Szerencsekovács tanfolyam

Lassan másfél éves lesz az oldal. Azóta több száz anyukával léptem kapcsolatba a Gazdagmami Tanfolyamon vagy a Motivátoron keresztül, sokféle történetet, tapasztalatot hallottam arról, hogyan is lehet a GYES időszakát felhasználni arra, hogy lehetőséget teremts magadnak egy olyan életre, amit élni szeretnél. Hűűű, nagy szavak 🙂 De vajon lehetséges ez?

Igen, hiszen ezért vagy most itt 🙂 A 21. század nagy kihívása felismernünk, hogy a saját sorsunkért mi vagyunk a felelősek. Ha most még úgy is érzed, hogy a kormány, a környezeted, a családod vagy a munkahelyed hibás azért, mert nehezen találsz munkát, nem tudsz elég időt tölteni a gyermekeiddel és minden hónapban éppen hogy csak ki tudod fizetni a rezsit, akkor ígérem neked, hogy az elkövetkezendő néhány hétben fel fogod ismerni, hogy KÉPES VAGY BEFOLYÁSOLNI A SORSOD.

És itt nem csak az anyagi helyzetedre gondolok, mert a pénz csak egy eszköz, hogy megvalósítsd azt az életmódot, amiben jól érzed magad.

„Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa” – tartja a mondás, erről kapta a nevét ez a több hétig tartó minikurzus, melynek során lépésről lépésre vezetlek végig az átalakulás folyamatán a hírlevélben és a blogon.

Kalapács

A lépések

1. Kerülj tisztába magaddal!

Akár vállalkozáson gondolkodsz, akár mellékállást szeretnél, vagy csak egy jobb munkahelyet, mindenképpen fontos, hogy tisztában legyél a céljaiddal. Egyáltalán nem célom az, hogy rábeszéljelek a saját vállalkozásra, de fel kell ismerned azt, hogy alkalmazottként is tudatosan kell irányítanod a karrieredet, ehhez pedig ugyanúgy célkitűzésre és tervezésre van szükség, mint egy vállalkozás esetében.

Pontosan tudnod kell, milyen életet szeretnél élni. Hogyan nézne ki egy ideális napod? Mit csinálnál? Mikor kelnél fel? Mivel töltenéd az időt? Milyen tevékenységeket végzel szívesen és mi az, amit nem csinálsz szívesen? Mi az a munka, ami igazán inspiráló a számodra és mi az, amit utálsz? Többek között ezeket a kérdéseket kell tisztáznod magadban, mielőtt bármilyen irányba elindulsz az anyagi függetlenség útján.

2. GPS avagy „Milyen utat kell bejárnom?”

gps

A sorozat második részében arról beszélünk majd, pontosan hogyan építsd meg a céljaidhoz vezető utat. Vajon mi tart vissza attól, hogy megvalósítsd az álmodat? Mi az, amit be kéne szerezned ahhoz, hogy úgy élj, ahogyan megálmodtad magadnak? Mondjuk kellene egy autó, mert így megtakarítanál naponta 1 órát, amit most utazással töltesz. Vagy kellene egy nagyobb lakás, ahol kényelmesebben elférhettek. Ahhoz, hogy megvalósíts egy életstílust, szükségesek bizonyos erőforrások, de ennél sokkal többről van szó. Évek telhetnek el, mire nagyobb házba tudsz költözni, de ahhoz, hogy minden nap úszni járhass, nem szükséges milliárdosnak lenni. Az életmód amiről beszélek tehát azt az életet jelenti, amiben itt és most, a jelenlegi helyzetedben a legjobban érezheted magad. Ehhez gyakran egészen apró változtatás is elég, például azt megteremteni magadnak, hogy minden nap eljuss úszni vagy sétálhass egy órát a családdal.

A gond az, hogy a legtöbbször nem látjuk az utat, amit be kell járnunk, ezért inkább el sem indulunk rajta. A gazdagságtudat nem abból áll, hogy megálmodsz magadnak egy nagy fehér házat és egy szép piros autót, hanem, hogy megvalósítás során mindvégig gazdagnak érzed magad. Mondjuk attól, hogy heti 1x eljutsz egy masszázsra, vagy új szőnyeget tudsz tenni a nappaliba.
Ahogy pedig lassan kis lépésekben építgeted az új életedet, szép lassan a bevételeid is gyarapodni fognak és egyre közelebb és közelebb kerülsz a fehér házhoz és a piros autóhoz – a különbség csak annyi, hogy míg azok, akik csak a piros autót tűzték ki célul, azok belerokkannak, mire elérik, addig te jól is érzed magad közben 🙂

3. A hörcsög üzemmód

hamster

Ha már tudod, mit szeretnél és tudod, hogyan szeretnéd, akkor nincs más hátra, mint a megvalósítás… de várjunk csak egy kicsit… tulajdonképpen mit is kéne csinálnod? Az a helyzet, hogy rengeteg ismeretre lesz szükséged ahhoz, hogy vállalkozásba fogj akár mellékállásban, akár főállású vállalkozóként képzelted el a dolgot. Tudatosan kell fejlesztened magadat, kishörcsöghöz hasonlóan kell gyűjtened a rengeteg információt, aztán fokozatosan feldolgoznod. Erről lesz szó a harmadik részben.
Az első időben csak gyűjtögetni fogsz, aztán szép lassan letisztul a kép, és nekiállhatsz a megvalósításnak, de mielőtt csinálnál valamit szükséged lesz majd a …

4. … tervezésre

Itt már nem álmok vannak, hanem maga a kőkemény valóság: az kell leírnod folyamatában, hogyan is fog mindez megvalósulni. Mit csinálsz június 22-én 15:00-kor? És október 31.-én reggel? Most már nem állok neki új vállalkozásnak projektterv nélkül, mert ez segít át a bizonytalan időszakokon. Amikor elhúzódik, lassan megy és reménytelennek tűnik a munka, akkor előveszem és látom, hogy ez a fázis, amiben vagyok 2 nap múlva végetér és már csak 2 hét van az első eredményekig, ez pedig erőt ad (arról nem is szólva, milyen jól esik a nap végén kipipálni az utolsó aznapi feladatot is 🙂 )

A 4. részben tehát megmutatom majd a tervezés alapjait és azt is, hogyan lehet mindezt gyerekek, család és házimunka mellett megoldani.

5. Valósítsd meg!

Az utolsó részben már „csak” meg kell valósítanod mindazt, amit megálmodtál és elterveztél, ennek a folyamatáról, módjairól és buktatóiról is beszélünk majd.

2 nap múlva jelentkezem tehát a minikurzus első leckéjével.

Addig pedig házi feladat 🙂 : Hol tartasz most ezen az úton?

  – Tisztában vagy a céljaiddal?
  – Látod magad előtt az utat, amit be kell járnod?
  – Már gyűjtögeted az információkat, de még nem tudtad megszűrni?
  – Vagy éppen a tervezési fázisban vagy?
  – Esetleg már készen a nagy terv és a megvalósítás korszakát éled?

80 Comments

Comment navigation

 • Adorján Zsolt

  2011. július 20. szerda

  Időnként továbbküldöm Ági egy-egy hírlevelét, vagy megosztom egy-egy facebook-bejegyzését. A reakció sokszor az, hű, de jó, és pont jókor jött 😉 Itt is előkerült párszor, hogy pont aktuális.
  Aztán továbbgondoltam, és arra jutottam, hogy Ági írásai egyrészt tényleg hű de jók, másrészt tényleg jókor jönnek – mert egész egyszerűen bármikor jókor jönnek 😉

 • Nagy Adrienn

  2011. július 14. csütörtök

  Igen. Befolyásolhatod a saját sorsod. Ehhez viszont elég magas szinten kell lenned abban a tekintetben, miszerint az energiák halmazát – saját energiáddal kiegészítve – segítségül tudod hívni.
  Nem kell hozzá mágia, nem kell varázslat. Nincs ebben semmi misztikum, pusztán az, hogy tudd, Te vagy a mindenség, és a mindenség Te vagy.

 • Fürediné Edit

  2011. július 01. péntek

  Nagyon hasznosak az utmutatók, ezt a tanfolyamot én is végigcsinálom,hogy másoknak is tudjak segíteni, főleg a munkanélkülieknek.Köszönjük Ágica a közösségi szolgáltatásodat,Isten fog ezért továbbra is megjutalmazni.Edina

 • Kata

  2011. június 23. csütörtök

  Az én életem szép lassan napról napra omlott össze, megtört lelkileg is, egészségileg is. Hatalmas adósság, be nem fizetett csekkek tömkelege és mindig jön valami új nem tervezett kiadás. Próbálom magam összeszedni, mivel van öt lányom a család mozgatórugója én vagyok, nekem nem lehet feladni. A munkaerő piac nem kíváncsi rám, mivel nagycsaládos vagyok, talán nem elegendőek a képesítéseim, vagy nem bíznak az elhivatottságomban. A munkahelyemre (ami még egyenlőre megvan) nem kívánnak alkalmazni csak részmunkaidőben, szeptembertől. Mondanom sem kell, hogy ez nem fogja fedezi a család kiadásait. Nagyon sokat segít amit itt olvasok, sok hasznos infót kapok. Minden reggel úgy kelek és este úgy fekszem, hogy azon agyalok mit kezdjek az életemmel. Egy valamire rájöttem, soha többé nem akarok mások kényének, kedvének és hangulatváltozásainak kitéve élni és dolgozni (főnököm). A magam ura leszek csak nagyon döcögős az út ami oda vezet. Elkezdtem tanulni, hogy legyen megfelelő papír a kezemben de iszom Ági minden szavát és gondolatát mert az igazi tudás beigazoltan innen jön. A két forrást összeötvözve építem fel az életem újra a nulláról. Az információ amit Tőle kapok életmentő. A kommenteket olvasva arra gondoltam én még nem tudom az utam, de most, hogy jobban belegondolok az innen kapott infók hatására kezdtem el tanulni és nem telik el úgy nap és óra, hogy ne arra gondolnék mi lenne a legjobb a számomra és hogyan fog ez megvalósulni. Nagyon várom a minitanfolyamot és ahogy lehetőségem adódik fokról fokra végigtanulom az itt felkínált összes tanfolyamot. Köszönet mindenért.

 • Nagy Zsuzsanna

  2011. március 31. csütörtök

  Kedves Ági!

  Fiatal nagymama vagyok, és egy csodálatos barátnőmtől kaptam meg az utat hozzád.
  Nagyon sok hasznos leveledet, cikkedet olvastam, és köszönöm.
  Nem gondolom, hogy mindent tudok, és nagyon szívesen tanulok újra és újra. Szívesen próbálok ki számomra új dolgokat.
  Nagyon várom a folytatást. A lányomnak szeretném átadni, de ő még nem befogadó.

  Köszönök mindent. Szeretettel üdvözöllek: Zsuzsó

 • Gulybánné Vali

  2011. február 01. kedd

  Nálam készen van a nagy terv,a megvalósítás következik, de nem volt könnyű eddig eljutnom. Nagyon nagy kitartás kell hozzá, és én sem voltam mindig kitartó. A csalódások egy időre elvették a kedvem az egésztől, de mindig újra belekezdtem és eldöntöttem, hogy most már nem hagyom veszni az eddigi munkámat. Közben fejlődött a személyiségem is, pozitívabb lettem és lassan elérem a céljaimat. Mindenkit arra buzdítok, hogy vállalkozzon! „Igen, a kockázatvállalásban benne van a kudarc veszélye. Különben sikervállalásnak hívnánk.” Bízz magadban, és merj nagyot álmodni. A kitartás meghozza gyümölcsét.”Ha ma nem változtatsz, a holnap ugyanolyan lesz mint a tegnap” Mindennap egy kis változtatástól az életed óriásit változhat. Mindenkinek sok sikert kívánok és türelmet, kitartást az úton!

 • Szidónia

  2011. január 06. csütörtök

  Én éppen blogot írogatok illetve töltöm fel az alkotásaimat…Van közalkalmazotti jogviszonyom és innen szeretnék majd vállalkozni az alkotásaimmal kapcsolatosan…

 • Lilla

  2010. november 16. kedd

  Köszönöm, ez is bátorító.
  A vállalkozásom már beindult, Ági sok ötletét használom. Vannak céljaim, de nehezen ülök neki, hogy papírra vessem. Nincs esetleg egy konkrét kérdéssor, amikre válaszolva összejönne a CÉL megfogalmazása? Vagy majd az is a minitanfolyamban? Jó lenne…

 • Vida Agi

  2010. szeptember 15. szerda

  Gratulálok! Szívesen 🙂

 • PortikLászló

  2010. szeptember 15. szerda

  Épp az este írtam egy blogbejegyzést,hogy lassan két hónapja telt el,hogy találkoztam a gazdagmami oldallal,és az itt tanultakat alkalmazva milyen eredményeket értem el.(Noha nem vagyok kisanyuka :- ). Tudom,hogy ez itt nem a reklám helye,de ha mégis a h.sz-nél megjelenik a blog elérhetősége,akkor olvassátok, mert érdemes.
  Röviden : két hónap alatt elértem,hogy a honlap nyereséget termeljen.Köszi Ági.

 • Vida Agi

  2010. szeptember 08. szerda

  Zsolt, tudunk róla, a szolgáltatónk frissítette a szoftvert és ettől állítódott el a levél, dolgozunk a kijavításán. Itt az oldalon nem lehet olvasni, de ha küldesz egy e-mailt a beatrix@gazdagmami.hu -ra, hogy melyik levél hiányzik, akkor elküldjük neked.

 • Zsolt

  2010. szeptember 08. szerda

  Kedves Vida Ági. Feliratkoztam a hírlevélre, de nem tudom elolvasni, mert krix-kraxok jelennek meg a levélbe. 🙁 pl. 4. … tervezĂŠsre

  Van valahol lehetőség a hírlevél elolvasására a weboldalon is?
  Zsolt

 • Vida Agi

  2010. augusztus 15. vasárnap

  Örülök, hogy tudtad használni 🙂

 • Hajni

  2010. augusztus 14. szombat

  Most olvastam el ezt a bejegyzést, eddig valahogyan kimaradt nekem (pedig olvasom a hírleveleket).
  Nagyon hasznos a könyvlista, amit a kommentek között találtam.
  Köszönöm

 • Beáta

  2010. augusztus 14. szombat

  Sziasztok!

  Most olvasom a Szerencsekovács tanfolyamot! Hogyan lehetne rá jelentkezni?

 • Eszter

  2010. május 27. csütörtök

  Kedves Mindenki!
  Szia Ági!

  Nekem is rengeteg ötletem van, de elveszek a megvalósítás fázisában…Tervezgetek, de mindig valami felrúgja a terveimet…Már az eddigi olvasgatás is jót tett, mert önbizalmat ad és sokat lehet tanulni a hírlevelekből és mások tapasztalataiból. Kíváncsian várom a folytatást és remélem, hamarosan eljön az „én időm”!
  Eszter

 • Viktória

  2010. május 27. csütörtök

  szia Ági!

  Hatalmas ötlet! Sokfelé forgácsolom magam és nagyrészét tanulás teszi ki. De mostanában akárhova nyúlok, ugyanazt mondják, mint te. Úgyhogy az elmélet már nagyon megy, de remélem, nálad még a gyakorlati kivitelezéshez szükséges „lökést” is megkapom, mert látom, hogy tényleg itt a kulcs.

  Vikica

 • Szorsi

  2010. május 04. kedd

  Szia Ági!

  Nagyon szeretem a hírleveleidet, sokat lehet belőlük tanulni, és igen, nagy erőt ad az ember lányának!
  Én még csak a tervezgetés fázisában vagyok, és egyelőre még nem is tudok sokat foglalkozni a saját vállalkozásommal. De azt tudom, hogy mit szeretnék, nagyjából azt is hogyan, de a pontosítások és a megvalósítást még várat magára.
  Kislányommal gyeden vagyok itthon, október óta nyomom a fősulin az utolsó évemet. Decemberben fogok államvizsgázni, a nyelvvizsgát is meg kell csináljam, de addig még elég sok dolgom van. Egyelőre erre kell koncentrálnom, de élvezettel olvasom a leveleidet és minden minitanfolyamot, amikből csak tanulhatok és amik megerősítenek abban, hogy bele kell majd vágnom, mert érdemes. És mert sokan ezt teszik és sok embernek sikerül. A Te tanácsaiddal meg értékes infókat is kapunk a buktatók és egyéb akadályok elkerülésére is.
  Így tovább, remélem mire eljön az én időm, még akkor is rengeteg levelet fogok kapni Tőled:)

  üdv: Orsi

 • Kovácsné Tóth Tímea

  2010. március 27. szombat

  Szia Ági!
  Eddig gyűjtögettem a gazdagmami tanfolyam anyagát, egy hónapja kezdtem el ténylegesen átnézni tanulgatni. Most érett meg az elhatározás, hogy én bizony vállalkozást fogok indítani. Mert számba vettem a lehetőségeimet a munkaerő piacon. Kereskedelmi végzettségem van, ténylegesen el tudok helyzkedni benne, de csak szezonálisan, és a többi jó pár hónapban mit fogok csinálni? El vagyunk adósódva, hogy hozzam helyre azzal ami csak pár hónapig áll rendelkezésemre? Kislányom még a 9.hónapot tapossa, rengeteg időt fog még igényelni. Mire elég a két év? Kevés a gyes? Főleg, hogy már két hónapja nem kaptam, mert a könyvelő nem szólt időben, nem intézkedett. Ugyhogy belevágtam a hosszú utamba! Mert azzal tisztában vagyok, hogy nem lesz egy könnyű győzelem! Hiszen már most akadályokba ütköztem. De nem adom fel!!! Még a gyűjtőgető fázisban vagyok!
  Üdvözlettel
  kttimea

 • Jiszuj

  2010. március 17. szerda

  Szia Ági!
  Rengeteget tanulok a munkáidból és abból, hogy érthetően magyarázod el a folyamatokat és tudnivalókat. Kíváncsian várom a minisorozatot.

 • Laki Elvira

  2010. február 16. kedd

  Szia Ági!

  Nagyon jó az ötlet! Azt már eldöntöttem hogy Gyes után nem szeretnék visszamenni a multihoz ahol eddig dolgoztam, napi 12 órát is. Már kitaláltam az „utam”, a célomat, megvalósításra fel!:)))
  Várom a tanfolyamot!

  Sok sikert mindenkinek!

 • Mano

  2010. január 22. péntek

  Nos, nagyon várom az új mini-tanfolyamot!
  Jelenleg már látom a célt, nagy lépésekben az utat is, és gyűjtögetek 🙂

 • Timi

  2010. január 22. péntek

  Sziasztok kicsit tartok az egésztől mert elegem van az átverésekbő de reméllem most más sül ki belőlle!Sok szerencsét mindenkinek!

 • danoerno

  2009. december 28. hétfő

  szija erno vagyok ha tuc ojan valalkozot akinek gyarfojaman
  szuksege lene munkasra tudok minimum husz enbert bisztositani
  csag ebe az esetb irj

 • Sipos Margit

  2009. december 17. csütörtök

  Én most abban a fázisban vagyok mikor rengeteg az infó, jegyzet és készítem a szűrést, nem kis feladat

 • Királyné Marika

  2009. december 15. kedd

  Jó ötlet ez a minitanfolyam…….

 • Niki

  2009. november 13. péntek

  Sziasztok!

  Én el kezdtem már valamit, de nem tudom, jó irányba haladok-e. Van-e jövője? Kellene valaki, aki személyre szabott tanácsokkal lát el! Egy biztos, követni fogom a minitanfolyamot, ahogyan egy jó féléve, talán majd most megvilágosodok, ha az elejéről indulok, hogy jól csináltam-e mindent.

 • admin

  2009. november 08. vasárnap

  Szilvi, tavaly készítettem egy könyvlistát ajánlott könyvekkel, le tudod tölteni innen: http://www.rizsanelkul.hu/konyvek.pdf

 • szilvia

  2009. november 07. szombat

  Hopp bocsánat Idát írtam Ági helyett !!! :))) (Vida – Ida – bocsi! :))

 • szilvia

  2009. november 07. szombat

  Kedves Ida!
  Nemrég regisztráltam az oldaladra, gazdagnőkről jöttem és sok mindenben segítettek a leveleid eddig is – igaz még nem a saját online vállalkozásomban, hanem a pároméban. Kíváncsian várom a mini-tanfolyamot is. Egyébként van valami címjegyzéked, könyvek, stb. amiből te is „merítesz” ?

  Üdv

 • Csilla3

  2009. október 13. kedd

  Sziasztok,

  irigykedve olvasom a hozzászólásaitokat.

  Én egyszerűen nem tudom mihez értek. Olyan, mintha nem értenék semmihez. 🙂
  Bárhogy töröm a fejem, gondolkodom, nem tudom, mihez kellene hozzáfognom, amihez értenék és amihez kedvem is lenne… lehet azért, mert még igen kicsi a babusom? 🙂

  Azért nem adom fel, töröm a fejem :).

  Hajrá nektek :)!
  Csilla3

  • Hernyósuli

   2011. június 28. kedd

   Biztos értesz valamihez, csak gondolkozz, lehet, hogy csak úgy gondolod, természetes, amit tudsz, és azt mindenki tudja. Érdemes elbeszélgetni másokkal, meg fogsz lepődni 🙂

 • HCsilla

  2009. október 06. kedd

  Sziasztok!

  Gyömbihez hasonlóan én is a tervezés fázisában lévő, telipofájú hörcsöghöz hasonlítok. (Szerintem az információgyűjtést nem is lehet abbahagyni, valami úgyis mindig minden változik, ha más nem, a célpiac ízlése, elvárásai, stb., ehhez pedig megint alkalmazkodni kell – tehát kell az az információ, akárhogy is nézem…)

  A tervezés is egész jól áll, bár a tervezés leglényegesebb része, az ütemezés, tehát hogy melyik lépést pontosan mikor, na az még hátravan.

  Üdv mindenkinek, és minden sorstársamnak kéz- és lábtörést! (Azt hiszem, ezt szokás ilyenkor kívánni…)

  🙂 Csilla 🙂

 • Judy

  2009. október 02. péntek

  Szuper! Olyan dolgokkal találkozok a honlapodon, ami néha az ember ösztönösen tud, de nem fogalmaz meg, evvel a mini tanfolyammal kapcsolatban is ez volt az érzésem. Ilyenkor jön a „Hoppá tényleg érzés”. Jó ha valami le van írva és sorvezetőként működik így semmi nem marad ki a tervezésből:). Köszönjük

 • Gyömbi

  2009. szeptember 18. péntek

  Lassan kipukkadó hörcsög vagyok, a tervezés közepén. Tűkön ülök, hogy végre elkezdhessem élesben, de a projekttervet muszáj betartani :), nehogy egyszerre zúduljon rám minden.
  A könyvprojektem most van befutóban, nemsokára a boltokban, annak is intézem a marketingjét, és rájöttem, hogy ezen a honlapomon is (mégiscsak) kell még fejlesztenem, minitanf., stb.
  Köszönök minden eddigi segítséget! Várom a folytatást!

 • Királyné Enikő

  2009. szeptember 04. péntek

  Én még a hörcsög üzemmódban vagyok.Meg vannak a céljaim, terveim, álmaim,vágyaim s papírra vannak vetve.Információkat gyűjtök és a tervek faladatainak kidolgozása következnék ill. pontos részletezése annak, hogy hogyan érhetem el lépésről lépésre az anyagi függetlenségem és most árultam el azon célom, mely végűl is a tudásom végeredménye lesz.Én is várom eme mini tanfolyamot.Bár én hírlevél olvasója vagyok Ágikának, de eddig kialakult egy kép róla s ugy érzem ide kell ezt jegyeznem: Zseniális és tiszteletre méltó Vida Ágnes.
  Én nem vagyok kisgyerekes, sőt lassan nagymama lehetnék és egy kis Barátnőm Anikó hívta fel a figyelmemet a „Gazdagmamira”,nem bántam meg.Köszönöm, hogy itt lehetek!
  Enikő

 • Tanó Móni

  2009. augusztus 13. csütörtök

  Ági!

  Tökéletes időzítés. Nagyon örülök a tanfolyamnak. Már vannak ötleteim, de még mindenek előtt vagyok. Azt a bizonyos első lépést kell megtennem. Eddig is sok-sok hasznos dologgal leptél meg, kíváncsian várom a folytatást:)

 • Kinga

  2009. június 21. vasárnap

  Igen tudom, mi a célom.
  Igen az utat is látom magam előtt, sőt osztottam-szoroztam és rá kellett jönnöm, hogy az online vállalkozás számomra, még két évig, hobbi marad. Mert az offline világban számomra (de akár bárki számára), egyszeri és vissza nem térő lehetőségek adódtak, ráadásul olyan tevékenységgel, amit szívesen végzek.
  Igen gyűjtöm az információkat, szűrés majd később …
  Úgy gondolom a megvalósítás fázisában vagyok, nagyságrendek rendben, de a tervet fokozatosan csiszolni kell még, a finom részletekig.

  Szívesen olvasom a gazdagmamit hobbistaként, mert már eddig is nagyon sokk klassz anyukát ismertem meg. 🙂

 • Krisztina

  2009. június 16. kedd

  Szia Ági !
  Nagyon örülök, hogy tervezel egy ilyen minitanfolyamot, mert bár én még csak az elején tartok a honlap készítésnek, és tudok önállóan dolgozni; mégis most jól esne egy kis segítség. Ismeretlen számomra ez a fajta pénzkereseti lehetőség de a magánéletemhez per pillanat ez lenne a legmegfelelőbb ” munka végzés „.
  Előre is köszönöm.

 • Zoli

  2009. június 13. szombat

  Jó tanulást és vállalkozás-építést mindenkinek.

 • Moni

  2009. június 12. péntek

  Kb egy hónappal ezelőtt voltam egy konferencián. Az egyik előadó Koko volt. Elmesélte, hogy Czene Attila edzője 365 napos edzés tervet készített. Minden nap tudta, a bajnoknak mennyit kell úsznia, milyen tempóban, milyen metodikával kell végeznie az edzést ahhoz, hogy világbajnok lehessen. Az edző egy tized másodpercet tévedett, de erre az egy tized másodpercre szüksége is volt a versenyzőnek, hogy világbajnok lehessen.

  Öcsi bácsi, Koko edzője is csinált egy edzéstervet, Koko ezt követve lett bajnok.

  Nektek van már LEÍRVA 365 napos edzésprogramotok? (Ezt magamtól is kérdezem ám!)

  Mert a siker tervezhető.

 • Gabella

  2009. június 12. péntek

  Holle Anyu! Köszi a biztatást! 🙂

 • Holle Anyu

  2009. június 11. csütörtök

  Sziasztok Zsoltiék és Gabella!
  Nekem úgy tűnik, hogy jól haladtok a vállalkozásaitokkal. Kitartás, egyszer csak úgyis beindul az üzlet. Addig is „érnek” a domain-jaink! 🙂

 • Zoli

  2009. június 11. csütörtök

  Sziasztok, hajrá mindenkinek!

 • Gabella

  2009. június 11. csütörtök

  Igen, kezdjük inkább az elején, mert épp a „megtorpanás” fázisa van soron… Remélhetőleg nagyon rövid lesz! Tervem sok van, csak a megvalósításra van kevés időm. Tudom, kifogás, de nem látom át egyelőre a folyamatot!

 • Zsolti

  2009. június 11. csütörtök

  De jó, hogy hallunk rólad mostanában, HolleAnyu:)
  Mi is sokat köszönhetünk Áginak, már sokszor majdnem feladtuk, és bár felmutatni semmit nem tudunk, tudjuk, hogy mik a problémáink.
  Sokféle utat bejártunk már, de most mégis az 1. pont jön, tisztába kell kerülni magunkkal.
  Hétvégén egy gyerekmentes kirándulás, és összerakjuk a dolgainkat!

 • Adrienn

  2009. június 11. csütörtök

  Szia Ági!
  Nagyon jó ötlet ez a minitanfolyam!!!!! Szerintem sokan várjuk!

 • Holle Anyu

  2009. június 11. csütörtök

  Ha minden igaz, én már a megvalósításnál tartok. De való igaz, hogy be kellett hozzá járni a fent említett fázisokat. A legnagyobb „ajándék”, amit Ágitól kaptam, hogy megtanultam NEM FELADNI. Az egyetemen és a korai munkás években az első komolyabb akadályoknál feladtam. Most pedig megszállottként ragaszkodom az én kis projektemhez. 1. Tisztába kellett jönnöm magammal. Vagyis meg kellett tanulnom kezelni a türelmetlenségemet és azt hogy kicsit lassan esnek le nálam a dolgok. Aztán amikor „kiléptem” a virtuális valóságba, először meg akartam váltani a világot, és időbe telt amíg rájöttem, hogy a világ ezt nem is várja tőlem. 2. A céljaim tisztázása is nagyon hasznos volt, mert fel kellett ismernem, hogy már egy csomó minden úgy van – vagy kis tervezéssel/szervezéssel úgy is lehet -, ahogy azt megálmodtam. 3. Mivel én mindössze heti 10 órát tudok az online vállalkozásomra fordítani, ráadásul kicsit talán túl aprólékos is vagyok – elég hosszú volt a forráskeresés folyamata (és persze ez egy soha véget nem érő anyag- és információ-gyűjtés). Mindig döntenem kell, hogy éppen tartalmat fejlesztek, vagy seo-zok, vagy az infoterméken, vagy a partnerprogramokon dolgozom, esetleg az adózási vagy a marketing dolgoknak járok utána, esetleg a design-ba nyúlok bele… De ha kis lépésekben is, azért szemmel láthatóan haladok 🙂 4. Na ezt a tervezés dolgot is még tanulnom kell. Az elmélettel semmi gondom és ha nekiülök meg is tudom tervezni az elkövetkező heteket, de aztán fordul egyet a világ és módosulnak a tervek. Azt tapasztalom, hogy átlag 2 hetente jön egy mélypont, amikor nagyon kritikusan felülvizsgálom a célkitűzéseimet és elbizonytalanodom az egész stratégiát illetően. Aztán beindulnak a fogaskerekek és megszületik egy magasabb szintű, updatelt változat. 5. Mostanra úgy érzem, sínen vagyok. Látom, hogy milyen problémákra milyen megoldásokat fogok nyújtani a látogatóimnak. Tudom, hogy honnan fog jönni a pénz. Meg vannak a konkrét termékpartnereim és az infoanyag-tervezetem. Már csak IDŐ kell a megvalósításhoz. De amint egy sikerkönyvben olvastam csak a „vertikális idő” (napi 24 óra) véges, a „horizontális idővel” (az egymást követő napok sora) nyugodtan gazdálkodhatunk…

 • Szilvia

  2009. június 11. csütörtök

  Tökéletes az időzítés:) Tegnap államvizsgáztam és befejeztem a sulit. Jöhet a következő!

 • Bori

  2009. június 11. csütörtök

  Meg a legelejen jarok, de sokkal tobb a felfedezheto korvonal miota olvaslak 😀

 • Szilvia

  2009. június 11. csütörtök

  Szia Ági!
  Szuper ötlet ez a minitanfolyam. Az egyes bekezdéseknél felvetett kérdések ugyancsak gondolat-indítóak. Már alig várom a holnaputánt!

Comment navigation