2012 marketing trendek

Mit csinálj másként 2012-ben?

Hú, jó kemény év volt 2011! Biztosan te is sokat dolgoztál – és törted a fejed a jövőn. Én is rengeteget dolgoztam és tanultam ebben az évben. Tanultam tréningeken és konferenciákon, tanultam ügyfelek kampányaiban és tanultam a saját bőrömön, a saját kampányaimban is. Változó időket élünk, ezért a tanulás most a kulcsszó, enélkül bennragadsz a régi rendszerekben és nem tudsz továbblépni, nem tudod meglátni az előtted álló nagy lehetőségeket. Beszéljünk hát most mindarról, ami a jövőbe mutat! És (szokásomhoz híven) most sem az elméletről lesz szó, hanem arról, mit kell másként CSINÁLNOD 2012-ben, mint eddig!

1. Ússzon az ár veled!


Hány és hány vállalkozó van, akik a piachoz alkalmazkodnak mindenben: másolják a konkurensek stratégiáját, weblapját, árait, olyan kampányokat csinálnak (illetve másolnak), amilyeneket maguk körül látnak, olyan szövegeket írnak, amiket máshol olvasnak, arra mennek, amerre az ár viszi őket.

Miért ne lehetne ezt megfordítani? Miért ne lehetnél Te az, aki az újdonságokat behozza és kipróbálja a piacon? Miért ne lehetnél Te az, akit másolnak? Gondolj bele, mit lát majd a vevő, aki szétnéz a piacodon: egy csomó hasonló weboldalt, hasonló katalógust és szórólapot, és egy céget, aki egészen más. Vajon melyiket jegyzi majd meg inkább? Ilyen reklámüzenetektől hangos időkben pedig az ügyfél figyelmének megszerzése a legnagyobb kincs.

TANÁCS #1 Innoválj, próbálj ki új formákat, újféle kommunikációt, új grafikákat, új hírleveleket, új kampányokat – legyél Te a forradalmár a piacodon! Honnan szedj új ötleteket? Iratkozz fel új témájú hírlevelekre csak azért, hogy megnézd, más iparágakban hogyan kampányolnak, vegyél olyan magazinokat, amik eddig nem érdekeltek, csak azért, hogy megnézd más piacokon milyen hirdetések vannak! Tudatosan kezdj el gyűjteni mindent, ami más és idővel látni kezded majd, hogyan lehetne ezt a saját üzletedben is megcsinálni!

2. Felejtsd el a cuccot!

November végén egy ex-cégtulajdonossal beszélgettem, aki elmesélte csődbemenésük történetét. Több, mint 10 évig importáltak a Távol-keletről szobrokat és festményeket, csak hát beütött a válság… Igen, ennyi a történet 🙂 Beütött a válság, az emberek nem vettek ilyen drága holmikat, nem jöttek vásárlók, ezért bezárták a boltot. Ennyi.

Lassan 4 éve próbálom arra tanítani az olvasóimat, hogy ne egy termékben gondolkodjanak és azt próbálják eladni, ne a termék köré épüljön az üzlet, hanem a vásárlók köré, a célcsoport köré, a saját piacod köré. A fenti üzletnek például már voltak régi vásárlói, volt egy célközönségük, akik ismerték őket, akiket érdekelt a téma. Csak annyit kellett volna tenniük, hogy valami mást kezdenek el eladni nekik, olyasmit, amire még válságban is költenek. Mit? Azt meg lehet kérdezni tőlük. Fel lehet hívni a régi vevőket és elbeszélgetni velük, mi érdekli őket, mire van most igényük. Lehet szervezni egy ügyféltalálkozót a boltban vagy egy kiállítást a még raktáron levő termékekből és egy csésze távol-keleti tea mellett megtudakolni, mi újság velük.

TANÁCS #2 Ne csak a termékedről írj a honlapodon, ne csak vásárlókat akarj szerezni, akiknek egyszer eladsz, hanem építs piacot, olvasótábort, saját médiát, ami hallgat rád – és utána már csak annyi a feladatod, hogy azt add el nekik, amire éppen szükségük van!

3. Ügyfél-SZOLGÁLAT

A legtöbb kezdő vállalkozás lelkesedése addig tart, amíg el nem adta a terméket. A vevő számára viszont itt kezdődik a történet. És a legtöbben pont itt engedik el a kezét. Sőt, a legtöbben meg sem fogják a kezét rendesen: kiküldenek egy hírlevelet, kitesznek egy sales oldalt és várják a sült galambot, ami vagy berepül vagy nem…
A jó ügyfélszolgálat a vásárlás előtt kezdődik. Ott, amikor a vásárlás közben elbizonytalanodott olvasó fel tud hívni egy ügyfélszolgálati számot, vagy tud írni egy e-mailt valakinek, aki segít neki a döntésében. És ott folytatódik, amikor a termék vásárlójára pár nappal a csomag után ráküldesz egy levelet, hogy „Tudtad-e használni a cuccot, segíthetünk-e még valamiben?”

TANÁCS #3 Ha csak annyit teszel meg 2012-ben, hogy jobban szolgálod az ügyfeleidet, már többet tettél meg értük, mint a konkurenseid 99%-a. És hidd el, a gondoskodást, a rugalmasságot és a segítőkészséget nem csak a pénzükkel, de a szeretetükkel is meg fogják hálálni az ügyfeleid.

+1 Taníts, de ne okoskodj!

A Facebook rajongói oldalaimon mindig megjelennek olyanok, akik reklámozni szeretnék magukat egy kicsit. A kéretlen reklámozókat sajnos mindig azonnal töröljük, de van ennek egy kifinomultabb formája is, azok, akik oldalnévvel szólnak hozzá és nem reklámozzák magukat, csak okoskodnak egy kicsit, hozzáfűznek valami szakmait. A múltkor beleolvastam néhány ilyen blogba és rájöttem, miért van olyan kevés olvasójuk: mert hiába van nagy tudásuk, hiába tudnak sokat a szakmájukról, hiába írnak le mindent a blogba, de n-a-g-y-o-n unalmasak.

És nem a kezdőkhöz, a laikusokhoz szólnak. A szakmai csemegék, ínyencségek, finomságok csak a szakmát érdeklik, vagy néhány lelkes hobbistát. A nagy tömegeknek egyszerűen, érdekesen és követhetően kell újra meg újra ugyanazokat az alapokat leírni. Mert hiába írod le egyszer az alapokat, az információkat csak néhányan fogják fel, a többieknek elmegy a fülük mellett. Ne abban legyél innovatív, hogy mindig új információkat keresel, amiket átadhatsz, hanem abban, hogy ugyanazt a néhány alapinformációt hogyan csomagolod újra és adod el más és más formában úgy, hogy idővel egyre többen értsék meg, egyre több fejbe menjen át az üzeneted.

Ezzel nem csak tanítod őket, hanem márkát is építesz. Egyre többen lesznek, akik nálad tanulták, értették meg az alapokat, elkezdenek egy nyelven beszélni veled és nekik már át lehet majd adni a haladó információkat is. A piac pedig nem fogja érteni, hogyan csináltad ezt, amikor ők sokkal érdekesebb, modernebb infókat adnak át, a legújabb piaci híreket, a legfrissebb trendeket – és mégsem emlékszik rájuk senki. Hát ezért! 😉

2012 marketing trendek

48 Comments

 • Schrick Tímea

  2012. június 29. péntek

  Szia Ági!

  Nagy érdeklődéssel olvasom mindig a bejegyzéseid, és már a hírleveleidre is feliratkoztam! 🙂

  Én jógával foglalkozok, illetve még nem teljesen, de ebből szeretnék majd megélni. Arr agondoltam, hogy online is megerősíthetném ezt a témát: tanácsokat adhatnék gerincproblémákra, hátfájásra, ülő életmódból fakodó problémákra, illetve e mellett a lelki oldalt fejlesztó meditációkkal kapcsolatban is adhatnék tanácsot.

  Ezzel kapcsolaban ajándék olvasányt írhatnék: jóga gyakorlatok irodában dolgozóknak, illetve 15 meditációs gyakorlat a mindennapokra.

  De mit tudnék csinálni amiből jönne a pénz?

  Köszi a választ!
  Üdv: Timi

  • Vida Agi

   2012. július 02. hétfő

   Például kiadhatsz online olyan egyszerű jógagyakorlatokat, amik a mindennapokban jól használhatóak és specifikusan 1-1 problémára jók (pl. amikor az irodában van 10 perced, vagy azoknak, akik álló munkát végeznek stb.)

   • Timi

    2012. július 02. hétfő

    Köszi a választ!
    🙂

 • Orsika

  2012. május 23. szerda

  Kedves Ági!
  Nagyon örülnék, ha tudnál nekem az alábbi kérdésben segíteni. Egyik barátnőm évek óta egyéni vállalkozó, mérlegképes könyvelő. Cégeknek könyvel, több ügyfele is van, de mellette teljes munkaidőben is dolgozik, köztisztviselő. Barátnőm babát vár, aminek nagyon örülünk. Novemberben születik a baba. Szeretné folytatni a vállalkozását,de úgy tudjuk, hogy TGYS és GYED alatt nem lehet munkaviszonyból-egyéni vállalkozásból származó jövedelme. Azt is tudjuk, hogy létezik egy olyan lehetőség, hogy nem kell szüneteltetni a vállalkozást, mert be lehet vonni alkalmazottat (ezt enm szeretne) illetve segítő családtagot. Megteheti ezt? A segítő családtagnak is kell iylen speciális végzettség? (mérlegképes könyvelő?), vagy ő másmilyen végzettségű is lehet? Köszönöm előre is válaszodat! És nagyon örülök, hogy útjára indítottad blogodat-oldaladat-hírleveleidet, én magam is sokat tanultam már eddig is tőled! De még bőven van mit! 🙂 Köszönöm: Orsika

  • Vida Agi

   2012. május 23. szerda

   A cég ügyvezetését a GYED-TGYÁS mellett is el lehet látni, de nem lehet jövedelme (bér, osztalék) belőle. Mivel ez egyszemélyes cég, ezért mindenképpen kell egy alkalmazott, aki elvégzi a tevékenységet helyette, vagy egy alvállalkozó, akivel szerződése van. Mivel könyvelésről van szó, ezért mindenképpen olyan alkalmazott vagy alvállalkozó kell, akinek van megfelelő végzettsége a feladat ellátásához.

 • Horváth Zsuzsanna

  2012. április 14. szombat

  Ági!

  Köszönöm a választ! 🙂

 • Horváth Zsuzsanna

  2012. április 10. kedd

  Kedves Ági!

  Már jó ideje gondolkozom azon, hogy a magam útját kellene járnom. Most végre a körülmények is rákényszerítenek,hogy komolyabban foglalkozzak a dologgal.Jelenleg a Gazdagmami Tanfolyamot csinálom. Szeretnék 3D modellezést tanítani, esetleg videó tanfolyam formájában. A honlapomat építgetem, de sajnos nem tudom,hogyan lehetne ezt hivatalos formába önteni?
  Annyi jó ötleted van, tudnál nekem ebben segíteni? Van esetleg egy email címed amin írhatnék Neked?

  Üdv: Zsuzsi

  • Vida Agi

   2012. április 11. szerda

   Közben megkaptuk az emailedet és válaszoltam rá 🙂

 • Anikó

  2012. február 13. hétfő

  Ági, köszönöm a választ! Utána nézek.
  Elég speciális a helyzetünk, nem igazán tudom megoldani a társasági formát és őszintén szólva nem értem, hogy mért nem teszi lehetővé a jogszabály azt, hogy akár havi egy-két számlát ki lehessen adni belerokkanás nélkül. Ha jól tudom akkor az őstermelőknél ez működik, de nem vagyok adószakértő.

  A marketinggel nincs gondom, a három közül ez az egyik szakmám és ezt csináltam 10 évig és sikeresen. Őszintén szólva totálisan megcsömörlöttem tőle. A mostani területem viszont nem a marketingre épül és nem a marketing a megoldás a fellendítésben, hanem a szájhagyomány, ami többnyire működik is, az pedig tény, hogy az emberek minden kifizetést meggondolnak és persze érthető is. Lehetne SWOT elemezni a vállalkozásom és mondhatjuk, hogy mindenki arra ad pénzt, amire ami fontos neki, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a válság miatt minden halódik csak próbálunk úgy csinálni, mintha mégsem, mert kell védeni az imidzset. Őszinte vagyok, mert nincs értelme takargatni a tényeket. Nagyon unom már ezt a válságosdit és próbálok „hivatalból” is optimista lenni, ami a jelen helyzetben nem könnyű 🙂

  Nekem csak az a furcsa, hogy a vállalkozásban nincsenek fokozatok. Túl vagyok már a több milliós bevételen, nem mondom, hogy rossz volt kiállítani a számlákat, de amikor azt mondja az ember, hogy ez az egyetlen öröme, akkor el kell gondolkodni. Érdemes-e idegbetegnek lenni, feszültnek a gyerekekkel, elhanyagolni a házasságot és a családot, jah és persze plusz 40 kilót cipelni magamon. Ezen már túl vagyok és inkább legyek boldog feleség, anya és NŐ (40 kg-val kevesebben), mint jól kereső menedzser boldogtalanul.

  A mostani munkámban sokkal több az örömöm, ha a pénzem kevés is. Nagyszerű látni, hogy a klienseim elindulnak egy úton a segítségemmel. Szeretném tisztességesen csinálni, de úgy tűnik, hogy az állam arra kényszerít, hogy ne a munkámmal foglalkozzak, hanem azzal, hogy tudok életben maradni..

  Még egyszer köszönöm a válaszod!
  Szép napot!
  A

 • Anikó

  2012. február 12. vasárnap

  Kedves Ági!

  Köszönöm a jó tippeket, tanácsokat és a lelkesítést! Most mégis valami lehangolót akarok felvetni, de azzal, hogy nem nyafogásnak szánom, hanem hátha tud valaki megoldást!

  Több, mint 10 éve vagyok vállalkozó, de holnap visszaadom a vállalkozóim. Nem egy céggel dolgoztam, többel, sikeresen, aztán jött a válság és egyik napról a másikra kivonultak a cégek és a több éves munkám mind elveszett. Nem voltam kétségbe esett, mert azok alatt az évek alatt, amikor jól kerestem más irányba is képeztem magam (akkor megengedhettem az egy milliós befektetést magamba) és most ebből a tudásomból próbálok megélni. Mondanom sem kell, hogy nincs jó hatással a válság erre a fajta szolgáltatásra, amit én tudok nyújtani – személyiség fejlesztés, stresszoldás.

  A mai nap szembesültem a közterhekkel, amit vállalkozóként akkor is ki kell fizetnem, ha egy fillér jövedelmem sincs. EVÁ-sként 57ezer vagy társaságiként 75ezer. Tehát, ha keresek 100ezer Ft-ot fizetek 37 ezer EVÁ-t és 57ezer közterhet, marad 6ezer Ft-om. Normális aki ennyiért dolgozik???

  Igen, a megoldás az, hogy annyit kell dolgozni, hogy megérje, de reális ez manapság, amikor mindenki minden fillér kiadását meggondolja? Mi vállalkozók próbálunk a legnyomottabb árakon dolgozni, én konkrétan a 3 évvel ezelőtti árakon. A klienseim mind szívesen jönnének, de azt mondják, hogy a havi fizetésükből örülnek, ha marad valami az ételre vagy a gyerek napközijére.

  A kesergés után egy kérdés: Mivel itt többnyire nőknek adod az ötleteket, mit csinálnak azok a nők, akik otthonról menedzselik a családot és néha van valami kis munkájuk, mondjuk hetente egyszer pilatest tartanak a helyi művelődési házban, vagy gyerekre vigyáznak néhány órát. Csak a fekete munka a megoldás? Vagy van valami hivatalos megoldás arra, hogy akinek havonta egy-két számlát kellene kiállítania azt törvényes keretek között saját maga megtehesse?
  Néhány éve láttam az „egyéni adószám” kiváltásának lehetőségét, de ahogy utánanéztem azt láttam, hogy csak az válthatja ki, akinek van munkahelye.

  Azt érzem, hogy nincs átmenet. Vagy keress legalább 4-500ezret, hogy abból ki tudd fizetni az adód és legyen még miből kenyeret venni, vagy ha becsületes vagy, akkor halj éhen, ha nem vagy becsületes, akkor meg dolgozz feketén.

  Tudsz valami megoldást?
  Köszönöm!
  A

  • Vida Agi

   2012. február 13. hétfő

   Több megoldás is van erre. Társaságként, ha az egyik tagnak van legalább 36 órás bejelentett munkahelye, nem kell járulékot fizetni, ezt meg lehet oldani pl. egy családtaggal közösen alapított cég esetében. Kft-nél, ha a társasági szerződésben benne foglaltatik, hogy az ügyvezetést munkaviszonyban végzed, akkor bejelentheted magad 4 órára, így csak az ezután járó járulékot kell fizetni.

   De, ami még fontosabb: úgy kell kialakítani az üzleti modelledet és a úgy kell marketingezned, hogy ennél sokkal többet keressél. Ez egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek tűnik. Nem igaz, hogy az emberek nem költenek semmire, és hogy csak nyomott árakkal lehet vevőket szerezni, ha egy kicsit beletanulsz a marketingbe, akkor magad is meg fogod tapasztalni ennek az ellenkezőjét.

 • Timea Csipko

  2012. január 10. kedd

  Szia Mindekinek,

  Uj vagyok az oldalon de nagyon szeretnek egyedül nekivagni valaminek.20 eve dolgozom külföldön ( Törökorszag )es szaporitottam az összes fönököm amugy sem vekony penztarcajat.Na ebböl most lett elegem amikor 2 eves minden napos robot utan ( hetvegen is )a fönököm egy 5 honapja a cegnel dolgozo Urat General Meneger e tett.
  Mivel több Ö ? Fogalmam nincs de azt tudom hogy nem tapasztalattal…Szoval itt vagyok köztetek,nagyon el vagyok keseredve,de tanulni hogy nekem is jobb legyen ne csak masnak hajlando vagyok…

  Ma töltöm le az elsö könyvet es este tanulas otthon…

  Szep napot Mindekinek.

  Bocsanat az ekezetekert…

  • Vida Agi

   2012. január 11. szerda

   Örülünk, hogy itt vagy 🙂 Jó tanulást!

 • Szilvi

  2012. január 04. szerda

  Nagyon jó a cikk. Szerintem az újdonságokban, az innoválásban van a haladás. 🙂

 • Mátyás Edit

  2012. január 03. kedd

  Szia Ági!
  Nekem nincs egyelőre saját honlapom, de egy jól induló hálózatban nagyon jó helyen vagyok. Ehhez szeretnék segítséget kérni Tőled, hogyan tudnám ezt a kiváló lehetőséget igazán jól kihasználni?
  Kérlek küldjél valami segítséget, hogyan kezdjem?

  Ha van lehetőség rá, kérlek adj egy email címet is, mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel, mindenkire tartozik stb. a szerencsétlenkedésem…

  Előre is köszönöm, várom mielőbbi válaszodat.

  Üdv: Mátyás Edit

 • Klári

  2012. január 02. hétfő

  ági, neked könnyű volt az online világban elindulni, ugyanis a férjed online marketinggel foglalkozik… így volt egy év fórod, amit nekünk be kell pótolni. nem gond, csak megemlítettem…
  üdv
  Klári

  • Vida Agi

   2012. január 03. kedd

   Nem tudom, honnan vetted ezt, a férjem nem online marketinggel foglalkozik, egészen más a szakmája, az online marketinget tőlem tanulta 🙂

 • Tulok Teréz

  2011. december 30. péntek

  Kedves Ági!

  Nem tudom hogy lehetne felhívni mások figyelmét az irodalmi munkámra?

  Nagyon boldog, békés új esztendőt kívánok neked. Üdvözlettel:Teca

  • Vida Agi

   2012. január 03. kedd

   A választ ld. feljebb.

 • gedei judit

  2011. december 30. péntek

  Kedves Ági! Köszönöm a sok jó tanácsot, amit megfogadok és úgy döntöttem elindulok ezen pályán.Bár egy bozótosban érzem magam, és nem látom a végét.De valamiért huzatot érzek benne.Úgy hogy örömmel veszek minden tanácsot tőled.Áldott és sikerekben gazdag Boldog újévet kívánok neked és kedves családodnak. Judit

 • Nagy Emese Ráni

  2011. december 30. péntek

  Kedves Ági!

  Nemrég találtam Rád, és nagyon tetszik amit és ahogy tanítasz! 🙂
  Egy kevés marketinges irány mutatásra lenne szükségem. Holisztikus kozmetikusként dolgozom a mindennapokban és már egy jó ideje érik bennem egy üzleti koncepció.

  Az a lenne a kérdésem, hogy mi a teendőm akkor, ha pontosan nem tudom eldönteni, hogy melyik oktató anyagod a leghasznosabb számomra?
  Ezt az ötletet A-Zig fel szeretném építeni. Röviden: saját szakmámban szeretnék oktatni és azt egy termékcsaláddal is egybekötni.
  Mi a javaslatod? Melyik anyag(ok) tud igazán a segítségemre lenni?
  Teljesen nem vagyok kezdő a témában. A web oldalamat is (online marketing oktató anyagok segítségével) magam csináltam, bár lenne rajta mit dolgozni pl. keresőoptimalizálni. Eredeti szakmám közgazdász, a szépségszakmában közel 4 éve vagyok.
  Mivel remélem nemsokára az élet megajándékoz egy bébivel, ezért kicsit előre gondolkozva szeretnék valami olyasmit elindítani, amit majd a baba mellett is tudok csinálni.

  Remélem válaszod segít tisztábban látnom.
  Előre is köszönöm!

  Üdv.:
  Ráni

  U.i.: Gratulálok a sikeres vállalkozásodhoz! 🙂 PROFI! 🙂

  B.U.É.K!

  • Vida Agi

   2011. december 31. szombat

   Szia 🙂 Ha már össze tudtál tenni egy weboldalt önerőből és megvan az ötleted is, akkor a Gazdagmami Akadémia az, ami neked való, mert ebből sajátíthatod el az a haladó online marketing tudást, ami a továbblépéshez kellhet.

   • Nagy Emese Ráni

    2011. december 31. szombat

    Kedves Ági!

    Köszönöm a gyors választ!
    El is olvastam az Akadémia ajánlatot és nagyon tetszik.
    Abszolút erre van szükségem! 🙂
    Nemsoká meg is rendelem….

    Sok sikert és boldogságot kívánok az Új Évben is!
    Üdv. :
    Ráni

 • Krizsán Tünde

  2011. december 30. péntek

  Kedves Ági!
  Köszönöm szépen a hasznos leveleidet,ötleteidet!
  Elméletben minden OK,de még bizonytalan vagyok,merre hogyan tovább.
  Szívesen veszem az elkövetkezendőkben is minden értékes sorodat.
  Ezúton kívánok Boldog Sikerekben Gazdag Új Évet,jó egészséget
  Szeretettel,tisztelettel:Tünde

 • Bernadett

  2011. december 30. péntek

  Kedves Ági!
  Köszönettel tartozom mind azért a sok-sok ismeretért,buzdításért,
  amit egész évben küldtél nekem. Azért, hogy elhitetted velem,
  többre vagyok képes és mozduljak már meg…..
  Megtettem. 2012 nálam tényleg a változások éve lesz.
  (sajnos a legfőbb „visszahúzó erők” és a „huhogók”, nálam a családban vannak)
  Összeszedtem minden bátorságomat, önbizalmamat, és teszem a lépéseimet egymás után. Ahogy tanítottad.
  Sok szeretettel kívánok neked, családodnak és munkatársaidnak sikeres, gazdag, nagyon boldog új évet! Bernadett

 • Tulok Teréz

  2011. december 30. péntek

  Nem tudom hogy a magyar nyelv és irodalommal kapcsolatban mit újíthatnék? Van honlapom, de senki sem talál meg. Szívesen írnék a rádiók, televíziók gyerekeknek szóló műsoraihoz. Nem keresnek. Miért?
  Honlapom címe:5mp.eu1960314

  • Kovács Magdolna

   2011. december 30. péntek

   Teréz, talán érdemes lenne saját domain nevet regisztrálni, és az alatt írni a témádról, majd ezeket az írásokat propagálni.
   Én az ingyenes és a témára nem utaló domain nevet nem jegyzem meg, ezért vissza sem térek az oldalra (valószínűleg meg sem látogatom).

  • Vida Agi

   2011. december 31. szombat

   Nem a magyar nyelv és irodalommal kapcsolatban kell újítani, hanem a weboldaladon és a marketingedben. Az a célod, hogy keressenek? És hol van ez a weboldaladon? Írd le, hogy mit vállalnál és kinek a jelentkezését várod, tegyél ki kapcsolatfelvételi lehetőséget mindenhova, hogy ha valaki megtalálja az oldalt, akkor tudja, hogy rád van szüksége. Azon gondolkodj még el, ki a célcsoportod? Biztos, hogy ők az interneten keresnek maguknak szerzőket? Hogyan lehetne őket elérni? Most az a stratégiád, hogy kitetted a honlapot és vársz, hogy megtaláljanak, ez önmagában kevés. Két úton indulhatsz el: vagy eléred azt a maroknyi embert, aki munkát tud neked adni, de ehhez egy honlap önmagában nem elég, vagy eléred szülők-gyerekek tömegeit egy szórakoztató, érdekes, folyamatosan frissülő weblappal, ami nekik szól.

  • Hadházy Dóra

   2012. január 19. csütörtök

   Kedves Teréz!
   Én szívesen olvasnék magyar nyelv és irodalommal kapcsolatban elsősorban azokról az információkról, amelyekre édesanyaként szükségem lehet. Én jó tanuló voltam, szerettem (és szeretek) olvasni. AZ internet világában a gyerekeim többségét nehéz rávenni egy könyv elolvasására, nem szeretik sem az irodalmat, sem a magyar nyelvtant. Elképzelni sem tudom, hogy egyszer megszeretnek olvasni, pedig mással össze nem hasonlítható élmény leülni egy könyvvel a kezünkben, és átadni a fantáziánkat a történetnek. Meglehet, bennünk, szülőkben van a „hiba”, és a mi gyerekeink soha nem lesznek könyvolvasók. Ha így van, az is megnyugtató lenne, ha erről olvashatnék.

 • Szabó Szilvi

  2011. december 30. péntek

  Kedves Ági !
  Jövőre szorgalmasabb leszek minden téren ezt itt is most megígérem :)))
  Használni fogom az ez évi bölcsességeket amit te adtál írtál 🙂
  Jövőre veled ugyanitt 🙂 BÚÉK !

 • Kovácsné Pánczék ILONA

  2011. december 29. csütörtök

  Kedves Ági!
  Először is csatlakoznék az előttem irott levél véleményhez az Agg Zsókáéhoz. Hasonló helyzetben vagyok én is.Csak én még most ismerkedem a számítógéppel. De nagyon tetszik a sok jó tanács és biztatás, és a lehetőség is. Csak az a baj mégsem tudom ,hogyan is kell elkezdeni.Segitségre szorulok.De kívánok a 2012-ben Nagyon boldog Új Évet. Jó egészséget és örömet,boldogságot.Tisztelettel és üdvözlettel az egész csapatnak!! Ica

 • Véghné - Erzsébet

  2011. december 29. csütörtök

  Kedves Ági!

  Köszönöm a kb.4-5 hónapja küldött hasznos leveleidet!
  Tetszik, hogy gyakorlatias információval látsz el.Továbbra is várom leveleidet!
  Eredményekben és egészségben gazdag boldog új évet kívánok: Erzsébet

  Ui: Agg Zsókának üzenem, ha üzleti lehetőség érdekli -és Ági hozzájárul – azonnali kereset lehetőségét tudom ajánlani.Nem kell egy hónapot várni, hogy a munkáért fizessenek.

 • Gergely Eszter

  2011. december 29. csütörtök

  Köszönöm, nekem most a +1 adott bátorítást és ötletet!

 • Agg Zsóka

  2011. december 29. csütörtök

  Kedves Ági!
  Én is rendszeresen olvasom a jó kis ötleteket! Csak abban szeretnék tanácsot kérni Tőled, hogy nekem mit tudnál ajánlani? 59 éves vagyok, munkanélküli, segélyen élő. A tartalék pénzemet feléltem. Az utolsó pénzemből számítógépet vettem, ami ebben a világban elengedhetetlen. 30 éven keresztül irodai munkát végeztem, megbecsültek munkámért, szorgalmamért. Amit csináltam jól és becsülettel. Igaz, nincs főiskolám, de mindig olyan munkaköröket töltöttem be, amihez ez kellett volna, de még is alkalmaztak. Most figyelj, érettségim sincs! Egy sima gyors és gépíró iskolám és egy szintén 2 éves manikűr-pedikűr műkörömépítő szakmunkás végzettségem van.81-es évektől voltam vállalkozó is, a manikűr tevékenységben Zeg-en.Most itt vagyok Bp-en és nem tudok talpraállni. Mindig is nagyon jól tudtam emberekkel bánni, ezt itt rögtön fel is fedezték, hogy én nem pesti vagyok, mert ők nem ilyen segítőkész, udvariasak.Nos, mit tehetek? Várom válaszod:Zsóka BUÉK!

 • Tanó Móni

  2011. december 29. csütörtök

  Köszönöm Ági!
  Ez nagyon hasznos volt! A tanácsok megint betaláltak:))
  Sikeres Új esztendőt Kívánok!

 • Dvorcsákné Lack Erika

  2011. december 29. csütörtök

  Amióta rátaláltam a FB-on a bejegyzéseidre, azóta olvasom folyamatosan a tanácsaidat, és meg is próbálom aszerint áthangolni a „stratégiámat”. egyenlőre kevesebb, mint több sikerrel.
  Nekem nincs eladni való termékem, én egy szolgáltatást kínálok, de egyenlőre főleg értetlenségbe ill. hitetlenségbe ütközöm, de sebaj.
  A jövő év feladata számomra, hogy megtaláljam a megfelelő utat az én célcsoportomhoz, és ehhez sok segítséget kapok tőled ( remélem ezután is), tehát várom a további jó kis írásaidat.:-)))
  Egy nagyon kedves idős bácsi kívánta nekem, és én is csak ennyit kívánok mindannyiótoknak: NE FÁJJON SEMMI, ÉS NE HIÁNYOZZON SEMMI….
  Boldog új évet kívánok: Erika

 • Edit

  2011. december 29. csütörtök

  Kedves Ági! Kedves Mindenki!

  Minden tanulható, ha van egy remek tanárunk. És nekünk van!
  2012-ben is várjuk az ÉLET-leckéket!
  Guruljanak a forintok mindannyiunk zsebébe, de ha kamionok hozzák a pénzkötegeket, akkor is nyissatok ajtót!

 • Faragóné Keserű Judit

  2011. december 29. csütörtök

  Köszönöm a jó ötleteket, mint mindig – egész évben. Én is most összegzek, tervezek… Mennyi mindent tanultam és tapasztaltam ebben az évben. A folyamatos fejlődés és a kitartás nagyon fontos a sikerek elérésében. Leltároztam, sok hírlevélről leiratkoztam, és meggondolom milyen információt fogadok be, és kire hallgatok. A pozitív hozzáállás elengedhetetlen és tudom, hogy milyen területeken kell még fejlődnöm! 🙂 Legyetek boldogok az új évben! 🙂

 • Baksa László

  2011. december 29. csütörtök

  Köszönöm Ágnes az egész éves munkáját, – munkájukat!

  Biztosan Ön is úgy van vele, hogy akár egy ötszáz
  oldalas könyvet is érdemes elolvasni egyetlen jó mondatért,
  gondolatért.
  Így vagyok az Ön soraival is: a legfontosabb (vagy általam
  annak tartott) gondolatai lerakódtak bennem , (azzal foglalkozz,
  amire szükség van és ne azzal, amihez értesz! – Ott dobd be a
  pecabotot, ahol sok a hal! stb.)
  Várom a jövő évi „okosságait”, mert egy tavasszal induló
  vállalkozásban gondolkodom. (nem netesben!)
  Felhőtlen szilveszterezést és boldog, sikeres újévet, jó
  egészséget kívánok úgy Önnek, mint kedves családjának és
  szintén szorgalmas munkatársainak is!
  Tisztelettel és üdvözlettel: Öregpacó

 • Szilvia

  2011. december 29. csütörtök

  Köszi Ági, ismét nagyon jó tippeket, ötleteket kaptam Tőled. 🙂

 • Noémi

  2011. december 29. csütörtök

  És mi van, ha az emberben benne van a félsz, hogy majd jól megkapja, hogy „minek újítgatsz te itt, amikor a hagyományosban is kezdő vagy”?
  Igen, beleillek az anonim félőlények klubjába és szeptember óta folyamatosan „majd holnap” kezdem a bevállalósságot. Nade most már tényleg muszáj lesz belevágni 🙂
  Csak az a baj, hogy mindig arra gondolok, hogy mi van, ha mások hülyének néznek… Persze fejben tudom, hogy nem kell mindenkire figyelemmel lenni, elég, ha egymásra találunk a célcsoportommal, de időnként kellenek a fenékbe rúgások, hogy „most már aztán tényleg kezdd el”. Ez a bejegyzés is erre biztat, úgyhogy köszi 🙂

  • Enikő

   2011. december 29. csütörtök

   Júúj, nagyon ismerem ezt…. Egy nagyon jó mondást tanultam még nagyon rég: „NE érdekeljen, mit gondolnak rólad az emberek, úgysem gondolnak rád!” Persze, a vállalkozásnál egy kicsit más ez, de akkor is… Ne hagyd, hogy a huhogók eltántorítsanak, ha valamiről érzed, hogy jó, higgyj magadban! Ez nagyon fontos! Az önbizalom hiánya tönkre tesz mindent, én is tapasztalom sokszor, de erősítgetem magam, mert már sok ötletemet láttam másnál jól beteljesülni…
   Nézd meg, ha még nem láttad Mr.Margorium meseboltja című filmet!

  • Vida Agi

   2011. december 30. péntek

   Noémi, akkor a legegyszerűbb újítani, amikor még kezdő vagy, ilyenkor ugyanis még választhatsz hogy az új irányt követed vagy a régit és nem a meglevő régin kell változtatni. A legnagyobb sikereimet azzal értem el, hogy kezdőként egy csomó újítást bevezettem, amit addig még senki nem csinált.

   • Enikő

    2011. december 30. péntek

    Kedves Ági!
    Szeretem a nyugodt bölcsességedet! és szuper ötleteidet….
    Nagyon sokat tanulok tőled, erőt és energiát kapok, no meg biztatást is! Igyekszem őket megfogadni. Remélem, egyszer lehetek hasonlóan magabiztos, bölcs és nyugodt 🙂

    • Bernadett

     2011. december 30. péntek

     Enikő, nagyon találó a megfogalmazás és nagyon igaz Ágira! 🙂

   • Noémi

    2011. december 31. szombat

    Köszönöm szépen! Azt hiszem, megadtad az utolsó lökést 🙂

 • Szilágyi Judit

  2011. december 29. csütörtök

  Nagyon tetszik!!!

  • Szilvi

   2012. január 04. szerda

   Nekem is! Szerintem az első és a második kifejezetten jó tanács! 🙂