A legnagyobb fejtörés (FEJTÖRŐ)

Mi az, ami a legnagyobb fejtörést okozza a honlaptulajdonosok számára? Amikor már végre áll a honlap, vannak termékek, jövögetnek a látogatók, már csak egyetlen probléma árnyéka vetül sötéten az egyszeri vállalkozóra: a szövegírás. Ha jól van megírva a szöveg, ha egyedi hangvételű a blog, ha gazdag és érdekes a tartalom, az még a honlap egyéb hátrányait is ellensúlyozza. De hogyan kell JÓL megírni a honlap szövegét?

A JÁTÉK

Mindjárt adok néhány ötletet, amitől izgalmasabb lesz a honlapod szövege, ha ezeket felhasználva írsz egy maximum 100 szavas bemutatkozó szöveget a hozzászólások között, akkor nyerhetsz egy belépőt a 3+1 alkalmas Három a kislány Kreatív Készségfejlesztő tréningsorozatunkra.

Az 5letek 🙂

szövegírás, marketing szövegírás, honlapszövegA sikeres értékesítés, a bizalomépítés alapja, hogy képes legyél megérteni az ügyfeleidet, az olvasóidat. Láss bele a fejükbe! Tudd, mire gondolnak, hogyan élnek, mi miatt forgolódnak éjjel álmatlanul az ágyban, miről panaszkodnak egymásnak! És ne csak tudd ezt, hanem használd is fel! Akár blogbejegyzésről, akár értékesítési szövegről van szó, arról mindig írhatsz, ami az olvasókat leginkább érdekli: saját magukról 🙂

Ennek pedig az az egyik legjobb módszere, ha (mint egy szerepjátéknál) az ügyfél „jelmezét” öltöd magadra. Például:

1) Napló

Írhatsz naplószerűen az életükről, a bizonytalanságaikról, a kérdéseikről (legalábbis azon szegletéről, ami a témádat érinti)!

„Ma reggel megint az első dolgom volt megvenni az Expresszt és bekarikázni benne az összes állásajánlatot. Utána a postán feladtam egy csomó önéletrajzot, holnap pedig újra elmegyek a munkaügyi központba. Ez megy már hónapok óta, nagyon unom. Bárhova fordulok, mindenhol csak elutasítást kapok.”

2) Párbeszéd

Írhatsz egy párbeszédet kettőtök között!

Válaszd ki azokat a tipikus kérdéseket, amiket minden ügyfél feltesz és ne FAQ (=Gyakran Ismételt Kérdések) formájában tedd fel az oldaladra, hanem úgy, mintha az ügyféllel beszélgetnél. Készíthetsz például belőle képregényt, videót, vagy képzelt riportot is, mintha egy ügyfeleddel beszélgetnél a problémáiról.

3) Levél

Írj levelet magadnak az ügyfél nevében!

Mindig érkeznek olyan tipikus kérdések, amiket újra és újra feltesznek az ügyfelek, miért ne fogalmazhatnád bele egy levélbe őket?

Pl. „Kedves Ági! Tudom, hogy nagyon sokan megkeresnek ilyen kérésekkel, de nem tudok mást, aki segíthetne rajtam. Szeretnék vállalkozást indítani, de nem tudom, jó-e az ötletem, és hogyan kezdjek bele az egészbe.”

4) Történet

Egy tipikus történetet is leírhatsz, tipikus szereplőkkel, amiből magára ismernek az olvasóid. Ilyet találhatsz például a Profi Tartalomfejlesztés Online anyagom oldalán.

„Andrea leült a gépe elé és már éppen nekifogott volna az aznapi blogbejegyzésnek, amikor rájött, hogy semmi sem jut az eszébe”

Ezekből az ötletekből készíthetsz címsorokat (mint a 4. példában), írhatsz blogbejegyzéseket (pl. képzelt beszélgetés egy ügyfeleddel), megírhatod a nyitólapod szövegét (pl. egy tipikus ügyfeled története) és izgalmasabbá teheted a hírleveleidet (pl. a levelet nem te írod az olvasóidnak, hanem ők írják neked, vagy egymásnak)

És most vissza a játékhoz!

A feladat: A fenti 4 módszer valamelyikének felhasználásával írj egy maximum 100 szavas ismertetőt (nem 100 szavasnak kell lennie, hanem annál kevesebbnek, lehet 2 szavas is, ha jó :)) a vállalkozásod tevékenységéről a hozzászólások közé (ha még nincs vállalkozásod, csak tervezed, akkor arról írj, amit csinálni fogsz)! Nem kell mindent felsorolni, a fő tevékenységet emeld ki, arra fókuszálva, miben segít a vállalkozásod az ügyfeleknek. Linket a hozzászólásba ne tegyél, de a nevednél az adatok között nyugodtan megadhatod.

A hozzászólásod fölött mindenképpen add meg a teljes nevedet és azt az e-mail címet, amin elérhetünk, ha nyertél.

A határidő: A hozzászólásokat beküldeni október 11.-én hétfőn déli 12. óráig lehet. A játékosok között kisorsolok egy belépőt a 3+1 alkalmas Három a kislány Kreatív Készségfejlesztő Tréningre 60.000 Forint értékben! Mit tanulhatsz meg ezen a tréningen? >>

Sorsolás: október 11.-én 14 órakor.

Jó játékot mindenkinek! 🙂

59 Comments

Comment navigation

 • Tanó Mónika

  2010. október 11. hétfő

  Szia Ági!

  Tetszik a bejegyzés talán beleférek még a déli 12-be. Most készül a honlapom, enteriőr- és bútortervezéssel foglalkozom, már régesrég.

  Akkor a játék, A 2-esbe fog beleilleni:

  Felújítás, átépítés előtt állsz?
  Tanácstalan vagy hol legyen jobb helye a nappalinak, ezentúl a konyhában is több fényt szeretnél? Keresed a legoptimálisabb megoldást?
  Építkezés a terv?
  Jó lenne tudni, milyen színeket, anyagokat használj?
  Netán lakásodat szeretnéd minél kedvezőbb áron értékesíteni?
  Meguntad a konyhád és a fürdő is jó rég volt már felújítva?

  Ha a kérdések valamelyikére igen a válaszod, itt jó helyen jársz. Vedd fel velem a kapcsolatot és személyre szabottan segítek Neked, hogy az otthonod számodra a legszebb, legkényelmesebb otthon legyen!

 • Piros

  2010. október 11. hétfő

  Kicsit hosszabb lett…

  Múlt hónapban még minden reggel az expressz.hu-t nézegettem, hogy valamilyen állást találjak magamnak. Egyre jobban nyomasztott a devizahitelem törlesztő részleteinek állandó emelkedése, és szinte pánikrohamom volt, amikor megérkeztek az újabbnál újabb sárga csekkek.

  ”De hát, nekem családom van! Kötelességem eltartani őket! Hogy is kerülhettem ilyen helyzetbe?”

  Félreértés ne essék. Egy férjem és két gyermekem van – tipikus magyar család a miénk. A baj az, hogy mi is abba a hitbe ringattuk magunkat, hogy a munkahelyünk nem szűnhet meg egyik napról a másikra. Sajnos, mégis ez történt, és ez indította el a lavinát. Egyre mélyebbre kerültünk a lejtőn. Az igazat bevallva, már majdnem feladtam, amikor a lakásunk is veszélybe került.

  „Miért nem figyelmeztetett erre valaki minket?”

  Korábban úgy gondoltam, hogy én vagyok az, aki soha nem fog egy MLM-es céghez sem csatlakozni, hiszen én nem tudok eladni semmit.

  Végső kétségbeesésemben mégis ezt választottam. És, hogy ezt mennyire jól tettem, bizonyítja az, hogy egy hónap alatt megkerestem az előző fizetésem háromszorosát!
  Ráadásul nem kell semmit eladnom, mégis működik!
  A hatástöbbszörözést meg egyszerűen imádom!
  Most már nem bánom, hogy nincs olyan munkahelyem, ahol minimum napi 8 órát kell töltenem, hiszen így sokkal több időt tudok a gyermekeimmel együtt lenni, és biztos vagyok benne, hogy a lakáshitelemet is vissza fogom fizetni egy éven belül!

  „Miért is nem jutott ez eszembe eddig? Talán azért, mert senki nem szólt nekem.”

  Csak azért írtam mindezt le, hogy Te nehogy azt mondd később, hogy nem szóltam!

 • Varga Piroska

  2010. október 11. hétfő

  Nekem Anyukám segít.
  Amikor elköltöztem otthonról, kaptam tőle egy kis naplóféle füzetet.
  Az első oldalon ez áll:

  Drágám!
  Most már kevesebbet fogunk találkozni és ritkábban tudunk beszélgetni. Összegyűjtöttem és leírtam neked, hogy hogyan tudsz rendet és tisztaságot varázsolni percek alatt.
  Majd meglátod, nem csupán háztartásról, ez az életről szól.

  Ha nem tudod, hogy mit kell tenned, csak nézz bele, olvasd el, és csináld a leírtak szerint!…A többi már megy magától… Fontos, hogy mindenben az örömet keresd!

  Rakj rendet, és érezd jól magad!

  Anya

 • Anna

  2010. október 11. hétfő

  Sziasztok! Még időben… Én a levél formát választottam:
  „Kedves Anna! Imádok mindent, ami olasz! Olaszországot, az olasz kajákat, az olaszokat és persze a nyelvüket! Mindig is meg akartam tanulni olaszul, de korábban sosem jött össze. A gimiben csak angol és német volt, utána meg nem volt időm az olaszra. Egyszer elvégeztem egy nyári intenzív tanfolyamot, de túl gyors volt, szinte semmire nem emlékszem belőle. 😮 Örülök, hogy rátaláltam a leckéidre, logikus, jól felépített a tananyagod! A képek segítségével könnyen megjegyzem a szavakat, jók a zenék, és minden jól érthető! Ajánlottam az ismerőseimnek is! Üdv.: Egy lelkes tanulód :)”

 • Ili

  2010. október 11. hétfő

  Kedves Ili!

  A mini tanfolyam anyaga nagyon színvonalas, érdekes és az elemzés, amit küldtél telitalálat!
  Egyszóval CSÚCSSZUPER!
  Viszont a helyedben nem írnám le ilyen részletesen, mert akkor így nem fognak jelentkezni a tanfolyamodra. Bepillantást engednék, felkelteném az érdeklődést és akkor áldozni fognak rá, hogy megtanulják. Ezt tanultam az MLM képzéseken.

  Köszönöm
  Edit

  Kedves Edit!

  Köszönöm, hogy elismerőleg írsz a mini tanfolyam anyagáról 🙂
  Én nem MLM üzletet építek, hanem valóban megtanítom a kronobiológiát úgy, hogy használható tudássá váljon.
  Látom, érdekel ez a típustan. Gyere, tanuld meg! Megnyugtatlak, a tanfolyamon sokkal többet adok át!

  Szeretettel
  Ili

 • Kriszta

  2010. október 11. hétfő

  „- Képzeld , a héten be kell mennem a bankba, mert a suli bankszámlára utalja majd az ösztöndíjamat.Kicsit furán érzem magam, mert otthon a szüleim nem készítettek fel erre a dologra. Bankolás? Bankszámla? Átutalás? Elég tanácstalan vagyok.
  – Ne pánikolj! Én már túl vagyok ezen!! Nézz be a neten a Pénzügyi Tanodába! Ott megkapod a választ az összes bankos, pénzügyi dologgal kapcsolatban. Nálunk az egész család a Tanoda nebulója! Ne pánikolj- tanulj pénzügyi sikereidért és anyagi függetlenségedért!”

 • Vass József

  2010. október 11. hétfő

  A történetre szavazok 🙂

  Jó tanár is holtig tanul
  …különösen, ha megfizetik érte

  „3 perc a csengőig. Vajon a Kovács fiúnak milyen napja van ma?
  Kiakaszt megint, vagy csak szimplán passzív lesz. Egyikkel sem tudok mit kezdeni, pedig néha elárulja magát, hogy tehetséges.
  Egyszerűen belefáradtam már az egészbe, pedig kár lenne a fiút veszni hagyni…”

  Vajon hogyan folytatódna ez a történet, ha a Kovács fiú tanárának egyszer csak megdupláznák a fizetését?
  Vajon a Te életed hogyan alakulna, ha kétszer kapnál fizetést havonta?

 • Tolmácsi Ágnes

  2010. október 11. hétfő

  Szia Gabi,

  Emlékszel a múltkor arról írtam neked, hogy szülőnek lenni hatalom.
  Mostanában egy egészen más gondolat foglalkoztat.

  Gabi, Te mire emlékszel a gyermekkorodból? Állj meg egy pillanatra és idézz fel néhány emléket! Szerepelnek benne a szüleid? A közös játékok? Legózás a szőnyegen? Gyurmázás az ebédlőben? Nagy közös túrák? Vízparti horgászások?

  – A Te gyermeked is felnő egyszer.
  – Neki is lesznek emlékei gyermekkoráról.
  – Hogy milyenek, az Rajtad áll.

  Tudom, hogy nagyon sok klassz dolgot szoktatok csinálni együtt, már amikor időd engedi. És azt is tudom, milyen elfoglalt vagy. Gondolom a két állás és a háztartás után nehezen veszel erőt, hogy a három gyereknek mutass valami újat.

  Ezért fogadd ajándékba tőlem az új könyvemet, a Tengerecki Kalendáriumot, amely hétről hétre kínál neked az évszakhoz kötődő játékot, kísérletet, felfedezni valót. Felakasztod a falra, mint egy naptárat, és minden héten csak kiolvasod belőle az a heti természetismereti kísérletet. A legtöbbet később a gyerekek újra tudják játszani – akár míg te a vacsorát készíted.

  Ha ismerőseid is keresnék, a http://www.tengerecki.hu oldalon meg tudják vásárolni.

  Jó szórakozást kívánok hozzá!

  Baráti öleléssel:

  Ági

  Ui: ahogy megbeszéltük, vasárnap megyek Hozzád, viszem a Tengerecki Kalendáriumot!

 • Arwenvirág

  2010. október 11. hétfő

  A karaktereket nem számoltam!

  Kedves Joli!

  7 éve nősültem meg, nagy szerelem volt, sokadszor mondott a feleségem nemet, mire
  végre hozzám jött. Már mindenki hülyének nézett, hogy mennyire teperek.
  Aztán, eljött az első házassági évforduló, amit elfelejtettem… A felségemnek annyira rosszul
  esett, hogy egy szál virágot sem kapott, hogy hisztizett, még el is zavart otthonról két napra.
  Minek akartam annyira elvenni, ha aztán elfelejtem rögtön az ELSŐ házassági évfordulónkat is, kérdezte jogosan!
  Sajnos utána még előfordult ez máskor is. Aztán tavaly rátaláltam emlékeztető szolgáltatásokra, beállítottam, hogy hét szál vörös rózsát szállítsatok ki neki a jeles napon, úgyhogy ma ujjongva kaptam a felségemtől egy NAGYON SZERETLEK, hogy Te milyen figyelmes vagy sms-t. Mit mondjak, kicsit gondolkodnom kellett mire is gondolt, de aztán jött tőletek egy értesítés, hogy a csokrot rendben átvették…

  Köszönöm az Arwen Virágnak!
  V. Gábor

Comment navigation