Vállalkozás indítás hátrányos helyzetből


Vajon valós lehetőség-e a fogyatékossággal élők számára a vállalkozás indítás? – ezt a kérdést járta körbe a Hobby Rádió riportja, amelyben engem is megkérdeztek az online vállalkozás indítás lehetőségeiről.

A nyilatkozatomból megtudhatod:

 • Mi a legelső és legfontosabb lépés az online vállalkozás indítása előtt?
 • Mit csinálj, ha a te tevékenységed nem végezhető online?
 • Miért lehet hasznos közösen vállalkozást indítani, ha eleve hátrányból indultok?

A riport végefelé pedig megismerhetsz egy látássérült hölgyet, aki közel 100 ember munkaadója.

A riportot itt tudod meghallgatni (az én nyilatkozatom 13:10-nél kezdődik)

(ha nem jelenik meg a lejátszó, letölteni innen tudod)

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

10 Comments

 • Vanó Jutka

  Reply Reply 2011. május 12. csütörtök

  Most hallgattam csak 🙂 Tudtam, hogy TE leszel az én emberem, a hátrány az, amivel most már komolyan kell vennem a vállalkozást!

 • Halász Noémi

  Reply Reply 2011. február 15. kedd

  Kedves Ági!

  MÁr több mint két éve emésztgetem, amiket írsz, bár gyors felfogású vagyok, de lassan reagálok, és sok idő kellett, míg szétfeszítettem a saját kereteimet.
  Köszönöm.
  A hátrányos helyzetről sokat tudnék írni. Tény, hogy anyaként is léptem egyet a hátrányos helyzetű listán, bár a református lelkész nőként, többgyerekes családban felnőve, stb, nehezen lehetett fokozni. Számomra a hátrányos helyzet előny, kihívás, és rugalmasabbá tesz belülről, kívülről élni.
  Most a női lét és a vállalkozói lét negítivitására válaszként a férjem cégét megkértem, hogy álljon az ügy mellé, amit a szívemen viselek, és kiírt egy pályázatot, amin a cég honlapot készít, kizárólag nőknek. ha szabad belinkelem ide, hogy el tudjátok olvasni. Ha arra érdemesnek találod, ki is emelheted
  http://www.amorf.net/zf/public/palyazat

  Köszi Ági!

 • Leona

  Reply Reply 2011. február 12. szombat

  Sziasztok! Még nem ismertek és én sem ismerlek titeket. A riport egyik készítője vagyok. Látássérültként élem az anyák mindennapi életét, 3 gyermekünk van. Az a tervem, hogy férjem munkáját segítem majd egyszer az interneten keresztül. Lelkiismeretfurdalás? Jó időbeosztás? Nekem nagy üzenet volt Ágitól a közösségi összefogás és programok szervezése, ahol meg lehet osztani a tapasztalatokat. Szerintem nincs tökéletes ember, csak olyan, aki ügyesen takargatja hiányosságait. Szerintem az a legnehezebb, hogy megtaláljuk azt, hogy mi kell hogy legyen a legfontosabb és mi az ami kimaradhat a napból, mert mindenre sosincs idő, amire vágyunk. Sok erőt kívánok mindenkinek a munkájához, családi életéhez. Fel a hajjal!

 • Hajni

  Reply Reply 2011. február 10. csütörtök

  Tetszik a rádióriport, mert olyan embereket mutat be, akik nem süppednek bele a helyzetükbe, pedig fogyatékkal élők. Mi, egészségesek egy szót sem szólhatunk… Nincs több kifogás

 • Adrienn

  Reply Reply 2011. február 09. szerda

  Zsuzsi!
  Teljesen egyetértek veled. Főleg, ami a lelkiismeretfurdalást illeti…Sokszor gondolom azt, hogy kár, hogy egy nap csak 24 órából áll 🙂

 • Polgár Zsuzsi

  Reply Reply 2011. február 09. szerda

  …Már csak azért is, mert addig kell(ene) elindítani, beindítani a vállalkozást, amíg le nem jár a GYED, a GYES, és vissza nem kéne menni – de gyerek/ek mellett bevállalni a leghúzósabb időszakot, na ez az igazi hátrányos helyzet. A legrosszabb része pedig az állandó lelkiismeretfurdalás, amire csak egy vígasz van: éppen értük, az ő jövőért kell!

 • Tolmácsi Ági

  Reply Reply 2011. február 08. kedd

  Hátrányos helyzet… gondolom, mindenkinek ismerős, hiszen lassan kisgyerekes anyának lenni hátrányos helyzetnek számít – a munkaerőpiacon.

  És minden elismerésem azoké, akik ebből a hátrányos helyzetből építkezni, növekedni tudnak.

  • Vida Agi

   Reply Reply 2011. február 08. kedd

   Mint pl. Te is 🙂 Sajnos webcímet nem mondhattam a riportban, de Te voltál a pozitív példa 🙂

Leave A Response

* Denotes Required Field