Honlapelemzések

Hát elkészült a „nagy mű”. A nagy érdeklődésre való tekintettel kb. 4 órányi elemzés. A mennyiség ne ijesszen meg, a videókban webcímek alapján tudtok navigálni majd, de azt javaslom, ne csak a saját honlapokat nézzétek meg, hanem érdemes a többiekébe is belenézni, mert ugyanazok a típusproblémák sok embernél előjöttek.

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy nem igazán foglalkoztam dizájn szempontokkal, hanem elsősorban azt néztem, hogy a kitűzött célokat eléri-e a honlap, illetve van-e egyáltalán célja a honlapnak és mi az. 1-2 esetben említettem csak meg a dizájnnal kapcsolatos szarvashibákat. A leggyakrabban elkövetett hiba, hogy nem azt nézitek, mi a célja a honlapnak (feliratkozók gyűjtése, termékek eladása stb.) hanem azalapján készülnek az oldalak, mások honlapján mi található, ezekből próbáltok ötletet meríteni. A gond csak az, hogy a weben a honlapok 95%-a egyáltalán nem értékesítési szemléletű, ezért nincsenek jó példák előttetek, ahonnan tanulni lehetne. 1-2 alkalommal még én is elbizonytalanodtam, miről is szól valójában a honlap, úgy kellett keresgélnem, ilyenkor kicsit nehezebben ment a tanácsadás is 🙂

Mivel a videók nagyon hosszúak, három részre bontottam őket. Bejelöltem az egyes oldalakkal foglalkozó részek elejét, így tudtok navigálni az elemzések között, de a jelölés nem mindig pontos, ha azt veszed észre, hogy a mondat közepén kezdődik a szöveg, akkor pörgess kicsit vissza a videóban. A végefelé már kissé fáradtam, de azért talán még érthető, amit mondok 🙂

A Honlapelemzés 1. videó megtekintéséhez katt ide!

A Honlapelemzés 2. videó megtekintéséhez katt ide!

A Honlapelemzés 3. videó megtekintéséhez katt ide!

(a videók elég nagyok, ezért meg kell várni, amíg letöltődik, a megtekintéshez szükséged lehet Flash Playerre, amit innen tudsz letölteni: get.adobe.com/flashplayer)

35 Comments

 • Nágel Zsuzsi

  2009. április 24. péntek

  Hű, Ági, csak most látom, írtál külön pát szót a tyúkanyóról *szégyenkezős szmájli*
  Köszönöm a kedves szavakat 🙂

 • Kovács Orsi

  2009. április 14. kedd

  Kedves Ági!

  Köszönöm szépen, hogy szakítottál időt a weboldalra. Igazad van nincs konkrét célközönség, mert oktatni is és fellépni is szeretnénk. Csináljak két külön weboldalt a két külön célra?

  Orsi

 • Vida Ági

  2009. április 10. péntek

  Gergely, lesz még ilyen akció.

  Orsi, nem jött be az oldalad, nem tudtam megnézni, amikor készültek az elemzések, de most már látom. Ha jól látom, egyelőre a bemutatkozás került fel. Ez egy hagyományos bemutatkozó honlap, ami arra jó, hogy ha valaki érdeklődik iránta, meg tudja nézni, kik vagytok, de számomra nem egyértelmű, mi más célotok van még vele? Szeretnétek több felkérést szerezni? Mert akkor erre kéne kihegyezni a honlapot, elmondani a potenciális rendezvényszervezőknek, miért érdemes hastáncosokat hívni a rendezvényre, mit tudtok nyújtani nekik, miben vagytok ti jobbak, érdekesebbek, mint mások.
  Ha oktatást adtok magánszemélyeknek, akkor arról kéne írni, miért érdemes hastáncot tanulni, mi a jó benne. Tehát meg kéne határozni egy egyértelmű cél a honlapnak, amit el szeretnétek érni és köré építeni a honlap szolgáltatásait és tartalmát.

 • Kovács Orsi

  2009. április 10. péntek

  Szia Ági!

  Én sem láttam a weboldalamat a kiértékeltek között(bár nem néztem végig, csak a könyvjelzőket néztem). Tudom elég kezdetleges és még nincs is befejezve, de sokat segítene a továbblépésben, ha megírnád a véleményedet róla.

  Előre is köszönöm:

  Orsi

 • Kisbogár

  2009. április 09. csütörtök

  Köszi Ági a hasznos tanácsokat. Sikerült végig néznem, de szerintem újra nekiülök, mert nem mindig volt kéznél papír-ceruza. Tényleg sok mindent lehetett a többiek oldalából is tanulni. Az enyémet már módosítottam is az ajánlásod alapján 🙂

 • Gergely

  2009. április 07. kedd

  Kedves Ági!

  Lehet majd még weboldalelemzést kérni?

  Köszönöm,

  Gergő

 • Korcsolán Zsuzsanna

  2009. április 06. hétfő

  köszönöm szépen a segítséget, alkalmazni fogom őket!Egy angyal vagy:o)

 • Eszti

  2009. április 06. hétfő

  Kedves Ági!

  Köszönöm az elemzést!

  Nagyon hasznos a héten meg is valósítom a javaslataidat!

  Szép napot!

 • Csiri

  2009. április 06. hétfő

  Kedves Ági!

  Nagyon köszönöm a segítségedet, Húsvét ide vagy oda, a héten hozzá is látok a változtatásoknak 🙂

  További játékos, szép napokat!

  Csiri

 • Vida Ági

  2009. április 06. hétfő

  Zsuzsi, a tyukanyo.hu nagyon tetszik, az alapötlet is, a domainnév is és még hangulata is van az egésznek 🙂

 • Moni

  2009. április 05. vasárnap

  Kedves Ági!

  Köszönöm! 🙂 Hasznosítom. Nézem a rizsanélkül-t is.

  Jókedvű napot!

  Móni

 • Varga Rita

  2009. április 05. vasárnap

  Szia Ági és Gyöngyi!
  Először is nagyon szépen köszönöm az elemzésedet, Ági!
  2008. tavaszán a Dr. Baumann kozm. cég magyarországi képviselőjének segítségével kezdtem el szerkeszteni az oldalamat, a felhasznált anyagokat (fejléc, képanyagok, termék-, cégismertető, reklámanyagok,) az ő engedélyével tettem fel az oldalamra, ő ajánlotta az shp honlapszerkesztőt is. A hatóanyagelemző tanfolyamon is ugyanazokat a jegyzeteket kaptam meg, mint a kolléganő. A képviselőnek nem volt kifogása az ellen, hogy felhasználjam őket. Gondolom a kolléganő is onnan tett fel sok mindent az oldalára. Az ismereteket pedig én is ugyan úgy elsajátítottam mint ő.
  Üdv.: Varga Rita
  bionome kozmetikus mester
  Gyöngyi, email-címem: evitarita@invitel.hu, ide írhatsz a továbbiakban.

 • Ibolya

  2009. április 05. vasárnap

  Kedves Ági!
  Remélem még fenn marad a munkád, mert szeretném meghallgatni,de semmit nem tudok letölteni. Eddig nem volt ilyen gondom, most keresem a hibát.

 • Andi

  2009. április 05. vasárnap

  Kedves Ági,
  csatlakozom a hálálkodók tömegéhez, csak most volt időm ránézni, ugyanis a Rizsanélküli Idővarázs tréningeteken voltam tegnap;) Nem látszott rajtad fáradtság vagy kimerültség az elemzések miatt, remek dolgokat mondtál a képzésen.
  Szóval, köszi, hogy minden kérdésemre gyakorlatias választ adtál! A többiekéből is rengeteget lehet tanulni. Elismerésem a munkádért, ahogyan álltad a sarat a kismillió oldal-elemzéssel:)
  Sok sikert mindenkinek itt!
  Andi

 • Károly

  2009. április 04. szombat

  Kedves Ági!

  Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat. Javítottam a blogon az észrevételeid alapján…

  Üdv:

  Károly

 • Tündi

  2009. április 04. szombat

  Kedves Ági!

  Köszi szépen az elemzést, nagyon hasznos volt számomra, és a többiek értékeléséből is sokat lehet tanulni.

  Nem semmi munka lehetett ilyen rövid idő alatt ennyi honlapot végignézni és kielemezni! Csak csodálni tudlak érte!

  Tündi

 • Katinka

  2009. április 04. szombat

  Hello Ági!

  Hát, nagyon ügyi vagy, meg nagyon szorgalmas, hogy ennyit tudtál elemezni, ennyi idő alatt. Én még a lusták közé tartozom, remélem nem sokáig 🙂
  Köszcsi a segítséget 🙂

 • Gabella

  2009. április 04. szombat

  Köszi Ági! 🙂

 • Thámm-Tornyay Erna

  2009. április 04. szombat

  Kedves Àgi!
  Köszönöm, hogy ezekben a lelkiismeretes, magas színvonalú honlapelemzésekben az én mézeskalácsos ötletemre is időt szorítottál és hasznos tippekkel láttál el, így már bátrabban teszem fel a honlapomat a világhálóra s nem csak az iwiw profilomban lehet megnézni a mézeseim képeit, ill. ott venni fel velem a kapcsolatot!
  Még1x köszönöm!
  T-T Erna

 • Vörös Gyöngyi

  2009. április 04. szombat

  Hú, megkönnyebbültem…azt hittem valami rosszat csináltam..
  Tedd egymás mellé a két oldalt,nyisd mefg az azonos menüket ésl lám… Te magad is láthatod…, nem nehéz eldönteni melyik táplálkozik a másikból…
  Köszönöm a munkád, és a válaszod!
  Gyöngyi

 • Vida Ági

  2009. április 04. szombat

  Gyöngyi, a másik oldal komolyan egy másolat? Én meg azt hittem kétszer küldted el ugyanazt az oldalt, ezért nem készítettem külön elemzést róla :-O E-mailben megkapod az elemzést.

 • Vörös Gyöngyi

  2009. április 04. szombat

  Szia Ági!
  Tegnap már kétszer is elküldtem a hozzászólásomat, de nem jelent meg, úgy aggódom mert a honlapom elemzése sem volt a a videók között.
  Üdv
  gyöngyi

 • Nagy Eszter

  2009. április 04. szombat

  Köszönöm Ági!

  Egyelőre csak az enyémet néztem meg, de feltétlenül sort kerítek a többire is, mert így lehet rengeteget tanulni.

  Eszter

 • Nágel Zsuzsi

  2009. április 04. szombat

  Nagyon köszönöm, igazán hasznos volt a Te üzleti szemléleteddel is ránézni a tyukanyo.hu-ra 🙂

 • Kinga

  2009. április 04. szombat

  Köszönjük Ági!

  Tényleg nagyon alapos munka, elképesztő miket mersz felvállalni. Részemről az megnyugtatott, hogy amit eddig én mondtam mit szeretnék, most Te is azt mondod, így azt „csak” meg kellene valósítani.

 • Vida Ági

  2009. április 04. szombat

  Ilike, tőled nem kaptam levelet, Mária a tiéd meg a hozzászólások között volt, és már csak később vettem észre, de e-mailben elküldöm mindkettőtöknek.

 • Nágel Zsuzsi

  2009. április 04. szombat

  Köszi, Ági, valóban hasznos tanácsokat adtál, ráadásul nem igényelnek nagy átszervezést, csak a Te szemed jobban rálát arra, ami üzletileg fontos 🙂

  Zsuzsi
  http://www.tyukanyo.hu

 • Zsolti

  2009. április 04. szombat

  Ági, ez tényleg hihetetlen, ennyi oldalt ilyen részletességgel, ennyi idő alatt?!?!
  Tuti szedsz valamit!
  Egyébként köszönjük szépen, tényleg elképesztő vagy!

 • Ilike

  2009. április 04. szombat

  Kedves Ági!

  Nagyon örülök,hogy a sok hasznos infónak, amit mások oldalával kapcsolatban olvastam.

  Sajnos,én sem találtam meg a honlapom elemzését.
  http://www.harmoniavilag.hu
  Ilike

 • Berghauer Maria

  2009. április 04. szombat

  Szia Agi, nem talaltam meg a honlapom elemzeset, pedig nagyon keszultem ra..Esetleg nem jol neztem?Egyebkent nagyon jo munkat vegeztel belehallgattam a tobbiekebe. Gratulalok.
  Udv: Mari

 • DolceVita

  2009. április 03. péntek

  Ági, LE A KALAPPAL! Egy kitűnő 5let, és még egy annál is szuperebb megvalósítás. Ha online téren továbbra is Tőled tanulok és egy nap az árnyékodig érek, akkor már elégedetten dőlök hátra:)
  És persze sok sikert és megvalósítást (!!!) a bátor jelentkezőknek is:)

 • OkosKismama

  2009. április 03. péntek

  Hú, nagyon sokat dolgoztál, minden elismerésem! Belekukkantgattam, megnézem majd később, most mennem kell aludni, különben holnap kikapok Tőled! 🙂

  Nóra, html-ben egyszerű lenne: table width=100% 😀 sajnos a Drupalhoz (még) nem értek, de ez nagyon fura, hogy ehhez külön kód kelljen…

 • Borbényiné Nóra

  2009. április 03. péntek

  Ági, minden elismerésem a tiéd.

  Ennyi oldalt végigelemezni.
  Ma már nem ülök itt 4 órát, de vasárnap biztosan mindet végig fogom nézni.

  Egy kérdésem lenne még a nagy fehér részhez. A nagy felbontásnál meg az volt a baj, hogy a szöveg túlér a kereteken. Hallottam valami kódról, ami lehetővé teszi hogy minden felbontásban ugyanúgy nézzen ki az oldal. Erről tudsz valamit mondani mi ez és hová kell beilleszteni drupalban?

  Köszi a munkád ebből sokat fogunk tanulni.

  Kellemes pihit!

 • Vörös Gyöngyi

  2009. április 03. péntek

  Kedves Ági!
  Nagy izgalommal vártam a honlap elemzésemet, de nem találtam egyik videón sem.
  Viszont legnagyobb megdöbbenésemre, megtaláltam a saját honlapom „élethű” másolatát.
  Azoknál az oldalaknál amik az én honlapomról lettek kimásolva min (50% -ban, néhány szánalmas szócserét leszámítva) szinte csak a „másol-beilleszt” gombot működtette a kedves kolleganő ujjacskája.
  A kedves kolleganő nem igazán vette a fáradságot hogy eredeti legyen, bár tudhatná ha valaki keres a neten, hamar rátalálhat mindkét weboldalra, és egy pillanat rájön melyik az eredeti, pláne a keresőrobotok tudják mi ilyenkor a teendő….

  Az én honlapom címe:
  http://www.bionomeszepsegapolas.hu

  és a belőlem táplálkozó másolmány:
  http://www.bionomeborapolas.hu

  Ági érdekelne A VÉLEMÉNYED, és persze az elemzés is?!
  És persze a többieké is!
  Üdvözlettel:
  Vörös Gyöngyi
  kiemelt bionome hatóanyag elemző kozmetikusmester
  http://www.bionomeszepsegapolas.hu

 • 4tissimo

  2009. április 03. péntek

  Végigpásztáztam az egész anyagot kíváncsiságból. Most már biztos vagyok benne, hogy Vida Ági du**cell elemmel működik, akár 10x tovább tart…
  Nem semmi melót dobtál össze, gratula!