Könyvmarketing: Könyvet szeretnék írni!

Meglehetősen sokan kérdeztétek mostanában, mi a teendő, ha van egy szuper könyvötleteted, szeretnéd megírni (vagy már készen is van), de fogalmad sincs, hogyan lehetne mindezt kiadni és bevételhez jutni belőle.Hogyan működik a könyvmarketing? Keress kiadót? Spórold össze a magánkiadás árát? És lesz egyáltalán valaki, aki elolvassa majd? Ebben szeretnék most segíteni.

Könyvmarketing lépések

Az első könyvemnél pontosan tudtam, kinek lesz kincset érő a benne levő információ, és volt már egy jókora listám, ezért nem okozott gondot az értékesítése. Ha viszont te nem szakkönyvet írsz, hanem mondjuk egy regényt, vagy verseket, és fogalmad sincs, hogyan és kinek tudnád eladni, valamint nincs tőkéd, amivel elindulhatnál, reménytelennek érezheted a helyzetet. Pedig nem az 🙂 Nézzük csak, hogyan lehet az internet marketingben rejlő lehetőségeket felhasználva rajongótábort gyűjteni a könyved köré:

1. lépés A bevezetés

Indítd el a saját írói blogodat! Írj arról rendszeresen, miről fog szólni a könyved, milyen karakterek lesznek benne, milyen problémákról írsz majd, tegyél be egy-egy részletet, idézetet a könyvből.
Minden héten oszd meg más aspektusát a könyvnek, egyszerre mindig egy kis szeletet.

Indíts egy írói Twitter accountot, jelöld be az ismerőseidet és itt is kommunikáld, hogyan áll éppen a könyved, hol tartasz, mivel jutottál előrébb! Ajánlj olyan oldalakat, amik a témához kapcsolódnak, olyan idézeteket, amikből te is sokat tanultál, és
mindenféle más érdekes tartalmat, ami hasznos lehet a követőid számára.

Indíts rajongói klubot a könyvednek a Facebookon! Kösd össze a blogoddal a rajongói oldalt, így a blogod leglelkesebb olvasói átiratkozhatnak ide és itt is követhetnek téged.

Miért jó neked mindez? Mostanában figyelemmel követtem Donald Miller író legújabb könyvének bevezetését. Minden héten írt valamit a blogjába, a Twitteren körbeküldött 1-1 fotót olyan helyekről ahol járt, a Facebookon az aktuális élményeiről írt, amik a könyv megírása közben érték.

Minél több csatornán találkozik veled az olvasó, annál inkább mélyül a kapcsolatotok. Ha verseket írsz, néha feltehetsz 1-1 versszakot a Facebookra, ha regényt, akkor írhatsz a szereplők karakteréről, betehetsz egy-egy jól sikerült mondatot, vagy fotót egy tájról, amiről a regényben is lesz szó.

Készíthetsz videókat is, ahol a könyv egyes részeiről beszélsz. Nem kell mindent elmondanod, a cél a figyelem felkeltése, az, hogy kíváncsiak legyenek a könyvedre, hogy akarják megtudni a teljes történetet.

A másik cél, hogy kialakuljon egy rajongótábor, egy olyan csapat, akiket érdekel a könyv, akik követnek téged és akik szeretnék majd megvásárolni azt.

2. Vond be az olvasókat!

Ha már néhány hete blogolsz, kommunikálsz a Twitteren és a Facebookon, kialakul egy olyan közösség, akiket be is vonhatsz a könyv írásába. Például megszavaztathatod velük, milyen legyen az egyik karakter, vagy megkérheted őket, segítsenek elvarrni az egyik mellékszálat a regényedben,
szakkönyv esetén megkérheted őket, hogy tegyék fel a kérdéseiket a témával kapcsolatban és ezeket is megválaszolod majd a könyvben.

Ez a módszer segít, hogy ők is részesei legyenek a történetnek, magukénak érezzék a készülő könyvet, és még szorosabbra fűzzétek egymással a kapcsolatotokat.

3. Folyamatosan tudósíts a történésekről

Amikor már nagyjából elkészült a könyv, kezdj el folyamatosan hírt adni arról, mikor lesz kapható, hogyan készülnek az utolsó simítások. Írj arról, hogy most leadtad a korrektornak, hogy készül a címlap és tárgyaltál a grafikussal, hogy elmentél nyomdát látogatni stb. Drukkoljanak veled együtt, ahogy egyre közeledsz a megjelenés felé.

4. A kézirat

Most jön az a rész, ami megoldja az anyagi problémáidat: Annak a rajongótábornak, akit fokozatosan a könyv köré gyűjtöttél, add el letölthető formában a kéziratot. Ez egy különleges ajánlat, egy speciális dolog, hogy ők mindenkinél előbb hozzájuthatnak ehhez a lehetőséghez, és még heteket kéne várniuk, mire a nyomdában elkészül.
A vásárlóidnak, ajándék-képpen tarthatsz egy író-olvasó találkozót is, ahol személyesen tőled kérdezhetnek, beszélgethettek, és megvitathatjátok a folytatást.

Azzal, hogy eladod a kéziratot letölthető formában, megkeresed azt a pénzt, amiből meg tudod finanszírozni az első példányok kiadását.

5. A költségek

Milyen költségekkel számolhatsz?

1. A címlapot és a tördelést érdemes szakemberre bízni, sok mindent meg tudsz magad is oldani, de a szép nyomdai megjelenéshez szükséges egy hozzáértő szem, aki tud segíteni. Én is azt gondoltam, hogy értek a könyvekhez, de nem 🙂 Ami monitoron jól mutat, az nyomtatásban nem biztos, hogy szép lesz és vannak olyan nüansznyi apróságok is a szerkesztésben, amit csak az tud, akinek ez a szakmája, tehát ezen nem érdemes spórolni. 12-20.000 Forint közötti árat szoktak kérni ezért.

2. A nyomdai költségeknél azon kell elgondolkodni, vajon te magad mennyi példányt tudsz értékesíteni. Praktikusabb először csak kis példányszámot megcsináltatni, ezt azonban hagyományos nyomdában nem vállalják, vagy csak nagyon magas áron, ezért akkor jársz a legjobban, ha digitális nyomdához fordulsz. Ilyen például a Blogkiadó (www.blogkiado.hu), akiknek az oldalán egy árkalkulátort is
találsz, a Z-Press kiadó (www.konyvmuhely.hu) vagy a Lilli (www.lilli.hu). Itt akár 10 példányt is rendelhetsz, aztán ha sikerült eladni, a bevételből rendelhetsz valamivel többet és így tovább.

A könyvek megjelenését Magyarországon be kell jelenteni az Országos Széchenyi Könyvtárnak, ők adnak ISBN számot és nekik kell leadni a köteles példányokat is. Az ISBN szám igényléséről bővebben itt olvashatsz.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon keress-e kiadót magadnak?

Őszintén szólva, ha szeretnéd, hogy valóban és mielőbb megjelenjen a könyved, akkor nem érdemes emiatt kilincselned, mert nagyon nehéz a hazai kiadókkal megállapodni ismeretlenként, és nagy keresetre sem számíthatsz ebből. A nagyobb kiadóknál akár másfél év eltelhet, mire megjelenik egy könyv, ha egyáltalán sikerül meggyőznöd őket róla, hogy érdemes kiadni. Magánkiadásnál a könyvből származó bevételed is sokkal nagyobb lesz.

6. Add el!

Ha már elkészült az első kiadás a nyomdában, akkor többféle módszerrel tudod eladni őket.

Egyrészt mozgósíthatod a „rajongótáborodat”: folyamatosan írj olyan cikkeket, figyelemfelkeltő tanulmányokat, riportokat, videókat, amik hasznosak, érdekesek vagy humorosak és amit ők továbbíthatnak, ajánlhatnak az ismerőseiknek.

A digitális kiadók (a Z-Press és a Lilli) tud segíteni abban, hogy a könyved a nagy könyváruházakban és az internetes áruházakban is jelen legyen attól függően, milyen módon szerződsz le velük.

Szervezz ingyenes teadélutánokat, beszélgetéseket, találkozókat online, ahol dedikálod a könyvet és beszélgettek róla. Bevezetheted azt is, hogy havonta tartasz egy klubestet, amire a blogodban vagy a Facebookon lehet regisztrálni.

Keress olyan klubokat, szervezeteket, akiknek a témájához kapcsolódik a könyved és ajánld fel nekik, hogy tartasz egy ingyenes előadást, kerekasztalbeszélgetést a témáról, valamint viszed a könyvedet is, amit helyben dedikálsz nekik.

Keress fel bloggereket, akiknek felajánlasz egy ingyen példányt a könyvedből, ha cserébe írnak róla (ez a módszer újságírókkal is működik)!

Most talán túlságosan bonyolultnak és munkásnak tűnhet ez az egész, egyszerűbbnek tűnhet megírni a könyvet és várni rá, hogy „valaki felfedezze”, de egyre több írónál látom, hogy a kiadókat megkerülve a fentiekhez hasonló módon népszerűsítik a könyvüket. Ebben az üzleti modellben a szerző anyagilag sokkal jobban jár, így nem kell éhenhalnia, mire végre híres és gazdag lehetne 🙂

Tanulj könyvmarketinget és add el a könyvedet, juttasd be a könyvesboltokba, találj olvasókra! Ez a tudáscsomag segít neked ebben: www.gazdagmami.hu/konyvmarketing

163 Comments

Comment navigation

 • zsoltika43

  2017. november 26. vasárnap

  Kedves Ági!

  Én is szeretnék már régóta könyvet írni,és kiadatni.A témám ami közel áll hozzám,a pop-rock zene(pl:illés,beatles,elvis presley)a nagyok.És a régi foci(pl:aranycsapat,puskás öcsi).A segítségedet szeretném kérni abban,hogy szerinted melyik témáról írjak,ami kelendőbb lenne?Mind a két témát nagyon kedvelem.válaszodat előre is köszönöm.Szia!

  • Vida Agi

   2017. december 08. péntek

   Csinálj egy kis piackutatást és nézd meg, hogy melyiknek témának van nagyobb rajongótábora pl. a Facebookon.

 • Tulok Teréz

  2017. január 03. kedd

  Kedves Ági!

  Nekem már van két kiadott könyvem. Egyik önálló verseskötet, ami Gyermekszemmel-Felnőttfejjel címet kapta. A másik könyvben hárman vagyunk, két nagykanizsai írótársammal együtt, és Tarka-Barka Szivárványok a címe. Micimackó ajándéka címmel 2012. Mikulásra írtam egy verses színdarabot a gyerekeknek a zalaszabari Sík Sándor Római Katolikus Iskolába. Én mindig alkalmazkodom a gyerekekhez. Azt találták ki, hogy a Micimackónak hozzon ajándékot a Mikulás! Azért verseset, mert a sok, gyenge képességű tanuló nem tudta megtanulni a prózát. Ezt a színdarabot Szombathelyen kétszer is előadták a Püspöki Iskolában, de írott formában még nem jelent meg. Terjedelme nyolc A/4-es oldal. Ezt egy aprócska füzet formájában is ki lehetne adni. Tulok Teréz Zalaszabar

 • Budai Eva

  2016. július 25. hétfő

  Szia Agi!

  A cukorbetegsegrol irtam egy megdobbento konyvet, ami tanulmanyok es kutatasok bemutatasaval azt bizonyitja, hogy a magas szenhidrat etrend a leghatasosab a cukorbetegseg kezeleseben.
  Egy ideje vezetek is errol egy you tube csatornat es sajat kulon facebook oldalt. Ki is epult egy kis koveto tabor is.
  Azt gondoltam csak weboldalamon arulom de kovetoim arra osztokelnek keressek fel vele egy kiadot.
  Neked mi a velemenyed? Egyaltalan lenne-e erdeklodes a kiado reszerol mert olyanokat olvasok, hogy ugy tunik egyszerubb a Holdra jutni mint egy konyvet kiadatni.

 • Takáts Lilla

  2016. április 11. hétfő

  Kedves Ági!

  Néhány hónappal ezelőtt olvastam el ezt a blogbejegyzést, múlt héten volt az első regényem, a Jutalomjáték bemutatója.
  Nagyon köszönöm a hasznos információkat és a biztatást,és gratulálok a munkásságához!

  Üdvözlettel:

  Takáts Lilla

  • Vida Agi

   2016. április 16. szombat

   Gratulálok az első regényhez! 🙂

 • Könyvecske

  2016. április 04. hétfő

  Kedves Ildikó!
  Nicknévvel írtam egy a témájában sikeres blogot. Most a blog témájából írnék könyvet. A kérdésem, hogy az ismert nicknévvel, vagy a saját nevemmel érdemes-e megjelentetni a könyvet?
  Köszönöm válaszod.

  • Vida Agi

   2016. április 04. hétfő

   Két lehetőség van, mindkettőre láttam már példát:
   1. A nickneveddel írod meg a könyvet, pl. Randi Andi: Ezért vagy még egyedül című könyve is nicknév alatt jelent meg.
   2. A saját nevedet írod szerzőként, de a könyv címébe vagy alcímébe belefogalmazod a nicknevedet is.

 • Kaszás Villő

  2016. március 05. szombat

  Kedves Ági!
  Adózási kérdéssel fordulok hozzád. Hétfőn megy a nyomdába második kötetünk, szerzői magánkiadásban. Én adószámmal rendelkező magánszemély vagyok, tevékenységi körömben az írás van benne (persze ezt bármikor kibővíthetem). Nem szeretnék vállalkozást indítani, viszont adhatok-e ezzel a „szellemi szabadfoglalkozású” – utód hetes adószámmal nyugtát az eladott példányok után? Eddig erre senki nem tudott válaszolni 🙂
  Köszönöm válaszod,
  Villő

  • Vida Agi

   2016. március 22. kedd

   Ammennyiben ez nem folyamatos jövedelem, akkor adhatsz, de ha pl. napi szintű online eladást tervezel, akkor idővel váltanod kell az adószámos magánszemélyről valami másra.

 • László

  2016. január 30. szombat

  Kedves Ági,

  Először is gratulálni szeretnék az eddigi eredményeidhez, írásaidhoz!
  Én is köszönöm ezt a sok információt, amit az oldalon folyamatosan publikálsz, igazán hasznosak!
  Egy ideje már engem is foglalkoztat a könyv értékesítés. Néhány saját ebook-omat szeretném árulni a saját weboldalamon. Az lenne a kérdésem, hogy ebook értékesítésnél milyen kötelezettségeim vannak? Egyéni vállalkozóként működöm jelenleg.
  Válaszod előre is köszönöm!

  • Vida Agi

   2016. február 25. csütörtök

   Ha ez a saját szellemi terméked, akkor semmilyen különösebb kötelezettséged nincsen. Lehet ISBN számot kérni, de nem kötelező. Az 581104-es TEÁOR kódot kell felvenned a tevékenységi körödbe e-book kiadáshoz.

 • Zsu

  2016. január 05. kedd

  Kedves Ági!

  Először is nagyon köszönöm a rengeteg információt és ezáltali segítséget, amit írásaiddal nyújtottál és nyújtasz a mai napig nekem!
  Segítségedet kérem abban, hogy mit jelent pontosan az, hogy magánkiadóként kiadni egy könyvet? Ha így teszek, milyen adózási kötelezettségeim vannak, Kft-ként a 2016. évre vonatkozóan? Illetve ennek pontosan hol lehet utánanézni?

  A másik dolog: megnéztem a blogkiado.hu oldalt, de sajnos ott semmilyen kiadásra vonatkozó információt nem találtam.

  Köszönöm!!!

  • Vida Agi

   2016. január 05. kedd

   Könyvet cégként és egyéni vállalkozóként is kiadhatsz, adózási kötelezettségeid ugyanúgy vannak mint bármilyen más terméknél azzal a különbséggel, hogy a könyv áfája csak 5%.

   Megnéztem én is, úgy tűnik, megszűnt az oldal. De hasonlóan működik a http://www.konyvmuhely.hu (kis példányszámú digitális nyomda szolgáltatás), a lilli.hu és a publio.hu pedig elektronikus könyv szolgáltatást nyújt.

 • Baksay-Róka Béla

  2015. december 26. szombat

  Nos, a — meglehet, sommás — véleményem minderről a következő. Vida Ági sok minden lehet, ám a szó legklasszikusabb értelmében vett ÍRÓEMBER — olyasvalaki tehát, aki mély lelkületű és invenciózus, sziporkázóan intelligens, ezért az emberiség esélyeiről felelősségteljesen képes gondolkodni, és ugyanakkor másokat is szándékában áll érzékletesen elgondolkodtatni az ember(iség) és a világ(mindenség) dolgairól, ezért az írást, mint foglalatosságot, VALÓDI MŰVÉSZETNEK, s egyben AZ ÖNMEGVALÓSÍTÁS LEGFŐBB (számára legalábbis mindenképpen legfőbb) TEVÉKENYSÉGÉNEK tekinti —, biztosan nem lehet!
  Egy a fenti értelemben vett író ugyanis MEGŐRÜLNE mindattól, amit itt Vida Ági a blogbejegyzésében felvázolt!… Az igazi írónak ugyanis NEM DOLGA mindez! Nem erre született! Nem erre rendeltetett — hogy patetikus legyek. Ha ilyesmikkel foglalkozna — méghozzá olyan „kicentizetten” szőrszálhasogató részletességgel és „furmányosan” kiagyalt módokon, ahogyan azt Vida Ági leírta —, NEM MARADNA SEMMI IDEJE A LÉNYEGRE: A MINŐSÉGI ÍRÁSRA! (Legfeljebb csak „pöttyös-könyvek”, meg mindenféle tucat-lektűrök: ál-történelmi és/vagy „romantikus”, vagy „fantasy” meg „sci-fi-horror” és egyéb bisz-baszok összefércelgetésére. [Persze, jól tudom, ilyesmikkel van tele minden könyvesbolt…])

  Az én meglátásom az, hogy ez a blogbejegyzés (is) A PÉNZSZERZÉSRŐL (mármint Vida Ági és érdekköre részére történő pénzszerzésről…) szól, semmi másról! Az egész — „nagyfenekes” — körítés lényege a blogbejegyzés befejező mondata UTÁNI — piros betűs — link, pontosabban az, amiről az szól…! Ennyi!

  • Vida Agi

   2015. december 30. szerda

   Kedves Béla, köszönöm a visszajelzésedet! Tökéletesen igazad van abban, hogy a művész embert leginkább a saját művészete érdekli. Azonban, ha egy kicsit is körülnézel a sikeres írók világában azok között, akik értéket adnak és teremtenek, művészek abban az értelemben, amit leírtál (nem a sztárszerzőkre gondolok, hanem azokra, akik minőségi szépirodalmat írnak és a könyveikre vannak vevők is), akkor azt fogod tapasztalni, hogy nagyon ügyes, átgondolt marketing rendszerek veszik őket körül. Ha ugyanis nincs marketing, nincsenek olvasók sem. Magyarországon még nincs igazán kultúrája ennek, de külföldön számos országban igen. És megoldható ez úgy is, hogy a szerző is megmaradjon szerzőnek, mégis megtalálják őt az olvasók. Sok írót ismerek itthon és külföldön is. Ami jelentős különbség, hogy itthon a kiadók többsége alig-alig ad marketing támogatást a szerzőnek, ha a szerző szeretne megélni a művészetéből, kénytelen maga tenni érte. Külföldön ez már kevésbé jár gyerekcipőben, de azért a szerző ott sem maradhat ki a saját könyvei reklámozásából: fotózásokra, író-olvasó találkozókra, megbeszélésekre, interjúkra, kiállításokra, dedikálásokra kell járnia.
   Jogos a meglátásod: valóban megosztottam egy tréninganyagban is a könyvmarketinges tapasztalataimat, úgy gondoltam, 4 bestseller könyvvel a hátam mögött talán hasznos lehet mások számára is az a tudás, amit az évek során megszereztem. Ez miért is probléma? 🙂

 • dr. Pékh Gyula

  2015. október 08. csütörtök

  Kedves Ágnes!

  Megrögzött „analóg” vagyok, aki kifejezetten irtózik a digitális világtól, a cyber tértől, és mindentől amit a számítógépes korszak az emberiségre szabadított. Hosszasan sorolhatnám, hogy ennek mik az okai… Elég az hozzá, hogy szívesebben fizetem ki a fokhagyma szagú parkolóőrt, mint hogy bután álljak egy mágneskártya automata előtt, ami rendre „letegez”. Az egyetem elvégzéséhez elég volt számomra egy spirál füzet és egy toll. Ma a beiratkozáskor körbe röhögték a gyerekemet mikor kiderült, hogy nincsen laptopja. Megérteném, ha a ma végzettek okosabbak lennének, de nem így van…
  Mindezt csak azért írtam le, mert ennek fényében és mindennek ellenére képes volt alapjaiban megváltoztatni az online világról alkotott véleményemet.
  Igen nagyra tartom a szorgalmát, az ambícióit, a segítőkészségét, és az eleven szellemét. Ön hasznos és elismerésre méltó munkát végez.
  Őszinte tisztelettel, és köszönettel: dr. Pékh Gyula

  • Vida Agi

   2015. október 17. szombat

   Köszönöm 🙂 Sok sikert kívánok!

 • Németh Zsuzsanna

  2015. május 06. szerda

  A jobb oldali sávban lehet látni a blogírásról szóló tanfolyamot, de mire az információs anyag végére értem, sajnos láttam, már nem megrendelhető. Vagy mégis? Hozzá lehet jutni ehhez az anyaghoz?

  Üdv: Zsuzsa

  • Vida Agi

   2015. május 07. csütörtök

   Igen, ez az anyag sajnos már megszűnt, de a bővített, frissített változat már elkészült Online Médiabirodalom néven, csak még nem rendelhető nyilvánosan. Ha írsz az ügyfélszolgálatnak, akkor tudnak küldeni belőle: megrendeles@gazdagmami.hu

 • Nóri

  2015. május 02. szombat

  Kedves Ági!
  Engem az adózással kapcsolatban érdekelne, hogy mi a helyzet, ha GYED-en vagyok?
  Köszönöm és szép napot kívánok,
  Nóri

  • Vida Agi

   2015. május 03. vasárnap

   A gyermek 1 éves kora után GYED mellett is lehet vállalkozni. 1 éves kor előtt is lehet, csak akkor vagy át kell térned GYED helyett GYES-re, vagy ha alkalmazottad van a cégben, nélküled is üzemelhet a cég, csak a gyermek 1 éves koráig nem kaphatsz belőle fizetést/osztalékot. Járulékot és adót fizetni ugyanúgy kell, mint bármely más esetben.

   • Nóri

    2015. május 03. vasárnap

    Köszönöm a gyors válaszod!
    Még egy kérdés… Szerinted szakácskönyv esetén is élhető a magán kiadás? Attól tartok, hogy a fotók miatt drágább a nyomtatás és tördelni, szerkeszteni sem olyan egyszerű, mintha „csak” szöveg lenne.

    • Vida Agi

     2015. május 07. csütörtök

     A gyártása valóban drágább, de érdemes több helyről is árajánlatot kérni, mert nagy eltérések vannak.

 • Andrea

  2014. november 04. kedd

  Kedves Ági!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy könyv eladás milyen hivatalos formában működik? Kell egyéni vállalkozás vagy elég ilyen adószám is?
  Vagy milyen „hivatalos követelmények” vannak, ha már valaki könyveket értékesít?

  Nagyon köszönöm válaszod!

  • Vida Agi

   2014. november 20. csütörtök

   Rendszeres tevékenységnél mindenképpen legalább egyéni vállalkozónak kell lenned.

   • Tóth Napsugár

    2014. november 25. kedd

    Kedves Ági,

    Én is könyvirásra adnám a fejemet. Elnézést angol a billentyuzet. Melyik anyagodat ajánlanád nekem?

    Köszönöm.

 • Anna012

  2014. július 21. hétfő

  Kedves Ági!
  Én 12 éves vagyok de pezseg az életem, erről szeretnék egy regényt írni. Szerinted mibe kellene írnom? Egy napló szerű füzetbe vagy esetleg szerezzek be egy írógépet? A hetedik osztály melett lenne egyátalán időm? A szereplők és egyéb más már meg van.Sajnos a számítógépem nem jó, most is egy tabletről írok. A szüleimnek nem merem megmutatni az eddig elkezdett könyveimet, mert mind a három a második fejezetre teljesen összekuszálódott! Szerinted mit rontottam el? Válaszod előre is köszönöm!!!

 • Diána333

  2014. május 02. péntek

  Kedves Ági!

  12 éves vagyok és már jó pár hónapja írok egy könyvet, amit eddig senki sem látott. Most a Te szavaidat hallva teljesen felvillanyozódtam, és gondoltam megpróbálkozom egy írói blog létrehozásával. Sajnos azonban egyenlőre elakadtam ott, hogy mik legyenek az első lépések, az első posztok. Kérlek segíts!!!

  Előre nagyon-nagy köszönettel: Diána333

 • HKriszti

  2014. április 14. hétfő

  Sziasztok!
  Írtam egy cikket a blogomban, elég speciális témában, és pár hónap alatt több, mint 40 ezren olvasták el. Arra gondoltam, hogy a sokakat érintő témát kifejteném könyv formájában is. Magánkiadásban gondolkodom és a célközönséget magam is el tudom érni a blogomon és a facebookon keresztül. Szerintetek hogy tudnám előre felmérni, hogy ki venné meg a könyvet? A blogomban vegyek fel előrendelést? Hogyan? Akik előrendelik, azokra számíthatok, mint vevőre? Van valakinek ilyen tapasztalata? Bármilyen jótanácsot örömmel veszek! HKriszti

 • Ann

  2014. március 21. péntek

  Én az Álomgyár kiadóval léptem most kapcsolatba és eddig egész pozitívan csalódtam, itt tényleg azt érzem, hogy csak velem foglalkoznak:) Aki már több helyre beadta a kéziratát az tudja, hogy miről beszélek…

 • Adrienn

  2014. február 24. hétfő

  Kedves Ági!

  Nekem van egy nagyon nagyon régi kézzel írott receptes könyvem, örökség a déd és nagyszüleimtől, az 1920-as évektől kezdődően vannak benne receptek, praktikák.

  Gondolkodom rajta, hogy könyv formájában ki lehetne adni.
  Tudnál tanácsot adni, hogy mi legyen az első lépés és hogy kihez lehetne fordulni?

  Köszönöm.

 • Judy

  2014. február 18. kedd

  Kedves Ági,

  Nekem még egyelőre csak a fejemben van egy mesekönyv ötlete. De már ott elakadtam, hogy a rajzokat hogyan kellene hozzá elkészíteni, mivel jómagam nem tudok túl szépen rajzolni. Van ötlete, hogy egy mesekönyvhöz az írók általában kitől kérnek segítséget, ha rajzokkal szeretnék a történeteket illusztrálni? És ez általában mekkora plusz költséggel járna?
  Válaszát előre is köszönöm.
  B.Judit

  • Vida Agi

   2014. február 19. szerda

   Keress grafikusokat! Rengetegen vannak a neten, sokuknak van saját oldala is. Nézd meg, kinek a rajzai tetszenek, milyen stílusú képeket szeretnél a könyvedbe és ezalapján válaszd ki, kit bízol meg.

  • D.Ági

   2014. június 17. kedd

   Kedves Judy!

   Talált már a mesekönyvéhez olyat, aki illusztrálja?

   Üdv.
   Ági

 • Lilla

  2014. február 05. szerda

  A Lilli kiadónak írt email visszapattan. Lehet, hogy már nem működnek?

 • Kovács Nikolett

  2013. szeptember 25. szerda

  Kedves Ági,
  nekem már van egy könyvem, magánkiadásban, és előkészületben egy másik egy „igazi” kiadónál. Azonban tudomásomra jutott egy olyan lehetőség, amiről szeretném megkérdezni a véleményedet, illetve, hátha valakinek hasznos lehet: http://www.publio.hu. Állítólag egy lánynak sikerült elérni a bestseller kategóriát ilyen kiadásban megjelent könyvével: Oravecz Nóra – Tejszínhab nélkül.
  http://konyvaruhaz.info/hu_HU/tejszinhab-nelkul

  • Vida Agi

   2013. november 08. péntek

   Ez egy nagyon jó lehetőség. Nem csak Oravecz Nórának sikerült ezt elérni, eddig nekem is mindkét magánkiadású könyvem bestseller volt.

 • Gellért Tünde

  2013. szeptember 03. kedd

  Kedves Ági,

  Lefordítottam egy regényt, és szeretném, ha megjelenne. Mivel nem az én szellemi tulajdonom, nem működnek azok a dolgok, amiket írtál. Mit tudok csinálni?

  Tünde

 • Gellért Tünde

  2013. szeptember 03. kedd

  Kedves Ági!

  Az én gondom az,hogy lefordítottam egy regényt, és ahhoz szeretnék kiadót találni. Amit leírtál, mind szép és jó, de ez ugyebár nem az én szellemei tulajdonom. Mit tehetek, hogy a könyv megjelenhessen?

 • Szalianna / Szabó Julianna /

  2013. június 11. kedd

  Szeretettel üdvözöllek Ágika!
  Üdvözlöm a többi tanuló társamat is! Csak gratulálni tudok az egyszerű de mégis nagyszerűségedhez! Értelmesen okosan, könnyen érthetően oktatsz! Ami még CSODÁLATOS BENNED, hogy mind ezt ingyen csinálod! Ha elfogadod a segítségemet, nagyon szívesen bekapcsolódok a tanulók oktatásába. Mint a Miskolci Rádió író – szerkesztője, Novelláimért NÍVÓDÍJAT és a hét költője címet kaptam Budaörs városától. A leg sokoldalúbb művész cím bronzérmét is megkaptam.
  Szívesen segítek azoknak akik könyvet akarnak írni! Megpróbálok elmenni a találkozóra, csak azon a napon ballag a keresztlányom kislánya. De igyekezni fogok, hogy odaérjek. Üdv: Szalianna

 • Florence

  2013. május 28. kedd

  Jó napot kívánok! Tudom,h badarságnak hangzik,de én is könyvet szeretnék írni….19 éves lány vagyok,Vida Agi,egy e-mail címet kérhetnék,ha nem vagyok túl tolakodó? Megfogalmaznám az ötletem Önnek,ön pedig reflektálhatna arra,h az mennyire hadra fogható ,köszönettel : Flóra

 • Montlika Rita

  2013. május 27. hétfő

  Én nagyon szeretek könyvet olvasni és meg is próbálkozom,bár mindenki azt mondja,hogy még nagyon fiatal vagyok én hozzá fogtam és már lassan felvettem a kapcsolatot egy könyv kiadóval.De azt mondták,hogy
  még várjak vele.Én vártam is még egy évet és már bele is fogtam és próbálkozom felvenni egy könyv kiadóval a kapcsolatot.Nagyon izgulok mert azt mondják,hogy jó de én mégis napról napra ki bővítem így meg
  tudom nyugtatni magam.Ja és azzal a könyv kiadóval akivel felakarnám
  venni a kapcsolatot az azt hirdeti,hogy ingyen ki adatná a könyvemet.
  Te mit gondolsz?

  • Howard L. Braden

   2013. szeptember 22. vasárnap

   Kedves Rita,

   Az íráshoz (ami sok olvasó számára is értékelhető) kell egy érettség, tapasztalt, műveltség is. Bizonyára tinédzser vagy (a „még nagyon fiatl vagyok” erre utal), ezért mondták, hogy még várj vele. Először csak próbálgasd a szárnyaidat, írj tárcanovellákat (pároldalas novellák), vannak novellaíró-pályázatok, ezek is segítenek a fejlődésben, de még tanfolyamok is léteznek. A helyesírást is érdemes tökélyre fejleszteni, mert kevesebb dolga és kérdése lesz a korrektornak. Aztán egy ponton, leghamarabb kb. 30 évesen (persze tehetség és műveltség kérdése is) el lehet kezdeni komoly célt kitűzni.

   Ez a papírforma, amitől el lehet térni, csak akkor sok a buktató és nagy a kudarc lehetősége. 🙂 Sok sikert!

  • Csaba

   2013. november 09. szombat

   Én azt mondom írt, írj és írj! Ne hagyd, hogy bárki korlátozza az elképzeléseidet és gondolataidat. Készülj fel rá, hogy a kiadók ellenállása akár még erősödhet is.

   A fiatalság nem lehet akadály. Nekem van olyan ismerősöm, akinek 19 évesen jelent meg az első könyve. Nem magánkiadásban. Csak írj, fejlődj, és hajrá! Ne add fel!

 • Torai Gábor

  2013. március 23. szombat

  Nekem az E-book Könyvház és Kiadó segített 3 nap alatt kiadta a két könyvemet, Míg a többieknél hónapok alatt sem haladt előre az ügy.
  Amikor az első könyvemet megírtam a: „Tedd rendbe az életed!- Ne légy bankrabszolga!” rögtön elkezdtem keresni kiadókat, mindenhol hitegettek és nem történt semmi, Mikor a második könyvem is elkészült: „Hurrá BAR listás lettem!- Adósból ingatlanbefektető.” akkor találtam a fenti kiadóra és döbbenet de 3 napon belül fent volt a könyv, meleg szívvel tudom ajánlani.

  • Darnai Lívia

   2013. augusztus 05. hétfő

   Kedves Gábor,

   Engem az érdekelne,hogy a kiadás után mi történik…hogy lesz a könyvből haszon….kb. mire lehet számítani-ha nem indiszkrét a kérdés…köszönettel:Lívi

   • Howard L. Braden

    2013. szeptember 22. vasárnap

    Ez egy fontos kérdés. Számlaképesnek kell lenni. Az adójogszabályok sajnos nem teszik ezt könnyűvé, de azért vannak lehetőségek. Legalább is tudtommal, de közvetlenül a NAV ügyfélszolgálatát kérdeztem.

    Két lehetőség van:
    1. Van főállásunk. Ebben az esetben adószámos magánszemélynek is lehet lenni (7-es adószám), ennek nagyon kedvező az adózása, viszont az ezen az adószámon számlázott bevétel nem haladhatja meg a főállásunkból származó bevételt, mert akkor vállalkozásra kell váltani.
    2. Nincs főállásunk. Ez esetben azonnal egy egyéni vállalkozói forma szükséges, méghozzá KATA-adózással, ennek évi 6 M Ft bevételig havi fix 50 ezer Ft az adó, és a vállalkozás szüneteltethető 1 hónaptól 5 évig (vagy 3-ig, emlékezetből írom), tehát lehet pl. félévente is számlázni, és ehhez aktiválni, majd újra deaktiválni a vállalkozást. A 6 M Ft feletti összegre pedig 40% az adókulcs. (Ezen a szinten már érdemes persze KFT-t alapítani, nem megvárni ezt a bevételt.)

    A legegyszerűbb kiadón/webáruházon keresztüli értékesítés (pl. Könyvzabáló, 20%-os a bizományosi jutalékuk, de nincs nagy publicitás, vagy books.hu, 50% jutalék, nagy publicitás, persze a kettő nem zárja ki egymást, sőt az előbbi a Lírába is átad könyveket, de 60% körüli teljes jutalékkal), aminek lehet félévente számlázni vállalkozás esetén is..

    Tehát lényegében az adójogszabályok nem engednek kis forgalmat, mert az nem éri meg. Olyan nincs, hogy valaki havonta szépen eléldegéljen a kis könyvéből, mert akkor valószínűleg nem éri meg. Vagy nagyon sikeres, vagy veszteséges, a kettő közé nagyon nehéz optimálisan bekerülni.

    Apropó, én íróként a fenti egyébként nagyszerű cikkből nem javasolnám a digitális értékesítést a meglévő olvasóknak, mert ha jó a könyv, ki tudja hol áll meg, kit hogyan talál meg.

 • Rosa Rugosa

  2013. február 27. szerda

  Mondjuk annak sem árt utánanézni, hogy milyen adózási feltételeknek kell megfelelni, ha magad árulod a könyvedet, illetve ha kiadó árulja…

  • Vida Agi

   2013. március 06. szerda

   A kiadók is számlát kérnek mindenről, tehát számlaképesnek kell lenni.

 • Lőrincz Balázs

  2013. február 11. hétfő

  Sziasztok!

  Épp most keresek kiadót és felhívtam a blogkiado.hu-t, ahol azt mondták, hogy becsődöltek. Őket ajánlották: konyvcsinalo.hu. Viszont őket egyelőre nem tudtam elérni…

  Üdv.
  Balázs

  • Vida Agi

   2013. február 12. kedd

   A konyvmuhely.hu-t javaslom.

 • Majerné Baranyai Mária

  2013. január 13. vasárnap

  Szia Ági!
  Még nagyon az elején vagyok, „csak” napok óta olvasgatlak :), de azóta mindent amit találok, amire hivatkozol! Holnap jön meg a könyved! Alig várom! Én is könyvírásban gondolkodom, de egyből tovább is járnak a gondolataim, mi lenne ha a könyv megírása, sikeres értékesítése mellett/után ugyanebben a témában újságot indítanék? (tudom, ebben a témában még itthon NINCS újság!! Sem online sem nyomtatott!) Persze tudom, ehhez idő kell és sok tapasztalat, s társak, pénz.. Gondolod, hogy ez túl nagy falat lenne? Az újságírás, megjelentetés már egy magasabb szint?
  Válaszodat köszönöm,
  Marcsi

  • Majerné Baranyai Mária

   2013. január 28. hétfő

   A könyved elolvasása után rájöttem milyen buta kérdéseket tettem fel ..:) Hiszen mindent lehet, mindent meg lehet valósítani. Elindítottam a blogomat, igaz küzdök a Google Adwords-sel és az Analytics-el, de már jön a segítség! Nagyon szeretem a blogomat, jók a visszajelzések, és ahogy Te is tetted, én sem hagyok ki napot, hogy bejegyzést írjak, videót vagy képet töltsek fel.. akkor is ha éppen nem készítek csodatortát, cupcaket vagy sütinyalókát.. Tudom a hibáit, dolgozom rajta, pl. címet kell módosítanom, mert nehezen megjegyezhető.. A könyvírást persze nem raktam félre teljesen, de most a termékemet az első, ezt akarom a köztudatba vinni, népszerűsíteni, s azokat elérni, akik az én segítségemmel, blogommal otthonukban „kiscukrásszá” válhatnak 😉
   Köszönöm a kezdő lökést, mostantól NINCS megállás! 🙂
   Szép, é hatékony napot mindenkinek!

   • Vida Agi

    2013. január 30. szerda

    Gratulálok 🙂

  • Vida Agi

   2013. január 30. szerda

   A magazin nagyon jó ötlet! Viszont a nyomdaiparba beletanulni nem egyszerű, ráadásul magasak a költségek. Ezért elsőként digitális (pl. pdf alapú) vagy akár más (és többféle, hogy mindenféle kütyüvel lehessen olvasni) digitális formátumú újságban gondolkodnék (pl. issuu.com)

   • Majerné Baranyai Mária

    2013. február 07. csütörtök

    Köszönöm Ági! Meg fogom nézni az issuu-t is. De nem adnám fel a nyomtatott változatot sem, mert sokat keresgélek a könyvesboltokban ilyen témájú könyveket, de tortadíszítés, vagy cupcake témában alig akad egy-egy.. Ezt is felírom az ötletek közé, aztán majd egyszer előveszem 😉
    Szép napot Neked!
    Marcsi

 • Kis Zoltánné / Tünde /

  2013. január 13. vasárnap

  Kedves Ági!

  Abban szeretném kérni a tanácsod, hogyan kezdjem el a könyv írást. Amiről a könyv szólna azt már tudom csak, hogy áljak neki. Gratulálok az eddigi eredményeidhez olvastam az oldalad és felkeltette a figyelmem, így én is többet lehetnék itthon a fiammal,itthonról dolgoznák.
  Köszönöm válaszod.
  További szép délutánt!

  • Kis Zoltánné / Tünde /

   2013. január 21. hétfő

   Amitt rendeltem könyvet, ettől több információval nem is szólgálhatna. Nagyon köszönöm a hasznosabbnál-hasznosabb tanácsokat. Mégegyszer köszönöm ezt a remek könyvet.
   További szép délutánt 🙂

  • Vida Agi

   2013. január 30. szerda

   Azt javaslom, hogy írd össze a fejezetcímeket, aztán írj mindegyik fejezethez alfejezetcímeket (gyakorlatilag egy vázlatot, miről lesz szó a fejezetekben), aztán mindegyikhez írhatsz néhány gondolatot, amit feltétlenül fontosnak tartasz leírni róla, és utána ezt a vázat már könnyebben meg tudod tölteni tartalommal.

 • Farkas Pal

  2013. január 03. csütörtök

  Kedves Ágika!

  Én már évtizedek óta Délamerikában élek. Mindig szerettem volna egy önéletrajzi(autobiografikus) regényt irni, de ideáig nem jutottam hozzá.

  A hozzászolásokból látom, hogy azt tanácsolod a jövö iróinak, hogy tartsanak elöadásokat, teadélutánokat, beszélgetéseket és így reklámozzák irásaikat a érdeklödök körében.

  Természetesen ez azzal járul, hogy az irónak Mo.-ra kell utaznia vagy ott kell élnie.

  Gondolod, hogy innen Délamerikából lehetne reklámozni egy könyvet?

  A könyv átfogja egy családnak történetét Mo.-on Europában és Délamerikában.

  Elöre is köszön*om segítséged.

  Szivélyesen Üdvözöllek,

  Pál Farkas

  • Vida Agi

   2013. január 07. hétfő

   Az online reklám globális, tehát Dél-Amerikából is irányíthatod. Tarthatsz író-olvasó találkozót, előadásokat akár online felületen is (pl. a ustream.tv segítségével), hirdetni pedig kintről is lehet.

 • Rózsika

  2012. november 24. szombat

  Én megírtam a könyvet. Kiadtam, mint magánkiadó. Szerintem is ez jobb, mintha valami kiadótól függnék. Sajnos, nekem nem volt előző ismertetése a könyvnek. Nem volt rá időm, mert vártam egy kiadóra 3 évet, és belefáradtam, dühös lettem, és azért is kiadtam, mert már elegem volt a várakozásból. Most a könyv eladása ütközik nehézségbe. Ezzel kapcsolatban, tudnál e nekem valamit javasolni Ági?

  • Lee

   2013. június 06. csütörtök

   Rózsika, Te milyen magánkiadó céget hoztál létre a könyved kiadásánál? BT-t, KFT-t vagy Egyéni vállalkozást? Azt hallottam az egyéni vállalkozást a legegyszerűbb, de adózás szempontjából nem a legjobb, erről tudsz vmit?
   Az eladással kapcsolatban: szerintem e-könyv formátumú megjelentetéssel kezd a népszerűsítést! Bizonyos példányszám eladása után, már konkrét eladási adatokkal a kezedben házalhatsz a könyvesboltokban! Sok szerencsét!

 • BGabi

  2012. október 25. csütörtök

  akkor egyszerűbb, mint gondoltam! Nekem már mindenféle bonyolult elméletem volt rá.. Nagyon köszönöm! 🙂

 • BGabi

  2012. október 23. kedd

  Sziasztok!
  Nagyon kezdő vagyok a témában, ezért előre elnézést kérek, ha esetleg butaságnak tűnik a kérdés. Pár napja regisztráltam a Könyvműhely honlapján, és még csak két hírlevelet kaptam, így nem tudom, kapok-e választ majd a kérdésemre.
  Mesekönyv rajzait milyen formában kell elkészíteni/leadni a kiadó számára? Érdeklődjek esetleg magánál a Könyvműhelynél?
  Előre is köszönöm a segítséget!

  • Vida Agi

   2012. október 24. szerda

   Ezt a nyomdával egyeztesd, hogy milyen formátumban és képminőségben kérik a rajzokat.

   • BGabi

    2012. október 24. szerda

    Köszönöm, hogy válaszoltál. Mindenképpen egyeztetek majd, de mi szokott lenni a gyakorlat onnantól, hogy papírra vetem a rajzokat? Miként válnak azok elektronikussá? (mondom, hogy nagyon kezdő vagyok, ez az első felület, ahol érdeklődöm..)
    Köszönöm!

    • Vida Agi

     2012. október 25. csütörtök

     A kézi rajzokat digitalizálni szokták, erre különféle módszerek vannak, többnyire scannert használnak.

 • sallai gizella

  2012. október 18. csütörtök

  tetszik

 • Kocsis Dániel

  2012. szeptember 29. szombat

  Helló Ágnes én 12 éves vagyok már kész van a könyvem és nem tudnál nekem leírni a facebook-ra hogy hol lehet egy jó és olcsó könyvkiadót találni.

  KÖSZÖNÖM ELŐRE IS:Kocsis Dániel Ássothalom-ról!

  • Vida Agi

   2012. október 08. hétfő

   Magánkiadáshoz a digitális nyomdák között érdemes nézelődni: blogkiado.hu vagy konyvmuhely.hu, ezt tudod a legolcsóbban megvalósítani.

 • Talabos Viktória

  2012. augusztus 22. szerda

  Érdemes kontaktálni azokkal a kiadókkal, akik a célpiacodnak terít.
  Pl. üzleti könyvek –> Bagolyvár
  gyerekeknek ismeretterjesztő –> Mi Micsoda könyvklub stb.
  Ha hozzájuk bekerül a műved, és elfogadják, az már egy visszajelzés neked: ez neked egy ingyenes szakértői szűrés, ha visszadobják, akkor tanulj belőle és ne az írói pályád végét vizionáld magad elé bánatodban.
  Ha a kiadó bevállalja, hogy kiadja a könyved, akkor egy 2500 Ft értékű és 900 Ft nyomdaköltségű könyvnél nem 1600 Ft, csak 400-500 Ft lesz a hasznod.
  Cserébe olyan széles körben teríti, amit te minden bizonnyal nem tudsz megszólítani első körben. Igaz, semmiféle költséged nincs vele – gyakorlatilag úgy képzeld el ezt, mint egy ügynökséget: megszerveznek mindent, cserébe persze kisebb az árrés, mintha te értékesítenéd.

  • Vida Agi

   2012. augusztus 22. szerda

   Ez így van, de a kiadók csak 10% körül fizetnek eladott könyv után, viszont kétségtelen, hogy ha jól marketingeznek, az nagyon jó a szerzőnek. Sajnos kevés kiadó marketingez annyira jól, hogy azzal a kezdő szerző tényleg jól is járjon.

   • Talabos Viktória

    2012. augusztus 22. szerda

    Ott lehet a kutya elásva, hogy katasztrófa stratégiájuk és kutyaütő (pozícióféltő) marketingeseik vannak. Eddig két kiadó keresett meg minket (igaz, nem kiadás kapcsán, hanem marketinget szerettek volna tőlünk), de azon nyomban lepattantak, amin kiderült, mennyi munka ez és mekkora hiányosságaik vannak. Bepánikoltak és inkább akciózni kezdtek, hogy a forgalmon lendítsenek, valamint taposták a meglepő lépcsőket.. a mókuskerékben. 🙂

 • Várkonyi Csenge

  2012. augusztus 20. hétfő

  HELLO!

  Olvastam a levelet, köszönöm, épp megakadtam az anyagi részeknél.

 • Diana

  2012. július 21. szombat

  Szia Ági!
  Én is írói blogot szeretnék csinálni, de abban vagyok tanácstalan, hogy hol „hirdethetném” a blogot, félek senki sem fogja megtalálni. Mit csináljak, hogy megtalálják az oldalamat?
  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Vida Ági

   2012. július 24. kedd

   Itt írtam 7 tippet, amivel növelheted a blog látogatószámát: http://www.gazdagmami.hu/blogolas/blog-latogatottsagnoveles

   • Diana

    2012. július 27. péntek

    Köszönöm! Hasznos cikk! 🙂
    Még egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik a legjobb ingyenes blogszolgáltató? Freeblog, Blog.hu, WordPress….annyi van.

    • Vida Agi

     2012. július 28. szombat

     A Blog.hu-t vagy a Blogger.com-ot ajánlom.

 • Izabell

  2012. április 16. hétfő

  Nagyon hasznos cikk volt!!!
  Köszönöm szépen!
  Egy gyönyörűséges szép napot kívánok!

 • Lévai Lívia

  2012. január 06. péntek

  Köszönöm, szuper és hasznos!

 • Mónika

  2011. december 08. csütörtök

  Kedves Ági!
  Készül a mesekönyvem, amihez te adtad a kezdő lökést, ezúttal is köszönöm. Lenne egy kérdésem: ha saját költségen, digitális kiadó által kiadom a könyvem – és tegyük fel, vevő is akadna :)- a vevőknek kell-e számlát adnom, kell -e adóznom a bevételből? Hogyan működik ez a része?
  Mások válaszát, tanácsát is örömmel veszem!

  • Vida Agi

   2011. december 09. péntek

   Igen, természetesen kell számlát adnod és adóznod is a bevétel után. Ezt megteheted egyéni vállalkozóként vagy cégként is.

  • Botosné Brigitta

   2012. január 08. vasárnap

   Kedves Mónika!

   A könyv eladás már vállalkozói tevékenységnek számít, így valamilyen vállalkozást kell indítanod hozzá. A legegyszerűbb és legolcsóbb az egyéni vállalkozás indítása.
   Szívesen segítek a továbbiakban is, a honlapomon keresztül kapcsolatba tudsz lépni velem.
   Üdv
   Botosné Brigitta

 • Ajna Dea

  2011. november 15. kedd

  Elolvastam, megfogadtam, a felét sem értem, de csinálom:
  http://ajnadea.blog.hu/2011/11/15/igy_keszul_a_noverfurdo

  Ági! Nagyon köszönöm.

 • Hajni

  2011. november 09. szerda

  Sziasztok!
  Elkezdtem olvasni a kommenteket és még 2009ben láttam a kommenteket, miszerint mennyire nehéz megközelíteni a 10 milliós reklámok hatékonyságát. Marketing hallgató vagyok Hollandiában és nemrég olvastam egy cikket, ami számszerűen bebizonyította, hogy a régi tömegmarketinges módszerek mennyire nem hatékonyak manapság. Miért? Mert a „régi marketing” egyirányú, a reklámoknak nincs értékük, ami elősegítené bármiben is a vásárlót, és ez a marketing ritkán kívánja szórakoztatni vagy oktatni (nem KIoktatni) az embereket. Mindez azt jelenti, hogy hiába költenek Fejős Éva reklámozására milliókat rövid időn belül ez már nem fog érni semmit, ugyanis a vásárlók nem kontrolálhatják milyen információkat szeretnének fogadni, és milyen információkat nem. Tehát az itt leírtak egyre hasznosabbak!

  Ha valakit érdekel a cikk, itt megtalálható, én imádtam, már csak az ábrák miatt is. http://mashable.com/2011/10/30/inbound-outbound-marketing/

 • Nagy Zoltán

  2011. október 26. szerda

  Az OSZK-t Széchényi Ferencről nevezték el.
  A cikk egyébként tetszik, és nagyon hasznosnak tartom.

 • Mira

  2011. július 03. vasárnap

  Nem is hiszed el, milyen jókor küldted éppen most ezt az infót!!!! Köszönöm!!!!!!!

 • Nagy Iván

  2011. június 25. szombat

  Tisztelt Cím!
  Van ötletem a könyvíráshoz.De nincs pénzem.Írjam meg a könyvet
  utána kit keressek?Kertészetről szeretnék írni.

  Tisztelettel

  Nagy Iván

 • Joy

  2011. május 08. vasárnap

  Én az elektronikus kiadás mellett döntöttem első körben, de azon gondolkodtam, hogy vajon létezik megoldás az ellen, hogy csak úgy továbbküldjék, felrakják mindenfele megosztó oldalra az interneten?

  • Vida Agi

   2011. június 26. vasárnap

   Több megoldás van, de egyik sem 100%-os. A saját tapasztalatom az, hogy csak kb. 10 ezer eladott példány után kezdték el feltenni, és van rá egy jó módszer, amivel legfeljebb 1-2 nap után le lehet vetetni (a tárhelyszolgáltató köteles levenni a szerzői jogsértő tartalmat, különben bűnrészessé válik, ezért neki kell írni, külföldi szerverekről is pár órán belül le szokták venni)

   • Laura

    2016. május 30. hétfő

    Ági,

    jól értem, hogy Te több, mint 10.000 példányt adtál el egy e-könyvből? Ha megkérdezhetem, melyik fogyott ilyen jól?

    Mégegy kérdés: van bárkinek hites tapasztalata arról, hogy pl. a Publio kiadónál, vagy bármilyen ekönyv-kiadónál egy eladhatóbb kategóriájú könyv milyen példányszámban fogy?

    Köszönöm!

    • Vida Agi

     2016. június 10. péntek

     A babák alvásával foglalkozó könyv fogyott a legjobban, de mostanra az Anyapszichológia leelőzte. Viszont ez nem 1-2 hónap alatt történt. Szakkönyveknél érdemesebb években gondolkodni (ha jó a téma, folyamatosan viszik), szórakoztató könyvnél pedig amíg csak 1-1 könyved van, rövidebb a termékélettartam (1 év maximum), viszont minél több könyved van a polcokon, annál jobban viszik a régieket is.
     Jellemzően egy kezdő szerzőnél az 1000 körüli fogyás már elég jónak számít, egy több kötetesnél a 10.000 feletti is előfordulhat.

Comment navigation