Közösségi média kényelmesen

A közösségi médiával sok kezdő felhasználónak az a baja, hogy rendszeresen kell foglalkozni vele. Automatizálással és néhány gyorsan használható szoftver segítségével kényelmesebbé tehető a Facebook-Twitter-Youtube-Linkedin-Flickr-… használat. Íme egy megoldás, ami segíthet:

A Ping.fm oldal szolgáltatása abban segít, hogy egy felületről tudd frissíteni az összes profilodat. Nem csak a személyes profilod, hanem a Facebook rajongói oldalaidat is képes kezelni, ugyanazt a linket, üzenetet mindegyikre eljuttathatod.

Hogyan használd?

1. Regisztrálj be a főoldalon található box segítségével!

2. Ezután a betöltődő új oldalon katt az „Edit Profile” feliratú gombra!

3. Ezután hozzá tudod adni a meglevő közösségi profiljaidat (rengeteg közül választhatsz) egyenként a Ping.fm-hez!

Alapesetben kézzel tudod a weboldalról frissíteni az állapotodat, viszont most már nem kell külön bemenned az összes honlapra (Facebook, Twitter stb.) emiatt, elég csak a Ping.fm-re felmenni, beírni az üzenetet és az összes oldalon megjelenik majd.
Ha viszont még ennél is kényelmesebb megoldást keresel, akkor WordPress alatt tudod automatizálni is, hogy ha egy bejegyzésed felkerül a blogodra, akkor a Ping.fm révén az összes általad megadott helyen megjelenjen.

WordPress alatt ezt a következő módon tudod megtenni:

1. Telepítsd fel és aktiváld be a Shorten2Ping nevű plugint, amit innen tudsz letölteni: http://www.samuelaguilera.com/archivo/shorten2ping-notifies-pingfm-bitly.xhtml
Ennek nagy előnye a többi hasonló pluginnel szemben, hogy tényleg csak akkor küld ki üzenetet, ha feltöltöttél egy bejegyzést, szerkesztéskor nem.

2. A Beállítások alatt a Shorten2Pings menüpontban ezeket a beállításokat állítsd be:

shorten2ping beállítások

A Notifications menüpontban pedig meg kell adnod a Ping.fm API kulcsodat, amit a ping.fm oldalon való bejelentkezés után a http://ping.fm/key oldalon találsz meg. Valamint alatta meg kell adnod a Twitter felhasználónevedet és jelszavadat és a „Save Settings”-re kattintani.

3. Menj vissza a Ping.fm oldalra. Itt a „Settings” alatt az egyes szolgáltatások mellett az „Edit” linkre kattintva tudod beállítani, hogy legyen-e oda automatikusan kiküldve, amit a többi helyre küldesz. Így be tudod állítani, hogy a blogodról automatikusan érkező üzenetek a személyes profilodnál ne, csak a rajongói oldalon jelenjenek meg, de te kézzel a ping.fm felületéről tudsz ide is üzeneteket küldeni.

26 Comments

 • Zsuzsi

  2012. április 10. kedd

  Kedves Ági!
  Szeretném felvenni Önnel a kapcsolatot, de sehol nem találtam emailcímet. Megtenné, hogy ír rám?
  Üdvözlettel:
  K.Zsuzsi

 • Rácz Gábor

  2011. február 21. hétfő

  Rendben. Köszi utána nézek. Mondjuk jobb lett volna ez a plugin dolog.

  Gábor

 • Rácz Gábor

  2011. február 20. vasárnap

  Szia Ági !

  Én is végig csináltam a lépéseket a Ping.fm en, és a wordpressben is a shorten2ping alkalmazással, de az automatikus postolás nem akar működni. A self domain wan beállítva, és amikor megírok egy bejegyzést, nem történik semmi. Mi lehet az oka? Tudnál ebben segíteni?

  Gábor

  • Vida Ági

   2011. február 21. hétfő

   Más is jelezte, hogy az elmúlt pár hétben, mintha nem működne a plugin. Helyette automatikus postolásra próbáld ki a twitterfeed.com-ot, ami Twitterre és Facebookra is tud automatikusan küldeni bejegyzéseket.

 • Móni

  2010. október 15. péntek

  Ági!

  Van egy kis bibi, s nem értem mi a baj. Eddig, ha megnyitottam a FB rajongói oldalát, akkor a „vállalkozás” nevében tudtam írni az üzenőfalra. Most néhány napja a saját privát nevemmel ír a „vállalkozás” üzenőfalára.
  Szerinted mi lehet a baj, mivel semmit sem állítottam át?
  Ez elég nagy baj, mert így nem megy ki mindenkinek, akinek szánom az üzeneteket.

  Remélem érthető voltam.

  Köszönöm

  Móni

  • Vida Agi

   2010. október 16. szombat

   Móni, ez azért lehet, mert lájkoltad a saját oldaladat és így már, ha be vagy jelentkezve, rajongóként írsz az üzenőfalra.

   • Móni

    2010. október 16. szombat

    Ági!

    Köszi a választ, viszont most látom, h további probléma is van vele. Amit írok az üzenőfalra, az akkor a „céges” üzenőfalon látom, később már a sajáton sem.
    Ha véletlen lájkoltam, akkor hogyan tüntessem el? Próbáltam törölni a céges oldalon a kedvelőknél, de ott felhívja a figyelmet, hogy egyetlen adminisztrátor vagyok, s az oldal is törlődni fog.
    Kétségbe vagyok esve…..

    Köszi

    Móni

    • Móni

     2010. október 16. szombat

     Bocsi, látom, h megjelent a privát képpel a céges üzenőfalon. Tehát a kérdésem már csak annyi, hogy miként tudom visszaállítani, hogy cégesről céges névvel menjen ki?

     Köszönöm ismét….

    • Bernadett

     2010. november 27. szombat

     Ági, Móni kérdésére én is szeretnék választ kapni, ugyanis nálam is hasonló probléma van.. Köszönöm.

    • Vida Agi

     2010. november 29. hétfő

     Ha adminisztrátor vagy egy oldalon, akkor amit a céges üzenőfalra írsz, az a céghez tartozó avatarral jelenik meg. Ha viszont a céges oldalon lájkolsz, az a saját felhasználóddal, mert egy cég nem tud lájkolni.
     A fenti problémában az is segíthet, ha beregisztrálsz egy másik felhasználót, majd őt is hozzáadod az oldalhoz adminként, de így állandóan ki-be kell jelentkezned, ha nem akarod magánszemélyként használni az oldalt.

     Törölni nagyon egyszerű, az üzenőfalon a bejegyzés jobb felső sarkához húzod az egeret és egyszercsak megjelenik egy Delete gomb.

  • Bernadett

   2010. november 29. hétfő

   Ági, köszönöm válaszodat.
   Másik gondom a következő: az általam létrehozott közösségi (rajongói) oldalról véletlenül töröltem az egyetlen adminisztrátort (magamat). Így nem tudom szerkeszteni a rajongói oldalt. (admin és a rajongói oldal is ugyanazzal az email címmel van regisztrálva a FB-on)

   Hol és hogyan lehet visszarakni az adminisztrátort (magamat) a közösségi oldalhoz? Vagy kinek és hova kell írni ilyen esetben?
   Vagy hogyan tudom törölni a saját teljes profilt és a közösségi oldalt, hogy előröl kezdhessem az egészet?

   • Bernadett

    2010. november 29. hétfő

    Még egy kérdésem lenne ez előző válaszodhoz: más-más email címmel regisztrálom a felhasználókat? Vagy a rajongói oldal email címével? Vagy mindháromnak más-más email címe legyen?

   • Vida Agi

    2010. november 30. kedd

    Kérheted, hogy vegyenek vissza adminisztrátornak. Itt tudsz kérdezni ezügyben: http://www.facebook.com/help/?page=909#!/help/?community=909
    De ha még nincsenek rajongóid, akkor jobban jársz, ha törlöd az oldalt és újat hozol létre.
    Igen, ha létrehozol egy másik profilt és hozzáadod adminnak, akkor azt más e-mail címmel tedd, viszont az eredeti profil és oldal mehet ugyanarról a címről.

 • Vida Agi

  2010. augusztus 18. szerda

  András, ebben igazad van: a közösségi oldalak önmagukban nem hoznak hasznot (de erre is tudok ellenpéldát mondani, volt olyan akcióm, ami csak közösségi oldalakon futott és elég jó pénzt hozott), de más eszközökkel (pl. e-mail marketing) együtt alkalmazva növelik a konverziót.

 • András az önéletrajz író

  2010. augusztus 17. kedd

  Nagyon jó az oldal, csak egy gondom van. Sajnos a tapasztalataim szerint egyelőre ezek a közösségi oldalak nem hoznak olyan hasznot, mint más marketing eszközök. De azért köszi az oldal ajánlást.

  Üdv, András

 • Móni

  2010. augusztus 11. szerda

  Köszi Ági!

 • Vida Agi

  2010. augusztus 11. szerda

  Valószínűleg csak átmeneti probléma lehetett a ping.fm-en.

  Móni, a rajongói oldalt külön fel lehet venni belépés után az „Add more networks” alatt a Facebook Pages opciót választva VAGY
  a http://ping.fm/facebook oldalon először csatlakozol a Facebookhoz, aztán kiválasztod az oldalt.

 • Móni

  2010. augusztus 11. szerda

  Ismét próbálkoztam, s most gond nélkül sikerült.
  Az lenne még a kérdésem, hogy valahogyan be tudom-e állítani, hogy ne a személyes felhasználómmal jelenjen meg a bejegyzés a Facebook-on, hanem a rajongói oldal üzenőfalán?

  Köszi

  Móni

 • Móni

  2010. augusztus 11. szerda

  Kriszti!

  Én is próbáltam, nekem is azt mondta, hogy nem biztonságos. Ezután engedélyeztem a kivételt (lesz, ami lesz alapon), s mégis „Probléma az oldalbetöltés közben” választ kaptam.
  Várom én is az ötleteket.

  Köszönöm

  Móni

 • Kriszta

  2010. augusztus 11. szerda

  Szia Ági!
  Próbáltam a ping/fm -en regisztrálni , de az alábbi hibaüzenet jelent meg nekem:
  „SSL kapcsolódási hiba.

  Nem lehet biztonságos kapcsolatot létesíteni a szerverrel. Lehet, hogy a szerverrel van probléma, de az is lehet, hogy olyan ügyfélhitelesítési tanúsítványt kér, amellyel nem rendelkezik.”

  Ez mit jelent? Miért nem tudok regisztálni, illetve mit tegyek, hogy sikerüljön?

  Köszi a választ előre is!!

  Kriszta

 • condy

  2010. augusztus 09. hétfő

  Kedves Ági!

  Nagyon köszönöm én is!
  Mindig rengeteg segítséget kapok!

  Gyöngyi

 • GaborV1

  2010. augusztus 07. szombat

  Ági!

  Ennyi hasznos, használható infót ritkán talál az ember egy helyen.
  Szupi az oldal, rengeteg segítséget ad.

  Nagyon köszönöm!

  Gábor.

 • CorNit-a NEMEZkészítő

  2010. augusztus 06. péntek

  Vidám birkabőr! (=juhhéj!) Köszi!

 • Mészáros Anikó

  2010. augusztus 05. csütörtök

  Ági kösziiiiii!!!
  A ping-es részt eddig is megcsináltam, de a plugint nem tudtam.
  Na most már végre rendesen fog működni minden 🙂

 • Syl_vee

  2010. augusztus 04. szerda

  Ági!

  Kitaláltad a gondolataimat! Már éppen ki akartam számolni, hogy mennyi időt rabol tőlem a sok bejelentkezés és a rengeteg link másolása 🙂
  Még egyszer nagyon köszönöm!