Honlapot szeretnék készíteni

Kezdőként, az első honlap elkészítése szokta a legtöbb gondot okozni. Fogalmad sincs, mit kéne tenned, hogyan is működik ez az egész, ezért hatalmas és bevehetetlen akadálynak látod magad előtt. Nézzük, hogyan is működik ez az egész! (ez a bejegyzés csak nagyon kezdőknek szól, profiknak az olvasása csak akkor ajánlott, ha el tudják fogadni, hogy egyszer ők is voltak kezdők :))

Előljáróban elmondanám, hogy kétféle módon juthatsz honlaphoz:

1. Mással készítetteted
2. Te készíted el

Azt azonban tudnod kell, hogy ha más készíti, akkor sem tudsz teljesen kibújni némi technikai tudás megszerzése alól. Ahhoz, hogy magad tudjál tartalmakat írni az oldaladra és ne kelljen minden apróság miatt a programozót zaklatnod, elkerülhetetlen, hogy beletanulj néhány technikai apróságba:

 • a legtöbb tartalomkezelő rendszert tudod használni, ha a szövegszerkesztőhöz értesz, de ez nem teljesen úgy működik, mert a webes megjelenítésnek vannak bizonyos korlátai a nyomdaihoz képest, ezt meg kell tanulnod
 • érdemes elsajátítanod a HTML nyelv alapjait, enélkül ugyanis nem tudsz apróbb hibákat észrevenni és kijavítani a szövegeidben vagy a hírleveledben
 • a képszerkesztés alapjait is meg kell tanulnod (pl. hogyan tudsz egy képből kivágni egy részletet vagy átméretezni)
 • értened kell az egésznek a felépítését, logikáját, mert a programozónak neked kell megmondanod, milyen legyen az oldal, illetve később, hogy milyen fejlesztéseket szeretnél rajta

Ha te készíted el az oldaladat, két út áll előtted:

1. Statikus oldal

A statikus oldal a legegyszerűbb webes megjelenési forma, aminél az oldal szövege és minden más is egy HTML fájlban található. A honlap minden egyes oldala újabb HTML fájl, aminek előnye az, hogy minden oldal teljesen egyedi lehet (pl. más dizájnt kap), viszont komoly korlátai is vannak:

  – ha egy olyan elemet szeretnél lecserélni, ami minden oldalon megegyezik, akkor minden oldalon változtatnod kell (persze erre vannak módok, hogy kikerüld vagy meggyorsítsd, de ezeknek is vannak hátrányai)
  – mivel a szöveg a HTML fájlban tárolódik, sokkal lassabban töltődnek be az oldalak
  – egy sor funkciót nem tudsz adatbázis nélkül megvalósítani (fórum, webshop, regisztráció, automata hírlevél-feliratkozás stb.)
  – minden változást a HTML kódban kell átírnod (pl. új szövegeket feltenni, új oldalakat létrehozni stb.)

Ha statikus oldalt szeretnél létrehozni, akkor azt a legegyszerűbben a Jegyzettömbben teheted meg, amibe bepötyögheted a HTML kódot (nyilván ehhez meg kell tanulnod a HTML nyelvet). Vannak olyan szoftverek, ami segítenek a honlapszerkesztésben, pl. a Dreamweaver, aminek nagy előnye az, hogy vizuális szerkesztőfelülete van, tehát látod, amit csinálsz, de a HTML kódban is tudsz szerkeszteni, ez azonban fizetős szoftver. Az ingyenes szoftverek közül egyik sem tudja ugyanezt, de ha csak egyszerűbb oldalt szeretnél készíteni, akkor érdemes próbát tenned a Namu6 nevű szoftverrel, amivel könnyen lehet egészen egyszerű weblapokat szerkeszteni és teljesen ingyenes.

Statikus oldalt akkor érdemes készítened, ha semmi extra funkciót nem szeretnél az oldalra, nem szeretnéd gyakran frissíteni a tartalmat, csak egy oldalt szeretnél, ami információt nyújt a cégedről vagy a termékedről, esetleg megrendelési vagy ajánlatkérési lehetőséggel és kész.

2. Dinamikus oldalt készítesz

A dinamikus oldalak olyan oldalak, amikben vannak változó részek is, amiknek a hátterében lehet Javascript vagy PHP is. Az adatok gyakran (szövegek, felhasználónevek és jelszavak stb.) egy adatbázisban tárolódnak, csak a honlap kinézete, váza készül HTML-ben (vagy PHP-ban).

Ha olyan oldalt szeretnél, ami tartalmaz blogot, fórumot, webshopot, regisztrációs lehetőséget, ahol könnyen tudsz pl. galériákat létrehozni, akkor érdemes dinamikus oldalt létrehoznod valamelyik tartalomkezelő használatával. Rengeteg féle tartalomkezelő (CMS) rendszer van, ezekről nagyon jó összeállítást találsz a CMSAward oldalán (a jobb oldali menüben vannak a különféle rendszerek).

A leggyakrabban használt CMS rendszerek, a Drupal, a Joomla és a WordPress. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai egyaránt, én a WordPresst használom és a Gazdagmami Tanfolyam anyagában is ezt oktatom, mert egyszerű elindulni vele és változatosan dizájnolható, gyakorlatilag bármit meg lehet vele valósítani (ez utóbbi a Drupalra és a Joomlára is igaz). Ezek a rendszerek nyílt forráskódúak, tehát a felhasználók fejlesztik őket tovább, illetve fejlesztenek hozzá kiegészítőket. Ingyenesek, tehát szabadon letölthetőek, használhatóak, sőt még tovább is feljeszthetőek.

Azért itt sem fenékig tejfel az élet, hiszen van egy hátrányuk is az egyedileg fejlesztett rendszerekkel szemben, ugyanis a nyílt forráskód miatt nagyobb a támadások esélye, viszont ez egyben előny is, mert ha feltűnik valamilyen támadás általában 1 napon belül megszületik a megoldás is a kivédésére, míg ha magad fejlesztetsz le egy rendszert és valaki megtámadja, akár napok is eltelhetnek, mire a programozód rájön a megoldásra (ha nincs éppen szabadságon…)

A nyílt forráskódú CMS rendszerek azért is praktikusak, mert viszonylag könnyen meg lehet tanulni a használatukat, gyorsan beüzemelheted őket és már írhatod is a tartalmat, nem kell a fejlesztőre várnod, magad alakíthatod a dizájnt, és ha holnap megunod, lecserélheted egy másikra. Ha kitalálsz egy új menüpontot, akkor nem kell emiatt átírnod az egész oldalt, vagy a programozót megkérned, hiszen egyedül is létre tudod hozni.

Mire van szükséged hozzá?

Szükséged lesz egy tárhelyre, ami lehet ingyenes szolgáltatónál is (pl. fw.hu, atw.hu), ami gyakorlásnak tökéletes, de ha komolyan gondolod az egészet, akkor érdemes rááldozni néhány ezer Forintot és saját tárhelyet és domainnevet vásárolni. A tárhelyfoglalásnál ügyelj rá, hogy a szerver képes legyen php-t futtatni és járjon a tárhelyedhez korlátlan adatbázis is, egy induló tárhelycsomagot domainnévvel bruttó 3600 Forintért már le lehet foglalni, és máris elkezdheted a gyakorlást.

Hogyan lehet felhasználóbarát a honlapod, milyen elemeket használj rajta és hogyan érdemes megtervezned, hogy ne csak az idődet vigye, hanem pénzt is hozzon? Innen megtudhatod >>

53 Comments

 • eszter

  2015. július 09. csütörtök

  Szia Ági!

  Ez, ha jól számolom, egy 6 éves cikk. Érdeklődnék, hogy mennyire releváns még a tartalma? Műszaki téren óriási fejlődésen ment át a világ, és nem szeretnék olyasminek a tanulásába belevágni, ami már nem releváns… Mostanában tervezek honlapot készíteni magamnak, és nulla, azaz nulla tudásom van még arról, hogyan kell ezt csinálni.

  Köszönöm a választ előre is!

  • Vida Agi

   2015. július 26. vasárnap

   A lehetőségek azóta sem változtak, a WordPress továbbra is a legjobb keretrendszer és még mindig ingyenes 🙂

 • szota

  2013. augusztus 09. péntek

  …háát, sikerült megkapni egy 4 éves anyagot…

  Érdekes hozzászólásokat lehetett olvasni, helyenként összekevernek hasonló fogalmakat: pl. egy oldan nem attól dinamikus, hogy gyakran frissűl a tartalma avagy nem attól statikus, hogy csak ritkán frissül. A google-t pedig mindig is jobban érdekelte a relevancia, mintsem hogy mennyire frissül az oldal (nagyon fontos az is)

 • jozsi

  2013. április 17. szerda

  Kedves Ági köszönöm neked a fáradságos munkádat, hogy mindenkinek segítesz sok sikert mindenben és köszönöm a jó tanácsaidat egyszerüek és érthetőek szia. Józsi

 • kriszta

  2012. február 13. hétfő

  Sziasztok!
  Köszönöm én is az infokat.
  Teljesen kezdőknek szerintem jó választás lehet a blogger.com is, ingyenes, nem kell hozzá HTML tudás (nekem pl nincs, és 2 év itt írom a blogomat), magyar a kezelőfelülete, és ha elakadok, vannak magyar blogger-segítő oldalak.
  Lehet domain-t is venni, a blog saját kezelőfelületén kb 5 kattintással (én is így tettem), és 3 nap alatt megvolt.
  Igaz, üzletet nem építek rá, ezért mondom, hogy kezdőknek, első blognak ez jó.

 • kocsárdi ánosné

  2012. február 11. szombat

  szeretném tőled jól el sajátitani.köszönöm a hasznos infókat.Ha lehetséges lépésről lépésre csak igy merem elkezdeni.üdv.Eta

 • Kámint

  2011. október 18. kedd

  Ház ez azért nem ilyen egyszerű, de egy jó összefoglaló.

  A dinamikus oldalak lassabbak a statikusnál. Ez abból adódik hogy a böngésző mindig html-t kap (layout). Így a dinamikus oldal előbb lefut egy parancsértelmezőn ami legenerálja a html-t azaz a böngészőkimenetet.

  Természetesen az oldal betöltődése, megjelenése akár egyik akár másik módszernél sok mindentől függ. Ilyenek az elavult szerkezetek pl táblázatos (tableless). Ide sorolhatjuk a sorszintű formázásokat. Az invalid kódolást, amikor a böngésző „trükk” módba vált azaz megpróbálja kitalálni mit akart a webmester?

  Egy biztos, manapság még a statikus oldalak tekintetében sem elég egy délután az elsajátításhoz. Az új szabvány HTML5 amennyire az új funkcióival segíti a weboldal készítőt az elsajátítása is bonyolulttá vált. És hogy ha említettem a táblázatos szerkezetet akkor említeném a stíluslapot is egyszerűbben a css-t.

  A css is változásokon ment és megy keresztül. A css3 gyakorlatilag forradalmasítja a webdesign-t. Nagyon ritkán kell grafikus egy oldal kinézetének profivá tételéhez. A 3 legfontosabb elemet, ami miatt grafikus kellett, kiváltja: lekerekítések, árnyékok, színátmenetek.

  Jó munkát mindenkinek! Olvassatok el a weboldal készítéssel kapcsolatban sok szakmai anyagot.

 • Barbi

  2011. április 26. kedd

  Hello Mindenki!

  Egy jó tanács azoknak, akik most tervezik saját honlap házilag történő elkészítését.

  Alap html kódokkal érdemes tisztában lenni, de hogy szimplán statikus honlapot készítsetek, az több szempontból sem előnyös. Leginkább azt hoznám fel példának, hogy a Google sokkal jobban rangsorolja a dinamikus honlapokat, amik állandóan frissülő tartalommal bírnak, mint a statikus websiteokat.

  Tehát a html alapú oldal helyett inkább CMS tartalomkezelő rendszereken alapuló oldalakat készítsetek (pl. WordPress). Ha kicsit utánanéztek az interneten, könnyebb dolgotok lesz vele, mint a html- lel.

  Több éve foglalkozom honlap készítéssel, csináltam már statikus és dinamikus oldalakat is, egyértelműen a dinamikus, CMS tartalomkezelő rendszereken alapuló oldalak a nyerők! 🙂

  Sok sikert Mindenkinek!

  Üdv,
  Barbi

 • Oroszlány Zsolt

  2010. október 16. szombat

  Kedves Ági!

  A statikus oldalról szóló fejezetet kiegészíteném, hogy a statikus oldal is lehet részben szerveroldali scriptel elkészítve, ilyenkor nem szükséges minden oldal átírása ha módosításra van szükség, pl. php-nél egy egyszerű include()-vel bármelyik oldalunkra elhelyezhetünk egy blokkot és csak egy fájlt fog kelleni szerkeszteni, ugyanúgy a menünél is. Csupán a teljesen statikusnak vannak ezek a korlátai. Sajnos 🙁
  Amúgy, nagyon tetszik a leírás, könnyű, érthető és már javasoltam is egyik ügyfelemnek, hogy olvassa el legalább ezt a cikket még ha nagyon kevés ideje is van. Ami most engemet is megfogott az-az a rész volt, ahol leírtad, hogy az aki szeretné majd frissíteni az oldalát rendelkeznie kell alapvető ismeretekkel, és éppen ez-az amire az emberek többsége azt mondja, hogy nincsen rá szükség, és itten el is bukik. Volt már rá példa, sajnos igen szomorú, hiszen ilyenkor van az, hogy vándorolnak egyik webfejlesztőtől a másikig abban a tudatban, hogy majd lesz valaki aki úgy meg csinálja nekik az oldalt, hogy csak kacsintani kell és már megy is, így felesleges pénzkidobásba hajszolják magukat, és ami rosszabb, hogy ezt észre sem veszik! A környezetükbe lévők pedig látják, hogy szenvednek, csak hiába szólnak, hogy ők segíteni szeretnének, néhányan önfejűek, szemük, fülüket elzárva „kínozzák” saját magukat.

 • Moby

  2010. október 04. hétfő

  Kedves Ági!

  Már régóta követem oldalaid, a babastart volt az első, amit rendeltem és a gazdagmami motivátort is, próbára, de most jutottam odáig, hogy weboldalam kellene elkészítenem. Kerestem mindenféle alap html és php programozás kezdőknek anyagokat, de eddig még nem találtam igazán megfelelőt. Nagyon hasznos a gazdagmami tanfolyamod de sajnos jelenleg az ára nekem anyagilag megterhelő. Azután érdeklődöm, hogy van-e valamilyen más fizetési konstrukciód esetleg csak a weboldal készítésről külön oktatóanyag?
  Válaszod előre is nagyon köszönöm!
  Szép napot!
  Üdvözlettel:
  Moby

 • Rita

  2010. szeptember 29. szerda

  Köszömöm a tippet, megnézem! 🙂

 • Vida Agi

  2010. szeptember 29. szerda

  Rita, én a megacp.com szolgáltatásait használom és ajánlom mindenkinek, mert megbízható és jó árban van.

  • Pentachord

   2011. március 22. kedd

   Szia Ági,
   de jó, hogy írtad ezt a szolgáltatót, pont váltani akarok, mert a meglévő nem az igazi 🙂
   Köszönöm,
   Bea

 • Rita

  2010. szeptember 28. kedd

  Sziasztok,

  totál kezdő vagyok, ismerkedek a honlakészítéssel. Már annyi mindent olvastam róla, szeretnék belevági. Hol érdemes WordPress alapú honapnak tárhelyet foglalni? (Nem ingyeneset)
  Mert a weboldalon ajánlanak többet is. Ezek közül lenne érdemes választanom?
  Köszönön a segítséget.

 • Vida Agi

  2010. szeptember 28. kedd

  Eszter, kezdő szinten igen. Haladóbb szinten a Gazdagmami Akadémia anyagában is.

 • Eszter

  2010. szeptember 27. hétfő

  Honlapkészítésről csak a Gazdagmami tanfolyamodban lehet tanulni?

 • Attila

  2010. augusztus 20. péntek

  Automata levélküldés helyett javaslom az RSS csatornát.

 • Vida Agi

  2010. augusztus 18. szerda

  Attila, időzített, automata hírlevélküldőre gondoltam. Ilyen van a rendszerben?

 • Attila

  2010. augusztus 18. szerda

  Kedves Ági!

  Légy szíves mondj egy példát, mert különböző üzenetküldési lehetőségek léteznek a uCoz rendszerben, és így nem tudom, hogy melyikre gondoltál. Ha gondolod, folytathatjuk a beszélgetést az ügyfélszolgálati fórumon is (forum.ucoz.hu).

 • Eszter

  2010. augusztus 17. kedd

  Köszönöm, nagyon sokat segítesz.

 • Vida Agi

  2010. augusztus 17. kedd

  Eszter, igen, több honlapot is létrehozhatsz egy tárhelyen.

 • Eszter

  2010. augusztus 17. kedd

  Még azt szeretném kérdezni, hogy ha vásárolok egy domain nevet és tárhelyet, akkor azt használhatom egy honlaphoz és egy-két bloghoz is vagy csak egyhez?

  Nekem a wordpress annyira bonyolult, nem tudok megbarátkozni vele, én bloggert használok, sok hátránya van, de ezt tudom használni.

 • Vida Agi

  2010. augusztus 16. hétfő

  Attila, ismerem igen, klassz rendszer! Csak egy kérdésem van: ha nem lehet cgi-t futtatni, akkor hogyan integráljon bele a felhasználó autorespondert? Vagy azt is tudtok adni?

 • Attila

  2010. augusztus 16. hétfő

  Szia Ági!

  Milyen javaslataid lennének a uCoz-t használóknak?
  Néhány szót a rendszerről: itt van a kezdő 246 sablon, bármelyik alakítható, minimális díjjal levehető a reklám és a védjegy is az oldalról, könnyen kezelhető Saját menü, sok-sok kiegészítő funkció, Ügyfélszolgálati fórum a forum.ucoz.hu címen, ahol a felhasználók megbeszélhetik honlapkészítési ötleteiket, kérdezhetnek egymástól, az alapszolgáltatások teljesen ingyenesek stb.

 • Vida Agi

  2010. augusztus 15. vasárnap

  Eszter, nem. A statikus oldalnál ha egyvalamit változtatsz az oldalon, akkor csak az változik. A dinamikus oldalnál, ha mondjuk átírsz egy menüpontot, akkor mindenhol a site-on belül, ahol az megjelenik, felkerül. Pl. ha írsz egy új cikket, akkor az automatikusan megjelenik a főoldalon is.
  A megacp tárhelyre statikus és dinamikus oldalakat is létre tudsz hozni. A WordPress egy dinamikus rendszer, amivel nem csak blogokat, hanem honlapokat is lehet készíteni.

 • Eszter

  2010. augusztus 15. vasárnap

  Kedves Ági!
  Egy kicsit összezavarodtam. Mi a különbség a megacp.com és wordpress tárhely között? Az előbbinél honlapom, az utóbbinál csak blogom lehet?
  Ezt érted statikus és dinamikus oldal alatt?

 • Vida Agi

  2010. június 29. kedd

  Kata, ezek abba a kategóriába tartoznak, mint a gportal, tehát el lehet ott kezdeni, de üzleti szempontból komolytalan, amint van pár ezer Forintod érdemes áttérni egy saját domain+tárhelyes megoldásra (az shp-n belül a meglevő ingyenes oldaladdal is meg tudod tenni ezt.

 • Kata

  2010. június 29. kedd

  Sziasztok?
  Mi a helyzet a hupont.hu-s weblapokkal? Én ott kezdtem ingyenesen, de mivel nem értek hozzá,nem tudom összehasonlítani semmivel…

  Ha valakinek van tapasztalata, osszátok meg légyszi, köszi:
  Kata

 • Vida Agi

  2010. június 27. vasárnap

  Kati, attól függ, mit szeretnél ingyenesnek. Léteznek ingyenes tárhelyek (pl. uw.hu, fw.hu), ezekre ingyen teheted fel a honlapodat. léteznek olyan ingyenes helyek, ahol egyszerűen tudsz saját honlapot is készíteni az ingyen helyedre (pl. 5mp.eu, Gportal), ezek azonban üzleti célra nem javasoltak (komolytalan) és sok korlátuk is van. Tehát egy tárhelyet és egy domainnevet mindenképpen foglalj le magadnak (ez kb. 4000 Ft bruttó), erre már tudsz ingyenes honlapmotort feltelepíteni, mint pl. a WordPress.

 • Mezey né Kati

  2010. június 27. vasárnap

  Tök jó Ági, de hol tudok ingyenesen honlaphoz jutni ?

 • Anna

  2010. május 27. csütörtök

  Sziasztok, nem annyira a temaba vag, de nem talaltam errol bejegyzest.
  Milyen programmal lehet CD boritot tervezni? Eleg lenne valami egyszeru.. csak csinaljon egy kor alaku kepet nekem 🙂 koszi!

 • Vida Agi

  2010. március 28. vasárnap

  Vivi, saját honlapot szeretnél saját domainen vagy ingyenesre gondoltál? Ez utóbbi esetben, javaslom az 5mp.eu weblapkészítőt.

 • hanga vivien

  2010. március 28. vasárnap

  én nagyon szeretnék egy honlapot!még csak 11éves vagyok!segítsetek csinálni egyet!és ne hülyeséggel segítsetek! Vivi

 • Kiss Rita

  2010. február 05. péntek

  Én sok ingyenes tárhellyel próbálkoztam, mielőtt megtaláltam a jelenlegi honlapom helyét. Mindenképp a php alapút ajánlanám kezdőknek, mert nagyon szépen lehet a design-t alakítani rajta, sokféle választási lehetőséggel.
  Aztán elkezdtem olvasgatni itt is, és más oldalakon is, és felfigyeltem a wordpress névre. Kipróbáltam.
  Ma már nem csak a saját aktuális információimat tartom wordpress blogban, hanem egy általam kezelt kluboldalt is. Szerintem fantasztikus lehetőségek vannak benne. Bár magát a motort még nem sikerült sehová sem feltöltenem hozzá, de talán jelenleg nem is fontos, hiszen mindent meg tudtam oldani az online felületen. Esetleg néha gondot okozhat másoknak, hogy nem teljes a fordítása, így van, ahol angolul jelenik meg a magyarázó szöveg benne.
  Többek között pont a te „hatásodra” is indítottam el a blogoldalt, és a mai napig nem bántam meg, bár mostanában a szaporodó megrendelések miatt nem sok időm jut a blogolásra, pedig van a tarsolyomban…
  Most már azt tervezem, hogy a jelenlegi oldalaimat megvásárolom és saját domain néven üzemeltetem tovább, de még igazán nem találtam megfelelő tárhelyszolgáltatót hozzá. Majd ez is meglesz, mert szükségem van rá.
  És ami meglepő: nem az oldalakon keresztül jönnek a legjobb megbízások, de csak úgy özönlenek. Merthogy a legjobb reklám a szájhagyomány!!!!
  További szép napot kívánok mindenkinek és sok-sok vásárlót!

  Ági, Neked meg külön hatalmas nagy köszönöm a rengeteg hasznos, tömör, lényegretörő írásért!!!! Elképesztően sokat tudok tanulni belőle, és nagyon kevés idő alatt, ami fontos a mai rohanó világunkban. Köszönöm!

 • Attila

  2010. január 26. kedd

  A uCoz (pont hu) egy korrekt könnyen kezelhető CMS alapú tárhelyszolgáltatás, mivel megadja többek között azt a lehetőséget is hogy a kapott ingyenes domainnév helyett használd a fizetett domainnevedet + kombinálva az ingyenes tárhellyel, így a honlapod költsége mindössze a domainnév fenntartása. Szépek a sablonok. A fórum, a chat, a blog, a hírek, stb. blokkok mellett már létrehozhatod saját webáruházadat is. Teljesen ingyenesen kapsz 400 MB kezdő tárhelyet, 246 kész honlaptervet, ami készen áll arra, hogy elkészíthesd saját profi honlapodat, és a sablonokat szabadon variálhatod saját elképzeléseid szerint. A tárhely mérete a honlapod létrehozásának pillanatától másodpercenként növekszik.

 • napene

  2009. december 16. szerda

  kedves Ági! nem akartam a tanfolyamod ellen menni – én is nemrég rendeltem a Motivátor próbacsomagot -végeredményként pedig a válaszod rávilágított néhány részletre, ezzel is többet tudtunk meg!
  üdv

 • Vida Ági

  2009. december 16. szerda

  napene, ha visszagondolok azokra, akik a tavalyi legelső tanfolyamon vettek részt és hogy hol tartanak most: a résztvevők kb. 10%-a a 3 hónap végére megcsinálta a saját honlapját, 50% elindította a saját blogját, a többieknek 1 éven belül lett saját honlapja vagy blogja. Néhányan azóta már másoknak készítenek honlapokat, volt olyan is, aki itt megtanulta az online marketinget és a honlapkészítést és a tanfolyam végén ezzel a tudásával felvették alvállalkozónak. Tehát meg lehet tanulni. Nyilván kell rá időt szánni és folyamatosan gyakorolni, amíg meg nem tanulod.

  (én a HTML szerkesztést egy délután alatt tanultam meg, ez csak egy megjelenítőnyelv, nagyon egyszerű, az igazi rutint és tapasztalatot azonban csak a gyakorlatban, kísérletezéssel tudod összeszedni – csakhogy a Gazdagmami Tanfolyamon nem programozókat képzünk, hanem azt tanítjuk meg, hogyan készítheted el a saját honlapodat, ami képes eladni a szolgáltatásaidat, termékeidet)

 • napene

  2009. december 15. kedd

  sziasztok
  hát én csak a vaterán/tesz-vesz-en próbáltam html-tagokkal dízájnolni – nekem nem ment 🙁
  kb. mennyi idő ezt megtanulni? mi az az összeg amit ki tudok – és megéri – kiváltani?
  az az igazság, hogy az én párom webdesigner ,( cégünket persze nem célom reklámozni ) ezért belelátok a munkájába – tényleg már kb. 5 éve keményen napi xxx órában ezt csinálja, szépen dolgozik és most már gyorsan is 🙂
  félreértés ne essék, aki maga akar belevágni és érez rá affinitást, annak megéri sok mindennek utána nézni
  de én azt látom, hogy nagy az árverseny, nyomottak is emiatt az árak – tehát abba is lehet energiát fektetni, hogy olcsó de jó céget találjon az ember – tényleg nem mindenki akarja átverni az ügyfelet.
  egy szempont pl. az ajánlatkérő űrlap – ha ez elég részletes, sok mindenre rákérdeznek – és ezután korrekt árajánlatot kap az ember – ott érdemes próbálkozni.
  így év végén sok az akció – nálunk is – ezért is érdemes körülnézni.
  én megkeresném a referenciában megjelölt cégeket – emailben vagy telefonon, hogy mennyire elégedettek – volt -e fennakadás, biztonságos-e a rendszer, elérhetőek-e a programozók stb.
  csak hogy kerek legyen a világ – ezért gondoltam mindezeket leírni
  üdv mindenkinek!
  szilvi

 • Vida Ági

  2009. november 15. vasárnap

  Moni, válaszoltam az e-mailedre, amit ugyanebben a témában írtál.

 • moni

  2009. november 12. csütörtök

  Szia Ági !
  Segítségedet szeretném kérni a google analytics beüzemeléséhez (ha ezt ingyen megosztod velem..). Már napok, sőt hetek óta ezzel kínlódok, és mégsem működik 🙁 , minden létező súgót elolvastam az oldalon, de a fele kínai, amit meg értek hiába csinálom meg, nem jó.
  Szóval amit csinálok:
  a böngészőben a nézet/forrás -ra megyek, és itt megkeresem a body cimkét, ahogy javasolja az útmutató és elé bemásolom a követőkódot, amit kaptam. Nincs elírás benne, nem módosítok semmit, végigmegyek a lépéseken és mégis a vége az, hogy „nincs telepítve követőkód” :(( az a bizonyos fekete felkiáltójel…
  Ha segítenél, azt nagyon megköszönném. Régóta követem anyagaidat és olvasód vagyok 2007-től 🙂 én is akkor szültem ….és fontolgatom, hogy benevezek az egyik tanfolyamra, de most van állásom 6 órában, ez most jó, de ami késik nem múlik…ha eljön az idő biztosan hozzád fogok menni tanulni. Addig is olvasom az ingyen anyagokat, nagyon jók!
  M.

 • Zsolti

  2009. szeptember 17. csütörtök

  Kutyástitkok:
  a nextarhelyt nagyon nem ajánlom. Nekünk volt ott több oldalunk is, már egy sincs. mindenféle figyelmeztetés nélkül inaktiválták az oldalakat, amikor pl. túl sok volt a látogató (nekik a túl sok:2-300/nap).
  de a sima leállások, kihagyások is gyakoriak voltak.
  havi 300 ft-ot tényleg megér egy fizetős hely!

  • Nemes Bertalan

   2012. május 14. hétfő

   Kedves Zsolti!
   Nem akarok semmi, és senkit reklámozni. Az én oldalaim a Netmask.hu-n vannak, és én teljesen meg vagyok velük elégedve. 50 Mb ingyen tárhely a domainhoz. Egy kis oldalnak tök korrekt. És a nagy leálláskor is pillanatok alatt intézkedtek, csak pár óráig nem volt elérhető az oldal.
   Van még jó ingyenes oldal 🙂
   De ez is csak egy vélemény. És köszi az infót.
   Üdv:
   Berci

 • Gabriella

  2009. szeptember 16. szerda

  Koszonom a gyors valaszt 🙂 Tovabbi jo munkat!

 • admin

  2009. szeptember 16. szerda

  Gabriella, ami mindazt tudja, amire te gondolsz, az a wptarhely.hu szolgáltatása.

 • Gabriella

  2009. szeptember 16. szerda

  Kedves Agi,
  nagyon egyszeru kerdesem lenne (biztos mar parszor le is irtad, de hirtelenjeben nem talalom): szerinted hol erdemes domainnevet venni (regisztralni)? Van otletem egy nevre, ellenoriztem, meg nincs ilyen, de itt meg is akadtam. Hogy tudnek .com vegzodesu domainnevet lefoglalni?
  Olyat, ahol vannak valaszthato semak, igy magam keszithetem el a lapot, es elegendo tarhely is van.
  Aktivan blogolok, de azt egy nem fizetos szolgaltatonal, ahol persze megjelenik a szolgaltato neve a blog cimeben.
  Elore is koszonom – es szuperek a blogjaid :)))
  Udv.
  Gabi

  • Leenux

   2011. október 12. szerda

   Kedves Gabi!

   Én évek óta a domaincenter-től veszem a honlapokat és domain neveket, eddig mindig korrektek és megbízhatóak voltak, csak jót tudok róluk mondani, nem mellékesen baráti áron.

   http://www.domaincenter.hu/

 • admin

  2009. szeptember 04. péntek

  Szia Bea!

  Hűűű, de régen is volt 🙂

  Jó tanulást!

 • Haklik Beatrix

  2009. szeptember 03. csütörtök

  Szia Ági!
  Szuper ez a bejegyzés is, mint bármely eddigi.
  Végre elindultam az úton (remélem a jó úton :))Köszi szépen Neked a motivációt,ami hatásosabb volt azáltal, hogy egy kicsit van szerencsém személyesen is ismerni Téged:) (2005, nyár, 18 ker, kékház, szülés-előkészítő tanfolyam 🙂
  Köszönöm minden irományodat, anyagodat örömmel olvasom, hallgatom és próbálom használni is őket. Nagyon sok hasznos, értékes anyaggal látsz el bennünket, nagyon sokat lehet belőle tanulni. Gratulálok a sikereidhez, nem semmi csaj vagy:) Csak így tovább!
  Igazi „belevaló anyuka” vagy 🙂

 • admin

  2009. szeptember 03. csütörtök

  Kutyástitkok: nem működik az oldal. De korábban már láttam és nem volt meggyőző számomra.

 • Kutyástitkok

  2009. szeptember 03. csütörtök

  Sziasztok!

  Kösz Ági!

  Erről mi a véleményetek?
  http://www.nextarhely.hu/

 • Újratervezem az Életem

  2009. szeptember 03. csütörtök

  Köszönöm Ági, nagyon sokat segített a bejegyzésed. Most kezdtem el újratervezni az életem. Köszönöm az oldalad, nagyon hasznos 🙂

  Üdv:
  Ági

 • angi

  2009. szeptember 02. szerda

  Ez most nekem is nagyon jól jött hiszen nekem elég sok problémám szakat lenni föleg a szerkeztés területin. Köszönet Áginak.

 • glória

  2009. szeptember 01. kedd

  Ági, köszönöm ezt a bejegyzést! tudod, milyen rég óta keresek már egy ilyen rövid, de lényegre törő összefoglalását az aktuális technológiákról?! már egy jó ideje, bizony. hiányt pótló cikket írtál ma is. 🙂