Nagyon kezdőknek: Miért és hogyan blogoljunk?

Sokan írtátok, hogy nem értitek hogyan lehet az interneten pénzt keresni, milyen bevételi források vannak és miért mondja azt mindenki, hogy blogolással érdemes indítani. Egyáltalán: hogyan lesz a blogokból pénz? Mit írjunk a blogba? Ezekről készítettem egy rövid összefoglalót.


(ha nem indul el a videó letöltheted innen)

14 Comments

 • Edina

  2012. május 24. csütörtök

  Szia Ági,

  Először is ezer hála, amiért elindítottad a Gazdagmamit. Nagyon tetszik. Életemben nem gondoltam, hogy Én valaha blogot fogok indítani. Nagyon az elején járok, nagyon kezdő vagyok, és sok minden számomra még nem világos. Így elnézést, hogy most kérdezek. Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a blogot az én nevemre regisztráltam – jelenleg GYED-en vagyok – abban az esetben, ha a későbbiek folyamán szeretném regisztrálni a blogot az AdSense-be, akkor ott meg lehet adni a férjem nevét, vagy az esetleges bevétel nekem fog jelentkezni? Azt tudom, hogy a GYED ideje alatt kereső tevékenységet nem folytathatok. Ez tiszta is, csak ezt nem tudom, hogy itt a kiszámlázás, hogy működne és az kinek számít bevételként?
  Amennyiben volt már erről szó, elnézést, még nem tudtam mindent végigolvasni.

  Válaszod és segítséged előre is köszönöm.

  Edina

  • Vida Agi

   2012. június 04. hétfő

   Igen, ha az Adsensebe regisztrálsz, azt megteheted a férjed nevén, de ehhez nem kell vállalkozói és nem kell számlázni: az Adsense mindig küld majd egy csekket, ezt kell beváltani a bankban, és az SZJA-ban bevallani a jövedelmet (a férjednek)

   • Edina

    2012. június 05. kedd

    Nagyon szépen köszönöm a segítséged.

 • Ildikó

  2010. szeptember 09. csütörtök

  Szia Ági,
  köszönöm a gyors választ!

 • Vida Agi

  2010. szeptember 09. csütörtök

  Ildikó, saját domain alatt is lehet WordPresst használni, ez az oldal is így készült. A Gazdagmami tanfolyam anyagában pont ezt tanítom meg (WordPress telepítése saját tárhelyre, használata stb.)

 • Ildikó

  2010. szeptember 09. csütörtök

  Szia Ági!
  Tegnap a webszövegírásról szóló webináriumodat hallgattam és ott mondtad, hogy az üzleti életben a blogot is inkább saját domain alatt érdemes futtatni. Ha én wordpress párti vagyok, és igényelek egy saját domaint, akkor ott is tudom használni a worpress funkciókat? A saját domaines blog esetén is élvezni fogom a blog adta előnyöket? Vagy az a wordpress domaineknek „jár” csak?
  Saját domainre hogyan tudom feltelepíteni a wordpress funkciókat? (vagy nézzek utána a google-ben?)
  Köszönöm előre is a segítségedet!
  Ildikó

 • admin

  2009. március 13. péntek

  Anita, az első oldalnál rögtön saját domainnel indítottam, aztán később más oldalaknál csináltam olyat, hogy ingyenes blog volt az első, ott teszteltem a piacot és aztán vágtam bele.

  Mi kapásból céget alapítottunk.

  A reklámozáshoz is szokott kelleni a cég, mert valahogy el kell számolnod azokkal, akiktől a pénzt kapod és nekik kelleni fog a számla. Lehet variálni vele magánszemélyként is, de ez nagyon macerás és GYED mellett nem megy. Szigeti Amival csináltam egyszer egy riportot, amiben részletesen elmondja ezeket a dolgokat. Megnézheted itt: http://www.viddler.com/explore/vidaagi/videos/3/

 • OkosKismama

  2009. március 13. péntek

  Ja, és őrizkedj attól, hogy egy oldalra rengeteg bannert, hirdetést, csili-vilit feltegyél, mert az taszító. Max 2-3 szerintem, az is ízlésesen elhelyezve a lap különböző sarkaiban, és lehetőleg a témához illő termékekkel. Szerintem 🙂

 • OkosKismama

  2009. március 13. péntek

  Ha bevételed van, akkor adózni kell, már csak azért is, hogy ha neadjaazég beteg lennél, legyen táppénzed. Ehhez valamilyen üzleti forma kell – nem feltétlenül cég, egyéni vállalkozás is jó. GYED alatt tilos minden, GYES alatt már lehet számlát kiadni.

  A bannert mindig az adott partnerprogram adja. Pl ha Ági valamelyik termékét szeretnéd értékesíteni, akkor ő ad hozzá bannert is.

  Ma már az üzleti blogok is elfogadottak ingyenes helyen, de ha beindul az üzleted, érdemes áttérni a saját domainre és tárhelyre, hogy ne legyél kiszolgáltatott a szolgáltatónak. (Hm, milyen érdekes, hogy ennek a két szónak azonos a gyöke…) A WordPresst a saját tárhelyedre telepíteni kb ugyanannyi ideig tart és ugyanolyan nehéz, mint egy ingyenes blogot elindítani.

 • Manita

  2009. március 13. péntek

  Sziasztok!
  Én sem láttam de mindent hallottam…lenne pár kérdésem is /az vesse rám az első követ aki nem volt még kezdő semmiben mert én 2-3 het óta tátott szájjal ülök a gép előtt hogy milyen dolgok vannak a barlangomon kívül/
  ha blogolok és megvan a jó kis szűkített témám és számolom is a jövést menést-nincs cégem és nem is tudok árulni ezen az oldalon hivatalosan-de olyan jó vagyok hogy 8-an megkeresnek mertreklámozni akarják a saját terméküket…és én ezért pénzt kapok…tehát ebben az esetben is kell már saját cég?
  ez a bannaer formában lévő reklám….ezt is valahonnan le lehet tölteni? hogy az ember fia rá tudjon kattintani?/tudom mi az csak nem tudom honnan lesz/
  egy oldalon több banner is lehet?
  Ági ! Te elősször mennyi ideig blogoltál mielőtt céget csináltál volna?
  egyből saját domain-nal kezdted vagy az ingyenessel?

  most ennyi
  Manita

 • OkosKismama

  2009. március 13. péntek

  Ezért kellett nekem is újra felvennem az egyik videómat, és egy kicsit hadarni, hogy beleférjen 10 percbe (előtte 11 volt) 🙂 Kiírta feltöltés után, hogy a feltöltés sikerült, de a YouTube nem engedi a 10 percnél hosszabb videókat (így fogalmaz: „A YouTube-on jellemzően 10 percnél rövidebbek a filmek”). Mondjuk nekem is eszembe juthatott volna, hogy vannak azért más videomegosztók is… 🙂 Bár én azért szeretem a YouTube-ot, mert a Google-é, és a keresésben előnyben részesíti. Ugyanezért vagyok a blogolásban is a blogspot mellett. Van erről tapasztalatotok?

 • esztermami

  2009. március 13. péntek

  Nekem sem jeleníti meg :((((((

 • admin

  2009. március 13. péntek

  Áttettem a Viddlerre.
  A youtube-al egyre több a gond, eddig simán mentek rajta a hosszú videók is.

 • Nóra

  2009. március 13. péntek

  Ági! Ez a videó nincs fent a Youtube-on, nem lehet megnézni, azt írja ki, hogy túl hosszú (10 percnél hosszabb), és el lett távolítva. Vagy csak nálam van probléma vele?