A finis: Riport az Év Anyavállalata döntőseivel

54 üzletmami mérte össze tudását az első kisgyermekes anyák számára indított üzleti versenyen.

Az idén első ízben meghirdetett díjra olyan anyák pályázhattak, akik legalább egy 6 év alatti kisgyermek mellől indítottak vállalkozást.

Az 54 induló között volt gyógytornász, üvegékszereket készítő iparművész, fogyatékos gyerekeknek indított játszóház, rajzfilm-készítő stúdió, igényes ruhákat árusító gyermek és kismamabutik, de akadt olyan anyuka is, aki 5 gyermek mellől irányítja nemzetközi hírű úszásoktatással foglalkozó oktatási cégét.

A beérkezett több, mint 21.000 szavazat alapján a verseny közönségnyertese Ugrai-Nagy Tünde, a Kerekerdő Óvoda létrehozója lett, aki saját első gyermekének keresett óvodát, amikor felismerte: lenne igény olyan kiscsoportos óvodára, ahol elsősorban a gyermekek helyi kreatív fejlesztése a cél. Ma már egy 4 éves kislány és egy 5 hónapos baba mellől irányítja vállalkozását.

A zsűri által kiválasztott különdíjas Zai Viktória lett, aki 2 éves kislánya mellett alapította meg lakberendezéssel és arculattervezéssel foglalkozó dizájncégét.

A versenyre különdíjat ajánlott fel a Seed Alapítvány, a Gazdagmami.hu, Joó Zsuzsanna karriertanácsadó és Vidi Rita író, motivációs tréner is. Ezeket olyan anyák kapták meg, akik kiemelkedő vállalkozási ötlettel neveztek be a versenybe.

„Egy friss felmérés szerint Magyarországon a munkaképes korú nők fele nem dolgozik. Különösen a gyermekvállalás utáni időszak az, ami megnehezíti a nők visszatérését a munkaerőpiacra: a kismamák 47%-a már a GYES időszaka alatt megtudja, hogy nem tud visszatérni eredeti munkahelyére” – mondja Vida Ágnes, a Gazdagmami.hu tanácsadója. „Különösen fontos, hogy az anyák az otthon töltött évek alatt továbbképezzék magukat és megismerkedjenek az önálló vállalkozásban rejlő lehetőségekkel is.”

A verseny célja megmutatni: a GYES ideje alatt otthon töltött éveknek nem kell szükségszerűen a munkaerőpiacról való teljes kieséssel járniuk és az anyák babák, kisgyermekek mellől is képesek piacképes és sikeres cégeket létrehozni.

A döntőbe jutott versenyzőkkel riportot is készítettünk, hallgassátok őket szeretettel 🙂

Kocsisné Fazekas Beáta
„A vállalkozás rengeteg kötelezettséggel jár, rengeteg felelősséggel jár”

Farkas Erika
„Az a nő, akinek több gyereke van, mindenre képes :)”

Ugrai Nagy Tünde
„Hinni kell magunkban, egyenesnek kell lenni és az működni fog.”

Tolmácsi Ágnes
„Mielőtt belekezdesz mindenképpen találd ki, mi lesz a bevételi forrás”

A verseny többi résztvevőjét és különdíjasát itt nézheted meg!

4 Comments

 • Erna

  2010. május 21. péntek

  Szívből gratulálok Mindenkinek! Igazából mi vagyunk azok, akik nyertünk azáltal, hogy ilyen klassz vállalkozások születtek!
  Minden, ami gyerekekkel, az ő testi-lelki-mentális fejlődésükkel kapcsolatban, az ő érdekükben és magas színvonalon történik, az KELL, az SZUPER!!!

 • Vida Agi

  2010. május 13. csütörtök

  Bernadett, a zsűritagok kijelölhették, szerintük kinek kéne különdíjakat kapni, volt, akinek ők maguk ajánlották fel, volt, akit csak megjelöltek és én adtam neki egyet az előre megjelölt ajándékok közül.

 • Bernadett

  2010. május 13. csütörtök

  ?

 • Bernadett

  2010. május 13. csütörtök

  Sziasztok!

  Ma végeredményt is láthatunk: http://www.gazdagmami.hu/nyitolap/ev-anyavallalata-2010

  Gratulálok a nyerteseknek!

  DE! Ti nem találjátok furcsának azt, hogy az 5 döntős között ott volt Fazekasné Kocsis Beáta, ám a díjazottak között nem szerepel…
  Nagyon érdekes!!!
  Még egy különdíjat sem kap(hat)ott, holott az első ötben benne volt??

  MI ennek a magyarázata???