Affiliate bevételek, azaz partnerprogramok

A bevételekről szóló sorozat előző részében a hirdetési bevételekről volt szó (elolvashatod itt), most a partnerprogramokból származó pénzkeresetet szeretném bemutatni. A partnerprogramok előnye, hogy könnyű regisztálni rájuk, gyakorlatilag regisztráció után azonnal megkezdheted a partnerek reklámjait az oldaladon.

Regisztráció után kapsz egy partnerkódot, amit a linkjeidben helyezhetsz el, valamint bannereket, keresőket, reklámszövegeket és jobb esetben más tartalmakat is, amiket kitehetsz az oldaladra. Ha az egyik olvasód a reklámok valamelyikére kattint és a másik oldalon vásárol, akkor az eladás után jutalékot kapsz, amely mértékét a partnerprogram leírásában találhatod meg.

Kifizetés itt is általában egy fix összeg elérése után történik, ami általában 5000 vagy 10000 Forint. Regisztrálni magánszemélyként is tudsz a rendszerbe, de mindegyik cég csak számla ellenében fizet, tehát csak akkor kapod meg a bevételt, ha tudsz számlát adni róla és természetesen adóznod is kell a bevételeid után.

Magyarországon, magyar nyelven elérhető partnerprogramokat a partnerprogram.lap.hu oldalon találhatsz, külföldi partnerprogramokhoz a cj.com oldalon csatlakozhatsz. Amennyiben külföldi programhoz csatlakozol és magyar nyelvű oldalad van, nézd meg, hogy lehet-e náluk Magyarországra rendelni, és megéri-e Magyarországra rendelni. Letöthető könyvek, szoftverek, elektronikus szolgáltatások esetén egyszerűbb a helyzeted, ezeket gond nélkül tudod itthon is értékesíteni. Kiválasztás előtt hazai partnereknél érdemes utánanézni fórumokon, milyen tapasztalatok vannak az adott céggel kapcsolatban, mert előfordulhatnak rossz tapasztalatok a kifizetési morállal kapcsolatban.

A partnerprogramokat sokan rosszuk használják: írogatják az oldalukat, kiteszik a reklámokat, aztán várják az eredményeket, pedig ezért a pénzért is meg kell dolgozni. Érdemes jól meggondolni, milyen programokra jelentkezel be, mit ajánlasz az olvasóidnak. Egyszerre ne promózz többféle partnert az oldalon, mert ezzel szétaprózod a bevételeidet. Mivel a partnerek bizonyos összegek elérése után fizetnek, jobb, ha inkább egy partnertől keresel havi 20 ezer Forintot, mint 4 partnertől 5000 Forintot, amit nem fizetnek ki, mert nem érted el a 10 ezer Forintos határt.

Önmagában itt sem elég a reklámokat kihelyezni, sokkal hatékonyabb, ha testreszabottan ajánlod a partnerek termékeit, pl. amikor az egyik témáról írsz, akkor a hozzá kapcsolódó termék reklámját teszed bele. Sőt: akár egy egész oldalt is építhetsz partnerek egyedi ajánlataira, ilyen oldalam pl. a bababaratnyaralas.hu

A partnerprogramok előnye, hogy itt is könnyen bele lehet vágni a pénzkeresetbe, nincs szükség befektetésre, akár egy bloggal is el lehet indulni, azonban a jó bevételek és a siker feltétele

 • a nagy látogatottság
 • a partnerek jó kiválasztása
 • az egyedileg kitalált, tartalomhoz szabott reklámok és
 • a reklámfelületek folyamatos tesztelése.

Következő alkalommal a saját termékek vagy szolgáltatások internetes értékesítéséről lesz szó.

Hogyan lehet bevételed az interneten? Mik azok a megoldások, amik mindig működnek? Katt ide segítségért! >>

30 Comments

 • Gábor

  2017. június 03. szombat

  Kedves Ági!
  Én elsősorban az Amazon.com partner programjában szeretnék majd részt venni, ezzel kapcsolatban van esetleg tapasztalatod/tanácsod? Hogy történik a kifizetés az ilyen típusú oldalaktól (Paypal-on keresztül?), továbbá, hogy kell adózni ezek után a bevételek után? Említetted, hogy számlát is kell adni, ez hogy történik pontosan?

  Köszönöm a válaszod!
  Üdv,
  Gábor

 • Szabó Feri

  2015. július 03. péntek

  A partnerprogramot érdemes úgy felfogni, mint egy nagykereskedő-kiskereskedő kapcsolatot. Így ugyanis könnyebb értelmezni. Egyetértek Ágival, valóban sokan rosszul csinálják, de ez inkább annak tudható be, hogy a jó amerikai marketingesek csodafegyverként harangozták be. Aztán mire hozzánk ért, a két szó már összekapcsolódott. Mi már több partnerprogramot üzemeltettünk és mindig akkor működött, ha egy csapatként, nagyker-kisker kapcsolatot elképzelve támogattuk egymást a partnerekkel.

 • Zsolt

  2015. május 14. csütörtök

  Én már 6-ik éve kaszinó partnerprogramokkal foglalkozok. Nem könnyű feladat, de hosszú távon biztosra mondhatom, hogy megéri. Először egyetlen oldallal indultam, mostanra több mint 5 van. A legújabb az http://onlineslotsdirectory.com De meg is lett az eredménye a múltkor több mint 1 millió Ft-os jutalékom volt. 🙂

 • Nagy Eva

  2014. október 05. vasárnap

  Kedves Ági!
  Nagyon köszönöm a válaszodat, megnyugtattál.
  És ha már egyszer a volt APEH-nál tartunk, az adószámot kérjem meg először,vay a honlapot nyissam meg?

  Köszönettel
  Nagy Éva

  • Vida Agi

   2014. október 11. szombat

   Honlapod lehet adószám nélkül is. Elkezdhetsz látogatókat szerezni, listát építeni. És amikor már vannak olvasóid, akiknek el tudnál adni, akkor kiválthatod az adószámot vagy a vállalkozóit, hogy megkezdhesd az üzleti tevékenységet.

 • Nagy Eva

  2014. október 04. szombat

  Kedves Ági!
  Sok okosságot megtanultunk, azonban nem volt még szó a mostanában törvénybe hozott adóról, a reklámadóról. Mennyit és kinek kell fizetni, ha én más szolgáltató termékét, szolgáltatását reklámozom?

  Nagyon várom a válaszodat.

  További jó munkát
  Nagy Eva

  • Vida Agi

   2014. október 05. vasárnap

   Ha havi 2,5 millió feletti összeget költesz el reklámra, akkor kell reklámadót fizetned. Nullás bevallást nem kell leadni, csak abban a hónapban kell bevallani, amikor túllépted ezt az összeget.
   Ha reklámbevételeid vannak, évi 500 millió felett kell reklámadót fizetni.

 • Fanni

  2014. szeptember 27. szombat

  Szia Ági!

  Én egy pár napja rá vagyok kattanva erre az affiliate programra és azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudnám megnézni vagy megtalálni kik azok a cégek amelyek ebben részt vesznek? Az általad ajánlott partnerprogramok.hu csak kicsi töredéke annak, ami valójában van, több boltot/céget is találtam egyéb keresőszavakkal, akik részt vesznek ebben még sincsenek fent ott?!

  Köszönöm!

 • Györe Emese

  2012. október 30. kedd

  -Mi a különbség a honlap és a blog között?
  -Vajdaságban élek Zentán,nem működik a net bank, azaz Pay Pal vagy más módok. Csak deviza átutalási kártyám van.
  Hogyan tudok én netes munkából jövedelemre szert tenni?

  Szeretettel Emese

  • Vida Agi

   2012. november 07. szerda

   A blog gyakorlatilag egy „napló”, amit szabad stílusban írhatsz és a tartalma folyamatosan bővül, a honlap statikus, állandó részeket tartalmaz.

   A Paypal nemzetközi, mindenhol működik, Vajdaságból is vannak ügyfeleink, akik azon keresztül fizetnek. De egyelőre, ahogyan itthon is, ott is inkább az átutalás és az SMS fizetés az, amit a legtöbben használnak, ez nem jelent akadályt, csak pl. átutalás esetén nem lehet teljesen automatizálni a folyamatot (viszont bankkártyás fizetésnél igen)

 • Nóra

  2012. október 19. péntek

  Ági!
  Nagyon sokat tanulok tőled! Amikor elkezdtem érdeklődni az internetes pénzkereseti lehetőségek iránt, elég kusza, nehezen érthető oldalakat találtam. Nem is mertem még tervezni sem, hogy belevágjak.

  1: érthető, jól megfogalmazott célratörő „cikkeid” vannak.
  2: A sorrend fontosságát felismerted és következetesen alkalmazod.
  3: A találkozók az ingyenes előadásokkal fantasztikusak. Nem erőlteted a fizetős képzést, sokat adsz a szabadon látogatható előadásokon is, ugyanakkor felébreszted az igényt, hogy amint odaérek a tervezésben, részt vegyek egy „Gazdag Mami” marketing tanfolyamon.
  4: A találkozók résztvevői akaratlanul? is segítik egymást. Ma kaptam egy e-mailt, amelyet továbbítottam az óvónő ismerősömnek, mert a saját gyerekeim már felnőttek. Észre sem vettem, hogy más valaki oldalát ajánlom, természetes volt, hogy megteszem.
  Összegezve: SZUPER!!! KÖSZÖNÖM!

  • Vida Agi

   2012. október 24. szerda

   Örülök, hogy tetszik 🙂

 • Demeter Edina

  2012. július 25. szerda

  Szia Ági!

  Engem az érdekelne, ha én szeretném, hogy az én termékemet, más oldalak reklámozzák és ebből jutalékot adnék, ez hogy működik, hogyan tudom lekövetni…stb. Milyen rendszerben tud ez működni?
  Mert okés, h onnan átklikkel az oldalra, de hol látom majd, hogy az aki egy másik oldalról jött meg is rendelte-e?
  Köszi előre is a választ.
  Edina

  • Vida Agi

   2012. július 26. csütörtök

   Ehhez egy partnerprogram szoftvert kell vásárolni, mint amilyen pl. a Youripartner, ezzel tudod nyomonkövetni a teljes megrendelést és azt, melyik partnertől ki vásárolt, illetve ezalapján működhet az elszámolás is.

   • Demeter Edina

    2012. július 26. csütörtök

    köszi szépen a választ, megnézem:-)
    Edina

 • Baráth Zsuzsanna

  2012. július 23. hétfő

  Nagyon hasznos infóid vannak, köszönöm a jó tanácsokat, meg kell tanulnom megszeretni ülni a monitor előtt, mert nagyon izgatnak ezek az online kereseti lehetőségek. 🙂

 • Csillag11

  2012. június 11. hétfő

  Szia Ági!
  Partnerprogramban szeretnék regisztrálni és részt venni! Hogyan kezdjem el? Vendégházakat szeretnék meghirdetni, gasztró élményekkel. Segítségedet előre is köszönöm.

 • Tóth Erika

  2011. április 12. kedd

  Kedves Ági!
  Én is köszönöm az adószámos magánszemélyre vonatkozó információt, úgy gondolom, sokunknak segít a döntésben, hiszen nem mindegy, hogy induláskor, amíg nem rendszeres a jövedelem, mekkora kiadással kell számolni.

 • Arcsi

  2011. április 11. hétfő

  Köszönöm az infót. További sikeres, szép napokat!

 • Arcsi

  2011. április 11. hétfő

  Kedves Ági!

  Már régóta olvaslak, és szeretnék kérdezni.
  Ha regisztrálunk egy partnerprogramra, talán vállalkozónak kell lenni, úgy mondjuk havi 20 ezer Ft- ért? Máskülönben hogyan lehet számlát adni?- na ez a nagy kérdés.
  Megköszönöm, ha válaszolsz.
  Szép napot!

 • Földiné Csúcs Mária

  2011. január 20. csütörtök

  A partner program az igazán érdekes és szerintem felfutó terület. Foglalkoztak vele régebben is nemigazán jól. Ezáltal akik újra elkezdtek, elkezdtünk vele ténykedni kissé kezdőknek számítunk.

 • Ürögdiné Kocsis Zsuzsa

  2010. szeptember 22. szerda

  Kedves Ági!

  A mi családunk érdekelt a gyermekprogramok szervezésében, és lebonyolitásásban.
  http://www.emi-gyerekprogramok.hu
  Az utazás is más egy kisgyerekkel az biztos!
  Nekem anno nagy szerencsém volt mert a Metalimpex ahol dolgoztam anno 25 évvel ezelőttig, akkor BFöldváron tartott fennt egy vállalati nyaralót és minden elő és utószezonban a nyugdijasokkal együtt mehettünk kisgyerekekkel nyaralni, úgy hogy kiságyat, turmixolást, két lakosztály egybenyitását biztositották.
  Gondolom ilyenre most is lenne szükség.
  Egyben tanécsodat kérem, hogy lányomnak ebben a gyrekprogramokban, hogyan segitsek?
  Most készül az astraglobon belül az Ő honlapja is, ebben a témában.
  Még ki szeretnénk bőviteni a kisgyerekek felügyeletére és angol nyelvű programokra velük kapcsolatban is!
  Azt hiszem a mai világban ezt úgy egymást közt elmondhatjuk, hogy egy szülő, ha anyagi nehézségei is vannak- a gyerekeire sosem sajnál áldozni!
  Várom a tanácsaidat.
  Letöltöttem és olvasgatom a gazdag-mamit is 🙂

 • Vida Ági

  2010. július 21. szerda

  Lívia, attól függ milyen a honlapod szerkesztőrendszere. A bannerekhez szokott lenni html kód a beágyazáshoz, ezt kéne megkeresni és a honlapod html kódjába illeszteni.

 • Lívia

  2010. július 21. szerda

  Kedves Ági!

  Nekem olyan kérdésem lenne, hogy csináltam egy saját honlapot és sikeresen regisztráltam egy partnerprogramba, de nem tudom hogyan kell az én honlapomra „feltenni” a linkeket és bannereket? Ebben kérném a segítségedet! Köszönöm!

  Lívia

 • Sziszi

  2009. október 23. péntek

  Azt hiszem a lényeg abban van, amit Ági is taglal:

  Nem önmagában a partner kiválósága miatt fognak a „partnered”-től a Te oldaladról rendelni, hanem azért, mert Benned már megbíznak :-).

  Illetve a másik: eleve nagy a látogatottságod (vajon mitől? nem attól, hogy „hasznos vagy” az oldalaidat látogatók számára?), így sok mindent reklámozhatsz :-), DE: ha mindent reklámozol, akkor leépítheted mindazt, amit már felépítettél :-(. Akkor fogsz tudni partnerprogrammal pénzt keresni, ha beépíted a mondanivalódba :-), és már megint az első pontnál vagyunk :-).

  Sziszi

 • Sándor

  2009. október 23. péntek

  Sok szülő már az óvodában meg van róla győződve, hogy gyermekéből művész vagy tudós lesz, és igyekszik is később abba az irányba terelgetni. Az amerikai Forbes magazin most összegyűjtött tíz tippet azoknak a szülőknek, akik milliomost akarnak nevelni gyermekükből. Ezekből szemezgettünk.
  Minden szülő meg van arról győződve, hogy gyermeke tehetséges, ezért sokan zeneórákra, képzőművész szakkörbe járatják csemetéjüket, hogy beteljesítse tehetségét. A Forbes magazin cikke most azoknak ad tippeket, akik milliomost akarnak nevelni gyermekükbő

 • Árvai Péter

  2009. október 23. péntek

  Sziasztok, nagyon jó a téma… Azt gondolom hogy a social network + saját webes vállalkozás illetve a partnerprogramok igazi jó Triumvirátus mindenkinek aki szeret a weben kommunikálni. Érdemes időt energiát szánni ezekben való elmélyülésre.

  Tudtommal hamarosan indul egy partnerprogram mentor rendszer, a project célja, hogy közvetítőként segítenek egymásra találni és gördülékenyen együttműködni a cégeknek, és a partnereknek.
  Biztosítják a kifizetéseket és a profi ügymenetet.

  ja és persze a legfontosabb mindabban amit Ági felvázolt részletesebb segítséget tájékoztatást nyújtanak majd.

  (bocs a szélszért – csak megörültem, hogy végre valaki hajlandó foglalkozni a témával)

  Üdv
  Árvai Péter

 • Zoli

  2009. július 08. szerda

  Sok mindenre kell itt is figyelni, jól kell kiválasztani a partnereket.