Így add hozzá a szolgáltatásaidat az oldaladhoz a Facebookon!

Tudtad, hogy a szolgáltatásaidat külön fül alatt is meg tudod jeleníteni a Facebook oldaladon? Most megmutatom, hogyan tudod beállítani ezt a funkciót:

Néhány fontos tudnivaló, mielőtt belevágnál:
– a Szolgáltatások szekció hasonlóan a Bolt szekcióhoz az oldalad bal oldali menüjében jelenik meg, valamint kiemelt dobozként a Facebook oldalad tetején is,
– csak a Facebook oldalakon található meg ez a funkció, csoportokban és a magán profilokon nem,
– ha akarod, egyszerre is használhatod a Szolgáltatások és a Bolt funkciót.

A beállításhoz, először nyisd meg a Beállítások menüt az oldaladon és ezen belül válaszd az Oldal módosítása funkciót:

A megnyíló új oldalon, klikk a „Lapfül hozzáadása” gombra:

A Szolgáltatások opció mellett klikk a „Lapfül hozzáadására”:

Ezután húzzással tudod kiválasztani, hányadik helyen jelenjen meg a menüben a Szolgáltatások menüpont.

Miután hozzáadtad a szolgáltatásokat menj be az oldaladra és a bal oldali menüben kattints a Szolgáltatások menüpontra, itt tudod hozzáadni a szolgáltatásokat. Ha nem szeretnéd, hogy látható legyen az oldalad, amíg még szerkesztés alatt van, a láthatóság csúszkával kikapcsolhatod:

Többféle adatot megadhatsz a szolgáltatásodról: egy nevet, egy árat, egy max. 200 szavas leírást és több fényképet is:

A szolgáltatásaidat tartalmazó Facebook oldalad közvetlen elérési linkje: https://www.facebook.com/pg/AZOLDALADNEVE/services (az „oldaladneve” helyére a saját oldalad nevét kell beírni úgy, ahogyan az a Facebookos URL nevében szerepel)

A szolgáltatások oldal nagy hátránya, hogy nem lehet linket megadni, ahol meg lehetne rendelni a szolgáltatásokat, és hiába másolod be a linket a szolgáltatás leírásba, az nem válik kattinthatóvá. Megteheted, hogy a bit.ly segítségével linkrövidítéseket hozol létre és ezeket illeszted a leírásba, így könnyebben kimásolható és megnyitható a megrendelő oldal. Cserébe a szolgáltatások mellett a jobb oldalon megjelenik a honlapod linkje, tehát akit érdekel a szolgáltatás, innen elérheti.

Dönthetsz úgy is, hogy a Bolt funkciót kapcsolod be inkább és itt jeleníted meg a szolgáltatásaidat (ennek a beállításáról itt írtam)

Comments are closed.