Söpörd ki a félelmeket!

Köszönöm, hogy őszintén leírtátok a félelmeiteket, kételyeiteket. Bevallom magam is hasonló kételyekkel indultam neki az első honlapomnak, és ne higgyétek, hogy már az elején pontosan tudtam hova haladok és hova fogok elérni. Sok dolog csak út közben alakult ki. Sok mindent meg lehet tanulni előre, sok mindenre fel lehet készülni, de tapasztalatot csak úgy tudsz szerezni, ha csinálod.

A kérdéseitekre a választ az alábbi hanganyagban foglaltam össze. Elöljáróban elmondanám, hogy a félelmeinken meg kell tanulni túllépni. A kognitív pszichológiában vagy terápia-típus, amely a betegségeket úgy gyógyítják meg, hogy a betegeknek szembe kell nézniük a félelmeikkel (pl.az agorafóbiást kiviszik a Moszkva térre és otthagyják). Ebből megtanulja, hogy a félelem, ami a gondjait okozza alaptalan. Ugyanez van a technikától vagy a vállalkozástól való félelemmel is: olyasmitől félünk, ami tanulható, amire fel lehet készülni, és ha elkezdjük, már egyáltalán nem tűnik olyan félelmetesnek.

A kérdéseitekre adott válaszaimat meghallgathatjátok itt (47 perc):

12 Comments

 • Kovács Anita

  2014. január 27. hétfő

  Kedves Ági!

  Sajnos a hanganyag már nem letölthető. Újra hozzáférhetővé tennéd?

  Nagyon szépen köszönöm!

  K. Anita

  • Vida Agi

   2014. február 08. szombat

   Köszi, hogy szóltál, feltettem megint!

 • Vida Ági

  2009. március 19. csütörtök

  Gábor, köszönöm 🙂

 • Gábor

  2009. március 19. csütörtök

  Kedves Ágnes!

  Éppen most olvastam el a Rólam című részt és nagy örömmel töltöttek el azok a tények/számok, amiket megosztasz webközösségeddel. Ha megengeded, Gratulálok, nekem is ilyen céljaim vannak; azt gondolom, ez a jövő útja!

  Üdv.
  Gábor

 • Vida Ági

  2009. március 19. csütörtök

  Norbi, igen, tud php-t is.
  nem tünteti el, hanem a gyanúsak a spamek közé kerülnek.

 • OkosKismama

  2009. március 18. szerda

  Klassz, hogy ilyen sokan ilyen őszintén írtak a félelmeikről, a gátjaikról. Látszik, hogy Ági bizalommal teli légkört épített fel itt, és ez nagyon kell ma, hiszen annyian csak a rosszat, a bajt látják és siránkoznak.

  De nekem még valami eszembe jutott erről. Akik engem ismernek, tudják, hogy sokszor az „osztály bohóca” szerep az enyém… Hát most sem akarom meghazudtolni a híremet:

  „Gyenge kifogás az ambíció, ha valakinek nincs elég érzéke a lustasághoz.” (Charlie McCarthy)

  Hajrá, lusták! 😀

 • Heni

  2009. március 18. szerda
 • $Norbee$

  2009. március 18. szerda

  Köszi Ági, ez nem semmi. Erről még én sem tudtam. 3.000 Ft 1 évre, adatbázissal, szinte ingyen van. Bár nem írja, gondolom PHP-t is tud.

  Furcsa hogy a moderálásra ítélt hozzászólásokat eltünteti a blogod, szerintem a legutóbbi kommentemet vagy 5x elküldtem, mire rájöttem. Bocsi.

 • Ilike

  2009. március 18. szerda

  Kedves Ági!

  Nagyon köszönöm a többiek nevében is,hogy erre a sok kérdésre
  választ kaphattunk Tőled!
  Egy konkrét kérdésem azért még lenne:Rákerestem a gyik.hu-ra és valamilyen „Gyermek-és Ifjúságvédelmi Központ „jön be.
  Segíts nekem,hogyan találok rá az általad ajánlott oldalra?

  Köszönöm szépen!
  További szép estét!
  Ilike

 • Moni

  2009. március 18. szerda

  Szia Ági!

  Tetszik nekem ez a mondatod, hogy Söpörd ki a félelmeket! A hétvégén többek között erről is hallgattam egy gondolatot. Így szól: Tedd meg amitől félsz. Amerre a félelem, arra a siker! Ha megtetted, biztos lehetsz benne, hogy a félelmed ezt nem éli túl.

  Amibe pár hónappal ezelőtt belefogtam, számomra is tartogatott félelmeket és bizonytalanságokat. Mi tagadás, volt úgy, hogy én a „vagabund” anya is megizzadtam egy-egy éles helyzet előtt. De tovább csináltam. És aztán csak azt kezdtem észrevenni, hogy élvezem. Rettentően élvezem, mert kiteljesít. Örömet okoz, hogy másoknak segíthetek, és örömet okoz, hogy új szituációkkal találkozom, új készségeket sajátítok el.

  Anyák! Csináljátok, amit a szívetek diktál. Még akkor is, ha először tele vagytok kétellyel, kétséggel, bizonytalansággal. Csak azé lehet a győzelem, aki megteszi az első lépést a vágyai felé!

 • Vida Ági

  2009. március 18. szerda

  megacp.com Domain+65Mb tárhely 3000+ÁFA/év.

 • $Norbee$

  2009. március 18. szerda

  Azt mondtad az elején, hogy 3.600 -ért vezsed a domaint tárhellyel együtt. Hol van ez? Mert ilyet én még nem láttam… Nem csak a dominre gondoltál?