Itt az IGTV, azaz a tévé az Instagramon!

Az elmúlt pár napban az Instagram beindította a saját tévé szolgáltatását, amivel utat nyitott a mobilról videózásnak. A csatornádat máris létrehozhatod és elkezdheted feltölteni a videókat.

Az IGTV-t annak örömére jelentette be az Instagram, hogy elérték az 1 milliárd felhasználót. Ide mostantól bárki feltölthet tartalmakat, ez abban különbözik az eddigi Insta videóktól, hogy egy külön csatornát kell neki létrehozni (lejjebb megnézheted hogyan) és a videók vertikálisan (álló nézetben) a teljes képernyőt kitöltve jelennek meg, tehát kifejezetten mobil kijelzőre szabva, valamint ide hosszabb videók is feltölthetőek, maximum 1 óra hosszúságban (eddig a videók hossza az Instán legfeljebb 1 perc lehetett).

Az IGTV az Instagram felületéről és külön applikációból is elérhető. A videókat egyidejűleg a Facebookra is feltöltheted majd.

Hogyan kezdd el használni?

1. Az Instagram applikáció nyitólapján kattints a kis tv ikonra (jobb felső sarok)!

2. Klikk a fogaskerék ikonra!

3. A következő képernyőn klikk a „Next” gombra!

4. Klikk a „Create Channel” gombra a csatornád létrehozásához!

5. A csatornádon található videókat a saját profilképedre kattintva tudod megnézni és itt tudod feltölteni a videókat is!

6. Miután feltöltötted a videót, az „Edit cover”-re kattintva tudod szerkeszteni a borítóképet, majd megadhatod a címet és a leírást a videóhoz, valamint, ha a Facebook oldalad össze van kötve a Facebook oldaladdal, a csúszkára kattintva tudod beállítani, hogy a videód a Facebook csatornádra is felkerüljön!

(ha még nincs összekötve a Facebook oldalad az Instagrammal, azt a profilod beállításaiban tudod megtenni)

Ha videót töltesz fel, a követőidnek megjelenik egy szép sárga csík a videódat reklámozva az Instagram hírfolyam tetején:

Az IGTV videóid a Highlightsban is megjelennek:

Comments are closed.