Miért marketingezz online?

Miért nyomod annyira az online marketinget, Ági, amikor ottvan a sokféle hagyományos eszköz is, amikkel sokkal nagyobb piacot lehet elérni? – kérdezte tőlem valaki e-mailben a minap. Nos, a válasz igen egyszerű.

Mert ez az egyetlen módja annak, hogy egyik napról a másikra ingyenes vagy nagyon olcsó eszközökkel indulhass el (ilyeneket találhatsz pl. itt is) Ma elhatározod és már el is indulhatsz. Nem kell nagy befektetés, gyakorlatilag a semmiből, a saját tudásodból építesz fel valamit, amit el tudsz adni, amiből pénzt tudsz teremteni.

Nagy előnye az is, hogy a vállalkozáshoz tapasztalat szükséges. Nem elég a tudás, igazából a tapasztalat viszi előre a boltot, ettől fejlődsz és jutsz egyre előrébb. Ettől nő a cég. Online ezt a tapasztalatot gyorsan megszerezheted, ha valami nem megy, kidobhatod, gyakorlatilag megspórolhatod a tanulópénzt, a szó szoros értelmében, hiszen ha egy ingyenes eszköz nem működik, vagy nem működik jól, akkor pénzt nem vesztettél vele (legfeljebb időt). Ha valami nem működik, magad megváltoztathatod, javíthatsz rajta, tesztelhetsz anélkül, hogy ez pénzveszteséget hozna. Sőt, a kedvenc tesztjeim még hoztak is bevételeket 😉

Offline mindez úgy néz ki, hogy mondjuk hirdetek egy újságban és ha nem válik be a hirdetés, akkor kidobtál egy csomó pénzt az ablakon. Vagy legyártasz egy új terméket, mert úgy gondolod van rá igény, de ha a kutya sem veszi, akkor megint csak a pénzt költötted. Mondhatni, megfizetted a tanulópénzt.

Online hagyományos hirdetések nélkül ingyen vagy nagyon olcsó módszerekkel is tudsz forgalmat szerezni az oldaladra (ennek a módjait kezdettől fogva tanítom, a Online Marketing Alapozó is része lesz), fel tudod mérni pontosan mekkora igény lesz a termékeidre, sőt el tudod adni anélkül, hogy legyártottad volna, így pont annyit tudsz készíteni, amennyit rendeltek belőle (mindez részben offline is megvalósítható, de online könnyebb).

Ha pedig már elindultál, magad döntöd el, merre lépsz tovább, mibe fekteted a pénzed. Fejleszted az online vállalkozásodat? Vagy megnyitod a saját offline üzletedet? Bárhogy is döntesz, a megszerzett tudás és tapasztalatok mindkét területen a segítségedre lesznek.

Az online vállalkozás tehát egyaránt lehet a kiindulópontja a stratégiádnak, amiből aztán továbbfejlődsz más területek felé, vagy pedig a végcél, amit szeretnél elérni.

Még valamit szeretnék kiemelni, ami csak az online vállalkozás sajátja: itt nem vagy határok közé szorítva, bármikor elindulhatsz külföldre! Sokáig, ha erről hallottam, én is csak az akadályokat láttam, ami miatt nem lehet a hazai online üzletemet exportálni, aztán egyszercsak azt vettem észre, London közelebb van, mint gondolnám 🙂 Nemrégiben két oldallal is elindultam külföldi piacon (nem marketing témában) és most már tudom, hogy azok a bizonyos akadályok csak a fejemben léteztek.

Az Online Marketing Alapozó tréningen ezen a folyamaton szeretnélek végigvezetni. Lesz Piackutatás, hogy fel tudd mérni, vajon milyen piacon és hogyan érdemes elindulnod. Megtanulod majd, hogyan tudod az ötleteidet pénzre váltani, azaz termékeket fejleszteni, piacot építeni és eladni – online eszközök segítségével. És végül megadjunk mindehhez a jogi-adózási kereteket is.

Van egyetlen pont, ahol sokan el szoktak vérezni az ilyen tanfolyamokon, ezért ebbe az anyagba már keményen beleépítettem: az időbeosztás. Család, gyerekek, munka mellett bizony nem egyszerű még tanulni és vállalkozni is, ezért egy nagyon alapos anyaggal szeretnék segíteni nektek ebben a kérdésben is.

Nézd meg itt >>

6 Comments

 • CorNit

  2009. december 09. szerda

  Köszi!

 • admin

  2009. december 09. szerda

  a WordPress jó erre, mint ahogy ebben a blogban is az oldalsávban látod, mi a legfrissebb bejegyzés és hozzászólás, ugyanúgy zárt oldalként is képes erre. WordPress Authenticator plugin pedig képes zárt jelszavas oldallá tenni a blogodat.

 • CorNit

  2009. december 09. szerda

  …újabb felfedezés a korábbi bejegyzésemhez kapcsolódva: van a bloggernél megjegyzéskövető-kütyü, még másutt is találtam, de csak a nyilvános blogomban műxik, a zártban egyik sem. Úgyhogy tudsz-e ajánlani bármilyen megoldást zárt körű online rendezvényekhez?

 • CorNit

  2009. december 09. szerda

  Szia Ági!

  A napokban zárok egy nagyon jól sikerült online nemeztanfolyamot, amit német nyelvterületen ment. A tagok egy zárt blogger blogban kommunikálhattak egymással és velem. Mindannyiunk tapasztalata az volt, hogy macerás volt követni, mert a bloggernél nincs olyan kütyü, ami a legutóbbi bejegyzéseket ill. kommentárokat mutatná.Viszont már toporognak, mikor lesz a köv. tanfolyás, ráadásul azt már magyarul és angolul is szeretném „futtatni”, az eddigi tapasztalatokkal gazdagítva, javítva.

  Létezik ingyenes vagy nem túl drága fórum vagy blog, ami követhetően mutatja a legfrissebb kommentárokat is?

  Köszi
  CorNit

 • Vida Ági

  2009. október 27. kedd

  Gyömbi, ha Motivátor előfizető vagy, akkor nem érdemes.

 • Gyömbi

  2009. október 26. hétfő

  Nekem is pont a minap esett le igazán, hogy a külföldi piac nincs is olyan messze… És erre ahogy megnyitom a postaládám, előgördül Bonnban élő barátnőm levele…
  Azt szeretném még kérdezni, hogy ha Motivátor előfizető vagyok, és megrendeltem a Profi Tartalomfejlesztést is, akkor érdemes-e még a Start csomagot is megvenni?
  Köszönöm! (a választ is:))