Internetes pénzkereseti lehetőségek (összefoglalás)

Évek óta foglalkozom online vállalkozással és azt tapasztalom, újra meg újra visszatérnek bizonyos alapvető kérdések az internetes pénzkereseti lehetőségekkel kapcsolatban. Meglepő, hogy mindig ugyanazokkal a tévhitekkel és félreértések terjednek népmeséhez hasonlóan szájról szájra az interneten, és éppen annyira sok népi variáns létezik belőlük, mint amennyi egy-egy népmeséből vagy népdalból hajdanán 🙂 Úgy döntöttem, most egy tanulmányba rendszerezem az alapismereteket, hogy egyszer és mindenkorra megválaszoljam egy helyen azokat a kérdéseket, amiket a legtöbben feltesznek nekem ezzel kapcsolatban.

A tanulmányt elolvasni itt tudod:

Internetes pénzkereset

Vagy, ha nagyobban szeretnéd olvasni és letöltenéd, akkor itt tudod megtenni: http://www.scribd.com/doc/47251234/Internetes-penzkereset

(A Scribd oldalon letölteni regisztráció után a Download gombra kattintva lehet)

Ha pedig további kérdéseid merültek fel az online vállalkozással kapcsolatban, várom őket itt a hozzászólások között vasárnap estig!

32 Comments

 • Margó

  2014. december 30. kedd

  Kedves Ági!
  Hálásan köszönöm a sok oktató anyagot, amit ingyen e-mailben elküldtél nekem.
  Sokat tanultam belőle és igyekszem a tanácsokat megvalósítani az internetes munkám
  során.
  Igaz én már nem kismama, hanem nagymama vagyok, és ezért kell tanulnom ismét, hogy tudjam felvenni az ütemet az interneten a kismamákkal.
  Kívánok munkádhoz sikereket, hogy még sokáig legyél ilyen önzetlenül segítő az arra rászorulók irányában.

 • Balogh Andrásné

  2014. október 05. vasárnap

  Kedves Vida Ági!
  Én Yajdácskán lakom 3 kiskorú gyermekem van. Szerinte nekem is van lehetőségem?

  • Balogh Andrásné

   2014. október 05. vasárnap

   (Vajdácskán) 😀

  • Vida Agi

   2014. október 11. szombat

   Ez nem attól függ, hol élsz. Egy webáruház vidékről is tud az egész országba eladni, és akár külföldre is.

 • Bakó Erzsébet

  2014. június 12. csütörtök

  Kedves Vida Ági!

  Először is köszönöm a sok hírlevelet, a tanácsokat vállalkozásügyben.
  Konkrét kérdést tennék fel ami engem meg a páromat foglalkoztat. Én ruhákat szeretnék készíteni saját elképzelés szerint, a párom egy olyan éttermet, amilyen típus csak külföldön van egyelőre, nálunk nincs. egy gond van : nincs kezdőtöke hozzá, mit javasolnál, hogyan szerezhetnénk indulótökét? Hitel kizárva, nem olyan a helyzetünk, hogy megengedhetnénk magunknak. Ha esetleg befektetőt javasolnál, hogyan, mivel győzzük meg, hogy érdemes befektetnie? Párom esetében mi garantálja majd azt, hogy ötletét nem „veszi el” csupán, aztán üzletkötés meg elmarad?
  Előre is köszönöm megtisztelő válaszod, hűséges olvasod: Betti

 • Éva

  2013. október 18. péntek

  Szia Ági!

  Én a kézműves rétegbe tartozom. Van ötlet, meg is tudom valósítani, de az internetes része sajnos már nem fér bele az időmbe. Próbáltam ismerősöktől és ismeretlenektől is segítséget kérni (olyan emberkéktől akik, tudom, hogy értenek hozzá, nincs munkájuk, otthon ülnek)de én úgy látom, hogy nem akarnak dolgozni. Próbálom összehozni a kis csapatomat, hogy segítsék a munkámat, de valamit rosszul csinálhatok. 🙁

  Csak leírtam, hogy hol vagyok elakadva. Köszönöm, hogy elolvastad!
  További szép napot!!!!

 • Györe Emese

  2012. november 30. péntek

  Kedves Ági,
  Vajdaságban élek, nekem is van lehetőségem online vállalkozásra?

 • Eszti

  2012. június 21. csütörtök

  Sziasztok, nem tudtam, hogy hova is tehetném fel ezt a kérdést, ezért ide teszem fel. Csak egy apró kérdés, milyen engedélyek pl Teáor szám, végzettség kell ahhoz, hogy infóterméket adassak el a neten? Nagyon jó a blog remélem valaki tud segíteni nekem. Előre is köszööm

  • Vida Ági

   2012. június 21. csütörtök

   Az infotermék kiadását a kiadói tevékenység fedi le legjobban (TEÁOR 5819)

 • Hajni

  2011. február 04. péntek

  Tudnátok nekem segíteni, hogy mennyit ér egy keresőoptimalizált fél flekkes tartalom?

  • Vida Agi

   2011. február 06. vasárnap

   Egy rendes újságírói flekkdíj jelenleg kb. 2Ft/karakter, itt is ezt lehet alapulvenni.

   • Hajni

    2011. február 07. hétfő

    Köszönöm Ági!

    Azért kérdezem, mert újságíró voltam, de megkeresett egy cég, hogy írjak nekik ilyeneket. Megcsináltam a próbamunkát-nagyon tetszett nekik. Viszont 500 ft-ot akartak fizetni fél flekkért és bármilyen hírlevélért ilyesmiért 900 ft-ot. Azt hittem hogy viccelnek. SEO-val foglalkoznak szóval biztos ismerik az árakat. Mondtam hogy ez kevés-az állították hogy nem tudnak többet fizetni (hát persze). Kereső optimalizált szöveget most írtam először és két órába telt mire minden szót becsempésztem többször is-ahogy kérték, de azt akartam hogy értelmes legyen a szöveg (bár szerintük ez nem kitétel-bár örültek neki hogy végül olyan lett). Azt gondolom a válaszod alapján, hogy jobb ha szóba sem állok velük többet (persze ígérték hogy fel tudnak venni esetleg fél év múlva-de így már azt sem hiszem el)
    Annyira hihetetlen ,hogy milyen nehéz az önérvényesítés, ha pénzről van szó-legalábbis nekem. Köszönöm a válaszodat. Amúgy neked köszönhetem ,hogy egyáltalán tudom mi az a SEO, meg az online marketing és társai. A tunning csomag is nagyon tetszett. Ezt is köszönöm neked Ági.

 • Adrienn

  2011. január 31. hétfő

  Szia Ági!

  Lehet, hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést. Írtad, hogy annak idején az első domain nevedet 3700 Ft-ért vetted? Hol lehet ilyen kedvező áron ezt most megtenni? Ha még meg lehet? És mennyi a tárhely ára?

  Előre is köszönöm!
  Adrienn

  • Vida Agi

   2011. február 01. kedd

   a megacp.com-on tudod megrendelni. Ez az ár tárhely+domainre vonatkozik, 200mb most a legkisebb csomag.

 • tanó móni

  2011. január 31. hétfő

  Szia Ági!
  Bár a kérdezésről már lecsúsztam, nagyon tanulságos és gondolatébresztő volt megint az írásod, köszönöm:)

 • Adrienn

  2011. január 26. szerda

  Szia Ági!

  Szokás szerint nagyon jó az összefoglaló. Én is azon töröm a fejem, hogy röviden, tömören össze kellene szednem azt a rengeteg infot, amit eddig megosztottam a blogomon. Sajnos, saját honlapom még nincs, egyedül nem is fogom tudni megcsinálni. Épp ezért keresek innen a gazdagmami – olvasó profik közül valakit, aki segítene összehozni az én oldalamat. Szigorúan cserekereskedelem alapon, felajánlok cserébe bármit, ami angol nyelvtanulással, nyelvtudással, tanulásmódszertannal és agykontrollal kapcsolatos. Akár online nyelvoktatást is. 🙂

  Köszi!

  Adrienn

  • Szilvia

   2011. január 26. szerda

   Szia Adrienn!

   Talán tudok segíteni a honlapod elkészítésében.
   Kérlek írj részleteket email-ben ( szilvia[kukac]onlineugyfelkezeles.hu )

   Köszi

   Szilvia

 • Ildikó

  2011. január 24. hétfő

  Kedves Ági!

  Olvaslak egy ideje, töröm a fejem,mihez kezdjek, de mi van, ha valaki TÉNYLEG „nem ért semmihez”? Bölcsész vagyok és még csak nem is nyelvszakos. „Sajnos” csak olvasni szeretek, esszéket, könyvkritikákat tudok írni, esetleg korrektúráznék, de minden kiadó és szerkesztőség ezt építette le először. Azóta nincs is hibátlanul megírt és szedett cikk…Azt ugye mégsem lehet hirdetni, hogy „filozófia és irodalmi esszék olcsón eladók”? A legtöbb ilyen vagy hasonló tematikájú oldal „emberbaráti” alapon működik, vagyis nem fizet a megírásért és nem is kér pénzt a letöltésért. Hogyan hasznosíthatnám szellemi kapacitásaimat? Kisvárosi, 3 gyermekes anyuka, aki „távdolgozni” szeretne

  • Vida Agi

   2011. január 24. hétfő

   Bölcsészként együtt tudok veled érezni 🙂 De azért nem reménytelen a helyzet… Most abból indulsz ki, hogy félig-meddig alkalmazottként, alvállalkozóként mit tudnál kihozni a végzettségedből.
   Ha viszont jobban megnézed, akkor értesz egy csomó mindenhez, ami vállalkozóként a hasznodra lehet: szereted a könyveket, szeretsz olvasni, gyorsan tanulsz, van gyakorlatod az írásban – ez mind nagyon hasznos készség vállalkozóként.
   Ha a nagyon szűk értelemben vett szaktudásodat nézzük, akkor azt hasznosíthatod pl. magán felvételi előkészítők tartására, nyelvtan korrepetálásra akár neten keresztül, sőt korrepetálhatsz felnőtteket is, akik most jöttek rá, hogy hátrányt jelent a munkájukban a nem biztos helyesírástudásuk.

   Ha tágabb értelemben vesszük, akkor foglalkozhatsz könyvkiadással, beletanulhatsz a marketing szövegírásba, tarthatsz kurzusokat könyvírásról stb.

 • Bernadett

  2011. január 22. szombat

  Ági,
  nagyon boldog névnapot kívánok Neked! 😉
  Bernadett

  • Vida Agi

   2011. január 23. vasárnap

   Köszi 🙂

 • Ganter Klári

  2011. január 21. péntek

  Klassz a tanulmány! Nekem egy teljesen gyakorlati kérdésem van. E-book szoftvert, ami megszerkeszti az e-book bannert (amin könyv, vagy cd vagy ilyesmi van) milyet használsz? Én a trueboxshotot ismerem, de van esetleg olyan, ami ingyenes?

  Köszönöm!

  • Vida Agi

   2011. január 22. szombat

   Ez a legegyszerűbb megoldás: 3d-pack.com

 • Szilvia

  2011. január 21. péntek

  Nagyon jól összeszedett és alapos tanulmány. Egy részét már ismertem az alapján, amit eddig összevadásztam az interneten, de ilyen jó összefoglalóval még nem találkoztam.

  A partnerprogramokkal sokat próbálkoztam, de nekem nem igazán jöttek be, mert látogatókat ugyan sikerült a partneroldalra terelni, de vásárolni általában nem vásároltak.
  A hirdetéseknél a Google AdSense-szel egy keveset sikerült keresnem, de amikor én magam próbáltam hirdetési felületeket értékesíteni, már nehezebb dolgom volt. Itt nem sikerült rájönni arra, hogyan lehet ezt hatékonyan csinálni.
  Ha van valakinek ebben tapasztalata, ötlete, tudna ebben segíteni? Nagyon kíváncsi lennék.

  Ami meg egyébként szerintem igazán jól működik, az a saját termék vagy szolgáltatás!

  • Vida Agi

   2011. január 22. szombat

   2 megoldás szokott kis forgalmú oldalaknál működni:
   1. az összefogás más oldalakkal és közös hirdetési felület értékesítés
   2. hirdetési csomagok, amiben nem csak felületeket adsz el, hanem hírlevél-listára is kiküldöd az ajánlatokat, pr-cikkeket, ajánlókat írsz róluk, videókat készítesz, esetleg kiadsz évente egy nyomtatott katalógust a témában és abban is megjelenhetnek, esetleg rendezvényekre (kiállítások pl.) is kijártok és ott is megjelenhetnek a partnerek. Ez azért jobb ajánlat, mert jobb az ügyfélnek és és nem összehasonlítható mások ajánlatával, akik csak bannerhirdetést ígérnek, igaz többet is kell dolgozni érte :))

 • Horváth Judit

  2011. január 20. csütörtök

  Jó így egyben látni a lehetőségeket:).
  Kihasználnám a kérdezés lehetőségét:
  Fizetett hirdetésekbe mikor érdemes belevágni?
  A másik kérdésem mi alapján érdemes partnereket keresnem / ill. az engem megkeresők között a bannercserére érdemeseket kiválasztani, témájuk hasonló legyen, mint az egyém vagy lehet teljesen más is?

  • Vida Agi

   2011. január 22. szombat

   Judit, a te esetedben akkor lehet fizetett hirdetés, ha a gyártók hirdetnének a honlapon, akikkel egyébként is kapcsolatban vagytok.
   A partnereknek ne a témájuk legyen azonos, hanem a célcsoportjuk (pl. a te esetedben lakberendezős oldalak, építészek)

 • Mészáros Adrien

  2011. január 20. csütörtök

  Köszi Ági!
  Tanácsaid felnyitották a szememet és teljesen átalakítottam a honlapom,
  illetve jövő héttől elkezdem árusítani a tánc oktató DVD-met,
  amit egy előzetes igényfelmérő levélre már 16-an megrendeltek!

  Magazint indítottam és affiliateket tettem az oldalra. A partnerprogramok egy hónap alatt nem mutatnak eredményt…
  abban is hosszú távon kell gondolkodni ugye?

  • Vida Ági

   2011. január 21. péntek

   A partnerprogramhoz idő kell, de főként látogatottság, ezenkívül számít az is, hogyan adod el a termékeket, nem elég csak kitenni egy bannert vagy linket, ugyanúgy el kell adni, mint minden más terméket.

 • Anikó

  2011. január 20. csütörtök

  Szia Ági!

  Jó szándékú megjegyzésem lenne. A Propeller már nem tölti be funkcióját, tegnap néztem rá.

  • Anikó

   2011. január 20. csütörtök

   Bocsánat, visszavonva, amit én néztem,az nem a .hu volt:)