Év Anyavállalata 2013 interjú

Miért lettél vállalkozó?

Körkérdésünkben az Év Anyavállalata 2013 verseny indulóit kérdeztem arról, miért döntöttek úgy, hogy vállalkozók lesznek.

Kádár Tímea Szállás másképp http://www.szallasmaskepp.hu Volt egy hobbim, egy álmom, amiben hittem: a kis, különleges szállások, amelyeknek története, múltja van. Szerettem volna olyan hasonló gondolkodású emberekhez ezt eljuttatni, akik értékelik az az egyedit, a stílusost, a szállásban is. Szerencsére azt látom, hogy erre nagy az igény, és sokan keresik az ilyen jellegű szállásokat. Jó érzés, hogy ebben segíthetek nekik.

Tetszett az interjú? Szavazz az Év Anyavállalata 2013 versenyen az 5 kedvenc versenyződre!

Pais Kata és Wollák Viki KÉK BÉKA – megunt kedvencek kuckója www.kekbeka.hu „2012. februárjában alapítottuk vállalkozásunkat: a szülői lét ismétlődő hétköznapjaiban inspiráló változatosságot és kihívásokat kerestünk, amivel mások életét is megkönnyíthetjük, valamint jó szórakozást biztosítunk a gyerekeknek és a vásárlás örömét adjuk az anyukáknak.
Szeretnénk, ha minél több kisgyermekes anyuka megismerné az általunk kínált lehetőséget, ami nem csak pénztárcabarát, de környezetvédelmi szempontból is pozitív!
(A gyermekek megunt, jó állapotban lévő játékait megvesszük/ becseréljük a webáruházunkban szereplő megunt kedvencekre vagy új készségfejlesztő és fajátékokra.)”

Vágó Erika OKOSJÁTÉK Játékbolt és Webáruház www.okosjatek.hu Gyermekeim miatt. Igazán jó játékot kerestem, és annyit időt töltöttem a játékok felkutatásával, és sikerült igazán jó készségfejlesztő, logikai valamint társasjátékokat találni, hogy úgy döntöttem: vállalkozást indítok. Gyermekeim miatt rugalmas munkahelyre is volt szükségem, erre is jó egy saját vállalkozás.

Szilfai Ágnes Picur Rádió http://picurradio.com A Picur Rádió megszületésének az oka, hogy szerettem volna minél több időt tölteni gyerekeimmel, miközben egy olyan munkát végzek, amit élvezek, és mások hasznára válik. Anyaként fontosnak tartom a gyerekek zenei nevelését, és azt a hiányt igyekeztem pótolni, hogy nincs egy rádió, ami kifejezetten nekik szól. Szeretnék lehetőséget teremteni a gyerekeknek, és szüleiknek arra, hogy ők is megismerjék a gyerekzenék széles palettáját, és élvezhessék a hangos mesék varázslatát. Még nagyon sok tervünk van!:)

Novák Bea Naturalweb http://www.naturalweb.hu Számomra a legfontosabb érték azaz idő, amit gyermekeimmel tölthetek, mindenképpen olyan munkát szerettem volna ami kötetlen időben. Fontos volt az is, hogy ne csak anyai szerepben, hanem vállalkozóként is megálljam a helyem, a munka és a család összehangoltan működjön. Így jött az ötlet, hogy gyermekeim (Maja 9 éves , Soma 3 éves ) mellett webáruház üzemeltetésébe kezdtem 2009-ben.

Rózsahegyi-Mayer Gabriella Mydentity – Az arculatfelelős www.mydentity.hu „Küldetésem, hogy a kis- és középvállalatok profi arculattal életképesebbek és gazdagabbak legyenek.
Ez tapasztalataim szerint annyira bizalmi kapcsolatot jelent, hogy nem egy személytelen ügynökséghez mentem alkalmazottnak, hanem elindítottam arculattervező vállalkozásomat.
Legkeresettebb szolgáltatásom a logólízing, ami rengeteg induló céget állított már rakétapályára. Ez régi álmom volt, és szintén csak önállóként valósíthattam meg.”

Harangozó Attiláné Vicart Kézműves Ékszerek www.vicart-ekszer.hu Szerettem volna 5 év nonstop otthonlét után valami produktívat csinálni. Mert amit megfőztem, azt megettük, amit feltakarítottam, azt összekoszoltuk. Végre kiélhetem a kreatív energiáimat, már ami a 3 kicsi gyerekem mellett marad. 🙂

Ökrös Erika Adó-Csepp könyvelő iroda http://adobevallas-konyveles.hu „Azért lettem vállalkozó, mert alkalmazottként alig jutott volna időm a családomra. Ami még a vállalkozás mellett szólt: csak rajtunk múlik, hogy mekkora jövedelmünk, nem függünk egyetlen főnöktől sem. Bármilyen új ötlet előkerül, csak bele kell vágni, és kipróbálhatjuk.
És ami a legfontosabb: magunknak osztjuk be az időnket.”

Rimbás Enikő Pink-Patron.hu www.pink-patron.hu Ha nem tehetjük amit akarunk, azt kell akarnunk amit tehetünk. Tonk Emil ma osztotta meg ezt a Facebookon. Nálam is valahogy így kezdődött, mert a pálya, amire gyerekkorom óta készültem (újságíró), egyes felmérések szerint ma már a világ legrosszabb szakmái között tartják számon. Időben észbe kapva léptem, és mivel anno egy kedves nagybátyám nyomtatókellék vállalkozásában ‘megélhetési’ eladóként sokat tanultam a nyomtatókellék szakmáról, nem tűnt nehéznek váltani. Ennek már lassan 10 éve. Azóta IMÁDOK dolgozni a saját vállalkozásaimban. 🙂

Jusztin Ági Spanyolonline www.spanyolonline.hu Néhány, alkalmazottként eltöltött év után rá kellett jönnöm: csak akkor tehetek meg mindent a saját álmaimért és mások céljaiért, ha önálló vállalkozásként oktatok spanyolt. Nincs annál fantasztikusabb, mint amikor egy hallgatóm azért szerez diplomát vagy jut új, jobb munkalehetőséghez, mert segítségemmel sikeres nyelvvizsgát tett. Mások sikerei engem is inspirálnak, belőlük újabb és újabb ötleteket merítek e-könyveim témájához, blogom cikkeihez. „Mezei” középiskolai tanárként sosem lett volna lehetőségem ennyi csodálatos, tanulni és haladni akaró emberrel találkozni!

Göcző Ágnes GoGirl.hu www.pisiloeszkoz.hu Egyszerre valósíthatom meg az összes „oldalamat”: az anyait, a karrierest, a feleségest és még sorolhatnám…, semmiről nem kell lemondanom, eltűntek a korlátok. Úgy osztom be az időmet és egyéb erőforrásaimat, ahogy én szeretném, és csak magamnak tartozok elszámolással. 1 dolog bosszant csak a vállalkozói léttel kapcsolatban, hogy nem vágtam bele sokkal hamarabb. 🙂

Kellner Gyöngyi Sisakhuzat.hu sisakhuzat.hu Szívesen mondanám azt, hogy mindent feladva, bátran vágtunk a cégalapításba, de valójában nem így történt: a körülményeink hozták ezt magukkal. Munkahelyem házasságkötésünkkel egy időben szűnt meg, a gyermekvállalás küszöbén álltunk. 33 évesen, második körös friss házasként természetes volt, hogy munkakeresés közben a leggyakrabban elhangzott kérdés felém ez volt: “terveznek gyermeket?”. Nem mondok újdonságot senkinek: nem találtam megfelelő munkát. Így poroltuk le Zsolt ötletét és vágtunk bele a tervezésbe: gyártsunk sisakhuzatokat – álljunk saját lábra.

Dr. Takács Krisztina Sensual Corset Kft http://www.fuzok.hu Hobbiként indult. Vásároltam magamnak fűzőket, aztán jött az ötlet, hogy ezeket a gyönyörűségeket másokkal is meg kell ismertetnem. Lehetőséget szerettem volna adni a többi fűzőrajongónak, hogy elérhető áron, jó minőségű és csodaszép fűzőkhöz juthassanak. Itthon voltam a gyerkőcökkel, volt némi szabadidőm és amúgy is egy állandóan szervező, izgő-mozgó típus vagyok…s szép lassan létrejött a Sensual Corset Kft.

Duló Anikó MeseVeled.hu www.meseveled.hu Tudatosan készültem az otthon-dolgozó-anyaságra, olyan munkát szerettem volna teremteni magamnak, amelyet egy kisbaba mellett, otthonról is lehet végezni. Eleinte kislányom alvásidejében és éjszakánként dolgoztam, most, hogy már nagyobbak a gyermekeim, nappal is tudok a vállalkozásommal foglalkozni, de még így is marad időm a munka mellett elintézni a család összes ügyes-bajos dolgát.

Bustyaházai Mariann Mandra ékszer www.mandra.hu „A második gyermekem születése után válaszút elé kerültem, hiszen közgazdászként, a korábbi marketinges munkámat, amit egy multinál végeztem, már nagyon erős kompromisszumok mellett tudtam volna újra folytatni. Nem szerettem volna, ha más fekteti le a gyerekeimet és csak hétvégén láthatom őket ébren. Így barátnőmmel, akinek ekkor már szintén megszülettek iker fiai, és hasonló szakmai háttere, „”terheltsége”” volt, elhatároztuk, hogy olyan ékszereket hozunk Magyarországra, amilyeneket mi is szívesen viselnénk, de csak nagyon elvétve kapni itthon. Így hoztuk létre végül 2007-ben a Mandra webáruházat, ahol csakraékszereket, navaratnákat, OM medálokat, viking ékszereket, egyiptomi ékszereket stb. kínálunk vásárlóinknak.

Petneházi Szilvia OnLine-Egészség Kft. www.paleo-dieta.hu Nem csak azért lettem vállalkozó, mert szerettem volna anyagilag független lenni, hanem mert szükségem volt egy olyan felületre, ahol a kreativitásomat kiélhetem. Az online felület segítséget nyújtott abban is, hogy hasonló gondolkodású emberekkel kapcsolatot teremthessek. A paleo diétás blogommal nagyon sok emberrel tartom a kapcsolatot, így sokaknak tudok segíteni az életmódváltásban, míg hagyományosan ennyi emberrel nem tudnék kommunikálni.

Dorogi Andrea Valdor Art Kft. – Jobb agyféltekés rajztanfolyamok 1-99 éves korig www.valdorart.hu Egyik este (19:00 óra körül) ültem a multi munkahelyemen a számítógép előtt és azon gondolkodtam, hogy ezt fogom / ezt akarom csinálni akkor is ha már családom lesz? A válaszom egyértelműen az volt, hogy NEM !!! Számomra a legfontosabb a család, a gyerekeim testi, lelki és szellemi egészsége! Ugyanakkor nem tudnék csak a családomnak élni. Az anya, a feleség, a háziasszony szerepen túl fontos az önmegvalósítás, az alkotás, a folyton megújulás. A saját vállalkozás keretében mindezt meg tudom oldani, magam ura vagyok, független és szabad. Az egyensúlyra kell vigyázni, de arra nagyon!

Véghné Juhász Krisztina angol-konyvek.hu – 3XT Könyvterjesztő Kft. http://www.angol-konyvek.hu Mindenféleképpen szerettem volna saját magam rendelkezni az időmmel, ami persze vállalkozóként azért érdekes, mert minden megrendelő egyben az ember főnöke is lesz. 🙂 A rugalmas időbeosztás azért volt fő szempont, mert megfogadtam, hogy én elsősorban a gyermekeimnek szeretném szentelni az életem, de nem akartam lemondani a kihívásokról sem. A kettő összeegyeztetése is önmagában véve kihívást jelent, de örömmel állok elébe 😉

Kereki Krisztina Manogyöngy Bt. http://manogyongy.hu Három gyerek mellett az itthon töltött sok év alatt is mindig tanultam valamit, például hobbiból a gyöngyfűzést is. Közben felszámolták a munkahelyemet, ám eddigre kialakult bennem, hogy nem is szívesen mennék vissza 8 órában dolgozni, nem tudnám összeegyeztetni a gyerekek mindenféle programjával, ügyes-bajos dolgával. Szeretnék minél tovább mellettük lenni, nem csupán a kisgyermekkorban, hanem kamaszkorukban is. Hát ezért.

Szalóki Ildikó Gyémántgyermek http://www.gyemantgyermek.hu Mert szeretnék olyan munkát végezni, amit valóban szeretek, amit örömmel és lelkesedéssel tudok végezni, ugyanakkor megvan a szabadságom, hogy mindezt mikor és hogyan végezzem el. Fontos volt számomra, hogy megtaláljam azt, ami értelmet ad mindannak, amit eddig átéltem és megtapasztaltam. Azzal, hogy mindezt a tudást továbbadom, remélem sokaknak tudok segíteni.

Fa Kinga Pénzügyi Őrangyal Kft. www.penzugyiterkep.hu „Így alakult. Már 18 évesen úszást oktattam, „”maszekban””.
Nálam a jó kérdés miért maradtam az, kisebb kitérők után?
– Én osztom be az időm, minden előnyével és hátrányával.
– Nem kell engedélyt kérnem, ha a gyerekeknek szüksége van rám pl. egy anyák napi ünnepségen vagy betegség miatt.
– Nincs jövedelem plafon, rajtam az ötleteimen és a kitartásomon múlik mennyit keresek.
– Itt nem számít milyen az iskolai végzettséged, nő vagy, fiatal vagy, gyerekeid vannak, vagy esetleg már idősebb vagy, szárnyalhat a képzelet.

Duró Hajni La Raza Gyarmatáru www.laraza.hu Korábban vezető beosztásban dolgoztam napi 10 órában. Amikor megszületett az első gyermekem, tudtam, hogy többé már nem akarom ezt a darálót csinálni, a család lett az első. A párommal úgy döntöttünk nyitunk egy lakberendezési boltot, az otthonunkhoz közel, így tudom a családi életünket is igazgatni. Jött a második gyerkőc és a boltom 8. éve jól működik,mint ideális munkahely, tolerálja, ha betegek a gyerekek vagy edzésre kell vinnem őket.

Strohberger Krisztina BudaiBabaház http://budaibabahaz.hu/ Mindig önálló voltam. Gyógymasszőrként is magán praxisom volt.Amikor a második gyermekem megszületett,akkor nem tudtam olyan intenzitással folytatni a masszázst, ezért olyan munkán kellett gondolkodnom, ahol több időt tudok vele tölteni.Így született meg a fejemben a Babaház ötlete,ami nem szimplán játszóház,hanem egy kulturális tér piciknek,nagyobbaknak és szüleiknek.Ez idő alatt harmadik gyermekünk is megfogant.Bizonyára ők is örömüket fogják lelni benne.

Veres Éva Kedves ajándék www.kedvesajandek.hu Minden a Gazdagmami tanfolyammal kezdődött. Barátnőm ajánlotta, végül mindketten jelentkeztünk. A tanfolyam indulásakor még ötletem sem volt, csak azt tudtam biztosan, hogy szeretnék olyan munkát végezni amit örömmel csinálok. A másik fontos szempont az volt hogy magam tudjam beosztani az időmet, mert a családomat semmiképp nem akartam elhanyagolni a munka miatt. A tanfolyamnak és Vida Áginak köszönhetően, nemrég elindult a vállalkozásom, amiben névre szóló takarókat, párnákat és sok más egyedi ajándékot készítek, amit szívvel lélekkel csinálok és sokaknak szerezhetek örömet a munkáimmal.

Laki Elvira Számvitelsuli www.szamvitelsuli.com „6 év multinál töltött idő után már nagyon szerettem volna a „saját magam ura” lenni.
A kislányom és a kisfiam megszületése után a gondolatot tett is követte: a gyes alatt megtanultam a Gazdagmami tanfolyamon az első lépéseket, majd félévvel később már megtartottam az első online tanfolyamot.
A vállalkozás megadja azt a szabadságot, rugalmasságot, tervezhetőséget amire egy anyának a gyerekek mellett a legnagyobb szüksége van.”

Pápai Edit Harmónia Pont Kft – Mazsola játék webáruház www.mazsolajatek.hu Napi 8-10 óra munka és 2 óra autózás a munkába gyermek mellett nehezen volt megoldható. (mindig a kisfiam volt az utolsó akiért odaértünk az óvodába). Én fáradt voltam, ideges, ami az egész családi életünket meghatározta. Szerettem volna többet foglalkozni a gyermekemmel és a férjemmel valamint a gyermekem fejlődését segíteni, akinek problémái voltak a beszéddel. Mára szerencsére ezek a problémák megoldódtak. Bár a vállalkozásom még kezdeti fázisban van, de az új életforma már számos területen beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Dankó Dalma MiniGreenies – a környezetbarát bababolt www.minigreenies.com 2 év különbséggel születtek a fiaim, így elég sokat voltam már otthon velük, kezdtem úgy érezni, hogy szükségem van egy „harmadik” gyerekre is. Szerettem volna létrehozni valamit, ami velük együtt nő és élvezem csinálni, valamint másoknak és a környezetnek is segít (a környezetvédelem régóta vesszőparipám). Szerencsére az üzlethez társult hasonló gondolkodású barátnőm, így amellett, hogy együtt terelgetjük fiainkat imádunk együtt ötletelni is.

Fülöp Hajnalka, Nágel Zsuzsi Tyúkanyó.hu http://www.tyukanyo.hu/ Mert idealisták vagyunk 🙂 a weboldalunk nem igazán vállalkozás, nem az olvasók tartják el és nem szponzorok, mindössze a guglis hirdetések jelentenek a honlapunkon bevételi forrást. Egyszer majd talán olyan viszonyok között élünk, hogy a szívszerelem oldalt anyagilag is megéri fenntartani.

Fazekas Györgyi JellemS Kft www.eljjol.eu 21 éve egy igazgatói állást utasítottam vissza,hogy a saját magam főnöke lehessek. Csak a pénzért sohasem dolgoztam, szenvedélyesen szeretem az életem, mindazt, amit csinálok. Hiszem, hogy összefogva, együttműködve mindannyian kiteljesedhetünk, elérhetjük személyes céljainkat, így gazdagítva családokat, régiókat, akár országos szinten is. Nagy céljaim vannak, embereket megtanítani arra, hogy bízzanak magukban, céljaiknak ne szabjanak határt, és ezen az úton személyes támogatást nyújtok.

Kabai Piroska Szelíd Szülő Szalon www.szelidszulo.hu 2011 óta követem a Gazdagmami.hu bejegyzéseit és hétről hétre olvasom Vida Ági bátorításait, tanácsait, valóban inspiráló gondolatait. Majd tavaly elvégeztem a Gazdagmami Tanfolyamot, melynek végén megszületett a Szelíd Szülő Szalon. A vállalkozásban ami az előnyös, az egyben a nehézség is, hogy a magad ura vagy, te osztod be az idődet, a feladataidat, de a felelősségeket is te vállalod. Ez, hogy a magad főnöke vagy, önismereti szempontból is nagy tapasztalat.

Nemesvári Edit maganuszas.hu www.maganuszas.hu Mert úgy éreztem korlátok közé vagyok szorítva a területemen a mai profitorientált világban. Egyénileg követhetem mindazt, amire a tapasztalatom, szaktudásom, hitem által képes vagyok.

Nemes Erzsébet Stílusturi webáruház www.stilusturi.hu A 3.babámmal voltam gyesen. Nagyon jó alvó baba volt, így alvásidőben volt időm böngészni a neten. Rátaláltam a gazdagmami tanfolyamra, egyre inkább magaménak éreztem ezt a „vállalkozósdit” (pedig van munkahelyem….). A legjobban az a gondolat tetszett, amikor azt javasolta Ági, azzal kell foglalkozni, amit szeretsz, ami igazán örömöt okoz! Nekem egyértelmű volt a választás, belevágtam, sok munkám van benne, de élvezem az elejétől fogva! Mindenkinek – akinek van kitartása – csak ajánlani tudom!

Barabás Rita kerekegészség http://www.kerekegeszseg.hu/ Mikor a fiam születése után félévvel behívott a főnököm és közölte, hogy mégsem vesz vissza részmunkaidőbe, sőt a GYES letelte után se számítsak munkára, akkor igencsak magam alá kerültem egy kis időre. Majd egyre erősebben motoszkált bennem egy régi álmom, és egy hasonló sztorit végig járt barátnőmmel összeálltunk és nekivágtunk a Kerekegészség projektünknek, októberben el is indult az oldalunk. Tudjuk, nagy a verseny a natúr termékek piacán is, de hisszük, hogy még mindig van bőven lehetőség megismertetni az emberekkel a természetes megoldásokat, úgy, is, hogy nem a szélsőségeket képviseljük. A célom, hogy valóban a hobbim legyen a munkám és mire a fiam 3 éves lesz, már a saját munkaadóm lehessek.

Tetszett az interjú? Szavazz az Év Anyavállalata 2013 versenyen az 5 kedvenc versenyződre!

Dr Gyöngy Andrea Ruha-sziget gyerekruha webáruház http://www.ruha-sziget.hu „Azért hoztam létre Ruha-szigetet, mert szerettem volna kipróbálni magam egy egészen más területen, ami 2 gyermekes anyaként a részemmé válhat.
Bár a nap nagy részében gondolataim a webáruház körül forognak, pl. hogy hogyan fejlődhetünk még, amivel kényelmesebb lehet szolgáltatásunk, de mégsem vagyok kötött és függetlennek érzem magam.
Ruha-sziget megteremtésével azt hiszem sikerült elérni a célomat, amit már sok elégedett vásárlótól kaptam visszajelzésként: „…és érzem, hogy ez a webáruház rólam szól!”

Nesztler Judit CANTIENICA – Alakformáló és Testtartásjavító Stúdió www.cantienica.hu Megtaláltam azt a foglalkozást, melyről az első pillanattól kezdve tudtam, hogy az én utam, az életutam! Tudtam, hogy megvalósítani a hozzá kapcsolódó álmokat csak egy saját vállalkozás segítségével lehet! Hatalmasat ugrottam az ismeretlenbe, de 13 év elteltével sem bántam meg egyetlen percét sem!

Dévényi Ágnes mibőlkössek? http://mibolkossek.hu/ Amikor megszületett a kislányom, bár nagyon hiányzott a hosszú multi-évek alatt megszokott pörgés, végre volt időm a hobbimnak hódolni: kötöttem, horgoltam, fonalakért bújtam a világhálót. Aztán egyszercsak szembejött a kézzel font újrahasznosított szári selyem fonal; első látásra belezúgtam a különlegességébe és az üzenetébe. Azonnal megfogalmazódott bennem, hogy erről mindenkinek tudnia kell és én szeretnék az lenni, aki majd mesél róla. A mai világban fontos a több lábon állás; vállalkozásra talán a legideálisabb időszak az a 2-3 év, amíg gyermekünkkel otthon vagyunk. Amióta elindítottam a mibőlkössek? fonalblogot és webáruházat, folyamatosan tanulok; már ezért megérte…

Scholtz Anikó Manóbirodalom Készségfejlesztő Játszóház www.manobirodalom.hu Vállalkozóvá válásomnak több oka is volt. Fő oknak édesanyává válásomat nevezném meg. Gyermekeim születése előtt egy nagy szállodalánc szobafoglalásán dolgoztam, mintegy 500 szoba értékesítése volt a feladatom. Két gyermekem születése után (Enikő 7 éves, Kolos 4,5 éves) 6 év elteltével visszatértem munkahelyemre. Azonban nem csak a gazdasági helyzet, a munkakörnyezet változott, hanem én magam is. Rájöttem, hogy felelősségteljes anyukaként már nem tudom a multinacionális környezet által elvárt napi 10-12 óra munkát és az azzal járó stresszt vállalni. Vállalkozóként saját magam osztom be az időmet, és a számomra fontos családi eseményekre (anyák napja, mikulás ünnepség stb.) bármikor el tudok menni. A munkámnak van célja, hiszen saját magamért és családomért dolgozom.

Décsei Nóra Nyirkapapír Vállalat www.nyirkapapirvallalat.hu Úgy érzem, a bennem lévő alkotó energiát csak ezen az úton tudom kibontakoztatni, tudásomat, tapasztalatomat és pozitív energiámat átadni. Teljesen szabadon alkothatok, tapasztalhatok, adhatok a saját elvárásaim szerint és minőségi színvonalamon, ez elégedettséggel és boldogsággal tölt el. A befektetett munkám emberileg azonnal megtérül, amint a gyerekekkel kapcsolatba kerülök.

Baksa Eszter ECOPROFIN Pályázati és Pénzügyi Tanácsadó Kft. www.ecoprofin.hu Korábban pályázatok értékelésével, helyszíni ellenőrzésekkel foglalkoztam, így nagy tapasztalatot szereztem arról, hogy hogyan lehet a „jó” és „rossz” projekteket kezelni. Eleinte nem volt bátorságom a saját céghez, így egy kicsi cégnél voltam alkalmazott, majd úgy éreztem, hogy ezt én is meg tudom csinálni. Férjem biztatására alapítottam meg saját cégemet, ami a lehető legjobb döntés volt! Végre elegendő időt tudok tölteni a kisfiammal, valamint az ügyfeleim is naprakész, gyors segítséget kapnak pályázataikhoz, szerintem ugyanis nincs „rossz” projekt, csak a megfelelő megoldásokat kell megtalálni!

Szalkainé Tóth Tímea Csendliget Oázis Kft. http://www.lelekapolas.hu Mindig is szerettem volna marketinget tanulni, és amikor a babázásom ideje alatt jött a lehetőség, hogy Vida Ági anyagából az online kisvállalkozói fajtáját a honlapszerkesztéssel együtt megtanuljam, nagyon örültem neki és éltem vele. És mivel egész életemben mást sem csináltam, mint öntöttem a lelket vödörrel az emberekbe, összekötöttem a kettőt. Most vállalkozás keretében oldom a stresszt különféle módokon és eszközökkel, ezt amúgy sem tudnám nem csinálni. 🙂

László Ágnes ecoBaby http://ecobaby.hu/ Mert a GYES éhen halni sem elég. Mert fantasztikus kapcsolatok születnek. Mert értéket, minőséget adhatok. Szeretem.

Mészáros Fanni Lilibel Babaöböl www.lilibel.hu „Egyrészt azért mert szeretnék olyan munkát végezni, amit igazán szeretek, szívből tudok csinálni és úgy érzem segítségére vagyok vele másoknak. Erre vállalkozóként maximálisan lehetőségem nyílik, hiszen magam alakíthatok ki mindent úgy, ahogy a legjobbnak gondolom.
Másrészt azért mert elsősorban feleség és családanya szeretnék lenni és nem csak addig, amíg a gyesem lejár. Ez egy főállás és a vele járó utazás mellett úgy érzem szinte kivitelezhetetlen manapság, de nem szeretnék ebbe beletörődni. Úgy érzem vállalkozóként van lehetőség arra, hogy ne kelljen választani a család és a munka közt.”

Hercz Krisztina Pilates Kuckó www.pilatesora.hu Sosem éreztem magam jól beosztottként, nehezen viseltem a beosztottak közötti egyenlőtlenségeket, az igazságtalanságokat; saját vállalkozás alapításával ezt elkerülhettem. Itt, ha bármilyen csalódás ér, ha más oldalról közelítem meg a dolgokat, más módszerrel próbálkozom, akkor sikerrel járhatok; ez nagyfokú kreativitást igényel. Azon kívül örömmel tölt el, hogy létrehozhatok valamit, valami hasznosat, nem csak a papírokat tologatom ide-oda, és nem más bankszámláját gyarapítom, hanem kellő kitartással a sajátomat; így nagyobb fejlődést érhetek el, mint alkalmazottként. Kisfiam születése után rugalmasabb időbeosztásra vágytam, ezt korábbi munkahelyem nem tette lehetővé, így a végkielégítésemből hoztam létre a Pilates Kuckót. Ha visszamentem volna bármely más céghez dolgozni, úgy érzem, nagyon nehéz lett volna kiszállnom a mókuskerékből, és a saját lábamra állnom, megrekedtem volna, hiszen gyerekkel már nehezen ‘ugrálhattam’ volna.

Váradi-Varga Krisztina Nyuszibogyó webáruház http://nyuszibogyo.com Miután a gyermekeink el múltak 6 hónaposak (6 hét különbséggel szültünk) erősen gondolkodtunk valamiben, amivel otthonról, a babák mellől is pénzt tudunk teremteni. Mivel minden pillanatunkat a babázás lepte be, adott volt a kérdés, hogy Baba-Mamás vállalkozást kell indítanunk, hát mi sem egyszerűbb mint egy webshop… Neki is láttunk pillanatok alatt beüzemeltük szinte fillérekből (a cég adott volt), utána gondolkodtunk, hogy akkor hogyan lehetnénk jobbak, több vevő, nagyobb nyereség… Ekkor jött a Gazdagmami Tanfolyam! Gyökeres változások a gondolkodásunkban, lépésről lépésre fejlesztettük az üzletünket. A cél otthon maradni a picikkel és onnan irányítani a céget, sikeres üzletanyuként!

Szárnyasi Enikő Cumivilág webáruház http://cumivilag.hu A Cumivilág a Nyuszibogyó testvér oldala, azért indítottuk, mert a statisztikáink és a magunkba szívott tudás előre vetítette ez lesz a mi réspiacunk! Azért kezdtünk vállalkozni, hogy megteremtsük magunknak azt a függetlenséget, hogy otthon maradhassunk bővülő családunkkal, hiszen így megadhatunk nekik mindent, amire szükségük van/lesz érzelmileg és anyagilag egyaránt. Folyamatosan tanulunk, fejlődünk, bővülünk és haladunk a kitűzött céljaink felé!

Krivarics Ditta OtthonKommandó http://otthonkommando.blog.hu/ Soha nem tudtam magamat elképzelni egy klasszikus munkahelyen, napi 8 órában egy íróasztal mögött. Arra vágytam, hogy magam osszam be az időmet és ne munkám legyen, hanem hivatásom. Szeretem a függetlenséget és a felelősséget is, ami a vállalkozói léttel együtt jár.

Szabó Emese Falovacska muzsika http://www.falovacska.hu/ „Kismamaként olyan elfoglaltságot kerestem, amivel hasznosnak tudom érezni magam és kamatoztatni tudom a zenében szerzett ismereteim. Egy játszóterezés alkalmával jött a lehetőség és én megragadtam. Azóta foglalkozom a kisgyermekkori zenei neveléssel, énekeket, mondókákat, ölbeli játékokat tanítok és ismertetek meg a családokkal.
Ehhez weboldalt is készítek, frissítek, így juttatva a szülőket mindig friss információkhoz.”

Botis Tamara Észlény.hu www.eszleny.hu Mindig is vonzott a vállalkozói létforma. A családom a legfontosabb számomra, és így megengedhetem magamnak, hogy sokat legyek velük. Szeretek tervezni, célokat kitűzni, és kávé mellett dolgozni a laptopom mellett, miközben magam osztom be az időmet. A vállalkozás nekem nem kényszer, egyszerűen ebben a formában csinálom azt, amit a legjobban szeretek: tanítok!

Kámán Éva Figyelemkontroll www.figyelemkontroll.hu Az egyetem elvégzése óta arról álmodoztam, hogy vállalkozó leszek, én dönthetek arról, mit és hogyan csinálok: a munkahelyeim mellett mindig volt 1-1 projekt a fejemben ill. az interneten is, amin éppen dolgoztam, de egyik sem volt olyan reményteljes pénzügyileg, hogy otthagyhassam érte a munkámat. A gyerekek mellett először egy nyelvoktató site-on kezdtem dolgozni, de végül úgy döntöttem, bevállalok egy személyesebb témát: atipikus fejlődésű gyermekeim terápiái során szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani, a bevált módszereket népszerűsíteni. Férjem mindenben támogat – sokáig ő is vállalkozóként dolgozott, és velem együtt hisz abban, hogy egy innovatív vállalkozás hosszú távon is megélhetést biztosíthat. Vállalkozói lendületemet fokozza továbbá minden olyan munkaadó, aki mint 41 éves, kétgyermekes vidéki anyukát nem vesz fel részmunkaidős állásba.:-)

Sándor Eszter Sminkképzés www.sminkkepzes.eu A legfontosabb válaszom a szabadság miatt, hogy én osztom be az időmet, ott tudok lenni a gyerekeim fontos eseményein. A magam ura vagyok. A sminkképzést, azért kezdtem el, hogy örömet okozzak Nőknek, akik nem vagy nem jól sminkelték eddig magukat. Nagyon nagy örömöt jelent Nekem az a sugárzó arc, aki eltávozik a sminkképzésünkről. Hiszen minden Nő megérdemel egy kis odafigyelést, Én ebben szeretnék segíteni Nőtársaimnak.

Tar-Pálfi Nikolett Napi Német Gyakorlatok www.napinemetteszt.com Két dolog miatt: mert a gyerekeim születése után még erősebb késztetést éreztem az iránt, hogy a munkámnak valódi értelme legyen, és előrébb vigyen engem is, és másokat is. Nem tudok kreatívabb elfoglaltságok elképzelni ennél. Másrészt pedig azért, mert elég volt egy év abból, hogy sosem mehettem délutánonként a gyerekeimért. Ők ezt már rég elfelejtették, de nekem sokszor eszembe jut, ha épp elcsüggedek.

Kovács Edina Pénzajándékok penzajandek.hu A szokásos prózai okok hajtottak. Kerestem valami otthonról, rugalmasan végezhető munkát. Szeretném, ha nem kellene visszamennem a mókuskerékbe napi 8 órában, itthon lehetnék, bármikor is szüksége van rám a gyermekeimnek, ugyanakkor kiélhetném kreatív hajlamaimat úgy, hogy a magam ura vagyok.

Majoros Edit Anyablog.hu http://www.anyablog.hu A szüleim 8 éves koromban kényszerültek vállalkozni. Nem az a szülői minta volt előttem, aki reggel 8-tól dolgozik délután 4-ig, mindent megcsinál, amit mondanak neki, de saját ötletei, céljai nincsenek, havonta kapja a biztos fizetést és 40 évig tudja ugyanazt csinálni minden nap. Nem ebben éltem és nem is szeretnék. Persze próbálkozásaim voltak, de az alkalmazotti lét nem nekem való, ráadásul a két gyerkőc mellet már nem is kérdés, hogy merre tovább.

Bécsy-Nemes Anikó BabaHami fogzós ékszerek www.babahami.hu Sosem bírtam sokáig egy helyben üldögélni. Otthon is bizonyítani akartam. Tapasztaltam, hogy a gyermekes lét óriási erőket mozgat meg, kreativitásra késztet és állítom, nagyobb lendületem van, mint valaha. Elhittem, hogy képes vagyok egy jó ötletből egy működő céget összehozni. Sikerült. 🙂

Cserháti Gabi Gabi Kristály Kft www.olomkristaly.com Mivel „iparos” családba születtem, ezért tudtam már az üvegcsiszoló szakmám elvégzése után, hogy munkáimat a saját műhelyembe fogom megvalósítani. Édesapámnak autószerelő műhelye volt, amit a testvérem vitt tovább. Nekem nyolc év tapasztalat kellett a szakmában, mire létre tudtam hozni a saját cégemet, azóta dolgozom azon, hogy amit én tervezek, kivitelezek, azt el tudjam adni és ismertté tudjam tenni.

Csikós Vera Házikence Tanoda Kft. http://hazikence.hu „Amikor GYES után visszamentünk dolgozni (dr. Torma Viki nevében is írok, akivel együtt vezetjük a Házikence Tanodát), mindig úgy éreztük, hogy maga a munkavégzés olyan kompromisszumokra kényszerít, amiket már nem akarunk meghozni. Legyen ez a családtól elvett idő, a munka monotonitása, esetleg a munka jellegének ütközése a személyes értékrendemmel.
Mindketten olyasmivel szerettünk volna foglalkozni, ami a sajátunk, a személyiségünket tükrözi, és értéket teremt.”

Volford Éva Profi Gyerek Angol www.profigyerekangol.hu 2007-ben leépítettek a közférából, gyermekeim akkor 1,5 illetve 5 évesek voltak. Egy tartós beteg s egy 1,5 éves gyermekkel hiába pályáztam állásokra, de meg kellett élni valamiből….kétségbeesés helyett összegyűjtöttem, hogy miért is lesz jó nekem vállalkozni. A legfontosabb érv az volt, hogy kompromisszumok nélkül taníthatok úgy, hogy a tanítványok szeretnek hozzám járni és el is sajátítják az angol nyelvet.

Csányi Andrea Rendteremtő http://www.rendteremto.hu Két okból lettem vállalkozó. Először is küldetéstudatból: egy gyermek születése után ma az anyáknak sok esetben teljes szemléletváltásra van szükségük. Újra kell tervezniük a mindennapokat, új rendszerbe helyezni a korábbi életüket. A saját tapasztalataim és tudásom alapján ebben az újratervezésben tudok segíteni.A második okom prózaibb: sokkal jobban el tudom magamnak képzelni a vállalkozói létet, mint az alkalmazottit.

Eck Kata BigaQuilt – gyermekfalvédő http://www.gyermekfalvedo.hu Amikor elkezdtem egyedi megkeresésekre falvédőket tervezni és varrni két kicsi gyerkőc és főiskola mellett, még nem hittem, hogy ez lesz A munkám. Elkészítettem a honlapom, rengeteget olvastam, tanultam marketingről, vállalkozás indításról – és közben egyre több megrendelést kaptam. Ma már három gyerkőc mellett szabad időbeosztással dolgozhatok és élvezem a kihívásokat. A gyerekek öröme, az anyukák megelégedettsége pedig minden elkészült darab után megerősít benne, hogy jó helyen vagyok.

Horváth Judit Ötletek Építkezőknek http://otletekepitkezoknek.hu/ „Mindig is családunk kis vállalkozásában dolgoztam. Ennek online ágát egyrészt azért hoztam létre, mert szerettem volna ha az építkező/ felújító emberek nem csak a száraz műszaki leírásokkal találkoznának, hanem közérthetően megismerhetnének egy-egy építőanyagot, s a nagy „”mumusok”” elűzhetővé válnának.
Másrészt egy tündéri csöppség édesanyjaként számolnom kellett azzal is mi történik, ha beteg lesz, netalántán ovi – később iskola – szünet lesz, hova is teszem, mi is lesz vele, mennyit is lát minket…, s én hogyan oldom meg a munkámat.
Online szerencsére bármikor, bárhonnan dolgozhatok a kislányom legnagyobb örömére :)”

Schweininger Zsuzsanna Biokiskert Kft. http://www.biokiskert.hu Mindig is tervben volt, hogy egyszer majd saját lábunkra állunk, teremtünk valamit, és félig komolyan is gondoltuk. Két gyerek után eljött az idő a változtatásra: egy nagy levegővel belevágtam. Épp biokertet szerettem volna, de nem találtam hozzá sem információt, sem terméket – innen jött az ötlet. Azóta is izgalmas, mozgalmas, néha nehéz, de független az életem.

Csernai Kata QR Jewel http://qrjewel.eu/hu/ Egy nagyvállalat középvezetői pozíciójából mentem el szülni. 3 hónap babázás után hiányozni kezdett a szellemi kihívás, ezért indítottam ez első saját vállalkozásomat. Bár visszamentem a munkahelyemre, később rádöbbentem, hogy az energiáimat és kreativitásomat a saját céljaim érdekében is felhasználhatnám. Korábban sikeres voltam alkalmazottként. Most azon dolgozom, hogy vállalkozóként is sikeres legyek.

Törekyné Nagy Zsuzsanna Búgócsiga Muzsika www.torekyzsuzsi.hu „Egyre több felkérést kaptam az ország különböző pontjairól, és ahhoz , hogy ezeket hivatalosan is el tudjam vállalni, vállalkozóvá „kellett” lennem.
Úgy érzem, hogy vállalkozóként kinyílt előttem a világ, így ötleteimet, terveimet könnyebben meg tudom valósítani!

Móritz Rita PONT JÓ Gyermekruha Webáruház www.pontjonekem.hu Régi álmom teljesült azzal, hogy saját vállakozásomat igazgathatom. Felszabadult lettem és kiélhetem minden kreativitásomat a weboldalamon. Még azt sem érzem terhesnek, ha este 11 órakor vagy reggel hat órakor látok neki a dolgomnak, mert szeretem amit csinálok. Az időbeosztásom rugalmas, a főnököm (aki én vagyok) rendes velem. Így aztán a stressz is messze elkerül. 🙂 Szeretnék minél több munkát, remélem egyre több vásárlóm lesz.

Bálint Judit Bonga gyerekruha és öko webáruház www.bonga.hu Mindig motoszkált bennem egy erős belső késztetés, hogy egy tanári és közgazdász diploma után kipróbáljam magam és a saját lábamra álljak.Meggyőződésem, hogy ha valamit nagyon akarunk, azt el is tudjuk érni. Egy saját vállalkozás nem tündérmese, keményen dolgozni kell érte és hinni benne. Példámmal másoknak is szeretném megmutatni, hogy igenis lehetünk sikeres vállalkozók és boldog családanyák, feleségek, barátnők és nők egyszerre.

dr. Demjén Zsófia Vitapet.hu www.vitapet.hu A korábbi munkahelyemen azt tapasztaltam, hogy rengeteg kreatív energiám maradt kihasználatlanul, és mivel volt pár ötletem, izgalmas kihívásnak éreztem, hogy belevágjak egy saját vállalkozásba. Egy percig sem bántam meg. Így segíteni tudok a kisállattartó gazdiknak, hogy kedvencük egészségesen és boldogan élhessen.

Siklós Barbara Stílus coach http://www.stiluscoach.hu Vállalkozó lettem, mert így valósíthattam meg azt, amit régóta kerestem: olyan munkát végezni, ami hasznos, másokat segíthetek és szeretem is csinálni. Itt minden rajtam múlik, nem függök egy gépezettől, így, amit elérek, azt magamnak köszönhetem.

Martincsevicsné Jenei Gizella GastrOlaj, az egészségőr http://www.gastrolaj.hu Két dolog miatt lettem vállalkozó. Az egyik és a legfontosabb ok a családom. Szerettem volna olyan munkát, ahol az időbeosztásomat én készítem és ennek köszönhetően annyi időt tölthetek velük, amennyit szeretnék és mindig ott tudok lenni, ha szükségük van rám. A másik ok az, hogy szerettem volna olyan munkát végezni, amit igazán szeretek, amiben önmagam lehetek és amiben kiélhetem a kreativitásomat. Mindezt megtaláltam az online vállalkozásnak köszönhetően!

Skita Erika Értsünk szót Kft. http://www.ertsunkszot.hu Nem terveztem, hogy az leszek, de a szülő-gyerek kapcsolat sokoldalúsága, nehézségei, és az azokra adható gyakorlati megoldások, amelyekkel a Beszélj úgy… tréning tanulása során megismerkedtem, megerősített abban, hogy ez az út az, amit eddig kerestem. Hihetetlen lehetőség és felelősség is egyben, ha te magad döntöd el, mikor mit teszel, mi a fontos, mi az, ami kevésbé; de engem ez folyamatosan inspirál és továbblendít minden nehézségen. Nem cserélném el semmiért!

Tetszett az interjú? Szavazz az Év Anyavállalata 2013 versenyen az 5 kedvenc versenyződre!

11 Comments

 • Jancsikáné

  2014. október 04. szombat

  Ha minden ilyen egyszerű és idealisztikus lenne… Pár év múlva is így fog csengeni ez az egész, vagy csak addig, amíg ilyen operatív programok futnak? Irányító Hatóságok függvénye minden (HEFOP, TÁMOP, GOP, ROP, stb) Ha nem kerülsz valamilyen operatív hátszeles projektbe, akkor le is húzhatod magad, mert akkor a beáldozott oldalon vagy, ahol a hátszelesek rabszolgája lehetsz. Nem mindenkinek osztják az életpálya modellt, de ahhoz, hogy valaki kapjon, egy csomó embert be kell áldozni, ezek az ellehetetlenítettek, szarért-hugyért dolgoztatottak.

  • Vida Agi

   2014. október 05. vasárnap

   Igazad van, a pályázatok, a támogatások nagy csapdája az, hogy a támogatásoktól függő vállalkozások jönnek létre és ha egy cég a támogatásokból való megélésre koncentrál, akkor bizony előfordulhat, hogy a piacról megfeledkezik, nem a vásárlói igényekre figyel és ezáltal elveszíti a versenyképességét. Függeni fog a támogatásoktól.

   Éppen ezért mi soha nem vettünk igénybe állami támogatásokat és enélkül építettünk fel jól működő cégeket és az ügyfeleimet is ugyanerre bíztatom. Ha egyszer megtanulod hogyan kell a saját erődből megélni, képes leszel rá. Tudom, nehéz elhinni, hogy hátszél nélkül is működik, de azért még így van.

 • Kiss Dániel

  2014. február 18. kedd

  Szuper és motiváló cikk. Nem vagyok vállalkozó, de egy ilyen írás mindenféleképp segít, hogy meginduljak ezen az úton.
  Több ilyen blogra van szükség!

 • ági

  2014. február 16. vasárnap

  nagyon érdekes ez az oldal, a legérdekesebb, h alig frissül. ezek szerint innen már nem remélsz bevételt ági? vagy ennyi is elég?

  • Vida Agi

   2014. február 19. szerda

   Pár éve a blog volt a trend, most új felületeken érem el az embereket. Ha követsz a Facebookon és hírlevélben, akkor biztosan látod, hogy ott mekkora az aktivitás.

 • ági

  2013. december 29. vasárnap

  nézegetem a honlapot és nagyon tetszenek ezek a DVD-képek. Viszont nem találom, hogy hol melyik csomagban van benne a leírásuk. infoterméket szeretnék készíteni és sahhoz lenne rá szükségem, de az infotermékes leírásban sem találtam. Tudnátok segíteni?
  köszönet

 • Gabriella

  2013. szeptember 13. péntek

  Szuper volt olvasni a sok klassz, inspiráló sikersztorit! Én még csak most tervezgetek valamikorra vállalkozást, de nagyon motiválóak a remek történetek. További sok sikert mindenkinek!

 • GAZDIKNÉ GÉM ILONA

  2013. augusztus 26. hétfő

  Segítséget szeretnék kérni.Van egy Bt-m amit nem tudtunk müködtetni.Szociális gondozó házat akartunk a szülői házban indítani.Sajnos Apukánk nem engedett senkit maga mellé,igy csak a létre hozásnál megrekedt.évek óta fizetni kell ilyen-olyan adót,stb.Bevétel nincs nem tudjuk hogyan szabadúlhatnánk meg tőle tudnának tanácsot adni, mit tehetünk?Már nem tudunk fizetni sem!!!!!

 • Szilvia

  2013. június 13. csütörtök

  Milyen érdekes, hogy a legtöbben a gyerekeik születése után, illetve miatt lettek vállalkozók, és ennek megfelelően milyen sok a gyerekekhez kapcsolódó téma a weboldalak között. Nekem legjobban a gyerekjáték cserélő webáruház tetszik a legjobban, ez sok új anyukának segít szerintem, és még környezetbarát is. Nagyon jó ötlet! 🙂

  • Niki

   2013. július 15. hétfő

   Szerintem ez azért van így, mert a gyerek(ek) születése után szembesülünk vele, hogy az alkalmazotti lét mégsem olyan biztoságos. Ki vigye, ki hozza a gyerekeket oviba, suliba, ki legyen velük, ha betegek, visszavesznek-e egyáltalán oda, ahol dolgoztam, kirúgnak-e, ha sokat betegek a gyerekek stb. Ezért adjuk vállalkozásra a fejünket. 🙂