Beszéljünk a félelmeidről!

Ahogy olvasgatod az oldalt, bizonyára felmerültek benned kételyek, kérdések ezzel az egész vállalkozósdival kapcsolatban, amiket eddig nem mertél megkérdezni. Most azonban ne fogd vissza magad: itt a lehetőség, hogy feltárd a lelked mélyén megbúvó félelmeket, kételyeket!

Ilyenekre gondolok:

„Szép ez a vállalkozósdi, de mi van, ha nem lesz bevételem?”

„Már volt egy weboldalam, de egy fillért sem kerestem vele, akkor most hogyan fogok?”

„Én nem akarok pénztermelő weboldalt, csak egy sima vállalkozást, ebben is tudtok segíteni?”

„Félek, hogy a járulékok és az adók elviszik minden bevételemet…”

„Nincs tőkém vállalkozásba kezdeni, örülök, ha a számlákat ki tudom fizetni.”

Ismerősek ezek a problémák?

Áruld el kételyeidet, félelmeidet, aggályaidat (akár névtelenül) ma éjfélig, és holnap választ kapsz rájuk!

33 Comments

 • Viki

  2010. április 26. hétfő

  Szia Ági!

  Egyetlen kérdésem van csupán : jelenleg gyed-n vagyok, szivesen belekezdenék a vállalkozásba, bár tele vagyok aggodalommal, mint mindenki más:) viszont úgy tudom hogy a gyed mellett nincs lehetőség pénzkeresésre… Mit javasolsz, hogyan induljak el?

  Üdv,

  Viki

 • Andi

  2009. március 18. szerda

  Szia !

  Hiába próbálok én vállakozni , a csalók és sikkasztók egyre többen vannak , és sajnos egyre bizalmatlanabb az ember .
  Lassan utálom ezt az országot , itt lopnak , csalnak,hazudnak , átvernek , büntetlenül, ja nem fizetnek, vagy csak jóval később,
  meg csak részletekben, és így maradjon fenn egy válalkozás magyarországon.

  Ó nem az ötletekkel van ebben az oszágban a baj , meg a vállakozószellemel, hanem a sok-sok ingyenélő semmikellő csaló,lopó,sikkasztó, rohadékkal.

  Üdv

 • Hencsi

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági!

  Nálam a klasszikus „kezdőtőke-hiány” merül fel állandóan problémaként. A második „félelmem”, hogy mikorra fogok belőle pénzt látni, ha egyáltalán. Harmadik a technikai tudás hiánya. Negyedik pedig inkább kérdés lenne: Ági, készítettél az indulás előtt üzleti tervet? Ha igen, akkor hogyan kalkuláltál bevételt?

 • Eni

  2009. március 17. kedd

  Kedves Ági!

  Nagyon örülök, hogy rátaláltam a honlapodra és rajta keresztül más hasonlóan hasznos oldalakra! Már most úgy érzem, hogy rengeteget tanultam, pedig még sak pár napja ‘fertőződtem meg’. Ezúton is köszönöm Neked és gratulálok!
  A célom (nekem is), hogy pénzt teremtsek olyan tevékenységgel, amit szívesen csinálok. Sok-sok kérdés van, amire magamnak/magamban kell megtalálnom a választ, viszont egy gyakorlati kérdést feltennék Neked: gyeden vagyok itthon és mintha azt olvastam volna több helyen is, hogy gyed mellett nincs mód adózási szempontból legális pénzkereseti lehetőségre – igaz ez? És ha igen akkor várnom kell egy évet amig gyesen leszek…? Vagy? Mit tanácsolsz?
  Előre is köszönöm!

 • Lisa Balogh

  2009. március 17. kedd

  Sziasztok!

  Én úgy érzem egy nagyon szuper képzést kapiam,csak éppen nem kaptunk hozzá vállalkozói ismereteket meg marketinget.Nem tudjuk eladni,azokat a nagyszerű értékeket,amik bennünk vannak.Pedig szerintem ebben a felgyorsult,pörgős világban igen csak nagy igény lenne,a lelki nyugalomra.
  Ja,és mind eközbe jönnek az emberek és panaszkodnak.Most nem megy úgy,megy így és mintha szolidarítást kéne velük végezned és úgyan úgy láti az életet.
  Most ennyi…Lisa

 • OkosKismama

  2009. március 17. kedd

  Nem az én tisztem ugyan a válaszadás, csak az MLM-es dolgokhoz szeretnék hozzászólni: az is egy szakma, meg lehet tanulni. Figyeljétek majd a Motivátort, igyekszem hónapról hónapra hasznos MLM-tanácsokat adni benne. Bizonyos dolgok ingyenesen is elérhetőek a neten ebben a témában, mások kisebb összegekért, amennyit még rá lehet áldozni. A lényeg, hogy HIGGY a termékben, sőt, SZENVEDÉLYESEN SZERESD! Ha tudod, hogy ÉRTÉKET adsz, ha tudod, hogy a terméked vagy a szolgáltatásod SEGÍT megoldani valakinek a gondját, akkor nem fogod magad rosszul érezni ebben a tevékenységben, és mások sem fognak „nyomulós ügynöknek” tartani.
  (Zárójeles megjegyzés: a WellBizre reagálnék, de ez már nem itteni téma…)

 • Heni

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági,
  az én félelmeim, rosszabb napokon:
  1. Képes leszek-e megfelelni a feladatnak?
  2. Fogalmam sincs, hogy kell honlapot csinálni, hogy működik sokminden – bár ebben gondolom tud segíteni majd a tanfolyamod, ha elszánom magam a beszerzésére.
  3. Nem fogok-e hülyét csinálni magamból azzal, hogy én „Kispista Palkó” osztom az észt.
  4. Képes leszek-e mindent menedzselni (időben).

 • Szalkai Titi

  2009. március 17. kedd

  Sziasztok!

  Azt én is tapasztalom, hogy a bénító félelmeket igencsak el kell hessegetni ahhoz, hogy a tudjak magammal valamit kezdeni. És a környezet rám vetített bénító félelmeire ugyanez vonatkozik.
  És hogy nagyon át kell gondolni, hogy a háztartást és az egyebeket hogyan lehet úgy átszervezni, hogy csak a legfontosabb dolgokat, ésszerű keretek között kelljen elvégeznem. Mert nagyon sok felesleges dolgot, sallangot csinálunk mi nők, pusztán azért, mert otthon ezt láttuk, és nem merünk máshogy dönteni, kötelezőnek érezzük az önsorsrontást. Vagy, ha mégis megszegjük a hagyományt, lehet hogy csúnyán fognak ránk nézni.
  Igen, ez benne van a pakliban.

  Viszont ha kialakítjuk azt a szokást, hogy rendszeresen (mondom RENDSZERESEN) szánunk időt például Ági leveleinek az elolvasására (pl. TV nézés helyett), netán egy-két ötletet átveszünk és megvalósítunk, akkor egy idő után átprogramozódik a fejünk, csökkennek a félelmek, és sokkal könnyebb lesz.
  Már ez is nagyon leegyszerűsíti a mindennapunkat!

  Már kezdjük elhinni, hogy nem kell nagyítóval megvizsgálni a padlót felmosás után, hogy vajon maradt-e ott porszem. Megsúgom: maradt. És a következő fuvallat sok száz új porszemet fog behozni a lakásba. 🙂
  Tehát nem kell a tárgyaknak és az alkotásainknak tökéletesnek lennie, elég, ha elég jó, a célnak megfelel. 🙂
  Egyébként sem a tárgyak az értékek, hanem az emberek, a bennük rejlő lehetőségekkel.

  Szalkai Titi
  http://kiutadepibol.blog.hu
  http://batorsag.blog.hu

 • Leila

  2009. március 17. kedd

  Korrekció következik:
  előző levelemben: log és bog helyett mindenütt” blog”-ot akartam írni. Hiába a helyesírás ellenőrző csak ilyen javítást tudott….

 • Leila

  2009. március 17. kedd

  Kedves Ági,

  Látom, hogy az összes oldalad Word Press tartalom alapú, és nagyon klassz dinamikus mindegyik oldal.
  Konkrétan nekem technikai segítségre lenne szükségem, mert bármilyen egyszerűnek is tűnik akár a Drupal akár a WordPress használata, azért nem olyan egyszerű. Nem az oldal tervezésére gondolok, hanem magára a rendszer megépítésére.
  Te hogyan indultál el?
  Én összeraktam egy oldalt, amivel foglalkozni szeretnék (pontosabban menűsorokkal és tartalmakkal meg minden egyébbel), és odaadtam egy programozónak.
  Az árajánlatától a fejemen a haj finomam fogalmazva égnek állt. Több 100.000 Ft nagyságrendű árajánlatot kaptam. Igaz, hogy kezdve a keresőoptimalizált és dinamikus, folyamatosan frissített oldalak, automatikus levelező rendszer, látogatás követő és minden egyéb finomságot belevettem kérésként ( log, Fórum, stb.), de akkor is…
  Most éppen ott tartok, hogy egy kevéssel kell elindulni, és utána hozzá gyurmázni, majd a többit. Vagy ingyenes boggal kell indítani, és utána, ha már van oldalad, átrakni hozzá a bogot.

  Olyan segítséget szeretnék, aki a rendszer programozási rögös útján csak elindít, utána már csinálnám magam. Létezik ilyen segítség?

  Köszi.

 • Nóra

  2009. március 17. kedd

  Csatlakoznék a legelső hozzászólóhoz. Attól félek, hogyha vállalkozásra adom a fejem, a kezdődő hasznot elviszi a könyvelő díja, a járulékok, a jövedelem- és egyéb adófajták, tehát hogy ha nincs havi fix többtízezer forintos jövedelmem, akkor a vállalkozás ráfizetéses. Tudom, hogy némi kockázat mindig van a dologban, tudom, hogy kezdő tőke nélkül is el lehet kezdeni, (pl. szellemi tőke, vagy kis költségigényű vállalkozások, amibe nem sokat kell befektetni), de mégis ez a dolog piszkál, hogy az elején biztosan több lenne a kiadás, mint a bevétel. Ha már mondjuk lenne egy 50 ezer forintos jövedelem, és a kiadások is pl. pont ennyi lenne, még akkor is nullán van az ember, tehát a „semmiért” dolgozott. Hacsak nem a nap 24 óráját az ember arra szánja, hogy vállalkozása fellendüljön, akkor hogyan keletkezhet olyan bevétel, ami akkora, hogy már megérje csinálni az adók mellett is.
  Másik gondom, hogy azt sem tudom, hogyan kell vállalkozásba belevágni. Milyen papírokra van szükség, áfa-körös, nem áfa-körös, hogyan adózzak, mi éri meg jobban, stb. annyi kérdés, és űr a témában (pedig utánajárok a dolgoknak), hogy nehéz belekezdeni.

 • kriszti

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági!
  Amióta írsz nekem, azóta én a fejem töröm mit kéne és hogyan csinálni. Vannak jó ötleteim, csak én is félek a kudarctól, amit nehezen viselek, és a rossz megjegyzésektől.Sok kismamának adsz önbizalmat, és segítséget.Fontos munkát választottál. Tudom, a tudásod mögött kemény munka van. Gratulálok! A kezdéshez és a folytatáshoz is szükségem van segítségre.Minden ötletet szívesen fogadok. Köszönöm

 • Kattyke

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági!

  Amíg a te oldaladat nem találtam meg, nem is gondoltam rá, hogy saját weboldalt készítsek, mióta kapom a hírleveleket és múltkor a webináriumot is meghallgattam felmerült bennem, hogy tényleg bele kellene vágni abba amit mondasz.
  Régóta keresem a helyem a világban, és mindig olyan munkát szerettem volna, amit szívesen végzek, emberekkel szerettem volna foglalkozni, valamilyen módon segíteni nekik. De teljesen más úton indultam el és nem is érzem jól magam az átlag munkahelyeken.
  Most szeretném megvalósítani az álmaimat és olyat kezdtem el tanulni amivel valaha majd lehetséges lesz azt elérni, de ez még évekbe kerül. Addig is olyan weboldalt szeretnék indítani ahol másokon lehet segíteni, viszont nincsen hozzá szakképesítésem. A lelki dolgok érdekelnek és sok ember küzd lelki problémákkal a mai világban, akik nem is igazán találják a megoldást rájuk.
  Pont ez a problémám, hogy csak az elképzelés, hogy lenne egy oldalam ahol tudnék emberek problémáin segíteni édes kevés. Mivel képzettség nélkül az ember hogyan adhat hiteles válaszokat és megfelelő segítséget másoknak? Ráadásul ebben hol a pénz? Mit lehet ilyenkor eladni? Lehet kissé zagyvára sikerült a levelem, de ezen gondolkozom már jó ideje, hogy jó lenne megpróbálni, csak nem tudom, hogy kezdjek bele. Ha bármit tudsz tanácsolni a fent leirtakkal kapcsolatban azt megköszönném. Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúlt az irományom. Köszi előre is. üdv: Kattyke

 • Kovácsné Mándli Judit

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági!

  A lányom 2 és fél éves, a fiam 3 hónapos lesz, nagyon szeretnék egy kis pénzt keresni, mert anyóséknál lakunk, a lakásunkat ki kellett adni, mert nincs annyi jövedelmünk, hogy különköltözhessünk. Itthon a két gyerektől és a házimunkától még sokszor enni sincs időm. Éjszakánként elkezdtem egy oktatóvideó alapján weblapkészítést tanulni, vannak ötleteim is, de ez édeskevés. Nekem elég lenne az a jövedelem amiből külön megélhetünk, de nagyon félek, hogy még mélyebbre kerülünk. Minden ötletre vevő vagyok:) Köszönöm.

 • Gabi

  2009. március 17. kedd

  Kedves Ági!
  Amikor először találkoztam az oldaladdal, hihetetlenül boldog voltam mert reményt adtál ahhoz, hogy jelentősebb külső segítség nélkül (gondolok itt állandó nagyszülői felügyeletre, vagy bébyszitterre) is hozzájárulhat anyagilag a család költségvetéséhez egy két vagy több kisgyermeket nevelő anyuka is.
  Aztán én is ott akadtam el, ahol az előttem szóló Ilike:-(
  Csak nézelődni tudok a neten, illetve email-t küldeni, fogadni, tehát semmilyen ismeretem nincs a számítástechnikához. Megpróbáltam utánanézni a fogalmaknak, de ha egy szót megpróbáltam értelmezni, az azt magyarázó mondatban találtam másik ötöt, amiről gőzöm sem volt. Itt majdnem feladtam, mert tudtam, hogy család mellett hetek mennének el az „önképzésemmel” és még akkor is csak a jéghegy csúcsán volnék.
  Aztán keresgéltem még egy kicsit, és találtam a neten több, laikus által is létrehozható weboldalkészítő, webáruházkészítő-üzemeltető oldalt. Havi szintre lebontva még így is sokkal kevesebb költséget jelent, mint egy offline bolt, főleg ha bérelni kell a helyiséget.
  Én most ezen az úton próbálok meg elindulni, mert sajnos a gyes csak a lakáshitelünkre lesz elég.
  Ahhoz képest, hogy a családban nincs egy vállalkozó sem, mindenki egyszerű alkalmazott, kész csoda hogy egyáltalán merek remélni, de ezt egyértelműen neked köszönhetem:-)
  Persze a bukás nagyon benne van a pakliban, de úgy gondolom, hogy 98% arra az esélyem, ha munkáltatói felvételi elbeszélgetésre megyek ahol rákézdeznek van-e gyerekem, esélyem sincs még egy nemleges válaszlevélre sem.
  Sajnos ez ma a magyar valóság. (A bölcsiben pedig előre le van foglalva a hely két évre…bár sosem adnám bölcsibe a gyerekemet, csak ha tényleg minden kötél szakad.)
  Egyébként a te általad feltett kérdések izgatnak engem is a legjobban, kíváncsian várom rá a válaszokat!!!
  Bocs ha hosszú voltam.
  Üdv. Gabi

 • Hanna

  2009. március 17. kedd

  Hát igen ez az adózás. Kicsit én is tartok tőle, hogy majd többet kell adóznom, mint amennyit megkeresek… 🙁

 • Csilla

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági

  Eddig csak csendes szemlélődő voltam az oldaladon, ez az első alkalom hogy én is hozzá szólok!

  Lassan-lassan az én szemem is felnyílik és látom hogy kezdenem kell valamit magammal. Ötlet van bőven és szerencsére a férjem is mellettem áll.

  Én egy blogban gondolkodom aminek piackutatás lenne a célja, nem kellene hogy jövedelmezzen.
  A kérdésem az hogy abban az esetben ha én nem akarok reklámokat egyelőre az oldalamra, csak ki akarom magam próbálni akkor is kell hozzá vállalkozás?

  Anyagilag nem tudok rá fordítani, meg félek attól hogy nem lesz rá időm, vagy tudok-e látogatókat szerezni,vagy egyáltalán érdekel-e másokat az ami nekem fontos, vagy érdekes!

  Lehet ezt így is kezdeni?

  Köszönöm a lehetőséget és azt a hatalmas energiát ami belőled árad .

  Üdv: Csilla

 • Szepesi Via

  2009. március 17. kedd

  Kedves Ági!

  Először is szeretném megköszönni a domain név – foglalással és honlapkészítéssel kapcsolatos információkat!

  Az aggályok? Nos, persze, vannak szép számmal.

  Pl. a tőke hiánya, de talán nem is ez a legégetőbb, hanem valóban a járulékfizetés aggasztó.

  Bár úgy gondolom nem erre kellene koncentrálni (mármint nem problémaként kellene foglalkozni vele), mert akkor természetszerűen vonzza az ember, emitől fél. Mégis úgy érzem, ezt a kérdést(félelmet) max. a szőnyeg alá tudom söpörni egyenlőre – ám ezzel nem oldottam meg semmit!

  A másik ami számomra nehéz az a bizonyos : Mit akarsz te ma Magyarországon c. mondóka, melytől már visszhangzik a fejem.

  Jómagam nem érzem így, s azt gondolom, élet ott nő, ahová magot vetünk, s gondozzuk azt – ám sokan vannak, akik lusták ültetni, inkább kiráncigálják más hajtásait…

  Tehát, ha létezik egyfajta „lelki villanypásztor” szeretném megismerni.

  Mindenkinek ajánlanám Peter F. Drucker, Innováció és vállalkozás az elméletben és a gyakorlatban c. könyvét. (Park Kiadó) Nagyon tanulságos és megdöbbentő számomra aki eddig közelében sem voltam a témának. :-))

  Szép napot, s jó munkát kívánok mindenkinek – kíváncsian várom a következő hírleveleket :-).

  Szepesi Via

 • Márti

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági! Amit én „tudok” az mehetne távba is,de ki az aki ezt elhiszi,majd nekem?Gyógyító voltam,vagyok és az is akarok lenni! Ez nekem,mint „távgyógyítás” is sikerül,már többször be is bizonyosodott!!!!!Tudom,hogy hihetetlen,főleg,ha még azt is ide írom,Táv,műtétet is végeztem már és ez is 100%-ba ment is! Nem tartom magam ilyen ügyesnek,de az biztos,hogy rajtam keresztül MŰKÖDIK!!!Azt is tudom,hogy hihetetlen,mert még bennem is sokszor felmerül,csináltam-e egyáltalán,valamit?mikor meg kértek erre.Mindig és biztosíthatlak,mindig pozitív volt a visszajelzés.Nem csak ez aggaszt,hogy ki hiszi el ezt nekem,hanem,hogy ezért én még pénzt is kérjek,ezt valahogy a „bögyöm” nem veszi,be,mert beteg emberekkel szemben,nincs „képem” úgy segíteni,hogy még fizessen is érte,mikor látszólag(főleg távban,amikor ott sincs az illető,mellettem),nem csinálok semmit! Őszintén kérdezlek,mondd mi a megoldás erre,mert minden vágyam a gyógyítás és nem is akarok mással foglalkozni,mert ez életfeladatom,ebben már biztos vagyok! Kérlek szépen,mondd el nekem,mit kezdenél ezzel,mit tanácsolsz nekem?Szeretettel várom mielőbbi válaszod,Márti

 • Hajni

  2009. március 17. kedd

  Kedves Ági!

  Én nem szeretnélek nagyon fárasztani a kérdéseimmel, mert igazából ugyanazokat tudnám kérdezni, mint az előttem lévők. Ugyanazok a kételyek és félelmek foglalkoztatnak, és emellett ötletem sincs, amivel elindulhatnék. Ugye nyilvánosak lesznek a fent feltett kérdésekre a válaszok vmilyen formában?

  Már nagyon várom!
  Minden jót!

  Hajni

 • Marcsi

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági!

  Eddig én is csak csendes szemlélő voltam az oldalon és lelkes hírlevél olvasó, de nekem is sok minden zakatol a fejemben, amióta erre az oldalra rátaláltam.
  Először is az anyagiak – mint sokan, nem igazán szeretnék kockáztatni. Tehát fontos lenne, hogy ne legyen ráfizetéses a vállalkozásom.
  Másodszor: nagyon nehezen találom meg a célomat. Amióta olvasgatom az írásaidat, folyamatosan ezen gondolkodom, hogy mit kezdhetnék magammal, mi érdekel, mit tudnék másoknak adni, de semmit sem érzek „tökéletesnek”. Talán önbizalomra lenne szükségem, mert nem tudok eladni – illetve nem tudok kérni másoktól. Nekem ezt még meg kell tanulnom, hogy úgy írjak, hogy azzal sokat adok, de érezzék, hogy van folytatás, folyamatosan fenntartsam az érdeklődést. És el nem tudom képzelni azt magamról, hogy – ha sikerül végre kiválasztanom a megvalósítandó célt – akkor tudok úgy adni, mint Te, hogy sokat adsz ingyen, de tudod, hogy van még nagyon sok minden, amiért hajlandók fizetni az emberek.
  Kicsit félek, hogy ha nem lépek mielőbb, akkor lecsúszok a lehetőségekről, mert ezt is egy kicsit olyannak látom, mint a piramis játékok, hogy aki hamarabb beszáll, annak nagyobb esélye van.
  Harmadszor az idővel van gondom. Olvastam az időről az írásodat, nagyon jó, de még nem sikerült átültetnem a gyakorlatba. Nagyon nehéz rávennem magam a tervezésre, pedig ez az egyik alap. Nem tudom a nagyszülőket gyorsan mozgatni, ha szükséges, mert messze vannak. A párom is sokat van távol a munkája miatt, így a 2 gyerek, a háztartás nagy részben rám marad és nem látom – egyenlőre – mikor tudnék dolgozni is. Pedig nagyon szeretném kihasználni én is a GYES idejét, hogy magamra találjak.
  Továbbá, sokszor úgy érzem, hogy nem internetes vállalkozást szeretnék, de ami igazán érdekel – a gyerekekkel való foglalkozás – az vagy nem fizet elég jó, ha alkalmazott vagyok, vagy nagy kezdőtőkét igényel, ha vállalkozni szeretnék.
  Zavar, hogy nem látom át eléggé az adózási és egyéb oldalát egy vállalkozásnak.
  És a végére hagytam azt, hogy bármibe is kezdenék, ahhoz alapos tudással kell rendelkeznem. Mivel még nincs konkrét elképzelésem, így csak felületes tudásom van több területen, amit fejleszteni kell. De minél többet olvasok egy-egy témáról, annál inkább úgy érzem, hogy keveset tudok, mert annál több kérdés foglalkoztat. Így hogyan merjek „oktató” szerepet vállalni?

  Szóval, én úgy érzem, hogy a bogár a fülemben van, egyre többet teszek a megvalósításért, de egyre több kérdés és kétely merül fel bennem. Hiszem, hogy megcsinálom, magamra találok és szabd lehetek én is, de tudom, hogy ehhez még hosszú utat kell megtennem.

  Üdv.: Marcsi

 • Szénásiné ANi

  2009. március 17. kedd

  Nekem az összes kételyem megvan, amelyet Ági levelében olvastam. Jelenleg őrültségnek tartanék vállalkozást indítani.

 • Gácsi Mária

  2009. március 17. kedd

  Sziasztok…

  Próbáltam honlapot, vagy „minekishívják” csinálni a G-portalon, de nem sikerült…
  Ennyire béna lennék, ezek szerint igen…?
  Pedig volna egy-két ötletem ami jónak tűnik…
  Ha nincsen szakképesítem a következőkre:

  diétás receptek ajánlata, meghízott kismamáknak torna, árulhatok-e
  kihízott (de még jó minőségű) ruhákat stb.?

  Ha a fentiekkel szeretnék foglalkozni a neten, honlapon, ezt csinálhatom nyugodt szívvel…?

  Hova fut be az összeg, ami a kattingatások után jár? Számlaszámot meg kell adni? Nem igazán fogom föl még ezt a munkát, de mégis látok benne fantáziát, látom benne a lehetőséget, hogy én is pénzt tegyek a családi kasszába, sőttttt…
  Tervben van a 2. gyermek, de félek ha nem csinálok valamit, nem kezdek bele valamibe, nem vállalhatom, holott nagyon szeretnénk a férjemmel….

  Előre is köszi
  és elnézést a nagyon de nagyon kezdő kérdések miatt.
  Üdv.
  GM

 • Ilike

  2009. március 17. kedd

  A problémáim többsége abból adódik,hogy nem ismerem a technikai megoldásokat.Így hiába vannak ötleteim,nem tudom őket megvalósítani.

  Nem tudom hogyan kell
  – HTML kódokat beilleszteni,
  -videót készíteni,
  -hogy lehet autoresponder rendszert használni,
  -hol kell cikkeket írni,(tudom,ehhez CMS rendszer kell, de nem tudom,nekem van-e-elvileg Joomla 1.0.15 van)
  -hol lehet hírlevélsorozatokat készíteni,
  -hol keressek az oldalamhoz kapcsolódó blogokat,
  -mi a twitter és hogyan kell csinálni és használni,
  -mi az a podcast,
  -hogy lehet webkonferenciát létrehozni,
  -nem vagyok tisztában a webmarketing lehetőségeivel és technikai részeivel,
  -hogyan kell az online tanfolyamokat technikailag kivitelezni,
  -ha készítek e-book-nak való szöveget,abból hogyan lesz e-book,hogy tudja azt bárki is letölteni

  És még van néhány kérdésem,ami gondolom,mások számára ismert és banálisan egyszerű,és most nagyot kuncog rajtam.
  Biztos,hogy meg tudom tanulni,de ahhoz egyszer legalább látnom kellene,mit és hogyan kell csinálni.

  Feladni nem fogom,mert végre SZABAD akarok lenni,minden értelemben.Legfőbb képen anyagi biztonságot szeretnék elérni az általam megalkotott weboldallal,hogy végre feladhassam az idő -és energiarabló mostani állásomat, és így többet lehessek a családommal.Csodálatos családom van !

  Bocs a hosszú írásért,(abba hagyom legyen másnak is hely)köszönöm a türelmeteket!
  Ilike

 • Hajni

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági!

  A mai világban sajnos egy re több az átverés az internetes munka után. Főleg csábító ez az anyukáknak akik otthon vannak.
  Nekem is van egy kislányom 2,5 éves. A férjem vállalkozó. Az építőiparban dolgozik. Egyszóval reggel megy eset jön. És persze a nagy cégek 3 hónap után fizetgetnek, akkor is csak a számlák bizonyos részét.
  Én is szeretnék valami olyan munkával foglalkozni ami itthonról végezhető, és közben a családdal is tudok foglalkozni.
  Volt hogy jelentkeztem a Nonni hálozatba, hirdették teljesen ingyenes és amikor beindult közölték hogy 40.000 ft értékben kell vásárolni. Ilyen volt a Welbiz is.Ott 300.000.-ft lett volna az induló rész.

  Várom javaslatod!

  Köszönettel Hajni

 • Magdi

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági,

  az előttem szólóval ellentétben vannak ötleteim, de tőke nélkül semmi sem kezdhető el.
  Engem az online és offline is érdekel.Bár az előbbi kemény dió és mindkettő tőke igényes.
  Ötletem több is van – és tudom, hogy ma több lábon kell állni- ráadásul az ötleteim nem zárják ki egymást, egyszerre is lehet(ne) csinálni, csak forrás nélkül..?.

  Gondoltam, hogy felteszek a vaterára meg a teszveszre vmit, de pl könyvnél ha pár forintot kapnék a hasznot elvinné a postaköltség, másrészt mire megtanulom kezelni az oldalt elmegy rengeteg idő.

  Jó lenne az idővarázs tréninget elvégezni, mert elemrülök az információban,(kb. 70 hírlevél…brrr),és Ági gazdagmami tanfolyami anyagának 6 CD-je itt van az asztalomon, de még nem volt időm belenézni- kifogás? lehet, de, hogy oszam be az időm. Erre való a tréning, viszont megint a forrás a gond…

  Azt viszont látom, hogy a rengeteg infóanyagból a Tietek az egyik legkövethetőbb, leggyakorlatiasabb, legmegfizethetőbb, legszájbarágósabb- és kezdő zöldfülűnek éppen ez kell, ráadásul a most következő utánkövető- ez sem elterjedt még!

  A hogyanokra még nem tudom a választ, de végre tudom, hogy mit akarok, így azt is, hogy célba érek. Lehet, hogy lasabban mint más, és göröngyösebb utakon, de már látom a célt.

  Jó, hogy vagytok, sok sikert, köszi a sok segítséget!

  Magdi

 • Ági

  2009. március 17. kedd

  Szia Ági,

  eddig csak olvastam a blogodat és a hírleveleidet. (Amikhez ezúton is gratulálok.)

  Nagyon jó ötletnek találom, hogy a kismamák vállalkozási félelmeiről kérdezel, hiszen ezek azok a félelmek, amik miatt gyakran egy jó ötlet, vagy jó szakma mellett sem mernek belefogni a vállalkozásba.

  Remélem, sikerülni fog minden kérdésre megtalálni a válaszokat, amikre magam is kíváncsi vagyok!

  Üdv:
  Ági
  http://www.tengerecki.hu

 • Ilike

  2009. március 17. kedd

  Miből áll,egy szuper jelöltkereső oldal,amit MLM-hez készítenek?
  És mi a következő hatékony lépés ,ha valaki átjutott ezen a „szűrőn”?
  (Hogyan kell irányítani tovább a jelöltet?
  Köszönettel:Ilike

 • Valent Mária

  2009. március 17. kedd

  Mit csinálok, ha menet közben elakadok?

 • Erika

  2009. március 17. kedd

  Szia Agi,

  én nagyon szeretnék önnállo vállalkozást, de nem érdekel az internetes pénzkeresés, inkább „valos” vállalkozásba fognék, jobb szeretek közvetlenül találkozni emberekkel( igenis ki akarok mozdulni otthonrol) viszont mindennap nem tehetem, kislányom még csak 1o honapos, sajnos ötletem sincs mibe kezdhetnék, s nálam nem is annyira az anyagiakkal van gond, hanem hogy megtaláljam „önmagam” és szeressem csinálni- kifejezetten ez motivál.
  Tudom nehéz eset vagyok, tudsz segíteni ??
  Elöre is köszönöm. u.i: bocsi az ékezeteket esetenként nem írja a gépem..

 • Bálint Olga (névtelenül)

  2009. március 17. kedd

  Kérdésem: az ügyfélkör kialakítása. Ha kevés címet ismerek, akihez fordulhatnék ajánlattal, mit tegyek? (és ha nem éppen az ismerettségi körömben szeretnék próbálkozni, sokféle okból…)

  A számítógépes ismereteim hiánya is aggaszt… (Láttam, hogy írtál már ilyen oldalt, de élesben jönnek elő a problémák.)

  A saját kérdésfelvetésedre adott válaszok is érdekelnének…

  A mai magyar vállalkozások óriási mínusszal indulnak (90 ezer mínusz/hó – nem???) Nem tudom elképzelni, hogy ezen fölül annyit keressek, hogy megérje?!

 • Fulop Erika

  2009. március 17. kedd

  Belekzdtem egy MLM vallalkozasban es az is csak epp hogy megy. Masban nem merek belekzdeni mert penzem sincs, de szeretnem ha adnal egy par otletett hogy hogyan is csinaljam tovabb a vallalkozasomat gondolom ismered az MLM hogyan is mukodik.
  Puszil Erika

 • Benkő Istvánné

  2009. március 17. kedd

  Helló!

  Éppen ezek a félelmeim amiket itt felvetettél.
  Félek hogy csak nekem kerül költségbe,ahelyett
  hogy hozna valamit a konyhára.Ha van értelme én nagyon
  tudok hajtani,de nem szeretnék belemenni semmi
  olyan előre nem látható dologba amiből nem
  lehet kimászni,vagy csak ráfizetéssel.Nincs
  fölösleges pénzem,csak leköttetlen energiám,
  de az bőven,és sok sok kreativ ötletem.Kérlek segits
  a megvalósirásában mindenki jól jár alapon.
  Üdv:Zsike