Üzleti ötletek, amik bejöttek

Egy induló vállalkozás gyakran abból az egyszerű ötletből indul ki, hogy „beszerzem az X terméket 100 Forintért, eladom 120-ért és de jó lesz…”, sokaknak azonban még ilyen ötletük sincs: egyszerűen nem tudják miből induljanak ki, ezért most inspirációként szeretnék bemutatni olyan hazai és külföldi ötleteket, amikre valaki valahol már gondolt – és beváltak (hátha az egyikre te is lecsapnál).

1. Kukoricalabirintus

Ezen az amerikai oldalon összegyűjtöttek mindent, amit egy kukorica-labirintus turistának tudni érdemes: hol találhatóak a labirintusok, milyen szolgáltatások vannak az egyes helyeken – az ötlet szuper! Miért ne lehetne ilyet Európára vagy csak Közép-Kelet Európára készíteni? És nem csak kukoricalabirintusra, hanem lovaspanziókra, iskolai kirándulóhelyekre, vegetáriánusoknak vagy csak a falusi turizmusra (és még sorolhatnám)? A helyzet adott: vannak emberek, akik kifejezetten egy érdeklődési körnek megfelelő szállást keresnek és adottak olyan szállásadók, akik erre pozicionálták magukat – miért ne pont te lennél az, aki segít nekik?

2. Katica-tanya

Ezt azért válogattam bele ebbe az összeállításba, mert nagyon inspiráló példa arra, hogyan lehet egy veszteséges ágazatból sikeres céget csinálni. Kaposvár mellett a Zselicben, csodálatos természeti környezetben található ez a tanya, ami egy lassan kihaló községet mentett meg a teljes pusztulástól: a farmon állattenyésztés és növénytermesztés folyik, azonban a gyerekek tudnak állatokat simogatni, kürtőskalácsot és lángost sütni, traktoron és teherautón ücsörögni, régi traktorgumit tologatni, a favárban katonásat játszani, szalmában ugrálni – mindezt belépőért. Annyi látnivaló van itt, amennyivel egy teljes napot el lehet tölteni akár egy családnak, akár egy iskoláscsoportnak, vagy turistaként (amikor ottjártunk tele volt külföldiekkel)

3. Kertészeti tippek – PONT NEKED

Ezen az oldalon a regisztrált felhasználók megadják a lakóhelyüket és tippeket kapnak, az ő lakhelyükön milyen növényeket érdemes a kertben tartani, mikor kell locsolni és hogyan kell ápolni. Képzeld csak el: egy teljes kertészeti naptár a saját lakóhelyedre szabva, plusz nem kínlódsz olyan növényekkel, amik felétek úgyse maradnak meg. Ha emellé még megkérdezed, milyen típusú föld van a kertben, még pontosabb információkat adhatsz a klienseknek (például a növényfajtákkal, a kártevőkkel és a locsolással kapcsolatosan).

De hol van ebben a biznisz? Az alapszolgáltatás ingyenes, de a kiegészítő információkat már adhatod pénzért. Vagy lehet fizetős tagsági oldalt indítani a kertkedvelőknek, zárt fórummal, magazinnal, szakértőkkel, amelyben te mintegy főszerkesztőként veszel részt. Végső soron pedig ott a hirdetési modell is: akár az egyes tippek mellett is fel lehet tüntetni, hol érdemes az adott növényt megvenni, vagy az adott kerti szerszámot beszerezni.

Ha nem érdekel a kertészet… Ezt a modellt más témákra is rá lehet ám húzni. Fogyókúra: Mondd meg hány kiló vagy, mennyit szeretnél fogyni, melyik időpontig és minden nap küldjük a saját fogyókúrás étrendet, heti bevásárlólistádat és edzéstervedet!
Nyelvtanulás: Mondd meg, mikorra szeretnél egy bizonyos szintre angolul és minden nap küldjük a számodra összeállított leckéket!
Esküvőszervezés (vagy bármilyen más rendezvény): Mondd meg, milyen rendezvényt szervezel, mikor tartod és minden nap küldjük, melyik feladatot kell elintézned (így biztosan nem marad ki semmi)!

4. Könyv rólad

A Ustarnovels.com szolgáltatása az, hogy az ajándékozottat beleírják egy egyedileg elkészített regénybe. Lehet klasszikus irodalmi alkotások vagy saját regények közül válogatni, megadod annak a nevét, akinek az ajándék könyvet szánod és a regény róla fog szólni. Amikor a névre szóló bögrék és pólók már elcsépelt ajándéknak számítanak, miért ne kaphatnának az ismerőseid róluk szóló regényeket? A számítógépek korában pedig semmibe nem telik Rómeó nevét Bélára, Júliát pedig Krisztinára cserélni 🙂

5. Kutyasétáltatás franchise

Paul Mann, egy kutya gazdájaként éppen keresett valakit, aki megsétáltathatná kedvenc négylábúját, amikor eszébe jutott a nagyszerű üzleti ötlet: nem csak egy portált indított, amelyen megfelelő kutyasétáltatót találhatsz magadnak, hanem egy franchise-t, amelyben csak olyan kutyasétáltatók vehetnek részt, akik számos gazdi (és eb)-barát feltételnek megfelelnek. Tehát ez nem csak sima apróhirdetős oldal hanem garancia arra is, hogy négylábú pajtásod jól fogja érezni magát.

Itthon kevésbé divat a kutyasétáltatás, viszont már léteznek olyan babysitter közvetítők, akik szintén vállalnak garanciát a közvetített gyermekfelügyelőkre. Miért ne lehetne mindezt más témában is megcsinálni? Takarítónőket, kertészeket, villanyszerelőket, burkolókat, vagy éppen tetoválószalont stb. sokan keresnek – és mindegyik témában fontos a bizalom.

Mire vársz még? Gyere, és keresd meg azt az üzleti ötletet, ami neked is bejöhet.
Itt segítünk benne >>

30 Comments

 • M. Szendrey Piroska

  2016. február 25. csütörtök

  Köszi, Ági
  mint mindig, most is jó sok ötletet adtál! 🙂
  Amíg legtöbben csak bizonyos termékek viszonteladásában gondolkodnak, mint lehetőség, itt most pont olyan példákat láthattunk, amik nem szokványosak, sőt rávilágítottál arra, hogy egy információs portálból talán még több pénzt lehet kihozni!
  Nekem a kertészeti tippek tetszettek a legjobban, ilyennel még nem találkoztam! 🙂

 • Hm?

  2013. augusztus 25. vasárnap

  Ezt a sok baromságot! Ez az oldal sem áll másból, mint hogyan csaljunk ki emberektől pénzt a semmire… Minta mikor valaki ír egy könyvet arról, hogy legyél gazdag? Miközben magával a könyvvel lett az…

  Ezen az oldalon semmi értelmes tanács nincsen, csak a sok halandzsa… Az oldal üzemeltetője azt sem tudja, mitől lettek sikeresek a valóban sikeres vállalkozások, melyeknek semmi közük az oldalon található baromságokhoz…

  4. pont, könyvek: irtózatosan nagy baromság… Talán azért nem csinálja senki itt, mert nincs rá igény? Hm?

  „Ezt a modellt más témákra is rá lehet ám húzni. Fogyókúra: Mondd meg hány kiló vagy, mennyit szeretnél fogyni, melyik időpontig és minden nap küldjük a saját fogyókúrás étrendet, heti bevásárlólistádat és edzéstervedet!” – Látszik, hogy életedben nem beszéltél még edzővel… tele a net ingyenes receptekkel és edzéstervekkel… pláne sosem indulunk ki abból, hogy hány kilót szeretnél fogyni és mikorra? Majd akkora, amikorra normális étkezésed lesz… heti 0,5-1 kg fogyás, ennyi az egészséges… De a test nem számítógép, hogy betáplálom az adatot, aztán kijön, mikorra fogyok le ennyit…

  Ez a sok lúzer, aki ide írogat, írja már meg, hány üzleti vállalkozása lett sikeres ettől a sok baromságtól! Annyira kíváncsi lennék 🙂

  • Valaki

   2015. január 29. csütörtök

   Milyen bunko vagy HM?! Egyaltalan minek vetted a faradtsagot, hogy ilyen hosszu uzenetet irj, ha idopocsekolasnak tartod az egeszet. Szerintem van igeny a furcsa es erdekes otletekre, elvegre minden valaha megszuletett otletet tartottak mar hulyesegnek egyes foldhozragadt pesszimista negativ hozzaalasu emberek mint HM?
   Udvozlettel,
   Valaki

  • Vida Agi

   2015. február 07. szombat
 • Nagy Cecilia

  2011. február 28. hétfő

  Kedves Ági,

  jobb híján itt szeretném megkérdezni Tőled, van esetleg írásod (én nem találtam) arról, hogyan lehet honlappal közvetett módon pénzt keresni? Arról lenne szó, hogy akik olvassák, azoktól nem tudok ill. akarok pénzt kérni. Milyen lehetőségek vannak? Én csak a Google Adwords-öt ismerem, azt is csak hallomásból…

 • Csonkáné Gabi

  2011. január 05. szerda

  Üdv Mindenki!Nagyon jónak tartom a 4. ötletet,egyetlen gondom van:ez nem igényel kereskedelmi engedélyt vagy hasonlót?Egyébként most csatlakoztam,de nem tudok elszakadni az oldalról annyira jó!S ha valakinek biztosítási,vagy hitellel kapcsolatos problémája van,szívesen segítekISziasztok

  • Vida Agi

   2011. január 05. szerda

   nem azt kell, hanem meg kell nézni, mik azok a könyvek, amiknek már lejártak a szerzői jogai, vagy pedig meg kell venni őket. USA-ban sok ilyen könyv van, amiket szabadon fel lehet használni, le lehet fordítani.

 • V. Gábor

  2010. szeptember 21. kedd

  Ági köszi a tippeket!
  Nekem úgy tűnik kifogyhatatlan vagy számunkra értékes, és fontos gondolatokból.
  Ezt a kertészeti tippek témakört ki fogom próbálni, nem is gondolná az ember tényleg egy-egy jó, de egyszerű ötlettel mennyi pénzt lehet „csinálni”.
  Szeretem böngészni a különféle témájú írásaidat, valahol mindig beleakadok hasznos dolgokba, gondolatokba.
  Még egyszer köszönöm.
  Gábor.

 • András

  2010. augusztus 10. kedd

  Köszi az érdekes cikket. Valóban megindítja az ember gondolkodását.

 • Bikfalvi Moni

  2010. július 29. csütörtök

  Zsuzsi, én javaslom, hogy ismerd meg a WordPress rendszert. Ingyenes, nagyon könnyű használni, rengeteg szép sablon van hozzá, és magyarul is tud.

 • Vida Ági

  2010. július 19. hétfő

  Zsuzsi, a Gazdagmami Tanfolyamban pontosan ezt tanítom meg. Szeptembertől kapható lesz a frissített honlapkészítésről szóló DVD is.

 • Pályi Péterné

  2010. július 17. szombat

  Szia Ági! Talán két hónapja olvasom hírleveleidet és bevallom rendkívüli módon felkeltette az érdeklődésemet. Örömmel értesültem agazdagmami tanfolyam beindításáról, illetve az új online folyóiratról is.
  Mivel két és fél hónap múlva szülök emiatt döntöttem csk úgy hogy egyenlőre még nem vágok bele a tanfolyamba. Viszont szeretnék szülésig még beindítani egy honlapot, de bevallom egy cseppet sem értek hozzá. A különbönböző internetes pénzkereseti forrásokról is tőled hallottam először. Felhasználói szinten elég jól értek a számitástechnikához, de a programozói része sajnos még kínai.
  Mivel könyvelő vagyok és tíz évig dolgoztam egy cégnél -ahova valószínüleg nem megyek vissza- egyértelmű hogy kisebb cégeket könyvenék szülés után.
  Ötlet: Ha esetleg hírlevél, folyóirat, tanfolyam vagy más egyéb formában DE! szájbarágósan el tudnád magyarázni lépésról lépésre hogy kell honlapot készíteni. Természetesen havidíj ellenében, biztos mást is érdekelne a dolog. Marketinget tanultam így nem szeretnék sok időt eltölteni ismétléssel, célirányosan a honlapkészítésre szeretnék fókuszálni, mert kevés időm van a szülésig. Segítségedet előre is köszönöm. Sikeres szép napot. Pályi Zsuzsi

 • Vida Agi

  2010. július 15. csütörtök

  Titi, őszintén szólva én a kézi küldés híve vagyok, mert így tudod kontrollálni a folyamatot teljes mértékben. A blogértesítő arról szól, hogy „eladd” a blogbejegyzést. Ha csúnyán jelenik meg, nem jó a szövege, akkor kevesen fogják olvasni, te meg ezt nyilván nem szeretnéd.

 • Szalkai Titi

  2010. július 14. szerda

  Sziasztok,
  Igen, Gyöngyinek RSS kampány működik. Ez az, ahol a rendszer automatice kiküldi a levelet, és senkinek sem kell belenyúlnia a rendszerbe. Ez analfabétáknál előnyös megoldás. 🙂 Viszont még nem sikerült megtalálnom, hogyan lehet a bejegyzés címét belevarázsolni a kampányba, valami krikszkraksz jött ki, amikor a – szerintem – bejegyzés hivatkozását beletettem…
  Szóval ez egy dilemma… minden alkalommal írjon kampányt és tegye be a címet (tudás kell hozzá), vagy hagyja, hogy a rendszer önműködő legyen, de nem tökéletes.

 • Vida Agi

  2010. július 13. kedd

  Kati, szuperek az ötletek 🙂

  Gyöngyi, bocs, hogy csak most (nyaralni voltam :)) nem lehet, hogy neked az RSS kampánytípus van beállítva és HTML kampányt kéne indítanod? mert az RSSnél van azonos tárgy megadva.

 • Jakab Gyöngyi

  2010. július 13. kedd

  Ha bárki tud segíteni a fent leírt problémán, szívesen veszem, ugyanis kiderült, hogy „vak vezet világtalant”,a jószándékkal segíteni igyekvő Gizella esetében. Tehát a probléma nem megoldott (mailchimp hírlev. rendszerbe, hogyan kell Tárgyat írni?, ha automatice?)
  Kati belőlem szóltál, érnek is a témák…csak mutass egy olyan embert, akinek van kapacitása és ért is a web oldalak üzemeltetéséhez!(mert nekem ez a gát…)
  Köszi:
  Gyöngyi

  • Nagy Violetta

   2013. március 14. csütörtök

   Kedves Gyöngyi,

   A mailchimp rendszere szerintem egy csoda!
   Én is azt használom!:-)
   A kérdésedre válaszolva:
   Subject nagyon egyszerű / nem automatikus/
   Kiválasztod, hogy hírlevelt szeretnél küldeni,
   SETUP részre, oldalra lépve bal felső sarokban:
   Name your campaign:
   Na ide kell beírni a subjectet!:-)

   Via

 • Kati

  2010. július 13. kedd

  3 dolog, amit Magyarországon még nem láttam jól kezelve
  infotermékként, de nekem nincs időm megcsinálni:

  Féltékenység (nő-férfi) témaköre – hogy ismerd fel, hogy szabadulj meg tőle, tréningek, elektronikus könyv, teszt, párterápia. (Elsősorban pszichológusoknak, kineziológusoknak, vagy haladóknak ajánlott ez a téma feldolgozásra – és nem hátrány, ha némileg érintett vagy!)

  Takarítási tanácsok, nagyon nagy káoszt totálisan rendszerezni, tisztaságot csinálni belőle, stb.. – láttatok már biztos ilyen valóságsó – filmet. (Ági, te biztos tudod, hogy egy bizonyos lelki képlet hatása az ilyesmi – ezért ehhez sem csak takarító vödör kell, hanem ráérzés, utána tanulás is. Ennek viszont az előtte – utána képei annyira meggyőzőek lehetnek, hogy az haláli 🙂

  Túlélés arra az esetre, hogyha valami krach beüt. A pénzügyi tanácsoktól a raktárlogisztikáig. Ha ezt megcsinálod, akkor légy totál paranoid, mert a célközönség itt ilyen! 😀

  Szép napot – és ha bárki megcsinálja ebből bármelyiket, kérem hívjon majd meg a végén a kedvenc teaházamba a kedvenc teámra – és mesélje el tapasztalatait!

 • Niki

  2010. július 13. kedd

  Számomra is mindig írsz valami használhatót, de aztán sajnos soha sincs időm megvalósítani….. Na ez az, amiből nem lesz semmi, ugye? 🙂

 • Jakab Gyöngyi

  2010. július 12. hétfő

  Gizella, kedves, köszi a reagálást!
  Úgy látszik, későn ébredő vagyok, online mindenképp…
  Most, h. mondod, tényleg nekem sem jelentkezik az az olvasó, akitől néhányszor kaptam automata jelzést, – lehet törlődött?…
  Sajnos technikai ügyekben totál analfa vagyok, sztem, úgyh. nem tudok ebben segíteni, önismeretben viszont igen:)
  Köszönöm a segítséget, mindenképpen kipróbálom!
  Ági, Neked a felületet, ha nincs a macsek, megoldják az egerek:))…
  Üdvözlet:
  Gyöngyi

 • Somodi Eszter

  2010. július 12. hétfő

  Szerintem nem suta a 4.! Én is valami hasonlót csinálok, csak gyerekeknek, és nagyon nagy sikere szokott lenni! Tényleg elcsépelt már a fényképes bögre és társai, és ez mégis valami nagyon személyes.

 • kismamatitkok

  2010. július 12. hétfő

  Az első ás a harmadik ötlet nagyon jó, habár a negyediket én kicsit sutának találom.. persze mindig a vevők fejével kell gondolkodni:)

 • Sármásiné Erdődy Gizella

  2010. július 12. hétfő

  Gyöngyi!

  Én is Mailchimp-et használok. Amikor egy új blogbejegyzéshez küldök ki levelet, akkor egy új Campaign-t indítok.
  Az első lépés a lista kiválasztása, akiknek küldöd a leveleket.
  A második lépés a „Subject Line” ha ennek a szerkesztésére kattintasz (vagy ide érkezel a lista kiválasztása után a „next” hatására), akkor itt lehet beírni az aktuális tárgy mezőt a „message subject” rovatba.

  Viszont nekem is van egy problémám. Van a listámon két olyan tag, akik automatikus választ küldenek minden hozzájuk érkező levélre. Ezt a Mailchimp úgy értelmezi, mintha visszapattanna. Igaz, ún. Ligt visszapattanásnak veszi, de 3 ilyen után akkor is törli a listáról.
  Te találkoztál ilyennel? Hogy lehet ezt jól kezelni?

  Köszönöm a segítséget!
  Gizi

 • Horváth Zita

  2010. július 12. hétfő

  Szia Ági!

  Imádom, hogy Tőled mindig értelmes, lelkesítő és inspiráló leveleket kapok. Bár nem mindig kommentálom hangosan (itt), de tudd, hogy így vagyok – és biztosan sokan így vannak – ezzel.

  Köszönöm! 🙂

  Z.

 • Zsigri Mariann

  2010. július 12. hétfő

  Szia Ági!
  Nagyon sokat tanultam tőled!
  Ki fogom próbálni a „pénzért átadom a tudásomat”.
  Nő létemre elég sok mindenhez értek (pl.:burkolás,tapétázás,varrás,vakolás,kreatív dolgok stb.)
  További sok sikert kívánok!
  Mariann.

 • Jakab Gyöngyi

  2010. július 12. hétfő

  Drága Ági!
  Párom szerint lsd-t szedsz, mert ennyi ötlet nem lehet már „kibírni”! Na, ez csak vicc, nehogy megbántódj, nagyon okos és ügyes ez a Nő -ez volt a 2. megállapítása.
  Bocs, hogy leírtam ezeket, remélem kiérzed a magas dícséretet belőle, egyébként meg nem jellemző ez rá, űgyh. nekem ezért is tetszik!!!
  Ági! kérdeznék egyet, ha már…
  Mailchimpet használok. A Te javaslatodra, ügyesen frappáns, figyelemfelkeltő címeket adok, hogy nyissa már fel a levelem az a pár száz feliratkozó, akiknek írom a heti blogbejegyzésemet. És képzeld, fél év után jöttem rá, (nem is én, csak egy barátnőm figyelmeztetett,(juh:(((, hogy a tárgymezőbe csak mindig „új notudat bejegyzés” van…Mit lehet ezzel kezdeni, mert aki a WordPresst-t is csinálta nekem (Ő is a Te tanítványod), az sem tud vele mit kezdeni…
  Köszönöm, ha ehhez kapok segítséget, most elég kínos ez nekem, tudom a tudatlanságnak nagy ára van…fél éves munkám van benne, írogatom a blogjaimat és alig-alig bontják fel…:(
  További jó szárnyalást!
  Gyöngyi

 • Borbényiné Nóra

  2010. július 12. hétfő

  Köszi Ági, jó kis tippek a 3-asat ki is próbálom 🙂