Facebook és Instagram újdonságok: Mik azok és mire használd őket?

Élő videók
Új IGTV funciók
Változások a sztoriban
Meeting rooms

és egy sor egyéb újdonság.

Ebben az élő adásban megmutatom a Facebook és az Instagram legújabb funkcióit és egy csomó ötletet arra, hogyan használd őket a marketingedben.

Mostantól a Gazdagmami Show élő adásokat a Facebook mellett Instagramon is követhetitek. Ennek jegyében ezen a héten a videó Instagramos verzióját nézhetitek meg itt a blogon:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mostantól az élő adásokat Instagramon is követhetitek minden hétfőn reggel 9 órától

Gazdagmami (@gazdagmami_azigazi) által megosztott bejegyzés,

Az újdonságok felsorolása (ha szeretnéd gyorsan átfutni):

Instagram:

– a Storyból indított élő adások nézhetőek asztali gépről is,
– az élő adásokat lementheted IGTV-re és nincs 10 perces időkorlát, a hosszabb videók is felkerülnek,
– az Instagram üzeneteket kezelheted asztali gépen is,
– az élő adásokat egyidejűleg lehet streamelni a fiókodhoz kapcsolt Facebook oldalra is (még nem mindenki számára elérhető funkció)

Nézői kérdés: Hogyan lehet egyszerre élő adást indítani két felületre? (pl. Youtube és Facebook vagy Instagram és Facebook) Erre több lehetőség is van:
1. Az Insta most vezet be egy új funkciót (nálam sajnos még nem látszik, de pár héten belül mindenkinél lesz), amivel meg tudod osztani az Instáról indított LIVE videót a fiókodhoz kapcsolt Facebook oldalon is.
2. Két gépet használsz: ahogyan ebben az élő adásban én is, a telefonról közvetítettem Instára és laptopról Facebookra (de sokan csinálják úgy is, hogy egy állványon két telefon van, az egyik Instára, a másik Facebookra közvetít. Ebben az OBS StudioOBS Studio sokat segíthet.
3. Vannak külső fizetős alkalmazások, amikkel akár ezek mellett még Youtube-ra és más felületekre is (pl. az XSplit, a Wirecast vagy a Ciclano)

Facebook:

– Újra megjelent az osztott képernyős élő adások közvetítése, amivel úgy tudsz interjúkat, beszélgetéseket indítani másokkal, hogy nem vagytok egy szobában (a funkciót a Facebook mobilappról érheted el – a Facebook Page/Pages Manager alkalmazásból nem -, és csak álló formátumban működik. Sajnos nem sokat javított rajta a Facebook, ezért ha pl. más típusú telefont használtok vagy valamelyikőtöknél nem elég jó a sávszélesség, akkor nem működik, helyette a sokkal megbízhatóbb Be.LiveBe.Live -ot ajánlom.

– Új esemény felvételekor beállítható, ha online egy esemény, így nem kell helyszínt megadnod,

– Az élő videók audióban is elérhetőek, így ha akadozik az élő adásnál a kép, a hang akkor is tökéletes.

– Az élő videók ezentúl Facebook profil nélkül is nézhetőek, így meghívhatod azokat is, akik nem Facebookon követnek.

– Hamarosan indul a fizetős élő adás funkció.

– A Messenger Rooms, amivel konferenciabeszélgetéseket lehet szervezni több fő között most már 50 főig használható.

– Hamarosan jön a Facebook és Instagram Shops, amivel gyorsan lehet teljeskörűen használható webáruházad és ehhez kapcsolódóan megjelennek a törzsvásárlói rendszerek is.

– Fejlődik a Facebook keresője, ezentúl a kapcsolódó Wikipédia cikkeket is megjeleníti (egyelőre még csak személyeknél működik)

– A Messenger applikációban most már tudjátok kezelni a céges oldal üzeneteit is, itt találod leírva, hogyanitt találod leírva, hogyan

– Változott a zenefelhasználásra vonatkozó szabályozás is:
1. A Facebook Storyban nincs korlátozva milyen hosszú zenét használsz, de célszerű nem teljes zeneszámokat feltenni, hanem csak részleteket
2. Ha videóban vagy élő adásban hosszabb zeneszám jelenik meg, ami nem saját alkotás (koncert egy részlete, saját mű vagy általad előadott mű) vagy nem a Facebook ingyenes zenetárából származik, akkor azokat vagy némítja a Facebook vagy megszakítja az adást.
Itt találod meg, hogyan tudsz zenét adni az oldalad történetéhezItt találod meg, hogyan tudsz zenét adni az oldalad történetéhez
Itt pedig megtalálodItt pedig megtalálod, hogyan használhatod a Facebook ingyenes hanggyűjteményét

Rövidebb részleteket közölhetsz zenékből, de a zenékhez minden esetben kötelező a vizuális tartalom, tehát nem lehet csak egy állókép és mellette a zene.

Comments are closed.