3+1 zseniális Instahack az üzleti oldaladhoz

Használsz Instagramot a marketingedben? Akkor jól fog jönni ez a néhány ötlet, amivel hatékonyabban és praktikusabban tudod használni az Insta fiókodat!

1. Tedd elérhetővé a Storykat 24 órán túl is!

A sztorik nagyon hatékonyan a követőid gyors és hatékony elérésére, de csak 24 órán keresztül látszanak, utána eltűnnek. Kivéve, ha használod a Stories Highlights-ot, amivel szem előtt tarthatod őket hosszabb ideig is. Így tudod megcsinálni:

1. Menj be a profilodba!
2. A létrehozott sztorik mellett láthatsz egy nagy „+” gombot, kattints rá:

3. Rákattintással állítsd be melyik sztorit szeretnéd kiemelni!

4. Válassz egy fedőképet és már kész is!

A korábban kiemelt sztorikat bármikor eltávolíthatod, ha rákattintasz a sztori ikonjára és hosszan rajta tartod az ujjad.

Moderáld a kommenteket automatikusan!

Jó dolog, ha hozzászólnak a bejegyzéseidhez, előfordulnak azonban trágár vagy éppen troll hozzászólások és nem ritka a spam hozzászólás sem (pl. amikor valaki az egy adott hashtaghez kapcsolódó posztokat végigjárja és a saját nyereményjátékát vagy accountját hirdeti rajta).

Ezeket részben kiszűrheted automatikusan is:

1. Állítsd be a hozzászólások moderációját!

Pl. szűrhetsz a „nyereményjáték” vagy a „nyerj” szavakra a spamek automatikus eltávolításához vagy a konkurens termékekre és a trágár szavakra is.

Ehhez menj be a beállításokba (Options), válaszd ki a hozzászólások (Comments) menüpontot:

Itt többféle beállítás közül választhatsz:

– Allow comments from: az „Everyone” beállítással bárki hozzászólhat, a „People you follow and your followers…” beállítással csak a követőid és azok szólhatnak hozzá, akiket te követsz, a „People you follow” beállítással csak azok szólhatnak hozzá, akiket követsz, a „Your followers” beállítással pedig csak a követőid szólhatnak hozzá.

– Block Comments from: ha valaki folyamatosan spammel vagy más nem odaillő módon szól hozzá, itt letilthatod

– Hide offensive comments: ha bekapcsolod ezt az opciót az Instagram eleve nem jeleníti meg nyilvánosan a támadó, trágár vagy más módon kifogásolható hozzászólásokat. Természetesen ezeket te utólag megjelenítheted, ha mégsem tartalmaztak kifogásolható dolgot.

– Enable Keyword filters: ezzel a beállítással kit tudsz szűrni olyan szavakat, amiket a rendszer észlelve azonnal elrejti a hozzászólást

2. Töröld a nem kívánatos kommenteket!

Kattints a szövegbuborék ikonra annál a hozzászólásnál, amit törölni szeretnél és lassan húzd balra az ujjad a szövegen, válaszd ki a „kuka” ikont a komment törléséhez!

3. Ne engedd a hozzászólást bizonyos posztoknál!

Ha nem szeretnéd, hogy egy adott posztodhoz hozzászóljanak, feltöltéskor válaszd az „Advanced Settings” opciót és kapcsold ki a hozzászólási lehetőséget a „Turn Off Commenting” opció választásával!

Állítsd be a kedvenc szűrőidet elsőnek!

Mindenkinek vannak kedvenc szűrői a képek szerkesztéséhez és bosszantó, ha ezt minden egyes alkalommal keresgélni kell. Pedig könnyedén beállíthatod, hogy a kedvenceid legyenek szerkesztésnél elsők a sorban.

Ehhez kezdj el feltölteni egy képet, majd a szűrőknél kezdj el balra gördíteni, amíg meg nem találod a „Manage” ikont a sor végén:

Klikk az ikonra és a listába állítsd be, melyik szűrőket szeretnéd látni szerkesztéskor, valamint a bal oldalon a a kis vonalakra kattintva áthúzhatod a szűrőket a kívánt helyre a sorban.

+1 Küldd át a feltöltött képeidet a Pinterestre!

Ehhez a feltöltött fotó jobb felső sarkában klikk a 3 kis pöttyre, majd a „Share” és a következő oldalon a „Copy link” opcióra:

Ezután nyisd meg a Pinterest alkalmazást és megjelenik a „Mented a kimásolt linket?”-opció. Erre kattintva máris be tudod tenni az oldaladra a képet.
Ha mégsem jelenne meg klikk a „+” ikonra a profilodon belül és válaszd a „Másolt link” opciót!

Még többet szeretnél tudni az Instagramról? Gyere el az április Vállalkozónői Kerekasztalra! (ingyenes): Nézd meg a részleteket itt >>

Comments are closed.