A Hónap Ügyfele: „Ha valaki ezt 2 éve mondja nekem, nem hiszem el”

Új rovatot indítunk a blogon: januártól kezdve minden hónapban bemutatjuk egy kedves ügyfelünket, aki valamelyik képzésünk segítségével indított vállalkozást vagy ért el kiemelkedő sikereket. Ebben a hónapban Illésné Lehoczki Mónikát faggattam, aki babázás mellett tanulta ki a honlapkészítés és az online vállalkozás fortélyait és mára a két kisfiú mellett két online vállalkozására is büszke lehet.

Vida Ági: Hogyan kezdted el? Miért vágtál bele az online vállalkozásba? Mi motivált?

Illésné Lehoczki Mónika: Amikor megszületett a második gyermekem, 2010 januárjában, akkor éreztem, hogy ki kell használnom az előttem álló három évet, míg itthon vagyok velük. Szerettem volna megmutatni magamnak, hogy igenis én is fel tudok építeni egy online vállalkozást, gyermekek mellett is. Önmegvalósítás és az állandó tanulás vágya motivált és motivál ma is.

Móni és PetiVida Ági: Két kisfiad is van. Hogyan tudtál/tudsz dolgozni és tanulni gyerekek mellett?

Illésné Lehoczki Mónika: Bevallom, voltak/vannak nehéz időszakok. Soha nem felejtem el, hogy a tanfolyam ideje alatt kialakult egy kis közösség a hallgatók között, s még hajnal egykor Skype-n segítettünk egymásnak a technikai kérdésekben 🙂 Szervezni kell, mert anélkül nem megy. Abban az időben, mikor a kicsi még nem mászott, minden egyszerűbb volt, mert a 2,5 évessel együtt takarítottunk, főztünk. Mikor már ő is elindult, már nem volt ilyen egyszerű, mert kétfelé kellett figyelni. Most már fiúk alvásidejét és a sajátom egy részét áldozom fel a célok érdekében.

Vida Ágnes: Melyik tanfolyamunkon indítottad el az oldaladat? Miben segített neked a képzés?

Illésné Lehoczki Mónika: 2010. májusa előtt is olvasgattam a Gazdagmami blogot, de kicsit bizonytalan voltam, hogy mennyire lehet hinni a leírtaknak, de azt tudtam, hogy az internet lesz az én terepem, s ott szeretném kipróbálni magam. Már majdnem befizettem egy Drupal tanfolyamra, hogy megtanuljam, hogy miként kell egy honlapot felépíteni, amikor jött a 2010. májusban induló Gazdagmami Tanfolyam hírlevele. Ekkor döntöttem, kipróbálom. Ott kezdődött a „megfertőzés”. A Gazdagmami Tanfolyammal, amit teljesen botfülűként kezdtem, mert egy ötletem volt, de nem voltam biztos benne. A tanfolyam alatt több ötletem is lett, s a piackutatás során elemeztük őket, s a végére felépítettem két honlapot is, pár hónap múlva pedig elindítottam első kampányomat. Ezután elvégeztem a Gazdagmami Akadémiát is, aminek segítségével már az online tanfolyamaimat is elkésztettem, amik azóta is sikeresek.

Vida Ági: Milyen oldalt indítottál és és hogyan választottad ki a témáját?

Illésné Lehoczki Mónika: Több oldalt indítottam. Az elején a legnagyobb hangsúlyt a Mérlegképes Tanoncok oldalnak szenteltem. Ez az ötlet már bennem volt a jelentkezéskor is, mivel közgazdász végzettségem van, s nagyon szeretek tanítani, s mindig is vágytam arra, hogy azt tanítsam, amit szeretek, s olyanoknak, akiket érdekel is a téma. Az online oktatást nagyon jó megoldásnak tartam, mert mindenki akkor tanul, mikor ideje van.

A másik téma pedig a piackutatás során született, s az oldal a Háziasszony Suli lett. Egy kezdő háziasszonyoknak szóló oldal, ahol szakértők segítenek, hogy igazi házitündérré váljon az olvasó. Ez az oldal átmenetileg háttérbe szorult, tavaly decemberben kezdtem el ismét foglalkozni vele, így még most is fejlesztés alatt áll, és várom további szakértők jelentkezését is még.

Illésné Lehoczki MónikaVida Ági: Miben tudsz segíteni az olvasóidnak? Milyen termékeid/szolgáltatásaid vannak?

Illésné Lehoczki Mónika: A Mérlegképes Tanoncok oldalon a számvitelt tanulóknak, legyen akár mérlegképes könyvelő-, szakügyintéző-, egyetemi-, vagy főiskolai hallgató, segítek elsajátítani a számvitel alapjait, rendszerezni tudásukat és sikeresen felkészülni a vizsgára. Mindezt online tanfolyam formájában otthonról, saját időbeosztás szerint.

Vida Ági: Hogyan döntötted el, mi legyen a terméked? Már az elején tudtad, hogy ez lesz a termék, vagy ezt csak később találtad ki?

Illésné Lehoczki Mónika: Az elején még más ötletem volt, akkor még e-book-ban gondolkoztam. A tanfolyam alatt megtetszett annak lebonyolítása, így döntöttem én is a zárt oldal mellett.

Vida Ági: Hányan olvassák az oldaladat? Mibe fekteted a legtöbb munkát?

Illésné Lehoczki Mónika: A Tanoncok oldalát átlagban 500-600 fő olvassa, de ez a szám a vizsgaidőszakokban szokott magasabb is lenni. Nekem nagyon sok időt elvesz a tanfolyamok tartalmának előállítása, mivel azok anyaga folyamatosan bővül, technikailag fejlődik.

A Háziasszony Suli látogatottsága alacsonyabb, ott most napi 100 fő, de az oldal 1 évig változatlan formában volt fent. Itt még nagy hangsúlyt kell fektetnem a linképítésre és ezzel együtt a SEO-ra.

Vida Ági: Mire vagy a legbüszkébb a vállalkozásoddal kapcsolatban?

Illésné Lehoczki Mónika: „Egyedül” a semmiből felépítettem egy honlapot, hírlevélkampányokat vezényelek le, s tanfolyamokat tartok. Ha valaki ezt 2 éve mondja nekem, nem hiszem el. Most már, ha jön egy új üzleti ötlet, nem ijedek meg a megvalósítástól. Bárcsak ne 24 órából állna egy nap…

Vida Ági: Mit tanácsolsz azoknak, akik most szeretnének belevágni, akik még előtte állnak?

Illésné Lehoczki Mónika: Ne féljetek, vágjatok bele, megéri! Ne foglalkozzatok azokkal, akik azt nézik, hogy állandóan dolgozol, s még nincs pénz, vagy azt kérdezik, hogy „Hogyan lesz ebből pénz?”. Ha ügyesen végigmész a lépcsőkön és kitartóan csinálod, meghozza a gyümölcsét.

* Szeretnél elindulni te is, de nem tudod, hogyan? Játssz velünk az Áttörés játékban, és szerezd meg a tanulmányt, vegyél részt az előadáson vagy nyerd meg a főnyereményt: egy saját online vállalkozást! Részletekért klikk ide >>

6 Comments

 • Nádai Barbara

  2012. március 17. szombat

  Egyszer remélem az én sikereimről is beszámoltok itt. A férjem az Ötlethalász, Vevőhalász tréning után a legújabbat is megvettem már. Én még lassan, de biztosan építkezem mellette.
  Mónikának gratulálok én is!

 • Tóth Erika

  2012. január 13. péntek

  Ági, köszönöm az ösztönző riportot, ilyenekre újra és újra szükség van (szerintem nem csak nekem). Várom a következőt 🙂

 • czirakib

  2012. január 13. péntek

  Ági, remek ötlet megszólaltatni a sikereket elért ügyfeleidet! 🙂 Mónikának pedig gratulálok és kívánom, hogy Móni, teljesüljön a vágyad: „Bárcsak ne 24 órából állna egy nap…” Ennek én is úgy, de úgy örülnék 🙂

 • várhegyiné anikó

  2012. január 12. csütörtök

  Érdekel bár én vendéglátással illetve kereskedelemmel foglalkozom.Jelenleg munkát keresek

  • Zsuzso

   2012. január 23. hétfő

   Engem is érdekel, lehet, hogy belevágok a célom az, hogy saját magam főnöke lehessek!

 • Ric

  2012. január 12. csütörtök

  Jó kis videó kezdőknek. Rendes tőled ! Bár azért a honlap készítés tekintetében szerintem lassacskán elavuló tippek. De nagyom értékelendő ez a sok munkád, ráadásul ingyen !