JÁTÉK! Oszd meg a pozitív gondolataidat és nyerj!


Ha jó dolgokra gondolsz, akkor jó dolgok fognak veled történni – ezt most a gyakorlatban is bebizonyítom: írj a pozitív 2010-es terveidről a hozzászólások között és megnyerheted a Gazdagmami Motivátor 2010 Különszámot!

Mielőtt a játékra térnénk…

Elkészült a miniMotivátor Különszáma, amiben ezúttal arról olvashatsz hogyan szerezhetsz látogatókat a honlapodra/blogodra videók segítségével. Elolvashatod itt! vagy Letöltheted ide kattintva!

A játék

Írd le a hozzászólások között, milyen pozitív tervekkel, gondolatokkal kezdted el a 2010-es évet, milyen terveid vannak, min szeretnél változtatni és milyen módon!

Ossz meg minden jó és szép gondolatot, tervet és reményt a többiekkel, amitől jobb lesz ez az éved, mint az előző. Írhatsz a szabadidőd eltöltéséről, életmódod megváltoztatásáról és a munkád, vállalkozásod fejlesztéséről, javításáról egyaránt.

Mindenképp írj legalább egy olyan gondolatot a hozzászólásodba, ami mások számára is hasznos, értékes, segítő pozitív gondolat lehet (ez lehet egy idézet, egy saját tapasztalat, vagy egy buzdító mondat is)

A játékban való részvétel feltételei Hozzászóláskor mindenképpen add meg a valódi neved és azt az e-mail címet, ahol értesíthetünk a nyereményed postázásáról.

A határidő: 2010. január 20. szerda 15:00

A nyeremény: A hozzászólók között holnap délután kisorsolok 1 db Gazdagmami Motivátor 2010 Különszámot, amit postán küldök ki a részére.

81 Comments

Comment navigation

 • Nágel Zsuzsi

  2010. január 20. szerda

  Ebben az évben tervezünk egy költözést, amit nagy felújítás előz majd meg.
  Tervezünk egy családi vállalkozást, aminek nem sok köze lesz a webes világhoz, legfeljebb mint hirdetési felület.
  Remélem, a fősulit töretlen lendülettel és lelkesedéssel tudom majd csinálni, és a gyerekeimnek is örömet szerez a tanulás, a tudás.

  Amit megosztanék gondolat: tisztán kell látni azt a célt, amiért érdemes mindent megtenni. Részletesen kigondolni, eltervezni és aztán engedni, hogy megvalósuljon 🙂

 • BeHajni

  2010. január 20. szerda

  Ebben az évben minden jól fog alakulni:
  Megoldom a magánéleti válságomat, ez nagyon fontos a fejlődésem szempontjából.
  Az ötleteimet megvalósítom, méghozzá sikeresen.
  Még több új dolgot tanulok, mint eddig.
  Pozitívabban gondolok a jövőre és a mára.jaaj, nem jó, újra: PozitíVAN gondolok a jövőre és a mára.
  Szeretettel gondolok azokra is, akik megbántanak, mert nem mindig az ő hibájuk, az amit tesznek és ezt igyekszem szem előtt tartani.
  Az online vállalkozásomat rendbe teszem, kibővítem, új kreatív ötletekkel.
  Kiállok magamért és elkérem az árát a munkámnak-mindig ki fogják fizetni az elvégzett munkámat!
  A saját magam ura leszek minden téren.
  Angolul folyékonyan olvasok és értem is :-)(fontos a pontos fogalmazás)

 • Somodi Eszter

  2010. január 20. szerda

  Idén lesz kisebbik fiam 3 éves, így végéhez közelít a gyönyörűséges gyes-időszak. Egy porcikám sem kívánja, hogy két kisgyerkőc mellett 8 órában, itthontól távol dolgozzak, így remélem – sőt hiszem – hogy a tavaly novemberben elindított vállalkozásom idén olyan sikeressé válik, hogy könnyedén és magabiztosan válasszam a saját vállalkozást a 8 órás mókuskerék helyett. Így remélem az elkövetkező években is lesz elég időm a gyermekeimre, a velük való játszásra.
  Megfogadtam továbbá, hogy folytatom játékötletekkel teli blogomat, mert bár sok-sok időmet, energiámat felemészti, de nagyon sok örömet, és pozitív visszajelzéseket ad.
  Ha valamiben erősen hiszel, és hajlandó is vagy tenni érte, azt biztosan létre tudod hozni!

 • Niki

  2010. január 20. szerda

  Hát, én tudom magamról, hogy kifejezetten negatív gondolkodó vagyok… Persze próbálok ellenállni pl. most, hogy Ági rákényszerít a + gondolatokra… Persze van az is, de ezek csak álmok, nem tervek… (ugye mondom, hogy negatív vagyok).

  Szóval a + gondolatok:
  1. leküzdeni negatív gondolataimat, meg a nekem biztos nem jön össze kezdetű mondatokat…
  2. új ötleteket kitalálni, amivel javíthatom oldalam (és elérni valahogyan első bevételem)
  3. tanulni az okosságokból, és alkalmazni az új technikákat
  4. látogatottság növelés ezerrel…

 • Violetta Kopetzky

  2010. január 19. kedd

  Számomra a 2009-es év az életem nagy és nehéz mérföldköve volt. Mérnökként 14 éves tapasztalattal, GYERMEKTELENÜL!! egy részleg vezetöje voltam. Aztán megszületett 2008-ban a kislányom…
  Még csak 10 hónapos volt de már visszamentem dolgozni, nehogy kiessek az úgynevezett “pikszisböl”. Egy ideig próbáltam az ár ellen úszni de rá kellett jönnöm, hogy gyerekkel engem senki nem tart “teljes értékü” munkaerönek. 2009 szeptemberében végleg feladtam a keserves harcot és úgy döntöttem vállakozó leszek és a magam ura. Akkor még nem nagyon tudtam hogyan is fogom csinálni, de csináltam. 2009 novemberére!!! megnyitottam egy esküvöi ruhaszalont, teljes árukészlettel, kész volt a Weboldalam és már a szállítók ügyében is informálódtam. Mindezt egy 16 hónapos kislány mellett és nekem nincs itt senki a férjemen kívül aki vigyázna a kicsire.

  A 2010-es év pozitív gondolata a számomra: egy kicsit dolgozni, egy kicsit tanulni és rengeteget keresni amellett, hogy a kislányomra mindig maradjon idö.
  Tudom hogy ez megvalósítható, de azt is hogy ha valami rossz történik az ember könnyen elveszíti a kedvét, legszívesebben mindent abbahagyna “utánem a vízözön” címszóval. De akkor mindig a sok problémára vagy feladatra gondolok, amit már megoldottam és eszembe jut hogy mennyit is tanultam belöle. És milyen jó érzés, amikor az ember visszatekint egy évre, egy hónapra, vagy akárcsak egy napra, hogy milyen bravúrral oldotta meg az összes problémát. Tehát az én mottóm:
  Tanulj a múltból és nézz a jövöbe!!!

 • Tichy-Rács Éva

  2010. január 19. kedd

  Azt remélem a feladatok ebben az évben is megtalálnak.
  Arra törekszem, hogy “jobban” oldjam meg a hogyan-okat.
  Kerüljem el a mókuskereket.
  Meg tudjam különböztetni az üzenetet a provokációtól.

 • Me-Linda

  2010. január 19. kedd

  Tervek? Szép remények? Igen!

  Pár nap múlva fogjuk ünnepelni kislányom 1. születésnapját. Igazgalmas év van mögöttünk és remélem hogy sok nagyon szép év van még előttünk. Fantasztikus ez az időszak, ahogy napról-napra változik,egyre fogékonyabb a világra.

  2 napja nyitottam meg a vállalkozásomat, régi tervem-álmom válik ezzel valóra: egy webáruház. Gazdagmami is motivált, köszönöm a tippeket! Nagyon izgulok, mert a problémákat egyedül kell majd megoldanom, de bizakodó vagyok!

  Legfőbb vágyam, hogy sikerüljön harmonikusan összekombinálni a munkát és a családi életet, mert hiszem, hogy mindkettőre szükség van! Ezt kivánom 2010-re minden dolgozó anyukának 😉

 • Kern Ági

  2010. január 19. kedd

  Terv? Befejezem a regényem.

  Inspiráló okosság? Bátorság!

 • Útravalóul a tavalyi tapasztalataim alapján egy általam is leszopogatott csont: Amikor eljön az a pont, hogy a fenemód tökéletes megoldás kidolgozása során az embernek már égnek áll a haja, hogy még hova kapjon, ez is kéne még meg az is és mégis akkor hogy is áll ez össze – na akkor el kell kicsit némítani a gondolatokat és elkezdeni CSINÁLNI. Aztán már megy magától.

  Tervek: A tavalyi nagyon sikeres (német) online NEMEZtanfolyamom elindította a lavinát. Február elején indul egy nagyobb, aztán majd magyarul, majd angolul is és csupa szösz lesz a virtuális világ.

  Összerakom a könyvanyagomat és elküldöm 2 kiadónak.

  Megtanulok klassz videoanyagokat csinálni és azokat is beépíteni.

  Osztán maj’ möglássuk, hogyan tovább…

  Szappanhabos és idegnyugtató szőrsimogatást kívánok mindenkinek! (aki híján van a szappanhabnak, annak marad a cicasimi)
  CorNit

 • Zámbori Zita

  2010. január 19. kedd

  Sziasztok!

  Én még csak tapogatózom, és egy egészen egyszerű blogot vezetek, de Ági ötletei (ahogy a babákkal kapcsolatosan is) nagyon ösztönöznek. Van már pár tervem, de a dokumentációt még meg kell írnom, és kicsit utánaolvasni annak amit kitaláltam.

  Szeretnék egy életmódtréninget (fogyitréninget) tartani a városban ahol lakom. Egyelőre csak annyit árulok el, hogy nagyban eltér az újságok hasábjain olvasható csidareceptektől. Idén ennek az alapjait akaro lefektetni, és a nyáron ha minden jól megy meg is valósul az első 5 alkalmas kurzus 🙂 Igazából egy álmatlan éjszaka hajnalba nyúló, gondolkodósdija hozta meg ezt az elhatározást. Most hogy túl vagyok a gyerkőc első születésnapján, el is kezdem szervezni a dolgokat. Természetesen a közösségi oldalakon is megpengetem a pengetnivalót, ha odáig jutok!

  Másrészt 🙂 kezembe vetem a családi kasszát. Na nem mintha a férjem nem tudta volna hatékonyan elnavigálni a dolgokat, de most, hogy mindent felírok, jobban látom hova megy el a pénz, és nem érzem annyira kirekesztve magam. 🙂

  Ági! Köszi mindent! Ha Te nem bombázol annyi hírlevéllel, tuti, hogy soha nem kezdek bele 🙂 Hálás köszönet Neked! Csak csodálom a kitartásod, a lelkesedésed, és az energiád! Jó, hogy vagy Nekünk!

 • Piros

  2010. január 19. kedd

  Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, azonban terveim nekem is vannak!

  Mondhatni, ez a vesszőparipám, úgyhogy most megragadom az alkalmat és leírok néhány gondolatot ezzel kapcsolatban:

  Ahhoz, hogy ezek a tervek teljesüljenek is nem elég, hogyha naponta többször gondolunk rájuk. – Ez csak álmodozás.

  Terv akkor lesz belőlük, hogyha ezeket papírra vetjük, mégpedig úgy, hogyha konkrétan megfogalmazzuk és a teljesítés pontos idejét is beleírjuk.

  Nagyon hasznos, hogyha ezeket szem előtt tartjuk, és sűrűn átolvassuk.
  Ennek egyik módja, hogy reggel, felkelés után és este, lefekvés előtt szánunk rá pár percet.
  Az is jó megoldás, hogyha a fontosabb gondolatokat papírra vetjük, és kitesszük a lakásunkban/ill. ott, ahol napközben a legtöbb időt töltjük, jól látható helyekre. Vizuális típusoknak ajánlott képeket is kitenni.

  Felmondhatjuk ezeket akár a telefonunkra is (nekem ez bevált), hogy bármikor meg tudjuk hallgatni, de videót is készíthetünk a képekből egy kellemes zenével, a céljainkkal feliratozva.

  Kinek mi a testhez állóbb. Csak a fantáziánk szab határt…

  És a végére még egy fontos gondolat:

  Hiába minden, hogyha nem teszünk érte!

  A tervek valóra váltásának a mozgatórugója: a CSELEKVÉS!!!

 • Jakab Gyöngyi

  2010. január 19. kedd

  Újév napján. elsőre azt kívántam, NE FAGYJUNK MEG!
  (szétesett az egyetlen vaskályhánk, és fagyos napokon kellett beépíteni az újat)
  Aztán az új kandalló tűzterébe bámulva kívántam, hogy
  – napi 5 új hírlevél feliratkozóm legyen!
  – az Ági tréningjét hasznosítva, infotermékemből 1000 db-ot értékesítsek a web oldalamon!
  – megtanuljam az egyenlőre kínainak hangzó online cuccokat: minél előbb megértsem a szavakat egyáltalán, amiket Ti oly remekül használtok…
  Igyekszem felzárkózni Hozzátok, az általam egyik legkedveltebb honlap íróihoz, hogy én is gazdag legyek a szó legszorosabb értelmében…

  Ajándékba Nektek:

  Az igazi művészet az,
  amikor azt csinálom,
  amit leginkább akarok
  és meggyőzök másokat,
  hogy fizessenek érte.” /R. D. Laing/

  mami helyett pedig már Gyöngymama.

 • Szilvia

  2010. január 19. kedd

  Üdv mindenkinek!
  Sokáig gondolkoztam, vajon mit is írjak annyi mindenen szeretnék változtatni. Aztán rájöttem a legfontosabb amin változtatnom kell, az én vagyok! Hiába a szép álmok, tervek ha mindenhez a “majd később” módon állok hozzá! Így nem lesz belőlem semmi! Sajnos számomra nagyon nehéz feladni a jól megszokott dolgokat, de minden erőmmel azon leszek hogy más ember váljon belőlem és akkor talán az álmaimat is meg tudom majd valósítani!
  Mindenkinek kívánok nagyon sok sikert és kitartást a céljaik megvalósításához!

 • Sándor Eszter

  2010. január 19. kedd

  Sziasztok!
  Először köszönöm Ági az elmúlt másfél évet, nagyon hálás vagyok neked, sokat tanultam tőled!

  Sok mindent tervezek 2010-re,
  – az első dolgot amit elterveztem, ma meg is valósult, letettem a 2009 -ben szülés miatt elmaradt vizsgáimat, ma volt az utolsó vizsgám, mindegyik sikerült. Ehhez kapcsolódik a következő befejezem a diplomamunkámat, és leteszem az államvizsgát. elkezdem az angolt tanulni.
  – Ági tanításai alapján megcsinálom a saját weboldalamat a konferenciatermekről, kineziológus ismerősömmel közösen létrehozzuk a 3 weboldalt amit elterveztünk.
  2010 októberében megvalósítom az egyik álmomat elmegyek kineziológia tanfolyamra, ahol megtanulom a kineziológia alapjait, amivel segíteni tudok másoknak.
  Tudatosan élem életemet, pozitívan állok a kihívások elé, azokat azért kapom, hogy megerősítsenek. Teszem a azért, hogy meglegyen a kellő önbizalmam a fent említett tervek megvalósításáért.
  Sok más tervem van még, de most ezek a legfontosabbak.

  Az egyik kedvenc idézetemet megosztom veletek:
  “Amit az emberi elme képes kigondolni, és hisz benne, azt képes megvalósítani.”
  Napoleon Hill

  Sok sikert kívánok mindenkinek, hogy legyen ereje kitartása, a célra figyelni és azokat megvalósítani.

  Sándor Eszter

 • Kovács Magdolna

  2010. január 19. kedd

  Számomra a legnagyobb feladat az egyensúly megtalálása a munka és magánélet között, illetve a munkán belül.

  Céljaim 2010-re:
  1. online angoloktató programunk “orbitális pályára állítása” 🙂 – vagyis sok emberhez eljuttatása és ezáltal egy könnyen használható rendszerré fejlesztése
  2. okosan kiosztani a munkát, hogy én azt tehessem, amiben a legjobb vagyok
  3. a magamnak szabott határidőket és ígéreteket betartani
  4. megtervezni a pihenést is, így megelőzni a kiégést; ennek szellemében még tavasszal elutazni pihenni5-7 napra, nyáron hosszabb időre

 • Karolina

  2010. január 19. kedd

  Nekem nincsenek hangzatos gondolataim és nagyszabású terveim. Ahogy az előző évben, idén is az apró lépésekre koncentrálok, és ha bármi problémám akad, a megoldás keresése közben szem előtt tartom, hogy valaki odafentről nagyon figyel rám és minden kérdésemre felkínálja a megfelelő választ.

 • Gyömbi

  2010. január 19. kedd

  Először a videó fontosságához hadd írjak egy számomra örömtelit: Ha a You Tube keresőjébe beírjátok, (igaz, nem a google:) ) hogy “szoptatás”, az én videómat hozza fel elsőnek:) http://www.youtube.com/watch?v=OUUd6eDNbZw

  A jelmondatom: (Elnézést, attól, aki nem tud angolul)

  The best people make it happen!

 • Laki Elvira

  2010. január 19. kedd

  Mielőtt a gyerekeim megszülettek egy multinál dolgoztam Budapesten managerként,akár napi 12- 14 órát is.Azóta vidékre költöztem, a férjem itt él, és ő itt sikeres. Az itthon töltött idő alatt rájöttem hogy ezt a munkát már nem fogom tudni folytatni, bármennyire is szeretem, mert a családom áldozattá válna,amit néhány női kollégámmal végigéltem.
  Én ezt nem szeretném, ezért tanulni kezdtem, mérlegképes könyvelő leszek,február végén lesz vége a tanfolyamnak,120 km-ről járok Budapestre tanfolyamra, de sikerrel veszem az akadályokat,idén májusban befejezem a vizsgákat.Aztán ősszel elindítjuk a férjemmel közös vállalkozásunkat, ami a fejünkben már összeállt, csak a megvalósítás van hátra. Ez az én idei fogadalmam.

  Álljon itt egy pozitív gondolat mindenkinek szeretettel:

  “A kudarc és a visszautasítás nélkülözhetetlen lépések a sikerhez vezető úton. A hibáinkból tanulunk, és egyre közelebb jutunk a céljainkhoz. (…) A sikeres emberek számára nem létezik kudarc, csak tapasztalatszerzés.”
  (Adam J. Jackson)

  Ezúton kívánok mindenkinek sok sikert és kitartást a céljaihoz!

 • Boldog János

  2010. január 19. kedd

  Gondolkodj szabadon.. a szabad szellemet nem kötik gúzsba olyan dolgok, mint tapasztalás vagy igazság.

 • szalai szilvi

  2010. január 19. kedd

  Szilárd idei elhatározásom, hogy piacvezető leszek a területemen :-). Addig seo-zok, linképítek és tartalomfejlesztek, amig be nem épülök masszívan a köztudatba. 🙂
  Ehhez egy többezer éves gondolat a Mahabharata-ból:

  “…aki szolgálatokkal és kedves szavakkal elnyeri az erényesek jóindulatát, hírnévre tesz szert…”

  Régen se volt más titka a népszerűségnek, mint a minőség és az odafigyelés. Erre törekszem.

  A nagyra törő terveim mellett a nem kevésbé nagyívű magánéleti perspektívám, hogy gazdag is szeretnék lenni meg mami is, mert még egyik sem vagyok, és főleg az utóbbi a nagy vágyam!

 • Rózsa

  2010. január 19. kedd

  A tigris évében nagy ugrás(ok)ra készülök. Először is abbahagyom az aggodalmaskodást, de különösen a halogatást. Rengeteg nehézség adódott a közelmúltban, de éppen ezért- és a családomért – változtatnom, és változnom kell. Állandóan akadályokba ütközöm, de talán ezek fognak előrelendíteni. Már folytatom a régen abbahagyott – és kiadó által támogatott – könyvem írását, sőt, rengeteg könyvötletem van, és minden lehetőséget megragadok, hogy biztosítsak egy biztonságos életet.
  Mindenkinek sok sikert és kitartást céljaihoz!

 • Hockstock Jánosné

  2010. január 19. kedd

  Elhatároztam,hogy 2010-ben meg fogom érteni mindazt, amiről itt beszéltek. Ehhez persze sokat kell még tanulnom,de készen állok rá.
  Ami a további terveket illeti, olyan vállalkozást szeretnék létrehozni, ami a világ bármely pontjáról működtethető, ugyanis világ körüli út is szerepel a távolabbi terveimben.
  ” Amíg másnak dolgozol, nem a saját céljaidat valósítod meg, hanem másét.”

 • Eck Kata

  2010. január 19. kedd

  A terveim erre az évre: rendbe rakni a webshopomat. Megtanulni hírlevelet szerkeszteni. Alkotni, alkotni, alkotni. És mi motivál? Továbbra is otthon dolgozni, hogy részt vehessek a legkisebbem mindennapjaiban és ott legyek a nagyoknak, amikor szükségük van rám.

 • Mano

  2010. január 19. kedd

  Nagyon jó ennyi pozitív hozzáállást tapasztalni itt, egyben!
  Én is duzzadok a tettvágytól, megvan az ötlet, felsejlik az út, az első lépést megtettem.
  Sokat fogok tanulni, fejlődni, egyre tudatosabban fogom a napjaimat megszervezni, és a tervet végrehajtani.
  A képesség megvan bennem, tudom!

  És Benned is, elhiszed?

 • kati479

  2010. január 19. kedd

  Én nem értek sem az üzlethez,sem a marketinghez.Nincs honlapom,a páromnak ez év januárjában megszűnt a munkája,kiderült,55 ft gyedet fogok kapni.Ez mindeddig nem túl bíztató.De van egy fél éves kisbabám,akinek ha a szemébe nézek,megszűnik minden rossz gondolatom.Vele minden nap olyan,mint a Karácsony reggel…Nekem ez ad erőt,ez motivál.
  Kívánom másnak is!

 • Némethné Forján Gabriella

  2010. január 19. kedd

  Sziasztok!

  Az idei évem úgy kezdődött, hogy munkanélküli lettem. Gyes mellett visszamentem dolgozni, de amint letelt a szabadság munkanélküli lettem, mivel két kisgyermekkel nem vagyok túl kívánatos munkaerő.

  De nem vagyok elkeseredve. Hiszen ahhoz, hogy valami új kezdődhessen, valami réginek el kell múlnia.

  Szeretném, ha sok időt tölthetnék gyerekeimmel, családommal egészségben, békességben, bőségben, boldogságban.
  Szeretném, ha saját vállalkozásunk minél sikeresebb lenne, hogy ezáltal megoldódjanak anyagi gondjaink. És másokon is szeretnék segíteni.

  A gondolatok, idézetek forrása, amiket mindenkinek ajánlok A Titok c. könyvből való:

  “Életed a saját kezedben van. Bárhol is légy most, és bármi is álljon mögötted, mindig megvan a lehetőséged, hogy úgy dönts, tudatosan megváltoztatod a gondolkodásodat és vele együtt az életedet. Reménytelen helyzet nem létezik. Életed bármely kis körülménye megváltoztatható.”

  “A szeretet a világon a legmagasabb szintű rezgés. Minél nagyobb a szereteted, annál nagyobb erőket mozgatsz meg.”

  “Indulj a semmiből, és ebből a semmiből, ebből a kiúttalanból kirajzolódik majd egy út. – Csakis saját magadra van szükséged. No meg arra a veled született képességre, amely által teremteni tudsz a gondolataiddal. Minden, amit valaha emberkéz alkotott, egyetlen aprócska gondolatként indult. Ebből nőtt ki aztán az út, amely elvezetett a láthatatlantól a láthatóig.”

  “Te vagy saját sorsod alakítója. Te vagy a forgatókönyvíró. Te találod ki a sztorit. Te forgatod a tollat, és az eredmény mindig tőled függ.”

  “Életed célja az, amit annak hiszel. Küldetésedet te szabod ki saját magadnak. Életed pedig az lesz, amivé teszed, és soha, senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted.”

  “Öröm, szeretet, szabadság, vidámság, nevetés. Erről szól az élet. Ha neked az okoz örömöt, hogy naphosszat egy helyben ülsz és meditálsz, tedd azt! Ha az, hogy beleharapsz egy szalámis szendvicsbe, rajta!”

  Sikeres és boldog új évet kívánok mindenkinek!

  Üdvözlettel:

  Gabi

 • Ság Annamária

  2010. január 19. kedd

  Bocsi, az idézetet kifelejtettem, sajnos már nem tudom, kitől van:

  “Az életem tele volt olyan szörnyűségekkel, amik soha nem történtek meg.”

 • Anikó

  2010. január 19. kedd

  Sziasztok!

  Ezt egy agykontrollostól hallottam, nem tudom, ki írta/mondta, nálam ez viszi a pálmát:

  Árnyék mögött fény ragyog,
  kisebb mögött még nagyobb,
  amit nézek, az vagyok.

 • Ság Annamária

  2010. január 19. kedd

  2010 Jókíváságok saját használatra:-)

  Év elején kipróbáltam egy érdekes módszert, a TEREMTŐ VARÁZSDOBOZT:
  Először papírcsíkokra felírtam mindazt amit el szeretnék engedni a múltból és a tavalyi évből. Akár egy érzést, egy személyt… jó sok lett. Egyenként elégettem őket.
  Utána újabb, színes csíkokra felírtam mindazt, amit szeretnék elérni, megkapni az újévben, bármit, nyaralást, egészséget a családomnak, stb. Beleraktam őket egy úgynevezett “teremtő varázsdobozba” (nálam angyalkás), ami mindig elöl van.
  Ez 1 hete volt. Az egyik kérésem az volt, hogy az öcsémmel rendezzük a viszonyunkat, mert 3 éve nem beszéltünk, bár én többször próbálkoztam.
  Képzeljétek, a héten találkozunk és ő volt a kezdeményező!
  És idén más is teljesült már.
  Többször használtam ezt a technikát, félévente pl.egy kisebb papírra leírom/rajzolom a vágyaimat, és olyan helyen tartom, ahol naponta láthatom. Mindig úgy gondolok rá, h már elértem, sosem görcsölve. Hihetetlen, de igaz, általában csak annyi vele a dolgom, hogy kipipáljam, ami sikerült, és szinte minden bejön. Vagy hamarabb, vagy 1 év múlva, de teljesül. Sokszor elég annyi, hogy valóban tudatosítsuk, mire is vágyunk.
  Sok sikert mindenkinek!
  Annamari

 • Andi

  2010. január 19. kedd

  Idei év céljai:
  – a család és a munkám közti harmóniát magasabb szintre emelni,
  – idén legalább 3 hosszabb képzésen részt venni,
  – fejlődni valami olyanban, vagy olyan képességem fejleszteni, amit eddig elhanyagoltam,
  …és ezeket kibontottam hónapokra, hetekre, napokra természetesen, hogy minden nap tegyek értük.

  Kedvenc idézetem, remélem elég pozitív lesz nektek, nekem sokat segít minden nap a céljaimra fókuszálni.
  “A boldogság az, amikor amit gondolsz, amit mondassz, és amit cselekszel harmóniában van.” – Gandhi

  sok sikert mindenkinek, nemcsak erre az évre

 • Mányoki Ágnes

  2010. január 19. kedd

  Üdvözlök Mindenkit!

  “Vannak dolgok, amelyek megérik a következményeket.”(Jeaniene Frost)

  “Vagy létrehozod magadnak a jövődet, vagy az áldozatává válsz annak a jövőnek, amit valaki más létrehoz neked.” (Arthur K. Cebrowski)

  Ezen gondolatok jegyében, 2010-ben egy újabb lábon – online vállalkozás -, szeretnék állni, valamint a már meglévő lábainkat fogom/fogjuk új tudás alapján megerősíteni.
  A többes szám az engem már 27. éve mindenben támogató férjemnek szól.

  Az sem mellékes, hogy milyen példát mutatunk a családalapítás előtt álló fiúnknak.

  Úgy érzem, hogy ez egy értékes csapat, ahová jó érzéssel tartoznék.

  Ági

 • Gyenge István

  2010. január 19. kedd

  Ez évre több tervem is van. Az online vállalkozásomban be fogom fejezni a jelenlegi hírlevél-sorozatot, és az arra épülő, CD-n megjelenő e-book-ot. (Az ebook-ra már van néhány jelentkezőm is a hírlevelek alapján, de csak ezután fogom hirdetni.) A hírlevél-sorozatra és az ebook-ra alapozva kidolgozom két konferencia anyagát, majd meghirdetem azokat is. Ennyit terveztem be erre az évre, de ez is éppen elég.
  Egyébként pedig újra szervezek egy római városlátogatást, aminek résztvevő csoportja lassan összeáll. (Saját szervezés és ügyintézés, idegenvezetés. Így jóval olcsóbb, mint az utazási irodák hasonló útjai.)
  Van tehát tennivalóm, naponta 8-10 órát ülök gép előtt, de nem panaszkodom. Szeretem csinálni. A lényeg, hogy amikor belefáradok az egyik témába, előveszek egy másikat, és azt bütykölöm. És persze Haydn szól a fülem mellett.
  Kívánok 2010-re mindenkinek az enyémhez hasonló örömöket, és sok-sok sikert. Megérdemeljük!

 • Borbényiné Nóra

  2010. január 19. kedd

  Három nagy tervem az aprók mellett 🙂 2010-re

  2010-ben felhagyok a magányos farkas élettel és igyekszem minnél több dolgot kiszervezni, másnak átadni.

  Már van is változás ebben az irányban.

  A másik egy olyan internetes szolgáltatás elindítása, ami ma még csak foszlányaiban lelhető fel a magyar piacon. Remélem tetszeni fog nektek is 🙂

  Tervek szerint már tavasztól elérhető lesz.

  A Sikerre ítélve tanfolyam ( ez már elindult )résztvevőinek, támogatása és sikerek eléréséhez segítése egy éven keresztül.

  Gyakorlatilag mind a három nagy tervem már mozgásban van.

  Egyik kedvenc idézetem Brian Tracy-től:

  “A siker előfeltétele a folyamatos tanulás, bármilyen területről is van szó!
  Ne hagyd, hogy egy gyengeség vagy képpesség hiánya legyen sikertelenséged oka. Az üzleti életben minden tanulható. Amit mások megtanultak, azt te is meg tudod tanulni.”

  A kivitelezéshez pedig Ágitól nagyon sok eszközt kapo(un)k, amiért nagyon hálás vagyok neked Ági!

 • Gabella

  2010. január 19. kedd

  A legpozitívabb gondolatom: A páros évek nekünk mindig sikeresebbek! Minden fontos és pozitív dolog páros évben történt velünk! Így ez az év csak jó lehet! 🙂

  Leginkább a vállalkozásunk sikerében bízunk!

 • Vera

  2010. január 19. kedd

  Az én pozitív idézetem már elég rég óta: “Boldogok, akik tudnak nevetni önmagukon, mert szórakozásuknak sosem lesz vége” 😀 A humor mindig is része volt az életemnek, most vállalkozóként sincs máshogy. Sok frusztráló, vagy idegesítő helyzeten átsegített már.

  Egy másik gondolat erre az évre: “no para”. Sok olyan dolog van, ami miatt lehet aggódni, pláne ijesztő-félékkel, amikkel eddig nem találkoztam. Csak ugye attól a megoldandó helyzet nem változik, ha az ember stresszeli magát. Ezért az a célom, hogy a nehéz helyzetekre inkább kihívásokként tekintek idén, para nélkül. 🙂

 • Adorján Adrienn

  2010. január 19. kedd

  Alapigazság:
  “Ahová érdemes eljutni, oda nem vezet könnyű út”
  Beverly Sills
  Máris könnyebb a munka, új lendülettel megyek tovább, ha ez eszembe jut.

 • HCsilla

  2010. január 19. kedd

  Az én pozitív gondolatom? Sok pozitív célom van! Melyiket írjam? Szinte csak az van!

  – Tanulni, tanulni, tanulni! (Én ugyanis szeretek tanulni…)
  – A blogomat úgy “kiadjusztálni”, hogy elindíthassam az online-vállalkozásomat!
  – A vállakozásom által más számára is hasznosnak lenni! (A vállakozás ugyanis a gyereknevelés témakörére épül.)
  – Ugyanennyi időt tölteni a gyerekeimmel, mint eddig! (Ezért az itthonról végezhető online-vállakozás.)
  – Végre olyan munkát végezni, amit igazán szeretek, amit önmegvalósításként élek meg! (Megvan!!!)

  Ezekből összeáll a pozitív gondolat is, bár ezt már mintha más választotta volna már szlogenjéül… Igaz, Ági?

  A család és a munka összeegyeztethető.

  A másik pozitív gondolatom megint csak a család és a munka összefüggésére világít rá:

  A munkámban a családom inspirál.

  És ez így lesz jó. Mert szeretem a családom, és így már a munkám is!

  Üdv és sikeres 2010-es évet mindeninek:

  🙂 Csilla 🙂

 • Bernadett

  2010. január 19. kedd

  Sziasztok!

  A számomra legfontosabbal kezdem: családommal békességben, lelki-anyagi bőségben, egészségben és nyugalomban tervezem a 2010-es évet. Kisfiammal – aki türelmetlenségem miatt is határtalanul, feltételek nélkül önzetlenül szeret – még több időt szeretnék játékosan (és hasznosan) eltölteni!!!
  Mindemellett pedig célul tűztem ki erre az évre, hogy otthonról – online – dolgozva keresem meg (nemcsak) a háztartásunkra elköltendő összeget.

  Mindenkinek szívből ajánlom az alábbi idézeteket – útravalóra.

  “A jóság az egyetlen befektetés, amely mindig kifizetődik.”
  (Henry David Thoreau)

  “Már most is bennünk van az az erő, ami ahhoz kell, hogy megtegyük azokat a dolgokat, amelyekről el sem tudtuk képzelni, hogy lehetségesek. Ez az erő rögtön elérhetővé válik, amint a gondolkodásunkat/hitünket megváltoztatjuk.” (Maxwell Maltz)

 • Fulop Erika

  2010. január 19. kedd

  Én a 2010 -ben több pénzt szeretnék keresni,persze több idöt is kell forditsak a vállalkozásomra mint a tavaly és remélem sikerul is.
  Dolgozz ugy mintha nem lenne szükséged a pénzre,
  Szeres ugy mintha nem lenne szenvedés,
  Táncolj ugy mintha nem látna seki….

 • Majoros Melinda

  2010. január 19. kedd

  A fő tevékenységem erre az évre az új honlapom feltöltése, és nagy látogatottság és megrendelés elérése. Valamint a blogom írása.
  Hamarosan (most hétvégén) vége a vizsgaidőszakomnak, amit remek eredménnyel teljesítettem, és ezt a színvonalat akarom tartani egész évben, mind a tanulás, mind a magánélet és mind a hivatásom terén! 🙂

  “A holnap mindig tiszta, nem szennyezi hiba!”

  Ja, és meg akarom nyerni Ági “Gazdagmami Motivátor” 2010-es Különszámát 🙂

 • Szakosné

  2010. január 19. kedd

  A Világmindenségnek mindegy vagyok. Nekem is?

 • Szombati Orsolya

  2010. január 19. kedd

  Akkor mégiscsak sikerült elküldenem az előbb is a hozzászólást! .:-)

  A guta majdnem megütött, hogy mennyit írtam, és egy gombnyomásra eltűnt. Aztán elkezdtem újra begépelni…..

  Hááááát. jobb kétszer, mint soha, nem? 🙂 Ez az igazi motiváció! 🙂

 • GErika

  2010. január 19. kedd

  Az Újév csak egy nap a naptárban, de lehetőséget ad arra, hogy tervezzünk, célokat fogalmazzunk meg. Örülhetünk annak, amit elértünk, milyen nagyszerű emberek vesznek körül, milyen értékes tudásra tettünk szert, amiből építkezhetünk tovább. Ha mindenkinek és mindenkinek megköszönjük a támogatást, akkor rájövünk, lehetőségeink nagyobbak, mint hittük. Lehet minden nap piros betűs a saját naptárunkban, ha azzá tesszük.

 • Péntek Ildi

  2010. január 19. kedd

  Hiszek abban, hogy ha a saját kezünkbe vesszük a dolgaink irányítását, azzal hihetetlen energiákat tudunk felszabadítani magunkban.

  Engem ugyan a kényszer vitt rá, hogy magam irányítsam a dolgaimat, de már látom ennek előnyeit úgy a családom, mint az anyagiak terén.
  2010-ben a több lábon állás jegyében egyrészt “szellemi szabadfoglalkozású”-ként, másrészt kreativitásomat pénzre váltva bontogatom szárnyaimat.

 • Pal Kinga-Klara

  2010. január 19. kedd

  En a 2010-es evben penzt szeretnek keresni,illetve en is szeretnek elinditani egy webshopot,szeretnek egy konyvet irni es remelem,hogy az igazira is ratalalok ebben az evben.

  “Emberi törvény, kibírni mindent és menni mindig tovább, akkor is, ha már nincsenek benned remények és csodák.”

 • Friedmann Tamás

  2010. január 19. kedd

  Sziasztok!

  Én egy rólam szóló elemzésben olvastam, hogy számomra ez az év a bőség éve lesz és azóta ehhez tartom magam. Az év pozitív gondolata, hogy idén nagy dolgokat fogok véghezvinni és ez már most is elindult. Múlt héten csináltam egy akkora létszámú rendezvényt, amiről decemberben még álmodni sem mertem volna! A visszajelzések, hozzászólások, mind-mind nagyon pozitívak voltak, ami erőt adott a folytatáshoz. Tehát a pozitív gondolat: ne ijedj meg az előtted lévő akadályoktól, mert ami a fal mögött van, megéri a munkát és fáradozást!

  Szép napot és évet!

  Tamás

 • Kati

  2010. január 19. kedd

  Nocsak – egyedül én akarok itt nyerni? 😉
  Erre az évre én prosperáló, nagy megbízásokat kértem, melyek nagyok, akár évre átívelő projektek, s melyek busás hasznot hoznak. (Ez nem azt jelenti, hogy busában fizetik ki a honoráriumát – mert az Univerzum hajlamos mindent szó szerint fordítani!)
  Ezért ebben az évben és csatlakozom egy üzleti klubhoz, valamint letisztítom a profilomat, és célirányosabban haladok előre, hogy az éppen várakozó “Nagy Szívügy Bizniszt” folytathassam jövőre.

 • Mester Éva

  2010. január 19. kedd

  „Ha tudod, hogy képes vagy a céljaidat megvalósítani, akkor nem félsz attól, mit hoz a jövő, mert számodra csak azt hozza, amit elterveztél.”

  Én 2010-ben, otthon fogok dolgozni a saját online vállalkozásomban.

 • Szombati Orsolya

  2010. január 19. kedd

  Ugyan én nem fogadtam meg semmit, mégis tele vagyok tervekkel.

  Ágitól 2009-ben nagyon sokat tanultam, melyeket el is kezdtem már alkalmazni a saját területemen. 2009 a halogatás éve volt számomra (“most még kicsit babázok…, majd később foglalkozom marketinggel… – és ehhez hasonlók)

  Idén Ágita valy év végi főzőcskés videója rendesen felborzolta a kedélyeimet és a motivációmat 🙂 Beemenltem végre, hogy ha csak olvasgatok, ujjongok, hogy “jaj de jó ötlet ez is, meg jaj de jó ötlet az is”, aztán beteszem mindezt a “Majd később nekiállok” fiókba, sosem lesz kézzelfogható eredmény mögöttem. Nekem pedig 2010-ben nagyon komoly terveim vannak az eredményekkel:

  (1) Idén elindítom a Profonte Management Akadémia Vezetőképző Programját, melyet elsősorban kis és középvállalatok vezetőinek és fissen kinevezett vezetőknek ajánlok. Ezt a programot az Ágitól tanult új módszerekkel (facebook, twitter, youtube, stb) is népszerűsíteni fogom. – Eddigi eredmény: ma indítottam el az új web oldal design tervére vonatkozó megrendelésemet a webes csapatnál.

  (2) A Vezetőképző Program marketing “főpróbája” a 2010. március 11-12-i Enneagram ön- és emberismereti tréning lesz, melyet megfogadtam, hogy az előbb említett módszerrel is népszerűsítek. – Az eddigi eredmény beszéljen magáért. 🙂 http://bit.ly/7xXRsG

  Tegnap hajnali háromig ezen dolgoztam, és elégedetten, boldogan aludtam el, hogy sikerült! 🙂

  (3) Továbbá erősíteni fogom az e-mail marketingemet is, év elején elindítottam a saját Motivátor magazinomat, melyet elsősorban a személyes értékesítésben érintetteknek ajánlok. – Eddigi eredmény: 2 jól sikerült anyag.

  (4) Célom továbbá, hogy a profonte.hu oldalam látogatottságát 2010-ben havi 1000 fő fölé vigyem, illetve, hogy a meglévő hírlevél feliratkozóim számát 2000 főig fejlesszem.

  Személyes jó tanácsom mindenkinek, aki komoly célokkal és tervekkel rendelkezik 2010-re, hogy ha valóban eredményt is akar elérni, kezdjen el cselekedni! Hiszen: “Az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik… (Konfúciusz)” – de hidd el, csak az első lépés megtétele nehéz!

  Áginak pedig örökké hálás leszek a “hétmérföldes utazást” illető folyamatos motivációért!

  Szombati Orsi 🙂

Comment navigation