Nők és pénz

Van, aki szerint nem boldogít, van, aki szerint büdös, mások úgy gondolják, nem a pénz számít, hanem amit veszünk belőle – mégis az emberek többségét foglalkoztatja a téma, hogyan lehet több pénzhez jutni vagy éppen a meglevőt jól beosztani. Csapó Ida honlapja és tréningjei abban segítenek, hogy mi nők, anyaként, háziasszonyként vagy éppen egyedülállóként felismerjük, hogyan bánunk a pénzzel és segítenek anyagi függetlenségünk elérésében is.

Talán már láttátok azt az érdekes válságkezelési műsort a ZoneClub-on. A lényeg, hogy vásárlási mániában levő embereket keresnek fel, akik már hatalmas tartozásokat halmoztak fel és segítenek nekik megszabadulni adósságaiktól. Egy részüknél a napi program csúcsát a vásárlás képezi, de emellett egyéb káros pénzkezelési szokásokkal is küzdenek: az egyik résztvevő például minden reggel beugrott a pékségbe reggelizni, ami havi bontásban jelentős összeget emésztett fel. Itthon talán még kevesebben esnek abba a hibába, hogy a hitelkártyájuk terhére vásárolgatnak felesleges holmikat, de apró pénzgyilkos szokásai bizony sokunknak vannak. Mindeközben pedig mi, magyarok sokat panaszkodunk a pénzügyeinkre, az anyagi problémákra – s közben folyamatosan adósodunk el, egyre többet vásárolunk, a fogyasztás bűvöletében élünk.

Már önmagában ez a műsor is megért volna egy blogpostot, de most nem emiatt írok róla, hanem mert Csapó Ida oldalát olvasgatva mindig az jutott eszembe, vajon hány év kell még, hogy idehaza is elterjedjenek tömegesen a hitelkártyák és megjelenjenek a kártyák “áldozatai”?

Ida tréningje segít rádöbbenni, hogyan kezeled a pénzt, milyen akadályokat állítasz magad elé, milyen régi tapasztalatok, előítéletek gátolják a gyarapodásodat. Felismerheted, milyen a viszonyod nőként a pénzzel és milyen előnyöket meríthetsz ebből, sőt még beszélgethetsz is a pénzzel – ez utóbbi módja engem is nagyon érdekelne…

A mostani tréninget különleges aspektusba helyezi egy szám: a 8-as. 2008.08.08.-án indul (amikor az Olimpia) és nem véletlen, hogy éppen ekkor, a 8-as ugyanis a pénzáramlást, a szerencsepénzt szimbolizálja. Ha érdekel a Nők és pénz tréning, további részleteket olvashatsz róla Csapó Ida önismereti tréner honlapján!

1 Comment

  • Chi*** Csapó Ida

    2008. július 31. csütörtök

    Nagyon szépen köszönöm, Ági, a tréning hírelését… És várok mindenkit szeretettel – gyertek! 🙂

    ida ***