Otthoni munka tanulmány

Egy új tanulmány megírásába kezdtem, ami segít ötleteket adni azoknak, akik otthoni munkába kezdenének akár kismamaként a gyerekek mellett, akár másodállásban vagy főállásban. Kíváncsi vagyok a te véleményedre is: vajon szeretnél-e otthoni munkához jutni? Milyen területen dolgoznál szívesen? Milyen akadályokat látsz magad előtt?

Régóta gondolkodom egy olyan gondolatébresztő tanulmány létrehozásán, ami nem csak nagy általánosságokat mond arról, hogyan tehetsz szert távmunkára, hanem konkrét ötleteket ad arra, milyen munkákat lehet otthonról csinálni, miben van üzleti potenciál, fantázia, lehetőség és hogyan lehet őket megvalósítani.

A tanulmány már készülőben van, és minden hírlevél-olvasóm meg fogja kapni még ezen a héten, ahhoz azonban, hogy be tudjam fejezni, kíváncsi lennék a te véleményedre is. A tanulmányban 50 féle konkrét otthoni munka lehetőséget mutatok majd be, és foglalkozni szeretnék azokkal az akadályokkal is, amik miatt a legtöbben nem tudnak belevágni az otthoni munkába és azzal, miként lehet ezeket az akadályokat elhárítani.

Arra kérlek, válaszolj az alábbi kérdésekre legkésőbb szeptember 24.-én, csütörtökön éjfélig:

[poll id=”9″]
[poll id=”10″]
[poll id=”11″]
[poll id=”12″]
[poll id=”13″]

Köszönöm a válaszaidat!

Ha pedig a témával vagy a kérdésekkel kapcsolatban gondolataid, megjegyzéseid vannak, szívesen látom őket a hozzászólások között 🙂

27 Comments

 • IRÉN SZÉP

  Reply Reply 2014. augusztus 21. csütörtök

  Nagyon jó volna ha othon végezhető munkához jutnék mivel kerekes székben vagyok .

 • stugelné kiss mária

  Reply Reply 2009. szeptember 25. péntek

  sziasztok. én is bármijen munkát elvégeznék ithon sajnos én beteg is vagyok nem is tudnék eljárni dolgozni.tehát nagyon várom a lehetőségeket.–marika.

 • Kriszta

  Reply Reply 2009. szeptember 25. péntek

  A jelenlegi jogi-és adózási rendszerben én nem szeretnék itthon vállalkozni.Inkább külföldön hozok létre egy céget, ahhol átlátható és kiszámítható a rendszer.10 -ed annyi befektetéssel sikeres lehetsz, mint itthon ahhol csak a szájhúzogatás van és az ” én úgyis jobban tudom” című szöveget fújja mindenki.

 • S.Kata

  Reply Reply 2009. szeptember 25. péntek

  Nagyon jó, hogy lesz ez a tanulmány, kíváncsian várom.
  Kérlek legközelebb készíts egy olyan tanulmányt is, ami arról szól hogyan érdemes felépíteni a honlapot és milyen marketing stratégiát kövessünk, ha egy szűk kört akarunk megcélozni ajánlatunkkal. Hogyan mérjem fel a piacot? stb.
  Lehetőséget kaptam kisvállalkozásokat megcélzó hamarosan terjeszthető fejlesztési hitel értékesítésére, ami kedvezőbb kamatozású, mint a jelenleg elérhetők és az igénylési feltételek sem oly szigorúak. Egyenlőre még hezitálok, hogy belefogjak-e,de könyvelőként tudom, hogy lenne rá kereslet.
  Annak nem látom értelmét, hogy elkezdjek blogolni és levelező listát építsek ki, ez annak jó, aki nagyon sokféle pénzügyi terméket kínál.

 • Petz Teri

  Reply Reply 2009. szeptember 25. péntek

  Kedves Agi!

  Orulok, hogy irsz errol, mert nalunk az otthonrol valo munkavallalas mar hosszu evek ota jol mukodik es sokan csinaljak. Termeszetesen kell a hozza valo szemelyiseg de aki erre ratermett, annak nagyszeru megoldas. En immar tobb mint 20 eve vagyok vallalkozo es otthonrol dolgozom. Nehany eve kezdtem a legujabb, a 3. vallalkozasomat es mindig ugy kezdtem, hogy az elozot lassakent adom le, amikor az uj felfejlodott olyan szintre, hogy az elozore mar nincs szukseg. Volt olyan idoszak is, amikor 2 vallalkozasom volt es mellette kiegesziteskent masnak is dolgoztam heti 8-12 orat, hogy legyen megbizhato jovedelmem. A tobbi pedig szep lassan, de biztosan alakult.

  Most is azt teszem es nagyon jol mukodik, mert nem kellet egyik percrol a masikra felmondanom a regi vallalkozast es mikor nem szorul a hurok a nyakam korul, akkor sokkal jobb es bolcsebb donteseket hozok.

  Remelem, Magyarorszagon is megszokott lesz az otthoni munka kultusza, mert rengeteg ott a tehetseg es abbol sok elvesz azert, mert nincs meg a lehetosege kibontakozni es azt vegezni, ami a raszabott kuldetese.

  Teri

 • admin

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  AraBea, arra gondolsz, hogy a különféle előfizetéses tagsági rendszereknek van-e értelme?
  Attól függ, hogy csak tagságot adnak-e vagy tartalmat is. Vannak olyan helyek, ahol nagyon értékes a havidíjas termékben a tartalom, én is több ilyen rendszernek tagja vagyok. Van, ahol csak tagság van, tartalom nincs, de jó a rendszer, megéri a társaság miatt it tagnak lenni, mert máshol nincs ilyen közösség. Az is nagy érték ám, ha valahol csak egy jó közösség van, válogatott társaság, van, aki ezért is hajlanód fizetni havonta, mert hasznos neki (olyasmi ez, mint a zártkörű klubok, ahova csak magas tagsági díj ellenében lehet belépni)És van olyan hely is, ahol a csak a tagság miatt valóban nem éri meg, itt általában a tulajdonos is ludas benne, mert az induláskor meg kell teremteni a közösségi élet alapjait, be kell indítani a kommunikációt és persze a szakértőknek is részt kell venni a munkában.

  Ilyen típusú csak zárt oldalra épülő rendszerem nekem nincs, nálunk ez csak kiegészítő szolgáltatás, de a CD-s oktatóanyagok mellett itt is rendszeresen nyújtunk segítséget, ha pl. valaki elakad a technikai dolgokban.

 • angi

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Szerintem sokan közülünk ovatasan mert lépni a válalkazásának elsö lépéseiben, ám tanulásal is némi körül tekintésel meg lehet talalni a munkát.Én is elég bátartalanul mertem lépni azanban Ági tanácsaira tanitásaira fel lelkesedtem is most lason ugyan de sikeresen holadak az otthoni munkámban de a tanulást ezután sem hagyom abba hiszen a világunkba lévö váltazásak meg követeli tölünk, hogy lépést tartsunk a váltazásakkal. Angi

 • Kati

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Kedves Ági!
  Az értékesités valahol mindig elakad, valamilyen támogatást segitséget szivesen fogadok.estleges megoldások reményében.
  a pénzügyi keretek válás után kritikus.ill.csak néhány ezer Ft sporolható ki.
  Tisztelettel:Kati

 • AraB

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Sziasztok!

  Ahogy olvasgatom itt a hozzászólásokat, arra jutottam, hogy én egy Kovács János féle vállalkozást szívesen indítanék… csak egy egyszerű fórumot kell létrehozni, ahol a regisztrációért (VIP tagságért) pénzt kérek és természetesen csak akkor tudod elolvasni, ha fizettél… továbbá a főoldalon kell megígérni a világmegváltást! Hát, ez tényleg nagyon ütős. Nem regisztrálok, de gondolom aztán elolvashatom a fizetős felhasználók hozzászólásait 🙂
  Na de azért én legalább havi 100ezer forintot ígérnék, az mégiscsak hatásosabb!

  Elnézést, ha tévesen ítélkeztem volna… kérem, hogy ha van esetleg itt olyan VIP tag, aki bizonyítaná, hogy ez nem a “kész átverés” kategóriába tartozik, legyen kedves és ossza meg velünk ezt az infót, ezzel is kijavítva szkeptikus hozzászólásomat!

  Üdv
  Ara Bea

 • rascal1

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Sziasztok 🙂
  A szakmám nem végezhető otthon. Tulajdonképpen mellékállást szeretnék találni itthonra.
  Emiatt aztán én is csak úgy általánosan keresek távmunkát.
  Az adatrögzítés lenne a legjobb, de ezekre a munkákra csak diákokat keresnek.
  Ugyan van több szakmám is, de egyik sem végezhető a neten keresztül.
  A távmunka portálon nézelődöm szinte minden nap, jelentkeztem is több munkára, de még csak válaszra sem méltattak 🙂

 • banob

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Igazán megértek mindenkit.Otthonról dolgozni=uj szakma, függetlenül attól,hogy mi is a munka, vagy a pénzteremtő lehetőség maga.
  Meg kell tanulni…..Másoktól, magunktól, jó vezetőktől leginkább.
  Azt tudom mondani, aki keres, az talál.Én nem is egyet kerestem, és találtam.Lassan utolérem magam. Van egy dolog, tevékenység, amelyre biztosan tudok számolni…..info.hupont.hu.Ha megnézel egy dolgot, azt tedd meg többszőr, vizsgáld meg több oldalról.Mi az amit adni kell és mi az amit kapsz érte.Egyszerű számvetés, ködösítés nélkül.Akkor meg fogod találni azt, amit keresel…..Online, szinte automatikusan, szerintem ideális.

 • Nagyné Gabi

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Sziasztok!
  Elnézést, de nem olvastam az eddigi hozzászólásokat, ezért ha ugyanazt írom amit más is akkor bocsi.
  A második gyermekemmel vagyok itthon gyesen. Ezalatt elvégeztem egy Kereskedő-Vállalkozó szakképzést, mert tudtam, hogy három műszakban, hétvégi túlórákkal nem szeretnék visszamenni dolgozni. (A nagyobbik fiammal mind a ketten megviselt bennünket mikor anno visszamentem három műszakba dolgozni plusz egy csomó kötelező hétvégi túlórával, de építkeztünk így muszáj volt.)
  Az Ági hírleveleit, cikkeit olvasgatva mertem egyáltalán arra gondolni, hogy nekem is sikerülhet egy saját kis webbolt létrehozása, ezért is vágtam bele a tanfolyamba.
  Azonban számomra a legnagyobb visszatartó erő már az induló vállalkozásokat is érintő iszonyatos adóterhekben, illetve a különböző felügyeleti szervek kalappolitikájában van. (ha van rajtad az a baj, ha nincs akkor meg az, mindegy csak megbírságolhassanak, tisztelet a kivételnek az ellenőrök között).
  Már a kezdő tőkét is nehéz összeszedni, és akkor még egyáltalán nem biztos, hogy sikeres is lesz a vállalkozás, így az első hónapokban is annyi járulékot és adót kigazdálkodni nem biztos hogy sikerül.
  Szerintem ha a vállalkozókat induláskor jobban segítené az állam, akkor sokkal többen mernének belevágni, illetve olyan kiadványokkal, amik összefoglalják az összes létező követelményt, az adóktól a különböző engedélyekig stb, mert sokan évek alatt szerzik meg saját kárukon a szükséges ismereteket, ami sokszor nem kevés pénzükbe kerül.
  Remélem érthető voltam, bocs ha nem, de rohanok.
  Sok sikert mindenkinek.
  Üdv.
  Gabi

 • Erna

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Szükségem lenne valakire, akinek bedolgozhatok. Próbáltam már egyedül is, picit körülményes jelenleg megoldanom a termék átadást, mivel külföldön élek. Ha átmenetileg lenne egy cukrászda, egy ajándékbolt, aki akár saját termékként átvenné-értékesítené, amit készítek, azzal fel tudnám jobban mérni a keresletet. S otthonról nyugodtan végezhetném a munkám. Ehhez csak kapcsolati töke kellene.

 • Nagy Kati

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Sziasztok!
  Én itthonról dolgozom jelen pillanatban, meg a férjem is. Szeretnénk váltani, de nem tudom mire és azt sem, hogy hogyan. Azért szeretnénk váltani mert a jelenlegi munkák kifutóban, ill. nekem elegem van az enyémből. Szorgalmasan olvasgatom az ide tartozó online dolgokat, de nem állt még össze a kép. Kíváncsian várom az ötletgyűjteményt. Emellett, mármint, hogy nem tudom mibe lenne érdemes belekezdeni, amit szívesen is csinálnék, gondom van a tervezéssel. Mit mikor kell és hogyan. Az időt is nehéz úgy beosztani, hogy hatékonyan működjön a dolog és haladjak. Nekem is van két pici gyerekem de segítségem semmi.
  Szívesen illusztrálnék pl. gyerekkönyveket, de eddig angoltanár voltam és nem tudom, hogy fér bele egy ekkora váltás. Az előbbi az álmom, de mikor képezzem magam és főleg miből és mikorra lesz ennek gyümölcse. Írhattam volna péket vagy bármit ide.
  Összeszedve ami érdekel, hogy hogyan lehet kreatívan felhasználni a tudásunkat, tehetségünket. Hogyan tervezzük meg. Úgy érzem, hogy nem tudok tervezni ha nem tudom miből áll egy ilyen vállalkozást felépíteni. Nem tudom mit rendezgessek, mi mi után jön, és mik a lépcsőfokok. Mit kell csinálni? Biztosan minden területnél ez más. De hátha az online dolognál van valami közös. Az időgazdálkodás ezután jön. Akkor tudok időt szorítani valamire, ha tudom mire kell.
  Tetszik a honlap Ági, és a többieké is akikre utalsz néha.

 • Gabriella

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Aki otthonról dolgozna, kezdje el.
  Egyszerűen csak kezdje el.

  Nem kell rögtön vállalkozóként, ha fél tőle.
  Bizonyítsd be magadnak, munkaadódnak, a világnak, hogy képes vagy rá.
  Csinálj meg feladatot és küldd meg e-mailben.
  Aztán kezdeményezz megbeszélést Skype-on, a főnökkel.

  Nálam bevált, működik. 🙂

  Bátrabbaknak pedig kezdőtőke szerzési lehetőség a nevemre kattintva.
  A cikk pár napos, azóta újabb lehetőségek is kijöttek és még több várható.

  Sok sikert mindenkinek a kiteljesedéshez 🙂

 • Ivony Ildikó

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Két hónapja kezdtem bele az itthoni munkába, egyéni vállalkozóként a főállásom mellett. Nagyon tetszik ez az online munka, s egyelőre meg vagyok elégedve a rendelésekkel és befizetésekkel. Előtte viszont jó egy év ráment a tanulásra: weblapszerkesztés, cikkírás, stb. Ezeket elsősorban erről az oldalról és Ági hírleveleiből tanultam meg. Szóval itt van az ideje. hogy köszönetet modjak Áginak a sok-sok segítségért. Nélüled nem sikerült volna. KÖSZÖNÖM.

 • Szalkai Titi

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Mindenkinek, akiket félelmek gyötörnek (például Ildikó) az elindulással kapcsolatban: tapasztalataim szerint a félelmek el fognak múlni kellő tapasztalat megszerzésével és az idő múlásával, vagy legalábbis csökkennek. Viszont, ha valakit nagyon gúzsba kötnek a félelmei, javaslom, keressen fel szakembert, aki tud segíteni. Például egy jó kineziológust, EFT terapeutát… Én is ilyen félelemoldásokkal foglalkozok mindenféle formában.

 • Szalkai Titi

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Én azon szoktam filózni, hogy ha nem saját vállalkozást indítok, és visszamegyek a munkahelyemre, és bejelentem, hogy mostantól bedolgozok vagy távmunkázok vagy részmunkaidőzök (mert elvileg azzal a munkával is megoldható), milyen lenne a fogadtatás. Vagy annak milyen lenne a fogadtatása, hogy nem munkaviszonyban, hanem vállalkozói számlázással, konkrét feladatokra szerződnék…

  Volt egy kismama, aki vissza akart menni hat órában, de nem engedték neki. Bár ő osztályvezető volt, és annak tényleg kell a jelenléte.

  Szóval nem tudom, hogy az én eme irányú kérésemre hogyan reagálnának. Lehet hogy azóta már fejlődtek… Csak akkor tudom meg, ha kipróbálom. De annyira meg nem érdekel a volt munkám, hogy ilyenbe energiát fektessek. Marad a spirituális tanácsadás jellegű saját vállalkozás, hosszú távon legalábbis biztosan.

 • Sz. Tasnádi ANi

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Részemről kissé kényszerként kezdődött, sok pici gyerek mellett, 15 éve.
  Mostanra inkább azt mondanám: véremmé vált. Minden eddigi és jelenlegi nehézség ellenére! 🙂

 • Holle Anyu

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Jó lenne itthonról dolgozni. De a legjobb lenne itthonról NEM-DOLGOZNI! Úgy értem, hogy felépíteni egy olyan online vállalkozást, ami egy idő után automatikusan működik és amihez ember kell, azt is kiszervezhetem, ugye?! Na én ettől sajnos még nagyon messze állok. Meg aztán így 5 év itthon “levés” után, annyira vágyom egy kiskosztümös magassarkús állásra – csak úgy hobbiból 🙂

 • Ildikó

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Nem keresek távmunkát, önmagamat akarom végre megvalósítani. Kész terveim vannak, kitaláltam magam, több lábat is látok, amin megállhatok, de mégis félek … topogok egyhelyben. Félek az anyagi bizonytalanságtól, talán kevés az önbizalmam is.
  Amikor végre lépni kéne, földbegyökerezik a lábam.
  Most az önmagamösszeszedegető fázisban vagyok :)El kell indulnom a jól megtervezett utamon. Hát nem nagyon megy :/

 • Kovacs Janos

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Hátha valakit érdekel, akkor tudnék munkát adni. A nevemre kattintva rátalál az oldalamra.
  Egyébként ahogy látom érdekes szavazatok alakultak ki.:)

 • Kriszi

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Így van, de ez nem friss dolog. Mióta ezzel foglalkozom, kb. két éve, mintha egy árnyalatnyit javulna a helyzet. Egy távmunka tanácsadó bőven találna magának dolgot itt nálunk, csak lenne rá fizetőképes kereslet. Amit még mondanék: a távmunkát a törvény definiálja, de csak a teljes állásban foglalkoztatott munkavállaló távmunkáját. A vállalkozóként (l. saját vállalkozásban) végzett távmunka a törvény számára értelmezhetetlen (= nincs benne a távmunka jogi kategóriájában).

 • Zsuffa Éva

  Reply Reply 2009. szeptember 24. csütörtök

  Szerintem az a gond, hogy a munkaadók nem hiszik el, hogy bárki otthonról is ugyanolyan jól, megfelelő hatékonysággal megtudná csinálni a munkát, és ezért ragaszkodnak a “bejáráshoz”. Az én gondom az, hogy úgy néz ki megszűnik a munkahelyem, nem lesz hova visszamennem, pedig itt megoldható lett volna az otthoni munkavégzés is.
  Üdv:
  Éva

 • Nágel Zsuzsi

  Reply Reply 2009. szeptember 23. szerda

  Arra a megállapításra jutottam, hogy sokan csak távmunkát, otthoni munkát keresnek. Nem egy szakmába, vagy érdeklődési körbe vágó munkát, amit aztán majd távmunkában is lehet, hanem távmunkát, így, általánosan.

 • Juhász Katalin

  Reply Reply 2009. szeptember 23. szerda

  Kedves Ági !

  Már egy éve hiába keresek otthonról végezhető munkát. Nézelődtem a neten, de egyikbe sem mertem belefogni, mert féltem, hogy átvágás az egész.
  Az otthoni munka egyre aktuálisabb, mert néhány hónapon belül szeretnénk
  ” összehozni ” a kistestvérkét. Két gyerek mellett segítség nélkül pedig aligha fogok tudni hagyományos munkahelyen dolgozni.
  Az álmom egy saját vállalkozás ahol magamnak dologozok, akkor amikor én akarok és még jól is keresek vele. Ennek érdekében hajlandó vagyok tanulni is természetesen.
  Minél hamarabb szeretnék hozzáfogni egy új, jövedelmező tevékenységhez, hogy a családi kasszába mindig legyen elegendő pénz !
  Kíváncsian várom a hírlevelet !

  Üdv.:
  Kata

Leave A Response

* Denotes Required Field