Itt lehet kérdezni!

Kérdéseid vannak? Olvastad a könyvet, de nem értettél valamit vagy elakadtál valahol? Itt felteheted a kérdéseidet!

Ezen az oldalon a könyvvel, vállalkozás indítással, internet marketinggel kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel.

Ha Motivátor előfizető vagy a Zárt osztály oldalán, ha Gazdagmami Tanfolyam vagy VIP előfizető vagy, a Klub oldalán várjuk kérdéseidet!

157 Comments

Comment navigation

 • Anett

  2016. február 24. szerda

  Kedves Ági!

  Azzal a problémával fordulok hozzád, hogy van egy 18 hónapos kislányom 13 hónapos korában kezdett el járni azóta minden hiszti alkalmával a fejét veri hol a falba, hol a betonba. Már több módszert próbáltunk pl. járókába tettük, figyelem elterelést, megpróbáltuk megértetni vele szépen, hogy ez nem jó, ez fáj stb., illetve a pohár vízzel locsolást is. Semmi nem vált be igazán úgy, hogy ezt elhagyná és most már egyre sűrűbben és erősebben veri a fejét. Sokszor még az üvegajtóba is. Olyankor annyira mérges, hogy egyszerűen nem figyel arra amit mondunk neki. Van erre esetleg valami ötleted, hogy mit csinálhatnánk vele? Válaszodat és segítségedet előre is köszönöm! 🙂

  • Vida Agi

   2016. február 25. csütörtök

   Szia, ez nem az a blogom, ahol ilyen kérdésekre adok tanácsot 🙂 Ennek a viselkedésnek az az oka, hogy nem tudja másként levezetni az indulatait, egyszerűen nincs rá eszközkészlete. Általában ilyenkor csalódik (bennetek, mert nem engedtetek meg valamit, vagy magában, mert nem tudott megoldani valamit). Az egyetlen megoldás ilyen helyzetben, hogy eltereled a figyelmét, felveszed, vigasztalod. Megértetni nem lehet vele, bántani meg szabad. A lényeg az lenne, hogy megtanulja kezelni a csalódottságát. Erre pedig az a jó megoldás, ha felveszed, megvigasztalod, aztán azt mondod neki: “Dühös vagy? Gyere itt ez a párna és boxold meg jól!” Ezzel olyan megoldást mutatsz neki a dühe levezetésére, amitől nem lesz semmi baja.

 • Nagy Mária

  2013. december 06. péntek

  Kedves Ági!

  Nagyon jók a könyveid, gratulálok hozzá.
  Én is segítséget szeretnék kérni, nem tudom jó helyen járok, itt lehet?
  Hasonló cipőben járok én is.
  Most költöztünk a párommal egy Szolnoki aranyos településre. Már fél éve ugyan hogy itt lakunk, és elnézem a fiatalokat. semmi cél, semmi összetartás csak a buli, csak a szórakozás semmi egyéb.
  felvettem a kapcsolatot a polgármester Asszonnyal a könyvtárvezetővel a műv ház. vezetőjével. sajnos megerősítettek abban amit láttam.
  Nincs itt olyan erős kezű veztő, összetartó erő, egy példamutatás, amit a fiatalok itt követnének, mintha innen mindenki menekülne.
  Végzettségem alapján műv.szervező, oktatásszervező, rendezvényszervező vagyok. de itt semmi senkit nem érdekel, mintha itt érdektelen emberek laknának, élnének. elmondtam, hogy rendeteg kapcsolatom van, de ők is hiába szerveztek bármit, megigérték, hogy mindenki ott lesz a rendezvényen, de a vendég és a szervezőn kívül senki nem jelent meg.
  Kérdésem: mivel lehetne a célcsoportnak (fiatalok, ovoda iskola, idősebbek) a figyelmét felkelteni ebben az alvó településen, hogy a gyerekek ne meneküljenek el a szakközépiskola után innen?

 • Bori

  2013. október 09. szerda

  Kedves Ági!

  Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet! Tanácsodat, ill.véleményedet szeretném kérni ötletemmel kapcsolatban. Babás és babaváró szülőknek szólna az ötlet, méghozzá minden olyan kellék szerepelne az oldalon, ami szükséges (babaszobabútor, autós ülés, babakocsi, játékok, textíliák). Egyedivé pedig azzal szeretném tenni, hogy nemcsak új termékeket forgalmaznék, vagy reklámoznék, hanem felvásárolnék megunt, vagy kinőtt termékeket is, amiből szintén készülhetne összeállítás, plusz a textíliák (ágynemű, rácsvédő, zsebes tároló, játékok stb.) egyedi készítésűek lennének, mert van egy kiváló varrónő aki csatlakozna az ötletemhez, plusz a játékok esetén fajátékokra gondoltam (hinta, libikóka, játéktároló láda stb.), amihez szintén van egy szakember ismerősöm. Mindemellett nemcsak forgalmazásra gondoltam, hanem akár lista összeállításra, vagy beszerzésre és kivitelezésre is. Kérdésem pedig elsősorban az, hogy működhet-e az ötlet szerinted, vagy túl sok egyszerre és emeljek ki egy témát, esetleg azt bővítsem folyamatosan. Nagyon köszönöm a választ! Lelkes olvasód: Bori

 • Fenyvesi Lászlóné

  2012. október 08. hétfő

  Kedves Ági!
  Abban szeretném kérni a segítségedet,hogy ha webáruházat szeretnék nyitni,akkor hogyan tudok képeket készíteni az áruról?A földön fényképezés nem annyira tetszik,bár látom,sokan így csinálják. Válaszodat előre is köszönöm: Ildi

  • Vida Agi

   2012. október 10. szerda

   Ez attól is függ, mi a termék. Kiviheted őket valamilyen szép helyre vagy parkba, ékszerek, ruhák esetén ez jól szokott mutatni. A másik lehetőség, hogy egy fehér belsejű dobozban fényképezed, így jól átjön az áru formája (ha színes)

   • Fenyvesi Lászlóné

    2012. október 10. szerda

    Kedves Ági!
    Köszönöm a választ,hétvégén kipróbálom. Egyébként gyermekruháról van szó,bocs,hogy nem írtam meg!
    Üdvözlettel: Ildi

 • Szabó Adrienn

  2012. október 08. hétfő

  Kedves Ági!

  A segítséged szeretném kérni. Kislányom 26 hónapos. Nagyon ügyes, vidám lányka. Régóta folyékonyan beszél és szobatiszta. Korához képest sztem fejlett. Sokszor hisztizik, de ezt betudom a dackorszaknak és a tesó születésének (6 hónapos a kicsi). Úgy látom szereti, elfogadta. Sokat játszik vele, és a férjemmel próbálunk minél többet a nagyobbal lenni, ne érezze, hogy elhanyagoljuk. Ezzel a részével nincs is probléma. A gond az, hogy csak bizonyos játékokat játszik, és azt is rövid ideig. Tudom életkori sajátosság, ez is ok. Viszont egyszerűen nem hajlandó olyan fejlesztő játékokkal játszani amihez figyelem, öszpontosítás és nyugalom szükséges. Nem kirakózik, pedig kitudja rakni, mert ha fáradt rá lehet venni. Nem épít, nem rajzol, semmi olyat nem játszik ami helyhez kötött és figyelmet igényel. Ez normáli? Most beíratom bölcsibe heti 1 napra, hátha a közösség jót tesz neki. Ebben is kíváncsi lennék a véleményedre. Jön a tél és én akármennyire is szeretnék nem tudok vele annyit foglalkozni amennyit igényel. Jó ötlet a magán bölcsi? Előre is köszönöm a segítséget!

 • Kis Emi

  2012. október 01. hétfő

  Szia Ági

  Nem tudod hol lehet a face oldalamra egy ID kódot kérni?
  Előre is köszii
  Emi

 • DIANA

  2012. szeptember 07. péntek

  KEDVES ÁGI,
  29 HÓNAPOS A KISLÁNYOM.NÉHÁNY HETE NAGYON MEGVÁLTOZOTT..MINDENEN HISZTIZIK ÉS BEPRÓBÁLKOZIK NÁLAM,HOGY MEDDIG CSINÁLHATJA.AZELŐTT OLYAN JÓ KISLÁNY VOLT,SZÓFOGADÓ,NEM HISZTIZETT.KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE,TANÁCSTALAN VAGYOK.A LEGFŐBB KÉRDÉSEM AZ,HOGY HOGYAN OLDJAM MEG EZEKET A KITÖRÉSEKET ANÉLKÜL,HOGY SÉRÜLJÖN A LELKIVILÁGA??NEKEM EZ AZ ELSŐDLEGES SZEMPONT!KÉRLEK SEGÍTS!!!ÜDV: DIANA

  • Vida Agi

   2012. szeptember 14. péntek

   Szia, ez nem az a honlapom, ahol ilyen kérdésekre válaszolok 🙂 De természetesen megteszem. Ez az életkor ezzel jár: a kicsi egyre önállóbb, te egyre többet tiltasz neki, korlátozod és ő ezt rossz néven veszi. Viszont az indulatait még nem képes szabályozni, ezért hisztizik.
   A hiszti két dologról szól:
   1. A gyereknek meg kell tanulnia kezelni az indulatait, azaz azt, hogy nem borulunk ki azonnal, ha valami nem úgy történik, ahogyan ő akarja.
   2. Meg kell tanulnia alkalmazkodni, elfogadni, hogy vannak szabályok és határok.
   Mindkettő kulcsa a példamutatás és a türelem: egyrészt meg kell neki mutatni egyértelműen mik a szabályok és nem módosítani rajtuk. Legyen egyértelmű a napirend, a mit szabad és mit nem szabad. Ha ez nem egyértelmű és világos, akkor a gyerek állandóan tesztelgetni fogja a határokat, és egyre kitartóbban hisztizik, mert megtanulja, hogy a hisztivel el tudja érni, amit akar.
   Másrészt meg kell tanulnia, mit kell tennie, amikor dühös. Ezt elsősorban úgy lehet megtanítani neki, ha te magad sem borulsz ki, amikor “éles” helyzet van, hanem türelmes és higgadt tudsz maradni, tudod kezelni a saját indulataidat is.

 • Harányi Anita

  2012. július 26. csütörtök

  Kedves Ági!

  Sajnos, más elérhetőséget nem találtam hozzád, ezért írok neked ezen a fórumon.
  Nagy tisztelettel nézem, ahogyan dolgozol és segíted a nőket, a női vállalkozókat.
  Én pedig szintén igyekszem segíteni a vállalkozókat, viszont banki oldalon. A MagNet Magyar Közösségi Banknál vagyok fiókvezető, és abból az apropóból írok neked, hogy láttam a Vállalkozónői Kerekasztal találkozótokat augusztus 10-én, és arra gondoltam, hogy ezen és ehhez hasonló rendezvényeken MagNet Bankos színekben részt vennék. Mit a véleményed?
  Természetesen, ha megadsz valamiféle elérhetőséget, akkor szívesen bemutatnám a bankunkat és elmondanám Neked, hogy miért gondolom azt, hogy érdemes lenne “együtt dolgoznunk”.
  Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm!
  Üdvözlettel: Harányi Anita

  • Vida Agi

   2012. július 26. csütörtök

   Szívesen látunk téged augusztus 10.-én 🙂 A többivel kapcsolatban a beatrix@gazdagmami.hu címre tudsz írni.

 • Demeter Edina

  2012. július 23. hétfő

  Sziasztok!

  Tud valaki segíteni, hogy az oldalam főoldalára szeretnék egy keskeny sávban futó kis csíkot, amiben a kiemelt partnerek vannak, linkelve. Nem találtam a wp-ben ilyen bővítményt, valaki látott már ilyet? A Köki terminál oldalán láttam ilyet, a lábléc felett közvetlenül. http://kokiterminal.hu/
  Köszi előre is, aki tud segíteni:-)
  Edina

 • Martin

  2012. július 20. péntek

  Kedves Ági!
  A Gazdagmami kezdő programját vásároltam meg és teljesen beleszerettem az online marketingbe. Van ötletem (termékem) egy vállalkozás indításához, de úgy érzem még egy lökés, egy megerősítés hiányzik. Leírom, hogy mire gondoltam. Tökmagolaj és dióolaj készítésével foglalkozunk (saját termék), mellette pedig egyedi, saját készítésű, hímzett textiltermékeket készítek (ezt még hobbi szinten). A kérdésem az, hogy lehet-e a kettőt úgy kombinálni, hogy készítek egy blogot, mely egyfajta gasztroblog lenne (olyan célcsoport lenne, aki egészségesen szeretne főzni, nekik receptekkel, hasznos információkkal a felhasználásról szeretnék segíteni, hogy miért jó a tökmag és a dióolaj használat – milyen betegség megelőzésére jó stb.). A textiltermékeket úgy hoznám össze ezzel, hogy egyedi, akár névreszóló ajándéktáskákat készítenék, melyekre hivatkoznék a blogon. Ajánlanám azoknak, akik ajándékba szeretnének olajat venni. Van ebben logika és lehetőség szerinted? Köszönöm előre is a válaszodat! 🙂

  • Vida Ági

   2012. július 24. kedd

   Lehet kombinálni a kettőt, ez jó ötlet 🙂
   Szerintem abban is jó lehetőség lenne, ha készítenél kész ajándékcsomagokat, amiben egy szép kis táskában lenne a kétféle olaj, és így lehetne megvásárolni kész ajándékként.

   • Martin

    2012. július 24. kedd

    Kedves Ági!
    Köszönöm a gyors válaszodat, nagyon sokat jelent nekem az elindulásnál 🙂
    Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mivel egyelőre még csak ez a két termékem van, ezért úgy gondolom, hogy erre még nem készítenék webshopot. Viszont a blogot már elindítottam (www.gastrolaj.blogspot.hu). Eleinte csak információt szeretnék nyújtani a termékek pozitív hatásairól és recepteket közölnék. Szerinted blogon keresztül is lehet ajánlani a terméket vásárlásra, ha igen mennyi idő után? Mikor már vagy egy bizonyos számú látogató?
    Vagy egyáltalán nem ajánlatos a blogot és a webshopot összekeverni?
    Köszönöm előre is a segítséged!

    • Vida Agi

     2012. július 26. csütörtök

     Nyugodtan tehetsz be a blogba bannereket (az oldalsávba), linkeket, amik a termékeidre mutatnak (ebben a blogban is van :)) Ezt akár a kezdettől fogva csinálhatod nem kell várni semmire. Csak arra ügyelj, hogy hasznos tartalmat adj, ne a termékeidről írj.

 • Krisz

  2012. március 07. szerda

  Sziasztok!
  Segítene nekem valaki annak megítélésében, hogy a napi 50 vagy 200 olvasó egy jó érték-e?
  Nekem jónak tűnik, de senki nem rendel, így azt gondolom, a szövegekkel lehet a baj…
  Köszi előre is!

 • Zsanett

  2011. november 09. szerda

  Kedves Ági!

  Régóta olvasgatom a blogodat,de mivel van még egy pár téma,ami kimaradt,így lehet olyat fogok kérdezni,amiről már volt szó 🙂 Szeretnék én is egy honlapot indítani,a nehézséget csak az okozza,hogy nem látom át mennyi munkával jár ez az egész.Az,hogy dolgozni kell a honlappal,egyáltalán nem gond,inkább az időbeosztás miatt kérdezem.Olvastam az egyik írásodban,hogy te mindig határidőket tűzöl ki magad elé,de csak azt nem tudom,hogy itt mire gondolsz?Arra találsz ki határidőt,hogy az új termékedet mikor dobd piacra?Vagy hogy mikorra írod meg a következő bejegyezésed?
  Te milyen pontokban tudnád felvázolni azt a munkát,amiket eddig végeztél a honlapodon?Az tiszta sor,hogy az első lépés a piackutatás.Aztán jönnek az első bejegyzések,keresőoptimalizálás,stb….de itt az egyik dologból jön a másik és mindig látja az ember,hogy mit kell tennie vagy ezeken kívül van más,amiket csinál az ember egy honlappal és amik elveszik az idejét?
  Gondolom a Start csomagodban bővebben is találok választ (már tudom mit kérek karácsonyra :D)de addig is szeretnék valami szálon elindulni,csak nem tudom hogyan,ezért is kérném a segítséged.

  A választ előre is köszönöm!

 • Adrienn

  2011. november 09. szerda

  Kedves Ági!
  Gyeden vagyok és közben írom az e-könyvemet illetve egy cd hanganyagát próbálom összehozni. A férjemnek van egy vállalkozása. Árulhatom a majdani weboldalamon a könyvet és a cd-t úgy hogy a vállalkozás ad róla számlát a vásárlónak? Vagy csak amikor már gyesen leszek, akkor alkothatok?

  Köszönöm a választ!

  • Vida Agi

   2011. november 09. szerda

   Nyugodtan megoldhatod így, hiszen így papíron a vállalkozás végzi a tevékenységet, ő vesz ki pénzt belőle és ez számít. A törvény szempontjából nem az a lényeg, hogy ne dolgozz a GYED alatt, hanem az, hogy ne keress vele.

 • Simon Zsuzsa

  2011. november 03. csütörtök

  Kedves Vida Ági!

  Azt szeretném kérdezni, – ami vitákat vált ki ismerősi körömben – hogy mennyire egészséges dolog az, ha a gyereket úgy hagyom ott valahol, az én esetemben a vigyázó nénijénél, hogy nem veszi észre, magyarán ellógok tőle.
  Másfél éves a kislányom, és egész egyszerűen ez a módszer vált be, ekkor nincs sírás anya után. Ha el kezdek búcsúzkodni, illetve látja, hogy elmegyek, akkor nagyon nehéz megnyugtatni utána, és az én szívem is beleszakad.
  Vannak akik, azt vallják, hogy ezzel becsapjuk a gyereket, hazudunk neki….
  Ártok én ezzel a gyereknek?
  Köszönöm előre is válaszod.

  Zsuzsa

  • Vida Agi

   2011. november 08. kedd

   Nem érdemes így elmenni, de nem azért, mert ez becsapás, hanem azért, mert később visszaüt: a kicsi nem tanulja meg, hogy ha elmész, elbúcsúzol, akkor utána vissza is fogsz jönni, így idővel elkezd majd tiltakozni azellen, hogy elmenj, nehezebb lesz pl. oviba beszoktatni.

 • Rita

  2010. december 10. péntek

  Hello,

  már rá is találtam a megoldásra, bocs a felesleges zargatásért.Tényleg állati ez a WP, pedig tök analfabéta vagyok ehhez, mégis megy. 🙂

 • Rita

  2010. december 10. péntek

  Sziasztok,

  most kezdem csak el a tartalmat töltögetni a weboldalamra és közben persze tanulom Ágitól a SEO-t. Egy kérdésem lenne: tud olyat a WP, hogy amíg én molyolok a beállításokkal, addig azt írja ki az odalra látogatónak, hogy “fejlesztés alatt”, de én azért lássam, hogy hogy alakul az oldal?
  Vagy ti hogy csináltátok hogy a póbálkozásokat ne lássák még…?

  Nagyon köszi a segítséget! 🙂

 • Márti

  2010. december 03. péntek

  Igen, a Gazdagmami tanfolyamról beszélek. Csak akkor ajánlom, ha eltökélt szándékod, hogy saját vállalkozást szeretnél és otthonról dolgozni. Ja igen, és ha kitartó vagy és hajlandó vagy nagyon-nagyon sokat dolgozni a sikerérét.
  (Különben Áginak bármelyik anyaga simán megéri az árát, annyira jók, hasznáhatók és gyakorlatiasak!)

 • Márti

  2010. december 02. csütörtök

  Kekecke, egyáltalán nem kell programozóvá válnod ahhoz, hogy honlapot tudj készíteni!!! Én is és még sok anyuka innen maga készítette a honlapját Ági anyagainak segítségével.
  A CMS egy tartalom kezelő rendszer, mint WordPress, Drupal, Joomla. Az RSS pedig arra szolgál, hogy a kedvenc blogjaidra ne kelljen naponta ellátogatnod, hanem egy RSS olvasóba jönnek a friss bejegyzések.
  Amúgy a Google minannyiunk barátja. 🙂

  • Kekecke

   2010. december 03. péntek

   Köszi szépen! Ági anyagán az a nagy, sok DVD-set érted? Már nézegettem, felkeltette az érdeklődésem. Vajon érdemes megvennem akkor is, ha még nem tudom, hogy komolyak-e a szándékaim…(bár elég komoly, hiszen sokgyerekkel itthon szeretnék maradni. ) Tényleg ilyen sokat lehet belőle profitálni?

 • Kekecke

  2010. december 02. csütörtök

  Kedves Ági!

  Elindítottam egy blogot olyan próbaképpen. Ahol megtanulhatom, kitapasztalhatom, hogy is működik a szerkesztgetés, magamat pedig rendszerességre szoktathatom…DE nem vagyok programozó, nekem nagyon érthetetlen pl az, hogy CSS, RSS, vagy feed, , ilyenek, és az összes hasonló kifejezés. Hol tudok utána nézni? wikipedia? Vagy programozóvá kell válnom ha azt szeretném, hogy olyan legyen a blogldalam, ami nekem is tetszik, vagy hogy egyáltalán 100%ban a sajátom lehessen?

 • Kinga

  2010. november 30. kedd

  Szia Ági!

  Abszolút kezdőként szeretném kérdezni hogy ha nincs vállalkozó a családban úgy is lehet blogot v. Weboldalt működtetni? Egy csevegős oldalhoz melyik lenne szerinted a jobb? Most jött el a pillanat amikor úgy érzem, hogy mindenképp tennem kell valamit, hogy én is hozzájáruljak a családi kasszához. Februártól már GYES-en lévő kismama leszek és hát belegondolni is rossz a 24000 ft havi bevételbe.
  Válaszod előre is köszi!

  Kinga

 • Heni

  2010. november 29. hétfő

  Szia Ági,
  most akadtam erre a kérdezz-felelet oldalra, és huhh, lenyűgöző a tudásod! Bár elvégeztem a tanfolyamot, de még mindig meglepsz:-)
  Egyik hozzászólásra írtad, hogy ne tegyünk ki látogatói adatokat (hányan voltak, stb). Az én célom viszont épp az, hogy majd valami hirdető, partnercég rámtaláljon, így nincs ellenemre, hogy bárki lássa az adatokat. Elemzési célokra a google analyticset használom.
  Elegánsabb lenne, ha nem lenne kint, vagy azért nincs akkora jelentősége? Köszönöm előre is a választ, üdv
  Heni

  • Vida Agi

   2010. november 29. hétfő

   Ezeket inkább a médiaajánlatba érdemes beletenni, valós mérési adatokat akár screenshot formájában betehetsz oda.

 • Kekecke

  2010. november 29. hétfő

  Kedves Ági!
  Köszönöm a sok segítséget, önbizalom erősítést, amit kaptam és folyamatosan kapok az írásaidból. Erőt meríthetek belőle.
  Gondom, hogy ugyan még messze az idő (két gyerköccel vagyok itthon, a kcsi két hónapos, de szeretnénk még babát, szóval még van pár évem), de különböző okokból nem szeretnék visszamenni oda dolgozni, ahol eddig voltam. Szeretnék itthon maradni, és továbbra is “csak egy anya” lenni. De nem tudom, hogyan jöhetne be pénz a mindennapi életünkhöz, ha otthagyom a 8 órát, ami fizikailag is megerőltető.

  Szeretek számítógépezni, párom tud segíteni, de nincs ötletem, hogy pl mivel indíthatnék vállalkozást, hogy egyáltalán nekem való-e. Nem készítettem semmi eredetit, csak a meglévő ötleteket próbálgatjuk itthon. Sokminden érdekel.

  Gondolod, hogy lenne létjogosultsága egy olyan blognak pl, ahol a saját tapasztalataimat, ötleteimet, élményeimet írom le gyereknevelésről, főzésről, mindennapokról?
  A szakmámat sajnos nem lehet interneten űzni, legalábbis én nem hiszem, hogy úgy minőségi munkát adnék ki a kezemből. Nekem látnom kell a másik felet, hogy igazán tudjak segíteni neki.

  Válaszodat előre is köszönöm!
  Csodaszép napokat!
  Kekecke

  • Vida Agi

   2010. november 30. kedd

   Annak mindig van létjogosultsága, ha megosztod a tapasztalataidat másokkal. De. Csak akkor fog működni a dolog, ha kitalálod a tapasztalatod mely része és kinek a számára lehet érdekes. Pl. azt mondod, hogy a sok gyerekes, nagycsaládos anyukáknak segítesz abban, hogyan főzzenek nagy adagokat (nagyadagos receptek), mit lehet főzni sok embernek, pláne, ha egyedi igények is vannak. Vagy: abban segítesz, hogyan és mit lehet a gyerekekkel közösen játszani stb.

 • Lilla

  2010. november 26. péntek

  Kedves Ági!
  1, Facebook-os like gombot próbálok kitenni a WPs oldalamra, de mindig csaka szöveg jelenik meg. Appearance – widgets – texts : így próbálkoztam. Nem így kell?
  Ha van 5 oldal is a FB-on, amit én kezelek, hogy tudok más-más oldalamra küldeni FB gomb megnyomással anyagot? Mindig csak a saját, személyes oldalamra küldi az infókat. Pedig van, ami MBT-re, van ami Angolozzunk-ra való…
  2, Szintén FB. Egyik oldalammal a másik oldalamat nem kedvelhetem? vagy pl. az angolos oldalammal valaki másnak az angolos oldalának nem lehetek rajongója? Nem sikerül… Hogyhogy csak magánemberként tudok like-olni?
  3. Klikkeltem fentebb a technikais linkedre, de nem nyílt meg. Mi kell ahhoz, hogy hozzáférhessek?
  Köszönöm előre is.

  • Lilla

   2010. november 26. péntek

   A 2. pontot csak sikerült megoldanom. A fényképem alatt felajánlja, hogy Hozzáadás a kedvencekhez:-)

  • Vida Agi

   2010. november 29. hétfő

   1. Nem ez a megoldás, mert így az oldalsávba kerül a Like gomb. A bővítményeknél menj be az Új hozzáadása alatt a Keresésbe és keress rá a Facebook Like Button pluginre.
   Ehhez be kell majd másolni azt az egyedi azonosítót (egy szám), amit az FB azon a saját FB oldaladon az URL sávban ad meg az id= rész után, amit szeretnél like gombbal ellátni. Mivel ezt az egyedi azonosítót használod, ezért fogja tudni, mikor melyiket lájkolod.

   2. Nem, mert a rajongói oldal nem valós személy. Lájkolni csak magánszemélyként lehet.

   3. Ez egy régi szolgáltatás, már megszűnt.

 • Noemi

  2010. november 25. csütörtök

  Kedves Ági!
  Nagyon jókor találtál rám! 🙂 Még zöldfülő vagyok az internetes kereskedés témájában, de egy ideje már foglalkoztat egy online vállalkozás létrehozásának ötlete. Most legalább már tudom, hogy hol induljak el. 🙂
  Kérdésem a START dvd megvásárlására vonatkozik. Adózással kapcsolatos ismeretek mennyire naprakészek a dvd-n vagy mennyire konkrétak egyáltalán? Azért kérdezem, hogy mikorra lenne célszerű időzítsem a megvásárlását, hogy naprakész ismeretekhez jussak. Hiszen az adózás jó esetben “csak” évről-évre változnak. Mivel jövő évre tervezem az indulást, így az aktuális ismeretek megszerzése miatt gondoltam, hogy jövőre lenne érdemesebb inkább megvásárolnom a dvd-t, feltéve ha egyáltalán olyan ismereteket tartalmaz, ami aktualizálásra kellene hogy kerüljön. Köszönettel venném, ha segítenél a döntésemben!
  Továbbá lenne egy észrevételem ezen oldal blogjával kapcsolatban. Mivel feltett szándékom, hogy végigolvasom a blogot, így számomra hasznos lenne egy blogarchívum, amiben könnyebben navigálhatnék az egyes cikkek között. (pironkodós smiley)

  • Vida Agi

   2010. november 26. péntek

   Noémi, ebben az anyagban adózással kapcsolatban az alap dolgok vannak benne (cégalapítás, engedélyek stb. kimondottan az online vállalkozással kapcsolatban), ezeket frissen tartjuk, azonban mindent mi sem tudunk nyomonkövetni, így az egyéni kérdésekkel kapcsolatban mindenképpen érdemes könyvelőt felkeresni (illetve sok mindent megtalálsz az anyabarat.hu oldalon is)

   A másik kérdésedre a jövő héten lesz egy megoldásunk ;), addig a kategóriák menüpont alatt tudsz navigálni a régebbi bejegyzések között.

   • Noemi

    2010. november 26. péntek

    Köszönöm Ági a gyors választ! Akkor megvan mit kérek a Jézuskától. 🙂

 • Sulyok Adrienn

  2010. október 12. kedd

  Kedves Ági!

  Örülök, hogy rád találtam. A letölthető könyveket egy szuszra elolvastam. Nálam még csak most fogalmazódik egy honlap ötlete és teljesen kezdő vagyok a témában. Angoltanár vagyok, jelenleg második gyermekemet várom, és úgy érzem, az elmúlt 12 évben nyelviskolákban, általános iskolai és magánórák adása során felhalmozott tapasztalataimat illetve saját összeállítású gyakorló feladataimat megoszthatnám másokkal. Közben talán pénzt is kereshetnék. Csak nem tudom, hogy álljak neki. A célközönségem mindenki lehetne, aki szeretne jól megtanulni angolul – különös tekintettel az örök újrakezdőkre. Ami elbizonytalanít, hogy van egy nagyon jó oldal ebben a témában (itt most nem csinálok nekik reklámot) és nem akarok olyat, mint az övék.
  Tudtok nekem segíteni?
  Előre is köszönöm!
  Adrienn

  • Vida Agi

   2010. november 26. péntek

   Javaslom, hogy ne “mindenki” legyen a célközönséged. Keress olyan célcsoportot, akinek fontos az angoltanulás, jól körvonalazható és közel áll hozzád, szívesen írsz nekik, ez az, amiben különbözni tudsz a többi “mindenkit megtanítunk angolul” oldaltól (pl. angol kisiskolásoknak, angol informatikusoknak, angol nőknek, angol azoknak, akiknek a beszéd okoz gondot) Ebben segíthet ez a bejegyzés is: http://www.gazdagmami.hu/marketing/celozgassunk

 • Mészáros Anikó

  2010. október 09. szombat

  Ági, köszönöm!
  Ez is nagyon jó, hogy ezt most akkor tudom 🙂 De én csak sima bannerre gondoltam, hogy egy kép a banner, nem kell, hogy animált legyen. Mondjuk mint az “Év Anyavállalata” banner, amit ki lehetett tenni az oldalunkra. Hogy ha mondjuk valamelyik partnerem olyan jó fej, hogy kitenne bannert, akkor tudjak neki küldeni.

 • Vida Agi

  2010. október 09. szombat

  Anikó, arra gondolsz, hogy animált banner legyen. A Fireworkssel tudsz ilyet csinálni, simán meg kell keresni az oldalsó eszköztárak között a Frame nevezetűt. Az egyes framek lesznek az animáció képkockái. Amire figyelni kell, hogy van a képkockák (Frame1, 2 stb) mellett egy szám, ez mutatja, mennyi ideig látható az adott képkocka, azaz ez adja meg a képkockák sebességét. Minél nagyobb a szám, annál lassabban váltakozik a képkocka. A kész animációt Animated GIF formátumba kell menteni.

 • Mészáros Anikó

  2010. október 09. szombat

  Bocs, sikerült 2x hasonlót küldenem, mert azt hittem, az első nem ment el 🙂

 • Mészáros Anikó

  2010. október 09. szombat

  Ági! “Igazi” bannert szeretnék csinálni (eddig csak simán a kép mögé raktam egy linket, ennyi, ez se rossz, de azért nem olyan tuti…)
  Milyen programot ajánlasz hozzá? Nem (feltétlenül) flash banner, csak sima…

 • Mészáros Anikó

  2010. október 09. szombat

  Ági!
  Hogyan lehet bannert csinálni? Nyilván nem bonyolult, de még nem jöttem rá… Eddig úgy csináltam, hogy a simán a képre (vagy mögé) raktam egy linket, de A Banner sztem nem ilyen, legalábbis máshol másmilyennek látom (talán egy script vagymi?).
  A Fireworks-szel próbálkoztam, de még nem teljes a siker.
  Ha túl bonyolult a válasz, akkor bocs.

 • Nagy Szaffina

  2010. október 01. péntek

  Üdvözöllek Ági!

  Köszönöm az ötletet, és a dicséretet! Levettük a látogatottsági adatokat, bár azt még fent hagytuk, hogy honnan is jönnek az emberek. Szerinted az még fent lehet, vagy azt is levegyük? Az adózással nem vagyok tisztában! Nincs munkahelyem kvázi munkanélküli vagyok hivatalosan, és nem tudom, ha beindul a partner program, hogy is kell adóznom? Nem viszi el az összes bevételt? Egyáltalán mi után kell itt adóznom? Kell, hogy vállalkozó legyek?

  Férjem nevére is lehetne? Ő alkalmazott.

  Már jelentkeztem szervezőnek is!

  Köszönöm a válaszokat!

  Üdvözlettel: Szaffina

 • Mészáros Anikó

  2010. szeptember 30. csütörtök

  Kriszta, Ági!
  Köszönöm!

 • Vida Agi

  2010. szeptember 29. szerda

  Szaffina, gratulálok a blogodhoz, nagyon tartalmas! És azok a brokkolik a fejlécben.. 🙂 Amin változtatnék: az oldalsávból vedd ki a látogatottsági adatokat, ez nem a látogatóidra tartozik, helyette telepítsd fel a Google Analyticset (ingyenes)

  Már többen kérdezték Veszprémet, a http://www.gazdagmami.hu/turne oldalon jelentkezz szervezőnek és egyeztetünk ezügyben.

 • Nagy Szaffina

  2010. szeptember 28. kedd

  Kedves Vida Ági!

  Nagyon köszönöm a hírlevelet, lelkes olvasója leszek!

  Röviden, csak annyit, hogy elkezdtem olvasni az ingyenesen letölthető könyvet, amiért külön köszönet, és hát nem tudom letenni! Tíz évig foglalkoztam üzlettel, sokat tanultam, pár internetes tanfolyamon is részt vettünk a férjemmel, nem kevés pénzt, időt beleáldozva, de úgy érzem, ez tényleg hasznos!!! Az internetes üzlet még nekem is most kezd kialakulni.

  Magamról röviden csak annyit, hogy itthon vagyok, most egyenlőre nem üzletelek, dolgozni nem tudnék elmenni, ( és nem is szeretnék, mert tudom hogy mennyit kerestem az üzletben, és mennyit keresnék alkalmazottként, és úgy érzem többet érek) és elkezdtem írni egy könyvet, ( kapcsolati témában) és egy blogot

  http://www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com

  ami az egészségről szól, tanácsadásról, ( tapasztalatok útján természetesen) receptekről, egészséggel kapcsolatos programokról. Május végén vágtam bele, jelenleg van partnerprogramunk cégekkel, és linkcserén is dolgozunk folyamatosan. Úgy érzem jól haladok, de annyi kérdés felmerült bennem! És most az Ön tapasztalata, könyve, tudom sokat segít majd. Gondolkoztam azon, hogy ételkiszállítást is végezzünk a férjemmel, ( aki jelenleg informatikus a rendőrségnél, már 13!!éve, és nagyon elszeretne jönni) és tanfolyamok ( ételek készítésével kapcsolatban)tartásán is gondolkozunk.

  Csak azért írtam meg röviden ki vagyok, hogy megköszönjem az így elküldött “erőt” , és hogy röviden bemutatkozzam!

  Bár van önbizalmunk, néha kell a megerősítés, igen jó úton járunk! Illetve segítség, mert kis hazánk adózásában, engedélyezéseiben elakadtam…Remélem segíteni fognak az Ön tanácsai! ( Esetleg megnézné a blogot, kíváncsi lennék rá, hogy mi a véleménye? Jelenleg nem értékesítünk terméket, és nem is ebben gondolkozunk pl: kapszulák, vagy ilyesmik. Köszönöm!!!) Küldök olvasóinknak hírlevelet is, de mivel nem rég kezdtük, még kevesen vagyunk, De VAGYUNK!!

  Már ajánlottam Önt gyorsan a barátaimnak, mert tényleg fantasztikus amit csinál! láttam a tanfolyamokat is, Veszprémben lesz valamikor a közeljövőben? Illetve ha nem, és én segítenék a megszervezésében, pontosan mit kellene tennem? Tudom, hogy sok nőnek és férfinak segítene a tanfolyam!

  Köszönöm, hogy elolvasta, és hogy a nőkért így helyt áll!!

  Üdvözlettel, és tisztelettel: Nagy Szaffina

 • Mónika

  2010. szeptember 28. kedd

  Kedves Ági! A vállalkozói ötletek rovatban olvastam, a kutyasétáltató franchaise pontban a babyszitter közvetítő javaslatot, amely elnyerte a tetszésem. Szívesen indítanék ilyen vállalkozást, de a munkaügyi központ honlapján az áll, hogy csak az lehet magán munkaerő-közvetítő, aki 500.000 ft bankban erre a célra, letétbe helyezett pénzzel rendelkezik. nekem nincs induló tőkém, sem bárki akivel társulhatnék. kérlek, írd meg, a javaslatodat! segítséged előre is köszönöm: Mónika

Comment navigation