Házibarkács videómarketing

Miért nem használunk videókat a weboldalakon? Mert macerás, időigényes és tapasztalat híján nehéz eldönteni, hogyan is csináljuk. Pedig a videómarketing nagyban megnöveli az értékesítések hatékonyságát, növeli a bizalmat. Éppen ezért jól jöhetnek olyan eszközök, amik segíthetnek benne, hogy elkészítsd az első videóidat és megadják az első sikerélményt.

Ilyen ötleteket gyűjtöttem össze a mini Motivátor 2. cikkében. Olyan szoftvereket és szolgáltatásokat kerestem, amikkel kezdőként belekezdhetsz az első videók elkészítésébe, és amiket arra használhatsz, hogy amikor egy hirtelen jó ötleted támad, amit szeretnél gyorsan megvalósítani, akkor legyen hova nyúlnod.

Ha belenézel ebbe az anyagba, ilyen videókat (is) fogsz tudni készíteni:

A mini Motivátor 2. számát a Házibarkács videómarketingről elolvashatod ide kattintva >>

Vagy letöltheted itt >>

Mire használjam a videókat a honlapon? Hogyan kezdjem el? – Válaszok itt >>

12 Comments

 • Erna

  2010. január 22. péntek

  Èn nem ijedek meg valamitöl, ha csak angolul lehet olvasni. Az a szerencse, hogy minden elérhetö német nyelven is. Biztonság kedvéért feltelepítettem mindkét nyelv szótárát a gépre, így még az angolnál is le tudom követni a lényeget.

  Cecil, engem érdekelne az angol ön-nyelvtanulási módszered, szívesen fogadnám a tippeket, amit elöre is köszönök!

  Erna

  ui:
  a Gimp képszerkesztö programot, az XHTML kódolást és ami hozzá tartozik olyan könyvböl tanultam, aminek a magyarázó szövege magyarul íródott, de minden más angolul volt. Mintegy receptet, úgy olvastam, s követtem az utasításokat (teszem hozzá: angol tudás hiányában). Sok gyakorlással már értettem is, mit csinálok, + rögzültek bennem a szavak.

  Egyébként tilos magyarra lefordított programnyelvet tanulni, mert szerintem falsak az elnevezések, tévútra vezetnek. Nem akarok reklámot csinálni, de a „tanuljuk meg 24 óra alatt..” elnevezésü könyvsorozatban nagyon jól íródott anyagok vannak magyarul, miközben megtartja az angol kifejezéseket.

 • Cecil

  2010. január 21. csütörtök

  1. Terhesen, a TELEVÍZIÓBÓL tanultam meg az angolt, 10 évvel ezelőtt kezdtem. Szóról szóra fordítva egy szótárral. A szavakat egyedül ejtegettem ki, a transzkripció és hallottak alapján. Amióta van MTA Sztaki szótár, ami a szavakat hangosan kiejti, napi pár szót tanulok. Igyekszem hangosan FELOLVASNI különféle angol anyagokból. Mára persze folyékonyan beszélek angolul, ennek ellenére állandóan fejlesztem.

  Gyermekeimmel angolul beszélek születésük óta, ami az én angolomon is rengeteget segített. Ők oda-vissza beszélik a két nyelvet.

  Olyan iskolát keresek, ami nem poroszos, mégis kéttannyelvű. Tud valaki ilyet Budapest 2. kerület tágabb értelemben vett környékén?

  2. Tudom, hogy sokan bántónak érzik, de a Magyar nyelv – mint az Ukrán, vagy a Román, vagy az Izlandi – ésígytovább… teljesen alkalmatlan a nemzetközi kommunikációra. Az elterjedt téveszme – mely szerint káros, ha kiskorban nem anyanyelvi tanártól, nem tanártól tanul a gyerek nyelvet; vagy ha egyáltalán más nyelvet tanul az anyanyelvén kívül, valamint az az elgondolás, miszerint teljesen megzavarja a gyerek agyát, ha a szülei nem az anyanyelvükön beszélnek hozzá – azért jó, mert meg lehet úszni, el lehet hárítani a nyelv elsajátításával egyben felmerülő folyamatos nehézségeket, és el lehet kerülni az ezzel járó feladatok teljesítését.

  …Míg az én 4 gyerekem már vidáman egymással kedvük szerint angolul vagy magyarul társalog mindenféle súlyos lelki zavar és fejlődési rendellenesség nélkül, a nagy „magyarozók” gyerekei majd vért izzadva tanulják az angolt szakszerűen az iskolában, kétes hosszú távú gyakorlati eredménnyel.

  Nem bántásdiból írom ezt ide, hanem azért, mert véleményem szerint ideje elpártolni a közgondolkodás belénk táplált dogmáitól. Aki beszél valamilyen nemzetközi nyelvet, bármilyen – akár kezdő szinten, kezdje tanítani a gyerekét, ezáltal önmaga is fejlődni fog, rohamosan felgyorsul a tudása, és együtt fog tanulni, fejlődni a gyerekével. Ezt követően már csak olyan kéttannyelvű iskolát kell találni, ahol nem poroszos a mentalitás. Az elavult, poroszos gondolkodás és módszerek tömeges elasjátítása vezetett oda, hogy ma Gazdagmamis bloggerektől vagyunk kénytelenek GONDOLKODNI tanulni.

  …Nem mondom, hogy nem örülök, hogy Ágitól tanulhatok, de azért valahol bosszant, hogy ezeket az ismereteket (többekközött) ilyen módon vagyok kénytelen beemelni közel negyvenéves fejjel, és az a véleményem, hogy az irányított módszerű oktatási metodika szisztematikus gyakorlása egyenes következménye a merev gondokodás és az ebből eredő cselekvésképtelenség.

  Ha ön-nyelvtanulási módszerekkel kapcsolatban valakinek kérdése van, szívesen válaszolok.

  Cecil

 • Bné D. Katalin

  2010. január 19. kedd

  Kedves Ági!

  A sok információ sosem elég.
  Nemrég kezdtem újra tanulni és helyet keresni a pénzkeresés világába,
  egyedül 3 gyermekkel a világban. Hiszem hogy csak a lelkesedés és küzdelem,tanulás segíthet.A munkanélküli 0 forintból az elindulás??
  Akkor is sikerül hiszem. Bár lehet hogy lassabban de biztosabban.
  Hiszem, hogy a segítő erőket megtalálom!

  Kati

 • Kriszta

  2010. január 19. kedd

  Nem olyan nehéz egy nyelvet megtanulni, napi 20-30 perc ráfordításával 3 hónap alatt csodákat lehet elérni.Az angolt mindenkinek érteni kell, különben hogy tudnánk a világ más népeivel kapcsolatot létesíteni.
  Ha az indiai és az afrikai gyerekek második nyelve az angol, akkor a mi fejlettebb országunkba sem lehet olyan borzasztó feladat megtanulni.

 • Hantos Gyöngyi

  2010. január 18. hétfő

  Kati!

  Ha el kellene magyarázzam angolul, hogy jut el valaki a Vigadótól a Mátyás templomig, igencsak bajban lennék. Ugyanakkor számítógépes programismertetőket írok angol nyelvű programokhoz a használat és az angol help alapján. Azt ugyanis értem. 😉

  De fel nem olvasnám az angol szöveget semmi pénzért 🙂 Szóval az, hogy valaki beszél angolul és olvas szakszöveget, nem feltételezi mindenképpen egymást. Ne kedvetlenedj el! Ráadásul, ha valamiben elakadsz, a neten mindig akad jótét lélek, aki segít.

 • Vera

  2010. január 18. hétfő

  A videózással most kezdtem én is ismerkedni. Szerintem izgalmas kihívás, de nehezebb azért, mint gondoltam. 🙂 A movie maker egyébként tényleg jó első próbálkozásokhoz. Mivel majdnem minden gépen eleve fent van, nem kell letölteni, meg installálni, csak próbálgatni!

 • Királyka

  2010. január 18. hétfő

  Én is lezöltöttem a forditót és azota automatikusan forditja az Angolt.Bepipáltam hogy automatikusan forditson.

 • Vida Ági

  2010. január 17. vasárnap

  Kati, bemész a translate.google.com oldalra, bemásolod a weboldal címét, beállítod a nyelvét és tádám: megjelenik az oldal magyarul! Persze nem tökéletes fordításban, de használható és érthető.

 • Miss Scotty

  2010. január 17. vasárnap

  Véleményem szerint a Windows Movie Maker tökéletes arra, hogy saját maga vágjon össze valaki egy rövid filmet. Minimális érzék ehhez is kell, mint minden más számítógépen megvalósítható kreatív dologhoz, de nem vészes. Két ilyen rövid kisfilmet is készítettem az említett program segítségével.

 • HCsilla

  2010. január 17. vasárnap

  Hát, igen, az angol nekem sem annyira az erősségem, mint ahogy ennek a problémamentes megértéséhez szükségeltetne, de azért némi fordítási segítséggel elboldogulok. És mellesleg miközben ezeket a „kütyüket” próbálom „csavargatni”, tanulok is – angolul is…

  A másik, amivel kezdenem kellett volna: köszi, Ági!!!!!!!!!!!!!!!

  Üdv:

  🙂 Csilla 🙂

 • Selymes László

  2010. január 17. vasárnap

  En sem tudok mindent angolul de van forditó pl. a Mozzilában komplex weboldalakat fordít le egy pillanat alatt.

  honosító műhely, origo szoftver bázis, vannak fent magyar fordítót pogik.

  Fel a fejel szorgalom és kitartás.

 • Kati

  2010. január 17. vasárnap

  Minden ilyen hülye program csak angolul van. Ha valaki nem tud angolul, akkor az egész alapból ugrik a lecsóba. Angolul megtanulni évek munkája, tehát ezzel annyit mondasz: vissza a startvonalhoz. (OK angolul tudni kell- de mi van, ha mégsem tudok?)