Instagram posztok időzítése egyszerűen a Facebookról

Korábban már írtam az Instagram posztok időzítéséről a Later segítségével, most azonban már nincs szükség külső megoldásra sem ehhez, hiszen nemrégiben a Facebook Creator Studioból is elérhetővé vált az Instagram posztok időzítése. Ez nagy könnyítés, ha nem csak véletlenszerűen szeretnél posztolni, hanem tudatosan és tervezetten. Hogyan csináld? Megmutatom!

Miért érdemes az időzítéssel foglalkozni?

1. Mert nem tudsz mindig pont akkor frissen kitenni posztokat, amikor a követőid közül a legtöbben nézik.
2. Az Instagramon az elérés szempontjából nagy jelentősége van, mikor kerül ki a posztod, ha pont akkor tudod kitenni, amikor a legtöbb követőd jelen van, több emberhez jut el egy-egy bejegyzésed.
3. Mert sokkal hatékonyabb tudsz lenni, ha nem összevissza rendszertelenül posztolgatsz, hanem bizonyos időközönként rászánsz egy kis időt, hogy előre megtervezz és elkészíts posztokat, így a mindennapi teendőid között nem kell még ezzel is foglalkoznod, miközben épül a követőtáborod és jobban teljesítenek a kampányaid, mert időzített bejegyzésekkel megtámogattad őket.

Miért időzítenél pont a Facebookon?

Vannak remek külső megoldások is az időzítésre, mint pl. a Later, amit pár hónapja én is bemutattam, de ha amúgy is rendszeresen használod a Facebookot a marketingedben, miért használnál még egy külső felületet is. Ráadásul, ha a Facebookos időzítőt használod, a már meglevő Facebookos tartalmaidból is könnyen készíthetsz új Instagramos posztokat, így kényelmesebben és gyorsabban dolgozhatsz.

Néhány tudnivaló, mielőtt belefogsz az időzítésbe:

1. Az időzítés akkor fog működni, ha összekötöd egymással a Facebook oldaladat (csoportot nem lehet) és az Instagram profilodat. Ezt az Instagram appban a profilod beállításaiban vagy a Facebook oldaladon (asztali gépről, böngészőből bejelentkezve) az oldalad Beállítások menüpontjában az Instagram fül alól tudod megtenni:

facebook oldal és instagram profil összekötése

2. Az Instagramra időzíteni jelenleg csak bejegyzéseket vagy IGTV videókat tudsz, sztorit egyelőre nem lehet időzíteni.

3. Az időzítés funkciót a Creator Studioból érheted el, ezt azonban csak böngészőből asztali gépről vagy tabletről tudod használni, a Facebook mobil appon vagy a Pages Manageren keresztül nem érhető el.

Így időzíts Instagramra a Facebookról! (a lépések)

1. Menj be a Facebook oldaladra és keresd meg a Creator Studiot!

2. A felső kék menüben kattints az Instagram ikonra!

3. A bal oldali menüben felül klikk a Bejegyzés létrehozása gombra!

4. Válaszd ki, hogy az Instagram képfolyamba szeretnél képet feltenni vagy IGTV videót szeretnél feltölteni!

6. Ezt követően tudod létrehozni a bejegyzésedet. Képet feltölteni a Tartalom megadása linkre kattintva tudsz (akár a már meglevő Facebookos fotóid közül is választhatsz), az „Írd be a feliratot” nevű részbe írhatod be a képedhez tartozó szöveget és a hashtageket). Azt követően a jobb alsó sarokban a Közzététel gombra kattinva tudod azonnal közzétenni a bejegyzést, vagy ha a mellette levő kis nyílra kattintasz meg tudod adni, mikorra szeretnéd időzíteni a bejegyzést.

Comments are closed.