Ha valami jó elkezdődik…

Biztosan megfigyeltél már Te is sorsszerűségeket az életedben. Én arra jöttem rá, hogy ha valami jó történik, jó irányba kezdek haladni, akkor hirtelen minden jó lesz körülöttem. Pár éve pl. elkezdtem sportolni és hirtelen minden jó lett körülöttem, sorra megláttam a jó lehetőségeket, és a sikerek se maradtak el. Hiszek abban, hogy ha az ember akár csak egy dolgoban is változtat az életén és elkezdi jól érezni magát, sorra vonzza be a jobbnál jobb dolgokat az életébe.

Vannak emberek, akik görcsösen ragaszkodnak az általuk kitalált életmódhoz, világképhez, véleményhez még akkor is, ha az már túlhaladott. Ők azok, akik mindig panaszkodnak és soha nem jutnak egyről a kettőre. Amit azonban meg lehet tanulni tőlük az az, hogy ők legalább már eljutottak odáig, hogy világképük, kialakult véleményük legyen. Mert sokaknak még ez sincsen, csak élnek bele a vakvilágba, ahogy hozza az Élet. És miért ne tehetnék? A gond csak akkor van, ha elkezdik szapulni a világot meg a rendszert, ha mást okolnak a maguk bajaiért.

Te viszont most azért vagy itt, azért látogattad meg ezt az oldalt, mert változtatni szeretnél. Nem akarod, hogy azon múljon a családod boldogsága, a saját boldogságod, hogy mások hogy döntenek a fejed felett: felvesznek-e egy állásra vagy éppen kirúgnak, kapsz-e fizetésemelést vagy nem, túlóráznod kell-e vagy hazamehetsz már 4-kor.

Számodra nagyon fontos, hogy a változtatást már most, a kicsi dolgokkal kezd el. Ha úgy érzed, le kéne adni néhány kilót, akkor még ma láss neki a megvalósításnak! Ha nem tetszel magadnak, változtass a frizurádon vagy vegyél egy új pólót, amiben szebbnek érzed magad. Ne hagyd magad sodródni az árral! Attól, hogy teszel valamit magadért és elkezded szeretni magad, máris szélesebb lesz a mosolyod, kisimul az arcod és ezt mások is megérzik majd: rögtön megtalálnak majd a lehetőségek is, de te is lelkesebben fogsz keresni, kitartóbb leszel, mert úgy érzed majd, megérdemled a jobb életet.

Sorsszerűség vagy nem? Inkább úgy mondanám, hogy segítesz a Sorsnak, megmutatod az irányt, megteszed az első lépést és valóban csak 1-1 kicsi lépést kell megtenned a változtatás útján ahhoz, hogy 1 év vagy 2 év múlva elmondhasd: minden megváltozott körülötted.

6 Comments

 • optimista38

  2008. június 30. hétfő

  Nagyon bízom a cím mondatban, meg magamban, meg azokban az emberekben akik önzetlenül segítenek nekem.

  És bízom benne, hogy én is tudok majd segíteni másokon, ha túl jutottam ezen a mélypontomon.

  Holnap kezdődik a tanfolyam, de igazából most olvasom a blogokat.

  Néha nem árt ha az ember a jó megérzéseire is hallgat, nem csak a saját eszére.

  Együtt építeni könnyebb valamit mint egyedül.

  Ez jól kezdődik el…

 • Vida Ági

  2008. június 04. szerda

  Igen ismerem. Én már pozitív gondolatokkal a fejemben születtem, és erről eddig még nem tudtak lebeszélni 🙂

 • Rácz Annamária

  2008. június 04. szerda

  Szia Ági!

  Valóban nagyon igaz, amit írtál!
  Ismered Rhonda Byrne : A Titok című könyvét? Nagyon ajánlom mindenkinek!
  Korábban is tudtam, hogy a pozitív gondolkodás sokmindent meg tud változtatni, de a könyv nagyon megerősített engem. És ezt akár a mai bejegyzésedre is írhattam volna.

 • Farkas Anikó dr.

  2008. június 04. szerda

  Szia Ági!

  Valami hasonlóról én is írtam, a bejegyzés második felén a hangsúly!
  http://gyesrol-netre.blog.hu/2008/06/03/gyesrol_netre_7

 • Szigeti Ami

  2008. június 03. kedd

  Ági,
  nagyon eltalált, amiket írtál!
  Ezt a bejegyzésedet el fogom menteni, mert még sokszor el fogom olvasni.
  Köszönöm!
  Ami

 • Karrier Máshogyan...

  2008. június 02. hétfő