Mennyi idő?

A mai világban a legnagyobb kihívás nem az, hogy megtaláljuk a lehetőségeket, hanem az, hogy túl sok lehetőségünk van, túl sok ötletet, információt kapunk minden nap – ezt a gondolatmenetet Erich Fromm írta le 1941-ben, amikor még a maihoz képest bizony sokkal információszegényebb világban éltek az emberek. Az online vállalkozásokkal kapcsolatban is túl sok az információ, ezért nagy energiákat emészt fel az is, hogy rendszerezzük, sorba tegyük a teendőket, hogy megkülönböztessük egymástól a fontos és a lényegtelen lépéseket. Ebben a rendszerezésben segít ez a két kis útmutató, amelyek nem csak azt mutatják meg, mit kell végigcsinálni egy-egy online marketing feladat végrehajtásához, hanem azt is, mennyi időbe kerül mindez.

Ebben a két lépésről lépésre összefoglalóban két olyan területet foglaltam össze, amik nagyon fontosak az online vállalkozásod sorsa szempontjából: a listaépítés és az online kampány.

A KEZDŐK KEDVÉÉRT: Mi az a listaépítés? A listád az, amelynek révén bármikor felveheted a kapcsolatot az olvasóiddal, ami biztosítja azt, hogy rendszeres kapcsolat alakulhasson ki velük és amelynek a révén a reklámjaiddal nem vadidegen, „hideg” tömegeket kell elérned, hanem olyanokat, akik már érdeklődnek a témád iránt. Ilyen lista felépítésének lépéseit mutatja be az összefoglaló.
Mi az a kampány? Az az esemény, amelynek során egy bizonyos időtartamra korlátozott akcióban adod el a termékedet internetes eszközök segítségével.

A listaépítés menete

Online megnézhető itt: http://www.scribd.com/doc/62260630
Letölthető (pdf formátumban) itt: www.gazdagmami.hu/tali/mennyi_ido1.pdf

Az online kampány lépései

Online megnézhető itt: http://www.scribd.com/doc/62260657
Letölthető (pdf formátumban) itt: www.gazdagmami.hu/tali/mennyi_ido2.pdf

FONTOS ha letöltéskor a fájl nevére kattintasz, előfordulhat, hogy a beállításaidtól függően, a fájl nem letöltődik, hanem a böngésződben nyílik meg, ilyenkor ha bezárod a böngészőablakot, a fájl nem marad fent a gépeden. Ha szeretnéd letölteni a fájlt, akkor a jobb egér gombbal kattints rá, majd válaszd a „Mentés másként” vagy „Hivatkozás mentése más néven” opciót

10 Comments

 • J. Tünde

  2011. augusztus 26. péntek

  Szia!

  Köszönjük a hasznos információkat, mindig várom a hétfői leveleidet, sőt ajánlottam az unokahúgaimnak is ( Mindketten közgazdászok, és az idősebb A Budapesti Gazdasági Főiskolán tanít, apukájuk pedig az egyik egyetem Marketing Tanszékének vezetője)- mindezt nem dicsekvésből írtam le, hanem azért, hogy lássuk, mindenki tanulhat valamit….
  Köszi

 • Botosné Brigi

  2011. augusztus 24. szerda

  Kedves Ági!

  Köszönöm szépen az összefoglalót, pont most lesz szükségem ezekre az infokra. Elkezdtem én is a vállalkozásomat, amelyben email tanfolyamot hirdetek csaliként. Nekem ezek a leckék több időt vesznek igénybe, valószínűleg a terjedelme miatt is.
  Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet banner-t készíteni? Erre még nem jöttem rá, bár lassan egyre több ismeretem lesz a honlapkészítés területén.

  Köszönettel:

  Brigi

  • Vida Agi

   2011. augusztus 28. vasárnap

   Leginkább grafikus szoftverek alkalmasak erre (pl. Photoshop, Fireworks, Paint, Gimp), de vannak online szolgáltatások is, amik segítenek ebben pl. a Bannersnack.com

 • András

  2011. augusztus 19. péntek

  Kezdőként azért nyugodtan fel lehet szorozni 2-3-mal, de nyilván a rutin meghozhatja ezeket a számokat…

 • Kolozsi Mariann

  2011. augusztus 17. szerda

  Remek anyagok, köszönjük Ági!:)

 • cselekvő

  2011. augusztus 15. hétfő

  Nagyon jó anyag Ági!!!
  Köszönöm!!!

 • Tulok Teréz

  2011. augusztus 15. hétfő

  Ez túlságosan szép ahhoz, hogy igaz legyen. Aki egyszer már pórul járt az álláskereséssel kapcsolatban, az csak azt hiszi el, ha bizonyíték is van mögötte. Én azt sem tudom, ki az a Vida Ági?

  Üdvözlettel:Teréz

  • Vida Ágnes

   2011. augusztus 15. hétfő

   Javaslom a Rólam menüpontot: http://www.gazdagmami.hu/rolam

  • Vidrócki Márton

   2011. augusztus 15. hétfő

   Teréz!
   Ha nem tudod, ki az a Vida Ági, akkor nézd meg a képet az oldal tetején. De ha ennél többet szeretnél tudni róla, akkor javaslom, kérdezd meg a jó barátomat (mellesleg Te is ismered). Úgy híják? Google!
   Elég pártatlan véleményt ad, csak időt kell rá szánni.
   Vele tudod elkerülni az álláskeresés kapcsán a póruljárást is. :)Üdv: Márton

   • Szilvia

    2011. szeptember 12. hétfő

    Így van! 🙂