Minden egyben

A legfrissebb divatkollekció darabjai most a közösségi média funkciók a honlapokon: Twitter gomb, Facebook Like gomb és Like box, megosztásra és fordításra alkalmas kis kütyük. Egyesével beillesztgetni őket a forráskódba elég sok munka, praktikusabb inkább egy huszárvágással olyan szolgáltatásokat telepíteni, amik az egész macerát leveszik a válladról – és az oldalad is izgalmasabb lesz tőle. Ilyen megoldásokat gyűjtöttem most össze.

Wibiya

Az első olyan szolgáltatás, ami segít neked ebben a Wibiya, ami egy fixen megjelenő csíkot tesz a honlapod aljára, benne minden funkcióval, amire szükséged lehet (Facebook, Twitter, Youtube elérhetőségeid, megosztási, retweetelései, lájkolási lehetőségek)

Így néz ki:

Wibiya, facebook like gomb, twitter retweet funkció

Így használd:

1) A Wibiya.com oldalon katt a zöld „Get it now” feliratú gombra!

2) A következő oldalon add meg az adataidat (Full Name – a teljes neved, Email Address – e-mail címed, Password – jelszó, Site Url – a honlapod webcíme http-vel, Site Name – az oldalad neve, Site Language – az oldalad nyelve, itt a legördülő menüben ki tudod választani a magyart. Ha kitöltötted bal oldalon klikk a kék „Next” gombra!

3) Ezután a kapott sémákból válaszd ki, amelyiket szeretnéd használni az oldaladon. Ezúttal a „Next” gomb felett látsz egy ilyen feliratot is: „Website Icon”. Ha itt a „change” feliratra, majd az „Upload an icon” linkre kattintasz, fel tudod tölteni az oldalad logóját (legfeljebb 30 Kb méretű lehet), vagy pedig választhatod a „Use Wibiya’s default icon” opciót is – a választott ikon fog megjelenni a sávon. Ha ezzel készen vagy ismét katt a „Next” gombra!

4) A következő oldalon kiválaszthatod, melyik funkciókat nem szeretnéd megjeleníteni a sávban (ezt később bővítheted vagy kivehetsz belőle). Alapból mindegyik funkció erről az oldalról benne van a sávban, ha rájuk kattintasz, akkor kiveszed őket a sávból.

Ha beállítottad és a „Next” gombra kattintasz, meg kell adnod a Twitter, Facebook, Youtube, Flickr és egyéb adataidat a sáv véglegesítéséhez. Ami ebből nehézséget okozhat, az a Facebook FanPage ID megszerzése. Ehhez menj be a Facebook rajongói oldaladba (ne a személyes profilodba)! Kattints a bal felső sarokban a rajongói oldal ikonjára (vagy arra a képre, amit te töltöttél fel oda)! A böngésző címsorából másold ki az utolsó számot. Ha pl. a link így néz ki: http://www.facebook.com/album.php?profile=1&id=233696413305, akkor a számot (233696413305) kell a végéről bemásolnod a Wibiya ablakába.

5) Ezután azt kell eldöntened, hogy milyen típusú oldalad van (WordPress, Drupal, Joomla, Tumblr, Blogger.com, Typepad, Ning, vBulletin verziók közül választhatsz. Ha pl. blog.hu-s vagy freeblog.hu-s blogod van, vagy pedig más típusú weboldalad, akkor a HTML verziót választhatod (a legalsó jelzésű lila ikon)

6) A HTML ikonra kattintva kapsz egy kódot, amit a honlapod forráskódjába a < /body > elé kell beillesztened.

A WordPress ikonnál egy fájlt tölthetsz le, amit FTP-vel fel kell töltened az tárhelyedre a wp-content/plugins mappába (vagy az admin felületről is feltöltheted), majd be kell aktiválnod, végül pedig a Wibiya Toolbar beállításokat megkeresned a menüben és bemásolni a jobb oldalon a 4. pontban félkövér kék betűvel írt kódot.

A Blogger esetén pedig automatikusan átirányít a rendszert a blogger.com-ra és követned kell a lépéseket.

Skysa

Nagyon hasonló ehhez a Skysa szolgáltatása.

Így néz ki:

Skysa facebook like gomb, twitter retweet funkció

És így kell használni:

1) A Skysa.com oldalon a „Get started now” gombra kell kattintani.

2) A Wibiya.com-hoz hasonlóan itt is először a felhasználói adataidat kell megadnod (a különbség annyi, hogy itt kétszer kell megadnod a jelszavadat – „Confirm Password”, meg kell adnod egy felhasználói nevet is – „Enter Your Public Display Name:”, valamint a születési dátumodat – „Birth Date:”) Ezután be kell gépelned a captha kódot és a „Continue registration” gombra kattintva tudsz továbblépni.

3) Ezt követően meg kell nézned a megadott e-mail címedet, ahova érkezik egy visszaigazoló levél, az ebben látható hoszzú linkre kell kattintanod, majd a megnyíló új ablakban a „Click here to continue” feliratra.

4) Eztuán meg kell adnod az oldalad webcímét (Enter your website address:) és a nevét (What do you call your website (Business or Group Name)?), majd a „Go” feliratú gombra kattintani.

5) Ezután a megjelenő minta dizájnok közül kiválaszthatod rákattintással melyiket szeretnéd használni. Ha kiválasztottad, klikk a „Continue and Get code” gombra!

6) A megjelenő kódot az oldalad < /body > tag-je elé kell bemásolnod vagy pedig a Wibiya-hoz hasonlóan választhatsz a tartalomkezelők közül.

7) Azt, hogy mi jelenjen meg a csíkon a kód alatt a „Get Apps” linkre, vagy a felső szöveges menüben a „+Get Apps” feliratra kattintva tudod beállítani. Itt kell megadni a Facebook ID-t is.

Share This

Hasonló funkciókat, de kicsit más formában képes adni a honlapodhoz/blogodhoz a Share This szolgáltatása. Ez abban a különbözik a fenti kettőtől, hogy ez csak a megosztásra alkalmas, tehát az egyes oldalaid, bejegyzéseid tartalmát tudják Facebookon, Twitteren és más helyeken továbbajánlani másoknak, viszont ebben nincs külön a rajongói oldalaidat népszerűsítő funkció.

Így kell használni:

1) A ShareThis.com oldalon katt a „Get button” gombra!

2) Válaszd ki, milyen típusú az oldalad (HTML, WordPress, Blogger stb.)

3) Katt a „Get the Code already” gombra!

4) A felugró ablakban kattints a „Register” linkre és add meg az adataidat!

5) Ezután két kód jelenik meg. A felsőt az oldalad forráskódjának azon pontjára kell bemásolnod, ahol szeretnéd megjeleníteni a megosztás linket (WordPress, Drupal, Blogger stb. alatt ezt egyszerűbben is megoldhatod, ha azt a változatot választod a folyamat elején). Az alsó kódot az oldalad < /head > tag-je elé kell helyezned.

Használd őket egészséggel! 🙂

25 Comments

 • Mariann

  2011. augusztus 31. szerda

  Köszönöm a gyors választ. 🙂
  A ki-bekapcsolás nem oldotta meg a problémát, felmentem a wibya oldalára és ott frissítettem, rákattintottam a telepítse újra gombra és az ott kapott kódot beírtam a saját oldalamon a megjelenés -> wibya configuration toolbar path-ba. (bár szerintem ugyanaz volt ott eredetileg is) és ezután megjelent a szalag. Igazából nem tudom, mi lehetett, ha esetleg valakinél előfordulna, segítség lehet, ezért írtam le. Az eredeti jött vissza, úgy, ahogy volt, a logóval, a magyar szövegekkel, amit anno beírtam. Majd most talán rászánom magam, hogy módosítsam…..ha merem ezek után 😉

 • Mariann

  2011. augusztus 30. kedd

  Ági, ma vettem észre, hogy eltűnt a wibia szalagom, tegnap még „megvolt”. Néztem a bővítmények között és be van kapcsolva, módosításnak nem láttam értelmét. Írta is, hogy a bekapcsolt bővítmény módosítása hibás működést eredményezhet, úgyhogy inkább nem nyúltam hozzá. Szerinted mi lehet ennek az oka? 🙁

  • Vida Agi

   2011. augusztus 31. szerda

   Ennyiből ezt nem lehet megmondani. Mit csináltál utoljára az oldalon? A bővítmény kikapcsolása, majd bekapcsolása segíthet.

 • Mariann

  2011. március 21. hétfő

  Most látom, lehet szerkeszteni! Szuper! 🙂

 • Mariann

  2011. március 21. hétfő

  Megcsináltam a „wibiyásat”, működik! Nagyon tetszik, köszönöm! 🙂
  1 kérdés: jó pár funkciót „ki”pipáltam a lehetőségek közül, mert még nincs rá szükség, de ha majd lesz?…. kezdődik elölről az egész????
  Új útvonalat kapok és újra feltölteni a tárhelyre…….Vagy nagyon amatőr a kérdés???

  • Vida Agi

   2011. március 22. kedd

   Nem kell megint elölről kezdeni mindent: simán csak bemész a Wibiya oldalára, bejelentkezel és kipipálgatod, amit szeretnél, bepipálod, amit nem szeretnél.

 • Vida Agi

  2010. szeptember 09. csütörtök

  Zoli, esetleg ez segíthet: http://support.wibiya.com/entries/166014
  Az utolsó előtti hozzászólásnál (az oldal alján) van egy kód, ezt kell az oldaladba a < body > után illeszteni.

 • Kriszta

  2010. szeptember 08. szerda

  Ági,

  🙂 nagyon köszi!!! a második lehetőséggel OK!!!! 🙂

 • Vida Agi

  2010. szeptember 08. szerda

  Kriszta, a sablonoddal lehet a gond, próbáld ki, hogy ha átváltasz másik sablonra, akkor megjelenik-e. Ha igen, akkor ez volt a gond. (a sablonokat nyugodtan váltogathatod, nem teszi tönkre az oldaladat)

  Másik lehetőség: A HTML-es verziót feltelepíteni, ezesetben a Megjelenés -> Szerkesztő alatt az Élőláb-ra kell kattintanod és a < /body > elé bemásolnod a kódot.

  Harmadik lehetőség: az Edit Toolbar menüpont alatt a Troubleshooting menüben körülnézni.

 • Zoli

  2010. szeptember 08. szerda

  Sziasztok, köszi Ági a válaszokat, közben a Youtube-nál sikerül a saját csatornára állítani,köszi.

  Viszont a fordításnál bejelöltem a magyart is, és az add applications-nál jelzi a Translation alkalmazást illetve a honlapomnál is,ha megnézem.
  Kipipáltam az összes nyelvet, amit láttam, de nem fordít sehogyan sem.
  Talán az a baj, hogy shp-s honlapom van?

  Valaki esetleg megnézi fél percre a honlapomat,hátha kiderül, mi lehet a probléma?

  Előre is köszönöm!

  Üdv: Zoli

  Utóirat:

  Ma 15:00… Rapport Ricsi 2523-Ponomariov Ruslan 2749 parti lesz. Akit érdekel élőben lehet követni, ezen az oldalon megtalálható: http://sah.ddt.ro/mainlive.html

 • Kriszta

  2010. szeptember 08. szerda

  Ági,
  nekem sajon nem jelenik meg a csík.Mindent a leírásod alapján csináltam, a wibiya zip file-t feltöltöttem adminban, a kódot bemásoltam…mentettem, frissítettem, és semmi 🙁
  Mit tegyek?

 • Molnár-Rozvadszky Andrea

  2010. szeptember 08. szerda

  Bekapcsoltam egy másik sablont, azzal látszik a csík 🙁

 • Molnár-Rozvadszky Andrea

  2010. szeptember 08. szerda

  Igen,közben rájöttem „powered by wibiya” :), de ez sem látszik! Mi a csudát szúrhattam el?

 • Vida Agi

  2010. szeptember 08. szerda

  Andrea, nem, hanem olyannak, mint ami itt alul van az oldal alján.

 • Molnár-Rozvadszky Andrea

  2010. szeptember 08. szerda

  Szia Ági!
  A Wibiya plugint telepítettem, beillesztettem a kódot, mégsem történik semmi. Olyan csíknak kellene látszani, mint amilyen itt a jobb oldalon Neked van?

 • Vida Agi

  2010. szeptember 08. szerda

  Zoli, a fordításnál csak a bennelevő nyelvekről tud fordítani, ezért az Add applications menópontban ki kell választanod a Translations nevű alkalmazást, bemenni a Settingsbe és a nyelvek közül kiválasztani a magyart is.

  A saját Youtube csatornád videóinak megjelenítéséhez be kell menned az „Edit toolbar” menüpontban a Youtube Settings alá és a Source fülnél a Video source alatt be kell állítanod „from channel” opciót, majd megadnod alatta a csatornád nevét, beállítani, hogyan jelenjen meg az „Appearance” alatt, majd pedig a Destinations fülnél elmenteni az egészet.

 • Zoli

  2010. szeptember 08. szerda

  Sziasztok!

  Köszi Ági a hasznos ötleteket,lennének még kérdéseim.

  Beillesztettem a Wibiya-nál fordítás funkciót is, de hiába kattintok a különbőző nyelvekre, nem akarja lefordítani az oldalt.Ezt tudja valaki, hogyan lehet megoldani?

  Azonkívül a Youtube-on is hiába adtam meg a Youtube hírfolyamom nevét, nem lehet látni, csak általános Youtube csatornákat a beillesztés után.

  Meg tudom változtatni ezeket pl. a saját Wibiya accountomban próbálgatással, hogy melyik mikor működik?

  Köszi a választ!
  Üdv: Zoli

 • Vida Agi

  2010. szeptember 08. szerda

  Timi, az a helyzet, hogy kikapcsoltam az e-mail értesítőt, ezért nem tudok rögtön visszakövetni, de mindjárt megkereslek Twitteren.

 • Vida Agi

  2010. szeptember 08. szerda

  Niki, arra az addthis.com használható, de a ShareThis-nek is van ilyen változata.

 • Arwenvirag

  2010. szeptember 07. kedd

  Szia Ági,

  Néha nagyon nem értem, hogy találod el mindig éppen azt a témát, ami problémát jelent, amin töröm a fejem…

  köszi, ez a legjobbkor jött!

 • Szabó Dénes

  2010. szeptember 07. kedd

  Én drupalos vagyok, ott vannak külön modulok ezekre a közösségi funkciókra. A service links modulba beleraktam az iWiW megosztót is és természetesen be is küldtem, mint plusz lehetőség: http://drupal.org/node/899314

 • Lőrincz Tímea

  2010. szeptember 07. kedd

  Kedves Ági,
  Fú, ehhez majd este kell leülnöm, ha elaludtak a gyerekek, viszont a twitteres megosztó gombról jut eszembe, hogy korábban, egy CD-n vett anyagodban azt írtad, hogy jelöljünk be embereket (kövessünk) a twitteren, és ők majd úgyis visszajelölnek minket. Hát, én meg is tettem, bejelöltelek téged, de csalódottan várom azóta is, hogy te is kövess engem.
  HA, megtennéd, csak ide kellene kattintanod:
  https://twitter.com/lorincztimea

  A facebook pedig itt van:
  http://www.facebook.com/#!/pages/Lorincz-Timea-rajongoi-oldala/125527530824580

  Nagyon köszönöm. Így talán beigazolódik, amit tanítasz, tehát, akit megjelölsz, az vissza is jelöl téged.:))
  SZia,

  Lőrincz Timi

 • Niki

  2010. szeptember 07. kedd

  Köszi, már rég kerestem ezt a megoldást. És még egy! Olyat hol találok, ami minden egyes cikk alján megtalálható csík tele megosztó oldalakkal?

  Előre is köszi

 • Vida Agi

  2010. szeptember 07. kedd

  Anikó, a Wibiya és a Skysa gyakorlatilag ugyanazt tudja, hasonló módon kezelhető, ízlés kérdése, melyiknek a csíkja tetszik jobban 🙂 A Wibiyának talán egy előnye van a másikhoz képest, hogy a saját ikonodat is bele tudod szerkeszteni.

 • Farkas Anikó

  2010. szeptember 07. kedd

  Hasznosságok.
  Melyiket találtad egyszerűbben kezelhetőnek, átláthatóbbnak a fenti 2 közül?