Vállalkozás indítás hátrányos helyzetből

Vajon valós lehetőség-e a fogyatékossággal élők számára a vállalkozás indítás? – ezt a kérdést járta körbe a Hobby Rádió riportja, amelyben engem is megkérdeztek az online vállalkozás indítás lehetőségeiről.

A nyilatkozatomból megtudhatod:

 • Mi a legelső és legfontosabb lépés az online vállalkozás indítása előtt?
 • Mit csinálj, ha a te tevékenységed nem végezhető online?
 • Miért lehet hasznos közösen vállalkozást indítani, ha eleve hátrányból indultok?

A riport végefelé pedig megismerhetsz egy látássérült hölgyet, aki közel 100 ember munkaadója.

A riportot itt tudod meghallgatni (az én nyilatkozatom 13:10-nél kezdődik)

(ha nem jelenik meg a lejátszó, letölteni innen tudod)

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

10 Comments

 • Vanó Jutka

  2011. május 12. csütörtök

  Most hallgattam csak 🙂 Tudtam, hogy TE leszel az én emberem, a hátrány az, amivel most már komolyan kell vennem a vállalkozást!

 • Halász Noémi

  2011. február 15. kedd

  Kedves Ági!

  MÁr több mint két éve emésztgetem, amiket írsz, bár gyors felfogású vagyok, de lassan reagálok, és sok idő kellett, míg szétfeszítettem a saját kereteimet.
  Köszönöm.
  A hátrányos helyzetről sokat tudnék írni. Tény, hogy anyaként is léptem egyet a hátrányos helyzetű listán, bár a református lelkész nőként, többgyerekes családban felnőve, stb, nehezen lehetett fokozni. Számomra a hátrányos helyzet előny, kihívás, és rugalmasabbá tesz belülről, kívülről élni.
  Most a női lét és a vállalkozói lét negítivitására válaszként a férjem cégét megkértem, hogy álljon az ügy mellé, amit a szívemen viselek, és kiírt egy pályázatot, amin a cég honlapot készít, kizárólag nőknek. ha szabad belinkelem ide, hogy el tudjátok olvasni. Ha arra érdemesnek találod, ki is emelheted
  http://www.amorf.net/zf/public/palyazat

  Köszi Ági!

 • Leona

  2011. február 12. szombat

  Sziasztok! Még nem ismertek és én sem ismerlek titeket. A riport egyik készítője vagyok. Látássérültként élem az anyák mindennapi életét, 3 gyermekünk van. Az a tervem, hogy férjem munkáját segítem majd egyszer az interneten keresztül. Lelkiismeretfurdalás? Jó időbeosztás? Nekem nagy üzenet volt Ágitól a közösségi összefogás és programok szervezése, ahol meg lehet osztani a tapasztalatokat. Szerintem nincs tökéletes ember, csak olyan, aki ügyesen takargatja hiányosságait. Szerintem az a legnehezebb, hogy megtaláljuk azt, hogy mi kell hogy legyen a legfontosabb és mi az ami kimaradhat a napból, mert mindenre sosincs idő, amire vágyunk. Sok erőt kívánok mindenkinek a munkájához, családi életéhez. Fel a hajjal!

 • Hajni

  2011. február 10. csütörtök

  Tetszik a rádióriport, mert olyan embereket mutat be, akik nem süppednek bele a helyzetükbe, pedig fogyatékkal élők. Mi, egészségesek egy szót sem szólhatunk… Nincs több kifogás

 • Adrienn

  2011. február 09. szerda

  Zsuzsi!
  Teljesen egyetértek veled. Főleg, ami a lelkiismeretfurdalást illeti…Sokszor gondolom azt, hogy kár, hogy egy nap csak 24 órából áll 🙂

 • Polgár Zsuzsi

  2011. február 09. szerda

  …Már csak azért is, mert addig kell(ene) elindítani, beindítani a vállalkozást, amíg le nem jár a GYED, a GYES, és vissza nem kéne menni – de gyerek/ek mellett bevállalni a leghúzósabb időszakot, na ez az igazi hátrányos helyzet. A legrosszabb része pedig az állandó lelkiismeretfurdalás, amire csak egy vígasz van: éppen értük, az ő jövőért kell!

 • Tolmácsi Ági

  2011. február 08. kedd

  Hátrányos helyzet… gondolom, mindenkinek ismerős, hiszen lassan kisgyerekes anyának lenni hátrányos helyzetnek számít – a munkaerőpiacon.

  És minden elismerésem azoké, akik ebből a hátrányos helyzetből építkezni, növekedni tudnak.

  • Vida Agi

   2011. február 08. kedd

   Mint pl. Te is 🙂 Sajnos webcímet nem mondhattam a riportban, de Te voltál a pozitív példa 🙂

   • Tolmácsi Ági

    2011. február 08. kedd

    Köszönöm, gyanítottam…:))