Kezdő vállalkozók problémáiról

Vajon miért van az, hogy annyian belekezdenek ebbe az egész online vállalkozás dologba, aztán alábbhagy a lelkesedés, és végül semmi sem lesz az egészből?

Ha az ember sokmilliós befektetéssel kisboltot nyit, akkor elég komoly motivációja van, hogy valamit kihozzon az üzletből, egy online vállalkozást azonban szinte minimális befektetéssel is el lehet kezdeni, cserébe viszont sokkal nagyobb elszántság, kitartás, önfegyelem szükséges az első eredmények eléréséhez.

Könnyű persze mondani, mert éppen a kis befektetés és a dolog kevésbé kézzelfogható volta miatt, ha ilyesmibe kezdesz bele nehezebb “beadni” a környezetednek, kevesebben fognak a sikeredért szorítani vagy némi részt vállalni benne, például vigyázni a gyerekekre, amíg te honlapot építesz.

És ez még csak a problémahegyek csúcsa… No, nem panaszkodni akarok, de arra kérlek titeket, hogy ti viszont ezt tegyétek 🙂 Ezen a héten szombaton (október 11.-én) délután 17 órakor várunk titeket személyesen és online is Vidi Ritával együtt, hogy megbeszéljük azokat a problémákat, amik a leggyakrabban merülnek fel a kezdő online vállalkozásokban.

Kíváncsiak vagyunk rá:

 • Mi a legnehezebb?
 • Miért nem haladsz abban a tempóban, ahogyan szeretnéd?
 • Milyen nehézségeken mentél eddig keresztül és milyen aktuális problémák foglalkoztatnak jelenleg?
 • Kihez tudsz segítségért fordulni?
 • Honnan tanulsz és mi alapján válogatod meg a forrásaidat?

És persze nemcsak panaszkodni fogunk, hanem a megoldásokat is megkeressük közösen.

A beszélgetést online is lehet majd követni és chaten keresztül lehet közben kérdezni a résztvevőktől.

Ha szeretnél személyesen is résztvenni a beszélgetésen, akkor add meg itt a nevedet és az e-mail címedet, hogy elküldhessük neked a tali pontos helyszínét (valahol a Nyugati pályaudvar környékén lesz…)

A jelentkezés a személyes résztvételre lezárult! Ha lemaradtál, ne bánkód: az eseményeket online is követheted majd (és tudsz majd kérdezni is!). Az élő közvetítés linkjét hírlevélben küldöm.

45 Comments

 • Vida Ági

  2008. november 05. szerda

  Kedves Mindenki! Én nagyon szívesen veszem mindenki véleményét, kritikáját, sokat lehet tanulni belőle. Bárki idejöhet, megmutathatja mit csinált eddig, megmutathatja az eredményeit, mondhat konkrétumokat az eddigi munkájáról és hogy miért érdemes nála tanulni.
  Az a baj az ilyen típusú vitákkal, hogy tényeket nem tartalmaznak, csak parttalan vagdalkozást, mert senki nem mutatja meg a konkrét referenciákat, hogy miket csinált eddig.

  Könnyű bárkinek azt mondania, hogy a “többiek hülyék engem kövessetek” és mivel nagy a választék, tényleg nehéz laikusként eldönteni, kit érdemes választani. Anno az első tanfolyamra én is úgy fizettem be, hogy azon vacilláltam, vajon lelép-e majd az illető a pénzemmel, vagy kapok-e tőle valamit.

  Jó kérdést vet fel Sinus azzal kapcsolatban, hogy vajon egy tanfolyamon sablon módszereket érdemes-e megtanulni. Nos, én is úgy gondolom,hogy nem érdemes. A gondolkodásmódot érdemes megtanulni, valamint alap készségeket elsajátítani. Hiába látok egy tök jó megoldást egy oldalon, ha nem tudom mire való, az értékesítési folyamatban hol foglal helyet és ha nem tudom megcsinálni, mert nincs hozzá technikai tudásom.

 • Marcella

  2008. november 04. kedd

  Nekem meg úgy tünt hogy egyből letámadnak itt mindenkit, akinek más a véleménye. Láttam egy másik oldalt is, vmi reallity show-t csinált egy fiatal srác. Arról meg kiderült, hogy nem is az a neve, akinek mondja magát. Le is törölték gyorsan a kommentet, meg ki is tiltották.

  Most kicsit akkor nem tudom, hogy ezek tényleg a világ legnagyobb átverői vagy csak nem szeretik a kritikát. Természetesen most nem Ágira (akit imádok) gondolok, hanem arra a srácraa…

 • Gabella

  2008. november 04. kedd

  Véleményt mindenki nyilváníthat, nem is mondta senki, hogy nem! 🙂

 • Zsolti

  2008. november 03. hétfő

  én nem értem:)
  ha jobban csinálja, ne szóljon egy szót se, hanem örüljön, mert akkor úgyis hozzá mennek majd pecsenyézni. Ölég hüle példa

 • Bözsi mama

  2008. november 03. hétfő

  Üdvözlök mindenkit!

  Szerintem meg egy éttermtulajdonos ugyanúgy elmehet egy másik étterembe megkóstolni a pecsenyét, és ha ő jobban/máshogy csinálja, szóvát tenni. Remélem érti mindenki;)

  A fórum ezért van! Puszi mundenkinek!

 • Sinus

  2008. november 02. vasárnap

  Sziasztok!

  Én a magam részéről nem hiszek szuper tanfolyamokban, sablon módszerekben. Magamban hiszek és a termékemben. A marketing nem mindenható csak egy eszköz. Az emberek szeptikusak ezzel kapcsolatban. Én is, ezért a saját megfigyeléseimre alapozok. Megnézek minden hírlevelet, felnyíló ablakot, akciót. Ha látok egy jó, ötletes reklámot tanulok belőle és elgondolkozom, hogy a saját vállalkozásomba ezt bele tudnám-e illeszteni, működne-e vagy sem, vagy mi kellene hozzá, hogy én is használni tudjam. De ugyanígy vannak saját ötleteim, amiket más nem csinál. Én találtam ki, de majd valaki lekoppintja. Nem baj. Ötletet nem lehet szabadalmaztatni, sem algoritmust. Szóval ez így van jól. Így fejlődik az internet. 10 évvel ezelőtt mi volt meg azokból a technológiákból amit ma naponta használunk? Szinte semmi. Sőt az, hogy 10 év múlva mi lesz, el sem tudjuk képzelni.

  Ezért engem érdekel minden ezzel kapcsolatban. Ha van egy ötlet, aprócska trükk amit nem ismerek és fel tudok használni akkor az már megérte nekem.

  Persze költeni komplett “megoldásokra” nem akarok, mert ilyenkor maga a “marketing” a termék nem pedig valami számomra is használható konkrétum…

 • Gabella

  2008. november 02. vasárnap

  Sziasztok!

  Én nem vagyok tapasztalt vállalkozó, se online, se offline, de kicsit úgy látom, elbeszéltek egymás mellett.

  Ági megmutatta, hogy igenis lehet heti két óra munkával jövedelmező vállalkozást működtetni. A bevezetésben természetesen több munka volt. Dolgozhatna persze most is napi 10 órát, de éppen ezért választotta a vállalkozói létet, hogy ne kelljen folyamatosan ennyit gürizni. Két gyerek mellett amúgy se lenne kivitelezhető! Dolgozhatna többet, lehet, akkor többet is keresne, de nem akar, mert így is elég bevétele van, de még fontosabb, hogy marad ideje másra is!

  És én inkább rá szeretnék hasonlítani, nem az ország leggazdagabb embereire, akik rengeteget dolgoznak, rengeteget keresnek, és még sokkal stresszesebb életet élnek, mint mi, akik csak a megélhetésükért dolgozunk…

  Bocs, ez kikívánkozott!

 • Zeze

  2008. november 01. szombat

  Hát ez a konkurencia lehúzására építő negatív-kampány(ocska) elég gyenge… Mindenesetre kíváncsi leszek, hány példányt ad majd el a csoda-könyvéből!

 • Zsolti

  2008. november 01. szombat
 • Vida Ági

  2008. október 31. péntek

  Kedves Norbert,

  Nem hiszem el, hogy 10 év tapasztalattal nem tudsz olyan üzleti modellt mondani, amiben a cégvezetőnek nem kell a vállalkozásában napi 10 órákat dolgozni. Hiteles emberként én bevallom (és ezt több helyen meg is tettem), hogy az első hónapokban (fél évben) nagyon sokat dolgoztam: piackutatás, fejlesztés, termékfejlesztés, kísérletezés, tesztelés, tanulás… Miért tudok ma már kevesebb munkából is kijönni? Mert sok folyamatot automatizáltam, kidolgozott CRM rendszerem van és kiszerveztem a kevésbé fontos feladatokat. Nekem is eltartott egy ideig, amíg felismertem, hogy nem nekem kell csinálnom mindent (kezdetben anyagi okokból ezt tettem), de megéri ezen elgondolkodni, mert sok az a napi 10 óra munka, hidd el.

  Az Ecserin is lehet diplomát venni, de jobb a lelkiismerete az embernek, ha a legnagyobb múltú szakmai szervezetnél vizsgázik és a falon is jobban mutat egy tisztességgel megszerzett oklevél.

 • Vidi Rita

  2008. október 31. péntek

  amikor én sokat dolgozom, soha nem az jut eszembe, hogy mások biztos csalnak, hazudnak, idegen certifikációkkal ékeskednek, hanem az, hogy valszeg rosszul csinálok valamit.

  főleg nem járok nagy forgalmú, sikeres, már bizonyított oldalakra kétségbe vonni a tulajok érdemeit.

  de nem vagyunk egyformák 🙂

  Mindenkinek sok sikert!

 • Vida Ági

  2008. október 31. péntek

  Kíváncsi vagyok a véleményedre, mondd.

 • Vida Ági

  2008. október 31. péntek

  Norbert, mielőtt véleményt alkotsz valakiről, nem árt, ha tájékozódsz róla. Én nem az online marketing oktatásból élek. Először letettem valamit az asztalra más iparágban, és az ott megszerzett tapasztalataimat adom tovább.

  Nagyon egyszerű passzív jövedelmet építeni heti 1-2 óra munkával: készíts 3-4 infóterméket egy jól pozicionált réspiacnak, szerezz napi 3000 látogatót értékes tartalomépítéssel és 12.000 hírlevélfeliratkozót mint én, automatizáld marketing rendszeredet és az akcióidat, aztán dőlj hátra a fotelben és nézd, ahogy bejön napi 10-20 megrendelés, akkor is, ha éppen 1 hétig rá sem nézel az oldalra.

  A home marketingesekről meg annyit, hogy igen, vannak ilyenek, de én elismertettem a tudásomat azzal, hogy megszereztem az eMarketing Association Certified eMarketer végzettségét, valamint lement az első tanfolyamom, ahol nem igazán éreztem, hogy bárki is becsapva érezte volna magát, de ezt majd ők úgyis elmondják.

  Nem áll szándékomban online marketing birodalmat építeni, egyrészt már van egy jól működő vállalkozásom, másrészt vannak más piacokon másféle terveim is, izgalmasabb a gyakorlatban használni a tudásomat, mint továbbadni.

 • Vida Ági

  2008. október 31. péntek

  Norbert, nem töröltem, minden hozzászólás moderációs sorba kerül először a spammerek miatt.

 • Vida Ági

  2008. október 30. csütörtök

  Sokat lehet belőle tanulni az biztos, és amiben láttam fantáziát, azokkal társultam is, de mindenkivel nem lehet. Őszintén szólva én nem szeretnék napi 2 óra munkával passzív jövedelemhez jutni, mert már van többféle passzív jövedelemforrásom heti 1-2 óra munkával 🙂

 • Vida Ági

  2008. október 15. szerda

  Engem heti szinten keresnek meg emberek, hogy van egy jó ötlete, dobjam össze hozzá az oldalt és majd felezünk. A gondom ezzel nekem a következő:

  1. Nekem is van egy csomó jó ötletem, amikből a 100% haszon az enyém lehet, önző módon inkább azokon dolgozom.

  2. Nincs időm rá. A saját meglévő piackutatással, bevételi elképzelésekkel ellátott terveim kb. 2 évre előre be vannak táblázva a naptáramba.

  3. Egy weboldalt nem elég megcsinálni, fenn is kell tartani. Egy WordPress telepítés, dizájn, meg a szövegírás pár órás munka, ha van tapasztalatod, de ami utána jön, az már igazán időigényes: tartalomépítés, linképítés, látogatottságnövelés, termék bevezetése stb. Ezt nem lehet rutinszerűen csinálni, lelkesedés, kreativitás, szorgalom, kitartás kell hozzá. Ez nagy és energiaigényes feladat, amit meg kell tanulnod, ha szeretnél valamit elérni az interneten (persze ha van sok pénzed, akkor egy részét lepasszolhatod, de az egyéniséget akkor is neked kell adnod hozzá, azt nem lehet megvásárolni)

  Én azt tanácsolom, hogy ha van egy jó ötleted, de nem tudsz hozzá weboldalt csinálni, akkor készíts egy részletes megvalósítási tervet és részfeladatonként add ki valakiknek, akik elvégzik helyetted az egyes munkákat. Pl. add ki valakinek a WP telepítést (vagy foglalj olyan tárhelyet, amin már van WP), add ki külön a dizájn elkészítését (vagy egy ingyenes feltelepítését), add ki az űrlapok elkészítését stb. így viszonylag olcsón juthatsz hozzá az egyes megoldásokhoz.

  A tartalmat neked kell megcsinálnod, de ebbe nem olyan lehetetlenség beletanulni, hogyan írj jó weblapszövegeket, gyakorlat teszi a mestert 🙂

  Az a helyzet, hogy az igazán sikeres, igazán jó honlapok attól olyan jók, attól hoznak annyi pénzt, hogy a tulaj személyisége, személyes szövegei, tudása, lelkesedése van mögötte. Ha ezt nem akarod beleinvesztálni, akkor inkább bele se kezdj.

 • Erika

  2008. október 15. szerda

  Kedves Gyula!
  Amit Te elképzelsz – mármint, hogy Te adod az ötletet, és más megvalósítja és majd osztoztok – az lényegében egy olyan társulás, ami akkor működhet jól, ha a hasznok és a kockázatok is azonos mértékűek. Való igaz, hogy egy sikeres vállalkozáshoz kell egy jó ötlet, és ezzel indokolod, hogy miért 50-50% a haszonból való osztozkodás. De véleményem szerint, a másik oldallal van a baj, amiért mindenki csak fizetségért lenne hajlandó együttműködni. És ez a kockázat. A fő kérdés, hogy ki viseli igazából a kockázatot? Ha belegondolsz nem Te, hanem a partner, aki pénz és főleg tetemes munkát, időt és energiát ől bele, ahogy ezt elvásárként megfogalmaztad. Mi van akkor, ha az a szupernek tűnő ötlet menet közben kiderül, hogy mégsem olyan szuper. Ennek sok oka lehet, erre most nem térnék ki. Tehát mondjuk egy év múlva bukó lesz a dolog. Ki bukik rajta? Nem Te, hanem a partner. Te legfeljebb nem nyersz. Ez nagy különbség.
  Amit Te leképzelsz, azt úgy szokták csinálni, hogy először készítenek egy írásos üzleti tervet, piacelemzéssel, pénzügyi számításokkal, amivel az ötletadó bizonyítja (legalábbis papíron), hogy az ötlete tényleg nyereséget termel, milyen beruházásra, költségekre, milyen bevételekre lehet számítani. Ha nagyon precíz, akkor még kockázat elemzést is végez, hogy mi van akkor, ha a feltételezései nem úgy alakulnak, ahogy elképzelte. Ha ez kész van, akkor utána keres befektetőt. Ez lehet olyan aki a tőkét adja, de lehet akár olyan is, aki a munkáját fogja bele invesztálni az üzletbe, ha ő is úgy gondolja az üzleti terv alapján, hogy jó bulinak ígérkezik.
  De addig, amig Te nem végzed el a házi feladatodat, addig ne várd, hogy valaki bizalmat szavazzon Neked. Mert mireföl tegye?
  A találmányi hivatalba naponta érkeznek – a feltalálók szerint – szuperebbnél szuperebb ötletek. Miért nincs mégsem tolongás körülöttük, hogy valaki megvalósítsa? Ugyanezért, mert a legtöbb csak egy álom, és nem vizsgálta (vagy vizsgáltatta) meg, hogy üzletileg is életképes-e.

  És hidd el, nem levegőbe beszélek. Két éve, amikor még én is naív voltam e téren, belefutottam egy ilyen szuper ötletbe, és mindenféle előzetes elemzés nélkül beleinvesztáltam, mert az ötletadó – nagyon jó kommunikációs képességgel megáldva – lefestette a rózsaszín jövőt, amit én be is vettem. Nos a jövő inkább fekete lett, mert a befektetett pénzemet (és persze munkámat) vélhetőleg soha nem látom vissza. És mit válaszolt az ötletadó a reklamációra: “hát azt gondoltam pedig, hogy ezt sokkal többen fogják venni.”

  Tehát előbb a házfeladat, utána a partnerkeresés. Sokkal nagyobb lesz az esélyed.

 • Móni

  2008. október 11. szombat

  Kedves Gyula!

  A milliomos vállalkozónak nyilván volt már mit mutatnia és letett az asztalra valamit. 🙂
  Mi meg most teszünk le az asztalra valamit.
  Én azt gondolom, hogy biztosan van olyan, akinek nincs ötlete, de van technikai tudása. Viszont a témát Te ismered, tehát neked is kell beszállni az ötleten túl. Minimum azzal, hogy megírod a témád. A többit könnyebb kiszervezni vagy arra segítséget találni. De neked kell tudni, hogy mit szeretnél, hogyan szeretnéd, és abba már bele tud folyni egy másik, aki technikailag kivitelezi azt, amit Te megírtál és kitaláltál. Szerintem ez a fifti-fifti. Ha ma ott leszel a találkozón, majd jól megkérdezlek, hogyan gondoltad! 🙂
  Szép napot kedveseim!

 • Kovacs Gyula

  2008. október 11. szombat

  Csilla !
  Tökeletesen igazad van ! Pont erröl van szo !

  Janos !
  Jo az ötleted, reszt veszek a palyazatodon !

  Csak egy rövid törtenet: egy milliomos vallalkozo reklam kampanyt szeretett volna a forgalma növelesere, de senki sem vallalta el a következö feltetellel: csinald meg a reklamkampanyt es szazalekos jutalekot kapsz a forgalmam növekedeseböl. Ez mar riziko volt mindenkinek. Egyszerübb lett volna a penzt zsebrevagni es szevasz-t mondani. Egy kezdö ceg fiatal vezetöi bele mentek a dologba. Semmi kikötese es allando kifogasok tömkelege nem volt a megrendelönek. Szarnyalhattak az ötleteikkel. 6 honap utan 315.000 Euro-val lettek gazdagabbak. Ha csak a munkat vegzik el, ca. 45.000-t kaptak volna erte.

 • Orsolya

  2008. október 11. szombat

  Ági! Én mennék, fel is iratkoztam. Elképzelhető hogy még nem küldtétek ki a címet?

  A legnagyobb problémám hogy nyuszi vagyok és félek az elutasítástól. Ezért nehéz lesz felvenni a kapcsolatot kereskedőkkel, hogy termékem is lehessen.

 • Hamar János

  2008. október 10. péntek

  Kedves Mindenki!

  Csilla és Gyula felvetéseire reagálnék: Rendben, tegyünk egy próbát. Pályázatot hirdetek. Ha valaki meg tud győzni, hogy nekem érdemes együttműködnöm vele, az kap tőlem ingyen tárhelyet, egy WordPress blogot, egy egyszerű hírlevélrendszert, és statisztikát az oldala látogatottságához és a feedjeihez. A pályázat részleteit megtaláljátok a blogomon.

  Üdv, Hamar János

 • Csilla 1

  2008. október 10. péntek

  Gyula!

  Szerintem Te ugyanazt éled át, mint én. Nem ingyenmunkát vársz olyantól, akit nem érdekel az ötleted, hanem ahogy írtad is, (csak többen félreértették) olyan embert keresel, aki lát fantáziát az ötletedben, de aki olyan dolgokban jártasabb, amiben Te kevésbé. Akivel/akikkel így egy mastermind csoportot alkottok.
  Ezen dolgozom én is, több-kevesebb sikerrel, tehát nagyon is megértem. Csak nehéz olyan embert találni, akivel kölcsönösen tudjuk egymást segíteni azonos cél érdekében egy adott témát kidolgozva.
  Sok sikert kívánok, hogy Te is megtaláld a megfelelő embereket az ötleted kidolgozásához. (magamnak is ezt kívánom 🙂 )

 • Hamar János

  2008. október 10. péntek

  Ági!

  Köszönöm, nagyon durvát tőlem nem látsz sem itt, sem máshol (remélem).

  Gyula!

  Nem baj, ha vannak ötleteid, de ingyen munkát ne várj senkitől. Tudod, mi mindent hagysz ki, ha egy éve a megfelelő fejlesztőre vársz? Minimum 4 PageRank frissítést 🙂 és párezer olvasót. Kezdj el egy blog.hu, vagy valami hasonló szolgáltatónál dolgozni, ha nagyon olcsón, vagy ingyen szeretnéd.

  Annmary!

  Nyugodtan hidd el, az oldaladdal igenis lehet pénzt keresni. (Én legalábbis szoktam hasonlóval.) Jó kombináció a Balaton és a wellness, mert amikor az egyiknek uborkaszezonja van, akkor megy a másik.

 • Annmary

  2008. október 10. péntek

  Én is online jönnék! Legalábbis remélem, mert eddig még mindig közbejött valami!
  Nekem az a legnagyobb problémám, hogy fejben még mindig nem hiszem el, hogy ebből, mármint egy honlap üzemeltetéséből pénzt tudok keresni. Jelenleg GYED-en vagyok, tehát nem is teszem oda magam 100%-osan, hiszen majd csak márciustól lehetek vállalkozó. Talán ez a baj?!

 • Szilvi

  2008. október 09. csütörtök

  Én is online jönnék. Várom az infokat, köszi,
  Szilvi

 • Kovacs Gyula

  2008. október 09. csütörtök

  Sziasztok, en ugy gondolom, hogy egy jo ötlet, fel siker. Miert ne lehetne a masik felet, tehat a munkat valakinek beleadni ?
  Mit er az a szakember, aki mindent tud, de egyetlen ötlete sincs ?
  Sokra mehet vele ! Tehat ne nezzetek le azokat, akiknek “csak” ötletük van.

 • Kelemen Zsuzsi

  2008. október 09. csütörtök

  Szivesen elmennék, de olyan messze van még Bp.! De jó, hogy online is lehet (huhh)! Feltétlen benézek a netről. Nagyon kíváncsi vagyok, más is azzal küzd-e amivel én?!

 • Vida Ági

  2008. október 09. csütörtök

  Csiri, ez nagyon jó ötlet!

  János, nyugodtan írd ide, amit gondolsz, itt csak a nagyon durva dolgokat moderáljuk. És különben is ez a téma arról szól, kinek mik a problémái, amik az előrejutásban gátolják. (egyébként vannak olyan apró feladatok, amit tényleg érdemes mással csináltatni az ÜGY és az előrehaladás érdekében), én pl. a postázásra az első adandó alkalommal kerestem valakit, mert uuuutálok postára menni.

 • Szigeti Ami

  2008. október 09. csütörtök

  Online én is jövök!

 • Gabella

  2008. október 08. szerda

  Ezt nem hiszem el! Megint nem tudok bekapcsolódni! Egész szombaton házon kívül leszünk, délelőtt ovis sportnap, délután az öcsém szülinapi bulija. Komolyan úgy érzem, minden ellenem van, de egyik alkalommal se tudok még cseten se jelen lenni. Annyira sajnálom!!!!!!!!!!!

 • Hamar János

  2008. október 08. szerda

  Szia Csiri!

  Az ötleted jó (mint ahogy a weboldalad és a blogod is), viszont nekem kevés (már az ötlet).

  Boldogult egyetemista koromban egyvalamit nagyon megtanultam: mindent elég pont az utolsó pillanatban megcsinálni.

  A helyzetemet súlyosbítja, hogy olyan szinten tele vagyok munkával, hogy még az utolsó pillanatban elkészülésért is meg kell szenvednem.

  Azt hiszem két lehetőségem van: Vagy megkérek valakit arra, hogy irtózatos leszúrásokkal illessen, és további éjszakai munkára ösztökéljen, vagy itt az ideje, hogy részmunkaidős munkatársat keressek magam mellé, akár távmunkában.

  Nem tudom Ági, elnézed-e, hogy ilyeneket írjak ide, ha nem, akkor nyilván ki fogsz moderálni. Ha így lesz, előre is bocsánatot kérek.

 • Csiri

  2008. október 08. szerda

  János

  Vállalkozó anyaként én is szembesülök a fókuszálás kérédésével.
  A magam részéről azt találtam ki, hogy készítek egy HTML oldalt, ami a célkitűzéseimről szól. Ezt beállítom a böngészőmbe kezdőoldalnak, így naponta többször is emlékeztet “valaki”

  Hogy tetszik az ötelet?

 • Vidi Rita

  2008. október 07. kedd

  Már az is óriási előrelépés, hogy megfogalmaztátok a problémákat!
  Higgyétek el, ez a többségnek még csak nem is sikerül, csak pislognak, hogy nincs egy fillér bevételük sem.
  Ha TUDOD, hogy MIÉRT nincs bevételed (bármi is az oka), máris léptél egy óriásit előre, a probléma megoldása felé.

  Móni!

  Sosem lesz annyi időd, amennyit szeretnél. Minden nap végére marad olyan elintézetlen dolog (ha más nem, akkor a mosogatás, vagy a ruhateregetés), ami nyomaszthat, lefekvéskor, vagy másnap reggel.

  Örülj neki!
  Ezek szerint nem mások csicskája vagy, aki parancsra végrehajt mindent, hanem egy folyamatosan formálódó, fejlődő valaki, aki nem tökéletes, hiszen nem is lehet az!

  Én már nem is foglalkozom azzal, amit nem csináltam meg. Majd meglesz. Nem halogatok semmit, egyszerűen jön valami fontosabb, vagy aktuálisabb, és azzal kell foglalkozni. Saját döntésed, és ez óriási kincs! 🙂

  Nem könnyű online vállalkozni. Nem olyan, hogy nyitsz egy boltot a főúton, aztán minden marketing nélkül majdcsak odaszoknak a vevők.
  De majdnem ugyan olyan. Csak még vannak plusz trükkök, praktikák, és hát igen, a kínálat sem fogható semmi máshoz.

  A nagy adag kitartás és eltökéltség nem jön rosszul ezekben a bizonytalankodós időszakokban.

 • Tolnai Gábor

  2008. október 07. kedd

  Lehet, hogy nem szorosan a Ti témakörötökbe tartozik, a kereső optimalizálás talán nem csak engem érdekelne. Az angol nyelvű leírásoknál rögtön az ékezetes / ékezet mentes szövegek megkülönböztetése, kezelése problémásnak látszik. pl. az
  ‘alkotasai’ -t véletlenül sem tekinti egyenértékűnek az ‘alkotásai’-val. És akor hogyan is áll a domain név + kulcsszavak és a hatékonyság?
  De lehet, hogy ez túl speciális probléma?
  Üdv:
  gtolnai (alias Gábor).

 • Hamar János

  2008. október 07. kedd

  A vállalkozói létben az a legjobb és a legnehezebb is, hogy nincs főnököm, max. az ügyfelem (ha van).

  A napi darálóban nagyon könnyű a stratégiai célokat és terveket utoljára hagyni, vagy egyszerűen nem megvalósítani. Pedig hosszú távon ez komoly bűn önmagunk ellen.

  Nem lenne rossz, ha valaki néha számonkérné rajtam a céljaimat, és azok megvalósítását.

 • Vida Ági

  2008. október 07. kedd

  Csilla, nincs semmilyen feltétel. Hírlevélben kiküldök majd egy linket, hogy hol lehet nyomonkövetni az online közvetítést és hozzászólni, kérdezni a chaten.

 • Tünde

  2008. október 07. kedd

  Az én problémám kicsit konkrétabb.Külföldön élek,és magyar illetve kínai gyártó cégtöl és nagykertöl szeretnék árut forgalmazni.A problémám az az,hogy igazából itt sem tudok minimális befektetéssel indulni,mert ha rájön a szállítási költség,áfa,vám…,csak akkor éri meg,ha nagyobb mennyiségben rendelek,akkor viszont már akár lehetne egy kisebb boltom is.Ennek a kiküszöbölésére nincs ötletem.

 • Zsolti

  2008. október 07. kedd

  Én is így látom, Gyula.
  Te mit adnál az ötleten kívül?
  Nekem si voltak, vannak ötleteim, de ezt nem várnám el senkitől, hogy ingyen megcsinálja, még ha közös is a haszon.
  Vagy én sem értettem, hogy érted 🙂

 • Móni

  2008. október 07. kedd

  Kedves Gyula!

  Azon gondolkodtam el a beírásod kapcsán, hogy az ötleten kívül Te mit csinálnál az oldalon? A web fejlesztés marketinggel, IT-val, cikkek írásával megspékelve maga a munka. Vagy nem jól látom? Ha azt szeretnéd, h az öteted valaki megvalósítsa, akkor nyilván csak pénzért csinálnák. Neked is kellene felvállalnod még valamit, h fifti-fifti legyen. Vagy nem jól értelmeztem, amit beírtál…

 • Csilla

  2008. október 07. kedd

  Sziasztok!
  Ha online akarok részt venni ezen beszélgetésen mik a feltételek, hogyan tehetem ezt meg?

 • Tormási Kati

  2008. október 07. kedd

  Én most technikai dolgokon rágom át magam, így sajnos nincs időm egyáltalán a tartalomfejlesztésre.
  Pl. most fedeztem fel, és teljesen ledöbbent, hogy a drupal sminkem hírlevélfeliratkozó blokkja nem jól működik: az oldalon nem regisztráltakat nem iratkoztatja fel, csak ha már valaki regisztrált, és azután iratkozik fel. Ki tudja hány feliratkozót vesztettem már így el!!!
  Jó lenne egy kis programozói segítség is személyreszabni a sminket … igaz, élvezem a tanulás rögös útját 🙂 is, de szívesebben haladnék gyorsabban …
  A talira csak 7-re tudnék odaérni. Ott lesztek még?? A tartalomról jórészt lekésnék, igaz, de nagyon szeretnék személyesen is találkozni Veletek.

 • Kovacs Gyula

  2008. október 07. kedd

  Sziasztok, van 3-4 internetes ötletem, olyan szakembert keresek, aki lat fantaziat az ötletekben es hajlando a munkajat bele adni. En adom az ötletet es a folyamatos fejlesztest, Te adod a projekt internetes szakmai munkajat (web oldal felepites, software, marketing, folyamatos gondozas, stb.). Költseg es haszon fifti-fifti. Eddig 1 ev alatt senkit sem talaltam aki felmerte volna vallalni a közös munkat, pedig a befektetes minimalis, par ezer Ft lenne. Mindenki csak penzert vallalna es nem erdekli a közös haszon. Ennyire nem mer senki kockaztatni es a jövöre gondolni ? üdv, Gyula

 • Móni

  2008. október 07. kedd

  Sziasztok!

  A magam részéről nem szeretek panaszkodni. Megoldásra váró helyzeteim vannak dögivel. Mert ugye itt a blogom, annak szeretném a látogatottságát növelni. Nem megy olyan ütemben, mint szeretném. Lehet sok oka. A stílusom, az, h építkezem, a téma, h nem fogtam meg elég jól.
  Az alvászavar témával sikerült leszűkítenem egy részre, viszont az alvászavar nagyon összetett problematika. Csináltam magamnak MindMap-et piacot kutattam, utána olvastam, rendszeresen interjúzom, igyekszem felépíteni egy ív mentén. Erre írtam, h építkezem. És hát ez a maga ritmusában megy. Mivel nem napi 8 órában foglalkozom vele, így arra vagyok büszke, amit eddig letettem. De türelmetlen vagyok – inkább ez a probléma.
  Fejlesztenem is kell, ez öröm is, másrészt úgy is érzem, h nem tudok egyedül mindent. Ezért segítséget kértem. Többféle technikai elakadásom van, szerencsémre vannak körülöttem olyan srácok, akik előttem járnak. 🙂
  Az egyik fontos problémám, h nem látom egészben a rendszert. Illetve a rendszert, amit elképzeltem, már 5 év múlva látom hogy kellene kinéznie, de a hozzá vezető lépések egymásutánisága – ez okoz gondot. És állandó időhiányban szenvedek. Na ez még egy probléma.Nem folytatom, mert grafomán hajlamom okán túl sokat írnék. 🙂
  Kíváncsi lennék rátok is. Ti miben vagytok bizonytalanok? Meg tudjátok már fogalmazni? Tudtok kérdezni?