgoztam vele: http://oscommerce.com -ról lehet letölteni, vagy ha tárhelyet is szeretnél hozzá, akkor itthon van egy szolgáltató, aki ad hozzá tárhelyet, feltelepíti stb. http://oscommerce.hu/

 • B. Erika

  2010. április 19. hétfő

  Sziasztok!

  Szeretném a véleményeteket és személyes tapasztalatotokat kérni,hogy melyik az a webáruház ami könnyen kezelhető,…
  Kinek melyik jött be és mi a véleménye róla. Légyszíves segítsetek a választásban.

  Köszi, Erika

 • admin

  2010. február 26. péntek

  Kft-ként, ha oktatni szeretnél, akkor van olyan TEÁOR szám, hogy Egyéb felnőtt oktatás, ezt érdemes felvenni a tevékenységi körbe, ezesetben lehet hozzá nyilvántartásba vételi számot is igényelni felnőttoktatásra (ezt Kft-ként is kérheted). Ehhez egyáltalán nem kell végzettséget felmutatni, szimplán egy adatbejelentésről van szó. Itt találsz róla bővebb információt: http://emrmk.afsz.hu/resource.aspx?ResourceID=emrmk_felntaj

  De mivel ez egy gyakorlatias oktatás lenne, ezért tréning formában is végezhető, ezesetben nem kell képzési számot kérni, hanem tréningként kell kiszámlázni a képzést.

 • Anita

  2010. február 25. csütörtök

  Kedves Ági!

  Idáig szorgosan olvastam leveleidet, nagyon tetszett és abszolút hasznos információkra tettem szert.
  Kedvet kaptam az alapszakmám online oktatásához, ezért mint írtad utána kerestem, hogy kik és milyen számban foglalkoznak ezzel.
  Szerencsémre csak egy weboldal van (ami témájában profi, de maga az oldal hagy kivetnivalót) Mondjuk ez jelen esetben lényegtelen.
  Viszont az oldal böngészése során szembetaláltam magam a „ Felnőttképzést folytató intézményünk nyilvántartásba vételi száma”
  fogalommal.
  Lehet, hogy elkerülte figyelmemet és Te is használtad már többször, de akkor ezek szerint, ha oktatással foglalkozom, azaz oktató Cd, online oktatás, stb., akkor ezt először engedélyeztetnem kell, és kapnom kell egy nyilvántartási számot, amihez gondolom végzettségi bizonyítványok minimum kellenek.
  Vagy ez csak abban az esetben, ha személyes, azaz csoportos oktatásról, mondjuk úgynevezett műhelymunkáról van szó.
  Mivel Te mind a kettő oktatási módszert alkalmazod ebben biztos tudsz segíteni.
  Ez a cég, amiről szó van, egy sima KFT, tehát nem intézmény.
  Ha ez nem okoz problémát, akkor gondolom, merj nagyban gondolkodni, de kicsiben kezd megvalósítani mondással
  először csak tanácsadást és egy-két praktikát tegyek fel.
  Tulajdonképpen minden a fejemben van, mit és hogy szeretnék, a megvalósítás még abszolút hátra van, sőt még jelenleg honlapom sincs, de ha súlyosabb akadályok mint x diploma nem gördül elém akkor ezt nagyon rövid időn belül szeretném elkezdeni, mert a férjemmel indítanánk kb. fél éven belül egy KFT- aminek egyik mellékprofilja ez lehetne.
  Én még GYED- en vagyok, de júliusban lejár, így nagy dilemma, hogy a következő baba előtt még visszamenjek a munkahelyemre dolgozni, vagy ezt megtudom, úgy valósítani, hogy jó kereseti lehetőség legyen.

  Köszi

  Anita

 • Tina

  2010. február 24. szerda

  Nagyon köszönöm a szupergyors választ!:-)

  Évek óta egyéni vállalkozó vagyok mellékállásban, céget alapítani (bt, kft) nem szeretnék egyelőre. Egyéni vállalkozóként is vehetek fel alkalmazottat GYED mellett? Nincs annak pluszköltsége? A 3. megoldás tűnik talán jónak, a nyugdíjas szüleimet talán rá tudom venni…:-) (A férjem olyan állami állásban van, hogy nem lehet mellette vállakozó.) Bár nyugdíjasok esetében sem tudom a feltételeket, de akkor utánanézek…

 • admin

  2010. február 24. szerda

  Tina, több lehetőség van:
  1) felveszel egy alkalmazottat 4 órában, mivel te az ügyvezetést GYED alatt is végezheted, tehát a cég alkalmazottal üzemelhet
  2) ha céged van, akkor beveszel egy családtagot vagy ismerőst beltagnak, így gond nélkül tovább üzemelhet a cég (az a jó, hogy ha ő alkalmazott, így nem kell járulékokat fizetni utána)
  3) valamelyik családtagod alapít egy céget vagy kiváltja az egyéni vállalkozóit és ő végzi a tevékenységet, ez azért jó megoldás, mert ha mellette legalább heti 36 órás állása van, akkor nem kell járulékokat fizetni, csak a bevételek után adózni

 • Tina

  2010. február 23. kedd

  Szia Ági!

  Jópár hete már érdeklődéssel kísérem a hírleveleidet és a honlapot, köszönöm az eddigi sok hasznos tanácsot!:-)

  Van egy fontos kérdésem, ami másokat is érint(het): tervezek egy on-line tanfolyamot összeállítani, amelyet részben a Te inspirációid és ötleteid alapján is egészen a felmérés fázisától kezdek és terveim szerint még a kislányom megszületéséig (2010. július) össze is fogok állítani, értékesíthető termék lesz. Nyártól viszont GYED-en leszek, így – és itt jön a fő problémám! – 1 évig biztosan nem tudok számlázni. Szeretném a vállalkozásomat tisztességes alapokkal lerakni ill. folytatni az eddigi mellékállás után, úgyhogy ennél a technikai dolognál én el is akadtam most sajnos… Miután Te az otthon-dolgozás mestere vagy, Tőled szeretnék röviden tanácsot kérni (vagy ha már írtál erről, egy linket csupán), hogy hogyan lehet ezt az időszakot a számlázás kapcsán áthidalni, milyen törvényes lehetőségek vannak arra, hogy pl. ezt az online tanfolyamomat is GYED alatt otthonról törvényesen tudjam értékesíteni?

  Válaszodat előre is köszönöm!
  Tina

 • Jónásné, Erzsi

  2010. február 01. hétfő

  Szia Ági!

  Nagyon jó a honlapod! Te adtad az utolsó lökést ahhoz, hogy teljesen egyedül vállalkozóvá válljak. Még van mit tanulnom, de szépen haladok.

  Köszi

  Erzsi

 • Vida Ági

  2010. február 01. hétfő

  Ági, ha elsősorban keresőből szeretnél forgalmat, akkor számos rendszer közül válogathatsz, a legismertebb az OScommerce, aminek magyar verziója is van és ingyenes. Ha nem csak webáruházat szeretnél, hanem tartalmat (pl. hírek, blog) is, akkor a WordPress alá telepíts fel webáruház plugint, mert a WP rendszere nagyon keresőbarát, könnyű optimalizálni, pl. az Ecommerce plugin vagy a Quick Shop plugin képes erre. Ezek is ingyenesek.

  Mindegyik esetben kell domainnevet vásárolnod és tárhelyet bérelned, erre a megacp.com tárhelycsomagjait ajánlom, ott a legjobb az ár-érték arány.

  A keresőoptimalizálás nem csak a rendszertől függ, mindenképpen kell neked magadnak is munkát fektetned abba, hogy legyen forgalmad keresőből.

 • Ági

  2010. január 30. szombat

  Szia Ági!
  Hantos Gyöngyi „küldött” hogy nálad érdeklődjek webáruház létrehozása kapcsán. Tudsz-e ajánlani olyan oldalt amin egyszerű, igényes, felhasználóbarát, és áttekinthető webáruházat lehet létrehozni? (használt gyerekruhákra gondoltam – mit gondolsz van értelme?)
  Melyik jobb, ha van, ingyenes webáruház készítő, vagy fizetős? A fizetős tudom, hogy keresőoptimalizálásban támogat, az ingyenesnél nekem kéne minél előbbre tennem.
  WordPress-nek van esetleg ilyen kiegészítő szoftvere?
  Remélem tudsz segíteni!
  Köszönettel:
  Ági

 • Szalai Szilvi

  2010. január 26. kedd

  Nagyon hasznos volt számomra a riport, jó volt így összefoglalva is hallani a lehetőségeket, a teendőket és a nagy adag bíztatást :-)!
  Megyek is önmegvalósítani!
  Köszi Ági és Anikó!

 • Haklik Beatrix

  2010. január 25. hétfő

  SZia Ági!

  Sikerült már embert találni arra a napi 2 órás melóra? Nekem nem a fürdőszoba ragyogás a legfontosabb 🙂
  köszi
  Haklik Beatrix

 • HCsilla

  2010. január 22. péntek

  Rövid leszek: jó!

  Most egy kicsit hosszabban ugyanez: a szemléletváltás lenne itt szerintem a lényeg.

  Igen, egy nő is képes vállalkozó lenni.
  Igen, képesek vagyunk magunk beosztani az időnket, még akkor is ha otthon dologzunk.
  Igen, van élet a konyhán és a felmosóvödrön túl is.
  Igen, mindez összeegyeztethető a családdal.
  Igen, elvárható a családunktól, különösen életünk párjától, hogy mindebben támogasson minket – mind lelkileg, mind pedig tevőlegesen (még jól is állhat a kezében a porszívó!)
  Igen, lehet segítséget kérni a nagyitól, meg a nagyobb gyerekeinktől is!
  És igen, elhihetjük, hogy képesek vagyunk minderre.

  Vagyis saját megálmodott életünknek legfőképpen mi, azaz a meggyökeresedett hiedelmeink a legnagyobb gátja.

  Üdv:

  🙂 Csilla 🙂

  U.I.: Erről a postról valamiért nem kaptam hírlevelet… Mire nem jó a Facebook! …mert ott meg már fent volt. Élő példa arra, amit Ági tanít itt nekünk!