Interjú velem

Goldmann Dávid készített egy riportot velem. Csúnya is savanyú is, de az enyém, ezért gondoltam, megosztom veletek is. Mi a tanulság belőle? 40 fokban ne készíts videót egy virágállvány szélén ülve 🙂 No, katt és nézzétek meg!

Ha bármilyen kérdésetek van a végén, azt a hozzászólások között feltehetitek.

12 Comments

 • Vida Ági

  2008. június 06. péntek

  Igen Tünde, az alapvető szövegszerkesztési ismeretek mindenképpen alapfeltétel, anélkül nehezen tudnád tartani a lépést. Nem kell az egész ECDL-t megtanulni, de az internetes és a word részét mindenképpen ajánlom.

 • Tünde

  2008. június 06. péntek

  Ez szuper!Láttam,hogy a köv. tanfolyam júliusban indul.Én nyárra megyek haza Mo-ra.Remélem lesz tanfolyam a késöbbiekben is.Olvastam,hogy aki nem ért a kompihoz,annak nem ajánlod a tanfolyamot.Sajnos irodai programokhoz nem értek.Elöbb végezzek el olyat,aztán jöjjek ide?Igazából fent van a neten az ECDL tanfolyam ingyen,csak k+ene rá szánni idöt. 🙂

 • Vida Ági

  2008. június 06. péntek

  Tünde, már elég sokan megtették és kérdeztek tőlem emailben, te is megteheted, a tanfolyamon pedig ez végképp így lesz. Egyénre szabottan szeretném csinálni az egészet, lehet majd kérdezni, sőt kell is, mert nem akarom, hogy bárki lemaradjon közben.
  Lesz egyébként könyvelő, adótanácsadó és ügyvéd is, akiktől lehet majd kérdezni céges témákban.

 • Tünde

  2008. június 06. péntek

  Azt még hozzátenném,hogy a saját cég nagyon problémás,az adók és a költségek miatt alig terem az ambernek haszna,söt,akár óriási mínuszokba csaphat át.Sajnos nálunk is ez történt,most zárjuk le,ezért gondolkozm valami máson.

 • Tünde

  2008. június 06. péntek

  Persze,az mind szép és jó,hogy nincs idöhoz kötve,gyerekek mellett is kényelmesen végezhetö.Nekem csak az szúrt szemet,hogy ugyan azokat az infókat kaptam,mint Dávidéknál,de ha ez így is müködik,akor én annak csak örülök,és sok sikert hozzá!Online vállalkozásban nincs semmi tapatsztalatom,de családi vállalkozás nálunk is volt/van.Engem csak azért gondolkodtatott el ez a hasonlóság a Dávid és Ági honlapja között,mert a neten annyi mindennel akarják elcsavarni az ember fejét,az én szememben ez a hasonlóság furcsa volt,és megfordult a fejemben,hogy ez csak üzleti húzás,mint sok más helyen.Mindenesetre nem állítótam,hogy ez így van,nem látok bele Ágiék számláiba.Csak egy gondolat volt.
  Egyébként maga az ötlet nagyon jó,hogy hogyan,miként kell ezt felépíteni,érdekess+e tenni.Nekem meg különösen jó lenne ilyesmi,mert külföldön éle,ide házasodtam,van egy kisfuiam,és sok esélyem itt nincs egy jó álláshoz.Online vállalkozás lenne a legjobb számomra,és érdekelne is Ági tanfolyama,de szeretném tudni,mennyire ás a dolgok mélyére,és ha van plussz kérdés,amit a tanfolyamon nem kapok meg,van e lehetöség feltenni blogon kívül.

 • Anikó

  2008. június 06. péntek

  Tünde!

  Vállalkoztál már valaha? Tudod mit jelent az, hogy vmivel megjelensz a piacon ami TE vagy? Igen, Dávidék azt tanították a 25 hétben, hogy hogyan kell felépíteni egy online vállalkozást. De ennek a technikai háttér ismeretét oktatták, az ötletek egyéniek voltak. Áginak több ötelete van, megszerezte hozzá a technikai tudást is és a kettő ötvözete az ő sikere! Ha olvastad a hozzászólásokat, láthattad, hogy sokan emelgetik a kalapjukat Ági előtt, ahogy én is. Sztem nagyon jól csinálja azt amit csinál.
  A másik dolog, hogy nem biztos, hogy azért mert valaki kismama vagy épp Gyes-en van otthon, nincs olyan anyagi háttere, akaratereje, vállalkozói beállítottsága, hogy ne érdekelje, hogy Ági mit tud átadni a tudásából és ne kezdje el az ő kis saját üzletét építeni.
  Gondolj bele, hogy hány kismama jár pl. egyetemre, főiskolára. Lehet, hogy tandíjat nem kell fizetnie, viszont a könyveket és más ezzel járó kiadást maga finanszírozza. Lehet, hogy a tanfolyammal nem kap semmilyen végzettséget adó papírt, de szted ez a lényeg?
  Sztem nem! Mert végzettséget nem kap, de az is lehet, hogy már 1-2 hónapon belül nagy bevételekre tesz szert, ami a megélhetését nagy mértékben javítja. Ha egyetemre járna, azidőalatt csak kiadása lenne. A tanfolyamon való részvételét, aktivitását, idejét maga oszthatja be, itt nincs órarend és nincsenek féléves vizsgák sem! Ki sem kell otthonról mozdulnia és nem kell a tanulás miatt „hanyagolnia” a családját és a kisbabáját.
  Érvek és ellenérvek. Én már nem vagyok kismama, de én az ő helyükben inkább a tanfolyamot választanám a kisbaba mellett egy egyetem helyett.
  Csak neked jegyzem meg, hogy többdiplomás vagyok és egy családi Bt-nk van, úgyhogy én már kipróbáltam mindent, tapasztalatból írtam azt amit.

 • Tünde

  2008. június 05. csütörtök

  Akartam is írni,csak aztán lemaradt,hogy a másik 2 oldalra nem vonatkozott a véleményem,csak erre.Egyébként az elsö kismamás honlap szerintem a legjobb ötlet,kitartást hozzá!A nyaralásos is jól hangzik,csak ez a honlap jött le nekem furán,de remélem,nincs igazam!Mindenesetre akárhogy is,ötleteket kaptam töled is,meg Dávidtól is,hogy hogyan kéne belevágni egy online vállalkozásba,de azért vannak dolgok,amit fogalmam sincs,hogy lehet megoldani.:)

 • Tünde

  2008. június 05. csütörtök

  Gratulálok az eredményeidhez!Nekem az az egy nem tetszik,hogy szerintem amit te csinálsz,az hajszálra megegyezik Dávidék infótermékével.Totál ugyan az lekoppintva,csak más ruhába bújtatva.Lényeg az,hogy online vállalkozásról árulsz információt,csak éppen odabiggyesztetted mellé,hogy kismamáknak.Én elöször nagyon hittem ebben az egészben,de most meginogtam.Nagyon fura,hogy Dávidék szívvel-l+elekkel támogatnak téged abban,hogy ugyan azt csináld,amit ök.Ebböl nekem az következik,hogy közösek az érdekek.Az összeg,amit mondtatok is soknak tünik,mert nem hiszem,hogy kismamáknak csak úgy akad 30.000Ft egy olyan online tanfolyamra,ami se végzettséget,se papírt,semmit nem ad.Mivel kezdek kételkedni a hiteklességben,nehezemre esik elhinni,hogy ebböl olyan sok pénz folyik be,lehet,ez is csak reklámhúzás.Ha úgy van,örülök neki,de nekem ez akkoris furcsa.

  Válasz: Tünde, 3 weboldal címe hangzott el az interjúban. Van két másik oldalam (kismamablog.hu és bababaratnyaralas.hu), amiből folyamatos bevételeim vannak (kiadtam egy CD, egy DVD-t, írtam egy könyvet és ezek nem az online vállalkozásról szólnak). Ez az oldal azért indult, hogy megosszam a tapasztalataimat és a tudásomat a kismamákkal, akik hasonló cipőben járnak, mint én amikor elkezdtem. És nem csak online vállalkozással foglalkozunk, hanem úgy általában vállalkozással is.

 • Gabi

  2008. május 30. péntek

  Én is szaporítom a gratulálók sorát. Külön örültem Dávidnak, az ő hírleveleit évek óta olvasom, végre az arcát is megismerhettem.
  Szerintem teljesen életszerű a riport, hiszen egyikőtök sem tanulta a médiát profi szinten, de megmutattátok, hogy egy-egy jó ötletből, igazán kevés eszközzel, elszánással és kitartással hogyan lehet pénzt csinálni.
  Csak így tovább, tartson meg a lendületed.

 • Ildi

  2008. május 29. csütörtök

  Gratulálok! Ezek szép eredmények!
  Az interjú tényleg rémes, ne haragudj! Kár, hogy nem lett kicsit jobb minőségű, mert Goldmann Dávid is nagy ász, és tőled van mit tanulnunk 🙂

 • Vida Ági

  2008. május 29. csütörtök

  Eredetileg pszichológus vagyok, aztán tartalomfejlesztéssel meg újságírással foglalkoztam, az már online volt, de alkalmazottként csináltam.

 • Anya

  2008. május 29. csütörtök

  A riporter nem valami nagy szám, de Te… ez igen!
  Gratulálok mindenhez amit elértél. Mi volt az eredeti munkád? Kapcsolódik az újhoz? Mert ha nem, akkor tényleg felkeltetted az érdeklődésemet.