Az anyák mindenre készek

Talán te is találkoztál nemrégiben a Kismamablogon azzal az írásommal, amelyben feltettem a kérdést, vajon hogyan tervezik az anyukák a munka világába való visszatérésüket, mikor és milyen okokból szeretnének visszatérni a munkába.

A felmérésből, valamint a Gazdagmami.hu-n kapott válaszokból készült egy tanulmány az anyák munkaerőpiaci lehetőségeiről és a megoldásokról, amit sokan már letöltöttetek (ha nem, akkor ide kattintva most letöltheted). A dolognak sajtóvisszhangja is lett, volt olyan nap, hogy megállás nélkül csöngött a telefon, végül több helyen megjelent a cikk, a Sláger rádió is készített velem egy riportot és még néhány sajtómegjelenésre lehet számítani a közeljövőben is, ezekről majd beszámolok hű, nagyon izgi :)).

Ahol eddig írtak rólunk:

M1 Híradó
Privátbankár
Pénzcentrum

Most 3 napig konferencián leszek (először 2 napig én hallgatok, vasárnap meg én adok elő), de jövő hét elején máris jelentkezem a Gazdagmami Motivátor első számának tartalmával és elárulok néhányat a még készülőfélben levő titkok közül is 😉

11 Comments

 • Edina

  2013. január 26. szombat

  Kedves Hozzászólók!
  A gazdagmami.hu oldalon nagyon sok hasznos információ van, de az első lépést mindenkinek magának kell megtennie. Én is kellemetlen helyzetbe kerültem, mikor állapotos lettem, mert vezető pozíciót nem tartanak fenn évekig, én pedig üzletvezető voltam, egy magas árkategóriás bútorokat forgalmazó cégnél.El kellett jönnöm. Azóta a spórolt pénzemet megdupláztam, mert folyamatosan keresem a befektetési lehetőségeket. Sajnos csak a GYED mellett tanultam meg hogy félretenni muszáj, ha nem akarsz bajba kerülni, akkor is ha 70 a jövedelmed és akkor is ha 170, mindenesetre 2 év alatt elég szép összeg gyűlt a számlámra, és bár most lett 2 éves a lányom és szűnt meg a GYED,nem mennék még dolgozni,mert a lányomnak szüksége van rám, és valószínű, hogy nem lenne ennyi spórolt pénzem, ha nem jön a kicsi és a drasztikus bevételcsökkenés. Szóval egy anyagilag rossznak látszó időszakból is lehet jót kihozni.

 • Tünde

  2009. március 09. hétfő

  Sziasztok!

  Tényleg szomorú a helyzet, én épp ma futottam bele a bölcsi dologba. A férjemmel nagy nehezen elszántuk magunkat, hogy a 7 hónapos kislányunkat bölcsibe adjuk, mert nincs más megoldás, muszály dolgozni, de ahol lakunk ott nincs bölcsi, és máshová meg nem veszik be, mert nem a kerületben lakunk. Szomorú! Ilyenkor hová forduljon az ember?
  A gyereknek muszály enni, mi meg szép lassan leadjuk a felesleges kilókat.

 • Zsolti

  2009. március 09. hétfő

  Szerintem az már nagy segítség lenne, ha a gyedet 3 éves korig adnák.
  erre kellene költeni, nem sok egyéb marhaságra, sorolhatnék példákat…
  Persze Rita szépen hangzik ez a saját lábra állás, fejlődünk, lelkesedés is van, de attól még bölcsibe kell adni a kétévest sajnos, és visszamenni a mocsokba…
  sorry, de nagyon rossz passzban vagyok 🙁
  (De legalább nekem még van hova visszamenni…)

 • Vidi Rita

  2009. március 09. hétfő

  Olyan helyen lakunk, ahol büszkék arra, hogy nem elöregedő a település, sok gyerek születik. Két nagyon szép és nagy ovink van, de bölcsiért már évek – évtizedek – óta hiába „könyögörnek” a szülők.

  A nagy lányomat anno 2.5 évesen bevették az oviba, hogy mehessek dolgozni! Szobatiszta volt, okos, ügyes, vegyes csoportba került, pátyolgatták a nagyobbak.
  De most már nincs ilyen.

  A gyes-nél kilátástalanabb helyzet nem igazán van egy magyar család életében, mert kisgyerek mellett borzasztó nehéz bármibe is bele vetni magunkat. Ezért nagyon támogatom, hogy próbáljanak saját lábukra állni a kismamák, és Ági segítségével törni előre, hogy egyrészt ne legyenek kiszolgáltatottak, másrészt fejlődjenek, harmadrészt nagy eséllyel sikeresek és lelkileg, anyagilag gazdagok lehessenek!

 • Gabella

  2009. március 09. hétfő

  Zsolti! Nálunk sincs bölcsi lehetőség, bár az még megoldható lenne, ha munkahely lenne… Én például úgy járok GYES mellett 2 órában dolgozni, hogy a 71 éves dédimama vigyáz addig a lányomra… Ezer szerencse, hogy még bírja…

 • Zsolti

  2009. március 09. hétfő

  hihetetlen… ahol nincs bölcsi, vagy nincs benne elég hely, ott elégedjen meg anyuka/apuka a gyes összegével? hihetetlen. ez kellene a címlapokra, nem kiszeltünde, meg tótlüszi.
  szomorú 🙁

 • Annmary

  2009. március 08. vasárnap

  Nekem most lett kétéves a kisebbik fiam, és ha akarnám, sem tudnám bölcsibe adni. Akkora a túljelentkezés az egy szem bölcsödében, hogy vidéki gyerekeket fel sem vesznek. Már másfél éve azon vagyok, hogy bevételem legyen, de nekem sajnos nem jött be az internet. Feladtam, mert olyan lassú a netem, hogy a hírlevelek olvasásával sem végeztem napi 4 óra alatt. Több időm meg nem volt a gyerekek mellett. Sajnos az igazán jó ötlet is elkerült.
  Most hagyományos MLM-ben gondolkodom, és ha törik, ha szakad, megtanulom, hogyan kell, és sikeres leszek, mert „Az anyák mindenre készek!”

 • Zsolti

  2009. március 07. szombat

  Nekem ez a 36,5% hihetetlen, hogy ennyien maradnak gyesen. hiába mondom én, hogy a gyereknek 3 éves koráig otthon a helye, a gyes összege nevetséges!
  szomorú, de a kicsinek bölcsibe kell menni:(

 • Gabella

  2009. március 07. szombat

  Nem lehetetlen! Egyelőre én csak remélem! 🙂
  Viszont amíg jön a GYED, GYES, apa meg kap fizetést, könnyebben lehet próbálkozni. Munka mellett már idő nem lenne rá! Bár aki meg nem talál munkát a GYES után, az már kicsit későn kapkod…

 • Vida Ági

  2009. március 07. szombat

  Moni, nekem 4 hónap után kezdett bevételt termelni az első oldalam (onnantól kezdve, hogy elkezdtem megtanulni az egész online marketing dolgot) és 3600 Ft volt a befektetésem (domain+tárhely :)) meg napi 1-2 óra munka két kisgyerek mellett (4 hónapos és 2 éves).
  Találkoztam másokkal is, akik ugyanezt véghezvitték, itt az oldalon is voltak ilyen riportok, tehát nem lehetetlen 🙂

 • Moni

  2009. március 05. csütörtök

  Olvastam a tanulmányt. Érdekes, és elgondolkodtató. Az, hogy az anyák nagy része a gyes-gyed ideje alatt jövedelemszerző tevékenység után néz, egyértelmű, hogy zömében anyagi kérdés miatt van.

  Az, hogy online vállalkozást indítson valaki, ahhoz lehet, hogy elég 50-100.000 forint, ugyanakkor feltételez a piackutatáson, réspiac megtalálásán stb-n kívül egy ötletet, amire lehet építeni, valamint egyéb, eddig megszerzett tudást vagy jártasságot, amit értékesíteni lehet.

  Pl. kell tudni írni, a lényeglátás is fontos, a piackutatás, fókuszálás is, valamint nem árt, ha valaki járatos az IT-ban, illetve marketinget is kell tanulni és tudni, keresőoptimalizálással is tisztában kell lenni, kellene tudni használni a technikai kütyüket, mint pl. video, hangfelvétel stb. És akkor még nem beszéltünk a kiszemelt ötletről. (Amire igényt kell generálni.)

  Ha valaki a nulláról kezdi, akkor egy év intenzív tanulás – szerintem. Közben párhuzamosan írja a cikkeket, csinálja a weboldalt az illető. Viszont ha kész egy weboldal, az még csak olyan, mintha a könyvtárban a polcon egy újabb könyv lenne. Azt még ismertté is kell tenni. Ez is egy csomó munka és szakértelem, és idő. Ebből csak nagy ritkán jön be 2-4 hónap alatt bevétel. (Én legalábbis eddig ezt tapasztaltam.)

  Amit én csinálok mostanában kiegészítő tevékenységként, ahhoz elég volt 10.000 forint, és rövid idő alatt – ez alatt pár hetet értek- bevételt tudtam csinálni.

  Az online vállalkozásomba viszont 4-5 hónap intenzív tanulást és munkát tettem bele, és úgy láttam, legalább ennyit kellett volna még, hogy jövedelmet is tudjak belőle kihozni.

  Bár az is igaz, hogy Tőled nagyon sokat tanul az ember, és fontos és működőképes az, amit tanítasz. Ha van valakinek ideje arra, hogy kivárja, amíg jövedelmező tud lenni a vállalkozása, vagy van egy főállása, ami úgyis hoz bevételt.

  Ez az én tapasztalatom.

  Kíváncsi vagyok másokéra is!