Mi mindent próbáltál már meg az ügy érdekében?

Biztosan ismersz te is olyan tipikusan önsorsrontó embereket, akik állandóan panaszkodnak, elmondják milyen nehéz az életük, milyen szerencsétlenek és ha tálcán kínálod nekik a megoldást, akkor azonnal mondanak 10 kifogást, miért nem felel ez meg nekik. Ha nem is ilyen szélsőséges módon, de azért mindenkiben vannak olyan ellenállások és gátak, amik távoltartják az igazán nagy sikerektől, a valódi nagy eredményektől.

Van egy régi barátom, aki állandóan panaszkodik, hogy ő falun lakik és feléjük nem lehet vállalkozni, minden épül lefelé, az emberek költöznek el. Mellesleg az illető rendszeresen internetezik, ezért nemrégiben nekifogott egy webáruház kivitelezésének, de az első 1-2 hónapban nem úgy alakultak a dolgok, mint gondolta, ezért abbahagyta. Pár hónap múlva egy másik oldalt kezdett el csinálni, de aztán azt is pár hónap sikertelenség után magára hagyta. Azt mondja, neki nem lehet szerencséje, mert őneki nem mennek ezek a dolgok.

Néhány hete találkoztam egy másik ismerősömmel, akinek sikeres lakberendezési áruháza van a neten évi 20 milliós forgalommal. Az első év nekik is nehéz volt, de türelmesen dolgoztak tovább és most már remekül megy a bolt. Kiderült, hogy ugyanabban a faluban lakik, mint a barátom. Ő nem vette észre, milyen rossz dolog falun lakni, élvezi a tiszta levegőt és a madárcsicsergést 🙂

Amikor néhány hete tréninget tartottunk, Csapó Idának (www.gazdagnok.hu) volt egy előadása arról, mi a különbség a gazdagok és a szegények gondolkodásmódja között. Őt hallgatva döbbentem rá, hogy a gazdagok valójában már akkor gazdagnak gondolták magukat, amikor még nem voltak azok. A siker fejben dől el: tényleg szeretnél-e változtatni, komolyan gondolod-e vagy állandóan a kifogásokat keresed? Vajon milyen gátakat állítasz magadnak, amik a sikered útjában állnak?

Gyakori például, hogy valaki nagy lendülettel belekezd az új dolgokba, lelkes, csinálja, aztán egyszercsak alábbhagy a lendülete és már egyáltalán nincs kedve az egészhez. Ha ilyen típus vagy, akkor szükséges valami, ami állandóan égve tartja benned a lángot, ami átsegít a holtpontokon. Egy jó könyv, egy beszélgetés valakivel, aki hasonló cipőben jár, mint te, egy előadás felvétele, egy újabb ötlet, amivel feldobhatod, változatosabbá teheted a munkádat…

A családod, a szüleid gondolkodásmódja, a környezeted negatív véleménye (ha mindenki azt mondja, hogy válság van, akkor biztosan válság is van, 1 milliárd légy nem tévedhet) mind-mind visszahúzó erőt jelentenek. De tudatosan képes leszel felülemelkedni rajta.

72 Comments

Comment navigation

 • Topp László Viki

  2009. február 12. csütörtök

  Sziasztok!

  Én még csak a múlt héten találtam rá a Gazdagmamira, de hihetetlenül felvillanyozott!

  Ami engem leginkább gátol az az önbizalom hiány, ami a neveltetésemből adódhat. Imádom a szüleimet, de egész életükben güriztek és alig jutottak egyről a kettőre és szerintük, csak akkor kereshet az ember pénzt, ha éjt nappallá téve dolgozik és ha nem áll ki magáért, hanem csendben meghúzza magát, még ha mások keresztbe tesznek neki akkor is. Ezenkívül az sem vitte előbbre az életünket, hogy mi is anyagi gondokkal küzdünk és bármilyen ötletünk volt a férjemmel eddig, ott feladtuk amikor kiderült mennyi kezdőtőke kell hozzá.

  Eddig próbálkoztunk a jól bevált napi 8 órás munkával, bár most hogy lassan vége a GYESemnek és nem mehetek vissza a munkahelyemre dolgozni, egyre inkább úgy gondolom, hogy szívesebben lennék a saját főnököm inkább. Aztán regisztráltunk mi is a TeszVeszen és a Vaterán, de nem mindig sikerült eladnunk a termékeinket, tehát az nem egy biztos forrás.

  Legrosszabb módszer a beletörődés, a negatív hozzáállás! A remény hal meg utoljára!!4

  Amit ajánlhatok:
  – az a pozitív hozzáállás, a hit, hogy sikerülhet. Talán pont a szüleim pesszimista hatása alól akarok kitörni azzal, hogy olyan könyveket olvasok, mint a Gazdagpapa… vagy olyan filmeket nézek, mint a Titok és olyan oldalakat böngészek, mint a Gazdagmami.
  – tanulás, információ szerzés: ÉN most ott tartok, hogy megvannak az ötleteim, piackutatást végzek és tanulmányozom a marketing módszereket (főleg az újabbakat, mint pl. a gerilla marketing vállfajai).

 • Andrea

  2009. február 12. csütörtök

  Folyamatosan dolgozom a hiányosságaim ledolgozásán: számítástechnikai és internetes technikai ismeretek, angoltudás hiánya.
  Időbeosztás javítása: füzetbe vezetem, hogy a mai napon mit KELL feltétlenül megcsinálnom, valamint hogy mire mennyi időt szánhatok.
  Még mindig túl sok dolog érdekel egyszerre, ezen kell javítanom és a prioritásokat megszabni.

  Ami visszahúz még, hogy előző vállalkozói életemben olyan partneri együttműködésben dolgoztam, amikor mindenki engem keresett.
  Most nekem kell mindenkit elérnem, sokszor e miatt halogatom a telefonokat, e-maileket, hogyan is kezdjek hozzá.

  Amit tudok ajánlani: hasonló helyzetben levők (és kicsit előrébb járó )sorstársak írásait olvasni, amiből nagyon sok erőt és technikát tudok meríteni.
  Bízok az internetben, van egy online szakkönyváruházunk, amit és szerkesztek, ennek a marketingjét fejlesztem jelenleg.
  Több MLM rendszerbe invitáltak már, nem vagyok egy rábeszélő tipus, csak két dolgot tudok elképzelni: az egészséges életmóddal ill. a környezetbarát dolgokkal kapcsolatosakat. Itt is inkább tájékoztatom az lehetőségről az illetőt és azt gondolom, van mindenki olyan felnőtt, hogy eldönti, szüksége van-e az adott dologra. Ezzel a technikával sajnos nem lehet gyorsan halad, mert az emberek nem szeretnek dönteni, tehát aki választásra tudja rábírni a partnereit, több sikert ér el ezen a területe, de itt is vannak internetes lehetőségek, amit most próbálgatok.

  Nagyon fontos minden területen a pozitív hozzáállás és saját eredményeinknek a számontartása és elismerése.

 • Erika

  2009. február 12. csütörtök

  Üdvözlet az Olvasónak!

  1 Gátjaim:
  önkorlátozó hiedelmeim

  2.Megpróbáltam, nem vagy részben sikerült:
  – újra alkalmazotti állást találni (részben a korom miatt vissza se hívnak)
  – egyik MLM (termékek jók, a cég korrekt, jó a közösség, de nincs meg az elkötelezettségem hozzá, drágának tartom a termékeket, a „tanácsadókat” nem minden esetben elég képzettnek)
  – másik MLM (a cég sem a vásárlóival, sem a munkatársaival nem korrekt)
  – óraadás (bizonytalan, nem lehet belőle megélni)
  – fordítás (inkább kiegészítésnek jó)
  – cikkírás internetre (a magyar cégnél elfogyott a munka, a nemzetközi pedig alig fizet)
  – pályázatfigyelés (több munka, mint fizetség)
  – blog (csak besegítek, anyagilag nagyon kevés jött eddig be)
  – internetes közvéleménykutatási lapok kitöltése, internetes nyereményjátékok (eddig semmit nem nyertem)
  – induló vállalkozásban szellemi munka (a mai napig nem fizették ki)
  – személyiségfejlesztő tréning trénerként (a cég Magyarországon megszűnt)
  – interneten munkát, állást találni (eddig nem találtunk egymásra, vagy hálózatépítót keresnek, amit nem akarok, vagy látszik, hogy nem tiszta, vagy nem hiszek benne)

  3. Nem ajánlom:
  Hit, elkötelezettség, célok, kitartás, az adott feladat iránti alázat, a kezdéshez szükséges tudás, tájékozódás (pl. termékeink vagy szolgáltatásunk iránti fizetőképes kereslet feltérképezése) nélkül kezdeni.

  4. Ajánlom:
  – Hit: magunkban, a feladatunkban
  – Céljaink megfogalmazása (mint most a négy kérdésre adott válasz leírása, köszönet a lehetőségért, Ági!) és a célok rögzítése, ismétlése (felírni, kazettára mondani, háttérképet készíteni belőle stb.)
  – Tájékozódás, tanulás (tanfolyamok, könyvek, CD-k, cikkek), közösségek, hírlevelek (pl. amit most is olvasunk), fórumok, blogok aktív látogatása. Többfélét próbáljunk ki, hiszen „minden ember más, és éppen ez a jó” (LGT), így mindenkinek más az ideális módszer.
  – Testünk és lelkünk edzése, fejlesztése (megfelelő étkezés, testmozgás, zene, relaxálás, feltöltődés, pihenés, megszabadulni aggodalmainktól, megtanulni pozitívan gondolkodni, és azt naponta gyakorolni).
  – Megtanulunk nyitottá válni, befogadni olyan dolgokat, elfogadni embereket és nézeteiket, amikről,/akikról korábban elzárkóztunk.
  – Értékelni a legkisebb sikereket is, hiszen a nagyok a kicsikből épülnek fel.
  – Sokat mosolyogni 🙂

 • Jass

  2009. február 12. csütörtök

  A gátlásaim:

  Évek óta megvolt az a kényszerképzetem hogy, én nem lehetek sikeres. Valószínűleg ez a gyermekkori kódolt programom. Sokszor hallottam azt, hogy „Te szerencsétlen gyümölcs.” Úgy vettem észre, hogy a felnövéssel is akadtak problémáim, hiába éltem meg 3x évet, azért belül még mindig gyerek vagyok, de határozottan igyekszem felnőni.

  A próbálkozások:

  Lakáskiadás, értékesítés, hitelügyintézés

  Amit nem ajánlok: A legtöbb MLM módszert nem ajánlanám.

  Amit ajánlok: Személyiség fejlesztés. Most én is ezen dolgozom. Agykontroll, Csoda tanfolyam, célok összeírása, vizuális gyakorlatok. Azóta rengeteg ötletem van, már csak megvalósításra várnak.
  Lehet, hogy ez bután fog hangzani, de még egy tipp: Vettünk egy vízszűrő kancsót. Mióta nem főzök csapvízzel és üdítők és cukros löttyök helyett tiszta, friss vizet iszom, azóta több energiám van, és jobban tudok azokra a dolgokra koncentrálni, amit szeretnék megvalósítani. Nem utolsó szempont, hogy tiszta vizet tudok programozni a céljaim elérése érdekében.

 • Moni

  2009. február 12. csütörtök

  Szia Ági!

  Jó, a kérdésfelvetésed! Kedvemre való! 🙂

  Az én gátjaim a saját türelmetlenségem. Mindent akarok és azonnal, de adj uram isten! Másrészt, hogy megérdemlem-e?

  Amit próbáltam:

  Eddig minden, amit nagyon, szívből szerettem volna, az megvalósult.
  Csak az a kérdés számomra, hogy jól tudom-e a feladatot magamban pozicionálni. Helyesebben az új szerepkört, amit választottam, jól tudom-e magamban pozicionálni.

  Egy próbálkozásom hagytam eddig félbe, az info marketing businesst. 🙂 Ha itt lesz az ideje, majd visszakanyarodok hozzá, hiszen fél év munkám benne van már.

  De ezzel úgy vagyok, amit az alatt az idő alatt tanultam, nem veszett kárba, csak most másra használom. Továbbvitt.

  Ami segített:
  Cél meghatározás,
  Prioritás tartás,
  Imagináció,
  A Vonzás Törvényének működtetése
  Mennyei Prófécia Gyakorlati útmutatója
  A barátnőm Bőség Tanfolyama
  ÉFT (Érzelmi Felszabadítási Technika)
  Mozgásban, lendületben maradni.

  Amikor elbizonytalanodom -mert még én is el tudok- akkor találkozom hozzám hasonlóan gondolkodó, cselekedni akaró barátaimmal, akikkel átbeszéljük a stratégiát, és rájövünk, hogy mindketten-hárman hasonló cipőben járunk. Mert kell egy csapat! (Mint a nyáron, amikor személyes találkozó volt Veletek pl.)

  Mostanában van egy mondás, amit gyakran elismétlek magamnak fennhangon, hogy tovább tudjak menni:

  „Először ügyet sem vetnek rád, aztán kinevetnek, aztán megtámadnak, végül győztél.” Ghandi

  Jó volt olvasni mások gondolatait. Köszönöm Nektek!

 • Kovácsné Mándli Judit

  2009. február 12. csütörtök

  A gátaim, hogy egy két éves lányzóval, és egy hat hetes kisfiúval anyósoméknál lakunk, ahol így 7 ember után hárul rám a házimunka, és sokszor arra sincs időm, hogy egyek, emellett estin csinálom a gimit, úgy, hogy év végén egész éves tananyagból kell vizsgáznom. Ami még eléggé visszavet a lehetőségekben, hogy havi 110 ezerből fizetem a hitelt, és a két gyereknek próbálok mindent megadni. Próbálkoztam már bedolgozással, de az csak vitte a pénzt, tesz-veszen is üzleteltem, de az nem rendszeres jövedelem, nyereményjátékokkal, de nem vagyok egy szerencsés alkat, mert még semmit nem sikerült nyernem:) Amit nem ajánlok senkinek, az az, hogy feladja, még én sem adom fel.

 • Sikeresmama

  2009. február 12. csütörtök

  sziasztok

  úgy látom, hogy sok maminak okoz gondot az idővel való gazdálkodás. Én elég sok könyvet elolvastam a témában, és bár nem kapok érte jutalékot, ennek ellenére tiszta szívvel ajánlom a figyelmetekbe a Bagolyvár kiadó Időforrás szemináriumát. Világpiacra való termék, kenterbe ver számos amerikai időgazdálkodás könyvet és módszert – és rengeteg embert ismerek, akinek megváltoztatta az életét.

 • gyongybutik

  2009. február 12. csütörtök

  A küldi-itt külföldit jelent :O)

 • gyongybutik

  2009. február 12. csütörtök

  Érdekes téma.Nézzük mire jutunk.
  * Vajon neked milyen gátaid vannak?
  -anyagiak:választékbővítés,egyedi termékek beszerzése
  -nyelvtudás:küldi partnerekkel tárgyalás,stb
  -személyi tényezők:hullámzó önbizalomhiány,kitartáshiány
  * Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  -az mlmtől kezdve a webshopig nagyon sok mindent,MLM:nem nekem való,nem szeretem a rádumálást,licit oldalak:csak időszakos,ritka bevétel,saját kézműves termékek:szerintem ez Magyarországon most nagyon kis rétegnek elérhető,vagy ha olcsón adja az ember,nem éri meg a belefektetett időt,energiát…
  * Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  -ha nem szívvel,lélekkel dolgozik az ügyön,akkor nem lesz belőle jó,ha nem hisz benne,nehéz teljesen „odaraknia” magát,ha másokon át kell gázolni,nem törődni emberekkel
  * És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  -hinni abban amit csinálsz,sokat olvasni,tapasztaltabb embereket meghallgatni,pozitív emberekkel körülvenni magad,személyiségfejlesztés.

  Remélem nekem is sikerül előrébb jutnom abban amit elképzeltem.

 • Ági

  2009. február 12. csütörtök

  Gátjaim az idő, pénz, fáradság. Sokmindent próbáltam már, Oriflame, gyógytermékek, de aztán elmentem gyesre, elfogytak a vevők, és abbahagytam. Keresni meg nem akartam újakat, nem vagyok az a házalós típus. Ja, és lottózom folyamatosan. Igaz, csak 1-et veszek minden héten. Elvégre nyerni 1-gyel is lehet. Semmilyen módszerem nincs, amit ajánlhatnék másnak, mert mint írtam, nekem se vált be semmi hosszú távon. De remélem egyszer találok olyat, ami majd sikerül, és nem kell visszamenni 8 órás robotra, más zsebére dolgozni. Addig is folyamatosan töröm az agyam, mivel kéne foglalkozni.

 • Erzsi

  2009. február 12. csütörtök

  Érdekes , de találó feltevések, amikre válaszolni csak akkor lehet igazán, ha magunkhoz is őszínték vagyunk.
  Nem boncolgatnám kérdésekre, megpróbálok ámblokk válaszolni.
  Az ember hajlamos tényleg panaszkodni, nem megy neki semmi, de ha tenni kellene, nehezen lép, vag yéppen Pató Pál úrat játszik és vár a messiásra.
  Ha viszont lehetőségeket villantanak előtte, már bújik is a csigaházába, pedig jobb lenne levetkőzni az addigi negatív tapasztalatokat, nem hallgatva semmilyen külső behatásokra, ami elvenné a kedvét. Minden infó nagyon hasznos, élni kell/kellene vele hogy előbbre léphessünk.
  Ha megsem próbáljuk, nem is fog menni. De ha bátran belevágunk és látjuk magunk elött a célt amiért érdemes sikerülni fog.
  Így voltam én is, de most találtam egy olyan dolgot amiben én is hiszek, nem erőltetik rám és ez nagyon fontos!
  Olyan módszer amit nem ajánlanék igenis vannak, de nem biztos ami nekem nem jó, az másnak sem.
  Van olyan amit bátran ajánlok, de ez is lehet nekem jó, másnak nem igazán.
  Köszönöm a lehetőséget.

 • anikó

  2009. február 12. csütörtök

  Én anyi szeretnék mondani eröl hogy gatlasrol anyi szeretnék mondani hogy en mar anyi csalodas ert mert amint montam meg lég elöször mikor rad tanáltam akor aszt irtam hogy ezek minde jó és szep csak anyi csalodás ert. Mert amikor ra tanalok ijesmire nagyon vagyok ijesmit csinalni de itt ahol lakom videkén hat itt nem nagyon mene a munnká mert itt nics penz az emberéknek. Én nem itt születem hanem ide jötem ferhez én erdeben láktam. Mit amikor montam az en foglákozasom gyomaször vegesztem nagyon szeretem csinalni de szeretnem esztis csinalni persze ha segitél.

 • Zsuzsi

  2009. február 12. csütörtök

  Vajon neked milyen gátaid vannak?
  – jellemzően a kitartás hiánya, ahogy írod is -a holtponton át kell lendülni
  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  -bedolgozások, de tjellemzően átverés, vagy egyéb (pl. helyhiány) miatt nem voltak működőképesek
  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  -önsajnálat 🙂
  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Keresem még őket, tanulok, és ötletelek… remélem hamarosan lesz mit megosztanom!

 • Fehér Egér

  2009. február 12. csütörtök

  * Vajon neked milyen gátaid vannak?

  leginkább saját magam…de mostanában igyekszem leküzdeni.

  * Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?

  nyereményjátékok:))) egyébként valljuk be őszintén, komolyabb kísérleteket eddig nem tettem a gazdagodásért, de talán sosincs túl későn.

  * Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?

  sopánkodás&Co.

  * És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?

  még nincsenek, de ha lesznek, megírom!!

 • Adrienn

  2009. február 12. csütörtök

  Vajon neked milyen gátaid vannak?

  Lustaság. 🙂

  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?

  Nyitottunk egy bioboltot, de rossz helyen, így be kellett zárni, mielőtt tönkrement volna.

  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?

  Előzetes piackutatás nélkül belevágni valamibe.

  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?

  Az válik be általában, amikor azt csinálom, amit tényleg szeretek.

 • Miklós

  2009. február 11. szerda

  * Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Szerintem azok a legfélelmetesebb gátak, amelyekről nem tudunk, mert annyira mélyen ülnek a tudatalattinkban, ha ezeket megtaláljuk és a felszínre hozzuk, akkor már tudunk vele mit kezdeni, innentől csak akaraterő és kitartás kérdése.
  * Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Sok ötletem volt, de vagy rájöttem, hogy a megoldásuk már létezik, vagy egy ember számára megoldhatatlan volt, és kapcsolatok nélkül úgy éreztem nem is érdemes, ezért nem kezdtem bele.
  * Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Megfelelő (a szakterületre vonatkozó) háttérismeretek nélkül próbálkozni.
  * És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Csak apró sikereim voltak, azok kizárólag kitartó munka eredményeként jöttek létre.

 • OkosKismama

  2009. február 11. szerda

  Gátjaim? A legnagyobb gátam a legnagyobb örömem is az életben: a családom. Fantasztikus szüleim vannak, akiket nagyon szeretek, de folyton visszahúznak (puszta szeretetből, ugye, hátha meg tudnak óvni az élet nehézségeitől) és gyönyörű, okos, drága gyerekeim, akik a napi 48 órát is kevésnek találnák, ha annyit lehetnék velük. (Sajnos ez nemsokára el fog múlni…)
  Tulajdonképpen a legnagyobb gátam inkább az okos időbeosztás. Dolgozom rajta.

  Mit tettem a változásért? Tanultam. Három éve minden szabad percemben az internetet és a hozzá kapcsolódó dolgokat, de azelőtt is folyamatosan mindent.

  Mi vált be? Az az MLM, ahol jók a termékek, használtak neked, és jó szívvel ajánlod másoknak is. Én találtam egy ilyet, és tökéletesen működik. Megértettem, hogy a régi klasszikus nyomulós módszerek nem mennek (nekem sem voltak szimpatikusak), de képeztem magam és megtanultam, hogyan lehet nyomulás nélkül ebben az üzletben dolgozni. Öröm látni, amikor a fogyasztóim boldogok, és maguktól újra rendelnek. De ez sem való mindenkinek, és a leglényegesebb, hogy értéket kell adni a piacnak, tehát csakis jó és hasznos dolgot szabad „értékesíteni” azaz árulni. Minden más esetben jön az az érzés, hogy átverted a vevődet. De ha a termék jó, akkor semmi gond.

  Mit tervezek? Egy új dolgot, amivel ismét értéket adhatok a jövendő piacomnak. Drukkoljatok! 🙂

  Mi nem vált be? A kötött munka (én csak úgy mondom: nyolctól négyik körömlakkozás…). Próbáltam ingatlanközvetítést is, gondoltam, az sem más, mint az MLM, csak az MLM-ben adott a termék és meg kell keresni az érdeklődőt, az ingatlanoknál meg adottak az érdeklődők és meg kell keresni a „termékeket”, azaz az eladó lakásokat. Na itt bukott meg a dolog. Képtelen vagyok „hideghívásokra”.

  Mit ajánlanék? Ingyenes tanfolyamok, aztán kisebb összegbe kerülő könyvek, aztán drágább tanfolyamok és cd-k és könyvek, aztán… de hiszen értitek. Úcsitszja, úcsitszja, úcsitszja, ahogy a Nagy Elvtárs mondotta volt (állítólag).

  Minden jót és sok sikert mindenkinek!

 • Szalkai Titi

  2009. február 11. szerda

  1. Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Mindenféle maradék gyerekkori félelmek. Elsősorban a leégéstől, a bizalomvesztéstől, hogy nem leszek hiteles. Az nekem világvége. 🙂 Mindezt úgy, hogy alapvetően sikeres embernek tartom magamat, amibe eddig belekezdtem, az többnyire ezerszázalékosan működött, bizonyára mert sok energiát képes vagyok belefektetni, képes vagyok erősen koncentrálni.
  És az agyam tudja, hogy a kudarc benne van a pakliban, de azt is, hogy el lehet kerülni…

  2. Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Sok munka, bizonyítványhalmozás – egy ideig ez megy, amikor az alaptudásokról van szó, de aztán már csak arra jó, hogy még jobban ki tudjanak használni a munkaadók, mert többet tudsz – és te jókislányként hagyod magad, mert bizonyítani akarod, hogy értékes vagy; nem önmagadat becsülöd, hanem a tudásodat. Ami ráadásul el is avulhat.
  MLM-ek: egyiknél a termékek nem tetszettek, a másiknál a személyre szabott tanács nem nyert meg (Ez mindenkinél az volt, hogy menjen el hétvégi szemináriumra – ez mitől személyre szabott? Nem foglalkoztak velem igazán.)
  Kisebb ruhajavítások – itt is közbeszólt az önbizalomhiányom, hiába van 15 éves hobbivarrónői tapasztalatom, hiába imádok varrni, hiába mondják a kolléganőim hogy szebben megcsinálom mint egy varrónő, hiányzik az a buta bizonyítvány, hogy biztos legyen a lábam alatt a talaj. Na meg a kínai konkurencia…

  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Olyan MLM, amiknek a termékét nem szereted, nem próbáltad, mert nem tudsz tanácsot adni az ügyükben, nem vagy hiteles.

  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Gazdagmami és társai!!! Már tudom, hogy szerencsére soha nem lesz olyan beszűkült az életem, mint amikor még nem ismertem. Nagyon logikus, levette rólam a szemellenzőt, tágult a látóköröm, ez már önmagában megérte! És folyt.köv.!!!

 • Nataligina

  2009. február 11. szerda

  Milyen gátaim vannak?
  Önmagam. Minden falat, kifogást, körülményt ÉN saját magam teszek oda, amikor nincs kdevem dolgozni, mikor hagyom, hogy a szomszádasszony áthívjon csevegni, és el is telik a fél délután, mert ott a picim is, játék, hamizás, fürcsi, stb.
  Szóval kifogás mindig van, de igyekszem redukálni. Ebben nagy segítségem a férjem, akitől retngeteg támogatást kapok, ha kell, átveszi a házimunka és babával járó minden feladat elvégzését, ha látja, hogy belepistultam a netbe, a melóba.
  Ha nagyon nem megy a dolog, akkor nem erőltetem, kihagyok pár napot, legfeljebb hanganyagokat hallgatok, és megvárom, hogy úgy ébredjek fel, hogy azt mondom:”Ma enyém a gép!” Ilyen a mai nap is:)
  Sokan a mosatn helyzetre mutogatnak, a gazdasági válságra. Hát erre csak annyit mondok, hogy mindig csináld annak az ellenkezőjét, amit a nép 95%-a csinál! Vagyis te tartozz a maradék 5%-hoz, legyél csodabogár, ahogy írta valaki, és mikor mindenki elad, te akkor vásárolj!!! Ez igaz az ingatlanra és a tőzsdére is. Mi idén fogjuk megvenni első, saját családi házunkat.

  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  MLM-et kipróbáltam, de valahigy nem ment, hogy az ismerősökről húzzak le fizetésnyi összegeket, vagy csak azért felhívni olyat, akivel előtte 1-2 évig nem beszéltem, hogy van most egy egyedülálló, fantasztikus lehetőség, pedig a termékek itt jók voltak, mai napig fogyasztó vagyok. Ez nem nekem való.

  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Módszert nem ajánlok, találja meg mindenki azt a területet, ahol kiteljesedhet. Még én is keresem, annyival vagyok okosabb, hogy már néhanyat ki tudok zárni, és szerintem már ez is haladás. És egyébként is az a fontos, hogy többször nyerj, mint vesztíts!!!!!
  A saját hibákból meg természetesen tanulni kell, mindig meg kell vizsgálni, mi volt a hiba, legözelebb mit és hogyan kell másként csinálni.

  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Ezekből szemezgetni lehet, nekem ezekbejöttek:

  Először is, ha túl közel vagy a családhoz, aki mindig csak kifogásolja a munkádat, (mert mi a férjemmel munkának nevezzük azt, amikor leülünk piacot kutatni vagy infós anyagokat olvasni/nézni, a család csak pötyögtetésnek, időpocsékolásnak nevezi), költözz egy kicsit messzebb! Mi ezt 1 hónapja léptük meg, így csak heti 1-2 alkalommal vagyunk ott, és sokkal jobban érezzük magunkat, kevesebbet halljuk a negatív dumát, ebbe beleértem a világban történt mindenféle rosszat is, mert mi itthon tv-t csak nagyon keveset nézünk, híradót egyáltalán nem!!!!
  Ez az egyik. Kicsit ugyan nehezen viselik, de ez van, majd megszokják, 21 nap alatt mindenhez hozzá lehet szoktatni magunkat. Próbáld csak ki!

  Én mindig akkor ülök a gép elé, ha mindent rendbe tettem, és nincs semmi sem körülöttem, ami elvonná a figyelmem és elvinné az energiáimat. Ezt ajánlom neked is! Ha rend van a fejedben, akkor a környezeted is rendben van, és akkor már könnyebb az életed.

  A papírra leírt célok elengedhetetlen, saját tapasztalatból mondom. Amit 2008-ra terveztünk, és ki volt tűzve az álomtáblánkra, annak a 80%-a megvalósult, úgy, hogy közben a család is bővült. Minden fejben dől el!

  Játszatok cashflow társassal, ebben tudok segíteni, a férjem guru ebben:)
  Minél többet játszod, annál gazdagabb leszel! ez a mottója Kyiosaki játékának.

  És végül egy tanulságos versike:
  Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat,
  ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet,
  ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat,
  ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet, és
  ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat…

  Szép napot mindenkinek!

 • Marcsi

  2009. február 11. szerda

  Gátak:
  önbizalomhiány, nem vállalkozói típus vagyok, kevés idő a gyerekek mellett, magam sem hiszem el, hogy elérhető dolgokról van szó, pénzhiány, és egyéb kifogások.
  Próbáltam:
  „rendes munka” – kihasználtak, nem fizettek meg, de elvárták az ingyentúlórákat.
  MLM különböző formái – igazából itt is az volt a baj, hogy ha nem hiszek valamiben, azt nem tudom rátukmálni másokra sem.
  Amit senkinek sem:
  MLM ha nem hiszel benne. és ne hagyd, hogy bárki lebeszéljen a saját „hülyeségeidről”. Szerintem mindenkinek joga van ahhoz, hogy úgy „rontsa” el a saját életét, ahogy akarja, elvégre az övé.
  Bevált:
  a háttér legyen biztos. Otthon legyen minden rendben, ez mindennél fontosabb.

 • DolceVita

  2009. február 11. szerda

  Szerintem a legfontosabb, hogy találj magadnak egy álmot, egy célt, amit nagyon-de-nagyon-és-még-annál-is-jobban szeretnél, amire igazán nagyon vágysz (és ez biztos nem az, hogy legyen egy–kettő-sok pénztermelő weboldalad, hanem az, ami miatt ezt szeretnéd, hogy legyen sok szabadidőd, hogy elvihesd a gyerkőcöket a játszótér után honoluluba, stb). Aztán hidd el, hogy ezt hamarosan eléred. Aztán járasd az agyad, arról, hogyan.. Elsőre biztosan nem fog beugrani, de ha a célon tartod a szemed és a szíved, az agyad előbb-utóbb kiköpi a „térképet”. Na ezután jön a neheze, mert jönnek a mumusok

  lustaság – majd mindjárt, csak előbb….
  áá én ehhez nem értek – olvass, tanulj, amennyit csak bírsz, de közben legalább annyi időt fordíts arra, hogy csinálod (ugye könyvből sem lehet megtanulni biciklizni),
  kibicek belebeszélése az álmaidba (na ez a legrosszabb, főleg, ha kicsit is befolyásolható vagy… a főüzenete a kibiceknek: nehogy már pont neked sikerüljön)

  Nálam egy védekezés vált be mumusok ellen: hallgasd meg, engedd el füled mellett, koncentrálj erősen a célra, gyorsíts és hajrá:)

 • Mónika

  2009. február 10. kedd

  Sziasztok!

  Vajon neked milyen gátaid vannak?
  A legfőbb gátam az önbizalomhiány. Úgy nőttem fel, hogy megpróbáltam megfelelni mindenhol és mindenkinek, elsősorban az édesanyámnak, aki módszeresen mindenben csak a hibát kereste és persze, ha valami „nagy” dolgot vittem véghez, a dicséret elmaradt. Ezzel végül elérte, hogy semmi önbizalmam nincs 🙁 Ez a szemlélet teljesen meghatározta az életem és sajnos, eddig nem is sikerült kitörnöm belőle!
  Persze ez mellett még ott van a párom,a környezetem hozzáállása. „Csak akkor kezdhetsz internetes vállalkozásba, ha nem visz el pénzt!” Pedig egy minimális befektetés nélkül nehéz valamit elindítani. 🙁
  Pedig most Ági oldalait olvasva szeretném elérni, hogy én is ilyen pozitívan gondolkodó, lelkes, kitartó, a munkája gyümölcsét élvezni tudó vállalkozó váljék belőlem, aki mer nagyot álmodni!

  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Elég korán elkezdtem dolgozni (14 évesen). Először csak nyaranta, de volt hogy iskola mellet árultam a helyi újságot a kórházban fekvő betegeknek, akik ágyhoz voltak kötve. Próbáltam bedolgozást, de kamu volt az egész. Kézimunkáztam is, de nem fizették meg.

  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  A bedolgozós munkák nagy része kamu!

  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Eddig még nem találtam olyat, de keresem! Néztem már mlm-es, hálózatépítős munkát, de nem nekem való.

  Üdv mindenkinek!

 • Heni

  2009. február 10. kedd

  1. gátak:
  – saját magam, bár igyekszem változni. Én tipikusan olyan ember vagyok, hogy ideig-óráig megvan a lelkesedés, talán túlzott is, aztán ez lecseng, és már nem megy, nincs kedvem hozzá stb.
  – család a „nyisd már ki a szemed, gondolkodj már reálisan” beszólásaikkal, ami igazából inkább pesszimista és destruktív, mint realista.
  – pénzhiány. sajnos hónapról-hónapra nehezen jövünk ki.

  2. amit próbáltam:
  – kiadások csökkentése – egy szint után már nem nagyon lehet, vannak állandó és fix költségek, amiket muszáj kifizetni (rezsi, lakáshitel)
  – plusz munka vállalás – kevés a javadalmazás

  3. Amit senkinek nem ajánlanák:
  – lehetőleg senkinek ne áruld el terveidet, legalábbis olyasvalakinek ne, akiről pontosan tudod, hogy csak lehúzná az ötletedet.
  – a kezdeti nagy lelkesedésben, akármilyen kedvezőek is a kilátások, ne égess fel minden visszavezető utat.

  4. amit bátran ajánlanák:
  mivel még én sem találtam meg, ezért ajánlani nem igazán tudok semmit sem. Én most egy MLM szerű hálózatépítésen gondolkodom. Ha bejön, akkor ígérem, referálok.

  Üdv

 • Emese

  2009. február 10. kedd

  Sziasztok!
  Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Hááát….Talán legfőképpen én magam, az önbizalom jelentős hiányával.
  Aztán meg a család és ismerősök is, hiszen hihetetlenek tűnik egy ilyen látszólagos munkahely nélküli bevétel. A szemléletváltás is fontos lenne, hogy mindenkire fittyet hányva kövessem az utam. Emellett pedig némi idő sem ártana, vagyis , hogy jobban akarva szakítsak rá.
  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Már sokféle MLM rendszert, de nem bírom a nyílt konfrontációt. Meggyőzhető vagyok és nem meggyőző.
  És már rengeteg munkahelyem is volt. Jelenleg Anyuka vagyok az 1 éves kisfiammal, előtte pedig ami abszolút fekszik nekem Óvónő voltam. Sajnos ahogy mostanában alakulnak a dolgok, nem tudom vissza tudok –e menni dolgozni , egyébként is szeretnénk még egy apróságot, meg valami jövő képet is.
  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Mint ahogyan már sokan írták, mindenki a sajátját keresse. Szerintem fontos, hogy kitartóan kutassunk. Képezzük magunkat és a hit sem utolsó dolog, hogy sikerülni fog.
  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Most kezdtem el ezt az egészet (2008. szeptember) és még mindig kutatok és olvasgatok, próbálom képezni magam. A férjem nagy segítséget nyújt ebben. Szerintem ez is olyan dolog, amihez óriási akaraterő kell. (csak a fogyókúrám idején pontos receptek voltak, itt meg lavírozom a rengeteg információ között)
  A gazdagmami minitanfolyam viszont tényleges tanácsokat és tennivalókat nyújtott számomra, ezen az úton szeretnék elindulni.
  Üdv mindenkinek!

 • Adrienn

  2009. február 10. kedd

  Szia !

  * Vajon neked milyen gátaid vannak?
  – nem vagyok egy vállalkozó típusú ember
  – gyerekkoromban megtanultam, hogy inkább a kevesebb de biztosabb, mint a nagyobb de kockázatos dolgok a jók
  – anyagiak

  * Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  – MLM de az első ismerős felhívása után görcsbe rándult a gyomrom és úgy éreztem becsaptam az illetőt

  * Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  – olyanhoz ne add a neved amiben nem hiszel
  * És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  – pénzmágnes meditáció
  – jóga
  – olyan emberek társaságát keresd akikkel ha együtt vagy úgy érzed, hogy feltöltődsz

 • eszti

  2009. február 10. kedd

  Szia Ági! Nekem a problémám, hogy egyszerüen nincs ötletem vagy ha van akkor pénz nincs rá. Vagy nem tudom hogy hogyan fogjak hozzá. Neked is irtam de sajna nem válaszoltál. Az mlm például abszolut nem érdekel és a legtöbb internetes munka az.

 • Tünde

  2009. február 10. kedd

  SZIASZTOK!

  Nagyon jó téma,Ági! A sok hozzászólásból láthatod, hogy elevenünkbe tapintottál…

  Az én legfőbb gátam az időhiány. Miért is nem áll a nap legalább kétszerennyiből!?
  Tudom, hogy a kifogások nem kellenek, és más biztosan sokkal jobban csinálja, de nekem egyszerűen nincs saját magamra semmi időm. Amikor a nagyok suliban vannak, a kicsi meg oviban, csak a picivel „kell” (de jó is ez) foglalkoznom, a napi háztartási munkák, ebédfőzés, stb. elviszi a délelőttömet, pedig hatkor kelek, és gyorsan dolgozom.
  Délutáni altatás után van max. másfél órám a saját dolgaimra, ekkor választhatok, hogy bemegyek a műhelybe (keramikus volnék), vagy megnézem a leveleimet és / vagy tanulok. Délutánjaim teljesen ki vannak sakkozva, jönnek haza a nagyok, különórák, leckekikérdezés, férjpátyolgatás,stb. Mire eljőn az esti altatás ideje, én már hulla vagyok, rendszerint belealszom az altatásba…

  DE akkor is tudom, hogy ez csak egy átmenet, kicsit hosszú, de egyszer eljön az én időm is, akkor megmutathatom, mire vagyok képes!
  Lelkes típus vagyok,nehéz (de nem lehetetlen) engem letörni. Mindenki környezetében vannak pozitív és negatív emberek, de azért van ilyen sok ember, hogy legyen kikből kiválasztanunk magunknak a jókat, azokat, akik jó hatással vannak ránk. Számomra a hit is nagyon fontos, a mai világban ciki istenes életet élni, de én akkor is !!! Hinni önmagunkban is kell, mert ez lendít előbbre céljaink elérésében!
  AZt tanácsolom másoknak, hogy nézzenek körül, vegyék észre az élet szép oldalát is, a szeretet sok mindent megold, nem a pénzszerzés a legfontosabb, hanem az, hogy másokon segítsünk, tudásunkkal, szeretetünkkel.
  Most a tanulás fázisában vagyok, mindenkinek tudom ajánlani az Ági tanfolyamait, nézzétek meg a rizsanélkül.hu-t is,igazán hasznosak, tanulságosak.Akinek még nincs kellő lendülete, olvassa le David J. Schwartz-tól a „Gondolj merészet”et, és Keith Ellis-től a Csodalámpá”t !

 • Leila

  2009. február 10. kedd

  Sziasztok,

  Vajon neked milyen gátaid vannak?
  idő, lustaság, pénz hiány, akarat hiánya és minden más amit éppen ki tudok találni, ebben nagyon jó vagyok

  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  MLM,pénzügyi tanácsadás ( befektetés alapú biztosítás közvetítés )bedolgozás
  Részletesebben:
  MLM – sok pént lehet keresni vele megfelelő és jó termékekkel, amelyek pl.újak a magyar piacon.Én sajnos többszöri próbálkozás és újra kezdés után ( mindig mással)rájöttem, hogy nem nekem való a hálózatépítés, a folyamatos „befűzés”, és az értékesítés ezen módszere.

  Pénzügyi tanácsadás (biztosítás közvetítés) – ennél a legfontosabb, hoyg hiteles légy, és hogy amit mondassz abban teljesen biztos legyél, azaz hogy a másiknak egyértelmű legyen a mondandód. Nem voltam elég kitartó, de mivel a módszer többnyire ugyan az mint az MLM-nél mármint olyan értelemben, hogy a potenciális befektetőket (MLN-nél tagokat)nekem kellett összeszednem, korán feladtam. Több- kevesebb sikerem azért volt, és egy kevés pénzt is kerestem vele. Amit a lehető legrosszabbul viseltem, az a folyamatos beszámoltatás (ellenőrzés) volt, illetve a meetingek, ahova kötelező módon el kellett járni minden héten.

  Bedolgozás – kész átverés

  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Bedolgozás Interneten keresztül, ami a legtöbb esetben csak kamu

  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Nekem jól bevált módszerem egyelőre nincs, de azt gondolom ha körül nézünk az Interneten számos példát találunk, elég egy pár jól felépített és pénzkereső oldalt megnézni.
  Itt vannak például az Ági igen csak szuper és ötletes oldalai, amihez csak gratulálni tudok!
  Az én tervem is ez a jövőben, hogy egy Internetes oldalt felépítek, csak a kifogások gyártását csökkentenem kell, és végre neki kellene már fognom!

  Sok siker mindenkinek és üdv.: Leila

 • Kata

  2009. február 10. kedd

  – Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Egyszerűen megfogalmazva saját magam vagyok a gát. Nem tudtam még megfogalmazni magamnak az igazi küldetésemet, szakmai célomat, csapongok ide-oda, keresem magamat.
  Sajnálom az időt rászánni éjszaka, bármennyire felébredek hajnalban, mi a nappaliban alszunk, nem tudok elvonulni sehova, mert felébred a férjem és a gyerek is. Napközben 2*1.5 óra a háztartásra és a saját képzésemre elég, vállalkozásépítésre nem.
  Túl sok fókuszom van egyszerre: diploma, tanulás, online vállalkozás építés, hírlevélírás.

  – Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Írok arról is mi vált be 🙂 Pénzügyi tervezés, megtakarítások képzése és befektetése. Ez bevált. Most legalább nem költünk többet, mint amennyi a bevételünk és nem a tartalékainkat éljük fel. Meg lehet élni ennyi pénzből is- rácsodálkozás! Ennek is van persze határa, mert ugye a gyermekem előtti életszínvonalat jóval „leadtam”.

  Amit nem vált be: Napi 3-4 órát rászánni az online vállalkozás kitalálására. Ennyi időm egyben nincs, 1.5 óra alatt belekezdek valamibe és már fel is ébredt a lányom. Este a férjemre szánom az időt, a napi gőz levezetésére és a házasságunk fenntartására. És estére el is fáradok.

  – Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Kényszerből semmit nem szabad csinálni, mert még rosszabb lesz.
  Nem szabad alávetni senkinek a céljaidat, mert saját magad számára a te céljaid a legfontosabbak!

  – És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Pl. az éves célokat csoportosítani, megbeszélni és kiírni a falra (nálunk egy képkeretben van: 1) Egészség, életmód, 2) Család és 3) Munka témakörben éves célunk a férjemmel- külön-külön és közös is). Ezt minden nap látom, előttem van, olvasom és bevonzom.
  Minden reggel úgy kelek fel- Brian Tracy nyomán-, hogy azt mondogatom magamnak „Szeretem magam és ma valami csodálatos dolog fog történni velem!”. Amikor ezt teljes hittel mondogatom, akkor meg is történik 🙂

 • Gabella

  2009. február 10. kedd

  Ani! Imádom a hozzáállásod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Csilla

  2009. február 10. kedd

  Hát igen, gátag, hátrahúzzóerők mindig vannak. Nálam is előfordul, hogy meg van az elején a lelkesedés, aztán ha langyul az érdelődéd az iránt mait csinálok az én érdeklődésem is alább hagy, peddig próbálom magam felspanolni, hogy ez csak hullámvölgy, lesz jobb is.
  Nálam még komoly gond mindig az idő. Rengeteg dolgot szeretnék csinálni, de kevés időm van. Most próbálok kidolgozni erre egy megoldást. Mivel sok dolgot akarok csinálni ezért be fogom osztani, hogy melyik nap melyiket csinálom, így mindegyik (hobby weblap ami hirdetésből termel egy keveset, két fizetős, termékkel futó weblap elkészítése ami még csak terv szinten van, kézimunkázás, gyerekkel fogalkozás és háztartás, ja és folytatnom kéne már a lakberendezős sulit is amit ELo rendszerben csinálgatok) halad majd. Engem nem tud vissza húzzni a negativ hozzáállás, ezeket hamar elengedem a fülem mellett. Néha én is lusta vagyok, páldául már megint nem foglakoztam az angollal, peddig azt is kellene, mert ha gyes után nem lesz biztos online vállalkozásom, vissza kell menni melózni, pontosabban új állást kell keresni, és ahoz jól jön ha jobban megy az angol. Cél is meg van nálam, de nem merek azért olyan nagyokat álmodni ahogy az Ági mondta a legutolsó tanfolyami videóban. De azért jól meghatározott célom nekem is van, stabil megélhetés ittholról, hogy itthol maradhassak manóval még.
  Mit próbáltam meg? Én is csinálgattam az avont, de most ittholról nem megy, mindne vevőm elpártolt, pedig nem is volt sok, jó volt, ha annyi összejött, hogy az én cuccaim ingyen legyenek. Komoly házalós meló nekem sem való. Nálam is van adsense, hozogat, de még messze nem annyit hogy megéljünk belőle ( novemberben volt a maximum havi 75 dolcsi, amugy napi 1 dolcsi körül ha összejön). Előkönyvelést is csináltam egy darabig valakivel közösen, de az sem ment igazán, és az illető se csinálja már. Aztán voltak úgye a főállások, amiből a jövedelem jó számlától számláig kitart. A párommal csinaálgatunk néha weblapokat, ha befut egy-egy megrendelés, de ez sincs rendszeresen, tehát nem fix jövedelem. Leginkább a termékkel rendelkező weblapjainkban bizunk most.
  Mindnkinek ki kell próbálni egy rakás módszert mig rátatlál az igazira, tehát nem tántoritanék el senkit semélyen módszertől.
  Ahogy sokan leírtátok a tanulás az jó módszer és nagyon fontos a pozítiv hozzállás, az optimista gondolkodás és a szorgalom meg a kitartás.

 • bogyka

  2009. február 10. kedd

  Üdvözlök mindenkit! Már sokszor fogalmazódtak bennem meg válaszok Ági kérdéseire, meg kell hagyni, a Tanfolyam megnyerése igazi motiváció is, ha már eddig csak olvasgattam mások bejegyzéseit itt az ideje, hogy színt valljak:) Hát csapjunk bele!

  Angoltanár vagyok, most gyesen (Ezt csak azért írtam, mert mi fordítottuk néhány barátommal a Taxust és tanárként nem ajánlanám senkinek, de megnyugtatna, ha hallanám, vogy van, akinek bejön:))

  * Vajon neked milyen gátaid vannak?

  Eddig leginkább alkalmazva voltam, és sokat dolgoztam kevés pénzért tanárként. Nagyon szeretek és nagyképűségnek hangzik, de tudok is tanítani. Legnagyobb problémám, hogy sokkal jobban szeretem, ha megmondják nekem, hogy mit kell csinálni és én a tökéletességre törekedve ezt meg is teszem. A feladaton belül imádok kreatív lenni, de kockázatosnak tűnik bármilyen saját ötletet megvalósítani, leginkább az adminisztrációs háttér meg nem értése, meg az anyagi kockázatok miatt. De most belevágunk családilag valamibe, ami anyagilag kockázatt alig, az adminisztrációba meg majdcsak belejövök…
  * Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Extrasok különórát vállaltam, most is csinálok ilyet, mert szeretem. Extrafáradt is vagyok néha tőle, mert emberre, a céljai megvalósításának segítésére készülök, nem tartok sablonórákat. Fordítottam, de sajnos perfekcionista vagyok, ezért a befektetett idő szinte soha nem állt arányban a megkeresett pénzzel, és az ezzel járó életforma sem nekem való, inkább nem ülnég egyhelyben, monitor előtt…
  * Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Ilyet nem tudok mondani, mert még nem nagyon próbálkoztam, mert azért az angolozás végülis nem rossz biznisz. Talán annyi, hogy bár világos, hogy az élet nem habostorta, ne csináljon olyat, ami mérgezi az emberi kapcsolatait, aminek a következményeit a saját szervezete, meg a családja issza meg. Inkább legyünk szegények, mint betegek…bár tudom, ezt kevesen engedhetik meg maguknak. Talán Ágit olvasókban tudatosul, hogy nem luxus, hogy a boldogan végezzük a munkánkat.
  * És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Remélem egy év múlva már erre a kérdésre is tudok konkrétumokat írni. A tájékozódás, az alaposság, a körültekintés eddig még mindig bevált. A hit, hogy sikerülni fog, eddig mindenben segített. Akinek ilyen nincs, az meg előbb építse ezt fel, az eddig hozzászólók már adtak jónéhány tippet, hogyan.

  Köszönöm a lehetőséget!

 • Gabella

  2009. február 10. kedd

  Köszi az angolos tippeket!!!!!!!!!!!

 • Csilla

  2009. február 10. kedd

  Gabella! Ezt nézted már angol tanulás céljából: http://www.angolnyelvtanulas.shp.hu? A folt-varras-ra irtal cikekket?

 • Szénási Györgyné ANi

  2009. február 10. kedd

  Szép napot sok szeretettel mindenkinek! 🙂

  Nagyon jó téma! 🙂

  Én akkor kezdtem még el az mlm-et, a 90-es évek eleje-közepe felé, amikor azért még kis híján keresztre feszítés járt Magyarországon – legalább is a baráti-családi körben. Vagyis az Amway-vel. 🙂
  Azóta ugyan már rég nem vagyok benne, de pl. a Network21-es marketing iskolájuk a mai napig szenzációs a számomra, és nagy-nagy áldásnak tartom, hogy megismerhettem, és rajtuk keresztül egy csomó, nagyon-nagyon karizmatikus, fantasztikus embert!!
  Nekem igazából akkor nyílt ki a világ, – illetve egy CSODÁLATOS világ, amilyenről mindig is álmodoztam a szívem mélyén. Én ugyanis mindig is éreztem, TUDTAM belül, hogy a szegénység, a folytonos problémák, keresztbe tevések és egyebek nem számítanak, csak az számít, hogy higgyek magamban, higgyek az álmaimban, és hogy az álmaim végső soron mindenki számára óriási segítséget fognak jelenteni egy szép napon sok-sok-sok-sok ember számára.
  LÁTTAM magam ünnepeltnek, sikeresnek, HALLOTTAM a (még sehol sem lévő) elismeréseket, gratulációkat, – BENNE ÉLTEM ÉS ÉLEK A MAI NAPIG IS ABBAN A VILÁGBAN – bár még nem tudtam anyagi szinten is felmutatni sok mindent. (Ennek megint nagyon sok összetevője van, nagyrészt sajnos rajtam kívül álló dolgok, – de nem akarom most leírni ide az életemet, – lényeg, hogy eléggé kacifántos volt, sőt néhol hihetetlenül az.)

  Igazából sosem volt segítségem, illetve a néhai fiam, aki egy fantasztikus üzletember és ember volt (de ő sajnos már 9 éve nem lehet köztünk), – a férjem, családtagjaim, barátaim mind-mind mondták a magukét, hogy ez nekem miért NEM fog SOHA (?) sikerülni, stb., stb. – gondolom, mások is tudják itt, miről beszélek. 🙂

  Lényeg a lényeg: én kb. 3 és fél éve vagyok a neten, azóta tudok tényleg szabadon és teljes erőbedobással élni az álmaimnak, és foglalkozni tényleg azzal, amit több mint másfél évtizede megálmodtam, és amiért nagyon-nagyon sok mindent (elég durva dolgokat is sajnos) vállaltam és a mai napig is érdemesnek tartok bevállalni.
  Azért csak 3 és fél éve, mert azóta vagyok özvegy, – szegény néhai férjem volt ugyanis az egyik legmeggyőződésesebb ellenfelem ezen a téren.
  Isten nyugosztalja, ő tanított meg végül is KÜZDENI az álmaimért, – ha ő nincs, talán tényleg feladom. 🙂 Érdekes, talán humorosnak is tűnik, de így van. 🙂

  Amit megtanultam, az az, hogy SOHA, SOHA, SOHA nem érdemes feladni (szabadni szabad végeredményben, – mindent szabad, csak nem mindent hasznos 🙂 – ), mert MINDIG, MINDIG, MINDIG jön valaki vagy valami segítség, információ, konkrét megerősítés, amitől újra és újra erőre kap az ember.

  Egy aranyos kis tanmese jut eszembe erről, de lehet, hogy már ismeritek: mikor a békák sziklamászó versenyt rendeznek. Először nekiindulnak százan, – majd lassan kezdenek lepotyogni, visszamászni, – szóval feladják. A sziklafal nagyon meredek, és lentről a kiabálást is hallani még: „Gyere le te is, nagyon veszélyes, nézd, már ez is lepotyogott, az is lepotyogott, rád is ez vár!”
  Végül csak egyetlen egy kis béka megy fel a csúcsra, de NEKI SIKERÜL!!
  Rettenetesen boldog, és mikor lejön, óriási nagy az üdvrivalgás, az ünneplés. Kérdezgetik, faggatják a békát, hogy hogy sikerült, árulja már el, – de ő csak néz, néz, néz, és nem szól.
  A KIS BÉKA UGYANIS – SÜKET VOLT…!! 🙂

  Azt hiszem, erre a „süketségre” nagy szükségünk van néha mindannyiunknak. 🙂

  Másrészt meggyőződésem, hogy a kis békának nemcsak azért sikerült, mert süket volt, hanem azért is, mert ő már akkor a csúcson látta magát, amikor elindult, és mikor a sziklafalon már-már feladta, akkor mindig felvillant előtte a kép: ahogyan fent van, ahogyan célhoz ért!! 🙂

  Kívánom ezúton is kedves Mindannyiótoknak, hogy legyetek Ti azok a „süket kisbékák”, akiknek sikerül feljutniuk a csúcsra, – és hogy nagyon-nagyon sokáig tudjátok élvezni a munkátok, a küzdelmeitek gyümölcsét: a MEGÉRDEMELT sikert, elismertséget, boldogságot, anyagi jólétet – és természetesen egészséget szeretteitek körében! 🙂

  Sok-sok szeretettel: ANi.

 • Csilla

  2009. február 10. kedd

  Sziasztok!

  Én is megírom a véleményem, hátha:)

  Ági először is ez is egy nagyon jól sikerült bejegyzés, és én is hiszem (egyelőre csak hiszem, remélem néhány hónapon belül már mondhatom azt is, hogy tudom:), hogy ez az egész sikeresség dolog fejben dől el. És tenni, tenni, tenni kell érte, nem szabad feladni az első kudarc után!
  Gátak:
  Igaziból a legnagyobb problémánk az időhiány. Párommal együtt építgetjük a kis vállalkozásunkat, és a legfőbb probléma, amiért még igazán nem láttunk pénzt belőle az az, hogy napi 3-4 óránál összesen nem tudunk többet foglalkozni vele. Mindig azt beszéljük, hogy, ha több bátorságunk lenne, már rég ott hagyta volna a munkahelyét és napi 8-9 órát ha foglalkozna vele, meg én is a napi 2-3 órámat, akkor már rég beindult volna az üzlet. Na de nem baj, mert hisszük, hogy eljön ez az idő is, és remélhetőleg már egész közel van 🙂 (Fő az optimizmus:)
  Próbálkozások:
  MLM, adsense egyelőre. MLM ahogy itt többen is írták, nem nekem való, nem tudok eladni. Adsense működőképesnek tűnik, csak kell hozzá kb. 1000 honlap, hogy normális bevételt hozzon:) Úgyhogy ha semmi nem jön be, max. az lesz:)
  Senkinek nem ajánlom:
  Hát itt már írta valaki, én is azzal értek egyet, hogy családdal, felületes barátokkal ne oszd meg a terved. Én is volt, hogy elmondtam, egyszerűen hülyének néznek, hogy hogy akarunk mi ebből pénzt csinálni, és egyébként is, bla-bla… Sok pénzt csak pénzből lehet csinálni…. Na de mindenesetre arra jó volt, hogy elmondtam, hogy alig várom a pillanatot, amikor befutnak az első bevételeink, és lengessem előttünk a számlákat:) Hehe.
  Nálunk ami bevált, hogy mindketten, párom is meg én is hiszünk ebben a dologban. Amikor valamelyikünknek csökken kicsit a lelkesedése, akkor a másik húzza vissza (általában páromnak csökken a napi 10 óra ledolgozása után, én meg jól tartom benne a lelket, és mindig mondom neki, hogy Vida Áginak is sikerült, nekünk is fog:) Ez komoly, tényleg szoktam mondani. És az én szemléletemnek is nagyon jót tesz, hogy olvasgatok ilyen sikersztorikat, mert erősíti bennem, hogy igen érdemes csinálni!

 • Nagy Eszter

  2009. február 10. kedd

  – Vajon neked milyen gátaid vannak?

  Család, megértő, együtt örülő társ. Sajnos a családom nem tud lelkesedni azért, amit csinálok, mindenki csak egy minél „biztosabb” multi cégnél látja megalapozottnak a jövőmet. Ez fokozottan érvényes a barátokra is. Teljesen olyan, mintha árral szemben úsznék, és bár szeretem a kihívásokat, mégis jólesne legalább néha az együttérzés, együtt örülés.

  Önbizalom: van amikor megvan, van, amikor nincs. Van olyan, amikor szárnyallok és boldogan látom magam előtt a célt és van olyan, amikor vágyom a boldog tudatlanságra és igénytelenségre (boldogok a lelki szegények… 🙂 ), hogy legalább lelkileg nyugodjak meg, bárcsak ne lennék annyira igényes és akkor boldogan tudnék élni, mint mások.

  Célkitűzések és időbeosztás: ezen a területen okat fejlődtem az elmúlt évben, de még mindig nem eleget ahhoz, hogy mindig valóban azzal foglalkozzak, ami fontos.

  – Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?

  Az évek során sokmindent kipróbáltam már munkahely mellett:

  – névjegykártyákat készítettem
  – képszerkesztést vállaltam egy kivetítős rendezvényre
  – több mlm-et, ami eddig azért nem vált be, mert a szponzorom hamarabb feladta mint és és baj volt az önbizalmammal is, mostmár egyre kevesebb ilyen gondom van
  – könyvelést, ez jó lett volna, de nem igazán éri meg a befektetett idő/nyereség arány, sokan mondták akkor is, hogy mekkora lúzer vagyok, amiért abbahagyom
  – különböző rendezvények szervezésében vettem részt

  Szóval inkább alkalmi dolgokat vállaltam el, minden különösebb hosszú távú cél nélkül. Ez most változott, már tanulom a hosszúő távú célok kitűzésének technikáit és egyre jobban működik.

  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?

  Nem is tudom… Senkinek sem ajánlom, hogy negatív világképpel és alacsony önbecsüléssel éljen.
  Nos, mivel ez egy negatív mondat, megfordítom: Alakítsd ki magadnak az egészséges önbecsülést és rögtön rájössz, hogy a szomszéd Pistike sem ért többet nálad, de még Bill Gates sem. Egy egyedi ember vagy, egyedi értékekkel, amit ha megmutatsz a világnak, akkor tiéd az érte járó siker öröme és fizetsége is.

  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?

  Bátran ajánlom mindenkinek, hogy fejlessze a személyiségét és minél többet tanuljon. Bármilyen okos is legyen valaki és bármilyen hatalmas tudással rendelkezzen is egy vagy több területen, ha nincs tisztában önmaga értékeivel elveszett ember. Az önbizalom fejlesztésébe fektetett energia az, ami a legbusásabban megtérül. Rengeteg módszer van erre: könyvek, rendezvények, mentor, barát, társ és még sorolhatnám. Nincs olyan, hogy ne legyen neked megfelelő módszer.

  Nagyon bártan ajánlom szinte mindenkinek a multi level marketinget (MLM). Nem mindenkinek, mert aki úgy akarja leélni az életét, ahogy most él, semmin nem akar változtatni és nem akar fejlődni, követni egy kitaposott utat, annak nem való.
  Viszont aki megálmodta a nagy álmot, aki akar tenni érte és nem elég kreatív ahhoz, hogy saját maga találjon ki valami egészen újat, annak bátran ajánlom, hiszen azért lett kitalálva. Személyre szabott franchise, egyéniségre szabott segítséggel. Jól át kell gondolni, hogy melyik üzletbe fogsz, de a módszer az egyértelműen ajánlott.

 • supi

  2009. február 10. kedd

  Sziasztok!

  Ezek az én tapasztalataim a munkáról (de az egész életre igaznak tartom).

  • Vajon neked milyen gátjaid vannak?

  Legnagyobb gátam, – mint szerintem mindenkinek – a saját kishitűségem. Azt mondják: „bármit elérhetsz, csak hinned kell benne és megtölteni pozitív energiával és érzelemmel” Az emberek legnagyobb részének az a baja, hogy nem értelmezik szó szerint ezt az egyszerű mondatot. Aki érti mit jelent a „bármi”, az képes csak megvalósítani álmait.

  • Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?

  Több dolog, ami nem sikerült azért volt, mert nem úgy kezdtem el az első pillanattól: „TUDOM, hogy képes vagyok megcsinálni”,és korán előtt feladtam.

  • Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?

  Ne dolgozz olyat, amit nem szeretsz, nem hiszel benne, amit nem tudsz szívvel-lélekkel csinálni.

  • És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?

  A kitűzött cél legyen mindig nagyobb, mint amire úgy gondolod, hogy (könnyen) meg tudod csinálni! Ebben van a legnagyobb fejlődés.

  A kudarc ne tántorítson el, soha ne keseregj, ne panaszkodj, ne hagyd, hogy eltérítsen az eredeti céltól! Egyszer elemezd, hogy tanulj belőle, aztán legjobb, ha elfelejted 🙂

  De a legfontosabb: ne teljen el úgy nap, hogy nem fogalmazod meg (legjobb, ha le is írod) a célod, és nem gondolsz szeretettel annak megvalósítására!

  „Akár azt gondolod, hogy képes vagy elérni céljaidat, akár azt, hogy nem, igazad van”

  Üdv
  Supi

 • Balk László PC 1X1

  2009. február 10. kedd

  Szia, Ági!

  Nekem milyen gátjaim vannak?
  Azt gondolom az én esetem érdekes. Nem hinném, hogy kettős énem van, néha mégis azt hiszem, bennem ott van az első emberke negativitása, de megvan a második ambíciója is. Persze az is lehet, hogy csak valahol félúton járok. Még nagyon sokszor kapok olyan figyelmeztetést, hogy nem kell ilyen negatívan gondolkodni, főleg nem a pénzről és a jövőmről. De nem megy, valahogy nem megy vagy csak lassan alakul át a gondolkodásmódom?

  Elég nehéz a családnak elmagyarázni, milyen szuper jó dolgot csinálok, ha közben meg pénzt nem hoz, bár most már kissé ez is javult és a határtalan optimizmusomnak köszönhetően, Még nagyobb lendülettel dolgozom. Ami látszik is az eredményeken. Ezért mindenkinek azt tudom tanácsolni, csinálni, menni kell előre és nem hallgatni az ellenzőkre.

  Mi mindent próbáltam ár meg ami nem vált be, nekem nincs ilyen, szinte minden amibe belefogtam valamilyen szinten működött. És az a véleményem, hogy valamiben mindegyiknél hibáztam ezért nem sikerült tökéletesre fejlesztenem, a csúcsra jutnom.

  Igazából most egy aranyos tanmese jut az eszembe. A békák között versenyt hirdetnek, a cél egy nagyon magas víztoronyba feljutni.
  Össze is gyűlnek az ifjú békák és elindul a verseny, a tömeg először biztatja őket, majd ahogy egyre többen és többen esnek ki a biztatás, egyre jobban szűnik meg, és már mindenki azt kiabálja, minek futtok, úgysem lehet azt a tornyot megmászni, és valóban egyre többen és többen adják fel. Egyszer csak az egyik béka az élre tör és eléri a tornyot, a tömeg megy utána, és csak mondja, elértél idáig, de feljutni úgysem tudsz ad fel neked is jobb lesz. De a béka csak megy tovább az első emelet, második, már nagyon fáradt és verejtékezik, és a tömeg csak mondja ad fel, eddig jutottál, lásd be nincs tovább, elfáradtál, nem tudsz feljebb jutni. De a béka csak megy, tovább a tömeg meg őrjöng. Egyszer csak a béka fel ér a torony tetejére, a tömeg őrjöng, újong. Ahogy leér a toronyból a mi békánk, megy, hogy átvegye a díjat, közben pedig megállítja egy riporter, aki azt kérdezi, mondja hogyan csinálta, ez a tömeg folyamatosan visszahúzta, és maga mégis megcsinálta, hogy lehet ez. Mire a béka közelebb hajolt a riporterhez és csak ennyit válaszolt „he, mondott valamit.”

  Ezek után mi az a módszer, amit nem ajánlok másnak.
  Nincs ilyen módszer, bármi sikeres lehet, ha jól és kitartással teszed, és persze van rá kereslet. Egy valamit nem javaslok, a céljaid feladását. Nézz körül és lásd hova jutottak azok az emberek, akik feladták az álmaikat, a céljaikat.

  És mi az, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek. Megoldást ugyan nem tudok, ajánlani, hisz minden feladathoz más-más eszköz kell, de jó szívvel tudom ajánlani, hogy mindig keresd az olyan emberek társaságát, mint például az Ági Ők sosem fognak vissza húzni. Csak azért nem sorolom a többieket, mert hosszú lenne a lista, de mindazok ide tartoznak, akiknek a hírleveleit elfogadom, és rendszeresen olvasom.

  Üdvözlettel

  Balk László

 • Zsolti

  2009. február 10. kedd

  Gabella, a taxust próbáltad az angoltanulásra?

 • Sapimano

  2009. február 10. kedd

  Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Egyetlen egy, a lustaság. Ami a babavárás utolsó 2 hónapja miatt van (egyfolytában csak aludnék). A pénz most kicsit kérdéses, lévén lakást szeretnénk venni férjemmel, de ez 1-2 hónapon belül megoldódik.

  Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Próbáltam bedolgozni, de nem kaptam érte semmit 🙂 keserű pirula
  Régebben jártam takarítani (ez még iskola alatt egy ismerős családhoz, ott mosogattam, takarítottam, mostam, teregettem, vasaltam. Ez nagyon tetszett!
  Avon, Oriflame, Amway, nem az én asztalom, nem szeretek rábeszélni, én használom inkább…
  Vaterázni szoktam, használt dolgokat, de ez inkább hobby, és ismerkedem vele, ugyanis megvan, hogy mivel szeretnék foglakozni, és térképezem a leendő terepeket.
  Meg szeretnék tanulni varrni, szabásmintát készíteni, illetve weboldalt szerkeszteni a saját áruimnak 🙂 tehát a terv készen áll, csak bele kellene fogni 🙂

  Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Igazából úgy vagyok vele, hogy mindenkinek meg kell találnia a saját magához illő elfoglaltságot. próbáljon ki mindenki annyit amennyit szeretne, mert mindegyikről hallottam jót is, rosszat is, de ezt nekünk kell megtalálni.

  És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Én csak könyveket tudok javasolni, valamint az internetet.
  – Lynn Grabhorn – Vonzás Hatalma (ha kicsit összeszomorodok, mert reménytelen valami egy kicsit, akkor előkapom, és elég néznem, megfognom, vagy belelapoznom, és feltölt újra pozitív energiával. Már sokszor kiolvastam, mindig van benne valami új, illetve az aktuális helyzetemre vonatkozó segítség.)
  – James Retfield – Mennyei Prófécia, Tizedik felismerés, és a további részei (Ez inkább egy lelki támasz arra, ahogy van segítség, van megoldás. Nekem fontos szerepet játszik az életembe, és azért merem ajánlani 🙂 )

 • Németh Szilvia

  2009. február 10. kedd

  Kedves Ági!

  Köszönöm a lehetőséget! Az én válaszaim a következők:

  1. Gátak:
  – Családtól kapott szemlélet (biztos átverés; nem sikerülhet; csak másnak sikerülhet; tisztességes úton nem lehet meggazdagodni; sok pénzt csak úgy lehet keresni, ha az ember éjjel-nappal dolgozik, és nem marad ideje élni).
  – Hit: Dolgozom rajta, de még mindig ritka, hogy biztosan tudom, sikerül valami, nem csak reménykedem benne.
  – A lehetőségeknek csak egy részét szoktam észrevenni, sokszor utólag jövök rá, még mennyi út nyitva állt volna előttem.

  2. Be nem vált utak:
  – MLM. Nekem nem vált be a termék, ezért nem tudtam meggyőződéssel ajánlani másnak.
  – Jobban fizető állás. Jórészt a belém ivódott meggyőződés miatt, hogy csak éjjel-nappal dolgozva lehet sok pénzt keresni, annak ellenére, hogy mindegyik eddigi munkahelyemen láttam, van, aki ugyanazért a pénzért nem hajtja ki magát annyira.
  – TeszVesz. Ez részben vált be: ruháimat, DVD-ket stb. tettem fel, pár ezer forintos bevételeim vannak innen, de sok árum hónapokig van fent, mire vevőre talál.
  – Lottó+programozás. Ez is részben vált be, de 60.000 Ft volt a legnagyobb összeg, amit nyerni tudtam, annál nagyobbat nem éreztem reálisnak, még nem volt elég hitem.

  3. Senkinek nem ajánlom:
  Reménykedés, tettek nélkül. :o)

  4. Másoknak is ajánlom:
  – Agykontroll.
  – Olvasás: Könyvek, internetes infók, sikertörténetek.
  – Információk útnak indítása. Krisztivel ellentétben nekem bevált az, hogy másoknak is beszélek arról, amit tenni szándékozom. Mindig vannak ugyan vészmadarak, de mindig volt olyan vonal is, amin előbbre jutottam.
  – Cashflow Társasjáték. Még csak egyen vettem részt, de nagyon tanulságos volt!

  Üdvözlettel:

  Németh Szilvi

 • Gabella

  2009. február 10. kedd

  Ja, a teszveszt is próbáltam, de csak használt cuccok eladására…

  Meg beszálltam egy honlapba cikkeket írkálni, csak az a honlap meg azóta pihen… 😉

 • Idessa

  2009. február 10. kedd

  Szia
  nekem milyen gátaim vannak:?
  – sokszor az anyagiak miatt nem kezdek el valamit, aztán ha ez még is meg lenne, akkor a vissza utasításól való félelem, avagy akár a kitartás, vagy a nem megfelelő döntés, hogy ezt most megcsinálom, végig csinálom
  mi mindent probáltam meg:?
  – hát miután a passzív jövedelem híve vagyok már nagyon rég óta, ezeket keresem, ezek általában, hálozat építési üzletek, mlm, vagy az ujabbak a bináris jellegű üzlet építési lehetőségek, és amiben jelenleg is ténykedek, mert az egyik hosszú távon fut ki és hoz majd sok pénzt, a másik meg gyorsabban és rövid távon :)( csak hát sok esetben a kitartással, a megfelelő motivációval volt gondom, vagy hogy nincs meg az a kőkemény cél ami miatt elindultam,:) , de hát ha nem akarom érezni a válságot, akkor csinálni kell NEKEM valamit mert „MÁS”nem fog!
  Van – e olyan amit senkinek sem ajánlok??
  – hát, ha még esélyt sem adsz magadnak??? és meg sem probálod ??? akkor mit akarunk, akarunk valamit egyáltalán, vagy hallgatunk másokra, akik nem voltak kitartóak, és azért lettek sikertelenek, mert FELADTÁK! ……
  Amiket bátran ajánlok, mert nekem bevált….
  – ha lenne ilyen, ajánlanám, szerintem ha változtatni akarsz, akkor keress, addig keresd amig megnem találod, lehet hogy nagyon sok mindenbe belenézel, belekezdesz, de ne csüggedj, és ne hagyd abba a keresést, mert ha abbahagyod, feladod, ha feladod, akkor meghaltál. szerintem csak ennyi. Mindenki megtalálja azt, amit úgy gondol, hogy az ővé lehet, amit magáénak tudhat, amit, elfogad annyira hogy képviselni is tudja, és szívvel lélekkel csinálja, akkor műkődni fog, legyen az bármi. Bízom benne, hogy Én most megtaláltam két olyan lehetőséget, ami az időmbe is belefér, nem üti e kettő egymást, és még jövedelmező is:)
  Üdvözlettel: Idessa

 • Gabella

  2009. február 10. kedd

  Szia Ági!

  Először is az első emberről mikor írtál, úgy éreztem, én vagyok! Azzal az eltéréssel, hogy nekem még nem volt webshopom, csak egy félbemaradt webshopos tervem.

  Gátak:

  – 1. pénzhiány!
  – 2. nyelvtudás hiánya!
  – 3. kereskedelmi végzettség hiánya!
  – 4. világvégi élet!
  – 5. önbizalomhiány!
  – 6. lustaság!
  – 7. a környezetem hozzáállása!

  Az első négy pedig összekapcsolódik! Ugyanis tudom, hogy kellene tanulnom, tudom, hogy elsősorban angol-tanfolyamra kellene mennem, de a faluban nincs, a bejárás a gyerekek miatt nehezen kivitelezhető, ráadásul nincs pénzem se angol-, se kereskedelmi tanfolyamra.
  Tudom, kifogás!

  Mit próbáltam:

  – Biztosítózás. Sajnos nem vagyok egy rábeszélős-házalós alkat, de kipróbáltam!
  – Oriflame. Mivel én is drágállottam, és nem mindig voltam 100%-osan elégedett, nem is tudtam tiszta szívből ajánlani másoknak. Aztán elköltöztünk, nem nagyon tudtam vevőket szerezni.
  – Lyoness. Nem megy a rádumálás, ebben sem. És a falu egyetlen lyoness partner üzlete is ki lett tiltva…
  – Adsense. Na ez nem rossz, de még kb. egy év, mire meglesz az első 100 dollárunk, ha ilyen ütemben haladunk. 🙂
  – Gazdagmami. Nagyon jó! Sokat tanultam! Erre építek!
  – Kötögetés rendelésre. Ma is csinálom, de ebből nem lehet meggazdagodni! Csak szeretem csinálni, és szeretik a munkáimat, de túl sokért nem adhatom. Így viszont több vele a munka, mint a haszon.

  Módszerek, amiket senkinek se ajánlanál:

  Ilyen nincs! Mindenkinek meg kell találni a hozzá legközelebb álló megoldást. Én nem tudnék házról házra járni és biztosításokat ajánlani, más ebből remekül megél. Képtelen lennék az mlm-es hálózatépítésre, viszont ismerek olyat, aki ebből gazdagodott meg. Minden módszer lehet jó, csak nem mindenkinek!

  Módszer, amit ajánlanék, mert bevált? Na nekem még nincs ilyenem.

  De most van egy tervem, amihez sajnos megintcsak angoltudásra és pénzre van szükségem, de megoldjuk! Engem érdekel a téma, látok benne fantáziát, a férjem tud angolul, ő váltja ki a vállalkozóit, és kicsiben kezdjük, így talán kevesebb pénzből is el tudunk indulni. A netes vállalkozásban egyébként nem érzem gátnak a falusi létet, csak a fix okj-s bizonyítványos tanfolyamok meg a nyelvtanulási lehetőségek hiánya miatt!

 • Kankalin

  2009. február 10. kedd

  -És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Könyvek!!!!! Az ismeret szerzés!!!! Csak utánna elkezdeni bármit is, ha már ismerjük!!

 • Kankalin

  2009. február 10. kedd

  -Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Nálam sincs gond eleinte a lendülettel, de amikor már látszik, hogy ebböl lesz valami, akkor úgy gondolom, hogy én vagyok a valaki. Nekem ennél több kell és váltok ami általában nem jön be. Azután megint senkinek érzem magamat. Gáz mi?
  -Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Vettünk a nyáron egy lakást teljesen hitelből, hogy majd a gyerköcnek legyen, ha felnő addig is a bérleti díj fedezi a hitel egyrészét, a többit meg mintha bébi kötvény lenne hozzá rakjuk. Azthiszem nem szükséges a mostani helyzetett ecsetelnem. (tegnap majdnem feladtam egy hirdetést, hogy eladó, de azért sem adom fe!!!!)
  -Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  ATözsde A nyáron vagy ezren aklartak rávenni. Brrrrr még belegondolni is rossz!

 • kkatus

  2009. február 10. kedd

  Ági, ezzel nagyon beletaláltál. Talán ez a legnehezebb tényező. Ebben az országban furcsabogár az, aki optimista és elhiszi, hogy sikeres lehet. Árral szemben úszik. Folyamatosan a negatív, lehúzó megjegyzésekkel találja szembe magát, amit meg kell tanulni lepergetni magunkról. Nehéz időszakon vagyok túl, talán emiatt is. De egy percig nem rendült meg a hitem abban, hogy képes vagyok óriási sikereket elérni. Csak le kell pergetni.
  Az én módszerem, ha egy kicsit elbizonytalanodnék, hogy felteszem magamnak a kérdést, hogy mitől több, vagy jobb nálam xy, aki sikereket ért el? Ehhez persze kell egy egészséges egó, de gyorsan meg tudom győzni magam, hogy nekem is minimum azok a képességek a rendelkezésemre állnak.
  Fontos, hogy az ember találjon hasonló gondolkodású embereket és igyekezze magát ilyenekkel körülvenni.
  Fontos, hogy egy nagyon erős jövőképe legyen, ami hajt, ami motivál, ami átlendít a holtpontokon.
  26 éves vagyok, még nincs gyerekem, de 30 alatt szeretnék. A célom, hogy addigra a havi 1 millióval minden hónapban tudjak kalkulálni. Még elég távol állok tőle, nagyjából 6 nullát kell még begyűjtenem, de hiszem, hogy ez rövid időn belül meglesz. Az internet világában élünk, már nem kell évtizedeket várni, hogy felépüljön egy jól működő üzlet.
  Ja és amit még fontosnak tartok, leírni a céljaimat. Óriási ereje van a leírt szónak.
  Ugyanígy a leírt tervezésnek. Ez még nehezebben megy, még tanulom…:)
  Hirtelen ennyi.
  Higgyétek el, hogy csakis azon múlik, hogy valaki sikereket ér el, hogy eldönti és elhiszi, hogy sikeres lesz…

 • J.Kriszti

  2009. február 10. kedd

  Szia!
  Először is köszönöm a lehetőséget, már írom is a válaszokat, hátha….

  -Vajon neked milyen gátaid vannak?
  Önbizalom, család, pénz és a „hogyan”
  -Mi mindent próbáltál már meg azért, hogy jobban állj anyagilag, mi és miért nem vált be?
  Bedolgozás, de átverés volt. Avon, de eljöttem a munkahelyemről gyesre és a vevők mástól rendeltek. Teszvesz, nem folyamatos bevétel.
  -Vannak olyan módszerek, amiket senkinek nem ajánlanál?
  Ha tervezel ne mond el senkinek, de tényleg. Akiről azt hinnéd, hogy támogat, megért, biztos hogy elveszi a kedved. Rengeteg ellenérve van mindenkinek, mi miért nem fog működni és milyen sok pénzt fog elvinni. Amúgy sem fog neked ez menni.
  -És vannak-e olyanok, amiket bátran ajánlasz másoknak is, mert neked bevált? Mik azok?
  Még nem vagyok a jó úton, csak a bekötőn, de ha olvasod azon emberek írásait, akik az interneten keresik meg a pénzüket, jó ötleteket kaphatsz, erőt meríthetsz és ami nem utolsó, kérdezhetsz, végre olyas valakitől, aki nem lehúz, hanem támogat. Felíratkozni hírlevelekre (persze el is kell olvasni!) például a gazdagmamiéra.
  Ehhez a kérdéshez ha már láttam volna a DVD sorozatodat, bátran írhatnám, hogy ezt ajánlom mindenkinek, hiszen csak a javára válna, minden téren. (ez nem hízelgés, csak olvastam a tartalmát)
  Üdvözlettel: J. J. Kriszti

Comment navigation