Linképítés

Az a folyamat melynek során a honlapodra mutató linkeket helyezel el linkgyűjtő oldalakon. A linképítés lényege, hogy egyrészt látogatottabbá tegye az oldalad a linkekről érkező közvetlen látogatók által, másrészt az oldaladat értékesebbé tegye a kereső „szemében” és ezáltal jobb helyezéseket érj el a találati listán, több látogatód érkezzen a keresőből. A linképítés a költséghatékony (vagy ingyenes) látogatószerzés egyik alapeszköze.

Milyen oldalakon helyezhetsz el linkeket?

1. Linkgyűjtemények, linkkatalógusok Ezek olyan oldalak, amelyek tematikusan gyűjtik és rendszerezik a linkeket. A linkek válogatását és szerkesztését itt általában szerkesztők végzik, ezért az ő döntésükön múlik, bekerül-e a honlapod az adott témába. Ilyen linkgyűjtemény pl. a lap.hu Az egyes linkgyűjteményeknek saját szabályai vannak a felvehető linkek minőségével a kísérőszövegekkel kapcsolatosan. Vannak ingyenes és fizetős linkgyűjtemények is.

További linkgyűjteményeket itt találsz!

2. Linkmegosztó oldalak A linkmegosztó oldalak olyan honlapok, ahova a regisztrált felhasználók tetszőlegesen ajánlhatnak be a rendszerbe új blogbejegyzéseket (ide többnyire csak dinamikus, RSS-el rendelkező oldalakat lehet beajánlani). Ilyen oldal pl. a linkgyujto.com

3. Hírgyűjtő és bloggyűjtő oldalak, blogkeresők Itt az új blogbejegyzések beajánlása automatikusan történik, azaz csak egyszer kell beajánlani az oldalt és ha bekerül a források közé, utána már folyamatosan minden új bejegyzés felkerül az oldalra. Ilyen pl. a blogsearch.hu vagy a blogtimes.hu

4. Fórumok, blogok Linkeket lehet építeni fórumokon is blogokon is, ez azonban nem ajánlott módja a linképítésnek, mert ezeken az oldalakon közösségek vannak jelen, akik nem szeretik a kéretlen reklámot, ezért kitiltást kaphatsz (de minimum a linket törlik). Ha viszont rendszeresen fórumozol valahol, rendszeresen értékes hozzászólásaid vannak egy-egy blogon, akkor a fórumaláírásban, vagy a blog-hozzászólás erre alkalmas részén (a hozzászólásod előtt meg kell adnod a weboldalad címét) megadhatod a honlapod linkjét.

5. Közösségi oldalak Ha használsz közösségi oldalakat, akkor itt megadhatod a honlapod címét a saját profilodban, az üzenőfaladon ajánlhatod az új bejegyzéseidet, létrehozhatsz rajongói oldalt a blogodnak/honlapodnak/vállalkozásodnak. Nem kívánatos azonban oda nem illő hozzászólásokban, mások üzenőfalán, kéretlen üzenetekben reklámozni a honlapodat.

Comments are closed.